Háborús állapotok az egészségügyben

2015.11.13. 08:00

jahn-ferenc-korhaz_1_1.jpgMinden a háborús időkre, filmekre emlékeztetett. A betegek csak jöttek jöttek, ki hordágyon, ki tiszta tudattal, ki zavartan, ki lebénultan.

Tisztelt Praxis!

Férjemnek magas vérnyomása ,és erős orrvérzése miatt mentővel a Dél-pesti sürgősségire kellett mennie. A mentősök kedvesek voltak, a végén úgy éreztem kicsit várják a paraszolvenciát , de nem volt pénzem.


A sürgősségi előtt az orr-fül gégészeten alaposan megvizsgálták, orrát tamponálták és leküldték beteghordóval sürgősségire, hogy ott beállítsák a vérnyomását , mert krízis állapotban nem akarták haza engedni.Megrendültem amikor olvastam a rendelő falán több helyre kiírt , hogy".... mennyi idővel büntethető az a beteg és hozzátartozó aki a sürgősségin a dolgozókat ,  szóval vagy tettlegesen bántalmazza....." Minden a háborús időkre, filmekre emlékeztetett.

 

A betegek csak jöttek jöttek, ki hordágyon, ki tiszta tudattal, ki zavartan, ki lebénultan. Férjemmel a körülményekhez képest időben foglalkoztak, majd várnunk kellett, hogy láthassák a vérnyomása  mikor megy le megy. Láttam közben azt az embert próbáló munkát ami itt folyt a szemünk láttára. Arra gondoltam ha gazdag lennék egyszer meg kellene szerveznem , hogy ide bejövök és megajándékozom ezeket az embereket, vagy filmet kellene  készítenem, vagy hogyan is... mondjam el hogy látom azt a hősiességet  ami mozgatja őket.

 jahn-ferenc-korhaz_1_1.jpg


Közben azon gondolkodtam férjem ezt látja, átéli sortársai állapotát,  hogyan megy le így  a vérnyomása? A rendelőből kitolták a betegeket és a  hozzátartózók az infúziókat tartották, mert állvány nem volt .Agyvérzésesek kómás állapotban, hozzátartózójukkal együtt  várták  mikor is kerülnek a sürgősségi ellátás után arra az osztályra ahol  folytatják a kezelésüket. Öt órát töltöttünk az ambuláns sürgősségin, miire haza mehettünk .A  vérnyomás csökkentők és vizelethajtók és az ima öt óra után megtettek a  magukét.



Ima a dolgozókért,hogy bírják és ki ne égjenek és ne verjék őket össze,  hogy szeressék a munkájukat. Ima a betegekért, magunkért hogy gyorsan  szépen menjünk el ha eljön az idő.Ima a gyerekeinkért akik még valószínű
tovább maradnak mint mi itt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2015.11.13. 16:01:29

Azért csak sikerült egy pozitív posztnak egy ilyen címet adni, hogy még véletlenül se látszódjon, a posztoló észrevette az ott dolgozók erőfeszítéseit, és nem őket szidta. A kép helyett meg lehetne már valamilyen másik fotót kitenni, mert ezzel a fotóval már annyi negatív poszt jelent meg,hogy az ember már csak negatív bejegyzésekre tud gondolni. Úgy tűnik állandó tudósító van a kórházban.

rest of boys 2015.11.13. 23:06:34

Milyen háborút élt már át a posztíró, hogy így nyilatkozik?
Kelet-Ukrajnában, a Közel-Keleten, netán valamelyik afrikai államban élt eddig?

Ne dobálózzunk csak úgy a szavakkal, az ilyesmit olcsó hatásvadászatnak nevezik, ha jól becsomagoljuk, akkor blöff a neve.

Dikusz 2015.11.14. 09:44:39

@rest of boys: remélem nem érted félre ezt a mostani bejegyzésemet, nem kötözködni akarok, de ezzel a hozzászólásoddal nem teljesen értek egyet. Párszor váltottunk már üzenetet, mindig korrekt választ kaptam, adok a véleményedre. Megegyeztünk abban is, hogyha eltérő a véleményünk, azt is elfogadjuk, megpróbáljuk megbeszélni.
A posztoló kifejezetten pozitívan írt az itt többször is negatív kritikákat kapott kórházról. A háborús helyzetet meg ebben a helyzetben szerintem arra értette, hogy sok beteg várt ellátásra. Pont azt próbálta kiemelni, hogy az orvosok, ápolók az SBO-n mindent megtettek amit lehetett a betegekért. Amit én érzek modorosnak nagyon is, viszont ebben meg lehet Te nem értesz velem egyet, az az utolsó bekezdés.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása