Elvették a 21 éves fiam életét

2016.01.26. 05:25

m.jpgA boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki , ennek ellenére a fiamat úgy kezelték, mint egy drogost  és ez okozta halálát.

Tisztelt Praxis!

 

A fiam Dóra Árpád  2015.04.24-én péntek  este elment a barátaival darts-ni,4 sört ivott azt mondták ,hajnalban olyan 2 óra körül váltak el egymástól, de még Árpi a fiam egy üveg sört haza is hozott. Másnap 2015.04.25-én nem volt semmi probléma pihent tv-zett.

 

 Vasárnap  2015.04.26.-án délelőtt kezdődött nála a rosszullét, orrvérzés és remegés kapta el. Kijöttek a mentősök.. a vérnyomása kicsit magas volt, de más problémát nem találtak nála ezért úgy döntöttünk ha nem muszáj ne vigyék be a mentősök ugyan ezt mondták.

 

 Hétfőn  2015.04.27.-én a fiam újra rosszul lett, nem evett  wc-ni se tudott  csak az állandó remegés volt nála jelen később alvás problémák is jelentkeztek.

 

 Mivel kedden 2015.04.28.-án sem lett jobban teljesen legyengült menni sem tudott, újra szóltunk a mentősöknek akik nem jöttek ki azt mondták hivjuk a háziorvost, de mivel ő beteg szabadságon volt más jött ki helyette, telefonhivás után 2 órával. Fiamat megvizsgálva nem talált semmi hibát azt mondta,hogy vigyük be a sürgősségire,de akkor már a fiam  a poharat se tudta megfogni annyira remegett.  Fél egykor bevittem a sürgősségire ahol kivizsgálva  fiamat, többszörösen elhangoztatva,hogy szimulál. A laboreredményre vártunk egy órán keresztül  akkor kijött az orvos félre hivott,  papirok nélkül közölte velem a fiam vizeletéből  két féle drog mutatható ki. Lejött a  főorvos asszony aki betolta akkor már egy  tolókocsiba ülő fiamat egy helységbe ahol megvizsgálta amikor beszerettem volna menni a fiam után engem nem engedtek be a válasz annyi volt ha az orvos szeretne velem  beszélni  akkor bemehetek. Egy kis idővel  később kihozták a folyósora ahol vártunk, jött egy fiatal ápoló aki közölte velünk,hogy átmegyünk a Psychiatriara  ahol minket várt egy másik főorvos asszony, bementünk a kezelőbe hárman a főorvos a fiam és én ahol megbeszéltük,hogy két-három nap bent tartják infúziós kezelést fog kapni és utána hazajöhet.  Elmondtam a főorvos asszonynak, hogy a  gyerekemet csak a nyitott osztályra vihetik és megtiltottam,hogy levigyék a zárt osztályra amibe a főorvos bele is egyezett.  Betolták a fiamat egy szobába a nővér zavarodottan nézett ránk,hogy mit keresünk ott amig  ágyneműt húzott otthagytam a fiamat elmentem megkeresni a főorvost, nem találtam mire vissza értem a fiam közölte kapott egy injekciót a fenekébe úgy hogy a nővér azt se tudta mivel vittük be.  A fiam  befeküdt  az ágyba és megnyugtattam,hogy most már jó helyen van és elköszöntem tőle.

m.jpg

Másnap 2015.04.29.-én reggel tiz órakor munkahelyemről érdeklődtem fiam állapotáról, megnyugtatott a nővér  ’Nyugodjon meg anyuka, az Árpi reggelire már evett is egy pár falatot és jól van’ mivel este hatig dolgoztam fél hétkor tudtunk a családommal bemenni látogatni és már nem találtuk a fiamat a helyén akkor már megijedtem kerestem a főorvost nem találtam és lementünk az alsó szintre a dohányzó résznél egy fiatal fiú közölte velünk,hogy már tegnap este levitték a fiamat a zárt osztályra ahol csengettünk kijött egy ápoló aki megkérdezte hogy a drogos fiúhoz jöttünk ? családommal meglepődve idegesen válaszolva: nem! a  fiamhoz jöttünk a Dóra Árpádhoz. Ezek után bementünk és elképesztő állapotba találtuk a fiamat: teljesen magánkivűli állapotba bepelenkázva, kikötve mi családtagok is sokkos állapotba kerültünk a látványtól , próbáltuk szóra birni de nem ismert fel minket. Az ápolóhoz fordulva kérdeztem tőle mit csináltak a fiammal? amire azt a választ kaptuk nyugodjunk meg  ő naponta több 10 ilyen esettel találkozik és ez egy természetes folyamat , nem lesz semmi baj. Rohantam kétségbe esetten kerestem a főorvost, de nem találtam ismét sehol újra az ápolóval futottam össze akitől kétszer is megkérdeztem hogy ’Ugye nem fog baja lenni a fiamnak? Ugye nem fog meghalni?’ ő azt válaszolta: ’Nyugodjon meg asszonyom holnapra már semmi baja nem lesz. Fél kilenckor hazajöttünk.

 

Csütörtök reggel 6 órakor csörgött a telefonom  amikor felvettem közölték velem,hogy a fiam meghalt. Zárójelentéseket megkapva tehetetlenül megtörve olvassuk,hogy a kórház hamis adatokat, eseményeket, más informácókat  rögzitett bele még a szülőt is meghazudtolva, fénymásolt ekg papirt kaptunk olyan időponttal amikor még a fiam az otthonába tartózkodott  a házi orvosra várva. Olyan információt is olvastunk,hogy a fiamat mentő vitte be eszméletlen állapotba miközben a mentő ki se jött hozzá.  A boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki , ennek ellenére a fiamat úgy kezelték mint egy drogost  és ez okozta halálát. Az állatokkal nem bánnak úgy mint amit az én fiammal műveltek. Elvették a 21 éves fiam életét és  a mai napig nem kapok rá választ mi okozta a halálát mert biztosak vagyunk abban,hogy orvosi műhiba történt a kórház hallgat és nem foglalkoznak azzal,hogy tönkre tették egy család életét. Kérem aki ebben az ügyben tud segiteni jelentkezzen mert megkell tudnom miért halt meg a fiam egészségesen két nap alatt a kórházban.

 

Dóra Árpád (1994.02.12-2015.04.30) élt 21 évet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2016.01.26. 06:28:50

"A laboreredményre vártunk egy órán keresztül akkor kijött az orvos félre hivott, papirok nélkül közölte velem a fiam vizeletéből két féle drog mutatható ki."

itt lett elcsesszentve a dolog! papírt kellett volna kérni/követelni és nem benyalni amit egy orvos szóban mond. milyen jól jönne most az elhangzottak bizonyításául pár hangfelvétel, ugye??? nos lehet írni a NAIH-nak hogy lehessen az orvos tudta nélkül is az elhangzott beszélgetést rögzíteni legálisan, kérjétek meg őket: iktassák egészségügyi törvénybe, hogy az is az egészségügyi dokumentáció része legyen! emailcím: ugyfelszolgalat@naih.hu. email megírása kb. 5 perc, akár be is kopizhatod amit ide is írtál. tegyétek meg, hogy legalább ne legyen értelmetlen a fiatok halála.

amúgy szerintem nem nagyon szoktak drogtesztet végezni első körben, és mivel a fiatok elmúlt már 18 + így én kételkedem abban, hogy az orvos eleve elmondhatta volna ezt nektek...

" Vasárnap 2015.04.26.-án délelőtt kezdődött nála a rosszullét, orrvérzés és remegés kapta el. Kijöttek a mentősök.. a vérnyomása kicsit magas volt, de más problémát nem találtak nála ezért úgy döntöttünk ha nem muszáj ne vigyék be a mentősök ugyan ezt mondták."

akkor miért hívtátok ki a mentőket? már akkor be kellett volna vitetni, ahol hamarabb elvégezhették volna rajta a labort...stb. azért egy mentőstől eléggé meredek, hogy (ha tényleg remegett) akkor azt mondja minden rendben van,mindenféle fajta labor nélkül, csak úgy ránézésre... (cukorbetegekről sem lehet ránézésre megállapítani, hogy azért van összeesve az utcán, mert cukorbeteg)... ti ezt meg megint csak bekajáltátok... nem lett volna szabad.

24-26 között bulit leszámítva full otthon volt???

___________________________________________________

" Kérem aki ebben az ügyben tud segiteni jelentkezzen mert megkell tudnom miért halt meg a fiam egészségesen két nap alatt a kórházban."

hát ha kihívtátok rá a mentőt kétszer is, és meg be is vittétek a kórházba, azért ne mondjuk már azt hogy "egészséges" volt.

további segítség, hivatalos HATÓSÁGI úton:
ügyvéd (eü.-i dok miatt),NAIH (eü dok szerintetek utólagos módosítása miatt) ÁNTSZ, rendőrség
(bár ezeket már akkor kellett volna...)

asztalosani 2016.01.26. 06:30:21

"A laboreredményre vártunk egy órán keresztül akkor kijött az orvos félre hivott, papirok nélkül... (2016.01.26. 06:28)

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.01.26. 07:25:08

A boncolás mit állapított meg halál okaként?
Ezek amiket leírt a hölgy fél információk. Miért vitték le a zártosztályra? Biztos történt valami ami ezt indokolta.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2016.01.26. 07:49:49

Zavaros a történet. Április óta még nem tett rendőrségi feljelentést?! Akkor anyuka sem biztos a fiában teljesen...
Részvétem.

zünüke 2016.01.26. 10:06:43

Olvasom,hogy már előttem kérdezte @anitám83:,hogy mégis mi állt a boncolási jegyzőkönyvben,de akkor én is megkérdezem ugyanezt. A halál okaként mit jegyeztek be?
Tényleg elég zavaros,és tele van félinformációkkal a történet.

-Ha a helyettes háziorvos szerint nincs semmi "hiba" akkor miért küldte be a sürgősségire?
-Miért akarták zárt osztályra tenni? Ezt csak megindokolták valamivel nem?
-Majd később miért került mégis csak oda?
-Nyomoztál,hogy a fiad mégis milyen társaságba jár amiről esetleg te nem tudsz?
-Nem gondolod,hogy ezek a tünetek maguktól azért csak nem jönnek elő egy egészséges embernél?Drognak,tudatmódosító szernek, egészen biztosan kellett lennie a szervezetében, ezt azért ne akard a kórház nyakába varrni.
-Ha Te úgy érzed,hogy a kórház a felelős (bár nem értem miért)tettél feljelentést?
-Felsoroltad a barátok nevét akikkel azon a napon együtt sörözött?
-Nem érzed úgy,hogy ott kéne kezdeni a fiad halálával kapcsolatos rejtélyek megoldását?

Anita Beri 2016.01.26. 10:40:02

Szia! Részvétem! Először a barátikörében kellene kutakodnod!
Nem tudom,de hiszem,hogy vannak drogok amik napokkal később romlbolja le az ember szervezetet.
A kórházat azon nyomban kellett volna hivni vagy sürgösségire menni.
Ha nem vagyunk biztosak a kórház ellátásában akkor miért nem szállítottad másik kórházba?
Nagyon zavaros a történet.:(
És mi az,hogy papír nélkül mond vki vmit ennyi erővel epilepsziával is kezelhették volna....

dstryvrythngnbbyln 2016.01.26. 11:01:44

www.youtube.com/watch?v=xvX4EomUiKg

"The Hand has 5 finger with ability to create as well as destroy."

RIP Árpi!

kgaben 2016.01.26. 12:35:05

Nagyon sajnaloatos, hogy ilyen fiatalon meghalnak emberek.
Azt viszont ne felejtse el senki, hogy minden ami itt elhangzik csak az egyik oldal. Teljes akkor lenne a kép, ha mindkét oldalt hallanám az ember. Nem akarok védeni senkit, n erről van szó, de ez így nem korrekt számadás, ráadásul laikusok írják le a történteket.

hollario 2016.01.26. 13:14:46

Igen, ez csak az egyik oldal és ez alapján is drogos volt.

Héda László 2016.01.26. 13:23:58

Nagyon megkell nézni mit iszik az ember, mert a tetűláda neppereknek szokása hogy beledobják az anyagot a pohárba és megvan a baj. Üvegest is csak úgy szabad inni ha látod hogy előtted bontják ki. Ma már olyan hülye szintetikus szrok vannak hogy bármilyen mellékhatást képesek okozni. Sajnos rengeteg fiatal halt meg már ez miatt.

Ernoke 2016.01.26. 13:31:26

@zünüke: "boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki"
Tehát nem volt a szervezetében semmi. Különben sem létezik olyan drog, amely másfél nappal később vált ki ilyen tüneteket, ez lehetetlen. Gyógyszerre adott súlyos allergiás válaszreakció viszont lehet, mondjuk azt nyilván nem tesztelték, hogy vett-e be esetleg valamit fejfájásra. Teljesen laikusként írom ezt a véleményt, lehet, hogy orvosi szemmel nézve marhaság. De ha a zárójelentés szerint nem volt a szervezetében drog, akkor nem volt és kész.

Ernoke 2016.01.26. 13:37:18

@Héda László: A "tetűláda neppereknek" nem szokásuk, hogy ilyet csináljanak, mi értelme lenne, ha az illető nem fizet érte? A "tetűláda nepperek" különben sem tudják az óriási drog iránti keresletet ellátni, állandó sor és várakozás van a "tetűláda nepperek" lakásai, házai stb. előtt, mert nem képesek elég gyorsan kiszolgálni az irtózatos mennyiségű, cuccra váró zombit. Nyilván ha a fizetőképes kereslet kiszolgálása is probléma, nem fognak ingyen beledobálni poharakba az értékes áruból. Ekkora marhaságokat ilyen komoly témában (egy fiatalember halála) hogy írhat felnőtt ember?!

IMO 2016.01.26. 14:05:19

@Ernoke: +1, végre valaki gondolkozik

qbr 2016.01.26. 14:29:26

@Ernoke: azért a drogok lebomlanak egy idő után, és nem kimutathatóak. Ha 24-én fogyasztott drogot, 29-én már lehet, hogy toxikológia nem mutatja ki.
De a 28-i drogteszt is tévedhet (főleg, ha ennyi idő telt el).

Mindenesetre a kórházakat túlnyomó többségben korszerű, számítógép-vezérelt laborgépek szolgálják ki, amelyek adatbázisba rögzítik az adatokat, amiket igen sok (talán 7, talán 25? nem tudom) évig meg kell őrizniük, lévén egészségügyi dokumentáció.
Ha és amennyiben készült laborban vizeletvizsgálat, annak a laboradatbázisban mindenképp nyoma van (valószínűleg TAJ-számhoz kötötten, de végső esetben időjellel ellátva, ami segíthet beazonosítani), tehát ha egy eljárásban szükség van rá, kideríthető, hogy pontosan milyen drogokról volt szó.

2016.01.26. 14:40:25

De, szoktak italba drogot dobálni. Fiatal lányok italába, de általában azok pont nem kimondottan dílerek.

Jó, van olyan hely is, ahol fiatal-abb- fiú poharába is kerülhet ez az, de azért ehhez eléggé érdekes társaságba kell járni.

A leírtak alapján széles a spektrum, egy elnézett már igen előrehaladott tumor vagy agyvérzés, ami végül halálhoz vezetett-től, egészen a droggal történő öngyilkosságig sokféle verzió van.

Rengeteg mindent árulnak akár utcán, ami magában még nem is nagyon hat egyszeri alkalommal, kettőt együtt, nem is sokat, és pont ez történik. Lassan leépül-leáll-szétesik a szervezet. Nem a legszebb halál...enyhénszólva.

Itt nem az a döbbenet, hogy az érzelmileg megrendült hozzátartozó esetleg megmásít vagy visszatart információt, a fia előzményeiről, életstílusáról, motivációiról, társaságáról, stb...ez szinte természetes ilyenkor.

Hanem a B verzió, hogy ma agyarországon simán(!!!) hihető(!), hogy egy nem felsimert problémával kapcsolatos sorozatos hibázást egy _kreált_, minden elemében hamisított drogszorival próbáljanak "kollegális alapon" mentőápolótól a kórházigazgató főorvosig "elleplezni".

asztalosani 2016.01.26. 14:54:21

sztem meg kellene keresnie a posztírónak az ország legnagyobb drogszakértőjét, majd felvázolni a TÉNYLEGES időpontokat és véleményét kérni hogy drog lehetett-e vagy sem.

sztem ő sokkal jobban tisztában van a mai drogokkal (elméleti és gyakorlati síkon is) mint itt bárki. :)

személy szerint a 4 sört sokallom, nem is kicsit: lévén egy üveg 0,5 l 4-el szorozva az már 2 LITER!!!! 2 LITER!!! a szervezet a sörnél minimum másfélszer annyit ürít, tehát 3-3,5-4 LITER kiürítés igencsak megterheli a szervezetet, nem beszélve arról ha volt mellé bármilyen gyógyszer vagy drog...

egy üveg még elmegy, kettő már határ, három már túlzás... négy... nem is értem miért nem lehetett rászólni a fiúra, hogy kissé elszaladt vele a ló és ne igyon ennyit... :(

bocs, de ez van

kovacsbelane 2016.01.26. 14:55:14

@Héda László: Jaj, összeesküvéselmélet, király.
Miért dobálna nepper drogot más poharába? 1. Beetetésnek? Jó, de ha nem tudom, hogy okkal vagyok "módosult tudatállapotban", akkor tök felesleges, mert nem leszek a szer vásárlója. 2. erőszak/pénzlopás céljából: ja, lehet, de az meg nem neppertempó, szerintem.

@mioporfeszosz: Szóval azt gondolod, hogy az adott város egészségügyi dolgozói kompletten véd- és dacszövetséget kötöttek az esetleges tévedések eltussolására. Aham, hát persze.

kovacsbelane 2016.01.26. 14:57:39

@asztalosani: nem mindegy, hogy a négy üveg sört mennyi idő alatt issza meg az ember, ennyit egy hosszabb este alatt - nő létemre - én is elfogyasztok, különösebb részegség nélkül, főleg, ha étel is van mellé/jó az idő.

erol 2016.01.26. 14:58:53

@asztalosani: Hát azért 4 sörtől még nem szokás meghalni. Persze nem mindegy, hogy 4 óra alatt vagy 10 perc alatt itta meg.

mediocris1 2016.01.26. 15:07:21

Olvasva a szülőként írt levelet -ami lehet azért "zavaros" mert valószínűleg nem szakmabeli és ami biztos egy kétségbeesett, fájdalommal teli szülő aki csak választ szeretne , hogy miért kellett elvesztenie a gyermekét. A kommentek tele vannak szemrehányással amit nem is értek.. Persze nyilván ha újra visszatérhetne az a nap amikor jelentkeztek a fiatalember panaszai mindent másképp csinálnának.
Ne felejtsétek el mennyi hibás döntést hozunk az életünkbe de csak utólag visszatekintve ismerünk fel.
És ne bántsuk a szülőt...a gyermeke volt..és egy igazi szülő harcol a gyermekéért és bármit is tegyen, legyen akár drogos...az ő gyermeke. Nyílván nem támogatja az ember
a drogozást de támogatja mert -csak ezt tudom ismételni...AZ Ő GYERMEKE.
Osztozzunk a fájdalmában de ne itéljünk így is elég nekik már a rosszból mert hidjétek el a saját lekiismeretük is romokban lehet...de ezt mi nem érezhetjük.
Ha valaki segíteni tud, segítsen.
És mindazok akik nem segítő szándékkal írnak gondolják át magukra vetítve a történetet.

ossuser1 2016.01.26. 15:17:31

@Ernoke: van itt egy kis félreértés szerintem. Van a nepper, akinek tényleg nem szokása szerintem sem, hogy ingyen drogot dobáljon italokba, olyan embernek, aki, ha rá is kap, nem biztos, hogy hozzá megy vissza. Viszont tényleg szokás drogot dobálni italokba, ám teljesen más szándékkal. Ezek többnyire kirablás, lányok (sajnos fiúk esetében is néha) a nemi erőszak. Mivel a delikvens nem fog emlékezni arra, hogy ki, mit csinált, tett vele. Tehát, létezik a drog italba keverése.

yomsisi2 2016.01.26. 15:19:52

Biztos, hogy mindent tudtál a fiadról?

Iván_a_muzsik 2016.01.26. 15:26:29

nEM AKArok látatlanba okoskodni de a dizájner drog forradalom az nagyjából erről szól amikor egyes helyeken a herbált úgy szívják mint cigit a és legveszélyesebb csavarlazítókat , tisztítószereket , adalékokat fogyasztják amit ráadásul ki mutatni sem lehet egy könnyen fogalmunk nincs milyenek a hatásai ,akkor sajnos ilyen sajnálatos esetek történnek.
Remélem egyre több ember érti meg hogy ilyen pirulákat bevenni életveszélyes.
Nyugodjék békében az áldozat!

kovacsbelane 2016.01.26. 15:30:00

@mediocris1: Szerintem senki sem ítéli el, egyszerűen van egy zavaros sztori azzal a váddal a végén, hogy elvették a fia életét, holott ez így azért durva megfogalmazás elsőre.

Ernoke 2016.01.26. 15:54:32

Úgy látszik, itt sok kommentelő nincs tisztában alapfogalmakkal.
1. A drogtól _azonnal_ leszel rosszul, olyan nincs, hogy másfél napig jól vagy, és utána hirtelen rohamot kapsz. Olyan létezik, hogy magától a drogtól semmi bajod, de ha utána beveszel valami ártalmatlan gyógyszert, keresztreakció alakul ki. De itt jön be a második pont.
2. Ha "gyanús", aki bekerült (és itt gondolom a fiatalemberről feltételezhették a sürgősségin, hogy drog áll a háttérben), akkor annál végeznek drogtesztet, bár nyilván megfontolás után, mivel alapos gyanú (ilyen pl. ha valakinél folyékony anyaggal teli fecskendőt v. poros zacskót találnak) nélkül nem szeretnek csinálni ilyet. Viszont ha bent tartanak valakit, akkor szerintem végeztek nála ilyet. Viszont nem egészen 4 nap alatt nem szokott lebomlani a metamfetamin sem, nemhogy más.
Ha a zárójelentésben valótlan adatok szerepeltek, akkor komoly az esélye, hogy műhiba történt, viszont ilyen esetben sajnos nem sok esélye van a jogorvoslatnak.:(

bElannaTorres 2016.01.26. 15:55:46

Azért érdekes, mert ha valaki beledobott valamit az italba az már gyilkossági kísérlet, hihetetlen hogy a rendőrség kicsit se nyomoz. Honnan lehet biztosan tudni, hogy a fiú önszántából vett be bármit?
tini koromban nekem is kevertek az italomba valamit, sajnos nem lett feljelentés a vége, mert anyám szerint úgy volt a legjobb ha elfelejtjük. Vicc hogy nem is ittam annyira unszoltak hogy ittam egy kortyot az teljesen kifektetett. Mi van ha lehúzom az egészet, a fiúk lazán megöltek volna mert épp feláll a fasz. egy baszás egy lány. hamar kihalnánk ha mind ilyen degenerált lenne. Mondjuk az is pont sok amennyi szexuálisan bekattant van.

Úgyhogy megértem az anyukát, borzalmas az egész, főleg így hogy homályos is. :(

bElannaTorres 2016.01.26. 16:02:34

@bElannaTorres: dehogy kísérlet elnézést....
:(((

FikkFakk 2016.01.26. 16:12:09

Egy zavaros sztori alapján ítéljük el a kórházat és az orvosokat? Véletlenül sem azt a gyereket, akinek "vizeletéből két féle drog mutatható ki"?

Sajnálom az embert, de sokkal jobban az EÜ dolgozókat, hogy rendszeresen ilyesmivel kell értelmes dolog helyett foglalkozniuk, utána pedig még megy a vádaskodás is. Vagy esetleg valamelyik tudatmódosult megszúrja őket a mentőautóban.

Láttam már közelről erősen elfogult szülőt és szellemi hibás gyerekét. A szülő számára mindenki egy szemét volt, akivel a gyerekének problémája akadt.

Miklós Klarissza 2016.01.26. 16:13:24

Kedves kommentelok!
Nekem egy nagyon szivbeli baratom volt, az eletemre eskudnek hogy drog nem allhat a hatterben! Itt az anyuka azt irta le ami tortent az orvosi papirokban zavarosan van leirva minden igazabol azert vittek be mert nem evett es nem ivott es hogy ne szaradjon ki azert kertek az infuziot. Nos az egyik orvosi papiron az all hogy epilepszias rohammal kezeltek mert elofordult nala a masikon az hogy drog miatt kerdem en hogy ha az anyuka kerdezte a korhazba a foorvost miert nem mondta meg neki hogy miben halt meg a fia?? Vegig otthon tartozkodott a fiu nem jart bulizni az hogy neha a ha erjaival megivott par sort azt szerintem nem vetek ebben a korban es kilett kerdezve mindenki, a boncolas halal okakent szivelegtelenseget irt. Egyutt lehetne erezni az anyukaval is mivel meg most sem tudja hogy mi okozta a fia halalat es egeszseges volt mert a boncolasi szakember mikor felhivta oket kozolte hogy egy nagyon egeszseges szep fiut veszitettek el. Segitsegre lenne szuksege egy olyan emberre aki ezekkel a dolgokkal foglalkozik, megvetni konnyu a masikat de ha fordulna a kocka ugyan ezeket a valaszokat varnatok?

colonel Tigh 2016.01.26. 16:32:08

@ossuser1: Amit ilyen célra használnak azok azonnal ható szerek. Olyan pedig nincs, hogy nem hatott nála, de két nap múlva rosszul lett tőle. Ha olyat kap nem ment volna haza egy sörrel a hóna alatt.

Zsuzsa Gacsályiné 2016.01.26. 16:42:47

Elég szomorú és felháborító hogy ilyen tragédia meg történik a mai világban. Ma egy ember élet nem sokat ér. Jobban féltik az állatokat. Őszinte részvétem a családodnak. Nyugodj békében. Az angyalok vigyázzanak rád. Nem értem.

zünüke 2016.01.26. 16:51:43

@Ernoke:

Jó legyen,nem volt a szervezetében drog de akkor mitől halt meg? Mi áll a boncolási jegyzőkönyvben? Valamitől csak meghalt,valamitől csak napról napra rosszabb lett az állapota,valami miatt csak zárt osztályra akarták tenni,valami miatt csak odakerült lekötözve,bepelenkázva-mint írtad.Mi volt az ok? Valamit csak mondtak/írtak a halálát követően,olyan nincs,hogy semmit.

zünüke 2016.01.26. 16:59:15

@asztalosani:

4 üveg sör sok? Ne viccelj Nő létemre nyáron a forróságban simán lemegy pár óra alatt.Igaz percenként megyek vécére tőle,meg izzadok mint a ló,de semmi egyéb.

مرسيدس مايا 2016.01.26. 17:02:08

Olvasom az elottem levok kommenteit es hat csak a tamadast vagy az okoskodast latom, vagy azt, hogy "nem ertek hozza de..." ha nem ertesz hozza akkor miert is irod.?!
Vannak olyanok igen alairom, hogy a drog hatasara ilyen dolgok lepnek fel az emberben, a remeges stb.. de az csak akkor amikor mar ra van szokva az ember es nem kapja meg a napi adagat.. es ha annyira drogos lett volna akkor at1 a boncolas kimutatja at2 elment volna maganak venni. A szuloknek a korhazba sajnos ki kellett volna nyitni a szajukat, es teljes kivizsgaltatast kerni, mert a magyar egeszsegugy egy nagy kalap s**r.! Ha nem nyitja ki az ember a szajat sajnos nem foglalkoznak vele. Itt valoszinuleg az agyal volt gond. Amik le vannak irva nagy reszt pl a csalad nem felismerese a remeges a tehetetlenseg a strooknak koszonheto. Es sajnos ez sem korhoz kotott :/

Ernoke 2016.01.26. 17:02:42

@zünüke: miért tőlem kérdezed? írt ide egy ismerőse is, ott a válasz a kérdésedre.

FikkFakk 2016.01.26. 17:10:16

@Miklós Klarissza: Szerintem mindenki együttérez az anyukával, csak kívülről szemléli a dolgot.

csizkek 2016.01.26. 17:12:07

@Miklós Klarissza: Reszvetem! Ez nem az a hely szerintem ahol segitseget fogtok kapni. Keresni kell egy muhibakra szakosodott ugyvedet. Ha a zarojelentesben olyan idobeli egyuttallasok vannak es olyan dokumentumok, amikrol bizonyithatoan nem ugy volt (pl. haziorvosra varva EKG), az egy feljelentesben mar vizsgalando! Ha meg birosagra kerul az ugy, elo lehet huzni szemtanukat. Birosagon mar azert esku alatt, nem fog hamis tanuzast egy egesz osztaly orvosostul es apolostul bevallalni. Vmi kiderul(het).
Ha meg drog gyanu miatt kerult zartosztalyra, annak nyoma kell lennie. Meg vmi oknak amiert oda kerul valaki. Oda csak ugy nem lehet betenni valakit.
De ez hosszu evek lehetnek es minel elobb kell kezdeni. MErt a szemtanuk "eltunnek".. Es sajnos sok penz.

zünüke 2016.01.26. 17:30:51

@mediocris1

Senki-szerintem-nem akarja bántani a gyászoló szülőt,de lásd be,elég érthetetlen a sztori.
A szülő szerint a fiú egy egészséges,drogokat nem fogyasztó ember volt.Aztán egyik napról a másikra hirtelen rosszul lesz,az állapota nem hogy javulna a kórházi kezelés közben,hanem rosszabbodik,majd végül meghal.Mindez pár nap alatt,eddig tisztázatlan okból mert ugye a poszter nem írja,mi volt a halál elsődleges oka.Márpedig valamit csak megállapított a boncoló orvos,de nem tudjuk mit.

A kórházba kerülve állítólag 2 féle drogot mutattak ki,a halálakor ami nem sokkal azt követően történt már semmit.
Én nem védem a kórházat,de ezt egyértelműen így nem lehet rájuk fogni.

Én is szívesen meghallgatnám a másik felet.

zünüke 2016.01.26. 17:34:16

@ossuser1:
Persze,hogy létezik a drog italba keverése úgy ahogy mondod,kirablás,és nemi erőszak esetén.De én még ugyan nem hallottam olyan esetről,hogy a tudta nélkül bedrogozott áldozat pár nap múlva ilyen állapotba kerüljön,mint amilyenben ez a fiú került.Szóval itt szerintem sem játszik ez a verzió.Semmi értelme.

defné 2016.01.26. 17:40:19

@Miklós Klarissza:

Már ne is haragudj meg érte,de ha az anyuka 100%-ig biztos abban,hogy a gyereke nem drogozott és soha semmi olyat nem tett amivel károsítaná az egészségét,majd hirtelen ilyen megmagyarázhatatlanul meghal kikötözve egy zárt osztályon pelenkába,akkor azért április óta csak a rendőrséghez kellett volna fordulni nem gondolod?

Miklós Klarissza 2016.01.26. 17:41:23

@defné: Megtettuk de nem haladunk semerre!!!!

zünüke 2016.01.26. 17:45:10

@Ernoke:

Bocs,nem neked akartam küldeni. De milyen műhibáról beszélsz,aminek komolya az esélye? Mégis milyen műhiba történhetett? Komolyan érdekel.

defné 2016.01.26. 17:50:28

@Zsuzsa Gacsályiné:

Az ártatlan állatokat ne keverd ide,Ők nem tesznek kárt magukban sem droggal,sem alkohollal,sem nikotinnal.Az ember igen.

defné 2016.01.26. 17:51:54

@Miklós Klarissza:

Nem értem,mi az,hogy nem haladtok semerre??? Megindult a nyomozás egyáltalán?
De akkor most azt hiszem én vagyok a 3-ik aki megkérdezi,hogy miben halt meg a fiú?

yogosan 2016.01.26. 17:54:48

Én még gondoltam itt agydaganatra (talán)vagy valami hasonlóra.Mármint ha a drog kizárva.

Most miért nem kommentel egy orvos se?

csizkek 2016.01.26. 17:54:55

@kovacsbelane: "Szóval azt gondolod, hogy az adott város egészségügyi dolgozói kompletten véd- és dacszövetséget kötöttek az esetleges tévedések eltussolására. Aham, hát persze"

Nem kell ahhoz mindenki, eleg 1-2 ember.

driopios 2016.01.26. 17:58:10

Praxis blog? Akkor minden úgy történt, ahogy annak történnie kellett, semmiféle mulasztás nem történt és a beteg tehet mindenről. Mivel orvosi engedély nélkül született, örüljön, hogy eddig kihúzta. Hálapénzt remélem adott!

she_wolf 2016.01.26. 17:58:56

@yogosan:
"Most miért nem kommentel egy orvos se?"

Vess egy pillantást a facés bejegyzésekre (amin már többször elgondolkodtam hogy mit keresnek itt, ill. hol van a találkozási pont a Praxis és a face esetében), és szerintem tudni fogod:(

Tajgetoszvagybazmeg 2016.01.26. 18:17:18

@kovacsbelane:

"Szóval azt gondolod, hogy az adott város egészségügyi dolgozói kompletten véd- és dacszövetséget kötöttek az esetleges tévedések eltussolására. Aham, hát persze."

A bírói kar egy tagjától olvastál már kritikát egy másik bíró ítéletéről? Az Ügyvédi Kamara mondott már valaha olyat, hogy XY. ügyvéd bűncselekményt követett el, vagy járt el megfelelően az ügyfele ügyében? Láttál már olyan kórházigazgatót, főorvost, orvos vagy ápolót, aki kimondta volna, hogy, igen, az műhiba volt, vagy hogy nem kellett volna ott és akkor meghalnia egy embernek? Láttál már olyat, hogy egy kórház azt mondta volna, hogy a mentő olyan későn hozta be a beteget, hogy nem tudtuk megmenteni? Hallottál már olyat, hogy egy rendőr nyilvánosan bírálta egy másik rendőr eljárását?

Az Uzsoki utcai kórház egyik osztályán (szándékosan nem mondom, melyiken) hazugságot írtak az anyám zárójelentésébe tavaly tavasszal. Teljesen konkrétan hazudott az orvos. Méghozzá azért, mert ez az információ elhárítja a felelősséget anyámról a betegségével kapcsolatban.

Egy ismerősöm agyvérzést kapott, miközben felszúrták az orrát. A kórház nem ismerte el a műhibát.

Ha Izlandon laksz, akkor nyilván az ottani viszonyokból indultál ki, és ott nincs is ilyen. CSakhogy ez itt a Balkán, nem is Balkán, ez Közép-Szibéria, és örökre az is marad.

Miklós Klarissza 2016.01.26. 18:26:26

A halal oka sziv elegtelenseg de azt meg mindig nem tudjak miert.

csizkek 2016.01.26. 18:34:47

@Tajgetoszvagybazmeg: Nyugdijjas idos orvos bemegy az ugyeletre egy kisebbnek tuno balesete utan egy adott korhazba. Ott ellatjak, de tortenik egy kis "hiba". Az orvos megbizott az ellatasban, de a kis hiba miatt volt kollegai, 2het mulva a csalad keresere vitetik be mar elet-halal kozott. Ha nincsenek volt kollegak es egy azonnal felallitott orvos csapat (regi kollega altal szervezve) akkor belehal. Igy is necces volt.
Honapok utan felepult es mi tortent? Ahh, nem perelunk, nincs ertelme. Ugyse tortenik semmi. Pedig mindenki szakmabeli volt es egyertelmu volt az ugyeletes korhaz orvosanak hibaja.
Egy ilyenbe az utca embere belehal..

PomberMaci 2016.01.26. 18:39:26

@Miklós Klarissza: Elkeserítelek. Okozhatta drog ezt a halált. Iszonyat trutymákok vannak a dílereknél, hetente halnak meg fiatalok ezektől a mocskos anyagoktól, csak éppen nem hír egyik sem. Ha a fiúnak sikerült - akár tudtán kívül is!!! - belekóstolnia egy ilyenbe, akkor egy érzékenységgel kombinálva kész volt a halálos ítélete. A toxikológiások is bajban vannak, mert lövésük nincs, hogy milyen metabolitokat keressenek.

Az a gyanúm, hogyha "rendesebb" kezelést kap a srác, akkor sem élte volna túl, vagy esetleg ha igen, olyan - agyi - károsodásokkal, hogy csak élőhalott lenne.

Sajnos annyi drogos eset van (a diszkókból hétvégente igen sokat visznek be), hogy az orvosoknak csak tucat esetek ezek, és ha becsúszik egy ilyen súlyosabb, akkor annak nagyon rossz vége van emiatt.

Őszintén sajnálom a srácot, én a saját fiamnak (amelyik ebben a korban van) nagyon a fejébe vertem, hogy mi az, amit kipróbálni sem szabad, mert ha peches, abba is belehalhat. Igen, ez lenne a drog...

PomberMaci 2016.01.26. 18:44:03

@Miklós Klarissza: Elkeserítelek. Okozhatta drog ezt a halált. Iszonyat trutymákok vannak a dílereknél, hetente halnak meg fiatalok ezektől a mocskos anyagoktól, csak éppen nem hír egyik sem. Ha a fiúnak sikerült - akár tudtán kívül is!!! - belekóstolnia egy ilyenbe, akkor egy érzékenységgel kombinálva kész volt a halálos ítélete. A toxikológiások is bajban vannak, mert lövésük nincs, hogy milyen metabolitokat keressenek.

Az a gyanúm, hogyha "rendesebb" kezelést kap a srác, akkor sem élte volna túl, vagy esetleg ha igen, olyan - agyi - károsodásokkal, hogy csak élőhalott lenne.

Sajnos annyi drogos eset van (a diszkókból hétvégente igen sokat visznek be), hogy az orvosoknak csak tucat esetek ezek, és ha becsúszik egy ilyen súlyosabb, akkor annak nagyon rossz vége van emiatt.

Őszintén sajnálom a srácot, én a saját fiamnak (amelyik ebben a korban van) nagyon a fejébe vertem, hogy mi az, amit kipróbálni sem szabad, mert ha peches, abba is belehalhat. Igen, ez lenne a drog...

forge 2016.01.26. 18:46:32

26-án rosszullét,orrvérzés,remegés,magas vérnyomás

27-én újra rosszul lett,nem evett,vécére sem tudott menni,a remegés nem múlt el,alvás probléma

28-án már enni sem tudott,a remegés fokozódott tovább irány a sürgősségi ahol kivizsgálták,az orvos szerint szimulál (ezt mondjuk nem értem)

-Labor kész,2 féle drog pozitív, a főorvosnő vizsgálja az akkor már járni sem tudó fiatalembert,pszichiátriára irányítják ahol már ha jól számolom a 4-ik orvos látja.
Kap egy injekciót úgy,hogy a nővér nem tudta mivel vitte be a posztoló (ezt csak az orvos utasítására adhatta,tehát tökmindegy tudta vagy sem)

29-én jobban lett a nővér szerint de előző este mégis csak zárt osztályra került (?)bepelenkázva,magánkívüli állapotban,kikötözve.

Azért érdemes elgondolkodni ezen a gyors folyamaton.Én egészen biztos vagyok benne,hogy a srác tolt valamit amiről Ő maga sem tudta mi az.Hogy'milyen drogok vannak már az utcákon nem lehet tudni naprakészen.

csizkek 2016.01.26. 18:48:22

@forge: "-Labor kész,2 féle drog pozitív" majd toxikologia negativ. Akkor csak van vmi ellentmondas..

bElannaTorres 2016.01.26. 18:51:23

én is azt gondolom, hogy drog volt. Mikor bevitték a vizsgálóba ahol anyukája kint kellett maradjon, akkor mondhatta el a fiú. Vizeletben néztek is drogot valószínűleg emiatt.
A barátai meg egyszerűen félnek elárulni az igazat.

Marianna Yang 2016.01.26. 18:53:40

Isten nyugosztalja és vigyázzon rá!!

Bettyna24 2016.01.26. 19:23:49

A magyar orvosok és ápolók mivel nincsenek megfizetve ezért nem foglalkoznak az emberrel sem a kórházban sem pedig a háziorvosok, akinek nem inge nem veszi magára természetesen! Tapasztaltam!!!

she_wolf 2016.01.26. 19:32:07

@forge:
Az orvosok sajnos a dolog természetéből adódóan jelentős hátrányban vannak a dílerekkel és a "droglaborokkal" szemben:(

Palkó Gyöngyi Gyöngyvirág 2016.01.26. 19:45:47

ÜDV. ÉN ÁPOLÓNŐ VAGYOK ÉS MEGDÖBBENVE OLVASTAM A TÖRTÉNETÉT. AMIT JAVASOLNI TUDOK AZ A BETEG JOGI KÉPVISELŐ MEG KERESÉSE. MENJEN VISSZA ABBA A KÓRHÁZBA AHOL A FIA VOLT OTT KIVAN ÍRVA A SZÁMA AMI INGYENES. DE HA A HÁZIORVOSHOZ MEGY OTT IS MEG TALÁLJA! Ő SEGÍTTENI FOG ÖNNEK HISZ EZ A DOLGA!

forge 2016.01.26. 20:33:10

@csizkek:

Szerintem meg nincs itt semmiféle ellentmondás.A srácnál a labor 2 féle drogot azonosított amikor bekerült.Plusz a tünetek amit nem szabad-na figyelmen kívül hagyni.A halál napokkal később állt be így ki is ürülhetett.Nem akarok doktorosdit játszani de kapott infúziót meg nemtommit,ami simán közömbösíthette a mérget a szervezetében,miután próbálták megmenteni a srácot. A felvonás vége meg egy szívelégtelenség lett,nem bírhatta tovább a szíve ezt megterhelést.Az sem kizárt,hogy volt egy addig nem ismert szívbetegsége ami ebben az esetben tragédiához vezethet.

Sajnálom a gyereket mert fiatal volt még ahhoz,hogy meghaljon.
Nyugodjon Békében.

Szumi 2016.01.26. 20:52:03

Részvétem a szülőknek, hozzátartozóknak. Tragédia egy ilyen fiatal élet elvesztése. Pedig - és itt kérek felmentést a cinizmusom miatt - az édesanyja az orvosi tudományokban igencsak jártas személy lehet, hiszen a mentősökkel tartott rögtönzött konzíliumon eldöntötte, hogy a gyermeket felesleges kórházba vinni, majd egy mások alkalommal a főorvosnak egyenesen megtiltotta, hogy a beteg fiát zárt osztályra vigyék. Szegény gyermek mindezek ellenére elhalálozott.

Rotoxis 2016.01.26. 21:00:52

@Palkó Gyöngyi Gyöngyvirág: Most maga miért hazudik? Maga soha nem volt ápoló!

csizkek 2016.01.26. 21:17:21

@forge: Hat nekem az jott le, hogy irasban sehol nem jelent meg a pozitiv drogteszt. Ezt csak mondtak szoban es ugy kezeltek mintha drog hatasa lenne.
Magyarul felmerul a gyanu, hogy nem vizsgaltak meg alaposan az illetot es utana mentek a "csusztatasok" a korhaz reszerol..

aemeek 2016.01.26. 21:33:17

@zünüke: Ugye még ha drogos is volt , akkor se kell meggyilkolni !???

swiss blend 2016.01.26. 21:50:05

Elolvasva a posztot és a kommenteket nekem is az jön le,hogy nem lehet egyértelműen az osztályra fogni ezt a sajnálatos halálesetet.
Viszont: a záró tényleges adatainak megváltoztatása rejtély.

forge 2016.01.26. 21:55:25

@aemeek:

Meggyilkoolniii? Ne túlozz már kérlek.

forge 2016.01.26. 22:01:32

@swiss blend:
A záró megmásítása tényleg nem volt jó ötlet a kórház részéről,mert mivel magyarázzák ezt? Miért volt erre szükség?
Bár az is igaz,hogy ami ott le van fektetve a bíróság így is,úgy is azt veszi alapul ha csak a felperes nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét.

forge 2016.01.26. 22:11:19

@csizkek:

A boncolási és a toxikológiai eredmény szerint!!! De a bekerülése napján állítólag találtak mindjárt 2 félét is.Oké,hiba volt az,hogy erről nincs semmiféle írat.

Mire gondolsz akkor mégis mi történt a sráccal? Mi van a remegéssel, orrvérzéssel,magas vérnyomással,totál legyengüléssel,rosszulléttel,járóképtelenséggel,majd ezt követően a pelenkázás,kikötés,magánkívüli állapot...

Akkor rakjuk össze mint a puzzle-t (ha már az orvosok szarnak ránk)

zünüke 2016.01.26. 22:25:33

@csizkek:
Az egyik akkor készült amikor még élt,a másik akkor amikor a boncolást csinálták.Pár napos különbséggel.Lehet egy ismeretlen anyag volt ami hamar lebomlik,csak előtte kitombolja magát a szervezetben szívhalált okozva.

zünüke 2016.01.26. 22:31:33

@aemeek:

Én abban egészen biztos vagyok,hogy senki nem akarta meggyilkolni.Mint ahogy abban is,hogy a srác valamit bevehetett amiről azt sem tudta mi az,vagy bevetették vele kipróbálásra,vagy történhetett bármi.Egy biztos: ilyen súlyos tünetek csak úgy nem jönnek elő 1 napon belül.

csizkek 2016.01.26. 22:36:26

@forge: HA egy osztalyra felvesznek valakit es drogtesztje pozitiv, majd ez alapjan kezelik, akkor szerinted nem ez az elso amit nagy piros betukkel beirnak azonnal a lapjara? Egy feltetelezett drogfogyasztas utan tobb nappal jelentkezo tunet eseten, nem valami drogambulanciara kellene azonnal vinni? Annak tudataban foleg, hogy mennyi designer drog van az utcan? Mi a fenenek kell drgtunetekkel zart osztalyra vinni valakit?

A leirasbol ugyan nem derul ki, de a kommentekbol igen. Epilepsziaja volt a sracnak. El tudsz kepzelni valakit aki belulrol atelt mar epilepszias rohamot, hogy az kockaztat egy rohamot drogfogyasztassal? Az is furcsa, hogy a mar kiurult (toxikologia negativ) feltetelezett drog okoz halalt, ugy hogy kozben nem okoz szervi karosodast. Azt meg hogy? Most vagy kimutathato a drog es az csinal valamit az idegrendszerben, vagy mar nincs ott, de akkor ott a szervi karosodas. Az meg nem volt. Egyebkent hogy jon ossze az a logika, hogy a drog mar nincs a szervezetben, kiurult teljesen, nem lathato szervi karosodas, de megis belehal??

Nem lehet, hogy tenyleg az tortent amit a csalad sejt? Drogosnak neztek, nem vizsgaltak ki es belehalt valamibe amibe nem kellett volna? Utana meg vakarozik a korhaz, hogy tulkepp nem is volt drogteszt, csak rafogtak.

Az egesz messzirol buzlik. ZArojelentest csak akkor mismasolnak meg ha teljesen fedhetetlenek akarnak maradni. De ez nyilvan csak az egyik oldal, nem ismerjuk a masikat.

csizkek 2016.01.26. 22:38:37

@zünüke: Nem ez a lenyeg. A leirasbol az latszik, hogy a zaroban es mas irasos formaban sincs semmi a drogrol.. Csak szoban..

csizkek 2016.01.26. 22:47:51

@zünüke: fentebb irtam egy storyt. Csaladban tortent, nyugdijjas orvossal, aki elhitte, hogy az ugyeletes korhazban, megfeleloen megneztek a balesete utan. 2 hettel kesobb egy orvos team mentette az eletet es csakis azert, mert volt kollegaja aki meg aktiv es intezkedett. MAs ilyenbe belehal otthon es soha nem derul ki, hogy a korhazban hibaztak. Ot se akartak volna megolni.

Szet van cseszve az eü, nincs penz, amit lehet kilopnak, aki ertelmes, teheti es van gerince az mar lelepett. A hulyek kontraszelektaljak magukat es van egy elenyeszo kisebbseg, aki lelkiismeretes vmiert nem tudott elmenni es a hatan viszi el a rendszert.
HA ismeretlenul bekerulsz az ellato rendszerbe, egyre nagyobb az esely, hogy vmi gyikhoz kerulsz. Nincs kedve, nem er rad, stresszes, amugy is hulye hozza.. Egy videki korhazban ez fokozott. Nem hiszem, hogy szandekos volt, de a felelotlenseghez es a hozza nem erteshez nem kell nagy kepzeloero..

Braincelle 2016.01.26. 22:56:57

@forge:
de mért gondoljátok, hogy nincs róla irat? Az orvos azt mondtam hogy pozitív lett a drogteszt. Nyilván volt erről lelet, az, hogy magát a kinyomtatott papírt nem lobogtatta az anyukának, az egy másik kérdés (alapból azért, ha mondjuk valaki szívinfarctussal kerül kórházba, akkor sem szokta mutogatni az orvos a pozitív troponin tesztet, hanem közli, hogy pozitív; persze ez esetben a szülő számára esetleg meggyőzőbb lett volna, ha látja papíron, ettől függetlenül a lelet meg kell legyen a számítógépes rendszerben és/vagy a kórlapban).
Olyat, hogy a felnőtt fia ne kerüljön a zárt osztályra, jogilag nincs alapja még kérni sem, nemhogy követelni. Ha valaki ön-vagy közveszélyes, akkor a pszichiáternek kötelessége őt a zárt osztályra tenni, és ennek elmulasztása alól semmilyen szülői követelőzés nem mentené fel.
Nem akarom ezt az anyukát kritizálni, nagyon tragikus ennek a fiatal fiúnak a halála, minden, amit az anyuka tett vagy mondott, az érdekében volt, most meg a fájdalma vezeti.
A leírtak alapján azért csak úgy tűnik, hogy drog miatt halt meg, nem mintha ettől kevésbé lenne szomorú a történet. Nem tudom, hogy szakmailag történt-e mulasztás, hogy a halála hogyan történt, észlelték-e, hogy rosszabbodik-e az állapota, milyen erőfeszítések történtek. A leírtakból egyáltalán nem ítélhető ez meg.
A zárót nem hiszem, hogy szándékosan hamisították meg. Az EKG gépeken vagy jól van beállítva a dátum, vagy nem. Aki megcsinálja az EKG-t, ráírja a beteg nevét, adatait, az ezzel igazolja, hogy elvégezte a vizsgálatot, és a görbe az adott betegé; illetve a sürgősségi ambuláns lapon is szerepelnie kell, hogy történt EKG.
Az meg hogy mentő vitt be eszméletlen állapotban vagy a család tolókocsiban, az értelmetlen hamisítás lenne, hiszen ha a beteg eszméletlen állapotban került be, akkor még inkább oda kell rá figyelni, ha az eszméletlen eszméletlent jelent, akkor intenzív osztályon a helye. Ergo ilyet hamisítani nem célozza semmilyen hiba elkenését, inkább nagyít bármiféle hibát.
Inkább hanyagság vagy a rohanás miatt van ez a záróban (pl. aki írta, az köszönőviszonyban sem volt az első orvossal, aki látta, mert közben ügyeletváltás, zárt osztályra helyezés stb történt). Persze a pontatlan zárójelentés nem vet jó fényt senkire, de a dokumentáció pontos ismerete nélkül ezt is nehéz megítélni.
Hiányos történet ez, ami alapján senkitől nem várható el, hogy a kollégáját meg-vagy elítélje, (persze aki ezt úgy kommentelte, hogy "kutya kutyát nem harap", annak ezúton is köszönjük az udvariasságát).
Sajnálom ezt a 21 éves fiút.
Amúgy láttam olyan fiút én is, aki status epilepticus-sal került be (mi csak kb egy órát pátyolgattuk, mert gyorsan lélegeztetés és intenzív osztály lett belőle), drogfogyasztó volt, és olvastam utólag, hogy két nap múlva már dializálták, és nagyon szarul volt. Aztán nem tudom, mi lett vele, de egyetértek azokkal, akik a designer drogokról írtak. A nagy részüket ki sem lehet mutatni, főleg rutin részeként (ha esetleg konkrétan lehet tudni, hogy az adott szert kell keresni, akkor elképzelhető, hogy utána lehet menni, de erre elég kevés az esély), egyre több az ismeretlen, kevert, kitudja-mibőlkészült szer.

Szabados Natália Hanna 2016.01.26. 23:37:30

@Braincelle: Dr. Ábrahám (ő foglalkozik műhiba perekkel és ő az aki tud ebben segíteni) !

Szabados Natália Hanna 2016.01.26. 23:42:31

Dr. Ábrahám László tudna ebben segíteni , hisz ő dolgozik műhiba perekkel! Ő az aki ebben tudna segíteni!!!
Úi: Részvétem az egész családnak! :(

Tünde Ficsor 2016.01.27. 00:04:01

Csakis a korház hibázott!!!!!! Olyan szert adtak be neki amitöl bekövetkezett a halál!!!!! Zárt osztályra tesznek olyan embereket akinek nem ott a helye. Legyogyszerezik felakad a szeme a nyaka megmered. A szülö tehetetlen!!!! Édesanyja nem engedte mégis bezárták. Gondolom a srác tiltakozott. Olyankor megverik leütik a beteget. Majd egy szál pendelyben gumiszoba! A növérek gondozok nyugodtan tudjanak laptopozni kávézni vacsorázni!!! Fél évig jártuk a kórházakat! Láttam hallottam mi történik! A zárt osztályon normális emberekböl teljesen fogyatékosat csinálnak!! Perelni kell. Börtönbe juttatni a bünösöket! Ez a srác a hibájukbol halt meg!!!! Részvétem a hozzátartozóinak! Ártatlan emberek veszítik életüket a gondatlan ellátás miatt!!!

forge 2016.01.27. 00:20:10

@Braincelle:

Én nem gondolom 1 percig sem,hogy nincs róla irat ezt a poszter állítja. @csizkek:meg a leírásból szűrte le.Pontosan én lennék az egyik aki egészen biztos abban,hogy a srác valami új és ismeretlen szart tolt magába akár még lehet az első alkalom is volt.

forge 2016.01.27. 00:23:50

@Tünde Ficsor:

Nem vitás,hogy a paranoia nálad is kezd elhatalmasodni.Már az írásodból következtetek erre. :D :D

forge 2016.01.27. 00:30:00

@csizkek:

Nem tudom,hogy volt-e epilepsziája vagy sem de a kórházból valaki azt mondta a poszternek,hogy egy egészséges gyereket vesztettek el.Olvasd el fent,ezt írja.Na már most ha volt a gyereknek epilepsziája,Ő meg állítja,hogy egészséges volt, akkor a poszter tényleg nagyon zavarosan és értelmetlenül rakta össze ezt a történetet.

Szimonetta Petra Fetter 2016.01.27. 00:42:59

Isten nyugosztolja :(
Részvétem.
Kerdessem az lenne hogy melyik korhazban tortent ez?
Tanacsot a testverem tud adni onnek ő orvos itt Kecskemeten.
Hogy hova menjen a zarojelentessel es mit tehet a.korhaz ellen.
Tudom hogy furan hangzik onnek hisz orvos,de o nem ez a bunko fajta.

she_wolf 2016.01.27. 00:46:38

@forge:
Szerintem itt 3 megközelítés van.
1: Amit a poszter írt.
2: Amit az orvosok tudnak.
3: Amit a sajnálatos módon elhunyt fiatalember tudott.
Ezek nagy valószínűséggel köszönőviszonyban sincsenek egymással, így ebből a kerek, összefüggő, épkézláb történet nem fog kiderülni. Túl sok a kérdés, még több a feltételezés. Szerintem.

csizkek 2016.01.27. 00:55:44

@forge: Kommentekben van par kiegeszites a baratoktol. Ott irtak, hogy a halal okat szivelegtelensegnek allapitottak meg. HA droggal osszefuggesbe hozhato, akkor nyilvan az lenne rairva. Innen jon, hogy a zaro nem volt konzisztens. Ott irtak az epilepsziarol is.
De nyilvan egyikunk se latta a papirokat.

Az azert nekem tovabbra is kerdes lenne, hogy ha droggal osszefuggesbe hoztak, akkor miert kerult zartosztalyra? Mo.-on oda kerulnek? Nem valami drogambulanciara?

bElannaTorres 2016.01.27. 01:45:39

@csizkek: szerintem okozhat drog akut szívelégtelenséget.

T.M 2016.01.27. 08:45:56

Helló.
Elöször is részvétem a családnak!
Nyugodjon békében!

Másodszor arra lennék kíváncsi hogy az itt kommentelö.tudatlan nép (tisztelet a kivételnek) az élete során fogyasztott e valamilyen jellegü kábítószert egyáltalán???(speedet.extasy-t.kirstályt.MDMA-t.MDPV-t.ginat.bèlyeget.cocainet.herbált.stb...) vagy elszivtak e egyáltalán egy füves cigit életükbe??? tudják e melyiknek milyen hatása van a szervezetre???mert szerintem még csak tàvolrol sem láttak ilyeneket......!!!!!!ÈN 8 éve kezdtem!!!mindet fogyasztottam amit felsoroltam + még nagyon sok fajta kábítószert!!!És a mai napig is fogyasztom ezek egy részét...!! De ti azt se tudjátok miről beszéltek (tisztelet a kivételnek)!!
amit a cikkbe lehet olvasni egyik tünet SEM arra utal hogy a srác valamiféle narkotikumot fogyasztott volna.....!!! Ha fogyasztott volna pár órán belül lett volna rosszul....!!!!! Nyilván való tèny.egy kábítószer függö szemébe az.hogy márpedig ORVOSI MÜHIBA miatt halt meg ez a fiatal srác!!!

A szülökhöz szeretnék szólni most!
Minden fèle képp keresenek fel egy nagyon jó ügyvédet!Igaz az nem tudja visszahozni a srácot.sajnos! De valakit felelösègre kell vonni ezért a tragèdiáért!és talán elkerülhetö ezzel az is hogy mással ez ne történhessen meg!

Nagyon sajnàlom a srácot!!
Kitartàs a családnak!
Nyugodjon bèkèbe!

FikkFakk 2016.01.27. 09:18:54

@T.M: jajj de jo, hogy egy aktiv onrongalo buzdit a korhaz elleni lepesekre. Huzodj meg a sarokban, es orjonges nelkul dogolj meg. Nem, nincs szukseg arra, hogy teged barki rehabilitaljon, nem kellesz a tarsadalomnak. Foleg ne kelljen teged meg 20 evig eltartani...

Puja 2016.01.27. 09:40:55

Ki és mikor itta meg azt az üveg sört, amit haza vitt?, lehetettbenne esetleg vmi, nem?

Andrea Pöndör 2016.01.27. 09:43:12

Sziasztok mivel epilepsziàs vagyok ez szerintem az volt a fiunàl Őszinte részvétem a csalàdnak de nem oda kellett volna vinni hanem a neurológiàra de mind1 és egy epilepsziàst nem kötözhetnek ki mert abba azonnal belehal a kórhàzat fel kell jelenteni

T.M 2016.01.27. 09:50:15

@FikkFakk:" jajj de jo, hogy egy aktiv onrongalo buzdit a korhaz elleni lepesekre. Huzodj meg a sarokban, es orjonges nelkul dogolj meg. Nem, nincs szukseg arra, hogy teged barki rehabilitaljon, nem kellesz a tarsadalomnak. Foleg ne kelljen teged meg 20 evig eltartani..."

Kedves aberrált!
1. Lehet többet láttam az èletben mint te...
2.mindenki maga dönti el mikor mit fogyaszt...
3.valoszinünek tartom vissza maradtál fejlődésben...
4.az igazság nem egyenlő a hazugsággal kedves aberrált...
5.az orvostudomány 87 % a elitèli a pszichiátriát.ès modszereit.nem tekinti.az orvostudomàny rèszekènt!nem fogadja el a praxisba!!
6.tehàt nincs és nem is lesz semmilyen segitségre szüksègem onnan sohasem...!
7.engem nem kell eltartani 5 ève....!
8.nem is leszek soha rászorulva....!
9.5 ève külföldön dolgozom tehát megtehetem hogy Don Perignon -t igyak ha azt akarok és cocainet nyomjak hozzà!
10.valoszinü azt se tudod miről beszélek.
Mert sose láttál ilyeneket messziről sem.
11.amég te keresel otthon max 120 ezret egy honnapba.èn minimum annyit költök el egy este ha épp bulizni akarok...
12.ha unatkozol menj aztán öklözd szét a picsádat!
13.abban meg teljesen biztos vagyok hogy nagyobb haszna van a társadalomnak belöllem.mint belölled!
14. valószínűleg ezzel az életvitellel is többet fogok élni mint te.
15.köszönöm a jó kívánságod viszont kívánom neked én is! :)

Mariann Fülöp 2016.01.27. 10:07:57

Üdv
Ha valakinek a szervezetében 2 nappal buli után is kétfajta drog van azért elgondolkoznek, hogy esetleg addiktív volt-e, lehetséges hogy többször is fogyasztott mar, függő volt. Azt hogy a pszichiátriai osztály vette volna el az életet azt ketlem. Ebből amit leírtál inkább elvonási tünetek sajnos. Csakis az orr vérzés nem illik bele, de az lehetett a magasabb vérnyomástol is.
Es a boncolás mit irt? Logikusan, ha a pszichiátriai kezelésről történt volna azt a patológus leírta volna világosan.
Az egészségügyről addig nem szabad előítéleteket alkotni addig meg az ember nem dolgozik benne! A nővér sem ítélkezik a bankár vagy a pék felett!
Azt, hogy ez történt sajnálom, őszinte részvétem. A legrosszabb egy gyermeket elveszíteni

FikkFakk 2016.01.27. 11:40:13

@Szenes Dorina: korrekt is es oromteli is, felteve, hogy igaz a 6-9. pontjai. A tobbi eleg legbol kapott, ami arra enged kovetkeztetni, hogy a 6-9. is az. Meg a vegen megiscsak a mi 120ezres fizetesunkre rakott adokbol fog vegetalni, remelem nem fog bekovetkezni.

Csak Norris 2016.01.27. 12:28:21

@FikkFakk: Aki nemesnek született, szerény ,és természetes az anyagi helyzet amiben él. Aki felvág a keresetével, az vagy hazudik, vagy csak egy felkapaszkodott senki, egyszer hopp majd kopp. 5 év múlva kullog magarországra, és nem tud beilleszkedni.

aniko0o 2016.01.27. 12:46:35

Részvétem a családnak!

Nem értem ezt a sok kommentelőt, aki a leírás alapján rámondja erre a fiatal fiúra, hogy drogos, mert hát ezek az általuk "jól ismert" tünetek. Gondolom ez a sok ember mind addiktológus, szociális munkás, orvos, nővér stb.

Ez a lényege ennek az egész történetnek, hogy nem tudjuk, és az igazság az, hogy már soha nem is fogjuk megtudni, hogy mi történt. És sajnos ezzel az édesanyának is szembe kell néznie, mert ennyi idő elmúltával már senki nem fogja megmondani, hogy pontosan mi is történt.

A másik meg, ahogy az egészségügyben dolgozókat szidják. Ők nem ellenünk vannak, max néha nem mindig értünk... A legnagyobb hiba amúgy amit elkövettek, az a kommunikációs hiba. Sajnos ez gyakran előfordul, túlterheltség, türelmetlenség, nemtörődömség, de néha csak amiatt az alap feltételezés miatt, hogy ezt már az adott illető tudja.

Sajnos szerintem a pereskedés nem vezet sehova, igazság nem lesz (nem is lehet), és csak mindenük (nem anyagi értelemben) rámegy a történetre. Csak a megbékélés segíthet, amihez érdemes lenne mihamarabbi segítséget kérni.

Kitartást és összetartást a családnak, és erőt hogy megnyugvást találhassanak.

forge 2016.01.27. 12:59:21

@mig54:

Jól fogalmaztál: túl sok a kérdés,és kiegészítve még túl sok a homályos részlet.Mindenesetre tágra nyitott szemmel olvasom,hogy mennyi idegen "drogszakértő" jelent meg a nagy semmiből,akik megállapították azt,hogy itt semmiféle drog nem volt.Nagyon nem szokásom a kórházakat/orvosokat védeni,de ezt konkrétan ráverni az orvosokra a kórházra nagyon nem helyén való dolog.

Az elhunyt ismerőse írja nem tudom olvastad-e,hogy a vizsgálat folyik,de semerre sem halad.Véleményem szerint azért lehet ez,mert gyakorlatilag semmi olyat nem találtak-még-ami a kórház felelősségét igazolná.Április óta azért csak találtak volna a szakértők olyan pontot,ami még ha csak 2%-ban is de igazolná a poszter állítását.

forge 2016.01.27. 13:10:22

@T.M:
Szerinted kit lehet felelősségre vonni egy olyan esetben mint ez.Kit? Adott egy fiatal srác,aki állítólag makk egészséges,nem drogozik,nincs vele semmi gond.Legalábbis a szülei ezt állítják itt.Aztán ez a srác egy bulit követő második nap után hirtelen rosszul lesz.De nagyon.Ettől kezdve viharos sebességgel romlik a srác állapota,jön mentő,ügyelet,ilyen olyan vizsgálat,orvos,főorvos és a többi.Kiderül,hogy a vizeletében 2 féle drogot tudnak azonosítani.A srác a kezelések ellenére sem javul,már lábra sem tud állni.Tüneteket fent olvashatod.Ezt követi a pelenka,kikötözés,és öntudatlan állapot,majd végül a srác szívelégtelenségben meghal.Ez mind pár nap alatt.

Szerinted? Szerinted a kórház a hibás? Az ismerős szerint április óta tart a nyomozás,és valszeg még semmit se találtak.Ezt csak úgy mellékesen írom.

forge 2016.01.27. 13:13:10

@Szabados Natália Hanna:

Hát'hogy ha Ábrahám ügyvéd úr egyáltalán lát benne valami stiklit Szabados Natália Hanna,Mert ha nem,akkor nem fog egy kórház ellen menni indokolatlanul.

she_wolf 2016.01.27. 13:28:29

@forge:
Olvasgatva a posztot és a hozzászólásokat a nagy infódömpingben talán @Mariann Fülöp: volt az, aki leírta azt, ami bennem is felmerült már korábban: elvonási tünet.
Mert abba simán bele lehet halni egy alkoholbetegnek is, nemhogy egy szerrel élőnek. (Nota bene: olyan szerek vannak napi forgalomban, hogy az keményen feladja a leckét addiktológusnak, toxikológusnak, neurológusnak...).
Viszont ha az elvonás okozta a halált, akkor borul a poszter megannyi állítása. Szerintem. Éppen ezért én inkább nem is szóltam ebbe komolyabban bele, és nem is óhajtok a továbbiakban sem.

kitchen 2016.01.27. 13:36:15

@aniko0o:

Rosszul értelmezel.Sokan azt mondják,hogy valamit be kellett szedjen,hogy ennyire súlyos tünetei lettek pár nap alatt.Az nem jelenti azt,hogy drogos volt.

kitchen 2016.01.27. 13:45:13

@mig54:

Valaki azt írta,hogy szívelégtelenség volt a halál oka.Gondolom a szíve feladta a harcot.Mi más lehetett volna egy ilyen fiatal gyereknél?
Ha rajtam múlna életfogytiglant adnék minden dílernek és terjesztőnek.

she_wolf 2016.01.27. 14:00:19

@kitchen:
Kardiológus biztosan napokig tartó előadást tudna tartani róla, rengeteg kiváltó oka lehet és gyakori az ilyen szomorú végkifejlet:(
A dílerek, "laborok"? Az én szám kicsit véresebb e tekintetben, mint a Tiéd, mert a sitten az istanadta nép adójából játszanak papást-mamást évekig. Én simán csak lelőném a dílereket, gyártókat...van ország, ahol meg is teszik, de hát ugye az nem EU-konform, meg nem liberális, meg izéhozé....:(
(Igen, tudom, nőtől nem decens.)

Péczeli Feri Zsanna Zsani 2016.01.27. 14:10:49

Ne haragudjatok de ha valóban drogot fogyasztott volna ez a fiatalember akkor a zárójelentésbe azt írták volna.

Zárójelentéseket megkapva tehetetlenül megtörve olvassuk,hogy a kórház hamis adatokat, eseményeket, más informácókat rögzitett bele még a szülőt is meghazudtolva, fénymásolt ekg papirt kaptunk olyan időponttal amikor még a fiam az otthonába tartózkodott a házi orvosra várva. Olyan információt is olvastunk,hogy a fiamat mentő vitte be eszméletlen állapotba miközben a mentő ki se jött hozzá. A boncolási és a toxikológiai eredmény is azt igazolja,hogy a fiam szervezetébe se drog sem alkohol nem mutatható ki , ennek ellenére a fiamat úgy kezelték mint egy drogost és ez okozta halálát"

Őszinte részvétem a családnak.

she_wolf 2016.01.27. 14:58:13

@Péczeli Feri Zsanna Zsani:
"Ne haragudjatok de ha valóban drogot fogyasztott volna ez a fiatalember akkor a zárójelentésbe azt írták volna."

Igen. Ha, és amennyiben megállapítható, mint adatokkal igazolható, megfellebbezhetetlen tény.
Gyanút, feltételezést nem rögzítenek írásos formában egy olyan iraton, mint a boncjegyzőkönyv, vagy zárójelentés.
Ha az én orrom alá tolnak egy zárójelentést, amiben téves adatokat, eseményeket rögzítettek, nem írom alá, és nem veszem át. Slussz!

drappa 2016.01.27. 15:02:23

@Péczeli Feri Zsanna Zsani:

"Ne haragudjatok de ha valóban drogot fogyasztott volna ez a fiatalember akkor a zárójelentésbe azt írták volna"

-A zárójelentés és a boncolási jegyzőkönyv közt van egy kicsi különbség.
-A poszter ha ennyire védi az igazát (természetes az ő szemszögéből)akkor ide bemásolhatta volna nyugodtan a BONCOLÁSI JEGYZŐKÖNY minden egyes tételét,amiből a hozzáértő itt posztoló személyek hitelesebb információt tudtak volna adni,mint az itt hirtelen drogszakértőként bemutatkozó emberek.
-Ha ezt a panaszos posztot egy kicsit érthetőbben rakta volna össze (bemásolva amit írtam)akkor mindenki tisztán látna.De sajnos a fontos lényeges dolgok kimaradtak.
-A zárójelentésben eltérő adatokra félig @Braincelle: megadta a választ,úgy tudom Ő orvos.
-Ha Te szerinted sem drog volt a háttérben akkor mi? Te is olvasd el a tüneteit és akkor mondj egy lehetséges okot ami miatt ilyen rossz állapotba került alig pár nap alatt,majd végül meghalt.

Látom két táborra szakadtak a kommnetelők a témában,de akik kizárják a drogot még épkézláb ötletet nem írtak csak azt,hogy ez nem drog.

Akkor mi? Ha epilepsziás volt a fiú,azt a szülőknek tudnia kellett gondolom nem vitték volna ezért a sürgősségire.Arra kell lenni otthon gyógyszereinek amiket szed.Ez kizárva.Alkoholmérgezés kizárva,akkor ugyan nem kelt volna fel a buli utáni napon.

Nos?

asztalosani 2016.01.27. 15:51:41

@drappa:
az epilepsziás rohamot ki is lehetne zárni, hiszen általában eszméletvesztéssel jár, és azzal hogy a beteg maga alá ürít, elharapja a nyelvét, habzik a szája...

"akkor ugyan nem kelt volna fel a buli utáni napon."

buliban kapott valami tablettát, otthon pár órával később este bevette, melyről a szülők nem tudtak.

asztalosani 2016.01.27. 15:53:07

@T.M:
neked is írom:

esetleges forgatókönyv:
-péntek este kapott tablettákat
- szombat este beszedte azokat melyeket nem kötött a szülők orrára

megeshet?
igen.

asztalosani 2016.01.27. 15:54:12

@forge:

ja-ja csak éppen azt nem írta le pontosan hogy milyen vizsgálat?

Krisztike Daday 2016.01.27. 16:14:12

Emberek miről beszélünk? Ma az orvosok szarnak bele hogy meggyógyúlsz vagy meghalsz! Ilyen világot élünk. Ma Magyarországon mindenki szarik a munkájára,ezért van a sok műhiba,értelmetlen halál,egy két tünetből fel kéne ismerni mi a baj,hisz ezt tanúljál,de egyszerűbb ráfogni hogy pcihés gond van. Pénz nélkűl szar se vagy a szemükben,max alap ellátást kapsz. Az meg nulla. Az orvost kell felelősségre vonni,bár ez nem hozza vissza a srácot,viszont egy életre nem engedném többet emberek közelébe! Azt meg ki nem szarja le hogy túlterheltek. Mitől? Tőbb elhivatottság kellene!

she_wolf 2016.01.27. 16:52:33

@Krisztike Daday:
Gondolom, te is szarsz a munkádra, üdv a klubban!
Nagyot mondtál, öblögess, pihenj!

"...egy két tünetből fel kéne ismerni mi a baj,hisz ezt tanúljál,..."
Te is "tanúljál" (sic!) bőven lenne mit!:(

apácai 2016.01.27. 17:10:49

@qbr: Ez így van. És nem csak a labor vizsgálatok, de minden vizsgálat eredménye ott van. A számítógépes rendszer mindent megőriz. Sajnálom a szülőket, de a legrosszabb a vádaskodás, amit tehetnek.

Czakó Regina 2016.01.27. 17:18:24

Kedves szülők először is fogadjàk őszinte részvétem és ha megkérdezhetem melyk kórhàzban történt ez mert sajnos énis tapasztaltam màr ilyet hogyan is bànnak a betegekkel és kimagyaràzzàk az orvosok és kérem önöket ne haggyjàk ezt annyiban mert énis tapasztaltam hogy egy egészséges emberből gyakorlatilag egy emberi roncsot csinâlnàlnak és megússzàk az ilyen orvosoknak életfogytig tartó büntetès is kevés lenne.

apácai 2016.01.27. 17:19:36

@Péczeli Feri Zsanna Zsani: A szülő semmi konkrétumot nem ír, amivel cáfolhat. A kórházba érkezés módja, az nem beírt, hanem az adat bázis választható opciója. Akit nem a házi orvos, vagy más intézmény küld, annál a "mentővel beutaló nélkül" opció választható. A többi adatot már személyhez kötik. A kórházba érkezési állapotot alaposan felmérik. Már onnan sejthető mennyire nem tud reálisan gondolkodni a szülő, nyilván a tragédia miatt, hogy azt írja, a nővér adott a fiúnak egy injekciót, pedig azt sem tudta, mi a baja. Azt az orvos írja elő, nem a nővér ad saját magától valamit.

apácai 2016.01.27. 17:21:50

@Krisztike Daday: Nincs sok műhiba. És nem az orvosok szarnak a betegre, hanem a betegek szarnak arra, amit az orvos mond.

Mária Lukács 2016.01.27. 18:55:53

Ėn is Nővér vagyok sajnos találkoztam ilyen esettel elvonásra tippelek a tünetek alapján csak szerintén is az orr vérzés nem illik bele. Sajnos a gyerekek nem fogják a szülöknek elmoldani hogy Drogozik. Nem tudom hogy mi lenne helyes de szerintem sem fog kiderülni hogy mi okozta a fiú halálát. Őszinte részvétem a családnap.

hajatsermuta 2016.01.27. 19:29:13

Szörnyű tragédia, együttérzek a szülőkkel.
Egyértelmű, hogy drog okozta a fiú halálát, minden bizonnyal egy új fajta dizájner. Az újabb szereket a szakemberek sem ismerik, nincsenek is (még) tiltó listán, sem a pontos hatását, sem a még biztonságos dózist nem ismerjük. Az orrvérzés is beleillik a képbe, az új szerek között sok a hepatotoxikus. A szívelégtelenségről pedig csak annyit, hogy vagy légzésbénulásban, vagy szívelégtelenségben halnak meg a túladagoltak.
Ha a rendőrség nem adta át az ügyészségnek vádemelésre - márpedig ennyi idő elteltével, ha találtak volna valami kapaszkodót, megtették volna - , akkor az ügyvéd sem tud sokat tenni, azon kívül, hogy évekig ébren tartja az ügyet, újra és újra feltépi a sebeket. No meg számlázza a 15000 forintos órabért...

" az ilyen orvosoknak életfogytig tartó büntetès is kevés lenne."
Annál nagyobb már csak a halálbüntetés. De nem az orvosoknak járna, hanem aki a drogot adta a fiúnak - vannak helyek (Pl. Szingapur), ahol az ilyesmit tényleg halállal büntetik, igaz, hogy ott nincs is bűnözés, kábítószer okozta tragédia, hanem jólét, nyugalom, biztonság...

Nelly Tóth 2016.01.27. 20:34:24

Részvétem a családnak! A nagyszüleimmel is hasonlóan történt a tragédia tavaly. Nagypapám agyvérzéssel került be a kórházba, fél oldalára lebénult, egy hét után kezdett jobban lenni a lábát is tudta mozgatni az orvos szerint minden rendben ne aggodjunk.. aztán hirtelen meghalt. Közölték, hogy tüdőgyulladást kapott, aztán hogy bevérzett a tüdeje.. A papírjára pedig hogy magas vérnyomás....nagymamámnak pedig felszakadt a hasán a sérve összevarták neki...eközben szívinfarktust kapott megvolt a szívműtét is... Mivel cukorbeteg volt nem lett volna szabad párnap után kiszedni a varratot így szétnyílt a friss seb a hasán és ömlött belőle a vér az ágy szélén űlve.... Másnap agyvérzést kapott sűrgősen vérre volt szűksége persze ezt nem tudták biztosítani...aztán kaptam a telefonhívást hogy elhunyt, de nem tudják miért így boncolást csináltak és a papírra szívizom elhalás került.... Tudjuk jól, hogy hazugság az egész...orvosi hiba? Hóhérok....

Nelly Tóth 2016.01.27. 20:40:23

Pontosan két hét alatt mentek el mindketten ugyanazon az osztályon...

kitchen 2016.01.27. 21:06:33

@csizkek:
Nem minden esetre kerülnek drogambulanciára,annyi a földön nincs mint amennyire szükség lenne.Ha nagy a gáz akkor jön a zárt osztály.

Segitő 2016.01.27. 21:43:53

@FikkFakk: Üdvözlöm!

Sajnálom az Önn gondolkodását , már csak azért is ,mert a szülő helyében biztosan nem akarna lenni igaz ? de a Korház helyzetét védi ? Miért is ? Mit kell védeni egy olyan dolon mármint a kórházon ahol tudjuk hogy nem tesszik meg a maguktól legtöbbet amit meg kellenne én teljesen elítélem a kórházak teljes beteg eljárási proceduráit és a hozállásukat is ,minden csak a pénz körül forog , mire is esküdtek fel az Orvosok ? ha jól tudom nem a pénzre igaz ? :) sajnálom de elolvasta végig a Szülő amit leírt ,és az én teljes véleményem az hogy csakis elitélendő ez a fajta nem törödömség ami itt ma MagyarOrszágon folyik sajnos ,és igen be kell látni azt hogy Német Ország mindig egy Specialista Ország és ott az Orvosok amire fel esküdtek el is végzik , és itt nem a pénzel kell jönni ,nem kell Kacsalábon forgó palota és Villa és mindjárt elég is a pénz !
Kádát 40 Évig Volt Magyar Ország Vezetője mégsem volt 2 palotája és még is élte az életét rendesen!

Sajnálom de én teljesen elitélek minden olyan Ápolot vagy Orvost aki csak azért mert nem törödömség vagy bal lábbal kell fel meghal egy Fiatal fiú ! Én csak annyit tudok írni MagyarOrszág már nem Ország hanem egy semmire kellő Ország tele pénzéhes Vezetőkkel !

Részvéttem a szülöknek és teljesen értem szív fájdalmukat!

she_wolf 2016.01.27. 21:54:45

@Segitő:
"...mire is esküdtek fel az Orvosok?..."

Szerinted mire? Mondd el, kérlek!

Segitő 2016.01.27. 21:55:13

Az bíztos hogy itt korházba kerülni ha nincs pénzed egy siralom ház , de a kórház nem tehet rolla csak akik benne dolgoznak sajnos !

Szomorú hogy felettük nincs Tőrvény színte mindent megtehetnek és ez színte főrtelem , sajnálom hogy ez a mai Magyar Ország büszkék már nem lehetünk rá sajnos!

Segitő 2016.01.27. 21:57:16

@mig54: Szia!

Szerintem a töllük lehető legtöbbre mint emberi élet mentése ,de nem a pénzre ez nem kérdés és szomorú hogy ma már nem lehet őket ígazán Orvosoknak nevezni inkább én így hívnám őket!

Van pénz van élet - Nincs pénz nincs élet

Igazság, hol vagy? 2016.01.27. 22:03:29

@Segitő: Ezt még olvasni is fáj,hát még a tartalom.Helyesírás ellenőrző?Bocsánat .

Segitő 2016.01.27. 22:06:56

@Igazság, hol vagy?:
Üdv!

Szerintem nem a helyesírás ami a legfontosabb hiszen nem hiszem hogy olvashatattlan amit írok , elég baj ha nem érti a lényeget egy két betü miatt ami köszönhető a Billentyümnek is sajnos!

Gondolom Osztályozna is ha Órán lennék ,de ez nem az a fórum itt egyszerüen a saját véleményemet írtam le azt pedig hogy kinek tetszik vagy éppen kinek nem nem érdekel !!!

Egyszerüen én így látom !!!

she_wolf 2016.01.27. 22:12:22

@Segitő:
Megmondanád, hogy ebben az esetben hol vetődött fel a pénz -mint kérdés, vagy éppen adalék? Nem kell tömött bukszával kórházba menni, hogy megkapd a téged illető, neked járó ellátást. Valóban, nem a kórházak tehetnek arról, ami folyik bennük a pénztelenség okán. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért: én azt kívánom neked, hogy egyszer kerülj úgy kórházba, hogy egy fillér jatt nélkül kapj meg mindenre kiterjedő és alapos ellátást. Csak hogy legyen miért megkövetned őket a későbbiekben!
És még valami: sokkal szigorúbb eljárás alá esik egy orvos hibája, mint te azt sejtenéd.

Az orvosi eskünek pedig megfogalmazott szövege van, számítógéppel rendelkezel, keresőprogramot tudsz használni, keresd meg, olvasd el, értelmezd!
Az orvos nem mindenható, de még csak nem is röntgenszemű varázsló. Olyanok csak a mesékben vannak.

she_wolf 2016.01.27. 22:16:44

@Segitő:
Ha már nyelvtannáciskodás van: a visszatérő, azonos (ée jellegzetes) hibák nem elütések, nem egy-egy betű kihagyása:)

@Igazság, hol vagy?:
Azt sem tudom, hol van rajta olyan:) És kiiktattam, mert néha sajátosan használom a nyelvet, és mindig kijavított. Én meg berágtam:)

Segitő 2016.01.27. 22:19:08

@mig54:

Sajnos ezen nincs mit mentegetőzni ,és pénztelenül megkapsz mindent a Kórházba csak éppen ellátást nem ,sajnos tudom láttam ,de olyan kórházat még nem ahol ez a szép tündér mese ígaz lenne amit leírt sajnos!

Én egyet tudok vannak Orvosok akik ígazán azok ,de abból van manapság nállunk a legkevesebb sajnos és én úgy gondolom hogy ez ígaz is az pedig hogy a pénz felmerült ez egyből kijött a gondolataimból ,de szerintem nem írtam rosszat csak éppen ahogy én látom ., természetesen mindenki másképp látja ,talán Önn pont azért mert így is volt egyszer Önnek és akkor írom bátran Önn szerencsés Korházban volt ha nem volt elnézését kérem én nem kívánom Önnt oda , eliténi elitélem a rosszat ,de kívánni nem kívánom senkinek!

Segitő 2016.01.27. 22:21:45

@mig54:

Én nem tartok senkinek Nyelvtan órát csakhát na ember tévedhet ,de ezzel még nem veszek el ember életet vagy éppen nem kővetek el mühibát amiben meghal valaki!

Segitő 2016.01.27. 22:24:23

De lassan én elköszönöm Jóéjt mindenkinek és elnézést ha valakit megbántottam!
Én így látom és így is gondolom!

she_wolf 2016.01.27. 22:33:11

@Segitő:
Többször voltam eddig kórházban mint szerettem volna, túlnyomó többségében pozitív tapasztalattal gazdagodtam. Természetesen mivel emberek vagyunk, orvos és orvos között is van különbség. Amit azonban nehezen viselek, az a kinyilatkoztatott általánosítás.
Nem kívántam én sem Önt kórházba, de nem vagyunk váteszek, a pakliban pedig benne van, hogy előbb-utóbb kikötünk ott ilyen-olyan okból. Csak azt szerettem volna kifejezni a magam módján, hogy ha Ön kórházba kerül, tapasztalja meg mindazon dolgok ellenkezőjét, amelyeket most itt általános véleményként hangoztat. Ha úgy tetszik, fogja fel jókívánságnak a jövőre nézvést egy idegentől.
Önnek is jó éjt!

Igazság, hol vagy? 2016.01.27. 23:07:15

@mig54: Szia!Én sem tudom,hogy hol van.A gyermekem állította be.Én is berágtam rá párszor.

Igazság, hol vagy? 2016.01.27. 23:14:29

A poszt-hoz hozzászólva:Őszinte részvétem a szülőknek.Sajnos a tünetek és a vizelet vizsgálat eredménye is drog használatára utalnak.Talán valakinek a baráti körből megszólal a lelki ismerete és elmondja a szülőknek (ha tényleg drogot fogyasztott)a bulin történteket.

she_wolf 2016.01.27. 23:29:43

@Igazság, hol vagy?:
A drog mindenképpen necces huncutság:( Tiszta cucc, felügyelet mellett, és még akkor sem biztos, hogy nem lesz baj. Kóbor, egyszeri alkalom tudjisten hol barkácsolt anyaggal, vagy éppen megszokott motyó rossz szállítmánya, overdose, bármi játszhat. Nagyon ingoványos talaj. Mert amíg csak a Parkán + almabor kombóval hülyült a debilebbje, addig volt kezelési protokoll is, bevált kegyszerekkel. De most....:(
Előferdül aljas indokból megetetés is, és kit érdekel mi lesz alapon bátorkodás is. A vége pedig gyakran "odaát" van, vagy éppen salátaként végzi valaki.
És akkor ebben a helyzetben legyen mindentudó, mindenható az orvos. Nonszensz.

Igazság, hol vagy? 2016.01.27. 23:54:44

@mig54: Így igaz.De az alpári stílusban orvost,ápolót szidók nem értik meg.

T.M 2016.01.28. 06:40:28

Vannak itt mèg mindig.tudatlanok. (Tisztelet a kivételnek!)
Az esetben mondhatnánk azt hogy ezzek elvonási tünetek lettek volna.ha a srác aktív speed(amfetamine) fogyasztó lett volna például!egyetlen egy általam ismert kàbitoszer sem okoz ilyen tüneteket.fölleg nem több napra rà!
Igen tegyük fel.bàr nem így volt.hogy a srác kapott mondjuk egy extasy-t.ha azt otthon megeszi olyan boldog lesz hogy az féltünt volna mindenkinek.+nagyon sok folyadékot ivott volna ami megint csak féltünt volna.....stb.! Tegyük fel ha speedet evett volna akkor is hasonló tünetek lettek volna + sokkal közlékenyebb lett volna ès ha ezek miatt lett volna rosszul azt elmondta volna mert a "lejövös müsoron" valószínűleg rá ment volna a parára!

Nos tehát 1.nem evonási tünetek voltak.
2.pedig ha a srác mondjuk fogyasztott volna valamit nem pszichiátriára vitték volna.
3.nyilvánvaló tèny.az hogy valaki rossz diagnózist állított fel.és ezért nem a megfelelő ellàtàst kapta!
4.nem értem azt hogy ha valaki függö vagy alkalmi fogyasztoja azt mért kell elitélni?
5.ilyen esetek sürün elö fordulnak sajnos Magyarországon...és "természetesen" az orvosok védik a kórház hirnevèt. ..Ezèrt elkennek mindent....
6.nagyon kevés a jó orvos. MO-n (Tisztelet a kivételnek) ès nagyon sok tanulhatna. Kábítószer függötöl mondjuk ....!!!!
7.ellentètbe másokkal szemben.én ide nem hazudni járok ;)

Dikusz 2016.01.28. 08:34:00

@mig54: a poszt ma megjelent a blikkben, néhány itt le nem írt dolog is benne van.

bElannaTorres 2016.01.28. 10:12:12

@T.M: én csak a téma kapcsán olvasgattam a neten. Abban az időben volt a facebook drog is, hasonló tüneteket okozhat. Senki nem tudhatja továbbá, hogy nem vett-e be valamit otthon. Egyszerű hozzájutni a herbálhoz is, abba is tesznek mindenfélét.
A baj az, hogy ezeknek a fiataloknak a szüleik nem hiszik, hogy drog lehet a háttérben és ez abból fakad, hogy mikor ők voltak fiatalok még nem volt ennyire egyszerű hozzájutni, nem volt ilyen olcsó és ilyen sokféle és ezzel együtt nem volt ilyen elterjedt.
Vannak olyan szerek is amik nem felpörgetnek hanem punnyasztanak. Én se vagyok járatos a témában, de érdemes kicsit utánaolvasni, vagy megnézni Zaher Gábor egy egy előadását youtube-on.

Azt mondom ha az igazság érdekli az anyukáját a barátainak nézzen utána valahogy.
Nagy hirtelen amit utánanéztem, azt látom hogy pl. a gina is olyan ami már 24 óra után nem kimutatható.

drappa 2016.01.28. 11:31:37

A Blikkben megjelent cikk én azt hiszem igazol minden rejtélyt.
Nincs itt mit szépíteni,fényezni. A fiú 100%-ban valamit bevett amitől ilyen rosszul lett és végül belehalt.

@T.M: hiába játsza itt az alkalmi drogszakértőt a tények magukért beszélnek szerintem.
A gyászoló anyukának meg csak annyit tudnék mondani,hogy tök felesleges szaporítani a bírósági keresetleveleket,a fiú egyértelműen valamit beszedett amit nem kellett volna.

Nagyon sajnálom,és nyugodjon békében.

she_wolf 2016.01.28. 11:36:37

@Dikusz:
"A kórházi papírok szerint viszont kemény drogos volt, noha a 190 vegyületet vizsgáló toxikológiai eljárás eredménye negatív lett, azaz a fiú szervezetében nem volt nyoma kábítószernek, ez egy rendszeres szerhasználónál kizárt."

"Az intézmény másnap reggel telefonon közölte a rossz­ hírt: Árpi meghalt. A zárójelentés szerint a halál oka szívelégtelenség, ami az általánosan fejletlen érrendszer miatt alakulhatott ki, esetleg az elvonási tünetekkel járó túlzott terhelés miatt."

Ez némileg ellentmondásos. Meg az is, hogy délelőtti időpont szerepel az EKG-n, és délután vitte be a srácot az anyja...úgy vélem, egy EKG fejlécébe, nyomtatott adataiba nem olyan egyszerű belepiszkálni. Nem tisztább, hanem egyre zavarosabb a kép:(

she_wolf 2016.01.28. 11:42:06

@T.M:
Attól, hogy kipróbáltál néhány cuccot és gyakorló fogyasztó vagy, még nem vagy toxikológus/addiktológus. Ez ugye megvan?
A pontjaidat pedig nem ártana revideálnod:(

she_wolf 2016.01.28. 11:42:55

@Dikusz:
Neked még jövök eggyel, nem felejtettelek el!:)

Igazság, hol vagy? 2016.01.28. 11:44:16

A cikkben szó volt a füves cigiről......

Igazság, hol vagy? 2016.01.28. 11:47:33

@T.M: Örülj neki,hogy Te még megúsztad,de későbbi tüneteket már nem biztos,hogy(simán)átvészeled.

she_wolf 2016.01.28. 12:08:04

@Igazság, hol vagy?:
Az alkohol ilyen szempontból szinte életbiztosítás. A kábszer orosz rulett.

Dikusz 2016.01.28. 13:03:11

@mig54: OK:)

Megértem az édesanya fájdalmát, soha nem fog elmúlni. Nem lehet neki eléggé vigasztalót írni, még az idő sem tudja enyhíteni a fájdalmát, mindnyájan csak annyit tudunk írni neki, hogy őszinte részvéttel vagyunk iránta.
Az EKG-lelet dátuma ami nekem sem tiszta, de az itteni- és a másik újságban megjelent (ezek nem is fogják hagyni annyiban - ha másért nem a szenzációhajhászás miatt)hír között látok némi ellentmondást. Leírták mindkét helyen orvosok, hogy nem minden esetben lehet az új dizájnerdrogokat kimutatni, mivel nem ismerik az összetételüket. Azt is mondták, hogy ilyen esetben szívelégtelenség is lehet a halál oka. Az édesanya mondta az újságnak, hogy volt epilepsziás rohama már a fiatalembernek, néha egy-egy füves cigit is elszívott. Ha az érrendszerrel is voltak problémák talán amiatt is jöhettek elő jobban a tünetek. Ahogy írod, nem tisztul a kép.
Az biztos, hogy az édesanya helyében én is megpróbálnám mindenképpen tisztázni a helyzetet.

Marjana 2016.01.28. 13:12:47

Öszinte reszvetem az anyukanak meg a csaladnak!
Magyarorszagon minden lehetseges, sajnos ezt mi is tapasztaltuk

she_wolf 2016.01.28. 14:11:41

@Dikusz:
Nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy az anya nem az igazságot keresi.

muszájmindenkinekhazudni (törölt) 2016.01.28. 16:30:24

Sziasztok
Részvétem az egész családnak , sajnálom nagyon ami történt , de ez gátlástalan dolog ami itt folyik. Szegény Árpi meghalt kész pont , akár mit is csinálnak sajnos soha nem fog vissza jönni. El kell fogadni és hagyni kell békében nyugodni .
Biztos borzasztó lehet egy szülőnek ezt átélni.
Nem értem hogy akik eddig a baráti társaságba voltak azpk most miért lapulnak és hazudoznak ? , mindenki tudta róla hogy miket fogyaszt , töménytelen mennyiségbe szívták azt a mű fűnek mondott spice anyagot.
itt van pár link erről az anyagról :www.delmagyar.hu/szeged_hirek/kinai_droglaborbol_jon_a_mufu/2384122/
www.tinivagyok.hu/temak/veszelyek/item/herbal-mf-biof-spice
www.medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/ezrek_kerultek_orvoshoz_a_mufu_miatt
Még egyszer sajnálom ami az Árpival történt , elhiszem hogy nehéz lehet , de akkor se a dokikat kell hibáztatni , lehet hogy fogyasztott olyan drogot amit ki mutat a szervezete , de ezt a szart amit úgy kevernek össze mindenféle vegyszerből nem tudja kimutatni semmilyen drogteszt .
Kedves Árpinak nagy barátai: szégyelljétek a pofátokat, hogy most meg mindenki itt sunnyog és lapul mint szar a fűben . EL kellett volna már akkor mondani amikor bekerült a kórházba hogy ezt a szert fogyasztotta és akkor már máris máshogy állnak hozzá, nem pedig csak találgatnak hogy mitől is lehet .
Bocsánat hogy ilyet írtam , de már nagyon zavar engem ez a sok hozzá szólás és okoskodó ember.

backtoblack 2016.01.28. 17:23:20

@hajatsermuta: Szerintem szegeny fiu otthon tologatott valami szart, a sörözes utan. Azert volt hol rosszul, hogy jobban, bizonyara nem folytatolagosan tolta, amig volt belöle. A blikk oldalan mar azt nyilatkozta az edesanyja, hogy elszivott egy-egy füves cigit..Nem allitom, hogy abbol következik, hogy drogfüggö volt, de tenyleg eleg zavaros a törtenet. Reszvetem.

backtoblack 2016.01.28. 17:26:50

@muszájmindenkinekhazudni: Egy öszinte ember legalabb. Pont ezt gondolom en is, hogy az orszagos haverok meg lapitanak, mint a szar a füben...:/ szomoru. Sajnos Arpinak nem volt szerencseje...:(

zünüke 2016.01.28. 18:01:28

@muszájmindenkinekhazudni:

Köszönjük az őszinte infót,de az értelmesebbje itt ezen a blogon az első sorok után már vágta,hogy itt valami drog van a háttérben.Más magyarázat nincs.Annyira nyilvánvaló volt,hogy kár is volt vitába szállni az ellentáborral.

Nyugodjon Békében..

zünüke 2016.01.28. 18:18:41

@Ernoke: @mioporfeszosz: @T.M: @Segitő: és a többi drogszakértőnek és hirtelen jogásznak üzenném,hogy szíveskedjen elolvasni a @muszájmindenkinekhazudni: nick hozzászólását.

Aztán lehet gondolkodni nagyon okos emberek nektek bizony, akik már kötélért kiáltottak.

yogosan 2016.01.28. 18:33:53

@zünüke:

Anyuka csak a "könnyű füves cigarettáig" mert elmenni a Blick újságírójánál,amit nagyon elítélek mert akkor inkább maradt volna csendben.E helyett ország világnak kikürtölte,hogy elvették a fia életét.Milyen dolog ez?
Szerintem ezek a fiatalok társaságon belül szívtak mindent ami csak jött vagy éppen amire jutott.Szemétség volt ezt a kórházra és a kezelő orvosokra fogni,és ez vonatkozik azokra is akik itt habzó szájjal buzdítják a családot a pereskedésre.

Tűnjenek el innen az ilyen idegen nickek.

yogosan 2016.01.28. 18:38:27

@Péczeli Feri Zsanna Zsani:

Kedves Bloggoló társ!!

Ugye elolvastad @muszájmindenkinekhazudni: írását,és ugye elolvastad a Blickben megjelenő cikket?

Javasolnám melegen.

Frigur Domokos 2016.01.28. 19:34:58

Tisztelt szülők!
Árpád fiúk, orvosi mű hibák miatt vesztették el.
TermészetgyoLélek gyógyász vagyok.

Frigur Domokos 2016.01.28. 19:42:37

Kedves Szülők!
Frigur Domokos vagyok. Lélek gyógyász.
Harminc éve foglalkozom spirituális dolgokkal. Mester jós vagyok.
Fénykép alapján meg néztem,és a gyermeke nem drogos, nem függő betegség miatt halt meg.orvosi műhiba miatt. Kedves szülők pereljék a kórházt. Kérjenek kártérítést.
Tél.06302570414
Tél.0682826336
Ezen a számon tudnak elerni Kaposváron. Nagyon szívesen segítek ebbe az ügyben.

Üdv. Frigur Domokos
Lélekgyogyász

hajatsermuta 2016.01.28. 19:48:24

Kétségkívül hiteles ember, nemcsak diagnosztizálni tud fényképről, hanem, ahogy nyilatkozott, rontást levenni is.

"Domokos egyéb misztikus praktikát is bevetett, hogy a verseny legeredetibb figurájának segítsen.

– Először le kellett vennem a rontást Norbiról. Csak ezután kezdtem jósolni, s a kártya nemcsak azt mutatta meg, hogy biztosan a négy közé jut, hanem azt is, hogy egy Ildikó nevű nő veszi pártfogásába. Akkor még senki nem tudta, hogy Keresztes Ildikó lesz a mentora – mesélte a hajmási mesterjós, aki természetgyógyászattal is foglalkozik. – Adtam egy szerencsetalizmánt Norbinak, és pólófüstöléssel Fortunát is befolyásoltam. Nagyon szurkolok Norbinak, ezen a héten is vetek kártyát – tette hozzá Frigur, akinek a lapok már azt is megsúgták, hogy mi lesz az X-Faktor végeredménye, de ezt a Bors hétpecsétes titokként kezeli, mert nem kívánja befolyásolni a szavazókat. "

kitchen 2016.01.28. 19:55:10

@Frigur Domokos:

Ki a faxom vagy te? Lélekgyógyász? Ba+ örülj,hogy ezt a pár sort valahogy letudtad ide kaparni.

Na húzz innen a picsába

drappa 2016.01.28. 20:06:26

@muszájmindenkinekhazudni:

Én már az elején tudtam,hogy itt valami nagyon nem stimmel ebben a történetben.Egy fiatal,életerős fiú így nem hal meg ilyen ronda körülmények közt ilyen rövid idő alatt.

Te ismerted személyesen?

Frigur Domokos 2016.01.28. 20:36:39

@kitchen: Ide figyelj te bal fasz.
Meg látszik, hogy egy tanulatlan ember vagy. Ha ismernél akkor nem mondaná ilyent rólam, de különben nem érdekel a véleményed. Jó isten kezében vagy. Örülj hogy élsz.

Igazság, hol vagy? 2016.01.28. 21:06:24

@Frigur Domokos: Végre valaki!Segítséget ajánl azoknak,akik nem bíznak az orvosokba,ápolókba,mehetnek hozzád bátran.Azért,hogy lélekgyógyász lettél mennyit tanultál és van -e valamilyen "esküd"?Nem ide tartozik,de azért megkérdezem halkan:Hány nyelvtanóráról hiányoztál?

Liesz 2016.01.28. 21:11:54

Köszönjük, hogy valaki megirta végre az igazat. Vajon megmenthető lett volna-e, ha a barátok tájékoztatják időben az orvosokat, milyen szert vett magához Árpád?

drappa 2016.01.28. 21:12:01

@Frigur Domokos:

Figyuka ide Domokos!!

Ezen a blogon nem fogsz pénzt keresni ezzel a szarsággal,mert itt ezt nem eszi senki.
Első körben tanulj meg helyesen írni,mert így baromira hiteltelen vagy.Most képzelj el egy írni-olvasni alig tudó mester jóst.Gáz nem?

drappa 2016.01.28. 21:15:55

@Igazság, hol vagy?:

:D "Hány nyelvtan óráról hiányoztál"?

Ő nem járt ilyenre.

she_wolf 2016.01.28. 22:04:29

Hubaszki! Eegurút a gyóccer!:D
Mi van itt, emberek? De tényleg....

she_wolf 2016.01.28. 22:09:09

Most annyira nagyon szeretném, ha egykori kedves, és jó humorú ősi hozzászólót üdvözölhetnék, de a nyilvánosságra hozott telószámok miatt ezt kizártnak tartom:(

she_wolf 2016.01.28. 22:14:40

@Frigur Domokos:

@kitchen: bal fasz? Gondolom, te meg jobb fasz vagy. Csak úgy spirituálisan....

asztalosani 2016.01.29. 08:03:24

@kitchen:
akkor mit szólsz ahhoz, aki úgy hirdeti magát, mint "lélekfejlesztő"?
lélekfejlesztő, érted???

na meg:
"Tisztánlátó, Spirituális lélekfejlesztő, Energia pszichológus vagyok."
érted?? energia-pszichológus...

3:)

she_wolf 2016.01.29. 12:54:05

(De)generátor. Ha már fejlesztés...
(Bocs, csak kijött belőlem, mint a buggyant gyümölcslé...)
A f@cbuk pedig... No de úgy kell nekem, én vagyok a hülye:(

hajatsermuta 2016.01.29. 18:40:49

@mig54: Én is végig rágtam magam a FB-os kommenteken. Hááát... A praxis blog sem mindig akadémiai színvonalú, de az a szellemi sötétség, amit a f@szbukósok produkálnak, minden képzeletet felül (alul)múl. Talán 2-3 normális hozzászóló akad a sok százból.

she_wolf 2016.01.29. 19:10:52

@hajatsermuta:
A face jobb sorsra lenne érdemes, de hát az ember már csak ilyen, szeret belerondítani még a legjobb elképzelésbe is:(
Arra mindenesetre jó, hogy az ember eltöprengjen azon, hogy ez korkép, vagy kórkép.
És ha megfeszülök sem látom, hogy hol van a Praxis és a face metszéspontja (azon kívül, hogy a blogszerkesztő onnan is hoz át mellékesen megemlített esetet ld. éppen mostanában).

Dikusz 2016.01.29. 19:25:03

@hajatsermuta:
Elkezdtem olvasni a fészbukos hozzászólásokat, nem megy egy nekifutásra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tegnap az egyik épületes bulvárlap is lehozta. Lehet a poszt index címlapon is volt, onnan könnyen idetalálni a Praxisra.
Azért az itt megjelent csodálatos gyógyító mellett egyik sem rúghat labdába (természetfeletti, érdekes előélete van egyébként).

Dikusz 2016.01.29. 19:32:06

@mig54: ennek a gyógyítónak jó messzire gurult a gyógyszere. A legnagyobb baj az, hogy vannak olyanok is, akik hisznek neki, akiket lenyúlhat.
Arra nem is merek gondolni, hogy a végére ezek maradnak csak nekünk:( .

she_wolf 2016.01.29. 19:53:20

@Dikusz:
Ha rám hallgat, azt csinál amit akar, engem nem érdekel, én soha nem fordulnék hozzá és hasonszőrű társaihoz semmivel. Aki pedig mégis...arra nem tudok mit mondani, mindenki egyéni felelőssége, lelkiismerete, egészsége, netán élete.
Csak ezt a szerencsétlen Praxist kellene már kicsit megvédeni legalább az ilyenektől (ha már mindenkitől nem is lehet):(

Emlékszem, régebben ha valakinek a nickjéhez csatoltan megjelent a hozzászóló saját weblapjára mutató link, a moderátor megkérte hogy vegye le a delikvens, ha nem tette, szankcionálta. Most meg van már itt nyilvánosan kiírt telefonszámos önreklám, meg minden szar:(
Nem tudom, Despota soha nem néz ide be?

(Továbbra sem felejtettelek el...:)

rest of boys 2016.01.29. 23:14:07

Látom, hogy Troppauer Hümérék és Tüskés Vanekék is megjelentek buzgómocsingolni a fórumon, lélekmérnökként elmeficamot gyógyítani, agykerekeket pumpálni és vakok közt tisztán látni.
Erre mondta Árpád apánk, hogy bosszamögaparipadehülyekend.

she_wolf 2016.01.30. 13:18:33

@rest of boys:
Amikor először elolvastam, még mosolyogva reménykedtem. Aztán bilibe lógott a kezem, a remény meg elszálltapicsába:(
Síííjok:(
De tényleg, az ilyen kóklerek hogy merik magukat egy lapon emlegetni a füves Biri nénékkel?

she_wolf 2016.01.30. 13:19:20

@rest of boys:
Bocs, lemaradt: nagyon örülök Neked!:*

she_wolf 2016.01.30. 15:38:53

Azoknak, akik szerint a dokiknak séróból kéne lökni, hogy éppen mi a stájsz a vergődő pácienssel:
index.hu/belfold/2016/01/29/elfogtak_egy_ferfit_a_torokszentmiklosi_tomeges_tuladagolasok_miatt/

rest of boys 2016.01.30. 16:46:10

@mig54: Én is nagyon örülök Neked ! :)

she_wolf 2016.01.30. 17:08:18

@rest of boys:
Jöhetnél gyakrabban, szoktál hiányozni (nekem legalábbis).
Jó, tudom....Neked meg más se hiányzik, csak a Praxis:)

bElannaTorres 2016.01.30. 17:37:25

index.hu/tudomany/2012/07/15/halalos_lehet_a_szintetikus_fu/
itt egy régi cikk.

nekem már amúgy az is durva, hogy egy szülő legyint arra, hogy néha elszív egy egy füves cigit. főleg mivel nem is füves, hanem mondjuk patkánymérges :/

she_wolf 2016.01.30. 18:09:26

@bElannaTorres:
A dolog ott kezdődik, hogy a szülő azt hiszi, mindent tud a gyerekéről. Még a legnagyobb szülői gondoskodás mellett is előfordulhat könnyen, hogy a gyerek mellényúl, belenyúl. És a szülő megzavarodik, hárít, vádaskodik, gyakran alaptalanul:(
Nem azt mondom, hogy az orvos tévedhetetlen, mert épeszű ember ezt nem hiheti.
Folyamatosan tanulnak, mert ezt diktálja a józan eszük, és ez kötelességük is egyben, előírás.
De a magunk vélt igazának bizonygatása helyett jó lenne, ha meghallanánk a józan érvelést is, különösen egy olyan felderít(het)etlen területet érintően, mint pl. a drog:(
Hiszen elég csak egy pici hatásbeli eltérés ami számtalan okból adódhat, és könnyen végzetes lehet egy trip:(
Az emberi test csodálatos, és szerintem soha nem megtanulható, kiismerhető, egyelőre tömegesen meg nem ismételhető. Ezért kár, hogy gyakran visszaélünk ezzel a csodával, kihasználjuk, nem törődünk vele, mi több, szándékosan ártunk neki:(
És ha baj van, rögtön rá akarjuk húzni a vizes lepedőt az első szembejövőre.

csakmotyogok 2016.01.30. 20:18:04

@hajatsermuta: Igen. alacsony a vérnyomásom reggelenként a legmagasabb 90/55. De ha ide olvasgatok,már 100/70-est is tudok produkálni. Ha a sógorom akarom kiborítani,akkor ctrl+c+v 1-1 hszt- szeretem,kedvelem,(viszont)de tudom ebbe pusztul bele. Inkább utáljon,mint belehaljon.

csakmotyogok 2016.01.30. 20:24:43

@mig54: így van. jobb vaknak lenni,de nem mindig kifizetődő. A lányom barátnőjének anyukája mondta az ő kis lánya annyira ártatlan előttük tévézik a barátjával biztos benne még szűz,hiszen minden estét velük tölt a barátjával. Néztem ennyire naiv: azt hisz csak este szexelnek a fiatalok? Eredmény :én adtam pénzt az esemény utáni ab tabira.Ha én nem vagyok a lánya 16 évesen lett volna anya.S valljuk be ez még mindig jobb,mit gyereket temetni. :((

hajatsermuta 2016.02.01. 16:26:55

Ezek az orvosok semmiből sem tanulnak: most két újszülött életét vették el.
www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=121442

she_wolf 2016.02.01. 17:13:19

@hajatsermuta:
Éppen nemrég olvastam:( A véleményémet megtartom magamnak, mert inkább csak kérdéseim lennének.

zünüke 2016.02.01. 19:18:56

A 2 anyukának 2 nagyméretű napernyőt feldugni a seggébe és nyitva kihúzni.A nagymama úgy nyilatkozott a tévének mint ha az égvilágon semmi nem történt volna.Azt hogy az unokájánál milyen maradandó szellemi és testi fogyatékosság nagy valószínűséggel borítékolható,arra nem is gondol a primitív barma.Az ő kislánya soha nem drogozott ez az első alkalom volt- (:D)nyilatkozta a nagyi

yogosan 2016.02.01. 19:26:08

@zünüke:

Sebaj.Dolgozunk szarásig,hogy legyen kiktől levonni a járulékokat az ilyen moslék csürhe életben tartására.Kíváncsi lennék én arra,hogy a kiccsalád melyik tagja fizetett valaha életében maga után bármit is.
Az infúzió kár beléjük.

defné 2016.02.02. 23:21:41

@yogosan: Azért azon elgondolkodtam,hogy a Törökszentmiklósi "drogbaleset" egyenlőre még nem biztos,hogy életben maradó betegeinek a kezelése miatt még nem vertyogott itt senki sem.Még egy hozzászólás sem jött,hogy hű meg ha mibe kerül ez az egészségügynek.Pedig ha valakik nem érdemlik meg azt,hogy költsön rájuk az állam azok a drogfüggők.Az ilyenekkel kellene kifizettetni a kezelést A-tól Z-ig nem a nyugdíjas tanárral aki fülfájásra panaszkodva a sürgősségire mer menni.

asztalosani 2016.02.03. 08:34:25

@defné:
nekem eszembe jutott hogy leírom, de nem akartam megint egy sz*rozos kommentcunamit elindítani :P, sőt már mintha régebben írtam volna, hogy a dohányosokat is ki kellene venni,

másrészről, ha jobban belegondolsz az extrém sportokat űzőket is kivették a tb-s körből.

különösen veszélyes (extrém) sportnak, szórakoztató-szabadidős tevékenységnek minősül:
a) vízisízés,
b) jet-ski,
c) vadvízi evezés,
d) hegy- és sziklamászás az V. foktól,
e) magashegyi expedíció,
f) barlangászat,
g) bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping),
h) falmászás,
i) roncsautó (auto-crash) sport, rally,
j) hőlégballonozás,
k) félkezes és nyílttengeri vitorlázás,
l) sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, műrepülés.

na így sportoljon az ember... :(

ezzel szemben meg a drogosokat, bagósokat, alkoholistákat hányszor látják el??? főleg úgy hogy ezek mind függők...

zünüke 2016.02.03. 10:19:53

@asztalosani:
Mint már említettem többször 7 kerületi lakos vagyok,így volt egy pár alkalmam az évek során látni a Péterfy S. utcai kórház (alsó erdősor u)kórház ha jól emlékszem "mérgezési o-nak hívják" lakóit akik kint járkálnak mint a holdkórosok a kertben.Már amelyik járóképes.Ijesztő, csak annyit mondok.Utcai cipő letaposva a sarokrésznél mint kórházi papucs,kórházi pizsama,megállapíthatatlan életkor (és ez nem vicc)és ezerrel megy a kerten áthaladó látogatóktól a lejmolás cigi,kávé,egy kis apró.
Elnézve ezeket a fazonokat 1000%-ék,hogy felesleges időtöltés amit a kórházban tartózkodnak,mert hogy ezeknek eszük ágában nincs a drogot abbahagyni az biztos.
Tényleg kár beléjük pumpálni az adófizetők pénzét.

she_wolf 2016.02.03. 17:37:08

@asztalosani:
Leginkább a szexet kellene kivenni! Akkor te sem létezhetnél....

she_wolf 2016.02.03. 17:42:11

@asztalosani:
Ma egy angyal vagyok, megint segítek neked:
forrás:
hu.wikipedia.org/wiki/Extr%C3%A9m_sportok

she_wolf 2016.02.03. 18:08:07

@zünüke:
Nem bántani akarlak, és ezt tulajdonképpen nem csak neked írom:
Tudom, hogy ez az ábra, és ez nagyon szomorú.
De hadd kérdezzem meg, hogy ilyenkor hol marad a hippokratészi eskü, az emberrel való bánásmód, a betegjog, az egészségehez való jog, és még sorolhatnám?
Igen, valóban kényes téma és óvatosan kell hozzá közelíteni. Az orvosokat gyakran éri az a vád, hogy Istent játszanak. Ebben az esetben ki játszik Istent? Egy egyszerű, mezei ember, aki kategorikusan kijelenti, hogy ennek, vagy annak nem jár? Egy egyszerű, mezei ember kategorikusan kijelenti a függő helyett, hogy az nem is akar tiszta lenni?

És hogy ancikának is kedveskedjek egy kicsit, egy kis szakmázás:
"Számos vizsgálat támasztja alá, hogy az addikcióra való hajlam bizonyos mértékben genetikailag is meghatározott. Kimutatták például, hogy a dopamin-2 receptor A1 allél jelenléte szignifikánsan gyakrabban fordul elő súlyos alkoholistáknál, drogfüggőknél és kóros játékszenvedélyben szenvedő betegeknél.

A probléma felismerését és értékelését tovább bonyolítja, hogy az addikciók (azaz betegség) és a hétköznapi szokás közötti határ egyáltalán nem éles, és népcsoportonként is változó."

Hogy magamhoz is hű maradjak:
Forrás:
www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/1345/hogyan-alakul-ki-a-szenvedelybetegseg
A link azért, mert saját kútfőből nem tudom szabatosan, hibátlanul megfogalmazni.

Röviden, és a saját szavaimmal: a dolog azért komoly, mert függőségről beszélünk. A függőség betegség. Nem önmagában a függőség, hanem az általa/miatta kialakuló szervi elváltozások, funkciózavarok azok, amiket az orvosnak kezelnie kell.

she_wolf 2016.02.03. 18:13:14

@mig54:
Kieg: és itt még csak szigorúan a beteg szervezetéről beszéltem, kihagyva a függőség szociális, valamint a társadalmi életre gyakorolt káros hatásait, következményeit. Nagyon összetett dolog ez, és nem véletlenül. Ezért kell vele foglalkozni.

zünüke 2016.02.03. 19:50:37

@mig54:

"Egy egyszerű, mezei ember,aki kategorikusan kijelenti,hogy ennek vagy annak nem jár?"
"Egy egyszerű, mezei ember,aki kategorikusan kijelenti,a függő helyett,hogy az nem is akar tiszta lenni?

-Nem ennek vagy annak nem jár, hanem a drogosnak nem kéne,hogy járjon-legalábbis ingyen nem.Velük minden lelkiismeret nélkül simán kifizettetném a kezelések összes felmerülő költségét.Aztán egy bizonyos rétege kezdene felfogni,hogy ez nem úgy működik,hogy szívunk-fújunk ami jön, aztán meg ha valamit elbaxunk akkor úgy is megpróbálnak megmenteni.

-Igen,én mint mezei ember kategorikusan kimerem jelenteni,hogy 10 drogosból 9-nek esze ágában sincs lejönni a kábítószerekről.Nem állítanék ilyet ha nem dolgoztam volna olyan helyen ahol sok ilyen fazon megfordult mindenféle rétegből.Egy volt bennük a közös.Mindegyik szívta/lőtte/ette kinek mire volt pénze és igénye.Én is hívtam mentőt nem is egyszer rájuk,bár egy esetben nagyon gondolkodtam rajta,hogy felemeljem-e a telefont.

she_wolf 2016.02.03. 20:40:06

@zünüke:
Ezért írtam, hogy nem kifejezetten hozzád szólok, és nem kötekedni akartam, vagy bárkit is bántani.
Tökéletesen igazad van abban, hogy keményen bevasalnám én is a kezelési költségeket, más kérdés, hogy erre milyen eszköz, módszer vehető igénybe.

Az nem biztos, hogy esze ágában sincs lejönni a cuccról. Lejönne, csak éppen nem tud. Önállóan semmiképpen. És itt jön az orvosi (valamint a szociális) ellátás a képbe.
Valamint az is itt jön a képbe, hogy aki nem volt ilyen helyzetben, az nem tudja (mert nem tudhatja!), hogy mit jelent az "éhség". Amikor nem a tudatod diktál, hanem a szervezet követel. És ha nem kapja meg, annak az erőszaktól a törvényszegésen keresztül a halálig bármi lehet a vége.
És úgy gondolom, egy huszon/harminc éves fiatalnak megtagadni a segítségnyújtást egyenlő a halálos ítéletével. És ez a segítségnyújtás -a teremészetéből adódóan- idő-és pénzigényes:(

Szóval csínján kell bánni ennek a dolognak a megítélésével...szerintem. De hogy ma is kellőképpen vérhabos legyen a szám: minden terjesztőt, gyártót az élete bármelyik szakaszában a saját szerével nyírnám ki, módszeres precizitással! Természetesen a kábítószerek esetében.

"Aztán egy bizonyos rétege kezdene felfogni,hogy ez nem úgy működik,hogy szívunk-fújunk ami jön, aztán meg ha valamit elbaxunk akkor úgy is megpróbálnak megmenteni."

Egy szerrel élő nem gondolkodik ilyesmin, hogy úgyis megmentenek. Neki a MOST! a lényeg, nem az, hogy holnap mi lesz.
Ha nem veszed fel a telefont és bebizonyosodik, hogy megtehetted volna, csak éppen nem olyan nadrág volt rajtad, Btk.-ba ütközöl, azért pedig büntetnek.

she_wolf 2016.02.05. 18:49:30

@hajatsermuta:
Ma láttam a híradóban, hogy élnek a babák, kórházban vannak. Az egyiket már átszállították, a másik maradt a SOTE-en.

she_wolf 2016.02.07. 16:26:50

@rest of boys:
Nem értem, miért háborogsz? Nem vagy Te tenger!:)
Linkelek egyet, a felvételt ne indítsd el ha nem akarsz sérülni, csak az írást olvasd!
Úgy megvilágosodsz, hogy az csuda!:D
index.hu/mindekozben/poszt/2016/02/07/mara_be_lehet_zarni_az_internetet_halott_kutyat_tamasztott_fel_energiagyogyaszattal_a_shygys_szepfiuja/

kitchen 2016.02.08. 11:03:26

@mig54:

Társadalmunk dolgos és hasznos,becsületesen adókat fizető állampolgárai tegnap este már vígan nyilatkoztak a televízióban.Még mindig nem értik,hogy hogyan lettek rosszul attól a qrva kólától ami miatt majd' felfordult az egész kompánia.
Megjegyzem: én sem látom a megszokott felháborodást a költségek miatt.

she_wolf 2016.02.08. 14:01:53

@kitchen:
Terhes nő ne igyon kólát, szeszt, ne bagózzon, nem csak magára kell(ene) figyelnie! Ennyi. És tökmindegy, kiről van szó.
Korábbi riportot láttam, a tegnapit nem, de gondolom, nagy különbség nem lehet köztük.
Az addikció pedig az önfarkába harapó saját kígyó, ha a delikvens nincs észnél!

rikitikitévi 2016.02.08. 17:12:10

@mig54: "Terhes nő ne igyon kólát"

Te tényleg elhiszed ezt a kóla-mesét?
Egyébként naponta konzultálom a terhes-patológián fekvő kismamákat fenyegető ecclampsia, toxicosis miatt. Kivétel nélkül bűzlenek a bagótól.

kitchen 2016.02.08. 20:42:46

@rikitikitévi:

Nem tudom láttad-e azt a minden szégyenérzet nélküli pofát,amikor a túlélő kis hölgy előadta a kólás okosságát.
Ő bement a szobába,az asztalon italok, "megtetszett" neki az egyik (ez szó szerint)és abba bele is ivott.Utána már csak a kórházban tért magához.Pffffff...
Ezzel a mesével viszont nincs kit felelősségre vonni,mert ezt fogja állítani az egész bagázs.

she_wolf 2016.02.09. 04:13:19

@rikitikitévi:
Természetesen nem hiszem el, jogom van hozzá.
Megint magamból indulok ki: ha gyereket akarok, tervezek, készülök rá. És ennek elengedhetetlen feltétele az, hogy rendben működjön a szervezetem, mentes legyen mindentől, ami toxikus lehet a magzatra nézve. Attól sérülhet a leendő pici ember szomatikusan, mentálisan egyaránt. Éppen elég mindaz, amit képtelenség kivédeni, mert a napi élet velejárója, legalább szándékosan, vagy hanyagságból ne okozzak benne kárt!
Ha nem tervezem a gyereket de besikeredik, akkor mindez hatványozottan érvényes, ha úgy döntök, hogy megtartom. Mindkét esetben (különösen az utóbbiban, hogy miért, Neked azt hiszem, nem kell külön taglalni) szentírás az orvos minden szava, akinek eszembe se jusson bármit is hazudni, terelni!
Mert ő az okosabb, és mert ő azért van, hogy segítsen. Rendszeres találkozás a dokival, tanácsadás, és nem bélelt kólát inni, hanem az orvos minden szavát!
Én pedig józan ésszel úgy gondolom, hogy simább lesz mindenki élete, ha nem "problémás" gyereket szülök a társadalom nyakára.
A "problémás" gyerek ebben az esetben pedig nagy valószínűséggel meglesz, mert az orvos esküt tett az élet védelmére.
Úgyhogy gyerünk, lehet őket/Titeket felrugdosni, minősíteni, mert teszik/teszitek amit kell!
De leginkább az a bűntelen fog szívni, aki erről az egészről nem tehet:(
(Bocs, zabos lettem..)

she_wolf 2016.02.09. 04:21:40

@kitchen:
Ha "megtetszett neki", akkor talán meg kellett volna állni a flörtölés szintjén. És akkor most nem lenne mit megbánjon.
A flörtölés nem bűn, a tettbe belehalhatsz te, vagy más. Vajon miért van az az érzésem, hogy nem fog belőle tanulni?
Egyébként kit akarnál felelősségre vonni? A hanyag terhest? Ha igen, szerinted mi lenne a legmegfelelőbb penitencia a számára?
A kollektív hazugság pedig alja dolog.

kitchen 2016.02.09. 15:47:36

@mig54:
Akkor én is megkérdezem.Te elhiszed ezt a kólás mesét?

És igen,nem fog belőle tanulni.Addig legyek én szegény amíg nem vesznek megint valami ismeretlen olcsó szart,amit akár kólába,vagy valami módon benyomnak maguknak.

Nem én akarom felelősségre vonni hanem a törvény

Kiskorú veszélyeztetése, ezt említette a riporter.

she_wolf 2016.02.09. 16:45:27

@kitchen:
Mint ahogy @rikitikitévinek is írtam: nem hiszem el, jogom van hozzá.
Nem tanul belőle? Most mit írjak erre? Forduljon fel? Forduljon fel, úgy pusztul el, ahogy akar. A törvény azért van, hogy alkalmazzák, annak megfelelően járjanak el.
Kiskorú veszélyeztetése alaposan megállhatna, ha pedig a gondos orvosi kezelés ellenére mégsem marad életben a koraszülött (nem tudom, mennyi idősek), akkor simán megérdemelnék, hogy emberöléssel vádolják meg őket!
És nem 1 év 5-re felfüggesztve, hanem 20, letöltendő! A benti keresményét pedig nem spejzra költheti, hanem a BV utalhatná rögtön a kórháznak.
Igen, jól látod, háborgok:)

drappa 2016.02.10. 10:44:21

@mig54:
Anyósomék vidéki szomszédságában él egy idős hölgy aki 30 év alatt 4 olyan gyereket nevelt fel,akiknek a szülei nem törődtek velük.Az utolsó gyerek olyan 2-3 évesen került a nőhöz mint megtudtuk az előzményeket, az anyja kőkemény drogos volt,az apja meg egy csavargó.A kislány gyönyörű szép volt és aranyos is.Aztán ahogy nőtt egyre furcsább dolgai kezdtek lenni.Akkor már konkrétan lehetett látni rajta,hogy nem teljesen normális.Mint kiderült az anyja keményen nyomta a drogot a terhessége alatt,aminek "lejött" a végeredménye 20 éves korára.A néni már meghalt sajnos,a félbolond lány meg az utcára került.

kitchen 2016.02.10. 16:10:59

Mai hír. dr.Lippai kórházigazgató szerint a csecsemőknek egyenlőre nincsenek olyan tünetei,ami maradandó egészségkárosodásra utalna.

egyenlőre

zünüke 2016.02.10. 19:03:36

Az egyik pont most vallotta be,hogy drogoztak, és utána rögtön rosszul is lettek mind a hatan.Kettő közülük meg a pszichiátrián rontja a levegőt becsövezve.

she_wolf 2016.02.11. 10:39:33

@drappa:
Ezek az előre láthatatlan és kivédhetetlen dolgok, amelyek miatt mindig azt sajnálom, aki önhibáján kívül kerül ilyen helyzetbe. Az utód nem kéri magát erre a világra, nem az ő döntése. Megtörténhet, hogy ritka, de káros behatás(ok) ellenére is egészséges lesz az utód, de a valószínűsége csekély. Minél erősebb és/vagy gyakoribb a behatás, annál csekélyebb.
Az egésznek az a rákfenéje, hogy nem mindig derül ki azonnal. (Ld. az általad hozott példa.) És akkor máris elkészült az eltartandó fiatal (akivel csak a létszám több).
Bocs' a durva fogalmazásért!

defné 2016.02.12. 11:13:16

@kitchen:

"Addig legyek szegény amíg nem vesznek megint valami ismeretlen olcsó szart,amit akár kólába,vagy valami módon benyomnak maguknak"

-Főleg,hogy ilyen lelkesen és gondosan mentik meg őket.

she_wolf 2016.02.12. 11:28:03

@defné:
"Főleg,hogy ilyen lelkesen és gondosan mentik meg őket."
Mert ez a dolguk. Ha tetszik (nekünk vagy nekik), ha nem. Ha nem tettek volna semmit, hanem hagyják megpusztulni az egész bandát felnőttestül, gyerekestül, senki nem kérné számon rajtuk az oly sokat hangoztatott esküt.
És miért nem? Újra megkérdezem (igaz, csak magamtól): Ki játszik Istent?

zünüke 2016.02.12. 12:38:23

@defné:

Meg hát ugye' hely is mindig van az intenzíven az ilyennek.Az infarktusos' magyart meg szállítgatják kórházról kórházra.Az ilyeneket kellene a bejárathoz közeli padra fektetni feltéve ha nem foglalt a pad.

defné 2016.02.12. 17:05:55

@mig54:

"Ki játszik Istent"?

Én ha tehetném :))

defné 2016.02.12. 17:09:31

@zünüke:

Még a padra sem érdemlik meg.

she_wolf 2016.02.12. 20:12:52

@defné: Ezért maradsz csak egy ember. Velem együtt, persze.

she_wolf 2016.02.29. 22:21:05

@Miraflores:
Ahány megjelenés, annyiféle. A váz ugyanaz, infók vesznek el belőle, vagy adódnak hozzá. Ebben például szó sincs róla, hogy az elhunyt drogfogyasztó volt.
A kép így sosem lesz teljes, csak a patológusok számára (esetleg).
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása