Hagyták volna meghalni a földön fekve

2015.11.09. 08:23

mento_forum.jpgAmit sérelmezek, a visszakövethető és leellenőrizhető hívás ellenére a mentők semmiféle segítséget nem nyújtottak számára a bajban, hagyták volna meghalni, ha nincs szerencséje és a szomszéd jóindulatú figyelme.

Tisztelt szerkesztők és olvasók!

 

A célom semmiképpen nem az egészségügy szapulása, vagy az általánosítás, viszont nem szeretnék abba a hibába sem esni, hogy a minket ért sérelmeket szó nélkül hagyom. Az eset miatt hivatalos panasszal is éltem, levelem megírásáig semmiféle választ nem kaptam. 2015. október 18-án vasárnap idős, 83 éves édesanyám vidéki házában megbotlott a konyhában és elesett. Idős kora és fizikai állapota miatt valószínűleg megszédült, a fején és a lábán sérült meg komolyabban. Szerencsének volna mondható, hogy a kötényében volt a mobiltelefonja, amelyet a kezdeti sokkhatás után meg is talált, és hívta a mentők telefonszámát. Elmondta a történteket, a címét és hogy segítség nélkül meg sem tud mozdulni. Sajnos, hogy mit válaszoltak neki nem tudjuk, mert édesanyám mindkét fülére nagyothall, emelt hangon kell vele a telefonban is beszélni, úgy megérti, amit mondanak neki.  Valószínűleg nem sikerült neki elmagyarázni a központból, hogy mi fog történni, ő abban a hiszemben tette le a telefont, hogy érkezik a segítség.

mento_forum.jpg

Ezek után a sérülések és a fájdalom miatt többszöri eszméletvesztés történt nála, nem volt magánál hosszú órákon át, ráadásul a telefonja is kikapcsolt, a vezetékes készülék pedig elérhetetlen távolságban volt tőle, így csak nyöszörgött szegény, hátha meghallja valaki. A ház és az ajtók is nyitva voltak, végül ennek köszönheti, hogy a szomszédja nagyjából 7-8 órával a történtek után figyelmes lett a szokatlan állapotra és bement hozzá, majd megtalálta véresen, rettenetes állapotban. Ő azonnal riasztotta a mentőket ismét, akik ezt követően 47 perccel később a helyszínre érkeztek. Közben értesített engem is, én már a kórházba siettem, lévén 2 órányira élek tőle.

 

A megyei kórházban kiderült, combnyaktörés, koponya sérülés, agyrázkódás is történt, amennyiben még egy kicsit tovább ellátatlan maradt volna, akár az életébe is kerülhetett volna ez a baleset. Természetesen műteni kellett azonnal, azt meg nem kell nagyon ecsetelnem, egy combnyaktörés mekkora kockázati tényező ilyen idős korban. Szerencsére a műtét sikeres volt, ugyanakkor monstre hosszúság rehabilitációs időszak vár majd rá és egyáltalán nem garantált, hogy valaha újra járni fog még. Mindez természetesen lelkileg is teljesen összetörte, elveszítette korábbi töretlen jókedvét és magabiztosságát, attól félünk, hogy bár a fizikai sérülések még javulhatnak, de lelki állapota és letörtsége akár az életét is veszélyezteti, ezért folyamatosan igyekszünk lelket önteni belé és mellette lenni.

 

Amit sérelmezek, a visszakövethető és leellenőrizhető hívás ellenére a mentők semmiféle segítséget nem nyújtottak számára a bajban, hagyták volna meghalni, ha nincs szerencséje és a szomszéd jóindulatú figyelme. A diszpécsernek kötelessége lett volna felmérni a helyzetet és leszűrnie azt is, hogy egy hallássérült, idős emberrel kell kommunikálnia, aki a súlyos helyzetében kér segítséget. Mindez nem történt meg, és ez akár nagyon sokba is kerülhetett volna.

 

Várom az önök véleményét, illetve az illetékesek hivatalos válaszát is az eset kivizsgálását illetően. Egyelőre ők semmilyen csatornán nem voltak hajlandóak reagálni, holott azt gondolom, az eset után ez minimum kötelességük volna.

 

Tisztelettel,

Árpád

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drontal 2015.11.09. 09:47:25

Ha letelik a 30 nap válasz nélkül akkor tudsz tovább lépni,addig nem.Jelen esetben egyszerű a dolog,mert a kötelezően rögzített hívásokat napra órára vissza lehet keresni.

Rotoxis 2015.11.09. 21:28:43

A posztot olvasva az jutott eszembe, mi van akkor, ha a rosszul halló sérült "a mentőszolgálat fogadta hívását" kezdetű géphangnak mondta el a panaszát és mire a kezelő belépett a vonalba, már senki információ nem volt elérhető. Így érzem, célszerű lett volna kivárni azt a néhány hetet, amíg a válasz megérkezik, mert így bizony csak oktalan vádaskodás az egész.

Braincelle 2015.11.09. 22:07:02

@Rotoxis:
Hát igen. Èn azt nem tudom, hogy mennyire lehet lekövetni egy mobiltelefonos hívást, ha mondjuk a néni nem mondott címet.

Egyébként nem szerencsés ha egy olyan öregasszony lakik egyedül, aku nem tudja használni a telefont.

rest of boys 2015.11.09. 23:27:35

Bizonyára azt válaszolták, hogy mondja csak a címét újra, mert nem értettük egészen tisztán. Ő pedig azt, hogy akkor várom magukat. Klakk, tü-tü-tü-tü... Egyszerű.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.10. 00:09:11

Nem akarok emiatt új posztot, bár lehet, hogy megérné... előre rettegek, mi lesz, ha velem történik valami a lakásban, hála a magyar egészségügyi dolgozók "segítőkészségének", tisztelet a kivételnek.
Este nyolc körül észrevettem, hogy a jobb szememen, nagyjából ugyanott, ahol négy éve, egy jókora látótérkiesés jelent meg, olvasótávolságban egy kb. 10Ft-os átmérőjű foltban. Irány az ügyelet. Gyalogosan. Útközben kerestem, hogy pontosan hol is a hiány, nem volt egyértelmű, de úgy tíz perc után mintha meg is szűnt volna, újra láttam. Kivéve a perifériás látást, mert az a jobb szélen nagyjából megszűnt, csak egy folyamatos vibráló szürkeség volt helyette. Mire beértem az orvosiban, ez is elmúlt, már csak az idegesség... Nővérasszonyság kivonul, be se enged, a küszöbön vallatt, hogy mi bajom. Elmondom. Hát itt csak belgyógyász van, menjek a Honvéd SBO-ra vagy a János kórházba a szemészeti ügyeletre. Részéről ezzel letudva.
Nálam meg se buszjegy, se pénz, nem így készültem.
Útközben hazafelé több telefon, hogy végső soron hová is menjek, mert nem mindegy, hogy szemészet a Jánosban vagy SBO (talán kegyeskednek egy neurológust is hívni - pár éve ugyanezzel ültem ott hat-nyolc órát, de csak egy rezidens látott, aztán elküldtek) a Honvédban. János kórházban azt mondták, hogy mehetek, de nem tudták egyértelműen megmondani, hogy a tüneteim szemészeti vagy neurológiai gondra utalnak. Honvéd: menjek be, reggel hétig mindenkit ellátnak. De telefonon nem tudja megmondani.
Telefonon a kerületi ügyelet, az a nővér/asszisztens/... veszi fel, aki a küszöbön kérdezett ki. Erőszakos vagyok, orvossal akarok beszélni. Jön. Két mondat után kapásból mondja, hogy keringési zavar az agyban, még a pontos helyét is tudta. Mehetnék a Honvédba. Közben hazaértem, lenyugodtam, eszembe jutott, mivel jár mindez, ha most taxiba ülök és bemegyek... hát most reménykedem, hogy reggelig
1. nem lesz újabb gond
2. reggel valahogy bejutok a háziorvoshoz, ami mostanában kész művészet
3. a háziorvostól legalább kapok egy beutalót a neurológiára és ott találok egy normális orvost...

Bocs a kissé offért.

asztalosani 2015.11.10. 07:45:22

@Hóhér az utolsó barátod:
sztem ezt nyugodtan leírhattad volna külön új posztban

az egész történethez MEGINT csak azt tudnám mondani, hogy ilyenkor vissza kell kérdezni:
ön orvos?
vagy
milyen orvosi végzettsége van hogy kapásból diagnosztizálna? van hozzá hatásköre?
vagy
-ön orvos? -nem. -akkor majd az orvosnak elmondom a tüneteimet.
vagy
akkor kérnék egy szelet papírt amire leírja saját kezűleg személyigazplványszámával és vagy hivatalos pecsétel hogy itt és itt megjelentem, ÜGYELETES orvossal nem beszélhettem mert nem engedte , és erre és erre küldött tovább.

másrészről: mi a tökömre vársz? miért nem jelentetted ezt az ántsz felé? kvázi az orvosi ügyelet arra való, hogy ha ilyen van és te megjelensz ott akkor ellássanak, és ők nem voltak hajlandóak ellátni. vagyis az orvos kvázi azért kapott pénzt hogy békésen szunyókáljon (!), az asszisztensnek meg kiadta parancsba hogy mindenkit küldjön el a francba, téged meg miután magadra hagytak keringtél mint légy a meleg tehénlepény felett ráadásul eszetlenül* (*amiről momentán nem te tehetsz).

ja és arról se feledkezzünk meg hogy szemrebbenés nélkül kib@szotul jól átb@szott téged az a bizonyos asszisztens / nővérasszonyság:

"Nővérasszonyság (...) : Hát itt csak belgyógyász van, menjek a Honvéd SBO-ra vagy a János kórházba a szemészeti ügyeletre. Részéről ezzel letudva.
(...)
Telefonon a kerületi ügyelet, az a nővér/asszisztens/ veszi fel, aki a küszöbön kérdezett ki. Erőszakos vagyok, orvossal akarok beszélni. Jön. _______Két mondat után kapásból mondja (!!!!!) , hogy keringési zavar az agyban, még a pontos helyét is tudta.______."

tehát mégiscsak jó az a belgyógyász is, vagyis hülyének nézett és átb@szott.
(bár kapásból lehetne tudni általánosan hoyg mire való a belgyógyász, és akkor nem rázhatott volna le a küszöbön, remélhetőleg ezt most megtanultad a saját bőrődön)

A SAJÁT ÉRDEKEDBE JELENTSD AZ ESETET ÍRÁSBAN POSTAI ÚTON a HATÓSÁG FELÉ!

asztalosani 2015.11.10. 07:47:45

" illetve az illetékesek hivatalos válaszát is az eset kivizsgálását illetően."

mondjuk jó lenne, ha le lenne írva:
- kihez / kikhez
- és milyen formátumban lett
a panasz benyújtva?

másrészről:
"Egyelőre ők semmilyen csatornán nem voltak hajlandóak reagálni,
- mégis milyen csatornÁKON (tsz) lettek megkeresve?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.10. 07:51:09

@asztalosani: próbáld ki, hasonló helyzetben mennyire tudsz ilyesmin gondolkodni! :(
Miért nem... ezért. A Honvédban meg hasonló problémával végigültem egy egész éjszakát, de csak a taxisnak volt belőle haszna, aki hazahozott.
Mire hazaértem, hogy némi pénzt vegyek magamhoz és taxiba üljek, addigra inkább az ágyamat választottam.

asztalosani 2015.11.10. 09:32:18

@Hóhér az utolsó barátod:
ezért írtam le: hogy máskor tudd milyen más lehetőséged van.
gyakorold be, naponta 2x vedd át magadba, avgy akár ismételd el hangosan és legközelebb karakánabb leszel, nem fognak tudni lerázni.

DE!
ne légy naiv!

"próbáld ki, hasonló helyzetben mennyire tudsz ilyesmin gondolkodni! :(
Miért nem... ezért. "

ezt ők is nagyon jól tudják, és ezt használják ki.
ha valami rosszul sült volna el, akkor az asszisztens / nővérasszonyság (ahogy te írtad) azzal védte volna magát, hogy elmentél a helyszínről. azért ne röhögtess: milyen asszisztens / ápnő az aki nem tudja, hogy a belgyógyász mihez is ért??? hm? átgondoltad ezt? az hogy te nem tudod az egy dolog, de hoyg ő sem? ne légy naiv!

hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő, jelentsd az ántsz felé, hoyg tudják meg: következménye van annak ha átvernek. küldd rájuk az ántszt!azt hogy ide kiírod: nem fogsz vele elérni semmit, ugyanúgy marad minden!

mi lesz ha legközelebb stroke-ot kapsz, és elküld megint vagy 5 helyre?! hm?
taxizgatsz majd saját költségeden, holott fizeted (ja bocs: vonják a) tb-t tőled is?

"Mire hazaértem, hogy némi pénzt vegyek magamhoz és taxiba üljek, addigra inkább az ágyamat választottam. "

kifárasztásra játszottak (eleve azzal, hogy elküldtek máshová), és te bedőltél így bejött nekik.

mennyi idődbe tellene egy ctr+c + ctr+v-vel átmásolni egy wordbe, kiegészíteni nevekkel és konkrét idő megjelölésével + aláírni és ttvesen postára adni (vagy bevinni személyesen) az ántszhez? hm?

vagy nem igaz a sztori amit leírtál?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.10. 09:36:31

@asztalosani: a blog vazdáitól kérdezem, nem lehetne a hivatkozott trollt kibaszni innen? Lázít, ökörségeket beszél és kérdőjelesen rágalmaz.

asztalosani 2015.11.10. 10:16:10

@Hóhér az utolsó barátod:
na akkor máskor segítsen neked a jó édes k***** anyád!

remélem legközelebb is ellátás nélkül leszel elhajtva! :)
mert ezek szerint csak azt érdemled! :)

végül is: én és mások is jobban járnak, hiszen több pénz marad más NORMÁLIS ember ellátására, és ahogy Darwin is megmondta: pusztuljon a gyenge!

"kérdőjelesen rágalmaz"
olvasáskészség teljes hiánya! XD
te meg ezzel a kijelentéssel már jogilag is rágalmazol! ráadásul amit teszel az már minősített eset. szeretnél egy pert a nyakadba? több százezret fizetni?

hülye vagy?
orvos látott már?
:D

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.10. 10:18:27

@asztalosani: íme egy igazi magyar e.ü.-s "dolgozó" mintapéldánya. Trollkodik, gondolkodni képtelen és mérhetetlenül rosszindulatú. Egy igazi köcsög.

asztalosani 2015.11.10. 10:24:07

@Hóhér az utolsó barátod:
a megnyilvánulásaid alapján a sztorid nem igaz, és hazudtál!

semmi gond, de remélem tudod: volt már itt ebből baromi nagy gebasz, mikor idetévedt az a bizonyos orvos, akiről hazudott az egyik posztoló!

ui:
ugye nem lesz gond, ha az ügyeletes orvosok számára emailben megküldöm a sztoridat?!
és hátradőlve megvárom és végignézem majd a vergődésedet?
:D

asztalosani 2015.11.10. 10:33:55

@Hóhér az utolsó barátod:

trollkodós, gondolkodásra képtelen, mérhetetlenül rosszindulatú, kérdően rágalmazó kettőnk közül te vagy , de látom nem csak itt:

ez csak az utolsó 4 napi termésed!

"Egyébként a TEK-esek micsodák? Retardált kiscserkészek?"
"Tényleg van rajta pár olyan film, amiből nem az amcsi fasság árad"
"Divat még, hogy van fenekük a csajoknak? Meglepő. Már tavaly is feltűnt, hogy a huszonévesnek látszó lányoknak laposabb a fenekük, mint a hasuk..."
"Ocsmány, szarrá fotosoppolva."
"mennyivel jobb csürhében fütyülni, igaz, te bircának álcázott tetű?"
"valamivel többet mint a szüleid, akik csak egy szarkupacot. (=téged)"
"mondja ezt a hontalan tetű..."
"téged a troll haveroddal együtt ki kellett volna tenni a Taigetoszra, úgy két napos korotokban. Gyereket magára hagyni a lakásban messze nem ugyanaz, minthogy ott alszol tőle pár méterre, amikor ő is alszik."
". Ráadásul más kutyák is hajlamosak újabban agresszíven reagálni rám. És nem tudom, mi változott rajtam," < tán meghülyültél?>

látszik hogy elég sok emberbe direkt belekötsz. a helyedben FRISS regivel nem nagyon szájalnék, mert még ki leszel hajítva. nem CSAK innen, hanem a blog.hu ról is :)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.10. 10:44:33

@asztalosani: pont olyan ostoba seggfej vagy, amilyen a híred. Jobb lenne ennek a blognak, ha a kis TEKes trollt végre kihajítanák innen.

Dikusz 2015.11.10. 13:26:35

Nagyon sajnálom a posztoló édesanyját. Ahogy Braincelle írta már, én sem tudom, hogy lehet lekövetni egy mobiltelefonhívást. Előfordulhat, hogy a telefon valamelyik családtag nevén van, onnantól kezdve szerintem lehetetlen az utánkövetés.

Amit tudok tanácsolni a posztolónak, mivel az édesanyjától távol élnek: van egy olyan "szerkezet" amit az egyedül élő idős, beteg, mozgássérült emberek igényelhetnek. Ha jól tudom rászorultsági alapon térítésmentes, vagy a család megvásárolhatja számunkra. Nem tudom másképp megnevezni: "jelzőrendszeres házi segítségnyújtás", egy riasztókészülékről van szó. Ennek alapján a neten megtalálhatják a további teendőket. Ezt az eszközt úgy lehet hordani, mint egy karórát (vagy nyakba akasztható). Több helyen jelez: a működtető központban biztos, és több megadott rokon, szomszéd és talán a háziorvosnál. Abban az esetben lehet használni, ha a beteg képes azt maga kezelni. Mindenképpen járjanak utána.

Dikusz 2015.11.10. 13:37:14

@Rotoxis: @Braincelle: @rest of boys:
Sajnos most már ritka alkalom, hogy orvosok is hozzászólnak a poszthoz. Igazából nincs is mihez, a fentebb egymással mocskolódó két hozzászóló miatt.
A saját megoldásom az erre, hogy akinek hozzászólása nem tetszik, el sem olvasom. Kár, hogy az ilyenek meg nincsenek törölve.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.10. 13:40:36

@Dikusz: aki "orvost" itt ismertem, az szvsz jobb is, ha hallgat, kedves biggusz dickusz.

Dikusz 2015.11.10. 14:48:19

@Hóhér az utolsó barátod: tulajdonképpen a bejegyzésem csak annyiban szól neked, hogy ilyen vitákba nem lenne szabad belemenned. Olvashattad már, nem ér annyit az egész. A gúnyolódás mire volt jó?

Valóban van olyan is, nem is egy, akinek a stílusával magam sem értettem egyet az adott esetben, írhatta volna másképpen is. De arra gondoltál-e, hogy ezt azért írta ebben a hangnemben, mert hozzá is így szóltak? Érdekes módon, ha normálisan kérdezték őket, vagy vitáztak velük, akkor (már aki nekem válaszolt) ők is ugyanúgy válaszoltak, vagy adtak tanácsot.

telkoe 2015.11.10. 18:02:26

@Braincelle: Èn azt nem tudom, hogy mennyire lehet lekövetni egy mobiltelefonos hívást, ha mondjuk a néni nem mondott címet.
@Dikusz: én sem tudom, hogy lehet lekövetni egy mobiltelefonhívást. Előfordulhat, hogy a telefon valamelyik családtag nevén van, onnantól kezdve szerintem lehetetlen az utánkövetés.

Az eloirasok szerint a Mo.-n mobilszolgaltatonak at kell adni a cella es szektor ID-t a PSAPnak (veszhivo kozpontnak), ez kb 30-100m helymeghatarozasra megfelelo.

Dikusz 2015.11.10. 18:54:51

@telkoe: gyanítom, hogy mire meg tudják adni az adatokat, még ha vezetékes telefonról érkezett is a hívás, nagyon sok idő telik el. Ilyenkor segítség a karon viselhető segélyhívó.

CPR 2015.11.10. 19:23:26

A posztból nem derül ki a valóság. Egyszerűen azért nem, mert adott egy idős néni, aki otthon egyedül volt és elesett, mint később kiderült elég csúnyán, majd több órán át egyedül feküdt fájdalmak között. Később,gyógyszerek, műtétek, vizsgálatok után elmondta az esetet a lányának, tehát azt hogy; elesett, fájt, nem tudott mozdulni, hívta a mentőket (legalábbis ő úgy hitte), de azok nem jöttek, majd órákkal később a szomszédasszony jött, akinek a hívására (érdekes) egyből kijöttek. Kíváncsi lennék a hangfelvételre. Így egy elmondás elmondása alapján csak egy "népmese". Biztos, hogy vannak az egészségügyben oda nem valók is, de ez a blog annak az egészségügyi dolgozónak, aki nap mint nap erőn felül teljesít és még szereti a szakmáját, elég rosszul esik. Az, hogy az egészségügy Magyarországon most itt tart az nagyrészt a társadalomnak köszönhető.

she_wolf 2015.11.10. 19:47:38

Sajnálom a történteket, és biztos hogy nem egyedi eset, mert az idős, egyedül élő emberek fokozottan veszélyeztetettek ilyen szempontból:(

Az azonban feltűnt a posztban, hogy:
"A ház és az ajtók is nyitva voltak, végül ennek köszönheti, hogy a szomszédja nagyjából 7-8 órával a történtek után figyelmes lett a szokatlan állapotra és bement hozzá, majd megtalálta véresen, rettenetes állapotban."

Ez a 7-8 óra az, amit sokallok. Ha a néni az elesést követően hívta a mentőket -függetlenül a hívás sikerességétől- jó lett volna, ha rögtön utána a gyerekét is hívja, hogy tudjanak a történtekről. Vagy bárki ismerőst, aki él és mozog!
Többszöri ájulás, telefon lemerülése, játszik minden...
Lehet ez esetleg egy javaslat a poszternek a későbbiekre nézve. És még egy javaslat: ha a néni a halláskárosodása miatt rosszul kommunikál, bemutatkozás után azonnal közölje a mentővel ezt a fogyatékosságot, mert akkor valószínűleg nem ép hallásúként kezelik a bejelentését, panaszát!

Úgy gondolom, ebben a helyzetben nem helyénvaló egy az egyben áttolni a felelősséget a mentős diszpécserekre, noha valóban nem állnak mindig a helyzet magaslatán:(
A betegnek kívánom a legjobbakat, a hozzátartozóknak pedig sok türelmet a rehabilitációhoz! Valamint azt, hogy számukra megnyugtatóan záruljon az eset hivatalos része!

EZAZ 2015.11.12. 06:49:24

Lehet, hogy gyorsabb lenne ilyenkor, ha az, akit baleset ért, inkább valamelyik családtagját hívná fel, hogy küldje a mentőket. A hozzátartozó félszavakból is megérti, aztán érthetően el tudja mondani a telefonban.

telkoe 2015.11.12. 10:18:14

@Dikusz: vezetekes telefonnal kb a kicsongessel egyidoben atmegy a cim, mobilnal ha lassabb kb 10mp. Meglehetosen sajatsagos logikara vall ha olyan dolog sebessegrol okoskodsz amirol halovany fogalmad sincs hogyan mukodik.

Braincelle 2015.11.12. 12:30:06

@telkoe: de a hívás helye vagy a telefon tulajdonos címe? Azt mondta vki korábban, hogy 30-100m. Abba mondjuk belefér egy 100 lakásos panelhàz

blackshíp 2015.11.12. 17:46:22

@Braincelle: falun meg ahol nem 1000 cella van, ott akár néhány km is lehet ráadásul...

Dikusz 2015.11.12. 21:40:44

@telkoe: hát, mindenesetre köszönöm a válaszodat. Nem állítottam soha, hogy értek ezekhez a dolgokhoz, nem tudom miből jött le, hogy okoskodom, nem volt szándékomban.

Braincelle 2015.11.12. 22:40:52

@blackshíp: akkor nem tudom, mi az, amit a mentők tehettek volna. Remélem, visszahallgatják a hívást és kiderül valami.

telkoe 2015.11.13. 14:07:19

@Braincelle: A hivas helye, pontosan a hivast kiszolgalo radioelem lefedettsegi terulete. Ezt nem pontos helymeghatarozasra terveztek, csak utolag kerult bele a veszhivasba. Hasznos amikor erdon-mezon-uton tortenik valami, 100 lakasos tarsashazban nem annyira hasznalhato (ott meg a GPS koordinata sem lenne tul sok segitseg).
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása