Fizess és halj meg!

2016.09.05. 06:00

death-waiting.jpgRák gyanújával gyomor és vastagbél tükrözésre küldtek, a Bajcsy kórházba 2017 januárra tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot.

  1. praxisblog!

 

 

48 éves vagyok, férfi, álláskereső. Előtte 26 évig folyamatos alkalmazotti jogviszony, rendezett TB-vel.

A kötelező TB-t a havi 0Ft jövedelmemből (7050 Ft) fizetem az első naptól, amikortól kell. A háziorvosi kivizsgálás, labor stb. rák gyanúját állapította meg (a tünetek részletezésétől eltekintek.)

Szükségem van gyomor és vastagbél tükrözésre.

 

 death-waiting.jpg

 

Bp. XVII. kerületből az illetékes Bajcsy kórházba 2017 JANUÁRRA tudnak időpontot adni gasztroenterológus szakorvoshoz, aki elrendelheti a vizsgálatot. Nem tudom, arra mennyit kellene várni még. Fél év várakozás egy ilyen esetben?

 

Szerencsére a tartalékaimból finanszírozni tudom a magánpraxisban elvégzendő beavatkozást (alsó hangon 100.000 Ft). Kérdésem egyszerű, aki ezt nem teheti, az haljon meg?

 

Zárszóként annyi, hogy egy hasonló helyzetben lévő ismerősöm 0Ft TB-t fizet havonta.

 

Ő kérdezte tőlem miután meséltem, hogy mi a helyzet: miért fizessek, ezért? Nehezen tudtam volna megindokolni neki.

 

 

Tisztelettel: Péter (név, cím  a szerkesztőségben)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muad\\\'Dib 2016.09.06. 13:41:02

@oriasvagytorpe:
Nem, Magyarországon azt gondolják, hogy az jár amit a törvényben meghatároznak és előírnak. Akár marhaság, akár nem.
Másrészt pedig, az illető nem írta mennyit fizettek neki járulékokra mikor munkája volt. Én pl. - mint szintén írtam - annyit fizetek havonta egészségbiztosítási járulékokra, hogy azért minimum elvárom, ne nézzenek hülyének, ha a jogaimmal élni kívánok.

she_wolf 2016.09.06. 13:41:19

@Tempus.Anh:
"...ezek a tünetek mire IS jellemzőek..."

Erre azért visszatérnék, mert elgondolkodtatott. Csak kérdés formájában érdekelne, hogy amikor két vagy több betegség egy ideig hasonló tüneteket produkál, akkor melyik irányban érdemes az első lépéseket megtenni? Melyikre kell inkább fókuszálni? A könnyebben kezelhetőre, gyakoribb valószínűségűre, vagy a nagyobb kárt okozóra, ami akár az életet is veszélyezteti?
Mi a protokoll ilyen esetben?

karcsibácsi 2016.09.06. 13:50:03

@she_wolf: A vastagbél szűrés széklet occult vér kimutatását végzi (FOBT), a pozitiv eredmény annyit jelent, hogy a székletben csak laboratóriumi (immunológiai) módszerrel kimutatható vér van (akár csak néhány vvt). A pozitiv esetekben kolonoszkópiát kell végezni, az esetek nagyobb részében ilyenkor nem találni semmit, harmadában banalis polypokat (ezeket, ha elég nagyok el lehet távolítani) és kb 10 %-ban rákot, ami jó eséllyel még operálható, gyógyítható - pontosan ez a szűrés értelme, mert ilyenkor még panasz- és tünetmentes embernél lehet kimutatni az esetleges vastagbélrákot. Az ilyen megfontolásból végzett kolonoszkópia nem sürgős, de általában a legtöbb szűrési helyen 1 hónapon belül elvégzik (nálunk 2 héten belül). Fontos leszögezni, hogy a pozitiv szűrési eredmény nem egyenlő a vastagbélrák gyanújával, a fent említetteken kívül aranyér, gyulladásos bélbetegség, sőt akár erősebb gyomorhurut (erosiv gastritis) vagy fekély is pozitiv eredményt adhat.

Ha már komoly, daganatra utaló panasz (hasi fájdalom, fogyás, székelési habitus változás, szemmel is látható véres széklet) miatt szükséges a tükrözés, az teljesen más helyzet, ilyenkor kötelező a vizsgálatot 14 munkanapon belül elvégezni, nálunk ez egy héten, de az esetek többségében néhány napon belül elvégzett vizsgálatot jelent. Hozzállás és szervezés kérdése az egész.

she_wolf 2016.09.06. 14:04:32

@karcsibácsi:
Köszönöm az informatív választ!

szúnyog?? mert nem buddha 2016.09.06. 14:15:44

Valószínű a helyzetnek a 0 TB fizetők is okai, de az is oka, hogy a kórházban és rendelőkben egy csomó plusz dolgot is "ráírnak" az emberre, amit el sem végeztek. És ezzel egy csomó plusz pénzt kivesznek a rendszerből.

Tempus.Anh 2016.09.06. 14:41:33

@she_wolf: Amennyiben tu. gyanúja felmerül, felhívom a kollegát és megbeszélem vele, hogy soron kívül fogadja a beteget.
Ugyanezt teszem nagyon erőszakos, láthatóan tünetmentes, de tüneteket hosszasan és kellő malignitássalm ecsetelgető beteggel is. Olyannal is, aki többedik orvosnál járt már és "nem hisznek neki".
Az önmagával nagyon és az önmagával egyáltalán nem foglalkozó beteggel is.

Ha két betegség azonos tüneteket idéz elő akkor arra fókuszálok, amelyik hamarabb súlyosbodhat, tehát a beteget inkább veszélyezteti.

Karcsi bácsi pedig nagyon szép és hasznos, megfontolandó összefoglalót írt a colontumorok kivizsgálásának szakmai előírások szerinti rendjéről.

she_wolf 2016.09.06. 15:02:03

@Tempus.Anh:
Mert Te egy ilyen vagy:)
A velem törődő háziorvos is ilyen, és egészen biztos, hogy vannak még ilyen orvosok nagyon sokan.
Lagalábbis remélem, dacára annak, hogy erőteljesen fogyatkozik a létszám.
A poszter esete olyan szempontból szomorú, hogy bárki sérülhet benne, de leginkább ő az esélyes a rövidebbet húzni:(

A szakmai hozzászólásokat mindig örömmel olvasom, kiváltképp ha annyira tankönyvszerű, logikus és érthető, mint most is Karcsi bácsié:)

desw 2016.09.06. 15:37:21

@varisztor:

"Láthatóan te sem érted, hogy akinek ennyire futja, az ennyit fizet."

Akkor jó! Holnap kipróbálod ezt a teszkóban?? Megmondod nekik, hogy álláskereső vagy és kuss van, adsz 1 ezrest a 3 kiló combért. Most ennyi van, érjék be ennyivel.

"A társadalom állapota tény, ha fikázod, mert jobb helyzetben vagy, nem ő lesz rossz fényben feltüntetve, csupán belőled bújik elő a tapló."

Bagóra és páleszre van pénz, de eü-re nincs?? Aztán a tévé előtt döglés helyett ingyen lenne a séta is. És ez b+ nem Gyurcsányon és Orbánon múlik! Ha 2018-ban jönnek a Szent Szüzek, akkor is pontosan ennyi alkesz, bagós, dagadt és drogos lesz.

desw 2016.09.06. 15:45:52

@she_wolf:

Ne magyarázd a bizonyítványt, mert a túlmagyarázásod után is marad a para korrupció.

"Nem érzelemről van szó, te nagyonokos, hanem életről! Lefordítom a te nyelvedre: adófizető állampolgárról! Nagyon gyakran. Jelenleg egy 48 éves emberéről."

Lényegtelen, hogy hány éves, ettől még egy forinttal sem lett több pénz a rendszerben
az ellátásra. Rövidebb várólistához több pénz kell (vagy kevesebb felesleges kiadás). Egyszerű matek ez. Ha csak egy millád van autóra, akkor ne akarj Ferrarit, érd be egy használt Opellel.

"Te, mint pl.: APEH ügyintéző gizike miből fizethetnél többet, amikor annyit kapsz, amennyivel a gazdáid kiszúrják a szemed?"

Akkor marad az Opel, nem lesz Ferrari!

"Mert én ennyire szolidáris vagyok a nagy önzőzésemben."

Ja, persze! Elviekben mindenki kibaszott szolidáris, csak amikor fizetni kellene az adókat...

Tudod! Az emberélet minden pénzt megér! A kérdés mindig az, hogy ki fizesse ki azt a "minden pénzt"

Muad\\\'Dib 2016.09.06. 15:55:30

@desw:
Kezdjük ott, hogy az eü személyzet szépen kifizeti az összes olyan ellátást, amikor a magánbetegét az állami intézmény eszközeivel vizsgálja meg, és azt az időt használja a magánbetegek ellátására, amit nem rájuk kellene. Utána még mindig rohadtul kevés pénz lesz, de legalább kevésbé lesz álszent az a duma, hogy azért kapsz ennyit, mert nem telik többre.

desw 2016.09.06. 16:18:05

@Muad\\\'Dib:

Biztos van ilyen is.

Meg olyan is, amikor a doki az "állami" munkaidőn túl folytat magánrendelést és vagy saját, vagy a kórháztól bérli a rendelőt, eszközöket.

she_wolf 2016.09.06. 16:37:02

@desw:
Milyen korrupcióról beszélsz? Definiáld!

Pont az a lényeg, hogy hány éves! Mert jó esetben még kb. 15-20 évig tolja a zsugát az ellátó rendszerbe.

Értem. Tehát te mint APEH ügyintéző gizike beteg vagy, ezért elballagsz egy temetkezési vállalathoz, és rendelsz magadnak egy ládát, pedig ha időben orvoshoz kerülnél, akkor még lehetne 15-20 éved, ami alatt...
Aham... hülye ragasztó!

"Egyszerű matek ez. Ha csak egy millád van autóra, akkor ne akarj Ferrarit, érd be egy használt Opellel."

Tévedsz! Az egyszerű matek az lenne, ha a befizetések (esp.:TB, ezen belül pedig az egészségügyi hozzájárulás, melynek a mértéke gyaázatosan csekély, a GDP-t pedig inkáb nm firtatnám!) a valódi címzettekhez jutnának el! Pont.

(Opelótó jóótó nem fikázzuk, nekem is az van! Tökömnek se kellene Ferrari -inkább egy Volvo-, te valahol nagyon nem vagy képben engem illetően!)

desw 2016.09.06. 16:52:45

@she_wolf:

"Milyen korrupcióról beszélsz? Definiáld!"

Para.

"Pont az a lényeg, hogy hány éves! Mert jó esetben még kb. 15-20 évig tolja a zsugát az ellátó rendszerbe."

Lényegtelen! Ettől még MOST nincs pénz több vizsgálatra. Mit nem lehet ezen megérteni? Van évente kb 1.400 milliárd az eü-re, ebből 5 hónapos várólistára futja. Legyen 1 hónapos várólista? Ok, akkor kell még X százmilliárd évente.

"Értem. Tehát te mint APEH ügyintéző gizike beteg vagy, ezért elballagsz egy temetkezési vállalathoz, és rendelsz magadnak egy ládát, pedig ha időben orvoshoz kerülnél, akkor még lehetne 15-20 éved, ami alatt..."

Ez a butuska romantikázás! Lényegtelen, hogy Gizike vagy Jancsika, a jelenlegi befizetésekből pl 5 hónapos várólistára futja.

Egyébként miért nem megy el Gizike maszek dokihoz? Mert nincs pénze, ugye? Bingo! Az állambácsinak is csak annyi pénze van, amennyit a T. álompolgárok hajlandóak befizetni. Eméljék a járulékokat? Fizessenek a nyuggerek is? Parasztlázadás lesz! De ha az emberek annyira sötét idióták, hogy nem értik meg, hogy JOBBAT csak TÖBBŐL lehet venni....

"Tévedsz! Az egyszerű matek az lenne, ha a befizetések (esp.:TB, ezen belül pedig az egészségügyi hozzájárulás, melynek a mértéke gyaázatosan csekély, a GDP-t pedig inkáb nm firtatnám!) a valódi címzettekhez jutnának el! Pont."

Ok, akkor a 3 millió nyugger és a 2 millió 18 év alatti és az egyéb nemfizetők mehetnek a picsába. Részemről okés!

"(Opelótó jóótó nem fikázzuk, nekem is az van! Tökömnek se kellene Ferrari -inkább egy Volvo-, te valahol nagyon nem vagy képben engem illetően!) "

Aztán mér' nem veszel Volvot?? Csak nem azért, mert nincs rá pénzed?? Jééé??? Milyen érdekes, hogy hiába gyártasz romantikus ideológiát a Volvóra (biztonságosabb, családnak jobb lenne, ugye az emberélet minden pénzt megér...), akkor sem veheted meg egy Opel árából.

g0826 2016.09.06. 17:15:24

@she_wolf: Nagyon sokszor azért szabadulnak el az indulatok, mert az írja a poszter: én fizetem a TB-t. Ezt annyira ki kellene hagyni és akkor érdemibbek lennének a hozzászólások.

g0826 2016.09.06. 17:22:20

@desw: Igen ez a jellemző. + az is hogy államiban saját eszközzel dolgozik, mert nincs eszközre pénz.

she_wolf 2016.09.06. 17:25:17

@desw:
Azé' nem veszek Volvót, mert sokat zabál, és kurva drága hozzá a gyári alkatrész a zopelho' képest. Pont. Simán megvehetném a zopel árából, van nepperem:P De előre gondolkodom. Ami rólad nem mondható el.

Gizikének azért nincs pénze, mert basznak normálisan megfizetni a munkáját, és arra verik el a befizetéseit ezek a gennyládák, amire nem szégyellik. És gizike ezért fog beledögleni a betegségébe korábban, mint kellene (vagy idegbajában felköti magát).
K. politikusaink meg érezzék jól magukat a tivornyáikban, ki nem szarja le?
Ja, te! Nem szarod le, sőt, minden igyekezeteddel igyekszel őket tisztába tenni, makulátlannak láttatni. A trágyadomb tetején! 25 mrd? Ugyanmár...bagatell, csak huncutkodnak a kisfiúk, majd nem kapnak csokit!
Elmégy te a picsába, tündérem!
Pá, tényleg game over -de mást is írhatnék!:)

g0826 2016.09.06. 17:44:36

@szúnyog?? mert nem buddha: Mert: torz a finanszírozási rendszer, ahol jó esetben 80 forintot vagy semmit fizet a fenntartó egy 100 forintba kerülő beavatkozásért.

she_wolf 2016.09.06. 17:56:16

Nem Rorschach-teszt, bár az érdekelne, hogy @desw mire asszociálna róla;):
www.ksh.hu/interaktiv/korfak/terulet.html

desw 2016.09.06. 17:59:31

@she_wolf:

"Azé' nem veszek Volvót, mert sokat zabál, és kurva drága hozzá a gyári alkatrész a zopelho' képest. Pont."

Há' mer' a biztonságot meg kell fizetni! Ennyit nem ér a családod, te???

"Simán megvehetném a zopel árából, van nepperem:P"

Az olyan is lesz!

"Gizikének azért nincs pénze, mert basznak normálisan megfizetni a munkáját..."

Gizikék felét a büdös picsába ki kellene rugni, mert tök felesleges munkát végeznek a nagy bürokrációban.

"K. politikusaink meg érezzék jól magukat a tivornyáikban, ki nem szarja le?
Ja, te! Nem szarod le, sőt, minden igyekezeteddel igyekszel őket tisztába tenni, makulátlannak láttatni."

Te ilyen kis romantikus vagy, én meg racionális. Ha te elhiszed azt, hogy Orbánék után vagy valamikor olyan politikus jön, aki nem fog lopni és mutyizni, akkor sürgősen kérj beutalót a dilidokihoz.

"Elmégy te a picsába, tündérem!
Pá, tényleg game over -de mást is írhatnék!:) "

A fóbiád vakká tett! Tudod mit?? Váltsátok le Orbánékat és basszatok el újabb 4 vagy 8 évet arra, hogy felfogjátok, hogy mással sem lett és lesz jobb, amíg ilyen posztkomcsi nép van. Engem nem érdekel, mert veled ellentétben én nem hiszek a mesékben és a Télapóban sem, így van stratégiám a teljes összeomlásra is.

desw 2016.09.06. 18:01:18

@she_wolf:

Pl arra, hogy kibaszottul be fog dőlni a nyugdíjrendszer, így már réges rég csökkenteni kellett volna a nyugdíjakat. Ehelyett mi van?? Állandó emelés. Miért?? D E M O K R Á C I A!

she_wolf 2016.09.06. 18:36:09

@desw:

Még szép, hogy állandó emelés van, azért vittorék sem hülyék, hogy abba a kézbe harapjanak, amelyik eteti őket!

A biztonságot defenzív vezetéssel biztosítom, nem páncélótóval, és erre a zopel teljesen jó. Dizájn miatt meg nem fogok púpot aggatni a hátamra, hiába nagy a szerelem a jóképű iránt:P
A nepperem és az autószerelőim ellen szavad nem lehet, míg meg nem ismerted őket, úgyhogy hátrébb az agarakkal!

Gizikéket rúgasd ki a faszba, és csodálkozz, hogy hova mennek a befizetéseid! Súgjak, vagy kitalálod magadtól is a nagy eszeddel?
Nincsenek fóbiáim, te pedig nem vagy piciháter ennek megállapítására, vagy cáfolására.
A romantika már megint honnan...?
Honnan veszed te a jogosultságot, hogy cimkéket ragassz rám?
Te, mint racionális. Aham...Lehet kuncogni? Röhögni nem akarok, decensen viselkedem, ahogy egy nőhöz illik:)

desw 2016.09.06. 18:54:39

@she_wolf:

"Még szép, hogy állandó emelés van, azért vittorék sem hülyék, hogy abba a kézbe harapjanak, amelyik eteti őket!"

De megértő lettél hirtelen. 25 milliárdon sipákolsz, de 3.100 milliárdon meg nem.

Mondjuk amíg 10 millió ember eü ellátására csak 1.400 milliárd jut, de 3 millió nyugger megvásárlására meg 3.100 milliárd (közel a duplája), akkor talán nem én vagyok a hülye, ha azt mondom, hogy ez így nem frankó.

"A biztonságot defenzív vezetéssel biztosítom, nem páncélótóval, és erre a zopel teljesen jó."

Majd ha ne adj isten szembe jön egy köcsög, akkor majd elgondolkodsz. Ja, akkor már nem!

"Gizikéket rúgasd ki a faszba, és csodálkozz, hogy hova mennek a befizetéseid! Súgjak, vagy kitalálod magadtól is a nagy eszeddel?"

Ezt hogy érted? Száz és ezer milliárdokat lehetne ezzel megtakarítani évente, így lehetővé válna pl. a nagyon is szükséges járulékcsökkentés.

"Nincsenek fóbiáim, te pedig nem vagy piciháter ennek megállapítására, vagy cáfolására."

Dehogynem! Orbán ill. politikus fóbiád van, és emiatt vak lettél.

"A romantika már megint honnan...?"

Racionális gondolkodás hiánya.

"Honnan veszed te a jogosultságot, hogy cimkéket ragassz rám?"

Ahonnan te!

desw 2016.09.06. 18:55:34

@desw:

"közel a duplája" => több mint a duplája

Braincelle 2016.09.06. 19:14:11

@Muad\\\'Dib:
Ezzel azért vigyázz, mert ez nem feltétlenül törvénytelen, még csak nem is etikátlan. Mondok két példát:
- a magánorvos labort javasol, Te kifizeted a magánrendelőnek a szakorvosi vizsgálaton kívül a labor díját, de a vért az állami intézményben, annak eszközeivel végzik el: ez nincs rendben
- a magánorvos javasol egy ultrahang pl. Carotis-vertebralis doppler vizsgálatot. Te kifizeted a neurológia szakorvosi vizsgálatot, és ő megcsinálja az állami munkahelyén az ultrahangot, amiért a magánorvosnak nem kell fizess, a vizsgálat állami intézményben, tb támogatással történik. Az ultrahang a neurológiai vizsgálatnak nem része, tehát ezért nem fizettél kétszer. Ez nem csalás, és nálunk kb a legnormálisabb orvosok csinálják, mert nem akarnak kitolni a beteggel vagy mert a mi állami ultrahang gépünk jobb (ilyen is van).
Nem álltál be mások elé, mert így is mindenkit megnézünk, akit kell, a többszörösét, mint amit mondjuk Hollandiában egy orvos egy rendelésen.

she_wolf 2016.09.06. 19:19:24

@desw:
"...3 millió nyugger..."
Javasolnám, hogy nézz utána konkrét, idei/tavalyi adatoknak, és fésülködj meg:)

"Ezt hogy érted?"
Nem érted? Ha gizikéék az utcán találják magukat, csak a számuk nő, és ők is joggal veszik igénybe az egészségügyi ellátást.
(Csak mert eddig érdekes módon senki nem említette meg, én megteszem: "hipós" eskü? Hogy azért szakamaiság is legyen benne.)

"Racionális gondolkodás hiánya."
Tényleg elmégy te a....

she_wolf 2016.09.06. 19:24:03

@desw:
Ja, Volvóból is szedtek már ki halott embert. Assenem életbiztosítás.
A köcsögök ellen meg tökmindegy, hogy Opel, vagy Volvo:P
És ha már választhatnék, inkább csavarodjak egy villanyoszlopra a kihalt iccakában, mint rettegve várjam azt, hogy mikor tudnak besummantani egy diagnosztikai vizsgálatra:(

desw 2016.09.06. 19:42:38

@she_wolf:

""...3 millió nyugger..."
"Javasolnám, hogy nézz utána konkrét, idei/tavalyi adatoknak, és fésülködj meg:)"

Jajj! És még olyan nagyon okosnak tartod magad! Csak kivették a statisztikából a korhatár alattiakat és a rokikat. Összen kb 3 millió fő kap nyugdíj ill. nyugdíjszerű ellátást, amely laza ~3.100 milliárdba kerül pl 2016-ban, és folymatosan egyre többe és többe az állandó emelgetés miatt.

"Nem érted? Ha gizikéék az utcán találják magukat, csak a számuk nő, és ők is joggal veszik igénybe az egészségügyi ellátást."

Fuu, bazzz! Mondd, hogy nem pénzügyekkel foglalkozol! Mondjuk állami "cégnél" még dolgozhatsz, ahhoz még így is túlképzettnek látszol.

Most az állam fizeti őket, tehát ha kibasszák őket, akkor is jobban járunk, mert az általuk befizett adót és járulékot az állam az egyik zsebéből csak áttette a másikba.

"(Csak mert eddig érdekes módon senki nem említette meg, én megteszem: "hipós" eskü? Hogy azért szakamaiság is legyen benne.)"

Mondjuk a "haldokló" Nyugaton kapnak a dokik elfogadható bért is az eskü mellé. Aztán akkor baszhatod a hipós esküjüket, lesz itt 5 éves várólista is.

Aztán ha a gyógyszerbeszállítók is megunják, hogy az állambácsi nem fizet, akkor ismét baszhatod az esküt, mert akkor már gyógyszer, kötszer és szike sem lesz.

"Racionális gondolkodás hiánya."
Tényleg elmégy te a.... "

???

"a, Volvóból is szedtek már ki halott embert. Assenem életbiztosítás."

Nirvána érvelési hiba!

"A köcsögök ellen meg tökmindegy, hogy Opel, vagy Volvo:P"

Legalább kiderült az is, hogy ehhez sem értesz.

"És ha már választhatnék, inkább csavarodjak egy villanyoszlopra a kihalt iccakában, mint rettegve várjam azt, hogy mikor tudnak besummantani egy diagnosztikai vizsgálatra:("

Tudsz élni! Én meg inkább kifizetem a maszekot.

she_wolf 2016.09.06. 20:04:53

@desw:
Egy dologhoz jól értek: megkímélni magam. Tőled.

varisztor 2016.09.06. 21:16:24

@Tempus.Anh: Figyelj te ökör! :) Törvényileg szabályozott, hogy ez a minimum, amit a társadalom elvár, tehát a minimumot teljesítette! :D Ezt egy óvodás is megérti bakker! :D

Majd ha a tesco is ad ilyen mozgásteret a jövedelem arányában, akkor ott is élhet vele az, akire vonatkozik az adott alsó limit. Te mi vagy? Valami szofosó portás, hogy ilyen egyszerű dolgokat nem értesz meg és még azt sem éred fel ésszel, hogy hülye vagy?! :D

dayue 2016.09.07. 01:17:28

@desw

..."van évente kb. 1400 milliárd az eü-re,ebből 5 hónapos várólistára futja.Legyen 1 hónapos várólista? Ok,akkor kell még X százmilliárd évente"

Te akkora marhaságokat hordasz itt össze oldalakon át,hogy az döbbenetes.Mitől vagy te olyan nagyon biztos abban,hogy ha a magyar állampolgárok a vért izzadva is,de befizetnének azt a bizonyos X százmilliárdot,akkor itt minden okés lehetne az egészségügyben?Te nagyon el vagy tévedve a Fidesz árnyékos világában pajtás!!! Mi a garancia arra,hogy Orbán és a bandája azt az általad hiányolt X százmilliárdot, vagy X százmilliárdokat ténylegesen a magyar egészségügyre és a betegekre költené? Erre semmiféle garancia nincs, és ez az elmélet már meg is bukott Orbán és társai uralkodásának fényében.Az a pénz minden másra menne, csak az egészségügy rendbetételére, meg az orvosok fizetésemelésére nem.Szóval ezt kár erőltetni.

...fizessenek a nyuggerek is?

-Akár fizethetnének is minimális eü járulékot egy bizonyos nyugdíj összeghatár után.Semmi nem történne.

desw 2016.09.07. 06:21:02

@she_wolf:

Amíg ti pörögtök Mészáros Lörincke pár milliárdocskáján, addig a nép "dolgozik" serényen

www.portfolio.hu/vallalatok/brutalis_szam_651_milliard_forint_afabeveteltol_esett_el_magyarorszag.3.236948.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Ez közel a fele, az éves eü költségvetésnek.

Tempus.Anh 2016.09.07. 06:28:16

@varisztor: Dugulj már el, ócska kis komcsi tetű.
Ki a jó kurva anyád foglalkozik veled ?

desw 2016.09.07. 06:28:33

@dayue:

Láthatóan egyre rosszabb az eü helyzete, így gyanítom, hogy valamit lépni kellene a teljes összeomlás előtt.

A jelenlegi megoldás, miszerint fizetni senki sem akar az eü-ért, de mindenki jobbat akar és követelőzik garantáltan nem fogja megoldani ezt a helyzetet. És így picsogni is kár a bloggon az 5 hónapos várólista miatt, mert legközelebb már 10 hónap lesz, aztán meg 20.

varisztor 2016.09.07. 07:40:48

@Tempus.Anh: Gondoltam, hogy lejjebb tudod kűzdeni magadat. Nulla érv, semmi értelem, aki nem olyan hülye mint te az komcsi és így tovább.

varisztor 2016.09.07. 07:45:10

@desw: Mi az, hogy senki nem akar fizetni?! Mindenki, akinek van jövedelme, fizet, ahogy a posztból kiderül, az is, akinek nincs, csak minimálisát. Talán ne tessenek ellopni azt a pénzt, talán ne legyen lekönyvelve és kifizetve olyasmi, ami meg sem történt, talán tessék korrektül beárazni a dolgokat. Vagy! Szűnjön meg az állami sarc az eü szolgáltatások fejében, legyen teljesen piaci alapú és akkor lássuk, ez a verzió hová vezet...de az nem megy, hogy súlyos pénzeket vonnak le a havi bevételekből és ezért semmit nem adnak cserébe, te pedig mint fizető, menjk el máshová (magán) és fizess újra azért, amiért már fizettél. Ez az, ami nem megy tovább jól látható módon.

varisztor 2016.09.07. 07:47:04

@Tempus.Anh: Figyelj ide, te iskolázatlan ostoba bunkó! A szemembe mondd ezt légy olyan kedves...ha tudod.

desw 2016.09.07. 08:50:32

@varisztor:

" Mi az, hogy senki nem akar fizetni?! Mindenki, akinek van jövedelme, fizet, ahogy a posztból kiderül, az is, akinek nincs, csak minimálisát."

Hát ez kapásból nem igaz. Nem fizet pl a 3 millió nyugdíjas, a 2 millió 18 év alatti, ill. azok sem, akik helyett az állam átvállalja a fizetést (főleg rejtették), azaz 10 millió állampolgárból min 5 millió egy fillért sem fizet, de kap szolgáltatást.

"Vagy! Szűnjön meg az állami sarc az eü szolgáltatások fejében, legyen teljesen piaci alapú és akkor lássuk, ez a verzió hová vezet..."

Támogatom! De lenne sírás-rívás, mert akkor a sok önpusztító dohányos, alkesz, kövér, drogos szarban lenne, meg az az 5 millió fő is, aki most egy fillért sem fizet.

"de az nem megy, hogy súlyos pénzeket vonnak le a havi bevételekből és ezért semmit nem adnak cserébe, te pedig mint fizető, menjk el máshová (magán) és fizess újra azért, amiért már fizettél. Ez az, ami nem megy tovább jól látható módon. "

Súlyos pénzek??? Ezen felröhögtem! Egy valamirevaló alkesz és dohányos a többszörösét elissza és elfüstöli az eü járuléknak.

Aztán mivel az eü ilyen szolidáris dolog, így azok is kapnak, akik nem fizetnek, és így nyilvánvalóan a fizetőknek a végén sokkal kevesebb jut.

she_wolf 2016.09.07. 09:24:33

@desw:
És ez engem miért kellene, hogy érdekeljen?
Eu. Áfa. És? Mit akarsz vele bizonyítani? Hogy a gazdáid mennyire lécen vannak, hogy egy fillért sem hagynak elsíbolni a jónépnek, mert vigyázó szemük és online kasszáik követik a pórnép minden lépését?
Majd ha lesz egy csöpp időm, akkor leborulok a gazdáid előtt és áhitattal adózom nekeik, hogy az Eu.-ban nálunk csalják el a legkevesebb áfát.
Majd. Ha. Lesz. Időm.
De addig azon töprengek, hogy ami befolyik, az hova tűnik el. (Ne! Nem kell a rizsa, hogy nyuggerek, meg közétkeztetés, meg fasztuggyami!)
Mert hogy nem az egészségügybe tolják bele, az olyan tuti, mint az, hogy holnap is felkel a Nap!

Az áfacsalók kihúzzák az eü. zsbéből a pénzt azzal, hogy eleve bele sem teszik. Mondod te. Igazad van. Lógjon mind! Mondom én. Igazam van. Volt ezen valaha vita kettőnk között? Nem!
Akkor mifasz van, hogy egy ilyen cikket tolsz a pofámba hajnalok hajnalán?
Egyéb érved (vagy mi a tököm?) van arra, hogy miért kell egy 48 éves embernek 5-6-7-8 bárhány hónapot várnia egy tumort megerősítő, vagy kizáró diagnózisra?
(Nem, az a rizsa sem kell, hogy az áfacsalók miatt kevés a lé a büdzsében!)

Mert itt, és most erről van szó, nem arról, hogy a kondás hogy tereli a birkanyájat (még mielőtt: igen, tudom, ki a kondás és a juhász).
Ha megjelenik egy poszt te mást sem látsz, csak számokat. Így vagy huzalozva, vagy beteg vagy. Ez a két lehetőség van.
És bármelyikről is legyen szó, én nem tudok olyan emberrel indulatok nélkül beszélni, akinek a másik csak egy adathalmaz. Mindig! Igen, MOST(!) nevezhetsz szentimentálisnak, vagy romantikusnak, de te is csak egy egy esendő, halandó ember vagy, aki -ha oda kerül- feldughatja magának a pénzét, meg a statisztikáját, és agonizálhat abban a boldog tudatban, hogy legalább a gazdikat jól bevédte élete során. Ki tudja? Lőrinc barátod, valamint rokonai, barátai és üzletfelei még talán gondolni is fognak rád az összelopkodott "piti" vagyonkájuk fölött, és sajnálni fogják szorgalmas dolgozójukat:(

(Egyebekben ajánlanám szíves figyelmedbe @varisztor sorait: akinek van jövedelme, az fizet, mert levonják tőle! Ki sem kerülheti! Ja, hogy ahhoz munkahely is kellene normális fizetéssel? Bocsika, ki hitte volna? Merülj el picinyég jobban a számokban -az a neked való terep!- és vegyél fel valami látásjavító eszközt! Valamint elhagyhatnád azt az undorító szokást, hogy más hozzászólásában az adatokat kínosan figyeled és javítod, míg a sajátjaidban nagyvonalúan kezeled. Kicsinyessé, és egyszersmind hiteltelenné is tesz, csaxólok!)

she_wolf 2016.09.07. 09:28:53

@desw:
Khm...megtolnád egy hiteles linkkel?

she_wolf 2016.09.07. 10:02:13

@dayue:
Kihagytad az oktatást és az igazságszolgáltatást.
Ha ez a három terület megkapná azt az agyagi, egyéb eszközi és szakemberi hátteret ami járna neki, akkor talán még komolyan is vehetnénk magunkat. De így csak prüszkölésre fussa....

desw 2016.09.07. 10:41:31

@she_wolf:

"És ez engem miért kellene, hogy érdekeljen?"

Mert pattogsz itt pl Mészáros néhány milliárdján, de szemet húnysz száz és ezer milliárdok nép általi eltapsolása és ellopása felett.

"Eu. Áfa. És? Mit akarsz vele bizonyítani? Hogy a gazdáid mennyire lécen vannak, hogy egy fillért sem hagynak elsíbolni a jónépnek, mert vigyázó szemük és online kasszáik követik a pórnép minden lépését?"

Már az is baj, ha beszedik azt, amit kell??

"De addig azon töprengek, hogy ami befolyik, az hova tűnik el."

Ez ugyan 2013-as, de jól látszanak az arányok:
www.amipenzunk.hu/?years%5B%5D=2013&value=nominal#/~/koltsegvetesi-kiadasok

A legnagyobb pénznyelők: szoc. kiadások(nyugdíj, rokik), kormányzat (bürokrácia), eü, oktatás, államadósság.

"Akkor mifasz van, hogy egy ilyen cikket tolsz a pofámba hajnalok hajnalán?
Egyéb érved (vagy mi a tököm?) van arra, hogy miért kell egy 48 éves embernek 5-6-7-8 bárhány hónapot várnia egy tumort megerősítő, vagy kizáró diagnózisra?
(Nem, az a rizsa sem kell, hogy az áfacsalók miatt kevés a lé a büdzsében!)"

Tényleg ennyire korlátolt vagy? Ha az áfacsalók által ellopott pénz nem hiányzik a költségvetésből, akkor miért hiányzik a politikusok által ellopott pénz?

"Mert itt, és most erről van szó, nem arról, hogy a kondás hogy tereli a birkanyájat (még mielőtt: igen, tudom, ki a kondás és a juhász)."

A juhász a demokrácia és a buta birkák miatt csak egyfelé terelheti a nyájat, ez pedig a szakadék, ahogy te is beláttad ezt korábban. Bár talán az pontosabb, ha azt mondom, hogy a nyáj tereli a juhászt.

"Ha megjelenik egy poszt te mást sem látsz, csak számokat. Így vagy huzalozva, vagy beteg vagy. Ez a két lehetőség van. És bármelyikről is legyen szó, én nem tudok olyan emberrel indulatok nélkül beszélni, akinek a másik csak egy adathalmaz."

Mert a legeslegvégén csak számok lesznek a költségvetésben és a pénztárcádban is. A romantikus indok megvan mindenkinél arra, hogy vegyen egy új és nagyon biztonságos autót, hogy adott esetben több esélye legyen a családnak túlélni egy balesetet. Ennek ellenére a legeslegvégén a pénztárca lesz a döntő: van-e 20-30 millád egy kocsira vagy nincs. Ha nincs, akkor akármilyen romantikus indok mellett sem tudod majd megvenni az autót, ha összefosod magad az erőlködöstől akkor sem.

Nem kétséges, hogy egy 20 millás X6-os és egy 20 éves Swift karamboljánál kinek lesz nagyobb esélye a túlélésre => több pénzből jobbat vehetsz, dettó eü.

Nagyon szomorú, hogy 5 hónapos várólista van, de ennyi pénzből erre futja még akkor is, ha a világ legrendesebb embere a posztoló.

"...és agonizálhat abban a boldog tudatban, hogy legalább a gazdikat jól bevédte élete során. Ki tudja? Lőrinc barátod, valamint rokonai, barátai és üzletfelei még talán gondolni is fognak rád az összelopkodott "piti" vagyonkájuk fölött, és sajnálni fogják szorgalmas dolgozójukat:("

Ha rajtam múlna és látnám értelmét, már rég a Dunában úszna az összes faszszopó, akinek az elmúlt évtizedekben a legcsekélyebb része is volt a politikában direkt vagy indirekt módon.

"Ja, hogy ahhoz munkahely is kellene normális fizetéssel? Bocsika, ki hitte volna?"

Ja, tessenek piacképes végzettséget és tudást szerezni és szorgalmasan tanulni kocsmázás és tévézés helyett, aztán lesz jó sok mani.

she_wolf 2016.09.07. 12:23:48

@desw:
"Mert pattogsz itt pl Mészáros..."
Nem kizárólag Mészáros, hanem az összes többi is, csak éppen a nagy szerecsenmosdatásban megint megvakultál.
Mészárost egyébként te említetted meg, magad okold!

Kösz a linket -még ha nem is friss, nem baj-, de azt ugye tudod, hogy nem a nyuggert és a rövidesen nyugdíjba kényszerülőt kell a létszám miatt baszogatni, hanem azt, aki miatt ennyien vannak? (Súgok, mert rendes gyerek vagyok: Ratkó.)
Abba se menjünk bele, hogy a kényezetető cucilizmusból hipp-hopp váltottunk egy fizetős alapú rendszerbe minden előkészület és háttérmunka nélkül!
Az sem volt jó, és következményesen ez sem jó, de leginkább az nem jó, hogy kibaszott 30 év alatt sem sikerült a mindenkori idiótáknak összerakni egy rendesen működő rendszert!
Az egészségügyi és szociális szférához már akkor kellett volna hozzányúlni, amikor falat bontottunk!
Most lesz/van egy valag nyugdíjas, vannak gyerekek, akikből fiatal felnőttek lesznek....valahol.

"Ha az áfacsalók által ellopott pénz nem hiányzik a költségvetésből, akkor miért hiányzik a politikusok által ellopott pénz?"

Ez neked érv, baszod?
Hol mondtam, hogy nem hiányzik?, vakegér!?
De fordítsuk meg: ha a politikus lophat, csalhat, hazudhat, én miért nem? Dedós, mi? Az!

Hogy tompítsak: 20 millás X6-os ugyanúgy nem kéne, mint fizukicsi:P
Bömbi akkor sem kéne, ha hozzám vágnák, ha pedig meg akarok dögleni, akkor minek a fizukicsire pénzt kiadni, gyalog is megtehetem:)
Megnézem mennyi zsetonom van, oszt ahhoz mérten veszek, vagy tuningolom fel azt, ami van.
De ez egy autó, és az én kényelmem, biztonságom, baszod!
Nem arról van szó, hogy a tanult orvos mikor tudja kihirdetni az akkorra már sanszosan halálossá vált ítéletemet?
Melyikünk a korlátolt?

(Piacképes tudás. Ja. Megszerzi, és húz a picsába úgy, hogy csak a kondenzcsíkot látod utána! És nem mondom, hogy gané, és nincs igaza! Tessen picinyég szétnézni munkareőpiacon, csak úgy kíváncsiságból: 40 éves diplomásnak/nem diplomás szakmunkásnak nem tudnak munkát adni, a hegesztő, ács, egészségügyben bármit dolgozó, IT-s meg Ausztrából, innen-onnan röhögi ki őket. Fogalalkoztatási ráta? Nagy lófasz van, meg közmunka. Nem foglalkoztatás. Abból fizess magánegészségügyet! Ja, itthon nem megy el senki IT-snek 3-4 kilóért! És ez kezdő bérezés.)

Oszt ezek után akarsz-é még a posztról beszélgetni?

desw 2016.09.07. 12:54:56

@she_wolf:

"Nem kizárólag Mészáros, hanem az összes többi is, csak éppen a nagy szerecsenmosdatásban megint megvakultál."

Fillérek az állampolgári lopások és sumágságok mellett.

"Kösz a linket -még ha nem is friss, nem baj-, de azt ugye tudod, hogy nem a nyuggert és a rövidesen nyugdíjba kényszerülőt kell a létszám miatt baszogatni, hanem azt, aki miatt ennyien vannak? (Súgok, mert rendes gyerek vagyok: Ratkó.)"

Súgok én is: ki vásárolt rokiságot pár ezresért annakidején? Politikusok? Na ugye, hogy megint az a nagyon sumák magyar nép! Ki fizeti ezeknek a százezreknek 26 éve a rokinyugdíját? Pl te, baszod alássan! Akkor örülj, hogy szolidaríthatsz!

"Az sem volt jó, és következményesen ez sem jó, de leginkább az nem jó, hogy kibaszott 30 év alatt sem sikerült a mindenkori idiótáknak összerakni egy rendesen működő rendszert!"

* A miértre te is tudod a választ: "Még szép, hogy állandó emelés van, azért vittorék sem hülyék, hogy abba a kézbe harapjanak, amelyik eteti őket!"

És a többi politikus sem hülye. És ezért gondolom azt, hogy akárki jöhet Orbánék után, érdemi változás -- a demokrácia kereteit megtartva -- nem lesz. Illetve akkor lehetne, ha nem ilyen seggbuta nép lenne a magyar.

"Az egészségügyi és szociális szférához már akkor kellett volna hozzányúlni, amikor falat bontottunk!"

Lásd *

Most lesz/van egy valag nyugdíjas, vannak gyerekek, akikből fiatal felnőttek lesznek....valahol.

""Ha az áfacsalók által ellopott pénz nem hiányzik a költségvetésből, akkor miért hiányzik a politikusok által ellopott pénz?""
"Hol mondtam, hogy nem hiányzik?, vakegér!?"

Idéznélek:
"(Nem, az a rizsa sem kell, hogy az áfacsalók miatt kevés a lé a büdzsében!)"

"De fordítsuk meg: ha a politikus lophat, csalhat, hazudhat, én miért nem? Dedós, mi? Az!"

Egyik sem lophatna! Csak ugye a lopós politikusoknak kellene olyan törvényeket hozni, hogy ők maguk ne tudjanak lopni. Erre én -- a racionális agyammal -- semmi esélyt nem látok. Te látsz?

"Hogy tompítsak: 20 millás X6-os ugyanúgy nem kéne, mint fizukicsi:P"

Megfogtad a lényeget, okés!

"Megnézem mennyi zsetonom van, oszt ahhoz mérten veszek, vagy tuningolom fel azt, ami van."

Bingó! Ez van pl az eü-ben is. Megnézik, hogy mennyi pénz van, aztán olyan hosszú lesz a várólista, olyan kaja lesz, annyi nővér, ...

"De ez egy autó, és az én kényelmem, biztonságom, baszod!
Nem arról van szó, hogy a tanult orvos mikor tudja kihirdetni az akkorra már sanszosan halálossá vált ítéletemet?"

Ez tök ugyanaz a helyzet. Pénz beszél a legvégén, a többi romantikázás!

"(Piacképes tudás. Ja. Megszerzi, és húz a picsába úgy, hogy csak a kondenzcsíkot látod utána! És nem mondom, hogy gané, és nincs igaza!"

Ezért mondom azt, hogy lesz ez még szarabb is.

she_wolf 2016.09.07. 17:59:58

@desw:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_tunt_el_465_ezer_rokkantnyugdijas_magyarorszagon.598833.html

Ezzel indítanék. A rokkantnyugdíjasok egészségi állapotát már pár éve felülvizsgálták/-ját, és aki nem jogosult, attól megvonják. Nem egy olyantól is, aki bőven jogosult lenne! Eleve nem kellett volna némelyiknek megítélni, mégis megtették. Hol volt akkor a szent jog, amelyik ezt megengedte?
A számokat alaposan nézd meg! Ezek a nyuggerek. Tudom, te nem leszel az, velem együtt, mert mi önellátóak vagyunk. Most, még (de hogy tudd, közben röhögök ám!:D)!

Az alkesz, dagadt, bagós fizeti az Áfa-t, jövedéki adót, mert fogyaszt. Megy a büdzsébe. Ha megbetegszik, veszi a gyógyszert -ha kedves az élete, magánrendelésre megy, közben dolgozik, mert kell a büdzsébe. Tudod: az Áfa, a jövedéki adó, és a Szja.
Egészségre ártalmas cuccok jövedéki adóját mifaszér' nem az eü. kapja meg az utsó fillérig?
Miért nem lehet felemelni a csillagos égbe a pia és a bagó árát (csak hogy tudd: dohányzom, és absztinens vagyok -már)?
Jó, ezekről lejönni megint pénz kell az eübe, de valószínűleg pozitív lenne a mérleg a bevétel felé.

Ha lenne időm és kedvem, nem lennék rest megkeresni minden cikket, amiben a jelenlegi kormány embereinek (is!, valamint "Nyuszi barátainak, rokonainak és üzletfeleinek") mocsoksága szerepel számokkal kifejezve, és máris jogos lenne a kérdés, hogy mit viszonyítunk mihez!?

"Bingó! Ez van pl az eü-ben is. Megnézik, hogy mennyi pénz van, aztán olyan hosszú lesz a várólista, olyan kaja lesz, annyi nővér, ..."

Ha te ezt továbbra is így látod, akkor hiába téptem veled eddig a számat.
Ja, bocs, hiszen már válaszoltál:

"Egyik sem lophatna! Csak ugye a lopós politikusoknak kellene olyan törvényeket hozni, hogy ők maguk ne tudjanak lopni. Erre én -- a racionális agyammal -- semmi esélyt nem látok. Te látsz?"

Látnék, te viszont inkább kivonulsz. Jogos, mert kényelmes neked. De akkor véleményed se legyen, hanem inkább tartsd meg magadnak, vagy fejtsd ki Nyusziéknak!:(

Rotoxis 2016.09.07. 18:27:44

A magyar átlagjövedelem kb. 250 ezer forint. Az egészségbiztosításra levont összeg ebből 10 ezer forint.
Én pontosan azt az egészségügyi ellátást kapom, amit a jó magyar elvárna. Rövid várólistát, kevés választást, szabad orvosválasztást, kétágyas fürdőszobás kórtermet, elég nővért, stb.
Mindezért (állami és magán biztosítás) kb. 700 €-t fizetek havonta.
Na emberek, lehet számolgatni, mennyit is fizetnek és mit lehet ezért elvárni.

desw 2016.09.07. 18:40:37

@she_wolf:

"Most szimplán csak szemét vagyok:"

Én mást mondanék!

Fuuu, 11 milliárd ment 5 éve alatt a felcsúti fociba?? Aztamindenit!

Ezalatt az 5 év alatt a költségvetés kb 80.000 milliárdot (80 ezer milliárdot) költött el összesen, az államadósság kamatterhére kb 6-7 ezer milliárdot, nyugdíjakra kb 15 ezer milliárdot, szoc. kiadásokra összesen 25 ezer milliárdot...

De igazad van: nem kell foci Felcsútra. És ha ez a 11 azaz tizenegy milliárdocska nem ment volna mocskos Orbán hobbijára, akkor a haza most jobban állna, nem lenne 5 hónapos várólista, szegény nyuggereknek több jutna, ...

she_wolf 2016.09.07. 18:42:48

@Rotoxis:
Bruttó 250 000 forint bér esetén egészen pontosan 17.500 Ft az Egészségbiztosítási járulék (7%). Idei adat.

215908 Ft. az, amit te fizetsz havonta. Vagyis alig kevesebb, mint magyar átlagjövedelem. Az átlag meg csak arra jó, hogy statisztikusok dolgozzanak vele:(

Hasonlítsd össze a magaddal össze a Veled kb. azonos korú, szakterületű magyar kollágádat, és beszélgessetek!:(
Szerintem a poszter sem azért írt, mert "Úristen mi lesz?!" 2 napot kell várnia erre a vizsgálatra, hanem hogy hónapokat.
Orvosként pedig azért Neked biztos sokat mond a poszter írása azon kívül, hogy "türelmetlen".

Kérdésem: szerinted van értelme összehasonlítani a kinti viszonyokat a magyarral?

she_wolf 2016.09.07. 18:49:46

@desw:
Képzeld el mi lenne, ha golfozna!:D
Az északi régiók hegyeinek sanyi, Dózer Rozál elegyengeti, az Alföld meg úgy fellendülne, hogy sose esne le!:D

De figyelj, csak neked, csak ma, és kb. 10 perc volt:
index.hu/gazdasag/2016/08/26/mnkh_nemzeti_kereskedohaz_hatmilliard_veszteseg_szijjarto_futsal/

A saját zsebéből már csak lehet veszteséges, nem? Mert ez biztosan mind az ő pénze volt, ha másnak nem is, de neked elhiszem!
Suszter miért nem marad a kaptafa mellett?

Ezen meg nyerítettem, komolyan:
index.hu/gazdasag/2016/07/11/mnkh_kereskedohaz_szijjarto_futsal_export_botswana/

És akkor most engedelmeddel, én elmegyek hányni....

desw 2016.09.07. 19:10:30

@she_wolf:

"Ezzel indítanék. A rokkantnyugdíjasok egészségi állapotát már pár éve felülvizsgálták/-ját, és aki nem jogosult, attól megvonják."

Klassz! Korábban 870 ezer ember kapott rokkantságit, azaz a lakosság ~8,7%-a volt rokkant az EU-ban átlagos 2-4%-hoz képest. Öhömmmm, öhömmmm... Orbán monnyon le!

"Eleve nem kellett volna némelyiknek megítélni, mégis megtették. Hol volt akkor a szent jog, amelyik ezt megengedte?"

Te melyik bolygóról pottyantál ide, Királylány?

index.hu/belfold/2011/06/08/korrupcio_nelkul_nem_menne_a_rokkantnyugdij-csalas/
hvg.hu/itthon/20130709_Vademelest_javasolnak_az_1300_embert_lesz

Mocskos Orbán! Rohadt Gyurcsány!

Ja! Melyik politikus mert belenyúlni ebbe a tűzfészekbe???

"A számokat alaposan nézd meg!"

Nézzük! Ha az eu átlag lenne, akkor kb 3-400 ezer rokkant lenne elfogadható. Az elmúlt 26 évben kb 4-500 ezer ember vehetett fel rokinyugdíjat úgy, hogy semmi baja nem volt. Legyen csak havi 40 ezer a rokinyugdíjuk, az 25 év alatt annyi mint: ~5.600 milliárd (ötezer hatszáz milliárd)

Korhatár alatti nyugdíjak:

Pár éve a 3 millió nyugdíjasból kb 1,4 millió volt korhatár alatti. Legyen átlag 60 ezer a nyugdíjuk. Ez 26 év alatt annyi mint: ~26.000 milliárd (26 ezer milliárd!!!!) [van metszete a rokiknak és korhatár alattiaknak, csak korábban a korhatár feletti is rokkant volt] Most az egész kibaszott államadósság kb ennyi!!

Ki nyúlt bele ebbe a tűzfészekbe is?? Lehányom magamat, mert szörnyű kimondani, de Orbánék voltak ezek is, b+!

Igen, lopnak, mint a szarkák, de legalább tesznek is valamit a hosszabb távú fenntarthatóság érdekében is ellentétben a szocikkal, akik csak loptak és hitelből dorbézoltak.

Te?? Akarsz még beszélgetni a 11 milliárdos felcsúti fociról??

"Látnék, te viszont inkább kivonulsz. Jogos, mert kényelmes neked. De akkor véleményed se legyen, hanem inkább tartsd meg magadnak, vagy fejtsd ki Nyusziéknak!:( "

Mi van??

desw 2016.09.07. 19:15:09

@she_wolf:

Én csak két témakört említettem meg, de ha szorgalmasan dolgozol, akkor talán összehozhatod azt a pár nullácskát a végére, hogy legalább az 1 tízezrelékét elérd.

she_wolf 2016.09.07. 20:09:50

@desw:
Ezek meg nem tudom, kik voltak, de igazából nem is érdekel, mert mind egykutya, ezek szerint veled együtt:
index.hu/gazdasag/2016/09/07/habony_baratai_szedtek_meg_magukat_a_startup-penzekbol/

Pedig hejbeszép mottójuk van:
"Az Alap társadalompolitikai missziója az, hogy befektetései által új, perspektivikus munkahelyek jöjjenek létre hazánkban."
Ezt így, bele a pofádba! Ja, nem, bocs! Az enyémbe! Szent emberek ezek, mingyá' menek is imát mondani értük, hogy azajójisten tarcsamegőket sokáig (ahogy én gondolom)!

Kérdés: mikor láttad/olvastad te tőlem azt, hogy az etikátlan, vagy becsületességét megkérdőjelezhető orvost, egészségügyi dolgozót a védelmembe vettem?
Nekem ilyenekkel nem lősz vissza, mert bármennyire is szeretnél, nem találsz!

De nem mondod öregem, hogy ezért el kellene néznem, hogy mit művelnek ezek a gennyládák!?
Légy őszinte, és nyögd ki végre, mi bajod van a rokkantakkal!? Azokkal, akik valóban rokkantak, nem tudnak dolgozni, vagy csak korlátozottan végezhetnek munkát. Mert ez nagyon bassza te csőrödet, és tévesen azt hiszed, hogy mindegyik csak a seggét vakarja otthon ahelyett, hogy beállna gőzmunkásnak zabot hegyezni.

És igen, akarok még beszélni (és egyre többet fogok is) a 11 milliárdos felcsúti fociról, és minden egyes rohadt szemétládáról is, aki az adófizetők pénzével pókerezik!
Nem lenne szabad elfelejtened, hogy akiket ilyen vehemensen védesz, azoknak kellene a lagtisztábbaknak (de könyörgöm!, legalább ügyeseknek) lenniük. És ha megcsap valakit a botrány szele, akkor legyen már jó, és álljon odébb azzal, amit addig már titokban elsíbolt, és távozzon emelt fővel! De a magyar politikus hülye, mert az utolsó utáni percig is kitart, hogy aztán ő lehessen a falu legnagyobb balekja, akit már a sajátjai is kiebrudalnak maguk közül. Mostanában ez a tendencia, meg az, hogy inkább már ők köpködnek a nagyvezírre. Szép kiccsalád, mondhatom:D

Eu. átlagról meg mit berregsz? Itt van neked összehasonlításképpen @Rotoxis írása, pár hozzászólással feljebb. Az Eu,-nak a közelében sem vagyunk (legfeljebb tudás tekintetében, de arra max. büszke lehet a magyar), csak térképen!
De az áraink közel hasonlóak, mint ott. Azt pedig orvosok tudnák megmondani, hogy azonos műtét mibe kerül ott, és itt egy intézmény számára, és mennyit biztosít rá a költségvetés.
Mert a mi zöldségvetésünkkel ki lehet törölni!
És ne gyere azzal, hogy mert mindent a rokkantakra, meg az alkesz, bagós, dagadt rohadékokra költenek!
Megnézném, hogy Ausztriában hogy penderíti ki az orvos hajfájósokat, meg a "hétközben nem értem rá/és a csak gyüttem megnézni a doktort, olyan régen láttam már című pácienseket. Istenem, de szép látvány lenne....
Meg akkor rögtön rövidebb ideig kellene várakoznia ennek a poszternek is.
Hogy "on" is legyek.

Rotoxis 2016.09.07. 20:11:18

@she_wolf: na itt a tévedés. Egészségre 4 %-ot fizetsz. 3 % megy táppénzre, gyesre, ilyesmire. Tehát marad a tízezer.

Természetesen bármit összehasonlítok bármivel. De ha már itt tartunk, két ilyen különbözetű befizetésnél miért is lehet elvárás az azonos szolgáltatás?

Rotoxis 2016.09.07. 20:13:41

@she_wolf: ás hogy van-e értelme összehasonlítani a dolgokat? Természetesen, hiszen az elvárások azonosak

she_wolf 2016.09.07. 20:31:19

@Rotoxis:
Bérkalkulátor 2016

Bruttó havi munkabér:
250.000 Ft

Éves bruttó jövedelem:
3.000.000 Ft

Eltartottak száma *:
0

Kedvezményezett eltartottak (gyermekek) száma **:
0

Szociális hozzájárulási adó:
67.500 Ft

Szakképzési hozzájárulás:
3.750 Ft

Munkaerő-piaci járulék (1,5%):
3.750 Ft

Egészségbiztosítási járulék (7%):
17.500 Ft

Nyugdíjjárulék (10%):
25.000 Ft

GYES
0 Ft

Családi adókedvezmény:
0 Ft

Friss házasok adókedvezménye:
0 Ft

Számított SZJA:
37.500 Ft

Családi adókedvezménnyel csökkentett SZJA:
37.500 Ft

Fel nem használt családi adókedvezmény:
0 Ft

Összes adó:
37.500 Ft

Adójóváírás:
0 Ft

Felhasznált összes munkavállalói kedvezmény:
0 Ft

Havi összes levonás a bruttó bérből:
83.750 Ft

Havi összes munkaadói kedvezmény:
0 Ft

Havi összes munkaadói járulék:
71.250 Ft

Összesen havonta az államnak fizetendő:
155.000 Ft

Munkaadó összes havi költsége:
321.250 Ft

Nettó havi munkabér:
166.250 Ft

Családi pótlék:
0 Ft

Havi összes nettó jövedelem:
166.250 Ft

Forrás:
Bérkalkulátor 2016

Bruttó havi munkabér:
250.000 Ft

Éves bruttó jövedelem:
3.000.000 Ft

Eltartottak száma *:
0

Kedvezményezett eltartottak (gyermekek) száma **:
0

Szociális hozzájárulási adó:
67.500 Ft

Szakképzési hozzájárulás:
3.750 Ft

Munkaerő-piaci járulék (1,5%):
3.750 Ft

Egészségbiztosítási járulék (7%):
17.500 Ft

Nyugdíjjárulék (10%):
25.000 Ft

GYES
0 Ft

Családi adókedvezmény:
0 Ft

Friss házasok adókedvezménye:
0 Ft

Számított SZJA:
37.500 Ft

Családi adókedvezménnyel csökkentett SZJA:
37.500 Ft

Fel nem használt családi adókedvezmény:
0 Ft

Összes adó:
37.500 Ft

Adójóváírás:
0 Ft

Felhasznált összes munkavállalói kedvezmény:
0 Ft

Havi összes levonás a bruttó bérből:
83.750 Ft

Havi összes munkaadói kedvezmény:
0 Ft

Havi összes munkaadói járulék:
71.250 Ft

Összesen havonta az államnak fizetendő:
155.000 Ft

Munkaadó összes havi költsége:
321.250 Ft

Nettó havi munkabér:
166.250 Ft

Családi pótlék:
0 Ft

Havi összes nettó jövedelem:
166.250 Ft

/Forrás: www.hrportal.hu/berkalkulator_2016.html?edt_brutto=250000&edt_elt=0&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&edt_kedvezmeny=0&edt_munkaido=40 /

Mindez egy gyermektelen keresőre számítva.
Nem az azonos szolgáltatás az elvárás, hanem az, hogy amikor felvetődik valakinél egy eléggé rossz prognózisú tumor gyanúja, akkor nagyon gyötrő a tudat, hogy hosszú hónapok múlva van lehetőségem egyáltalán szakorvoshoz eljutni.
Amit az elvárás azonosságáról írsz, az igaz, és szomorú csökevénye az elmúlt rendszernek.

Tulajdonképpn bármerről is közelítjük meg a dolgot, ugyanott kötünk ki: létszám és eszközhiány. Mindennek eredője pedig a pénzhiány.
A bemásolt táblázat pedig elkeserítő. Méginkább az, hogy ... a többi fentebb, ha van valakinek türelme hozzá. Mert kedve egészen biztos, hogy senkinek nincs:(

she_wolf 2016.09.07. 20:32:01

@she_wolf:
Hubassz....ha ezt tudom hogy ez ilyen hosszú lesz, zanzásítok:D

she_wolf 2016.09.07. 21:05:32

Annak, aki még mindig az angol egészségügyet óhajtja, örömhír, hogy legendás humoruk és udvariasságuk már eljutott hozzánk:D:
index.hu/mindekozben/poszt/2016/09/07/a_jo_beteg_turelmesen_kussol_halkan_fullad_diszkreten_verzik_es_persze_sohasem_kopog/

Rotoxis 2016.09.07. 21:21:36

@she_wolf: nézz csak utána, a 7 százalék két részre oszlik, úgy, ahogy már leírtam. Tehát 4 százalék

she_wolf 2016.09.07. 21:54:08

@Rotoxis:
Ebben az esetben még siralmasabb:(

dayue 2016.09.07. 22:14:41

@desw:

De ezt hogy érted,hogy "senki nem akar fizetni2? Mindenki fizet akinek bejelentett munkahelye van,aki meg regisztrált munkanélküli,annak az illetékes önkormányzat szociális osztálya fizeti az egészségügyi ellátását minden egyes hónapban addig,amíg regisztrált álláskereső.Esetleg a léhűtők nem fizetnek,akik nem munkabérből élnek hanem egyéb okoskodásból.Persze van egy olyan réteg aki szintúgy nem dolgozik,nem is regisztrált,de saját maga után fizeti,hogy nehogy pofára essen egyszer az orvosnál.Nem sok,de vannak ilyenek is.

she_wolf 2016.09.07. 23:53:33

@dayue:
Mert senki nem fizet. Csak ő. Sokszázezer bruttóból soktízezer eü. hozzájárulást. Plusz van magánbiztosítása is. Persze, hogy zavarja őt, hogy a nyuggerek egyáltalán kapnak valamit. Rokkantnyugdíjasok 40 ezret, öregségi nyugdíjasok 60 ezret kellene hogy kapjanak. Szerinte. De buli lenne, köszönjék is meg!
Te jó Isten! Most kapcsolok: csak nem Matolcsyhoz van szerencsénk, személyesen?
Ő böfögött valami hasonlót, hogyaszongya: 47 ezer forintból meg lehet élni!
Biztosan ő is egy racionálisan gondolkodó elme.
(Amíg valaki hülyére nem veri. Vagy már korábban megtörtént? Mindegy.)

24.hu/belfold/2012/01/27/igy-elhetne-matolcsy-havi-47-ezerbol/

Jó, 4 éves a cucc, csak nosztalgiáztam picit:D

(Mellékes, hogy azóta mennyivel növekedtek az árak, rezsócsökkentés van ezerrel kiegyenlítődik, na, nem szőrözünk ilyesmivel (majd meg lehet nézni a közműszolgáltatások minőségét X év múlva).)

desw 2016.09.08. 08:10:25

@she_wolf:

"De nem mondod öregem, hogy ezért el kellene néznem, hogy mit művelnek ezek a gennyládák!?"

Nem kell elnézned. Csak amíg pattogsz itt néhány milliárdocskán csak azért, mert ezt politikusok lopták el, addig lazán szemet hunysz sok-sok ezermilliárd felett, amit a nép lop és lopott el. Mindegyik politikus lopni fog!

Megesküszöm neked bármire, hogy vagy 20 éve utálom Orbánt, a Fideszt és a sleppjüket, de ha most lennének a választások és el is mennék szavazni (kb 15 éve voltam utoljára), akkor rájuk szavaznék. Igen, gusztustalanul lopnak, csalnak, hazudnak, de sok olyan dologba is belenyúltak, amibe az elmúlt 26 év alatt senki.

pl Matolcsyék elmutyiztak 250 milliárdot az MNB-ből?? Lehet! De b+, nézd meg, hogy mennyivel kevesebbért finanszírozzuk most az államadósságot a kamatcsökkentések miatt úgy, hogy nominálisan az államadósságban kb a duplájánál vagyuk a szocikhoz képest. Elmutyiztak 250 milliárdot? Ok, tekintsük jutaléknak, mert az ország még így is jobban járt, mint a szocik alatti 6-7% alapkamat mellett.

Csökkent az szja, ami a BEJELENTETT béren dolgozó embereknek sokkal jobb. És leszarom a feketézőket és a zsebbe minimálbéreseket.

Faszság a közmunka? Van benne igazság. De b+, most végre a koszos ingyenélő is megtudja, hogy nem elég otthon dögleni és várni a pénzt.

Pénztárgép és EKÁER? Faszságnak tűnt, aztán százmilliárdnyi plusz jön be minden évben.

Világbajnok áfa? Gáz, de ezt legalább a vasazós cigó is fizeti, mert az szját és járulékokat nem.

A migráns témát most fel sem hozom.

És mindezt úgy, hogy még mindig ők a legnépszerűbbek => igazi politikusok, akik tudják kommunikálni a dolgokat.

Látsz ennél jobbat? Olyat, ami megvalósítható! Hányok, de nem, b+!! Persze lehetne sokkal jobban is csinálni, de jelenleg a Fidesz a legkisebb rossz.

"Légy őszinte, és nyögd ki végre, mi bajod van a rokkantakkal!?"

A kamurokikkal van bajom, meg azokkal, akik a saját életvitelük miatt lettek rokik (pl dohányos/alkesz amputált lábbal, kövér cukros, ...).

"Nem lenne szabad elfelejtened, hogy akiket ilyen vehemensen védesz, azoknak kellene a lagtisztábbaknak (de könyörgöm!, legalább ügyeseknek) lenniük. És ha megcsap valakit a botrány szele, akkor legyen már jó, és álljon odébb azzal, amit addig már titokban elsíbolt, és távozzon emelt fővel!"

Jajj, Királylány! Menthetetlenül romantikus vagy! Nézz körül a világban! Mindehol és mindenben ez megy a sportól kezdve a politikán át. Dopping, vesztegetés, bunda, lobbi...

zünüke 2016.09.08. 11:23:44

@desw: A koszos ingyenelo kozmunkasok kozt van tanult es iskolazott ember is,akikkel kutyaszart,emberi uruleket takaritattnak a koszos utcakon havi max. 73 ezer nettoert. Ez igy korrekt szerinted? Ez semmi mas,mint a szorult helyzetben levo emberek totalis kihasznalasa. Es nagyon sok regioban meg ez sincs,egyaltalan semmi munka nincs.

zünüke 2016.09.08. 11:26:25

@desw: a kamurokikbol meg mara mar annyira keves van,hogy nem hinned el. Volt egy tisztogatas,amikor is meg attol is elvettek a nyugdijat,aki tenyleg raszorult volt. Tobbnyire ilyen eset van,mint az amirol te beszelsz.

desw 2016.09.08. 15:16:53

@zünüke:

"A koszos ingyenelo kozmunkasok kozt van tanult es iskolazott ember is,akikkel kutyaszart,emberi uruleket takaritattnak a koszos utcakon havi max. 73 ezer nettoert. Ez igy korrekt szerinted? "

Biztos van ilyen, de azért messze nem ez a jellemző. Nekem is van érettségizett és értelmes közmunkás ismerősöm, aki alapvetően irodai munkát végez, soha nem kellett takarítania vagy ilyesmi.

"a kamurokikbol meg mara mar annyira keves van,hogy nem hinned el."

Ahogy írod "mára!! már annyira kevés van". Akkor "csak" ~20 évig szívták ezek a drágák az adózók vérét. És "csak" pár ezer milliárdocska 20 év alatt, miaznekünk, ugyi?
Aztán egy csomó megmenekült, mert a korhatárt elért rokikat már nem is vizsgálták.

she_wolf 2016.09.08. 15:46:19

@desw:
Úgy látszik, nem érted:(
Nincs pár milliárdocska! A lopásra nincs mentség se nekem, se neked, a mindennapi életünket szabályozóknak pedig pláne nincs!
Szerintem te nem tudod, mit beszélsz:( Abból a pár milliárdocskából amit el- és átjátszanak az átlagember számára lekövethetetlenül, komplett régiókat lehetne rendbehozni.
Komoly pályázati pénzek kamu pályázatokra, amelyek mögött sem lehetőség, sem ember nincs, és csak viszi a pénzt...
És nem mindegy az sem, hogy mennyiből tűnik el nyomtalanul az általad csak bagatellnek tekintett pár milliárdocska!

Most látom: te eddig nem jártál szavazni? Ellenben meggyőződéses vagy, aki nagy biztonságban érzi magát. Nem jósolgatnék, mert Isten látja gyönyörű lelkem, nem vagyok sem kárörvendő, sem másoknak rosszat akaró, de...
És hogy most én ábrándítsam ki a te romantikus lelkedet: csak azért nyúlnak bele darázsfészekbe a gazdáid, mert
1: még többet akarnak
2: birkaterelést végeznek.
Ennyike....

"Matolcsyék elmutyiztak 250 milliárdot az MNB-ből?? Lehet!"

De nem lehet! Ezt próbáld már megérteni! Az igaz, hogy a politikusok olyanok, amilyenek. Alkalmasint lopnak is, mert csóró politikusról nem nagyon lehet hallani. De Magyarországon iparágat építettek rá! Nagyüzemben csinálják, gátlástalanul, szégyentelenül!
Te meg bégetsz hozzá úgy, hogy szavazni sem jársz:( Mindezt azért, mert felére faragták a rokkantnyugdíjasok számát.
Tudod, furcsa egy értékrenddel bírsz te!

Tekintsem jutaléknak? Meg vagy te húzatva:D
Én nem vagyok pénzügyi szakember, nem értek hozzá. De ha nekem (a tudatlannak) is feltűnik, hogy a gömbölyű forma elkezd sarkosodni, akkor másnak is fel fog.
Nem akartam linkelni, de ez érdekes:
444.hu/2016/05/06/az-5-legidiotabb-matolcsy-mentegeto-erv
Különös tekintettel a 3.-ra:)

A közmunka: rettenetesen csőlátású vagy, ha azt hiszed, hogy közmunkárát csak a koszos ingyenélő végez. Mi több, buta is vagy. A koszos ingyenélő továbbra is leszarja a melót, hiszen eddig is megvolt a maga környezetével, kisstílű mutyijaival, mókolásaival, eztán is meglesz.
Közmunkát az végez, aki törvényes keretek között akar dolgozni, mert el akar számolni az idejével, legálisan akar adózott pénzhez jutni. Igen, gyakran mélyen a tudása és képességei alatti munkát elvállalva.
De a kormányzatnak ez vajas répa, mert papíron kurva jól mutat a foglalkoztatási statisztikában. Éljen!:(

"És leszarom a feketézőket és a zsebbe minimálbéreseket."
Hogymostakkormivan? Hogyan hibáztathatsz 1-1 réteget valamiért, ha nem az egészet nézed? Engem spec. kurvára bosszant, hogy pl. az én 250 ezer forintos bruttó bérem a
munkáltatómnak 321.250 forintjába kerül, ezért vagy nem fizet annyit, vagy "megóggyuk okosba'".
Mert a gazdáidnak is kell valamiből élniük. Hát nem? De.

Pénztárgép: hol volt eddig? Ennyi idő kellett nekik hozzá? Nem mondom, gyorsak ezek, mint a csiga! Csak úgy lobog a szemük a nagy sietségben:) Szóltam valaha egy szót ellene? Nem.
Csak tudod, valahogy nem érzem azt,hogy értem (jó, érted) teszik. Mert nem igazán látom, hogy a parasztvakításon kívül másba tolnák a pénzt.

"A migráns témát most fel sem hozom."
Én sem. Ennek az egész kutyaszaros bagázsnak hosszú ideje ez a legnagyobb érdeme (az én szememben), pedig nem vagyok sem idegengyűlölő, rasszista pedig a legkevésbé sem. Szép is lenne:)

Folyt. köv...

she_wolf 2016.09.08. 15:46:54

@she_wolf:
Folyt. köv:
"És mindezt úgy, hogy még mindig ők a legnépszerűbbek => igazi politikusok, akik tudják kommunikálni a dolgokat."
Bocs, megnevettettél:D
1: Ez nem szépségverseny, meg Fásy mulató, vagy a tököm tudja milyen műsor, ahol a népszerűség a cél.
2: Tudják kommunikálni? A kommunikációt tekintve oltári nagy hiányosságaik vannak, a diplomáciát pedig inkább meg se említsük, jobb nekünk:)

Világbajnok áfa? Jaja! Az.
Ezzel és a levonásokkal (bérterhek) kapcsolatban csak annyit, hogy míg a gazdáidra nagyon jellemző, rád egyáltalán nem: rugalmasság!
Az Áfa-val máááár és megint tervezgetnek valamit csinálni, mert az azért mégsem járja, hogy pl.a bébiételen annyi kb. annyi áfa legyen, mint a cefrén, vagy a bagón. Megint "szélsebesen" reagáltak egy igencsak érzékeny területre.
(Egyébként érdekes tanulmány az Áfa útját bejárni 1988 óta, de legalábbis ajánlatos.)

Ami pedig a bérterheket illeti -és ez kapcsolódik az egészségügyhöz: tisztelettel megkérdezném, hogy nem-e lehetne-e esetlegesen-e, hogy néminemű átcsoportosítással/rendezéssel az a 4%-os rész picit több legyen?
Mondjuk talán a szociális hozzájárulási adóból megtámogatni a kifejezetten gyógyításra szükséges anyagi hátteret?
Mert míg az 27%, addig a kopasz eü. csak 4%!

A fentebb bemásolt adatokban az áll, hogy 250 ezer forint bruttó bér összes terhe 155.000 Ft.
Amit kézhez kapsz belőle, az 166,250. Ft. Ezen gondolkodj!
És azon, hogy az összes levonásból csak 10 ezer forint megy az eü. kasszába.
Te szoktál matekozni, gondolkodj is úgy!

"Mindehol és mindenben ez megy a sportól kezdve a politikán át. Dopping, vesztegetés, bunda, lobbi..."
Ha neked ez belefér, az téged minősít:(
Mert máshol ez van, az nem kisebbíti azok bűnét, akikről éppen beszélünk. Semminemű eszmei közösséget nem vagyok hajlanó vállalni azokkal, akiket elítélek, pedig hidd el, eléggé rugalmas és megértő tudok lenni!
(De máshol olyan is van, hogy egy félresikerült nyilatkozat miatt képes és hajlandó valaki lemondani, csaxólok. Az bezzeg nem követendő, ugye?)

A saját életvitelből adódó esetek kapcsán már unalomig ismételtem a véleményemet, eltekintek az újabb lehetőségtől:)

she_wolf 2016.09.08. 15:47:44

Megtörtént. Egyetlen hozzászólásom több volt, mint 5000 karakter:(
Bocs a szófosásárt:D

desw 2016.09.08. 17:27:57

@she_wolf:

"Nincs pár milliárdocska! A lopásra nincs mentség se nekem, se neked, a mindennapi életünket szabályozóknak pedig pláne nincs!"

Racionális vs. romantikus! *

"És hogy most én ábrándítsam ki a te romantikus lelkedet: csak azért nyúlnak bele darázsfészekbe a gazdáid, mert
1: még többet akarnak
2: birkaterelést végeznek.
Ennyike...."

Pont leszarom! Igazából már rég nem érint, hogy melyik balfasz van a porondon. Szerintem menthetetlen az ország (és úgy cuzamen a jóléti társadalmak), így el se kezdeném a javítást. Tudod, racionális és lusta ember vagyok. Bele se kezdek egy olyan dologba, ami reménytelen.

""Matolcsyék elmutyiztak 250 milliárdot az MNB-ből?? Lehet!""
"De nem lehet! "

A "lehet"-nek itt a talán jelentése volt.

"Te meg bégetsz hozzá úgy, hogy szavazni sem jársz:( Mindezt azért, mert felére faragták a rokkantnyugdíjasok számát. Tudod, furcsa egy értékrenddel bírsz te!"

Racionális vs. romantikus! *

"A koszos ingyenélő továbbra is leszarja a melót, hiszen eddig is megvolt a maga környezetével, kisstílű mutyijaival, mókolásaival, eztán is meglesz."

Jaja, csak akkor nem kap segélyt. Teccik érteni? Eddig dolgozott feketén ÉS pofátlanul felvette a segélyt IS. Most nincs segély, ha nem megy közmunkára.

"De a kormányzatnak ez vajas répa, mert papíron kurva jól mutat a foglalkoztatási statisztikában. Éljen!:("

Ez is igaz! Kommunikáció. A Fidesz ebben kurva jó.

"És leszarom a feketézőket és a zsebbe minimálbéreseket."
Hogymostakkormivan?"

Ezt úgy értettem, hogy korábban volt adójóváírás, így a minimálbér gyak. adómentes volt. A minimálbéresek rosszul jártak az 1 kulcsossal, de leszarom, mert a többség zsebbe is kapott pénzt.

"Engem spec. kurvára bosszant, hogy pl. az én 250 ezer forintos bruttó bérem a
munkáltatómnak 321.250 forintjába kerül, ezért vagy nem fizet annyit, vagy "megóggyuk okosba'".

Engem is. Megoldás?? Bérterhek csökkentése! Megoldható? Nem, mert így is többet költ az ország, mint amennyi adót és járulékot beszednek (2-7% körüli ÁHT hiány), azaz csak és kizárólag kiadáscsökkentéssel lehetne megoldani. Ez megoldható? Persze, ha csökkentik a nyugdíjakat, ha kibasznak százezreket az állami seggmeresztők közül, ... => magyarán nem oldható meg DEMOKRATIKUS keretek között, mert a kutya sem fogja megszavazni.

Jajj de jó! Körbe körbe karikába! Előbb normális nép, aztán normális politikus! A sorrend nem felcserélhető.

"Mert a gazdáidnak is kell valamiből élniük. Hát nem? De."

Meg nyuggerék, meg állami seggmeresztők, ... sokkal-sokkal több...

"Pénztárgép: hol volt eddig? Ennyi idő kellett nekik hozzá? Nem mondom, gyorsak ezek, mint a csiga! Csak úgy lobog a szemük a nagy sietségben:) Szóltam valaha egy szót ellene? Nem."

Baloldal picsogott. És nem csináltak semmit, amikor ők voltak.

"Csak tudod, valahogy nem érzem azt,hogy értem (jó, érted) teszik. Mert nem igazán látom, hogy a parasztvakításon kívül másba tolnák a pénzt."

Mibe kellene tolniuk?

"És mindezt úgy, hogy még mindig ők a legnépszerűbbek => igazi politikusok, akik tudják kommunikálni a dolgokat."
Bocs, megnevettettél:D
1: Ez nem szépségverseny, meg Fásy mulató, vagy a tököm tudja milyen műsor, ahol a népszerűség a cél."

Nem-e??? Most megríkattál! Nem érted a politikát, Aranyom! Hiába vagy te a logjobb, ha nem tudod magad eladni a népnek. Márpedig a nép nem szavazza meg a kiadáscsökkentés. A Fidesz szar, de kommunikációban messze a legjobb.

"Ami pedig a bérterheket illeti -és ez kapcsolódik az egészségügyhöz: tisztelettel megkérdezném, hogy nem-e lehetne-e esetlegesen-e, hogy néminemű átcsoportosítással/rendezéssel az a 4%-os rész picit több legyen?"

Dehogynem! Beszéld meg 3 millió nyuggerrel, hogy holnaptól kevesebbet kapnak! Mert ugye a szoc.adó másik része a nyugdíjakra megy. Menni fog??

Segítek: "Még szép, hogy állandó emelés van, azért vittorék sem hülyék, hogy abba a kézbe harapjanak, amelyik eteti őket!"

Nos???

"A fentebb bemásolt adatokban az áll, hogy 250 ezer forint bruttó bér összes terhe 155.000 Ft.
Amit kézhez kapsz belőle, az 166,250. Ft. Ezen gondolkodj!
És azon, hogy az összes levonásból csak 10 ezer forint megy az eü. kasszába. Te szoktál matekozni, gondolkodj is úgy!"

Megvan! Kevesebb nyugdíj! Akarod? Ugye, csak leesik egyszer, hogy miért van és marad ez a ganyédomb függetlenül attól, hogy melyik kiskakas kapirgál, Gyurcsány vagy Orbán.

"Ha neked ez belefér, az téged minősít:( Mert máshol ez van, az nem kisebbíti azok bűnét, akikről éppen beszélünk. "

Egyetértünk! Csak ez egy romantikus nő vs. racionális férfi viadala köztünk. Te elhiszed azt, hogy majd jön olyan politikus, aki majd olyan törvényeket alkot, hogy ő maga ne tudjon lopni. Ébresztő, Csipkerózsika! Álmodsz!

she_wolf 2016.09.08. 17:54:52

@desw:
Röviden, és valóban utoljára:
1: Nem értünk egyet!
2: Nem vagyok romantikus.
3: Te pedig nem vagy racionális.
Pont.

she_wolf 2016.09.08. 18:13:28

@desw:
Ezen meg már nem is lehet csodálkozni:
index.hu/index2/#bloghu/b1/2016/09/08/ez_nem_kormanyzas_ez_a_maffia

És ilyeneket minden áldott nap találsz, ha akarsz, ha nem. Most csak kifejezetten miattad álltam rá a témára, és erőteljesen csömörlök tőle, úgyhogy inkább megyek főzni:)

desw 2016.09.08. 18:42:14

@she_wolf:

"Röviden, és valóban utoljára:"
Ok!

"1: Nem értünk egyet!"
Akkor végre valamiben egyetértünk! :DDD

"2: Nem vagyok romantikus."
De

"3: Te pedig nem vagy racionális."
De. És lusta is. (veszélyes kombináció)

"Pont."
.

"Ezen meg már nem is lehet csodálkozni:"

Nem. Ez hányinger! Addig megvan, hogy Orbán takarodj! De kéne tovább is. !!!Megvalósítható!!! javaslat?? Az nincs. Ok, akkor jönnek Orbánék 2018-ban is.

Jó étvágyat!

Rivero 2016.09.10. 13:39:25

@zünüke:
Nettó 48500Ft ér dolgoznak a közmunkások végzettségtől függetlenül...

Rókaregeróka 2016.09.10. 22:26:49

@she_wolf:
Egyforma- rosszul- vagyunk fizetve :)
Ill. bruttó 20-al többek kapok, de az nem nagyságrend.
10 év munkaviszonyommal meg az infláció követő fizetésemmel 2 millió ft tb-t fizettem ki :)

Mindjárt kinullázom magam, tekintve az elmúlt egy év kanosszajárását :)
De ha a gyereket is beleszámolom, akkor már a végére is jártam.

kitchen 2016.09.10. 23:25:30

@Rivero:

Nettó 48.500 Ft-ért dolgoznak a közmunkások végzettségtől függetlenül..

Nem így van.Akinek van valami "jobbféle" szakmája,az valamennyivel többet kap.Persze ezt pénznek még mindig nem lehet nevezni.

she_wolf 2016.09.11. 00:26:23

@Rókaregeróka:
Néha elég egyetlen komolyabb és összetettebb, nem önhibás beteség, baleset és az egész addigi befizetésednek huss... de egyébként is huss, mert azt már a befizetésedkor elköltötték másokra.

(Nem kifejezetten neked, mert neked nem kell, csak hangosan gondolkodom:
Mondhatnánk, hogy akkor majd magunknak, külön számlára biztosítózunk, és az majd fedezi a ránk költendő egészségügyi kiadásokat.
1: Biztos, hogy fedezi? Maradéktalanul?
2: Biztos, hogy lesz is olyan biztosító, amelyik szerződést köt veled minden előre be- és be nem kalkulálható esetre?
3: Ha találsz is ilyen biztosítót, az korántsem biztos, hogy ki tudod fizetni a biztosítási összeget.)

Ezért van a mindenki számára kötelezően befizetendő (bérből levonandó) egészségbiztosítási hozzájárulás. Hogy ennek a mértéke mekkora, az adózó határozza meg -sajnos.
Hogy mit és milyen mértékben finanszíroznak belőle azt sem az adózó határozza meg.
Magyarul: úgy fos az egész, ahogy van!

Rókaregeróka 2016.09.11. 11:39:25

Még mindig csak a saját esetemmel tudok példálózni:

az első sokkoló vélemény után másodvéleményre magán orvoshoz mentem, aki ugye elkérte a szokványos és neki járó- maximálisan kivizsgálásért meg is érdemelt- díjat, viszont beküldött az állami intézménybe olyan emberhez, akinek megvoltak a kiterjedt kapcsolatai ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban - fizetés nélkül- hozzájussak az állami szolgáltatásokhoz. Pl. tudja, hol vannak az üresen fenntartott helyek egy adott intézményben MR-re, vagy ismer olyat, aki szól, ha üresedés van, stb.

Igaz, a betegségem továbbra is köd fedi, de tényleg nem okolhatom az orvosokat, mindent megtett mindenki, csak baromira nem látszik, honnan indul a baj, csak következményeket tudnak követni.

Mindezt azért körítettem így elé, hogy jó, ha az ember maga is takarékoskodik picit és ha "meg kell lökni a rendszert", megteszi. Nem mások kárára beszélek, csak az üres időket használtam magam is.
És igen, jó, ha fenntartjuk az állami rendszert is. A magán rendszerek képtelenek lennének egy -egy Ct, MR, stb gép finanszírozására.

Amerikába ha nincs pénzed, egyszerűen felfordulsz.
Itt van egy alap ellátási idő.
És ha jól tudom, ha ráírják a lapodra, hogy sürgősségi, pl tumor gyanú, egy hónap alatt ha a fene fenét eszik is, át kell hajtani minden vizsgálaton a beteget.

Rivero 2016.09.12. 17:05:54

@kitchen:
De így van pestmegyében szoc osztályon dolgoztam sokáig

Rivero 2016.09.12. 17:08:22

@Rivero:
De a te általad említett összegből sem lehet megélni

DrPinokkió 2016.09.17. 18:47:28

Ha a háziorvos komolyan gondolja, felemeli a telefont és felhívja a szakrendelőt sürgető időpontért. Mifelénk így szokott ez menni. Sajnos várólisták mindig is lesznek, mert sok a beteg. Hogy a lázadozók is kicsit megértsék: én például azért, hogy alaposan kivizsgálhassak egy beteget, 20 perces előjegyzési időkkel dolgozom - ez 8 óra alatt 24 beteget jelent(ene), ha más feladatom nem lenne. Ezért kb. 12-14 beteget jegyzünk elő tervezetten, a várakozási idő 2-2.5 hónap. Persze a nap végére 25-30 beteget látunk, ennek egy része max. 5-10 percet igénylő adminisztratív teendő és az említett sürgető kategória. A várólistát nyilván lehetne rövidíteni, ha: 1) egy betegre kevesebb időt fordítanék, 2) kevesebb lenne a betegszám, azaz csak az indokolt esetek jönnének, 3) több orvos rendelne több eszközzel párhuzamosan. Egyébként várom a konstruktív javaslatokat, hogyan lehetne jobban csinálni :-)

she_wolf 2016.09.17. 19:22:34

@DrPinokkió:
"Egyébként várom a konstruktív javaslatokat, hogyan lehetne jobban csinálni :-)"

Magad adtad meg a választ a 3. pontban:(
A rendelést kiegészíteném a beavatkozások számával, és megfelelő létszámú szakszemélyzettel.

(Spoiler!: Nem fog megvalósulni belátható időn belül, a tendencia inkább negatív irányú jelenleg.)

kitchen 2016.09.20. 23:58:31

@Rivero:

Most mi van így?? -nem értem. :D

she_wolf 2016.09.21. 10:42:27

@g0826: A ketteskét illetően zavar van sokak fejében, mert ahova prevenció okán illenék elmenni, azt kerülik, mint ördög a tömjénfüstöt (szűrések), ahol meg gyakran tök fölöslegesen tapossák egymás sarkát a kapacitást mínuszba tolva, oda úgy mennek, mint akinek kötelező (SBO).
Viszont ez utóbbi esetben tegnapra rendelik a gyógyítást, mert jajdemeghalok. És innen lehetne páros lábbal kipenderíteni a forrásokat megcsapolókat, vagy behajtani rajtuk. Az meg már megint milyen lenne, mi?
(Hú, ez de szép lett! Ha akartam volna sem tudtam volna jobb alliterációt összehozni:D)

Élő példa a barátnőm:
1;"...na, szűrés. Mi a francnak? Ha valami van, majd megyek, úgysem csinálnak semmit. Erre nem áldozok időt."
2; Hétvége, apró zavar a komfortérzetben "...szerinted micsináljak? Menjek ügyeletre?"

Nem azt mondom, hogy ez az általános, de jóval gyakoribb a megengedhetőnél, és ez borítja a mérleget.
És ennek gyakran a valóban komoly betegek isszák meg a levét.

(Dekem beg bár le fogja tépdi a fejebet a házisárkány, bert régóta esedékes ledde egy látogatás. Csakhogy bost beg göthös vagyok. Lázab didzs, úgyhogy "self-made" kúra rulez!:D És bivel a zurabtól kaptab el, valszeg tovább is addáb a váróbad addak, is, akidek bég nidzs. Berédilyed ari vagyok:P)

apanna 2016.12.14. 07:44:22

@zünüke: Közmunkásokkal is dolgozunk. Az átlag 55 év, elavult szakma 15-20 év munkanélküliség. Szart sem szednek, könnyű munkát végeznek, megbecsülést kapnak tőlünk. Diplomával rendelkezővel még nem találkoztam. Amit leírsz az urbanlegend..

zünüke 2016.12.14. 17:15:17

Biztosan urbanlegend a Városligetben (tavaszkor)virág palántákat ültető diplomás pedagógus,és még sajnos sorolhatnám...

g0826 2016.12.14. 20:55:12

@zünüke: A pedagógus biztos. Pedagógus hiány van.

zünüke 2016.12.14. 23:33:39

@g0826: Nem szeretnék veled erről vitát nyitni,a pedagógus hölgy története még az interneten is olvasható volt akkoriban.Álláskeresőként regisztrálták,és a havi álláskeresési segélyének a feltétele az volt,hogy a közmunkát nem utasítja vissza.Nem tudom miért kell okoskodni egy olyan témában amihez nem konyítunk kedves g0826.Én beszélgettem vele nem más, nekem mesélte,hogy nem csak ő van egyedül közmunkán felsőfokú végzettséggel,de nem tudnak mit tenni el kell vállalni mert megvonja az önkormányzat a járandóságot és akkor még ez sem lesz.

she_wolf 2016.12.15. 00:13:08

@zünüke:
Én a tv-ben láttam hasonló riportot, és én is megkaptam itt, hogy közmunkát csak a selejt vállal, akit sehova nem vesznek fel, meg aki csak lógni akar. A riportban diplomás fiatalok szólaltak meg:(
Csak van, aki úgy gondolkodik, hogy amit ő nem tapasztalt meg, az nem is létezhet. Sem személyeskedni, sem vitát szítani nem akarok, csupán visszautaltam egy korábbi témára.

g0826 2016.12.15. 07:55:58

@zünüke: El sem tudom képzelni tudom milyen pedagógus lehetett irdatlan pedagógus hiány van.

g0826 2016.12.15. 07:58:24

@she_wolf: Fiatalt kávé és ruhatár szakkal el tudok képzelni,akkor mikor rengeteg üres pedagógus állás van évek óta lássuk be nehezen hihető az, hogy közmunkásnak megy ha van bőven üres állás.

she_wolf 2016.12.15. 12:43:10

@g0826:
Nem mindegyikük volt büfé-kávé szakos, hidd el! És úgy a pedagógusoknál, mint másoknál rengeteg a pályaelhagyó. Ezen pedig nem csodálkozom.
Közmunkásnak nem "megy" valaki, vagy ezt olyan nehéz megérteni?
Közmunkásnak lenni kényszerhelyzet.
Da ha már egészségügyi fórum: hány egészségügyi dolgozó veszi a kalapját, és hagyja el a pályát, mert belátható területen belül nem talál normálisnak mondható bérért normálisnak mondható munkát?
A pedagógusoknál meg még jatt sincs.
Úgyhogy amit a kormányzat "közmunka" jeligével művel, az semmi másra sem jó, csak a foglalkoztatási adatok kozmetikázására.

És nem csak tanárok, egészségügyi dolgozók hiányoznak a rendszerből. Egészében átlátni nem megy?:(

g0826 2016.12.15. 13:42:43

@she_wolf: Valóban nem jól fogalmaztam...pedagógus pálya helyett a közmunkát válassza, így lett volna helyes. Az eüsöket máshol szívesen felveszik és tudom nem hiszed el, de ott is épp annyi a jatt mint a pedagógusoknál. Év végén aranylánc a tanítónéninek. Karácsonyra ajándékkosár. Az én férjem még nem kapott aranyláncot:)) sem. Ha ezt viszem tovább akkor a pedagógusok több "jattot" kapnak. Ez így ugyanúgy torzítás, mint azt állítani az eü-ben van jatt. Igen, szóban a valóságban nincs csak vagy 3 szakmában. Nem hiába most is nőgyógyászt kaptak el.

she_wolf 2016.12.15. 15:16:02

@g0826:
Valahogy mégis az van a fejekben, hogy az eü. jattos szakma. Ami -valljuk be!- nem alaptalan. Nem lenne szabad annak lennie.
Nálunk ált. suliban az volt a jatt, hogy ünnepekkor az anyukák házi süteménnyel kedveskedtek, a tehetősebbje szezonban disznóöléskor kóstolót vitt a tanári karnak.
Később az volt a jatt, hogy vittük a Jägert a tanerőnek:)
(Meg az otthoni klímát megszerelték a srácok és a szülők, és hasonlók.)
Tehát a torzítás mindenfelől működik, ebből vannak a zavarok.

Szerintem pedig nem létezik olyan pedagógus, aki a tanult hivatása helyett inkább a közmunkát választja. Már meg se haragudj, de ekkora hülyeséget ritkán olvasni még itt is:)
A pályaelhagyók alatt azt értem, hogy a pedagógus nem fog napi pl.60 kilométert utazni a melóhelyéig oda-vissza annyi pénzért, hanem helyben más munkát vállal, amit 1: jobban megfizetnek;
2: nem kell több, mint fél nap alatt letudnia a 8 órányi munkát, és a családjától távol lennie.

Közmunkás azért lesz, mert nincs más választása. Még mindig nem érthető? Kell a szolgálati idő begyűjtése a ledolgozott évekhez, adózott jövedelme lesz (bármilyen csekély is), ami vonzata jogán megilleti őt mindaz, ami marketinges micikét is.
Meg lásd @zünüke hozzászólását fentebb az állásközvetítés kapcsán.

Az, hogy a férjed nem kap ajándékot, pénzt, csak annyit jelent, hogy ő azok táborát erősíti, akik nem részesülnek benne és/vagy visszautasítják azt. Mert vannak ilyenek is -egyelőre, és szerencsére- még sokan.
Csak a saját példád okán nem vagy hajlandó tagadhatatlan tényeket elfogadni, és ez meggátolja a közös nevezőre jutást:)

g0826 2016.12.15. 15:55:48

@she_wolf: A fejekben rengeteg tévképzet van. Ismerek jó sok orvost. Egyike sem veti fel a pénz,sem nyaraló sem kacsalábon fogó ház vagy drága nyugati autója nincs. Néhány jó módban él:
a következő okokból: 1.jól kereső házastársa van
2.Örökölt
3. Hosszú éveket dolgozott Angliában vagy Svédországban
4. Csak magán rendelést folytat és nincs köze az állami egészségügyhöz.
Tehát a jattból jól élők száma az általam ismert cirka 100 orvos közül NULLA.
Ez elég nagy számosságú minta.

she_wolf 2016.12.15. 16:19:37

@g0826:
Szándékosan kevered a "jattból élőket" azokkal, akik kapnak jattot?
Az eü. nekem sem ismeretlen terep, betegként, egykori dolgozóként láttam/látom, tudom, hogy mi és nagyjából hogyan ment és megy.
Senki nem beszélt arról, hogy a jattból vesz a nővér kocsit, vagy épít csicsalábon forgót a doki.
A problémát abban látom, hogy bárkire rámondhatjuk, hogy felveti a pénz, ha nem okoz neki anyagi gondot pl. egy egyszeri, hirtelen beázás okozta kár helyrehozatala, vagy ha komolyabban letérdel az autója.
Ezeket mind jó lenne, ha a fizetésből félretett összegekből tudná az ember kifizetni. Tanár, orvos, bolti eladó.... egyaránt.
Hozok bilit, belelógatni a kezemet:(

Az emberek (mint most te is) két végletet látnak csak az eü.-re vonatkoztatva:
1: csúcsgóré doki, aki félmilla alatt a telefont sem veszi fel (a poszterek többsége);
2: ágrólszakadt, bringával közlekedő, napi túlélésre bazírozó, kiszipolyozott, megfáradt csóringer (te).

Én meg itt vagyok középen, beszappanozva, víz meg sehol:(
És igen, most némileg túltoltam.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása