A jászberényi kórház két arca - elvesztettük a nagymamát

2015.07.29. 06:49

candles.jpgBorzasztó, felháborító es elkeserítő, hogy a jászberényi kórház belgyógyászati osztályán a nővérek és orvosok szeme láttára ez tud történni egy sebbel.... Meg tud történni, hogy nem veszik észre: a beteg nem alszik, hanem a cukra miatt eszméletlen. Szégyellje magát a belgyógyászati osztály es Y.A. "doktor úr"!!!! 

Nagymamám múlt csütörtökön került be a jászberényi kórház belgyógyászati osztályára. 84 évesen súlyos szív-és keringési problémái voltak, jelen esetben a víz miatt nagyon bedagadt lábai miatt került be, szivárgott a víz a lábából... Egy nagyon beteg, magatehetetlen, állandóan jajgató néni mellett feküdt a kórteremben, akihez jó, ha napi egyszer benéztek a nővérek. Mivel a nagymamát járóbetegnek titulálták, nem kapott sem pelenkát, sem ágytálat, Így egyedül kellett le-és felmásznia az ágyról/ágyra, ha épp nem volt ott családtag. Ennek köszönhető, hogy vasárnap hajnalban, amikor egyedül próbált kijutni a mosdóba, leesett az ágyról. Kék-zöld volt a bal oldala és a bal lábán lett egy nagyon csúnya seb.  Egy ideig nekünk, a családnak azt mondták, hogy víztől dagadt lábán nem az eséstől lett seb, hanem annyira dagadt volt, hogy szétrepedt a bőr... A hálóįng,amit vasárnap viselt, véletlenül eltűnt. (Valószínűleg eltüntették, mert annyira véres volt - az ágy is nagyon véres volt a lába miatt.) 
A belgyógyászat annyit tett, hogy 12 órával az esés után elvitték megmutatni a traumatológiára, majd bekötötték, jegelték a lábát, közben szegénykémnek iszonyatos fájdalmai voltak. 

 


Kedden reggel a lánya (aki 40 évig volt Eü dolgozó) amikor beért a kórházba, észrevette, hogy a nagyi nem alszik, hanem behipozott a cukra miatt. (A nővérek szerint csak aludt...) veszekedni kellett, hogy azonnal nézzenek nála vércukor szintet. Kiderült, hogy a lányának volt igaza. Kapott injekciót, infúziót, végül órák alatt sikerült felébreszteni... Közben veszekedni kellett azért is, hogy az ágynemű huzatot cseréljék ki, mert véres... 
Másnap, szerdán a lánya követelte a röntgent és hogy lássa traumatologus a sebes lábat. (De ehhez a szép szó ismét nem volt elég és fontos hozzátenni, hétfőtől csúsztattuk a nővéreknek a pénzt rendesen, ennek ellenére ugyanúgy nem kapott nagyobb figyelmet)  Közben a nagymamánk állapota egyre rosszabb lett, a fájdalmai miatt nem akart enni, egyre gyengébb volt. (Holott lassan ugyan, de saját lábán sétált be múlt csütörtökön a kórházba, abban a reményben, hogy kap erősebb vízhajtót, hogy ne szivárogjon a lábából a víz...)

candles.jpg

Amikor Biró főorvos úrhoz került szerdán délután a nagymamánk, felvilágosított bennünket, hogy annyira csúnya a lába (ezt a belgyógyászaton nem vettek észre) hogy ha nem műti meg azonnal, akkor 24 órán belül elveszíti a lábát (!!!) és lehet, hogy az életét is.  Felkészítették a műtétre, majd fel 5-kor mar bent is volt. Az a profizmus és EMBERSÉG, amit a sebészeten Biró főorvos úr  és csapata tanúsított, leirhatatlan. A műtét jól sikerült, a doktor úr nagyon bizakodó volt. Szerdan este fel 10-kor ő maga vette fel az osztályos telefont és kedvesen, türelmesen adott tájékoztatast a nagymamank állapotáról. Éjszaka mégis összeomlott a nagymamám keringése és 1:40-kor elment. Reggel 6:30-kor Bíró foorvos úr telefonon tájékoztatta a családot, olyan emberséget és együttérzést tanúsítva, amilyennel állami kórházban ritkán találkozik az ember. 



Ezúton is köszönünk neki es csapatának, a nővéreknek a sebészeten mindent, mert abban a 12 órában, amíg az ő kezei között volt a nagymamank, többet kapott, mint 6 nap alatt a belgyógyászaton. Ott csak azt tudta makogni a Y." főorvos úr", ha kérdeztük, hogy már idős  a mama... 
Borzasztó, felháborító es elkeserítő, hogy a jászberényi kórház belgyógyászati osztályán a nővérek és orvosok szeme láttára ez tud történni egy sebbel.... Meg tud történni, hogy nem veszik észre: a beteg nem alszik, hanem a cukra miatt eszméletlen. 

 


Szégyellje magát a belgyógyászati osztály es Y.A. "doktor úr"!!!! 

Augusztus 20-an lett volna 85 éves... :(((((((

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajatsermuta 2015.07.29. 11:27:38

Publikus adatok a kórház honlapjáról:

"A Belgyógyászati Osztály strukturája és szerveződése

A Belgyógyászati Osztály a Jászság kórházi egészségügyi ellátását biztosító Szent Erzsébet Kórház egyik fontos osztálya.

Belgyógyászat: 60 ágy

A fekvőbetegek ellátása mellett az osztály orvosai (4 fő, beleértve az osztályvezető főorvost is, 3 fő szakorvos és 1 fő általános orvos) a járóbeteg szakrendeléseken (Belgyógyászat I-II, Kardiológia, ECHO, Gasztroenterológia, Diabetológia, EKG, Haematológia) is dolgoznak, meghatározott óraszámban (125/hét) és heti beosztásban. Az ellátási körzetéhez közel 130.000 lakos tartozik.

A Belgyógyászati osztály, a hozzá tartozó járóbeteg szakrendelések feladata a járó- és fekvőbetegek belgyógyászati és határterületi betegségeinek kivizsgálása és kezelése.

Speciális diagnosztikus és therápiás tevékenységek:

Haematológiai vizsgálatok- sternum punctio, crista biopsia csontvelő vizsgálat
24 órás vérnyomásmérés( ABPM)
24 órás EKGn(Holter)
a szív ultrahang vizsgálata, 2D, Doppler, és színes Doppler technika
teheléses EKG vizsgálat
haspuntio
mellkaspunctio
lumbalpunctio
vércukormonitorozás,
folyamatos noninvazív cardiológiai monitorozás
gyógyszeres és elektromos cardioversio
defibrillálás- complex újraélesztés

Osztályvezető: Dr. Czigány Tamás
Orvosok:
Dr. Yosef Assefa
Dr. Hanuszek Réka
Dr. Zsólyomi Krisztina
Főnővér: Jánosiné Kiss Zsuzsanna
Bodonyi Katalin
Szakápolók: Farkas Ernőné (főnővér helyettes)
Ördög Ágnes
Kis Kálmánné
Kis Lászlóné
Utiné Major Ágnes
Darók Tünde
Károlyfi Hallgat Katalin
Migácsné Nemes Júlia
Petőné Veres Andrea
Inges Julianna
Bulyáki Edit
Nyíriné Farkas Ilona
Hudák Erika
Hajdu Mónika
Herman Tiborné
Simonné Kállai Ildikó
Laczkóné Szabó Andrea
Félegyházi Veronika
Joó Valéria
Füzesi Gulyás Gréta
Kiss Mária
Segédápolók Racs Barbara
Gulyás Zita
Bótáné Remete Andrea
Muntyán Tamásné
Vereb Mihályné
Nyíri Annamária
Kolovratnik Gézáné
Adminisztrátorok: Urbán Éva
Hetesi Edina
Ivony Patrícia
Gyógytornász: Bathó Kitti"

hajatsermuta 2015.07.29. 11:42:00

Publikus adatok a kórház honlapjáról:
(Bíró főorvos úr neve nem szerepel rajta)

"Az Általános Sebészeti Osztály a műtéti tömb II. emeletén 15 ágyon, 4 kórteremben működik. Minden kórteremhez külön WC és zuhanyzó tartozik. A IV. emeleten korszerű műtő szolgálja a betegellátást. Az épület földszintjén az osztályhoz tartozó szakrendelés várja a járóbetegeket. Tömbünk komfortszobája a betegek számára nyugodt körülmények biztosítása mellett teszi lehetővé a gyógyulást.

Alapelvünk a régi mondás:
"A beteg üdve a legfőbb törvény."

Az osztály orvosainak képzettsége és gyakorlata, valamint a hazai viszonylatban modern osztály, illetve műtő lehetővé teszi, hogy az általános sebészet lényegében teljes skáláját magas szinten művelhessük.

Epeműtéteink szinte 100%-át un. laparoscopos ("kulcslyuk") sebészeti módszerrel végezzük, lényegesen kevesebb kellemetlenséget okozva betegeinknek, gyorsabb felépülést biztosítva. Lehetőségünk van válogatott és indokolt esetekben egyéb laparoscopos műtétre is, pl. vakbél (féregnyúlvány) eltávolításra, szövettani mintavételre, stb.
Sérvműtéteink túlnyomó részét un. feszülés mentes, háló beülteséses, bizonyos esetekben laparoscopos technikával végezzük.

A kitűnő gastroenterológiai (gyomor-, bél-, vastagbél tükrözéses) hátterünknek köszönhetően lehetőségünk van a daganatos betegségek minél korábbi, gyökeres megoldására, gyógyítására.

Sebész onkológus szakorvosunk szervezi daganatos betegeink műtét utáni kezelését.

Plasztikai sebész szakorvosunk felügyeli a bőrdaganatok esztétikai szempontból is megfelelő eltávolítását.

Az endokrinológiai szakrendelésről osztályunkra utalt pajzsmirigy-túltengéses betegeink műtétjét is biztonsággal végezzük.

Érsebészeti tevékenységünk a vénás tágulatok (visszeresség) és szövődményei megoldását célozza. Az artériás érszűkületes betegeink ambuláns ellátása külsős érsebész szakorvos segítségével történik (műtétes ellátásuk már a megyei kórház érsebészeti részlegének feladata. Ha érsebész javaslatra végtagcsonkolást kell végeznünk, ezt lehetőség szerint a jövőbeni protetizálás (művégtaggal való ellátás) biztosítás jegyében tesszük.

Járóbeteg rendelésünk proktológiai (végbél-sebészeti) eseteinket is magas szinten látja el. Ha mégis műtéti megoldásra van szükség, lehetőleg a minél kevesebb kellemetlenséggel járó eljárásokat helyezzük előtérbe 1 napos ellátás keretében.

Igény szerint elvégezzük gyermekkorú betegeink rutin műtétjeit (lágyéksérv, vakbélműtét, kis urológiai műtétek). Ezen kis betegeinket műtét után szükség szerint a gyermekgyógyászati osztályunkon helyezzük el a speciális gyermeksebészeti felkészültséget igénylő eseteket a megyei kórházba utaljuk.

Betegeink lehető legjobb műtét utáni ellátását jól képzett nővérgárda biztosítja.
Kívánjuk, ne legyen ránk szükség, de ha mégis, bizalommal forduljanak hozzánk.

Orvosaink
Dr. Krasznay Péter szakmai vezető főorvos
Dr. Kuti Lajos helyettes szakmai vezető főorvos
Dr. Bálint Alexander főorvos
Dr. Kosztolányi Attila főorvos
Dr. Tímár Tamás főorvos
Dr. Nagy Lóránd mátrix vezető

Szakmai vezető főnővér: Tajti Magdolna
Szakmai vezető főnővér helyettes és Sebkezelő, decubitus coordinátor: Losonci Györgyné
Adminisztráció: Molnár Violetta
Ápolók: Bódiné Ács Erzsébet
Székelyné Seres Angelika
Redler Tibor
Kovács Istvánné
Csollák Istvánné
Nagyné Torba Magdolna
Madarász Tímea
Túróczi Andrásné
Ápolási asszisztensek: Balázsné Szabó Mária
Varga Istvánné
Adminisztrátor: Molnár Violetta
Pestiné Kovács Zsuzsanna
Sebészeti asszisztensek: Simonné Kovács Rita
Havrán-Balogh Ildikó
Gyógytornászok: Nagy Barbara
Keresztes Melinda"

yogosan 2015.07.29. 13:07:52

@hajatsermuta:

Lehet a poszter fogalmazása nem pontos,és Bíró főorvos úr nem a szóban forgó kórház sebészetén dolgozik.Vagy nem tudom.

she_wolf 2015.07.29. 13:51:38

@yogosan:
Kiegészítenék:
a kórház hivatalos honlapja:
www.jaszberenykorhaz.hu/index.php

fekvőbeteg osztályok - belgyógyászat

www.jaszberenykorhaz.hu/page.php?46

fekvőbeteg osztályok - traumatológia

www.jaszberenykorhaz.hu/page.php?56

A Traumatológia mb. szakmai vezető főorvosa Dr. Bíró Attila (gondolom, róla van szó).

asztalosani 2015.07.29. 14:02:05

ántsz- bejelentés -írott formában

she_wolf 2015.07.29. 14:07:03

@yogosan:
Bocs, lemaradt, hogy az általános sebészet egyik területe a baleseti sebészet (traumatológia).

yogosan 2015.07.29. 14:10:17

@mig54:

Akkor csak meglett a doki. (nevető smile)

she_wolf 2015.07.29. 14:54:33

@yogosan:
Ezért szoktam én általában linkeket megadni, ott lehet bogarászni.
Nincs hibalehetőség, elgépelés, ecetetrá...

A poszthoz: részvétem a családnak, sajnálom, hogy mindezeket meg kellett tapasztalniuk:(
Nagyon szomorú, hogy még egy kórházon belül is mekkora minőségi eltérések lehetnek osztályok között. Valahogy a "sok bába közt elvész a gyerek" típusú problémát látom (nem csak itt). Ez pedig valóban emberi mulasztás, aminek pénzben kifejezhetetlen a következménye.

hajatsermuta 2015.07.29. 16:50:44

@mig54: Nem voltam elég alapos (szemben Veled), én csak az általános sebészetet néztem, a balesetit nem. Abban viszont tévedsz, hogy " az általános sebészet egyik területe a baleseti sebészet (traumatológia)."Teljesen külön szakma, nagyjából úgy viszonyulnak egymáshoz mint az autószerelő a karosszéria lakatoshoz.
Az általános sebészet kizárólag az ún. lágyrészek (azok közül sem mindegyik) nem sérüléses eredetű műtétjeivel foglalkozik, a baleseti sebészet pedig nagyjából mindennel (kivéve az agy), amit külső behatás károsított.

asztalosani 2015.07.29. 17:26:18

@mig54:

itt mindenki jobban járna, ha a netről (szakmai oldalakról) összehalászott kommenteket másolnál ide a neved alá, mely valamennyire tükrözné a véleményedet, és elfelejtenél saját kútfőből írni, mert ez így amit itt bebüfizel kezd egyre szánalmasabb lenni. 3:)

remélem megköszönöd @hajatsermuta: -nak, hogy vette a fáradtságot a fejtágításodra, hiszen sok más értelmesebb (cöcöcöcö) dolgot is csinálhatott volna a drága idejében. de ha már akadt egy lelkes fejtágítód, aki a semmiért cserébe tágítja a fejedet, esetleg megkérdezhetnéd tőle, hogy mi a különbség a baleseti AMBULANCIA és a baleseti SEBÉSZET között is, mert múltkor még azt is keverted! illetve kevertétek, és okoskodtak jobbra balra.

én már nem fogom megtenni, mert nem érdemled meg, főleg azok után amit itt lerendeztél/lerendeztetek velem szemben!

pöndörödő macskaseggszőr 2015.07.29. 18:59:46

Y. ,,doktor úr" orrát az betoltam volna az arcába, az biztos.

Részvétem a családnak.

she_wolf 2015.07.29. 19:55:28

@hajatsermuta:
Köszi a kiigazítást!:)
Igazából nem tudom, mi minek a "gyereke", de ennyivel is beljebb vagyok már:)

she_wolf 2015.07.29. 20:27:22

@asztalosani:
Értem. Tehát azért, mert legutóbb megint sikeresen magadra borítottad a szaros bilit muszáj belém állnod. Nekem aztán töknyóc, akár a földhöz is verheted magad nagy igyekezetben.
Nem érdemlem meg, hogy foglalkozz velem? Úristen! Ezt is megértem:) És a többiek? Voltak még vagy négyen, öten, ha jól tévedek. Nekik is lapát van? Akkor szerintem buli lesz.
Köszi az "értékes és szakmai" hozzászólást egyébként, újfent látszik, hogy belőled 3 típusú firkálmány bír kijönni:
1; Csibész! Fogd meg (as.:ántsz)!
2; mig54 baszogatása ha kell, ha nem
3; kákán is csomót keresni (minimum 20 ropi+áfa/óra)

(Ja, és ezredszerre is nota bene!: fáradságot, nem pedig fáradTságot:P Bocs, kibújt belőlem a nyelvtannáci.)
Egyébként pedig tehetsz egy szívességet!:)

defné 2015.07.29. 21:17:31

Az agyamat eldobom,hogy megint kezdődik a helyesbítés a különböző sebészeti osztályok nevének a pontos meghatározásáról,meg hogy melyik sebészeten mit csinálnak és mit nem csinálnak.Nem teljesen mindegy? Egy laikusnak nem teljesen mindegy,hogy minek nevezik pontosan azt a kibaszott sebészeti osztályt? Van ennek valami lényeges jelentősége itt ezen a blogon?

she_wolf 2015.07.29. 21:45:03

@defné:
Persze, hogy nincs:) Illetve annyiban talán, hogy tudható legyen, ki(k)nek mond köszönetet a poszter. Ebből lehet megint 200 körülre menni:(
Én köszönöm ha kiigazítják amit rosszul tudok, nem esik le a karikagyűrű az ujjamról:)
Van, aki ezt rangon alulinak érzi, az meg engem nem érdekel.

csoio csagasz 2015.07.29. 21:56:52

Nem értem ezt a szemét, lejárató blogot.

A csúti genetikailag selejtes agyú kokeró stadionjában fűteni lehet a füvet, ki a fas.. érdekel a nagyanyád lába...
Elvtársak, Magyarország jobban teljesít, és a purdé férjével karöltve ki is világítottuk.

zünüke 2015.07.29. 22:14:31

@csoio csagasz:

Szegény nagyi lábát, az azon keletkezett sebet, nem a csúti genetikailag selejtes agyú kokerónak kellett volna ellátni, (bár utálom én is)hanem az ott dolgozó egészségügyi személyzetnek, amit ezek szerint nem tettek meg.

hüpike 2015.07.30. 05:36:31

@asztalosani: ha már valakit kioktatsz, okosodj te is: baleseti ambulancia simán lehet baleseti _sebészeti_ ambulancia, és baleseti _belgyógyászati_ ambulancia. Egyik a sérülésekkel foglalkozik (törés, zúzódás, stb) másik pl. mérgezéssel. Az ambulancia meg kb annyi hogy járóveteg ellátás, a szakterületet nem mutatja.

Tmony 2015.07.31. 13:42:59

Nem értem miért nem lehet a szóban forgó személyt a nevén nevezni. Yosef Assefa Mengesha doktorról van szó, aki mellesleg a várostól az idén az egészségügyben végzett "emberséges és áldozatos" munkájáért kitüntetést kapott. Akit erre érdemesnek találnak, az végezzen a díjhoz méltó szakmai tevékenységet. Kórházi betegként volt hozzá szerencsém. Sok gyógyszerre vagyok allergiás, ezek nevét amikor bekerültem közöltem is. Ennek ellenére az egyiket infúzióban kiírta nekem, pont azt amire a legérzékenyebben reagálok. A véletlen műve, hogy rákérdeztem amikor a nővér bekötötte, hogy mi az amit kapni fogok. Amikor felhívtam a figyelmét, azonnal levette az infúziót, mert elmondása szerint attól a mennyiségtől sokkot kaptam volna. Szavazzon neki a képviselő testület és a kórház vezetése még egy díjat, hátha felnő hozzá, és tisztességes munkát végez.

zünüke 2015.07.31. 15:26:15

@Tmony: Nem küldted el a ........ba?

she_wolf 2015.07.31. 15:32:47

@Tmony:
A néven nevezésre már én is rákérdeztem egyszer (abban az esetben elmarasztaló ítélet is született az orvossal szemben, ha jól emlékszem), mire azt a választ kaptam egy jogásztól, hogy ilyen a magyar jogrendszer. Puffneki!:(
Az, hogy aki kíváncsi rá úgyis megtalálja egy dolog, de ha a delikvens eléggé éber, akkor élhet a jogával, és perelhet jó hírnév(?) megsértése, meg mittudoménmi miatt:(
Az általad említett doki pedig még bőszen praktizál.

2015.08.19. 13:12:52

Követeljétek a minősítési rendszer bevezetését a kormányon !
És akkor majd talán lesz normális betegellátás !

Mónika Banya 2017.06.08. 16:40:55

Nekem anyukám feküdt Yosef főorvos úr osztályán,majdnem 2 hétig és maximálisan megvoltunk vele elégedve,minden vizsgálatot elvégeztetett,amit kellett és türelmesen kedvesen és érthetően elmagyarázott mindent ha kérdeztük. Nem tudok rá írni semmi negatívumot.
(Pedig egyetlen forintot sem adtunk neki)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása