Bármikor meghalhat az édesanyám

2015.11.27. 09:09

6a0133f4380dea970b013488552cbe970c-800wi_1.jpgAnyukámon életmentő műtétet kellett végrehajtani és hosszú ideig az intenzív osztályon ápolták. A szívének elhalt része olyan nagyfokú lett, hogy az orvosa szerint, ha legközelebb hasonló történik, azt szegény már semmiképp nem fogja túlélni.

Tisztelt Praxis!

 

Sajnos az a tapasztalatom, hogy az ügyelet nem csak kisebb panaszok esetén, vagy betegségeknél nem érkezik ki a beteghez, hanem sokkal nagyobb baj esetén sem számíthat rá az ember. Édesanyám rosszul lett még márciusban, verni kezdte a víz, nehezen szedte a levegőt, ezért telefonált az ügyeletnek, hogy nézzenek már rá. Természetesen a panaszait rendesen elmondta a diszpécser hölgynek, ahogy azt is, hogy a szívére és vérnyomására évek óta gyógyszereket szed, de ennyire rosszul nem érezte még magát.

 

Ahelyett, hogy kimentek volna hozzá, vagy mentőt küldtek volna, csak annyit mondtak neki, hogy vegye be a gyógyszereit, feküdjön le, majd jobban lesz, ők nem érnek erre rá. Ha pedig nem javul az állapota, akkor a következő munkanapon, vagyis hétfőn keresse fel a háziorvosát, majd ő tudni fogja, mi a teendő. Anyukám kérte őket, hogy hát mégis csak tegyék meg, hogy kimennek hozzá, végtére is ez lenne a dolguk, de erre nem voltak hajlandóak.

 6a0133f4380dea970b013488552cbe970c-800wi_1.jpg

 

Aztán az állapota a gyógyszerek és a pihenés ellenére nem hogy javult volna, de egyre rosszabbul lett, minket sajnos nem értesített, mert bízott abban, hogy nem lesz nagy a baj. Végül lett, még szerencse, hogy a telefon az ágya mellett van elhelyezve, így ha nagy nehézségek közepette is, de a mentőket fel tudta hívni és el tudta nekik mondani, hogy rosszul van. Ők már a telefonban is mondták, később, amikor kiérkeztek személyesen is, hogy az ügyeletesnek mindenképpen ki kellett volna menni hozzá, ráadásul elsőbbséget élvezve az állapota miatt és amennyiben ezt nem tudták megoldani, már akkor, jó órával anyukám telefonja előtt nekik kellett volna értesíteni a 104-et és kocsit küldeni, mert egyértelmű érelzáródás volt a gyanú már csak az elmondottak alapján is.

 

Kórházba kellett vinni anyukámat, a mentők pedig voltak olyan rendesek, hogy minket is értesítettek. Anyukámon életmentő műtétet kellett végrehajtani és hosszú ideig az intenzív osztályon ápolták. A szívének elhalt része olyan nagyfokú lett, hogy az orvosa szerint, ha legközelebb hasonló történik, azt szegény már semmiképp nem fogja túlélni. Most édesanyám itt él velünk, igyekszünk nagyon odafigyelni rá, de közben rettegünk, mikor történik legközelebb hasonló, nagyon féltjük és nem akarjuk elveszíteni. És szörnyű belegondolni, hogy azok az emberek, akik mások életét kellene, hogy vigyázzák, egy egyértelmű szívrohamnál nem tudják, vagy nem akarják tenni a kötelességüket. Mert nem a betegnek kell tudni, aki ráadásul idős is, hogy mi a teendő, ha az élete veszélyben van. Ő az ügyeletet szokta hívni, ha éppen rosszul érzi magát és hétvégén a háziorvosa nem rendel, az ügyelet meg feltételezem már találkozott hasonló tünetekkel. Ha akkor ők küldik egyből a mentőt, talán a segítség gyorsabban érkezik és most nem minden nap azon kellene aggódnunk, mikor megy el örökre az anyukám.

 

 

Erzsébet

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drontal 2015.12.02. 00:06:17

@zünüke:

Én a reumára való 'gyógykenőcsökkel nem vagyok kibékülve.Olyan létszámban váltottam ki vényköteles és vény nélkülieket,hogy az árából elmehettem volna 1 hetet nyaralni.

csakmotyogok 2015.12.02. 06:24:58

@kitchen: Olvastál? Szerinted az rendben van,hogy annyit keres ,mint egy kukás? Egy BKVS tisztviselő keres havi 1 millát,pedig a munkája picit sem szükséges.Egyébként ha így haladunk havi 2-ért sem lesz,mert a nincsből nem lehet venni még baromi sok pénzért sem.

kitchen 2015.12.02. 10:12:03

@csakmotyogok:
Olvastam.

1.Nincs rendben,egy dolgot viszont nem vagyok képes megérteni évek óta.

Miért akar minden iskola minden eminens tanulója orvosi egyetemre járni?
Miért választ valaki egy olyan szakmát amiről tudja,hogy nincs megfizetve?
Miért akar valaki napi 12-16 órát lehúzni egy kórházban kialvatlanul és fáradtan,amikor nem kap érte lófa@@t se.
Mindenki nem mehet ki külföldre,egyszer eljön az idő amikor az álomkórházak ma még betöltetlen állásai betelnek.Azért azt vegyük figyelembe,hogy nem csak a magyar orvosok szedik a sátorfájukat otthonról.Nekem lila gőzöm nincs,hogy a migránsok közül mennyi az a százalék akik valós orvosi végzettséggel rendelkeznek,de egészen biztos,hogy akad köztük.Ergo ez is rontja az esélyeket a most még egyetemista fiataloknak.Szerény meggyőződésem,hogy kormányunk igen furfangos tagjai ezzel tisztában vannak,éppen ezért nem nagyon igyekeznek rendezni az egészségügyi-s béreket.

she_wolf 2015.12.02. 16:56:14

@kitchen:
Csak röviden a miértekre, mert nem szereted a sok dumát:
Azért, mert ifjonti hév, távlati tervek, egyéni érintettség.
Azért, mert bizakodik, hogy lesz ez még így se.
Azért, mert ha már elkapta a gépszíj, nincs menekvés.
+1: Azért, mert egy orvosi diplomával úgyis meg fogja találni a számítását akár itthon, akár máshol.

Példa a saját környezetemből: barátnőm lánya biológus, harmincon innen. Azért a biosz, mert él-hal érte. Egy telekommunikációs cégnél dolgozik, jó fizetésért, mellette biosz vonalon mocorog. A kérdésemre, hogy akkor ez most miért és hogyan, az volt a válasza, hogy: "Nyugi, időm van, megtalálom, elnyerem."

Senki nem zokog az orvosokért, senki nem állítja, hogy nyomorognak (talán @csakmotyogok az egyetlen, de neki bevallottan ilyen a stílusa), de azért lássuk már meg a különbségeket árnyalatok között, plíz....

csakmotyogok 2015.12.02. 17:54:47

@kitchen: Akiket ismerek azok az én korosztályom 40-felfelé. A sógorom 50 éves,mikor ő választotta ez sokkal megbecsültebb volt . Fiatal szakorvosként 2x annyit keresett,mint a pedagógus nővérem. Most nem keres többet,náluk(dokik) nincs életpálya modell.
A migránsoktól nem élek 75% analfabéta. 1%-ra teszik a diplomások számát köztük, az nem orvos.Akik ezután jönnek még alacsonyabb végzettségűek.A fiatalok közt akiket ismerek, (ismerősök gyermekei) ha meg lesz a szakorvosija külföldön fog dolgozni. Az én gyerekem pedig eleve külföldön tanul.

csakmotyogok 2015.12.02. 17:56:01

@csakmotyogok: Azt még elfelejtettem írni a szlovák orvosok 3x annyit keresnek,mint magyar kollégáik.

csakmotyogok 2015.12.02. 17:56:52

@mig54: Én sajnálom őket,és majd lesz még zokogás utánuk,de késő lesz.

Braincelle 2015.12.02. 18:08:56

@jogalany: nem azért nem mennek az orvosok hatezer forint órabérért dolgozni, mert keveslik. Micsoda baromság ez? Hogy mer valaki ilyet tényként àllítani?

she_wolf 2015.12.02. 19:01:21

@csakmotyogok:
A húgom hívott a napokban Németországból azzal, hogy babát vár a szintén kint dolgozó nagyobbik lánya (unokahugim:*). (Most 11 hetes.)
Nagy az öröm, kérdezem, hogy szülni legalább hazajön? kategorikus "nem" volt a válasz. Az okokat szerintem sejted, mint ahogy azt is, hogy kint praktizáló, magyar szülész-nőgyógyásszal vezénylik le a terhességet és a szülést is majd.
Nagyon haragszom, ugyanakkor megértem őket.

jogalany 2015.12.02. 22:13:55

@csakmotyogok:
Komoly kórház keres orvost, 6000 Ft /óra bérezéssel. Nincs rá jelentkező, pedig ez durván egymillió / hó. Ez tény.
Orvos radióban beszél és Ő most is ennyit keres könnyebb helyen, miért menne oda ?
Orvosnő németből már 24 éve kint van, hogy hogy, de rákérdezett a német nyugdijára és kiderült,csak 500 Euró körül kapna, ennyibe kerül ma a lakásának költsége, mondja hazajön és a kétnyugdija már elég lesz, + itthon nagyon jó jövedelmező állások vannak, nem éri meg már kimenni.
Öreg orvos rádióban nyilatkozza, két fia van kint Angliában kifejezetten jó állásban mint orvosok,l itthon az állam a mi pénzünkön tanultak, oszt az egyházközség segítségével kint találtak jó állást 2 milla bruttó /hó. Ez mégis csak több, mint az egymillió /hó amit itthon kereshetnének, mondja. Nekem is van nővérem és minden más is, de ez nem érv és nem magyarázza, hogy az én igen drága környékemen a lakók zöme, ügyvéd, orvos, és politikus, külföldi cégek managerei. A csaló smittelő arrébb költözött pár km-t. Sokat tudok, de azok személyesek, én csak a bárki számára @mig54: hozzáférhetőkre hívatkozok.

jogalany 2015.12.02. 22:46:41

@mig54:
A hálapénzt ma már többnyire kikényszerítik. Lekezeled az összeget, pedig évi 90 milliárd Ft adómentesen.
A magánklinika ügyvezetője megmondta, a 240 Ft/hó csak az álca annyiért nem dolgoznának.
Én nem írtam sem kétévesről sem gagyiról, a tény az, hogy ilyen árú autóik vannak zömével. Van aki régebbivel jár, mert Ő okosan azt nézi, hogy mire való és nem törödik a látszattal. Sorolhatnék igencsak gazdag multimilliárdosokat akik 15 -20 éves öreg autókkal járnak, pl. Soros, Morgan, Fuch, stb. Nekem is 7 éves van, nekem jó, de lehetne 30 milliós is, de minek.
Azt mondom: meg kell szüntetni az eű automatikus pénzelését, csakis a beteg a saját befizetéséből alkotott kerete terhére utalhassa át a pénzt. Most a kórház, a háziorvos akkor is megkapja a pénzt, ha egyetlen beteget sem gyógyit meg, ha ki sem megy a beteghez, ha rá sem néz a rábizottakra. Az egészségügynek a beteg ma nyűg. Vagy zsarolható tényező, a paraszolvencia kifizetői, miközben a hatalmas pénzek meg eltűnnek a lopás bogyraiban. Fizetjük a eű dolgozók bérét, az épületek fenntartását, a világítást, a fűtést az anyagokat, a gépeket és azt kapjuk cserébe, hogy menjek magánrendelésre, hogy ki sem jön az orvos, hogy elkezelik, mert rá sem néznek, stb. Tessék csak ennek a blogban visszaolvasni. Egy beteg sem az eű pénze miatt panaszkodik, hanem az orvosi lelketlenségre, a haszonelvűségre, a munkakerülésre. Mindegy mennyi pénzt nyomnak be ebbe a rendszerbe, ez nem fog változni, mert a magáneű -be évi 300 milliárd (új hitelesebb adat, amit még A rezidens szöv. volt elnöke is megerősített) és még 90 milliárd a hálapénz. Ezt az összeget már több komoly kutató intézet is megerősítette. Miért is beszélnek folyamatosan csakis a fizetésről? mert így akarják elterelni a figyelmet a többi, a nagyon sok pénzről, amik adómentesen kerülnek a zsebeikbe.
Azoknak akik munkanélküliek, munkakerülők, stb. ebből kimaradnak az állam dolga az ellátásuk, de azoké is mint a dolgos népé kell elszámolni. Ilyen pl. az amerikai rendszer, azzal a különbséggel, hogy ott személyes biztosítási keretek vannak (még egy felesleges beavatkozó).
Az orvosok, persze van különbség, pl a szívkórház orvosa mondta: az a hónap amikor 3 millióm van az egy rossz hónap volt. A többi sem megy el egymillióért a meghírdetett állásra. Tehát szó nincs 240 ezres havi jövedelemről, van másod állás, van magánpraxis, van a hálapénz, szóval simán kijön a másfél milliós havi jövedelem / orvos. Nem is mennek külföldre, érdekes. Igaz a németben dolgozó orvosnő is ezt mondta. Megkérdeztem egy rózsadombi elegáns, drága utakat szervező utazási irodában: sok orvos ügyfelük van ? Igen volt a válasz. Ha kimennék a reptérre és megvizsgálnám a Thaifölddi járatot, sok lenne köztük az orvos.
A lényeg: meg kell szüntetni, hogy az eű automatikusan megkapja a befizetéseinket, annak felszabadításáról csakis a beteg dönthessen. Én szeretném az eddig inflációval nővelt 16,7 milliós befizetésemről rendelkezni.

she_wolf 2015.12.02. 23:10:04

@jogalany:
Sosem fogunk egyetérteni, mert mindketten más irányból közelítünk a dologhoz.
Magán vs. állami. Innen indul, és folytathatnánk a végtelenségig.
Belekapaszkodsz a kétévesbe, számolod, hogy kié hány éves, csak nem tudom, miért? Te említetted a luxusjárgányokat, én csak megfejeltem a kétéves kontrával:)
Ezek azok a mellékszálak, amiken rendszeresen megcsúszik az, aki leáll veled vitázni.

Az állami ellátásnál maradva: te mennyit tartanál méltányosnak egy intézményben napi 8 óra + ügyeletért egy szakorvosnak?
(Azért az államit forszírozom, mert a magáncucc más kategória, az már valóban szolgáltatás.)

Továbbá: te helyénvalónak tartod-e, hogy az ovos (akitől alkalomadtán az életed függ) azért nyírjon ki, mert olyan fáradt, hogy a hamut is mamunak mondja?
Hogy te eddig mennyit fizettél ki és miből, a te dolgod, nem firtatom, közöm nincs hozzá.
De az a szakmunkás (értsd: szakmunkásképzőt vagy szakközépiskolát végzett) ember, aki a visszeres lábaival rohangászik a felvágottas pultban egész életében miből különítsen el magánbiztosításra olyan összeget, ami fedezi az egészségügyi költségeit?
Kéregetéskutató szociológusokkal, marketingesekkel tele van az ország, és ne haragudj, de a tököm is!

De mindezeket (a kölcsönösséget taglalandó) már többen és szépen összefoglalták már itt.

csakmotyogok 2015.12.03. 06:34:24

@jogalany: Hiába mantrázod, a hülyeség hülyeség marad,a hazugság pedig hazugság,ha a fele igaz lenne nem lenne orvoshiány nálunk.

kheiron 2015.12.03. 08:42:07

@zünüke:

A láz- és fájdalomcsillapítókra való reagálás az egyéntől függ.

Van, aki a szalicil-származékokra (aszpirin), van, aki a paracetamolra, van aki a pirazolon-származékokra (Algopyrin), van, aki a propionsav-származékokra (profénekre) reagál jobbban.

Amit írsz a vény nélkül kapható gyógyszerekről, az ténybeli tévedés.

kheiron 2015.12.03. 08:43:44

@jogalany:

Melyik kórház kínál 6000/órát és milyen szakterületen dolgozó orvosnak?

Konrétan.

kheiron 2015.12.03. 08:45:40

@jogalany:

Tájékoztatlak, hogy a nem legális magánfinanszírozás (alias "hálapénz") összege valójában ismeretlen.

A becslések 20 és 120 milliárd / év között szórnak, attól függően, hogy ki fizeti a "szakértőt".

defné 2015.12.03. 20:31:41

Lázár János pontosan egy órája mondta,hogy az intenzív osztályon dolgozó orvosok 800.000 és 1.200.000 Ft közt keresnek majd hozzátette,hogy fizetünk amennyit tudunk.

Nyilatkozott a tegnap felmondott altatóorvosok egyike,havi bruttó 509.000 Ft a bére amiből nettó 325.000 Ft-ot kap plusz az ügyeletek után járó pénzt.Nem tett még csak utalást sem arra,hogy ingyen ügyelnének.

she_wolf 2015.12.03. 21:40:43

@defné:
Csak a kíváncsiság kedvéért érdekelne, hogy az említett anaesthesiológus mióta van a pályán, és mióta ennyi a fizetése?

Csak ezért:
"Dénes Tamás, a szövetség elnöke az M1 aktuális csatorna múlt szombati műsorában jelezte: egy kezdő orvosnak nettó 300 ezer, egy szakorvosnak 500 ezer, egy adjunktusnak 600 ezer, egy főorvosnak 700 ezer forintot kellene keresnie, hogy ne fogadjon el hálapénzt és Magyarországon maradjon."
/Forrás: www.origo.hu/itthon/20150414-a-rezidens-szovetseg-nem-akar-halapenzt.html/

Lézer Jani pedig...politikusnak akkor hiszek, ha ló legel a sírján (Maverick után szabadon):D

csakmotyogok 2015.12.03. 21:50:08

@mig54: A bruttó nem nettó..és a közalkalmazotti bértábla az nem kamu. 50 éves dokinak nettó 220 a fizuja.Lézer Jani pedig hazudik,ha kérdez is.

she_wolf 2015.12.03. 22:00:37

@csakmotyogok:
Fordíts, kérlek...
Ugyanis Dénes Tamás is nettóról beszélt. (Nettó 3-5-6-700 ezer.)
Ütközünk valahol?

Braincelle 2015.12.03. 22:49:44

@jogalany:
Hát a másodállás meg hogy jön ide, meg a magánklinika? Mindkettőt azért szokták vállalni az emberek, hogy túléljenek és mind a kettő legális.
Ha valaki másod- és harmadállással, 400 óra havi munkában keres 300 ezret, akkor tök jó, mert örüljön, mennyit keres?

A 6000 forintos órabéres állásra azért nem mennek az emberek, mert az orvosok többsége nem akar sürgősségi osztályon dolgozni, pokoli feltételekkel, úgy, hogy várhatóan fél év múlva idegroncs lesz. Ráadásul erre az állásra oxiológusokat várnak, akikből amúgy is kevés van.

jogalany 2015.12.04. 17:30:22

@kheiron:
Független kutató i9ntézet, Eű szak közgazdász, Orvos igazgató, gyakorló orvos és magánklinika ügyíyvezetője szeritn 90 milliárd a paraszolvencia, és 300 milliárd a magán eű. -be áramló pénz / év.

jogalany 2015.12.04. 17:42:40

@Braincelle:
Önmagadnak ellentmondasz három sorban.Ha minimum 240 -270 ezer a netto orvos fizetés, akkor szerinted a 2. és 3. áállással miért csak 300 e. a havi összeg ?
A havi egymilliós fizetés meg nem kell, normál egy állásra ?
A 2. és +. állásban havi 400 óra alatt nem lesz idegroncs, de egy állásban havi normál idő alatt meg igen ?
Véleményem szerint meg kell szüntetni, hogy az eű automatikusan megkapja a befizetéseinket, mert így a beteg egy felesleges rossz nekik, csupán a hálapénz miatt foglalkoznak velük. Minek nekik beteg, ha anélkül is megvan a fizetés , a fűtés, stb. Ezért is a sokezernyi panasz az orvosi lelketlenségre a munkavégzésükre. Az kell, hogy a beteg szabadíthassa fel az általa befizetésekből a gyógyítására szánt pénzt.

csakmotyogok 2015.12.04. 18:04:58

@mig54: Dénes Tamás azt mondja mantrázza'+,hogy ennyinek kellene lennie a nettó orvosi fizunak ,de ezt nem akarják megadni. Jelenleg a közalkalmazotti bértábla érvényes,ha hiányszakma akkor a kórház emelhet (lényeg a 'het-en van) ezt az emelt fizut azaz bruttó 509 ezret kapott valójában az anesztes orvos aki felmondott.
tenyek.hu/no_comment/195469_felmondott-orvosok-nagyon-sajnalom-hogy-ez-elveszik-higgye-el-oszinten.html?&hirkereso

she_wolf 2015.12.04. 19:29:01

@jogalany:
"Az kell, hogy a beteg szabadíthassa fel az általa befizetésekből a gyógyítására szánt pénzt."

Miért van az az érzésem, hogy te meg sem akarod érteni, miről beszélünk többen, több irányból közelítve a témához?
Csak a fent idézett mondatodra hivatkozva kérdezném tőled:
mondjuk 60 év alatt mennyit kellene az embernek havonta keresnie, hogy abból csak a gyógyíttatására elegendő összeget tudjon elkülöníteni? És akkor csak róla beszélek, gyerek egy sincs benne, nem hogy 2-3!
Arról sem beszélek, hogy kik azok, akiknek ez rendelkezésükre áll, no és arról sem, hogy ilyen alapon honnan veszed a bátorságot holmi lelkiismereti kérdéssé duzzasztani az orvos felelősségét, he te magad vagy embertelen az embertársaiddal szemben (de ez már tényleg csak kekeckedés a részemről)?

És amíg te matekozol, addig én érdekességként megjegyezném, hogy az ember 20 éves kora körül kezd öregedni. 40 fölött már kakukkol a szemed, a szíved...akkor is, ha egyébként egy átlagosan jó genetikai örökséged van.

Ha már ennyire szeretsz matekozni, áruld el nekem légy oly kedves, hogy megvizsgáltad-e tüzetesen a magánkórházak árlistáit? Fiatal, krónikus betegségekkel küzdő emberekről hallottál-e már? Egyebeket nem említenék, nem akarom túlspilázni a dolgot. Szóval te úgy gondolod, hogy magánbiztosítás, és semmi egyéb?
Honnan veszed, hogy mindenki csilliókat keres -természetesen legálisan?

Láncfűrésszel hasogatsz szőrszálakat:(

she_wolf 2015.12.04. 19:40:12

@jogalany:
Nem okos dolog olyanra rákérdezni, amire már a kérdés felvetése előtt válaszoltak, erre gondolok:

"A 2. és +. állásban havi 400 óra alatt nem lesz idegroncs, de egy állásban havi normál idő alatt meg igen ?"

Orvosi szakterületek között jelentős különbség van. @Braincelle leírta: a sürgősségiekre utalt. Nem mindegy hogy fül-orr-gégész vagy egy körzeti rendelőben, vagy oxiológus, neurológus, traumatológus egy "átjáróházban".

Magának minden szájbarágósan kell? Egy energiavámpírnak tetszik lenni:(

karcsibácsi 2015.12.05. 09:01:47

A címhez: bárki, bármikor meghalhat. Innen is hiányzik már néhány régi hozzászóló...

Braincelle 2015.12.05. 09:12:44

@jogalany: az első állás teljes, a többi részmunkaidős. Kb számokat írtam, több okból is.
Az egymilliós állás vagy kell vagy nem. Tudod mért annyi? Mert már mindenki elment onnan, mert elvégezhetetlen a feladat. Vannak olyan szakmák, amik annyira hiányszakmák, hogy semennyi pénzért nem kapsz oda embert.
Amúgy az idézett egymillás állás nem az én szakmámat kereste, tehát nem is merül fel, hogy nekem kell-e vagy nem.

kheiron 2015.12.05. 09:37:52

@jogalany:

Aha.

Ezek így egyszerre kijelentették, hogy annyi?

Legszívesebben meghallgatnám ezt az interjúsorozatot. Hol volt?

csakmotyogok 2015.12.05. 09:41:11

@Braincelle: 655 ezres állás az az 1 milliós állás,ennyit pedig 1 gázkazán szerelő is keres jóval kevesebb felelősséggel. Az mindig kimarad ez bruttó 1 millió.S azt is hiába mondod ,ha nettó 2 milliót adnának sem lenne ember,mert nincs, hagyták elmenni meghalni. Vagy,mint az ismerősi körben volt megyei kórházban kellett volna ennyiért napi 24 órát dolgozni,egyedül lett volna az egész megyében szakorvos, úgy hogy 440 ezres volt a körzet. Ezért még 6 millió is kevés lenne.

she_wolf 2015.12.05. 09:56:06

@karcsibácsi:
Te is hiányoztál. De örömmel látom, hogy figyelsz azért ide is:)

Dikusz 2015.12.05. 10:25:45

@karcsibácsi: új hozzászólóként, régi olvasóként szeretném, ha Te is gyakrabban hozzászólnál. Kérlek, szólj gyakrabban a posztokhoz.

Dikusz 2015.12.05. 10:36:00

@csakmotyogok: meghallgattam a riportot. Egyszerűen nem lehet mit mondani erre, nem csak a doktornőnek csuklik el a hangja, az embernek könnybe lábad a szeme.
Azon az osztályon tényleg azt lehetett tapasztalni - a másik oldalon, betegként, hozzátartozóként is - amit a doktornő elmondott. Az, hogyha egy kórházi osztályon (és bármilyen munkahelyen)a körülmények miatt feláll egy vezető, a beosztottai vele együtt mondanak fel a munkahelyükön, azért sok mindent elmond. Tényleg kár ezért az osztályért, az ott dolgozó orvosokért, nővérekért egyaránt.

Braincelle 2015.12.05. 10:50:30

@jogalany: a szolidaritás alapú eü lényege, hogy a befizetés jövedelem, a hozzájutás szükségletarányú. Nem olyan mint az autó, hogy a Te pénzeddel a Te autódat biztosítod. Ergo nincs a TB-nél semmiféle saját pénzed, amiről így vagy úgy rendelkezhetsz. Ez nem az én vélemènyem, hanem ez az igazság.

csakmotyogok 2015.12.05. 11:32:37

@Braincelle: Nem beszélve arról:ha 2 hónapig nem fizeted a biztosítást a kutyát sem érdekli előtte mennyit fizettél be akkor sem kapsz semmit. Az ő elvei alapján a nyugdíjasok a gyerekek és a munkanélkülieknek nem jár semmi.

Braincelle 2015.12.05. 11:36:20

@csakmotyogok: csak azt nem értem, hogyha a bányász, a favágó, a mosogatólány meg bárki, aki nem keres elég pénzt, akkor nem lesz szén sem, meg asztal sem, meg tiszta edény sem az éttermekben.

csakmotyogok 2015.12.05. 11:43:09

@csakmotyogok: ÖÖÖ itt az autó biztosításra gondoltam (casco).

she_wolf 2015.12.06. 00:43:25

@Braincelle:
Emlékezetem szerint a taxis sztrájk volt utoljára valamennyire egységes, aztán ott is az lett a vége, hogy megküzdöttek a hányingerrel és lefeküdtek egymással.
Néha elgondolom, hogy mi lenne, ha pár napra valóban megállna minden és mindenki...

jogalany 2015.12.07. 22:51:02

@kheiron:
A felsorolásomhoz tegyük hozzá a mai parlamenti jegyzetet is ahol kimonmdták az anesztezoólogusok 970000 Ft /hó jövedelmet kaptak, de ha még túlóráztak is, többet kerestek mint a miniszterelnök.
Vagyis hivatalosan is megerősítették a több orvos, eű manager, kutató intézet, orvosigazgató állítását, hogy a milliót megkeresik, de másfél millió az elvárt és többnyire meglévő havi jövedelmük az orvosoknak.
Azért híresztelik, hogy kecvés a fizetés, hogy fel se tűnjön a többi jövedelmi forrás. Ilyen van a politikában is, pl híresztelés, hogy Orbán cigány, holott maga is elismerte már többször is, hogy egy rendes zsidó ember, de mível az antiszemitizmus adott, jobb ha cigánynak hiszik, ez van Merkel asszonynál is és Putyinnál is. Tehát nézzünk csak a valóságos jövedelmek mögé és hamar kiderül, csak terelés a "kicsi a fizetés", hiszen egy sima aneszteziológus tövvet tud keresni, mint a miniszterelnök. De simán megvan a milliója havonta, + a hálapénz, + a magánpraxis, 2. állás stb.

jogalany 2015.12.07. 23:15:54

@Braincelle:
Pont az lenne a kiút ebből az egész csalós, eű-ből, hogy el kell választani az államot az én a többi ember befizetéseitől és mikor beteg lesz akkor Ő maga dönthesse el, hogy mire mennyit költ belőle. Ez nem zárja ki a magán biztosítások kötését és az állam részvételét, ahol ma is fizeti a TB-t (hajléktalan, nyugdíjas, gyermek, stb.)
Ez egyáltalán nem új dolog, de a valósághoz igazodó rendszer, igazságosabb, mint a jelen, ahol akkor is megkapja a pénzt az eű, ha beteg egyáltalán nincs is. Ezért bánnak a betegekkel rosszul, hiszen csak a paraszolvencia kell nekik, a beteg csak nyűg és a pénz meg a beteg nélkül is megvan. Ez rossz gyakorlat és egyre rosszabb lesz.
Elég abból, hogy az eű-t változhatatlannak feltűntetők döntsenek az én sorsomról az én pénzemről. Lehet változtatni és kell is.
Mondok egy példát.
Bementem a Főváros polgármesteréhez, mert hogy baj van a BKV finanszírozásával és eléje vázoltam egy olyan új rendszert, ahol nincs szükség állami pénzre, ahol nincs hiány a vállalatnál, ahol több lehetne a dolgozók jövedelme is, ahol a műszaki szükség többé nem szenved csorbát, de Tarlós eljátszotta a nőt akinek a rendes nem kell, de a rossz a megbízhatatlan, na az már igen. Nem utasított el egyenesen, de megjegyezte, ez felforgatná a főváros finanszirozási szokásait, és lehet a többi főv. vállalat is változhatna miatta. Még meghallgatott Pesti Úr is aki finoman közölte, az elgondolás annyira újszerű, próbája sem volt még és nagyon sok embert sértene, mert Ők a jelen rendszerre vannak szocializálva. Talán így már érthető Matolcsy módszere, aki új szakemberek képzését teszi előbbre, hogy az újjat képesek legyenek értékükön kezelni. Lehet ezt kéne az eű-ben is, új vezetői csapatot kéne képezni, de igyekezni kell, mert a 24. órában járunk.

kheiron 2015.12.08. 00:56:15

@jogalany:

Látom, a légből kapott hazugságokra még mindig nincs semmiféle ténybeli alátámasztás, csak egy képzeletbeli rádióriport. :-D

Egy szemét hazugság attól még nem lesz igaz, hogy a Parlamentben hangzik el, sőt, mi több: attól sem, hogy a parlamenti jegyzőkönyvbe is bekerül. :-)

Nagyon emlékeztetsz egy régi indexes nickre, aki hozzád hasonlóan egymás után folyamatosan ismételgette az aljas hazugságokat, amiket annak idején Gyurcsány kormányának tagjai mondogattak. Ugye te Gyurcsány exminiszterelnök feltétlen híve vagy?

Mondjuk a nyílt színi zsidózás kissé elbizonytalanított, de hát végül is... senki nincs hibák nélkül. :-)

kheiron 2015.12.08. 00:58:05

@jogalany:

"el kell választani az államot az én a többi ember befizetéseitől és mikor beteg lesz akkor Ő maga dönthesse el, hogy mire mennyit költ belőle"

Egyszerű a számolás: kb. az addigi összes befizetését elkölti az első komoly betegség első két hónapjában. Aztán meg - miután elfogyott a pénze - szépen meghal.

kheiron 2015.12.08. 01:03:01

@jogalany:

Csak a legátlátszóbb, legprimitívebb hazugságodra reagálok:

"De simán megvan a milliója havonta, + a hálapénz, + a magánpraxis, 2. állás stb. "

Ez a főállás+ügyelet+magánpraxis+másodállás milliós jövedelem csak akkor működne, ha egy ember képes lenne kb. heti 140 órát dolgozni, azaz minden nap hétfőtől péntekig megállás nélkül 20 órát tevékenykedne, és minden nap 4 órát aludna.

she_wolf 2015.12.08. 01:24:51

@jogalany:
És az megvan, hogy a sokat emlegetett aneszteziológusok bérét ősszel emelték bruttó 980.000-re?
Az is megvan, hogy havi 300 óra mellett tudja ezt megkeresni?
Matek megy?
Most úgy csinálok, mint ancika, pedig nagyon nem stílusom: HAVI 300!!!!!!!! ÓRA!!!

Naszóval ha a matek megvan: 300 óra napi 10-re jön ki.
Hú csak bele ne bonyolódjak, kemény dolog ez nekem ez az egyenletesdi, mert ugye a marhának is két oldala van, mégsem egyenlet....
Szóval napi 10 óra meló, és mehet a habzsi-dőzsi a btto 1 millából! Ez a fasza! És azt se felejtsük el, hogy a nagyzsebű dokinak ez még kevés, vérszemet kap a beste, és soványmalac vágtában húz át a magánpraxisba, vagy a másodállásba fusizni. Tényleg vérlázító, hogy ezeknek semmi sem elég!
Uff!

És most kérdeznék: szerinted mormális az, hogy egy orvos, aki azért felel, hogy a műtét alatti békés álmodból ne egy zacskó szotyiként ébredj fel, kevesebbet keres napi 8 órai munkára és heti 2 szabadnapra lebontva, mint egy "kéregetéskutató szociológus" (bocs, nekem ez a heppem)?

"Tehát nézzünk csak a valóságos jövedelmek mögé és hamar kiderül, csak terelés a "kicsi a fizetés", hiszen egy sima aneszteziológus tövvet tud keresni, mint a miniszterelnök. De simán megvan a milliója havonta, + a hálapénz, + a magánpraxis, 2. állás stb."
Hálapénz...bizonyíts! Ha tehetném, talicskával tolnám Nekik! Miért? Mert egyetlen tyúxaros életem van, és azt az egyet nagyon szeretem. Lehetne ugyan jobb, de nem panaszkodom.

Nem hiszem, hogy képes vagy meglátni azt a lényeget, ami köré épül az egész vita. Jelesül: mit mennyiért, és ki? Az orvos esküt tesz arra, hogy a hivatását úgy gyakorolja, hogy a te életed, egészséged óvása az ő elsődleges feladata. Életed mentése, betegséged gyógyítása, fájdalmaid enyhítése alá rendel mindent.
Ha ez megvan, akkor csendesedj el picit, és talán gondold át újra, hogy ki van kiért!

Mert ha nem haragszol, számomra túl visszataszító az, hogy szarházi, képmutató, gané politikusokkal próbálod meg egy szinten emlegetni az egészségügyi dolgozókat.
Nagyon bízom abban, hogy meg tudom állni a jövőben, hogy ignorálni tudlak majd, mert számomra itt van vége a veled való kommunikációnak.

she_wolf 2015.12.08. 01:31:39

@kheiron:
"Mondjuk a nyílt színi zsidózás kissé elbizonytalanított, de hát végül is... senki nincs hibák nélkül. :-)"

Erre szándékosan nem tértem már ki:( Nekem ugyanis teljesen mindegy, hogy zsidóval, vagy cigánnyal (horribile dictu: zsidó cigánnyal!:D) van dolgom, ez soha nem tudott érdekelni. A bőrre, és egyéb külsőségekre csak csomagolóanyagként tekintek, a lényeg belül van, és általában nyakon felül:)

hajatsermuta 2015.12.08. 10:40:03

@mig54: "Erre szándékosan nem tértem már ki"

Márpedig erre ki kell térni: nemcsak zsidózott, hanem cigányozott is.
Innentől kezdve nincs helye a civilizált emberek között, a véleményét pedig még annyira sem szabad figyelembe venni, mint a szamárbőgést.

she_wolf 2015.12.08. 10:57:48

@hajatsermuta:
Kösz, éppen elég volt matekozni vele:)
Abba meg minek belemenni, hogy egy ilyen blogon a bokámat sem érdekli, hogy Vittor éppen minek vallja magát?
A gané ember akkor is az, ha feka, ha kokeró, ha bibsi, vagy ha éppen hóseggű, kutyabőrös. Szerintem.
Nem érdekel, hogy Vittor vagy bárki más felmenői között svédek, vagy ausztrál abók voltak/vannak, és az sem, hogy mely felekezet tagja, vagy éppen hitetlen.
Az érdekel, hogy mit tesz. Bárki!
Vittorhoz egy darabig nem nyúlhat senki, bebetonozta magát.

jogalany 2015.12.08. 11:39:57

@mig54:
"aneszteziológusok bérét ősszel emelték bruttó 980.000-re"
A bér a normál munka időre jár. Munkaügyi törvény. Jogszabály, vagy értelmezni már nem megy, igaz szerinted a marhának két oldala van, vagyis Te csak síkban gondolkodsz, neked a föld is lapos. Több dimenzió nem fér bele ? Tudod az éremnek van harmadik oldala is.
Zsidózol és cigányozol ? ez nem szép, ha orvos vagy e szerint gyógyítasz is ?
Matekot meg vehetnél néhány órát, a törvény szerint a havi rendes munkaidő, az heti öt nap, max napi 8 ó munka. Ez nálam sehogy sem jön ki 300 órára. Akkor és csak akkor, ha a miniszeter által jelzett túlórákkal plusz pénzért dolgozik, de akkor már többet keres mint a miniszterelnök, aki szerinted be van betonozva.
@kheiron:
A matek neked sem megy, a hálapénz csak annyira veszi el az orvos idejét amíg átveszi,cca 10 secundum. A 2. állás heti pár napra szóló elfoglaltság, többnyire a főállása idejéből is lecsippentve, alkalmanként pár óra. pl sportorvosként hétvégén kimegy a mecsre, hétközben van egy 2 órás rendelése a sportklubban. És persze mindent felír a vezetőknek is, ezért ezt az időt busásan megfizetik. A magán praxis jellemzően heti 2 rendelés (folytatás a főállása terhére, az intézmény költségére megy).
Nem értelek, miért erőltetitek a kevés a fizetést, mikor már kutató intézet, tudós, orvos, igazgató az eű-ből, saját társadalmi szervezete az orvosoknak a vezetője, magán eű manager, miniszter, képviselők, szakemberek, hirdetési felhívás, külföldi orvos, mind kijelentette, hogy millió körül vagy inkább a felett kapnak pénzt az orvosok, de ők még ettől is többet akarnak. Sőt itteni hozzászóló is elismerte a 980 ezres fizut. Ne melegessük az orvosi eskűt, mert az orvosok zöme hiszi, hogy a beteg van őértük, hiszen nekiki köszönhetik az életet. Megjegyzem, hogy a buszsofőrnek, a villamos vezetőnek, a vonatvezetőnek, a váltókezelőnek, a villanyszerelőnek, a csatornázási művek mérnökének, az erdésznek, stb. is.

she_wolf 2015.12.08. 12:05:15

@jogalany:
Hallgasd, nézd, és számolj:

rtl.hu/rtlklub/hirek/havi-300-ora-munkaert-jart-tobb-fizetes

És akkor most, ha nem haragszol: Isten veled, kár beléd a szó!

kheiron 2015.12.08. 13:33:03

@jogalany:

Látom, jól megy a hazugságok agyatlan ismételgetése. :-)

jogalany, te egy aljas zsidózó, cigányozó troll vagy.

she_wolf 2015.12.08. 20:14:05

@kheiron:
Munkaügyi törvény. Ja. Ki lehet vele törölni, kb. annyit is ér, mert szinte naponta tesznek rajta erőszakot a munkáltatók.
De a sablon duma mindenhol megvan: el lehet menni, százat kapok a helyedre! Csakhogy vannak tevékenyégek, amelyekre nem lehet csak úgy lekapni az embereket egy polcról.

Nem baj, majd a marketingeseket odaállítjuk a beteg mellé, hogy csináljon belőle embert, de mosolyogva ám, sőt, megköszönve a lehetőséget, caré' und húgyé'!
Titokzatos Hablaty Árpi meg majd koordinál "Ibiccáról".
Bocs, megint berágtam:(

csakmotyogok 2015.12.08. 21:54:55

@mig54: Az RTL Híradójában bemutatták, hogy egy osztrák álláshirdetésben évi 22 millió forintért keresnek aneszteziológust, ezért napi nyolc órát kell csak dolgozni.
Gyengébbek kedvéért feleannyit,mint itthon.
mno.hu/belfold/szent-imre-korhaz-havi-300-ora-kellett-volna-1317884
De nem éri meg mérgelődni,neki úgy a jó ha a hazugságokat szajkózza.Mondjuk attól még nem lesz orvos.

she_wolf 2015.12.09. 06:22:13

@csakmotyogok:
Nem azt mondom, hogy mindenki milliárdos legyen. Csak azt, hogy mindenki kapjon meg annyit, amennyi jár neki, amenyiért megdolgozott. Relatíve gazdagok és szegények mindig voltak és lesznek, nem ez a gondom. Gondom azzal van, ha hülyítik, megvezetik a népet. Belehazudnak a képébe következetesen, szemrebbenés nélkül. Terelnek, hárítanak, mosakodnak, vakarják egymás hátát.
Tetű banda, és az gáz, hogy nincs alternatíva:(

she_wolf 2015.12.09. 06:49:38

Derekas felütés a mai napra (hogy alátámasszam a korábbi hozzászólásomat, különösen az utolsó mondatomat):

index.hu/index2/#bloghu/nyugatifeny/2015/12/08/ki_lesz_kepes_elzavarni_orbant

asztalosani 2015.12.09. 09:31:52

@jogalany:
"Zsidózol és cigányozol ? ez nem szép, ha orvos vagy e szerint gyógyítasz is ? "

nemhogy nincs egészségügyi végzettsége, de minimális és ALAPVETŐ egészségügyi alapismeretekkel sem rendelkezik: nem tudja mi az a vérátömlesztés, nem tudja mi a különbség a steril, a sterilitás és a fertőtlenített szó között és még sorolhatnám estig. hála istennek nem ott dolgozik, maximum a wc-ket pucolja egy eü.-i intézményben miközben orvosnak képzeli magát :P

"Ne melegessük az orvosi eskűt, mert az orvosok zöme hiszi, hogy a beteg van őértük, hiszen nekiki köszönhetik az életet. Megjegyzem, hogy a buszsofőrnek, a villamos vezetőnek, a vonatvezetőnek, a váltókezelőnek, a villanyszerelőnek, a csatornázási művek mérnökének, az erdésznek, stb. is. "

és azt se felejtsük el, hogy egy buszsofőr, mozdonyvezető egy adott pillanatban nem csak EGY életért felel (nem mint az altatóorvos aki az ideje nagy részében csak ücsörög és malmozik), hanem több százért is, ha nem ezerért! és mennyit keres? na mennyit? 70-80 ezret.

és akkor jönnek az orvosok, és sírnak, hogy ühüm bühüm csak havi 980 ezret keresnek, úgy hogy semmi felelősségre vonás nem nyomja a vállukat mert ott a felelősségbiztosítás, az ántsz, a bjk, a mok ügyvédi szekciója, a minisztériumok akik képesek kimosni a szarból is őket, miközben a rendelési idejük felét ellógják, vagy szétlopják az állami intézményt, mert kőőőőő a felszerelés a magánba.... beszarás.

she_wolf 2015.12.09. 09:56:24

@asztalosani:
Szeva gyönyörűm! Kiengedtek, megszöktél, vagy visszakapcsúták a záramot?
Úgy hiányoztál, mint tollas cigánynak a forgószél!
Reménykedtem ugyan hogy valahol már oszladozol, de én türelmes, és optimista vagyok, tudod!:)
Bájdövéj: kabbe!

asztalosani 2015.12.09. 10:05:45

@mig54:

"És az megvan, hogy a sokat emlegetett aneszteziológusok bérét ősszel emelték bruttó 980.000-re?
Az is megvan, hogy havi 300 óra mellett tudja ezt megkeresni?"

más ennyi bruttót közel 1.500 óra mellett tudja csak megkeresni.

hoppácska, ugye migecske?!

ez 10 hónapra jön ki.

tehát egy anesztes 1 hónapban annyit keres mint más 10 hónap alatt, de ebben még nincs benne a HP, anesztesről szól a sztori, így nyugodtan számoljunk hozzá átlagban napi 20 ezret, ami egy hónapban megint 600.000 ft.

tehát ennél jóval többet keres.

rögtön más így a gyerek fekvése!

"És azt se felejtsük el, hogy a nagyzsebű dokinak ez még kevés, vérszemet kap a beste, és soványmalac vágtában húz át a magánpraxisba, vagy a másodállásba fusizni. Tényleg vérlázító, hogy ezeknek semmi sem elég!"

nem azzal van a gond, hogy még megy melózni a magánpraxisába, hanem AZ HOGY KÖZBEN SÍR A SZÁJA, HOGY A KÓRHÁZBAN AGYON VAN DOLGOZTATVA, NEM TUD PIHENNI, HULLA FÁRADT. ha valaki hulla fáradt nem megy magánba dolgozni, ennyire egyszerű!

"És most kérdeznék: szerinted mormális az, hogy egy orvos, aki azért felel, hogy a műtét alatti békés álmodból ne egy zacskó szotyiként ébredj fel, kevesebbet keres napi 8 órai munkára és heti 2 szabadnapra lebontva, mint egy "kéregetéskutató szociológus" (bocs, nekem ez a heppem)?"

szerinted az normális, hogy valaki aki 8 órában nem egy ember életéért felel egy időben, nem is 30-ért, hanem több százért, vagy ezerért a minimálbért se kapja meg, és a saját vagyonával feleljen az általa okozott károkért, hm?

"Ha tehetném, talicskával tolnám Nekik! Miért? Mert egyetlen tyúxaros életem van, és azt az egyet nagyon szeretem. Lehetne ugyan jobb, de nem panaszkodom."

akkor b+, tedd meg!
mire vársz még?
told talicskával, fizesd be a csekkeden 10x annyit az állami közösbe, tömd a zsebüket, de erről kérünk videó felvételeket, ha már ekkora a szád, máskülönben ez így ilyen formában csak képmutatás és csak seggüket nyalod az orvosoknak, amivel ők nem fognak előrébb jutni! akkor menjél magánba, ne az állami ellátáson lógj, ha annyira tömni akarod az orvosok zsebét!

"Nem hiszem, hogy képes vagy meglátni azt a lényeget, ami köré épül az egész vita."

juuuujjj.
mondja ezt olyan valaki aki életében soha nem dolgozott még az egészségügyben, és nincs is semmilyen ilyen irányú végzettsége SEM.
vajon mennyit érnek így a hozzászólásaid?!?
mennyire hitelesek?
és te mennyire is vagy hiteles?

"Nagyon bízom abban, hogy meg tudom állni a jövőben, hogy ignorálni tudlak majd, mert számomra itt van vége a veled való kommunikációnak. "

bárcsak annyi 10 ft-osom lenne, ahányszor ezt már leírtad itt a praxison.
már rég milliárdos lennék. :D

de azért szívmelengető érzés látni azt, hogy egy pszichopata vagy, akinek a lételeme az állandó kötözködés. folyamatosan összeveszel itt mindenkivel.
komolyan: neked nincs-e más örömforrásod az életedben?

she_wolf 2015.12.09. 10:12:19

@asztalosani:
Ultolsó, elhaló szavaim hozzád:
BASZD MEG AZ ANYÁD!

asztalosani 2015.12.09. 10:24:39

@mig54:
kicsi szívecském: én nem csak tépem a számat itt a praxison, hanem teszek is a háttérben IMMÁRON MAGAMÉRT :-)

NEM ÉRTED, és nem másért, ÉS KÜLÖNÖSKÉPPEN NEM AZOKÉRT AKIK CSAK A KANAPÉBÓL A PRAXISON "megmondják a tutit" megmondóemberként nyáladzanak hogy kevés a füzi meg tököm tudja, vagy éppen a praxison sírnak-rínak, ahelyett hogy azt a hatóságok felé tennék, de azt már nem mert nincs vér a pucájukban megtenni, mert <kifogás mindig van>.

____________________________________________________

kicsi szívecském. ha már ennyi kib*szott feleslegesen sok időd van, hogy itt a praxison nyáladzol éjjel nappal :), és annyira a szíveden hordod az eü.-isek sorsát, akkor miért nem keresed meg Sándor Máriát, miért nem segíted az ő munkáját???? hm, drága?

___________________________________________________
vagy még jobb: alapíts pártot baszki, aztán legyél te is vérbeli ellenzék, ess neki a fidessssnek mint foxi a tollseprűnek, tényleg üdítő színfoltja lennél a napi esti híradásoknak :) mert tehetséged megvan hozzá, csak a helyet véted el, de azt mindig.

gondold el mekkora pofon lenne az a fidessssnek, ha egy ("nyikhaj proli" ... jaj basztikuli, mit is mondott dóóójcs tomika az alattuk álló rétegekre, a fene ... nem jut eszembe...sz@rcsimbókok? na mindegy marad a nyikhaj proli) kiemelkedve a népből naponta jól beolvasna nekik és annyiszor szajkóznád az egészségügy állapotát, az orvosokat ahányszor ők mondják hogy jobban teljesítünk???

__________________________________________________
__________________________________________________

szerinted azok után nem lenne neked biztosítva örök életedre a VIP ellátás ingyen és bérmentve az ország bármelyik kórházában? az orvosok és az egészségügyisek kezet csókolnának neked!
nem ezt szeretnéd?
hiszen csak egy életed van, csak egy egészséged van.
___________________________________________________
__________________________________________________

gondolkozz el ezen egy kicsit, hiszen a politikusok sem értenek az egészségügyhöz, képesítésük sincs, úgy ahogy neked sem, viszont benned buzog a tettvágy és benned megvan az a bizonyos faktor ami kell ehhez az egészhez!
mire vársz még????
komolyan kérdezem!

asztalosani 2015.12.09. 10:28:02

@mig54:
mi van kicsi csillag!
rossz napod van?
bal lábbal keltél fel?
XD

kheiron 2015.12.09. 13:14:27

@asztalosani:

Szép munka ez a hozzászólás!

Az is ügyes, ahogy behozod, hogy a legalapvetőbb ismereteid sincsenek meg.... egy BKV buszvezető havi fizetése 250000 forint.

she_wolf 2015.12.09. 13:40:37

@kheiron:
"Nettó 210.620 forint a mozdonyvezetők átlagfizetése"
.....
"Bárki jelentkezhet mozdonyvezetőnek, mindössze egy érettségi, egy 18 hónapos képzés, megfelelő egészségügyi állapot szükséges - reagált Kiss László az előzőekre. Bár azt hozzátette: a mozdonyvezetőknek kétévente fel kell frissíteniük a szakmai tudásukat, amelyről vizsga formájában kell számot adniuk, de az egészségügyi alkalmasságukat is három évente (45 felett pedig kétévente) ellenőrzik."

Hozzá kell tennem, nem sajnálom tőlük sem.
Egyébként érdemes elolvasni a cikket:

www.hrportal.hu/hr/szakmai-presztizs-es-fizetes-itthon-nagyon-nincs-aranyban-20120423.html

she_wolf 2015.12.09. 13:47:01

@kheiron:
Egyébként már a buszsofőröknél is rég megkezdődött a kivándorlás...

asztalosani 2015.12.09. 15:44:46

@kheiron:

szép csúsztatási próbálkozás, de nem jött be!

ugyanis nem a bkv buszvezetőiről volt szó (cöcöcöcöcö) , hanem unblock zusammen a buszsofőrökről, és azért ne felejtsük már el, hogy vannak más városok is pesten kívül és nem csak helyi közlekedés van, hanem távolsági is! konkrétan tudom hogy távolsági buszon 75 ezret keresnek, úgy hogy túlóráznak is, amit nem is fizetnek ki nekik

asztalosani 2015.12.09. 15:51:47

@mig54:

cöcöcöcöcö

a cikk 2012-es!

"kissé" le vagy maradva!

na és már megint nem tudsz jól kopizni:

" Bár azért azt tegyük hozzá, hogy az egészségügy számos területén hálapénzzel egészülnek ki a szerény fizetések"

asztalosani 2015.12.09. 15:56:53

@mig54:

mindenkinek egyszerre ki kellene vándorolni, aztán megnézném hogy dojcs tomika habonykával, orbánkával, ráhelkével, lőrinckével , hörcsögpofával, gülüszemmel, hajdúkával, katácskával és még sorolhatnám mit kezdenének itt magukkal vagy egymással, ha nincsenek "sz*rcsimbókok*" akik húzzák az igát alattuk, és akikből megélnek :P

* mindenkitől bocs, de még mindig nem jutott az eszembe hogy mit mondott dojcstomika a dolgozó rétegre...

hajatsermuta 2015.12.09. 17:58:48

@asztalosani:

"mindenkinek egyszerre ki kellene vándorolni"
Mindenkinek nem, elég lenne, ha te kivándorolnál. Sokat javulna az itthon maradottak helyzete és az átlagos értelmi színvonal...

Igazság, hol vagy? 2015.12.09. 18:07:11

Pár napig normális hozzászólások születtek mindegyik panasz után,kár hogy ennek vége.

asztalosani 2015.12.09. 18:18:21

@Igazság, hol vagy?:

"normális hozzászólások"???
:D

észnél vagy?
migecske aki egyébként álnéven @hajatsermuta öntötte magából napokig a hülyeségeket és mindenkit meg akart győzni a vélt igazáról. igaz hogy nem dolgozott az egészségügyben egy percet sem, de azért okoskodik, lévén nincs munkahelye és el kell ütnie az időt. mivel senki nem piszkálja meg még bottal sem in the real world, ezért itt nyomul, és mivel félti a mig nickneve sorsát, ezért kettéosztódott.

és nem nagyon nevezném "panasz"-nak, azt ha itt verik a nyálukat egyes személyek széles nyelvcsapással egy olyan témakörben amiben nincs személyes sérelem.

továbbá úgy gondolom helye sincs itt a praxis blogon ilyen hozzászólásoknak EGY OLYAN POSZT ALATT, amiben éppen VALÓS sérelem van.

úgy gondolom, ha ilyen általános problémátok van, azt illene ezer éves vagy külön erről szóló poszt alatt megbeszélni, nem pedig egy panaszos panaszát így összeoffolni.

asztalosani 2015.12.09. 18:22:32

@hajatsermuta:

szerintem már attól boldogabbak lennénk és sokat könnyítenél mindenki életén, ha migecske drágaságom álnév alatt ilyen hsz-kal nem offolnád össze a panaszos történetét.

mivan?
ennyire mellre szívtad a reggelit?

:D

Igazság, hol vagy? 2015.12.09. 18:30:57

@asztalosani: Észnél vagyok!!De nem mindenki mondhatja el magáról!Téma lezárva,sértegess mindenkit továbbra is megszokott stílusodban,de ha kérhetnélek engem hagyj ki ebből nem szeretnék veled kommunikálni.További szép estét neked!

she_wolf 2015.12.09. 18:38:40

Ha még nem tudnátok, mindenki ÉN vagyok!
Ancika bearanyozta az estémet, nagyon röhögök:D

csakmotyogok 2015.12.09. 20:55:36

@mig54: Jájj nem érted? Nem tudja ez a baja:DDD

csakmotyogok 2015.12.09. 20:57:28

@mig54: pont.(:
Most mindenki megint a dokikat utálja és nem érdekel senkit a valóság.

she_wolf 2015.12.09. 21:32:15

@csakmotyogok:
A véleményemet ismered, úgy nagyjából. Több hozzáfűznivalóm nincs.
Aki pedig a dokikat utálja (csak úgy, hivatalból, mert valakibe bele kell kötni hibáztatni kell), az gyógyítsa, műtse meg magát! Mert a jó magyar mindenhez ért. Kezdetnek az agyat ajánlanám....
Egy csapásra megoldódik minden, és a bolygónknak is szívességet teszünk vele.
És én most balra el....

yogosan 2015.12.10. 11:52:51

@mig54:
Állítólag a kórházigazgató Bedros J. Róbert évek óta terrorban tartotta az orvosokat a vezetői stílusával, ez volt az egyik fő ok a tömeges felmondásokért.

she_wolf 2015.12.10. 12:19:07

@yogosan:
A hátteret nem ismerem, alkalomadtán majd bogarászok. Köszi!
Az a bajom ezzel az egésszel, hogy gyakran nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal, párbeszéd az ablakban, a probléma megoldására való törekvés úgyszintén.
És ha én úgy érzem, hogy nem tudom a munkámat kellő körültekintéssel végezni rajtam kívülálló okok miatt, akkor bizony lépek. Nagy általánosságban is, az eü.-ben pedig pláne, mert a következmények beláthatatlanok lehetnek.

asztalosani 2015.12.10. 13:21:13

@yogosan:

tegnap olvastam...

cöcöcö

elolvasva az eü.-i dolgozók által VÉLT (!) "terrorizmusait", alaptalanok.

Nekem 3 dolog szúrt szemet:

- nem lehetett viháncolni a folyosón.
ezzel tökéletesen egyetértek, mert az eü.-ben legfőképpen betegek vannak fájdalommal.

- nem lehetett telefont használni a folyosón.
kérem szépen! ez így van rendjén, sőt elárulom külföldön nincs olyan hogy magával vihet egy eü.-i dolgozó a telefonját a munkaterületre munkaidőben. el kell zárnia azt az öltözői szekrényben. belső csipogója viszont van.
jah hogy így nem lehet FB-ni munkaidőben, meg viberezni, miközben beteg van az orvos előtt?

- különböző színű szalagok,
hogy ránézésből is kitűnjön hol ki van, és hogy kinek nincs helye és keresnivalója az adott területen.
tökéletesen egyetértek vele.
fel lehetne fogni munkaruházati kelléknek is.
jah, hogy így nem lehet elbújkálni?

asztalosani 2015.12.10. 13:26:50

@yogosan:

és akkor most jöjjön a feketeleves:
Angliában (nevezetesen Londonban) különböző kártyás rendszerek vannak. minden részlegnél kártyával lehet csak nyitni az ajtót. mint már említettem a csipogós rendszert, nos náluk az is van, sőt! csipog a csipogójuk, azonnal mindent el kell dobniuk és rohanniuk kell. nem totyogni, meg dumálni, hanem rohanni. ugyanis az ottani rendszer másodpercre naplózza, hogy ki hol van, mikor lett megcsipogtatva,mikor melyik ajtón ment át. visszakereshető, ÉS FELELŐSSÉGRE is vonják az orvost, ha nem rohan. És mondjuk ott nem egy 3 emeletes épület közepéről kell lifttel lemenni, hanem több emeletesről, és sokat kell futniuk, akár a lépcsőn. hozzáteszem, egy nap nem 3x csipogtatják meg, hanem szinte minden második percben.

azért tértem ki erre, mert az itthon nyavíkoló orvosokat kötelezően ki kellene küldeni. aztán majd hazatérve kezet és lábat csókolhatnának az igazgatónak, hogy nem kell rohangálniuk és ninc csipogójuk (még).

____________________________________

és nem hiszem hogy "terrorizálással" kellene vádolni egy igazgatót, csak azért mert előírja, hogy a munkaterületnek megfelelő szalagot hordjanak, ne viháncoljanak, ne használjanak mobiltelefont.

jó viccc....

zünüke 2015.12.10. 17:51:17

@asztalosani:

Én is olvastam a cikket!

Ezt a kórházigazgatót nem csak a mobiltelefon és a nevetgélés betiltása miatt utálja/utálta mindenki.

drontal 2015.12.10. 18:18:39

@zünüke:

Csak azt nem értem,hogy ha ezzel az igazgatóval ennyiféle gond van,hogy csak most került nyilvánosságra?
Az egyik cikkezés szerint az intenzív o.főorvosát azért fosztotta meg a főorvosi kinevezésétől,mert egy takarító kiposztolta a szemétségeit, és ez a takarító történetesen az intenzív osztályon dolgozott.Már itt lépnie kellett volna az érintett főorvosnak,de nem tett semmit.

drontal 2015.12.10. 18:25:33

@asztalosani:

Akkor azt is olvastad ugye,hogy különböző értekezleteken csak és kizárólag az ő telefonhívásait lehetett fogadni,ha esetleg a hívott fél nem vette fel,másnap "jelentést" kellett írnia,hogy ugyan miért nem vette fel a kib@ott telefonját.

Megkövetelte,hogy neki előre kellett köszönni mint egy önkény úrnak.

-mi ez ha nem terror?

asztalosani 2015.12.10. 19:30:50

@drontal:

most menjek át olyanba amibe itt sokan, amikor egy panaszos be meri küldeni a panaszát? 3:)
- biztos hazudik az aki nyilatkozott
- ilyen nincs és nem is volt
- tuti hogy csak eltúlozza
- biztos vagyok benne hogy ez nem történt meg
- tuti hogy a másik fél mást mondana
...stb.

na, akkor vesézzük ki, amit írtál: :)

- előre köszönés:
most komolyan, ezzel mi a bajod? :-)
köztudott hogy az alacsonyabb rangúnak kell előre köszönni a felette állónak. "ki köszön előre? A beosztott a magasabb rangúnak"
filantropikum.com/a-koszones-illemszabalya-ki-koszon-eloszor-a-no-a-ferfi-a-fonok-vagy-az-idos-ember/
csak elmondta azoknak akik "elfelejtették" az illemszabályokat.

na kövi:

- telefon:
XD
hát ez a legegyszerűbb...
ki kell b@szni a szemetesbe, nem kell elfogadni céges telefont, ha meg privát van akkor le kell cserélni a számot ÉS NEM KELL bevinni a munkahelyre és akkor nem lesz ilyen probléma. :D
magántelefont nem teheti kötelezővé hogy felvedd ha azon keres téged, ha meg "céges", akkor meg azt fel kell venni, hiszen "céges", mert a cég nem jó szándékkal teszi a seggük alá a telefont, és/vagy fizeti a telefonszámlát. ez ezzel jár. (ugyanúgy ahogy a céges laptop) gondolom senki nem vette fel a telefont amikor kereste, és berágott. szokott ilyen lenni. nem hiszem hogy hitler is egyik reggel úgy kelt fel, hogy "vigyük koncentrációs táborba a zsidókat, mert most ezt találtam ki", hanem voltak előzményei.

"másnap "jelentést" kellett írnia,"
XD
gondolom inkább felvették, ahelyett hogy jelentést írjanak.
ügyes ötlet...
XD
azért én bejátszottam volna, hogy éppen otthon voltam és a feleségemmel szexeltem című sztorit nagyon részletezve...

szerintem ez tényleg nem terror.

ha te még mindig ezt állítod, akkor biztos vagyok benne hogy nem dolgoztál olyan munkahelyen ahol a munkáltató terrorizálta az alkalmazottjait, beosztottjait: pl.:
- mikor kimész wc-re, utánad megy megáll a tükörnél nézi az óráját meddig vagy a wc-n és addig vár és hallgatózik hogy mit csinálsz ameddig ki nem jössz (és tegyük fel egyedül mentél be) ugyan már vajon mit csinálhatsz a wc-n?
- ha a nyakadon lóg és minden percben dirigál hogy ezt és ezt csináld de azt ITT és MOST, majd 2 perc múlva számon kéri, hogy miért nem végeztél az egy perccel ezelőtt kiadott majd azt követően egy percre rá felülírt utasításával. (melynek végrehajtása minimum 8 munkaóra)
- ha más hibáiért is téged torkoll le
- ha nem mehetsz hozzá oda semmivel, mert mindig leüvölti a fejedet, hogy na már megint mi van (annak ellenére hogy a napi postát adod át neki)
- amikor nem tudja eldönteni mit akar csinálni, rád bízza a döntést majd 5 perc múlva üvölt hogy miért úgy döntöttél
- ha más/mások előtt aláz meg, vagy tesz nevetségessé...

sorolhatnám még.

de van egy hasonló blog:
munkahelyiterror.blog.hu/2015/11/27/onzo_eloskodo_noi_fonok
munkahelyiterror.blog.hu/2015/11/25/hogyan_lettem_maganzo

ott lehet "jó kis sztorikat" olvasni.

szerintem azok után nem fogod ezeket az intézkedéseket terrornak venni.

(én csak azt sajnálom, hogy annyira hatalmaskodnak, hogy a viselkedésükkel nem saját maguknak ártanak, hanem a betegeknek, akik TERÜLETILEG ODA VANNAK KÖTVE és veszélyeztetik (mind az igazgató, mind a beosztottak makacsága miatt) a betegellátást)

szerintem ez már túlmegy az etikai határokon (mind a diri viselkedése, mind az eü.-söké)

én megértem, hogy ilyen helyen nem szívesen dolgozik az ember, de akkor ne szívassák a betegeket a területi alapú ellátással!!!!! akkor mehessen oda ahová akar :)

asztalosani 2015.12.10. 19:33:22

@drontal:
mondjuk ez övön aluli volt, HA EZ ÍGY MEGTÖRTÉNT.

de szívesen meghallgatnám az ő verzióját is :) hiszen a BESÚGÓ nem biztos hogy ismer minden apró részletet!

asztalosani 2015.12.10. 19:36:33

@drontal:
"Csak azt nem értem,hogy ha ezzel az igazgatóval ennyiféle gond van,hogy csak most került nyilvánosságra?"

nem lehet hogy mindenki fosott tőle?
(úgy mint mostansága betegek, ha panaszt mernének tenni)

mert hát az igazgatók 99,9%-a fidesssssses----

she_wolf 2015.12.10. 20:56:31

@drontal:
A tisztelet tipikus félreértelmezése:( Azé a tiszteleté, amelyet kikövetelni nem, csak kiérdemelni lehet.

zünüke 2015.12.10. 21:07:39

Nekem a legjobban az tetszett amikor körlevelet küldött szét,hogy hogyan szabad őt megszólítani.

-főigazgató
-főorvos
-főtanácsos
-egyetemi tanár
-orvos igazgató
-kórház vezető

és slussz. :D:D

Ez egy hatalmi mámorban szenvedő beteg ember lehet.

yogosan 2015.12.10. 23:18:39

@asztalosani:

-előre köszönés:
"Köztudott,hogy az alacsonyabb rangúnak kell előre köszönni a felette állónak"

Így van az illemszabály ezt írja elő.Viszont vannak született úriemberek, akik a magas beosztásuk ellenére is előre köszönnek pl.a hölgy beosztottaknak nem ritka az sem, aki az idősebbeknek is.Egy jó vezető nem attól lesz az,hogy vasszigorral megköveteli magának a tiszteletet és ezt még körlevélben el is juttatja a beosztottaknak,hanem attól,hogy kiérdemli.Ez az ember nem más (a fotóit elnézve)mint egy nevetséges pojáca,akit azonnal el kellene távolítani az igazgatói székből,míg az utolsó orvos is el nem menekül.

swiss blend 2015.12.11. 09:59:17

Ez a Bedros 2011-ben a BM.-kórházban is csinált egy erőteljes szelektálást a személyi állományban,csak ugye akkor még ekkora az orvoshiány.Most sajnos más a helyzet.

she_wolf 2015.12.11. 18:45:08

Híradó, kutyafuttában hallott hír, csak zanzásítva:
SOTE II. Bel.-en harminc körüli betegre 2 nővér és egy segédápoló jut.
Kérdés az EMMI(?)-hez: jelezte-e valaki, hogy ilyen komoly létszámhiány van?
Válasz közlemény formájában, hogy az ellátás zavartalnul folyik.

Magánvélemény: nem ez volt a kérdés, b+!
Bocs, ha pontatlan voltam, a lényegen nem változtat.

asztalosani 2015.12.11. 23:28:49

@mig54:
én 2 s.ápnőre emlékszem

de ha 3 v 4-en visznek egy műszakot 30 betegre az igencsak jónak mondható

"Kérdés az EMMI(?)-hez: jelezte-e valaki, hogy ilyen komoly létszámhiány van?
Válasz közlemény formájában, hogy az ellátás zavartalnul folyik."

miért szerinted mit mondjanak?
vágják maguk alatt a fát?
hogy ühüm bühüm nincs elég személyzet?
majd betesznek még 2 közmunkást 'oszt meg van óóódva a probléma.

"Magánvélemény: nem ez volt a kérdés, b+! "

hát igen, mostanság szoktak ehhez hasonló érdekes válaszok jönni a riportokban... kedvencem az obdk-s, hogy hozzájuk aztán lehet fordulni, közben meg nem is, vagy mikor valamilyen oep-e finanszírozásról van szó és az emmi közleménybe kiadja, hogy az ÁEEK-.hoz forduljanak....

kheiron 2015.12.11. 23:46:31

@zünüke:

Azaz: "szia, Robi!".

:-D

she_wolf 2015.12.12. 00:00:40

@asztalosani:
Alig egy napja tettem neked egy tiszteletteljes javaslatot, ahhoz tartsd magad!

asztalosani 2015.12.12. 09:12:32

@mig54:

kinyalhatod a seggedet is, kib@szottutul nem érdekelsz toszatlankám :)

nehogy már a farok csóválja a kutyát, jól nézünk már ki!

zellerlevél 2016.01.01. 06:26:34

@jogalany: Megyeszékhelyi kórházunkban ez igaz lehet az öt legmenőbb nőgyógyászra, pár sebészre, és két onkológusra. A többi osztályon nem is álmodnak ilyen összegekről.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása