El akarta vetetni a gyermekünket

2016.10.03. 06:00

p9030088a.jpgA nagy öröm és babavárás közben azonban nem tudtunk elmenni amellett a tény mellett, hogy D. László el akarta venni a gyermekünket a hanyag hozzá nem értése által.

Tisztelt Praxisblog,

 

A mi sztorink a következő: Külföldről hazaköltöztünk pár évvel ezelőtt, hogy gyermeket vállaljunk. Dr. D. László-t választotta feleségem sajnálatos módon egy szimpla vizsgálatra amikor már javában próbálkoztunk a babával. Ez a drága "orvos" azt közölte vele, hogy cisztája van és lehet meg is kell műteni. Természetesen nem örültünk az eredménynek, de bíztunk benne, ez nem befolyásolja babával kapcsolatos terveinket. Mivel feleségemnek nem jött meg a következő hetekben, így újra felkereste D. urat. A válasz az volt, hogy bizonyára a ciszta eredménye ez és kilátásba helyezte a műtétet.

 

Mivel már korábban hallottunk érdekes történeteket vele kapcsolatban így úgy döntöttünk, hogy barátunk tanácsára felmegyünk Budapestre dr. Sz. Andráshoz! A vizsgálaton kiderült, hogy cisztának nyoma sincs, csak egy apró életnek, melynek szívverését hallhattuk is a vizsgálat során! A doktor úr nem kívánta kommentálni a kolléga diagnózisát, csak annyit javasolt, ha gondoljuk járjunk hozzá a továbbiakban. Természetesen hónapokkal később egészséges gyermekünk született a doktor úrnál és teljes lett az életünk! A nagy öröm és babavárás közben azonban nem tudtunk elmenni amellett a tény mellett, hogy D. László el akarta venni a gyermekünket a hanyag hozzá nem értése által. Jelenleg Dr. D. László főorvos osztályvezető helyettes a kórház ezen osztályán!

 

Jászberényben egyébként a nők többsége hallott már hasonló történetet az érintett "orvosról" (méhen kívülinek nézett egy normál terhességet; nem vette észre, hogy a köldökzsinór a babát fojtja azért állt meg a szülés; hiába hívták szüléshez még úgy gondolta korán van, így nem is volt jelen stb stb stb) Tisztelet a berényi kórház dolgozóinak, akik csendben alázattal és becsülettel teszik a dolgukat, mert ismerem jó néhányukat.

 

u.i.: A neveket direkt írtam ki! Amennyiben valamiféle személyiségi jogokat sértene megjeleníteni őket kérem vegyék ki!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2016.10.03. 06:38:36

Gratulálok az egészséges babához, minden jót kívánok Mindannyiuknak!

Csak kérdezem: milyen céllal írta meg ezt a posztot? Szeretne valamit tenni, elérni?
Mert ha csak jelzi, hogy ez történt, akkor igen, sajnos van ilyen.
Az orvos emberből van, nem tévedhetetlen. Ha panaszt akar tenni, megteheti, van jogi útja.
Csak szólok, hogy amennyiben a jászberényi kórházról van szó, Dr. D.László személye beazonosítható! A bloggazga nem tudom mit csinál, de ilyenekre nem figyel oda:(
(Az említett orvost nem tisztem védeni, és ha sorozatosan "mellényúl" a dolgoknak, pláne nem!)

Ha panasza van "A nagy öröm és babavárás közben azonban nem tudtunk elmenni amellett a tény mellett,...", akkor a megfelelő helyen tegye meg, mert ez így olyan, mintha a falnak mondaná.

Borsia 2016.10.03. 09:13:28

Ráadásul, mivel nem csak a saját történetét írta meg, amit tud -gondolom- bizonyítani, hanem pletykákat is, így ez már széleskörben elkövetett rágalmazás. Jobb lett volna hivatalos úton panaszt tenni.

Suttogva olvasó 2016.10.03. 09:26:45

Borzasztó így benézni az biztos.Én csak annyit kéredezek.Ha millió rossz sztorit is hallottak róla, miért ő lett a válsztott orvos???

karcsibácsi 2016.10.03. 13:59:02

@she_wolf: " Dr. D.László személye beazonosítható" Bizony be, nem is kellett sokat keresgélni.
www.jaszberenykorhaz.hu/page.php?43

Az internetes fórumokon jókat írnak róla, pl.:

"4. Zsuu:) 2012-08-21 21:29
Szia!
Nekem ő a dokim,nagyon rendes,segítőkész és tényleg lehet rá számítani bármikor!Csak ajánlani tudom!

3. minimanó81 2010-09-02 14:44
Szia!Én a 3 gyerkőcből kettőt nála szültem.Meg voltam elégedve nagyon.Lehet rá számítani.Ja,és nem egy tipikus anyagias bunkó típus!

2. babu222 2010-06-30 17:03
szia!Nekem az unokatestvérem nála szült mind a kétszer.Nagyon megvolt vele elégedve.Bármikor számíthatott rá.Éjjel-nappal hívhatta telefonon is.

1. fruzsy79 2010-06-30 16:37
Valaki jár most vagy szült Dr Dallos Lászlónál Jászberényben? "

Egy másik beírás a babaszobáról:
"Én is itthon, Jászberényben szültem a cseppkét 2007.11.15-én. Vagyis pont ma egy hónapos:)
Nagyon elégedett vagyok az orvosokkal (Dr. D.... László volt a mi dokibácsink), szülésznőkkel, csecsemősökkel és nővérkékkel! Mindenki nagyon rendes és figyelmes volt. A következő két babát is itt szeretném világra hozni"

Van mélg jó néhány vélemény, mind pozitiv. Mondjuk, engem a homeopatia alkalmazása kicsit elbizonytalanított...

anyesz88 2016.10.03. 14:18:12

Én ennél az orvosnàl szültem 16 hónapja.Személy szerint nagyon meg voltam vele elégedve.Segìtőkész volt végig a terhességem alatt is és azutàn is.Ezért is meglepő ezt olvasni,de mint minden ember ő is hibàzhat...szerencsére kikérték màs szakember véleményét is,helyükben sokan ìgy tennének,köztük én is.Viszont én ennek ellenére sem vàltanàk orvost és a következő gyermekemet is nàla szülném.

she_wolf 2016.10.03. 15:06:54

@karcsibácsi:
Mindenki nem lehet mindig, mindenkinek egyformán jó.
Ha valakivel rossz tapasztalatom van, akkor azt fogom meghallani, amit mások panaszként mondanak róla, ha elégedett vagyok, akkor az elégedetteket hallom meg.
Legalábbis az emberek többségénél így működik ez.

Jártam már én is olyan orvosnál, akiről nagyon rossz véleményeket hallottam, nekem mégis ő volt a tökéletes. Mi több, még interneten is találkoztam vele és egy kollégájával nem éppen jó üggyel összefüggésben.
Éppen ezért nem értem, mi a poszter célja. Van-e egyáltalán, vagy csak el akarta mondani, hogy ilyen tapasztalata volt, vagy...?
Engem sem szeret mindenki, nagy cucc:) De azért a bloggazdát már úgy megkérdezném egyszer, hogy mi a pék folyik itt, hogy ennyire ívesen tesznek arra, hogy mi és hogyan jelenik meg!? Mert az egy dolog, hogy nem moderálnak, de a személyiségi jogokat tiszteletben tarthatnák. Minimum.
Az már csak bónusz, hogy erre maga a levél írója külön is megkéri!

MrX84 2016.10.03. 16:17:16

Fel kell jelenteni ezt az egész szart a fenébe... Tesznek ezek magasról a személyiségi jogokra...
Jó pár százezres/milliós bírság, aztán mehetnek a francba...

MrX84 2016.10.03. 19:19:59

Egyébként meg: Mi az hogy kilátásba helyezte a műtétet? Járt a beteg anesztesnél, volt preop kivizsgálás, vagy bármi?? Nyilván nem, kb. szóba kerülhetett a műtét mint lehetőség. De egyből "el akarta vetetni, meg akart ÖLNI, sőt egyből fel is akart akasztani, nem?? Istenem...

Ha műtétre kerül sor, nyilván egy terhességi teszttel illetve Béta-HCG-vel kezdtek volna, ami kimutatja hogy terhes...

karcsibácsi 2016.10.03. 20:22:21

Nem derül ki a posztból, hogy D. László végzett-e ultragang vizsgálatot, és ha igen, mikor.
A terhesség első 1-2. hetében felszíni ultrahanggal a terhesség biztonsággal még nem ismerhető fel. A szív fejlődése a 3. hét után indul, szivhangot általában csak az 5-6 hetes magzatnál lehet hallani.
Minden bizonnyal a pesti Sz. doktor már előrehaladottabb terhességben vizsgálta a posztert, D. dr. pedig esetleg még a terhesség bekövetkezte előtt, írja is a poszter, hogy D. dr. vizsgálata UTÁN maradt el a feleség mensese.

Tempus.Anh 2016.10.03. 20:29:34

Na ezért van ennek az oldalnak egyre kevesebb olvasója, b+...

No comment.

Tempus.Anh 2016.10.03. 20:30:35

@MrX84: Betegséget lehet gyógyítani, hülyeséget nem.

Hagyd csak őket, felesleges.

badger 2016.10.03. 23:25:22

Attól hogy az 1. orvosnál megjelenési napon még nem állnak fent a terhesség gyanújelei, nem látszik UH-on (vagy összetéveszthető cystával), és petefészekcysta a munkadiagnózis, ezért ebben az irányban homályosítja fel az orvos a beteget, hogy milyen megoldások vannak erre elméleti szinten, és pár héttel később kiderül hogy terhes, attól még nem kell máglyán elégetni az orvost, pocskondiázni, meg keresztre feszíteni meg qrvaanyázni (feljelentgetni, ill. a praxisblogon rinyálni). Az emberek nem értik meg, hogy minden folyamatnak, betegségnek, még a terhességnek is LEFOLYÁSA van. Nem ugyanazt látod az első nap, mint az X. napon. Nem az van hogy bemész az orvoshoz, előadod magad, és rávágja hogy te neked ez a betegséged (és csak ez lehet és biztosan ez az, és szeggyé rá ezt a fajta gyóccert oszt hatni fog oszt jó lesz, de ha innyekcióba kéred akkor azonnal hat és meggyógyít). Illetve van ilyen, azt úgy hívják hogy dr. Googlené dr. Takács Wikipédia.

qbr 2016.10.04. 07:08:58

A "nők többsége hallott már..." - ez a félmondat duplán is hamis.

Egyébként még az is elképzelhető, hogy tényleg volt ciszta és felszívódott, és a két vizsgálat között lett terhes a hölgy.

Haters gonna' hate

Dikusz 2016.10.04. 08:10:44

Lehet nem jól látom, a posztból számomra mindjárt az első mondatból az derül ki: a posztoló és felesége azért költözött haza külföldről, hogy itthon szülessen meg a gyermekük, miért? Annyit szidják az itthon maradt orvosokat, ha gyógyíttatni kell a betegségüket, akkor meg hazajönnek, mert mégis megfelelő az itthon maradt orvosok tudása, netalán azért, mert Magyarországon nem kerül annyiba a betegség kezelése, mint külföldön? Utána újra kiköltöznek, és ott mesélik milyen rossz az itthoni ellátás?

A poszt szakmai részébe nem szólhatok bele, az itt hozzászóló orvosok a lehetséges okokat érhetően elmondták. Amit nem értek, ha a posztoló nem szerette volna hogy kiderüljön az orvos neve miért írta ki beazonosíthatóan.

Az már nem újdonság itt a blogon, hogy átolvasás nélkül hányják ki a posztokat. Mármint azt a néhányat, amit beküldenek.

she_wolf 2016.10.04. 08:44:58

@Dikusz:
De, jól látod.
Mert ilyenek vagyunk mi, magyarok. Legyünk hát rá büszkék!
Mindenből tökéleteset most, rögtön, bagóért -vagy se!
(Mizu van? Fejlemények?)

@MrX84:
Macskafogó megvan? Nekem ez jutott az eszembe a hozzászólásodról:

"Billy: Fel kellene őket jelenteni! Az átkozottak!
Buddy: Kiket?
Billy: Hát akik így kiszögezik az utat! Ez életveszélyes!
Buddy: Ezeket mi szórtuk ki, te nagyon hülye!
Billy: Mi? Talán te! De miért?
Buddy: Hát, a motoros rendőrök ellen.
Billy: De hiszen azokat agyonlőtte Pissy!"
Nem csodálkozom a párhuzam miatt:(

@karcsibácsi:
Egy UH felvételen én olyanokat látnék, hogy a vigyogóba vitetnének nénózva:D

she_wolf 2016.10.04. 08:50:01

Ne legyen igazam, de lesz itt majd olyan hozzászólás is, hogy "igenis doktordé" egy felelőtlen, ganéjtos, nemtörődöm orvos, akinak a kollágák védik a hátát, mer' a zorvosok összezárnak"...

True story meg az ablakban, a poszter és a megvádolt orvos dettó.
Nincs semmi csoda, ez a Praxis forgatókönyve.

@Tempus.Anh:
Hiányoztál, hiányzol:(

zünüke 2016.10.05. 12:49:45

Most offolni fogom ezt az erdekes posztot ha nem baj,mert segitsegre lenne szuksegem. Nem tudom,hogy emlekeztek e ra,hogy tavaszkor irtam egy kommentben arrol,hogy van nekem egy nagyon beteg (tumor) kozeli rokonom aki svajcban el. Sajnos a tumor allitolag eleg ritka (liposzarkoma) amihez a masodik mutetnel mar hozza sem tudtak nyulni,annyira elterjedt a belso szerveken. Ez volt marciusban. Azota a tumor nott nem is kicsit igy morfiumot mar honapok ota szedi ami szerinte segit. Mivel a korhaz mar igy is joval tovabb engedelyezte a bentletet mint ami indokolt lett volna,elkezdtek felkesziteni a hazamenetelre. A mult heten akartak csinalni egy beavatkozast ami arrol szolt volna,hogy betesznek egy vekony csovet amin tudja maganak adagolni a fajdalom csillapitot (valahol a gerinc tajekon) de ez nem sikerult annyira fajt a szuras neki,hogy az orvos nem tudta befejezni. Es most itt jon a lenyeg,azota a bal laba nem mukodik,gyakorlatilag lebenult. De ez a beavatkozas ota van igy. Az elso napokban nem voltam megijedve,mert csak megbolygattak azt a kenyes reszt,de semmit nem javul,nem tud felallni. Az orvosok azt mondjak,hogy a tumor olyan mertekben elterjedt,hogy ez annak a kovetkezmenye,sajnos a gerinc koruli reszt is megtamadta erre semmi terapia nincs,ezt el kell fogadni. Amit viszont nem ertek,hogy a beavatkozas elotti napon es elotte is jott ment a korterembe,lejart a kertbe,sot fodraszhoz is kitudott menni a korhazbol. Mit csinalhattak,hogy lebenult,es nagyon ugy nez ki,hogy veglegesen. Ha valaki tudna nekem ebben segiteni megkoszonnem.

Tempus.Anh 2016.10.05. 13:44:23

@zünüke: Első blikkre inkább valószínűsíthető az, hogy nem ők okozták a bénulást, hanem maga a tumor (talán beszűrhette a bal alsó végtagot mozgató, gerincvelőből kilépő idegfonatot is), de ezt a képalkotó lelet illetve az őt kezelő klinikus tudná pontosabban elmondani.
Intrathecalisan beadott major analgeticum nem okoz ilyet, illetve a continua epidural anesztézia során használt kanül bevezetése sem szokott ennyire balül elsülni.
Anesztesek talán ennél is többet tudnának erről írni.

A beteg sorsán ez sajnos már nem változtat :(

Tempus.Anh 2016.10.05. 13:45:29

@she_wolf: Te is nagyon hiányzol, köszönöm Neked :)

:*

zünüke 2016.10.05. 14:05:02

@Tempus.Anh: Koszi a valaszt. Igen,az orvosok is ezt mondjak,csak nem ennyire reszletesen. En ertem,hogy a tumor az oka a benulasnak,csak azt nem ertem,hogy pont a nem sikerult beavatkozas utan kozvetlen tortent a benulas. Ez a resze nem vilagos.

drontal 2016.10.05. 22:02:25

@zünüke:

..és itt jön a lényeg,azóta a bal lába nem működik.

Én elhiszem,hogy a rák az egy szemét dolog meg sok plusz bajt csinál,de az elég fura,hogy "azóta a bal lába nem működik". Csak van ott valaki aki értelemszerűen eltudná magyarázni,hogy közvetlen a beavatkozás után vajon miért nem tud felállni?

Értem én,hogy Svájc, meg szépek a klinikák,meg minden happy de ez nekem is fura.

Rókaregeróka 2016.10.11. 20:29:39

Választott orvos nélkül szültem..

Noh de, mint minden jó anyának, nekem is voltak terveim, kuporgatott pénzem, választott dokim- a jó anya fogalma természetesen irónia-, csakhát közép idő táján a doktorúr fix fogantatási idővel kiszámolta, hogy ez a gyermek szeptember végén fog megszületni.. Hát én ahogy számoltam, vagy ugye minden héten újra és újra, ahogy a várandós anyukák szokták, a 40. hét augusztu 2. hetére jött ki.
Kétszer megkérdeztem a 7 éve 7000 Ft-be kerülő magánpraxison, amit ugye uúgy a kórházba tartott, mindenhez kórházi cuccot használva-, hogy kedves Béla, biztos? Hát hogyne!

De mostantól tessék kéthetente járni, ne csak havonta.

Oké. Én és kedves Béla többet nem találkoztunk, csak a szülésem napján, mikor benézett az ajtón, rutinból. Láttam az arcán, hogy megismert.
És láss csodát, augusztus elején világra jött gyermekem elbocsájtóján 39. hétre született csecsemő szerepelt. A nővér jobban számolt doktor úr :)

Erzsébet Jaskó 2016.10.31. 15:20:03

Én a teljes nevem vállalásával szólok hozzá.Ha valaki feljelentene rágalmazás miatt,állok elébe....Tavaly február végén kerestem fel a "drága""doktor"urat kétségbeesve,mert egy csomót találtam a mellemben.Magánrendelésen,több ezer forintért....A diagnózisa:nyirokcsomógyulladás,ne aggódjak.Kaptam homeopátiás cseppeket.Nem múlt.Aggótam.Nem írom le végig a kálváriát.A lényeg,2015.05.29.-én műtöttek meg mellrák miatt(gyorsan terjedő,agresszív daganat).Túl vagyok eddig két műtéten,kemoterápián,még vár rám egy műtét,de köszönöm jól vagyok!(Jelenleg!) Ha nem aggódom és erre a kuruzslóra hallgatok,most nem írnék itt és a két fiamnak nem lenne édesanyja....
Ja,és azért nem tettem semmit,mert kicsit"macerás" volt az elmúlt másfél év.A túlélésre koncentráltam és nem arra,hogy bíróságra járkáljak.Arra már nem volt energiám...

Erzsébet Jaskó 2016.10.31. 15:22:57

@she_wolf: Nem egyszerű dolog bizonyítani.A magánrendelésén nem ad semmilyen papírt,számlát...

she_wolf 2016.10.31. 16:55:23

@Erzsébet Jaskó:
Jogásznak az kellene, hogy legyen. Azért van, tudniillik.
A számlaadási kötelezettség elmulasztását szankcionálják a piacon is, és doktoréknál is.
Jobbulást kívánok Önnek!

Katalin Radácsiné Sz 2016.11.01. 23:21:06

22 éves ezelőtt én is ennél az orvosnál szültem a lányom
a lányom éjjel született dr D László volt ügyeletben és még a fogadott orvosom is ő volt
az orvos szülés után belém várta a tampont amit három nappal később egy másik orvos vett észre varat szedés közben
persze be volt Gyuladva az egész aminek szaga volt persze fájt is .dDe még alázo volt hogy mindenki azt hite nem fürdők és arra senki nem gondolt az orvos tévedett
nekem meg van a magam véleménye a dr úrrol
a fiam Pesten szültem ég és föld a két kórház és az orvosok
a máv kórházban mindent meg kaptam amire szükség volt míg berényben csak a hanyagság
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása