A nővérhiány csak az első lépés

2015.05.14. 07:05

083111_dotcom_doctor.jpgAlapellátás, hogy az ember ne haljon meg az utcán, bevigyék kórházba infarktussal, megműtsék gyulladt vakbéllel, stb., és védené a rászorultakat. De ne kaphasson ingyen protézist, luxusvizsgálatokat, stb. és ne kapjon pluszt, aki önmaga rontja az egészségét. Csak ez a megoldás! 

 

A haverom 20 éve kint orvos Füssenben. Főorvos, 6 500 Euro-t keres. Síbalesete volt, kifordult a térde. Együtt dolgozik, ebédel, kollégája a radiológus főorvos, aki megröntgenezte. Mondta neki, nem tud így diagnózist felállítani, kell MRI. Mondta a haverom, persze, rajta. A kolléga meg mondta, a te biztosításod ezt már nem fedezi, 500 Euro-t kell fizetned pluszban.

 

Amikor több mint 10 éve bevezették az autókra a kötelező biztosítást, fél évig óriási felháborodás volt belőle. Mára meg mindenki tudja, a kocsira van egy alapbiztosítás, mely véd másoktól és erre ráépítve lehet casco-val a kocsin drága pénzen mindent biztosítani. Alapellátás, hogy az ember ne haljon meg az utcán, bevigyék kórházba infarktussal, megműtsék gyulladt vakbéllel, stb., és védené a rászorultakat. De ne kaphasson ingyen protézist, luxusvizsgálatokat, stb. és ne kapjon pluszt, aki önmaga rontja az egészségét. Csak ez a megoldás!

 

 

 

Ezt tudják a minisztériumban is és tudják, hogy vagy 3 millió ember azonnal kiesne ebből a kategóriából. Kiesnének az önhibából kövérek, a dohányosok, az alkoholisták, a lumpenek, a soha sem dolgozók, a nagyon szegények. Szóval, azok, akikre minden évben másra szavaznak, akik pár forintért bármire képesek. A kormány bukna egyből. De 10 év múlva nem lesz más megoldás, mert megdöglünk!

 

 

Ez a rendszer előbb, utóbb úgy is bejön, mert a ténylegesen dolgozó, önmagát és gyermekeit biztonságban tudni akaró lakosság ki fogja kényszeríteni. Első lépés a nővérhiány lesz, majd ezt az orvosok hiánya fogja követni. Az orvosok vissza fognak jönni, de csak hosszú évek múlva.

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2015.05.14. 07:20:58

T. Blogszerkesztő vagy blogot szerkesztők!

már unom.
unom és unom, hogy mindig csak egy kommentet szednek ki és raknak be.
mire jó ez?
ezt már megbeszéltük, megvitattuk és szerintem már le is zártuk.

ha ennyire nem érkezik panasz Önökhöz (tán el kellene gondolkozni azon hogy ennek mi is lehet a valódi oka), akkor tanácsolnám, hogy keressék meg a panaszosokat. tudják: ha hegy nem megy mohamedhez...

igen, ez valóban sokkal időigényesebb és macerásabb és dolgozni is kell érte, de legalább nem zuhanna tovább a blog színvonala... ami ugye a bevételekre is kihatással lesz előbb utóbb

javasolnám a különböző fórumok böngészését, FB -os hírek közötti csemegézést, esetleg más eü.-s hírek kommentelői közötti vadászatot, sőt ha még ennyire sem akarnak melózni, akkor a korábbi panaszosok megkeresését (mert Önöknek megvan az emailcímük): kíváncsi lennék egy egy történet végkifejletére, hogy az elmúlt időben hogyan alakult a panaszos élete, pl.: ki fpogadta meg a tanácsokat, ki lépet tovább akár az ántsz-hez stb. : pl: tavaly volt itt egy anyuka aki a felnőtt lányát elvesztette, valami (cím) I. rész volt a cikk címe. akkor arról volt szó hogy lesz II. része aztán eltávolításra került az I rész is, és abba maradt.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.14. 07:32:08

Ez a poszt tképp mi? Valahol nemrég olvastam egy másik posztot arról, hogy nem veszett ki a szolidaritás az emberekből. Ennek a szerzője viszont maga a tökéletes cáfolat, az egoizmus mintapéldája.
Nem részletezem, gondoljon mindenki amit akar.

asztalosani 2015.05.14. 08:08:25

@pythonozok:
majd holnap azt teszik ki...

2015.05.14. 09:17:04

A síelő havernak nem járt volna a teljes ellátás, mert saját maga rontotta el az egészségét azzal, hogy veszélybe sodorta önmagát.

2015.05.14. 09:20:39

Kiesnének az önhibából kövérek, a dohányosok, az alkoholisták, a lumpenek, a soha sem dolgozók, a nagyon szegények.
Válasz erre ;

És akkor ide lehet sorolni a sportolókat, mert miért koptatja direkt az ízületeit és miért sodorja magát direkt veszélybe .Aztán ide lehet sorolni a sofőröket mert direkt veszélyeztetik magukat azzal hogy autóba ülnek, majd mindazokat akik stresszes munkát végeznek , mert senki nem nyom pisztolyt a fejükhöz hogy vezetők legyenek vagy vállalatokat vezessenek . És még elég sok embert ide lehetne sorolni .
Továbbá honnan kívánja megállapítani a kedves posztíró azt, hogy ki dohányos ki alkoholista , ki lett direkt aidses mert kurvázott stb stb ?

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2015.05.14. 09:34:07

Sajnos igaza van a posztolonak. Akut problemaval 3 honapra kaptam idopontot szakorvoshoz. Maganreneloben ket nap mulva fogadtak es 400.000 forintomba kerult osszesen a kezeles. Miert fizetek akkor az allamnak? Nem minimalis osszeget, hiszen a jovedelmem tiszta, bejelentett. Szinte nem hasznalom az allami egeszsegugyet. Nogyogyasz, fogorvos, gasztro ( igaz vele nem voltam elegedett es valtottam), szemesz szinten magan. Sőt ultrahangert, vervetelert is fizettunk mar.Tenyleg nem ertem, miert fizetek. En tamogatom a magan rendszert. Miert en fizessem ki mas kezeleset?

reepach 2015.05.14. 09:57:20

@anitám83:
"Miert fizetek akkor az allamnak? ...Tenyleg nem ertem, miert fizetek... Miert en fizessem ki mas kezeleset? "
Azért, mert a szolidaritáselvű társadalombiztosítási rendszert (sec. Bischmarck) fenn kell tartani nálunk éppúgy, mint a legtöbb civilizált országban, pl. az Egyesült Királyságban is. Ugyanúgy, mint a gépkocsi kötelező biztosítást is fizetned kell, akkor is, ha soha életedben nem okoztál, nem okozol balesetet, a Te általad befizetett biztosítási díjból (is) fizetik ki a más által okozott kárt...
Nem beszélve arról, hogy érhet Téged is olyan betegség (ne legyen így, de
bármelyikünkkel előfordulhat), amit a magán szektor nem tud kezelni, vagy Te sem tudnád megfizetni. Például egy daganatos betegség kezelése elérheti a több tízmilliós költséget, - és Mo-n jelenleg nincs is olyan magánintézmény, ahol akár egy bonyolultabb hasi- mellkasi- vagy agyműtétet el tudnának végezni -, de pl. a Hepatitis C gyógyszeres kezelése is 20 milllió forintba kerül, és ezt a rászoruló betegek ingyen kapják. Szóval, ezen okok miatt kell fizetned a TB-t, még akkor is, ha az elérhető, olcsóbb szolgáltatásokat a magánszektorban veszed meg...

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2015.05.14. 10:05:26

@reepach: Reszben igazad van. Akkor legyen egy minimalis osszeg amit mindenkinek fizetnie kell, de azon felul en szeretnem eldonteni, hogy melyik ellatast veszem igenybe es hova fizetek. Azert az vegkepp felhaborito, hogy fizetek es nem tudom igenybe venni az ellatast csak honapokkal kesobb. Illetve aki nem fizet semmit, ugyanolyan ellatast kap mint en.

2015.05.14. 10:43:21

@reepach: Kíváncsi lennék hogy ezeket a kezelési költségeket hogy számolják ki ?

reepach 2015.05.14. 10:59:12

@Diorella Queen: Az esetek többségében nagyon egyszerűen: veszik a felhasznált eszközök és gyógyszerek árát, aztán ehhez hozzáadják a nagyértékű műszerek (CT, MR, altatógépek, endoszkópok, stb.)amortizációját, a kórház fenntartásának vonatkoztatott költségét és a ráfordított munkaidőt.
A példaként említett Hepatitis C kezelésére szolgáló gyógyszer egy (azaz 1 db) tablettája 1000 (ezer) dollárba kerül, és ezt 12 héten keresztül kell szedni. Viszonylag könnyen kiszámolható, hogy 12x7x1000= 84 ezer dollár, jelenlegi árfolyamon 23 millió forint. És ez csak a gyógyszerköltség, a szükséges labor- és képalkotó vizsgálatok ára és az orvos munkaideje nincs is benne...

2015.05.14. 11:21:20

@reepach: Én nem rég kaptam meg a hepára az oltást, 18 ezerbe került saját zsebből. Állítólag a C ellen is véd egy kicsit. Legalább is az orvosom ezt mondta .

2015.05.14. 11:23:05

A primert kellene erősíteni . Megelőzés, megelőzés, megelőzés + védőoltás, védőoltás, védőoltás + szűrések, szűrések, szűrések + tájékoztatás, tájékoztatás , tájékoztatás.
Utóbbi még az árkos rendszerben is több volt, mint manapság .

Braincelle 2015.05.14. 15:21:41

és a szívinfarctusával mit csinálnak? Beviszik kórházba, de PCI már nem lesz, mert dohányos?
aki kövér, ne kapjon térdprotézist? inkább nyomorodjon bele az ezzel járásképtelenné váló beteg ápolásába a család?
és aki sokat stresszel és keveset alszik, az nem árt az egészségének?
hol a határ?

Braincelle 2015.05.14. 15:23:37

és a szívinfarctusával mit csinálnak? Beviszik kórházba, de PCI már nem lesz, mert dohányos?
aki kövér, ne kapjon térdprotézist? inkább nyomorodjon bele az ezzel járásképtelenné váló beteg ápolásába a család?
és aki sokat stresszel és keveset alszik, az nem árt az egészségének?
hol a határ?

CPR 2015.05.14. 16:47:09

@Diorella Queen: Mi van? Valamelyik betalált?

she_wolf 2015.05.14. 17:03:36

@Braincelle:
Kérdezd meg @desw -t, ő majd megmondja:)

she_wolf 2015.05.14. 17:11:25

@asztalosani:
A bloggazda csak él a blogszabályzat adta jogával. Slussz! Ne stresszelj ezen, árt a vonalaidnak, és nem kapsz majd orvosi ellátást, elmehetsz a kamatlábaidon az ügyvédedhez, és kérheted az eü. doksik másolatát.
Kell ez neked?:)

asztalosani 2015.05.14. 19:09:43

@mig54:
nem stresszezlek, de ennek így nincs semmi értelme és hamarosan a hirdetők is ráébrednek

she_wolf 2015.05.14. 20:08:54

@asztalosani:
Én azért remélem, hogy Despota jól van!

Mille38 2015.05.14. 20:52:40

Próbálok a bejegyzésre reagálni, mert azért vannak benne igen éles etikai felvetések.
Hol van a határa az alapellátásnak és hol a luxusnak?
Tényleg ne kapjon ingyen csípőprotézist a 60 éves pszichológus, bár még akár 15 évig kezelhetné a gyerekeket, ha mozgásképes, enélkül viszont ágyhoz kötött beteg lesz és még nyugdíjat sem kap? Hagyjuk rokkantnak az embereket, nyomorban élni bezárva a lakásukba, míg van nekik, mert persze jövedelem nélkül elveszítik? Ne adjunk drága gyógyszert az SM betegnek, inkább kínlódjon a fájdalomtól, úgyis dolgozik, míg bír, utána pedig mehet az utcára?
Melyik kontinensen élünk mi tulajdonképpen? Én még mindig ragaszkodnék ahhoz, hogy Európában legyünk európaiak, legalábbis amennyiben ez a szolidaritás, az emberek közötti megértés, a szabadság vívmányait jelenti és ezzel a társadalombiztosításnak egy elég magas szintjét.
Az egészségügyi ellátásba azért azt is bele kellene kalkulálni, hogy "megéri" nekünk munkaképessé tenni a betegeket, sokkal jobban, mint hagyni lerobbanni, elnyomorodni őket az ellátás hiányában. Igen, ez sajnos azt jelenti, hogy egymás kezelését fizetjük. Azonban ez csak addig probléma, míg egészségesek vagyunk. Holott bármelyikünk bármelyik nap kerülhet abba a helyzetbe, hogy gyógyításra, kezelésre, műtétre, eszközökre szorul. Én inkább a banális dolgokat fizettetném meg és ezért tartottam mindig is helyesnek a vizitdíjat, amit a társadalmi butaság demokratice leszavazott.
Az a szokásos szöveg, hogy aki nem fizet semmit, ugyanolyan ellátást kap, mint az, aki igen, messzemenően nem igaz. Az igazán szegények számára a ellátáshoz való hozzájutás számos okból korlátozott: nem tudja, hova forduljon, mert sajnos az alapellátás is sokszor információhiányos, nem tudja kifizetni/megelőlegezni az útiköltséget, marad az alsóbb szintű ellátásban, nem vizsgálják ki teljesen vagy időben, nem irányítják a megfelelő kezelőhelyre, de ott sem foglalkoznak vele száz százalékig, nem tudja megvenni a nem támogatott szereket és eszközöket, nem telik a megfelelő diétára, stb. (Persze van néhány tehetős adócsaló is a rendszerben, de ők meg úgyis megveszik a magánellátást.) Az egészségügy is szegregál, csak erről nem illik beszélni. Tessék kipróbálni jól kiöltözve menni az orvoshoz és máskor szakadtan.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.05.15. 10:19:24

azért ezen a történeten kicsit finomítani kell. ekkora nettó keresettel az ember vagy privát biztosított vagy önként vállalt állami biztosított (jelenleg bruttó 53500 a határ)
ha állami biztosított akkor a biztosító garantáltan fizeti az MR-t csak várni kell rá.
ha magán biztosított akkor előfordulhat, hogy önrésze van és ki kell fizesse a vizsgálatot. (pl van 1200 euró önrésze ez azt jelenti, hogy évente az egészségügyi kiadások első 1200 euróját saját zsebből fizeti).
de olyan, hogy a biztosító ne állja az nincs, a radiológus meg nem nagyon van, hogy honnan tudja milyen önrészes magánbiztosítása van a kollégának.
egyébként főorvosi szinten egy MR-t el lehet intézni számla nélkül, bár nem annyira egyszerűen mint régen

2015.05.15. 23:21:36

@asztalosani:

A letölthető médiaajánlat szerint 60 ezer + áfáért nagyon szívesen írnak rendelésre is bejegyzést.

asztalosani 2015.05.19. 20:46:19

@tff:
köszi, azt hiszem akkor pályát módosítok és belekezdek cikk írásba :)

asztalosani 2015.05.19. 20:51:31

@mig54:
betegéletutamból:
gyógyszerekért általam fizetett összeg (TB támogatás nélkül): kb. 125.452 Ft
addig tb támogatott gyógyszer került az oepnek: kb. 8.758 Ft.ba

miközben ugye ott a levont eü. jár... amit még össze sem mertem adni a fenti időszakra

az általad belinkelt cikkhez: jó elgondolás, de nem lesz belőle semmi, hiszen nekik az az érdekük, hogy minél többet költs magadra és minél kevesebbet a közösből (várólisták hosszúsága is ebből az okból kifolyólag nem csökken: hiszen ha 1/2 évet kell várnod egy sürgős uh-ra, akkor inkább fizetsz 5-10 ezret) :(

she_wolf 2015.05.20. 00:46:16

@asztalosani:
Regisztrálnom kéne az Ügyfélkapura, de mindig elfelejtem. Majd egyszer megteszem. Lehet, hogy jól meg fogok lepődni, ki tudja...

Már többedszer írom, és mindig ugyanerre jutok, hogy az eü.-t nem én fogom megmenteni. Meg nem valamelyik világraszóló ötletem. De ami jelenleg van, az tényleg nem tartható.
Csak azt látom, hogy a fenntartó középosztály tűnik elfele a süllyesztőben, és így még nagyobb lesz a szakadék a megmaradó két társadalmi réteg között. Itt kellene valami kemény kéznek beavatkozni. És nem lennék meglepve, ha az nem magyaré lenne, bár ennek a valószínűsége csekély.
Azt szeretném (és gondolom, ezzel nem vagyok egyedül), ha az adók és járulékok levonása nem nyírná meg annyira a jövedelmet, hogy abból ne lehessen tisztességesen megélni. Hogy ne legyen "extra kiadásnak" minősítve az az 5-10 ezer, amiről írtál. Megyek biliért....

asztalosani 2015.05.20. 07:23:51

@mig54:

nem fogja "megnyírni": ebből az lesz, hogy az "okosok" kitalálják azt, hogy a levont eü. járulék mellé fizess magán biztosítót ha többet és kényelmesebben, gyorsabban akarod, meg olyan nagy szavakkal fognak majd jönni mint "egyéni számla"

hm....

hát aki már látott egy két dolgot tudja mi lesz ebből a jó magyar mentalitás mellett:
1. a magánbiztosító a pluszban befizetett biztosítási díj 80%-ából fenntartja magát...
2. a maradék 20%-át eltőzsdézi (bocsánat! befekteti)
3. majd az "okos" kormány észreveszi, hogy ez mennyire jó üzlet és ezeket a biztosító intézeteket megszünteti/átalakítja NEMZETI BIZTOSÍTÓ intézetnek, amit kijátszanak haveroknak. ez lesz a nagy III. mutyi amit nagy biztosító mutyinak fognak nevezni
4. miután már nem lesz benne annyi zséééé, bejelentik, hogy ejnye bejnye ez rossz ötlet volt, eltőzsdézték a befizetett járulékokat, de mentsük meg még a bent maradt összeget, majd megállapítja egy nemzeti konzultáció előtt, hogy ez nem jó az embereknek, és nem akarjátok hogy ez így maradjon, majd kiküldik a leveleket. (lsd a napokban ov híradóban közzétett szereplése bevándorlásügyben: egyértelműen nyilvánította hogy a magyarok NEM akarnak bevádolóbarát politikát folytatni, annak ellenére hogy még ki sem küldték a kérdőíveket) ha nem az a válasz érkezik be, amit elvárnak sebaj, mert úgysem ellenőrzik így azt mondanak amit akarnak.
5. ezt követően az okos kormány 10 évre visszamenőleg államosítja a magánbiztosítóhoz befizetett összegeket, mondván: az állam jobban kezeli azokat (rejtett adóemelés, mert ameddig az államit kötelező volt fizetni, addig a magánt kötelezően választhattad), majd előírja (megzsarol) azt neked hogy át KELL lépned az államiba és vinned a megmaradt összes magán befizetésedet, mert ha nem akkor az eü nem fog ellátni.

"extra kiadásban" igazad van, de ha már nyugati árakat fizetünk (lsd termékek), akkor ahhoz nyugati bérek is kellenének, de mivel eladták az összes hazai gyártó-, termelő egységeket (lsd.: cukorgyárak szándékos lerombolása, felszámolása EU nyomás miatt!!! és a többi hasonló) így csak egy felvevő és kiszolgáló piac lettünk, aminek fent maradásához az kőőőőő, hogy minél alacsonyabb bérek legyenek (hiszen csak azért jönnek be nemzetközi gyárak (pl.: audi és a többi) hogy itt olcsóbban termeljenek, szereljenek össze alkatrészeket), vagyis ismét csak ki vagyunk szolgáltatva, hisz ha a kormány azt mondaná hogy emeli a minimálbéreket 90-ről 120-ra holnaptól, akkor az összes nemzetközi cég szedné a sátorfáját és elmenne (lsd.: tesco fele is kivonult egyik napról a másikra, mert már nem éri meg nekik). aztán ott van paks 2. már nem csak felvevőpiac és kiszolgáló piac vagyunk hanem egy nagy szeméttelep is (atom hulladék). ameddig nem lesz saját nagy (mamut) ipari vállalatunk és ameddig ki nem találjuk mit tudunk termelni a nyugat számára, addig így is marad. és tekintve a mostani vezetést... hm...főleg hogy ki vezeti... nos ahogy mondani szokás: a vér nem válik vízzé: és az inkább mindent elad ami mozdítható, mintsem építene a KÖZ (és nem saját maga) javára. 100%-ig megértem azokat a kisvállalkozásokat, innovációkat akik úgy döntenek: külföldre viszik a találmányaikat, ötleteiket. (pl.: prezi)

she_wolf 2015.05.20. 17:42:05

@asztalosani:
Nem vagyok vátesz, és -szerencsére- nem tudok az ő fejükkel gondolkodni (vigyorgó rulez!).
Amit előre vetítettél, az sajnos már szinte forgatókönyv szerinti következtetés mindabból, amit a közelmúltban műveltek sorozatban. A félelem pedig jogosnak tekinthető. Szerintem.
Örömmel benne lennék abban, hogy a kötelező TB mellett folyamatos szerződésben legyek a magánszektor egyik -nekem leginkább megfelelő- képviselőjével (intézményével), de az általad leírtaktól való félelmem okán folyamatosságról, elköteleződésről szó sem lehet, csak esetenkénti kapcsolatról, ami úgye húzósabb egy picit.

Nyugati árak-nyugati bérek tekintetében szerintem senki nem vitatkozna veled, ez logikus: a nincsből nem lehet fizetni.
Az már régóta köztudott, hogy Magyarország gyakorlatilag a fal lebontása óta rohamléptekkel öli a gyártást, kereskedelemből és szolgáltatásból próbálja meg fenntartani magát.
Most Vittor abban bízik, hogy majd ő, meg Cameron jól beintenek a bevándorlási politikának, és ketten együtt megfingatják az EU-t. Csak Vittor azt felejti el, hogy míg mindkét ország valóban gazdasági menekültekkel lenne tele, Anglia célország, Magyarország pedig csak tranzit. Elücsörögnek itt, amíg felderítik a jobb helyeket egy kicsit arrébb...
Normális helyeken ez úgy történik, hogy a bevándorlókat örömmel fogadják, és elhalmozzák olyan álláslehetőséggel, és fizetései feltételekkel, mint amilyen most nálunk pl. a közmunka*. Vagy végzettsége szerint ajánlható neki meló. A haza büszke fiait és lányait pedig normális melóhelyre és normális fizetéssel alkalmazzák. Függetlenül attól, hogy keresztény, ateista, buzi, vagy éppen boldog családapa/-anya.
Be lehetne végre fejezni a tereléseket, a megvezetéseket, az emberek hülyének nézését, és valóban az égető feladatokra kellene koncentrálni! Ha rendesen megfizetik az embereket, akkor kivonulnak a multik mert nincsenk bagóért keccsölő szolgák? És a multiknak az ő országukban mivel foglalkoznak az emberek normális fizetésért?

"100%-ig megértem azokat a kisvállalkozásokat, innovációkat akik úgy döntenek: külföldre viszik a találmányaikat, ötleteiket."

Ez nem új keletű, eddig is így volt, és a jövőben még "ígyebbül" lesz. Nem egy olyan magyar újítás született, amit itthon abcúgolt a vezetés, a kiagyalója a hóna alá csapta a motyókáját, külföldön megvették, mi meg (a birkák) licencdíjat fizetünk külföldnek, hogy itthon használhassuk. A kiagyalója meg otthon (természetesen nem a budapesti albérletében) röhög a markába, és simogatja a csinos kamatlábakat.
Rengeteg szellemi termékünk veszett már oda így. Ma, amikor főiskolások, egyetemisták előhozakodnak egy újítással, akkor ezek az agyatlanok megmosolyogják, hogy milyen jót játszanak a gyerekek, aztán pár év múlva az ölükben tartják a leesett állukat.
Mikor lesz végre igazán szakértő kormányunk, a marakodó kispályás helyett?

*a közmunkát simán át lehetne nevezni (ebben ászok vagyunk ám!) a munka jellegének megfelelő szakmunkának. Máris szalonképesebb, és mi nagyon adunk ám a látszatra.

she_wolf 2015.05.20. 17:49:27

@asztalosani:
Kicsit vicc, hogy napok óta gyakorlatilag MI!! KETTEN!! BESZÉLGETÜNK!! a blogon, szanaszerteszéjjel kefélve offtopik hozzászólásokkal:(

A nagybetű ezesetben nem kiabálás, inkább csak döbbenet akar lenni, ami egyrészt annak szól, hogy ezek szerint uborkaszezon van (és ez a jobbik verzió!), másrészt annak, hogy éppen mi beszélgetünk:o

she_wolf 2015.05.20. 18:36:46

Bocs, de ha már offtopik, akkor adjunk a szájának!
Aztat olvasom a zindekcen, hogy Vittor aszonta a bevándorlás elutasítása indokaként, hogy

"...Magyarország sosem volt multikulti hely, a magyarok egy ilyen kulturális kihívással képtelenek lennének megbirkózni."

Ezzel szemben a zorigón meg evvvan érvként felhozva a hazacsábítós hazugságok között:

"7. Budapest - multikultibb, mint gondolnád
A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugati országok szokásai, ételei (miegymás)
kis keresés után mind megtalálhatók Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva."

Hogy miért neveztem hazacsábítós hazugságoknak? Belinkelem, mert érdekelne, hogy Ti mit gondoltok róla (van benne eü.-s hazugság is).

gyerehaza.org/node/93

Háááát....Magyarország! Én így(!) nem szeretlek:(

asztalosani 2015.05.20. 20:27:01

@mig54:
"napok óta gyakorlatilag MI!! KETTEN!! BESZÉLGETÜNK!!"

nem.
tévedsz.
mi nem beszélgetünk.
mi írogatunk.
:P
;)

asztalosani 2015.05.20. 20:27:57

@mig54:
már várom mikor támadnak be majd azzal pont ezért, hogy mi egy személy vagyunk csak két nickkel :P XD

asztalosani 2015.05.20. 20:42:30

@mig54:
multikulti?
nos, volt némi elképzelésem hogy mi takar a fogalom, de ilyen oximoron után amit bekopiztál:

"...Magyarország sosem volt multikulti hely, a magyarok egy ilyen kulturális kihívással képtelenek lennének megbirkózni."

kénytelen voltam rákeresni a googlen, nos ezt találtam (csattanó kérdés a végén lesz):

"A multikulturális kifejezés kulturális vagy nemzeti sokszínűséget jelent, míg a multikulturalizmus olyan ideológia, mely támogatja a kulturális és a nemzeti sokszínűséget és elismeri az etnikai kisebbségiségeket."

öööööööö...
valaki pleaseeee magyarázza már el mi a francokat keres itt akkor orbáncka ha a magyarok képtelenek megbirkózni a kulturális kihívásokkal?

nézzük:
" Egyesek zsidó[1], még többen cigány származást tulajdonítanak neki. Kende Péter✡ annak idején hírhedt könyvében megpendítette, hogy állítólag Orbán apja cigány, anyja zsidó származású, ám szerinte egyik sem igaz. Egy alkalommal egy lapnak nyilatkozva tagadta, hogy cigány lenne. A Valeurs Actuelles című francia liberál-konzervatív hetilap 2014-ben számolt be Orbán zsidó származásáról, amelynek munkatársait a miniszterelnök a házában fogadott. Íme az ominózus mondat:
"Elfelejtve mellékesen a református Orbán apjának zsidó származását és azt, hogy feloszlatta a Magyar Gárdát, amely a nyíltan idegengyűlölő, de a választók egyötödét magához vonzó Jobbik párthoz közelálló szélsőjobboldali félkatonai szervezet."
A cigányokat is kedveli, akikről azt nyilatkozta, hogy rejtett erőforrások, és szerinte senki sem született hiába. Más alkalommal a zsidókat isten áldásainak nevezte.
Anyja testvére, Sipos Katalin férjhez ment a zsidó Vitézy Lászlóhoz✡. Unokatestvérei tehát zsidók.
Felesége feltehetően zsidó, gyermekeinek pedig olyan neveket adott, melyek zsidó és cigány családok esetében jellemzőek (Ráhel, Sára, Győző).
Ha kiderül, hogy Orbán eltitkolta akármelyik származását előbbiek közül, akkor egy hatalmas szélhámosról van szó, hiszen Orbán magát nemzeti, jobboldali politikusnak, a magyarság érdekei harcos képviselőjének állítva be nyert háromszor választást a posztbolsevik pártokat felváltva, és nem vallotta be Magyarországon gyakorta elítélt feltételezett gyökereit."

"Nem titok, hogy Orbán Viktor cigány származású és ez nem csak nem titok, de teljesen lényegtelen is, hiszen Mária (köz)munka alapú országában az emberek származástól és vallásuktól, no meg politikai nézeteiktől is függetlenül teljesen egyenlőek, ami annyit jelent, hogy azonos jogaik és kötelezettségeik vannak, ahogy a magyar nemzetállamnak is velük szemben. Orbán cigány származásáról már hosszan írtam a Gépnarancsban és máig helyesbítést senki nem kért, ami számomra teljesen érthető, hiszen, még, ha tévednék is Orbán Viktor származását illetően, a kormányfő soha nem tenné meg azt, hogy ilyesmit megcáfoljon, hiszen már az is a rasszizmus, vagy a faji elhatárolódás látszatát keltné, amitől természetesen meg akarja kímélni magát. Megfontolandó, hogy le is zsidózzam, de azt hiszem, ma Magyarországon egyelőre elég cigánynak lenni, ha valaki kalandos életre vágyik. Orbán Viktor tehát, természetesen büszke a származására, és a cigányok is büszkék rá, hogy egy közülük való ilyen magasra vitte"

szóval mi a fenéket keresnek mo-on a cigányok/románok?

na és a kínaiak? XD

she_wolf 2015.05.20. 20:49:24

@asztalosani:
Ez épeszű embernek nem juthat az eszébe. Ha pedig mégis, akkor végérvényesen megrendül az emberiségbe vetett bizalmam.
Az már kiderült, hogy tudunk egymással beszélgetni anélkül is, hogy az anyánkba kívánnánk egymást, sőt, egy-két dolgot nagyon hasonlóan látunk. De ezzel szerintem ki is merült a hasonlóságunk. A mi kapcsolatunknak az lesz a szakítópróbája, amikor majd valamiről homlokegyenest ellenkező lesz a véleményünk egy leendő poszt kapcsán.
Ha egyszer lesz még egyáltalán valamilyen poszt itt (nem csak egy hozzászólás kiemelése)...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.20. 20:56:49

@mig54: ha ez vigasztal, engem is gyanúsítottak azzal, hogy magammal beszélgetek... :D (ilyet egyszer csináltam, úgy tizenöt éve az indexen, de arra senki sem jött rá ;) )
Szóval ne aggódj, bármikor megtörténhet, hogy rátok fogják, egy ember vagytok ;)

she_wolf 2015.05.20. 21:09:59

@asztalosani:
Hogy én milyen magasról, és milyen ívesen teszek arra, hogy ki milyen származású, arra szó nincs!
Még Vittor esetében sem nézem, hogy ki kit gyakott meg fényes jókedvében. Engem csak az érdekel(t mindig is!), hogy az adott ember mit tett/tesz.
Slussz!
Vittor egy különc csudabogár, ennek megfelelően kell vele bánni, és helyén kezelni a vele kapcsolatos dolgokat.
Igen, értem én, nem lehet mindig elnéző az ember, ha egy ilyen delikvens tettei határozzák meg a mindennapjait, de erre találták ki a 4 évente adódó lehetőséget, lánykori nevén: szavazást. Az elmeotthonokban is van házirend.
El kell menni, és tenni kell! Azt csak a gyépések mondhatják, hogy "á, minek megyek, úgysem változik meg semmi".
Persze, b+, ha nem mégy, akkor nem is fog.

she_wolf 2015.05.20. 21:16:49

@pythonozok:
Jééééé! Új hús, nyami!:)
Ancika meg én, amint egy ember vagyunk. Háááát...:)
Szóval te megcsináltad? Ha duplikálódni akernék, én is úgy tenném, hogy lehetőleg ne jöjjenek rá. Csak az ezzel a bibi, hogy a stílusom bármelyik nickem mögül ordítana, és így megbukni valamivel eléggé ciki:)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.20. 22:13:28

@mig54: új? Mihez képest? Rögtön a második hozzászólás az enyém volt. :)
És igen, valamikor nagyon régen, egy félhülye fidesz és/vagy náci droid kedvéért eljátszottam az index pol.fórumán, hogy két ember vagyok. Nem olyan nehéz, ha elég primitív az "ellenfél" ;)

she_wolf 2015.05.20. 22:42:21

@pythonozok:
Az ennyire idiótákra kár pocsékolni az időt. Legalábbis én sajnálnám, arról nem is beszélve, hogy semennyire és semmilyen vonatkozásban nem elégítene ki. Jobban szeretem a nyílt sisakos harcot, és ha arról van szó, veszíteni is tudni kell.

she_wolf 2015.05.20. 22:44:38

@pythonozok:
Ja, mármint úgy új, hogy napok(?) óta:(
Lehet, hogy mindenki szabin van, vagy éppenséggel dolgozik, a bloggazda meg nyaral és nem helyettesíti senki, vagy mittomén...

she_wolf 2015.05.20. 23:51:26

@Antalbaba:
Pazar:( Az a radiátor mindent visz! Ez az egész egyetlen kórteremben készült?
Nem tudom, ha az orvosok bekukkantanak mi lesz (lesz-e valami?), de nem csodálkoznék, ha lenne, aki árulót kiáltana. Azt mondjuk nem tudom, miért nem az ápolási igazgatóhoz (vagy az ennek megfelelő személyhez) vitte a bizonyítékot, aki esetleg legalább a takarítókon számonkérhette volna a dolgok egy részét, én azt tettem volna. Igaz, festeni-mázolni, beázást megszüntetni nem az ő dolguk.

asztalosani 2015.05.21. 05:39:58

@Antalbaba:

"steril-kornyezet-helyett-ez-jut-mutet-utan-egy-magyar-betegnek"
"Tudomásom szerint ilyenkor fontos a steril környezet."

öööö....
nem is tudom hol kezdjem.
nos a műtétek után általában postoperatív megfigyelőkben/szobákban/őrzőkben helyezik el a beteget néhány órára megfigyelési szándékkal.

aki a fenti képet fotózta / és vagy ezt a címet adta a képnek, nos ő minden bizonnyal még életében nem látott steril szobát, de még azt sem tudja hogy mit jelent a "steril" szó (hiszen egy utcai táskát a steril szobában még a földre, asztalra tenni is tilos, nemhogy bevinni és feltételezem az a személy fotózgatott szabadidejében, aki azt oda letette! ) továbbá, egy steril szobán ajtónak is lennie kéne, sőt speciális légszűrővel ellátva....stb. úgyhogy ez a szoba eleve nem lehet steril, ez csak egy őrző. nyilván azért nincs rajta ajtó, hogy a személyzet komplikáció esetén akadálytalanul be tudjon rajta csörtetni.

a kérdés ami felmerült bennem: hogy a fenébe kerülhet egy hozzátartozó a postoperatív őrzőbe és hogyan cuccolhat le oda? ugyanis azok általában a műtők közelében vannak, és oda nem igazán engedik be a hozzátartozókat sőt a beteg személyes holmiját sem, szóval itt valami nem stimmel. az sem stimmel, hogy mit keres wc papír / pet palack/ bögre az őrző éjjeli szekrényén???? ismétlem: őrző... amúgy le kellene már arról a sz@rról szokni, hogy zacskókat teszünk az éjjeliszekrény tetejére! azt még sima kórteremben sem szabad! és hogy ennyire teletömködjük! az éjjeli szekrény teteje a beteg ápolására van. vagyis: pohár, gyógyszer, kaja, vesetál. semmi de semmi keresnivalója nincs ott egy zacskó <akárminek is>, ruhának, meg a másik oldali kupinak sem. így a képek többségét nem nagyon tudom értelmezni, miért kerültek fel? (a csempe még jó hogy le van verve, gondolom ahogy tologatják a betegeket ki be az ággyal sérül. természetesen szerencsésebb lett volna valamilyen élvédővel az ágy magasságában védeni a csempét, de ez akkoriban nem volt divat, és ha valaki már többször látott életében kórtermet, annak feltűnik, hogy a szobából hiányzik még minimum egy (vagy két ágy - éjjeli szekrények és a fali ajzatok számából ítélve) ja és igen: a szék és az asztal nem a beteg hozzátartozójának van oda bekészítve, hanem a nővérnek (hiszen őrző), így azt ennyire teleb@szni, hát ahhoz is kell egy nagy méretes arcberendezés

viszont amire nincs mentség:
-radiátor "tisztasága"
-szék kinézete
-beázás (penész miatt)

az hogy az ablak így néz ki, gondolom azt a beteg úgysem fogja nyalogatni, bár nem igazán értem, hol a gondnok? (szék csere/javítás, festés/csempejavítás) hozzáteszem ezért gáz, hogy évekkel ezelőtt megszüntették a szakmunkásképzőket, mert tudtommal ők ilyen intézményekben töltötték a szakmai gyakorlataikat (heti 1 nap + év végén 4 hét) és javítgatták pl.: a törött csempéket...

she_wolf 2015.05.21. 07:56:40

@asztalosani:
"aki a fenti képet fotózta / és vagy ezt a címet adta a képnek, nos ő minden bizonnyal még életében nem látott steril szobát, de még azt sem tudja hogy mit jelent a "steril" szó"

Elvileg tudnia kellene, hiszen (idézet következik):
"Az egyébként egészségügyben dolgozó olvasónk az alábbi fotókat azzal kiegészítve küldte el, hogy:"

she_wolf 2015.05.21. 08:01:26

@asztalosani:
Nem mellesleg az egész kórterem akkora baktériumtenyészet, mint ide Lacháza retúrban:( Nagyon nem szeretnék ilyen helyen lábadozni egy komoly műtét után.

asztalosani 2015.05.21. 11:24:12

@mig54:
akkor az általa megjegyzett dolgok még gázabbak.
nem azért mert betámadja a saját területét/szalmáját, hanem hogy nem tudja mit is jelent a steril szó. saját hülyeségéről állítja ki a szegénységi bizonyítványát

(annak aki nem tudja: vannak sterilizáló készülékek amelyekkel sterilizálnak eszközöket pl.: fogászaton csipeszek, fogók meg a többi cuccos, van amelyiket nem kell becsomagolni, van amelyiket be kell, de akár mondhatnám a gyári vérvételi tűt is: mielőtt vért vesznek kiveszik a védőcsomagolásból: az steril vagyis CSÍRAMENTES. egy műtő csíraszámát is tudják csökkenteni - igen költséges módon - spéci fényekkel, illetve megfelelő levegőszűrő berendezésekkel. nagyon költséges (és felesleges is lenne) ha steril szobában helyeznék el műtötteket - ahová hozzátartozó BE SEM MEHETNE! hiszen a sebet a műtőben már zárták és fedték is)

"Az egyébként egészségügyben dolgozó olvasónk"
ez nem jelent semmit, főleg az egy mondatos hozzászólása alapján igencsak lehet következtetni wc-s nénire, takarítónőre...

de még így és égő hogy eü-ben dolgozóként összekeveri a FERTŐTLENÍTETT szót A STERIL szóval...

asztalosani 2015.05.21. 11:42:18

@mig54:
uv-szemeid lennének? :)
vagy honnan gondolod, hogy bacitenyészet? :)

mesélek egy furcsa dolgot neked:
miért jó ha ilyen helyen vagy ellátva?
kényszert érzel arra, hogy ne nyúlj feleslegesen mindenhez, ami szintén csökkenti az esélyt hogy elkaphass valamit. :) egy fehér kórteremben nem is jutna eszedbe a fertőzésveszély, de a fenti képeket (mondjuk a törött csempék, lepattogott ablakpárkányos festés láttán) egyből bekattan (húsevő bacit is el lehet kapni egy korszerűnek mondott és csili villi helyen)

még egyszer kiemelném. ez egy poszt opos őrző, és tényleg nincs mentség a radiátorra, a székre és a foltra. én a kórházakban lévő falra szerelt légkondikra vagyok ripacs: na az valóban egy bacitenyészet, ráadásul éppen leromlott egészségügyi állapotú emberek közelében. :P

zünüke 2015.05.22. 11:13:04

@asztalosani:

Szerintem te elértetted a fotóhoz kapcsolódó írás lényegét.
A fotót feltöltő eü.-s dolgozó azt nehezményezi,hogy a frissen műtött rokonát ebbe a borzalmas kinézetű,és kétes tisztaságú kórtermi szobában helyezték el.

asztalosani 2015.05.22. 13:34:26

@zünüke:

értem azt amit nem értesz ;)

ezt írtad:
"A fotót feltöltő eü.-s dolgozó azt nehezményezi,hogy a frissen műtött rokonát ebbe a borzalmas kinézetű,és kétes tisztaságú kórtermi szobában helyezték el."

AMIVEL SEMMI DE SEMMI GONDOM NEM IS LENNE, HA EZT ÍRTA VOLNA A KÉP ALÁ AZ "EÜ-ben" (és nem eü-s) dolgozó, amit te is. :) ez így korrekt lenne!

csakhogy nem ezt írta, hanem:
1."egészségügyben dolgozó",
2."steril",
3."posztoperatív kórterem",
4."Tudomásom szerint ilyenkor fontos a steril környezet."

1. ez nem azt jelenti, hogy eü.-s, így ezt jobb lett volna inkább kihagynia/elhallgatnia (főleg azok után amiket írt lsd többi pont)
2. steril fogalmának nem tudása, és keverése a fertőtlenítettel. (innen látszik hogy nem eü-s) nincs olyan eü-ben dolgozó szakember aki ne tudná mit jelent a steril szó, és az hogy egy kórterem soha nem lehet steril (ezért öngól neki), ha ezt nem tudod, vagy valaki nem tudja hogy mi a két fogalom közti különbség, nyugodtan kérdezzen meg, vagy nézzen utána, ezért nem szoktam leharapni a fejeket, tekintve ha nem eü-s. :)
3. poszt opos örző, (ami azt jelenti általában, hogy a beteg a műtétek követően 1/2-1 órát vagy kicsit többet tölt ott mert post opos helységekben megfigyelik: bőr színe, pulzus, vérnyomás stb oké-s-e vagy sem? vagyis miután elaltatták, megműtötték, hiába zárták a sebet, és hiába nem kap már "több altatót", a beteg még tovább alszik egy ideig, általában mindenkit betolnak egy ilyen post opos helyre, és pont ezért van az, hogy az aggódó szülők / ht-ok az osztályon szívinfarktust kapnak, mert neki a sebész azt mondta, hogy a műtét 2 óra lesz, de e közben már 4 órája aggódnak (közben senki nem mondja el nekik, hogy a műtétnek is van előkészítési fázisa (ekg, pulzo felhelyezése...altatásnak is van időigénye..stb), aztán utógondozása is (poszt op helységben való elhelyezés min1/2 óra vagy több) csak ezt követően tolják fel az osztályra. így jön ki a 2 óra 4 órára. vagyis értelmetlen a cuccok szétdobálása egy poszt opos helységbe, főleg a wc-papír???? meg a pet palack??? (ugyanis ameddig nem vagy magadnál addig nem is ihatsz (infúziót kapsz) és "általában" nem is ürítesz.ha meg csak 1/2 óráig vannak ott akkor minek szétcuccolni, sőt úgy hogy a szétcuccolásoddal akadályozod a szakszemélyszet szakmai munkáját pl.: újraélesztésnél belebotolhatnak a földre letett táskákba, sőt ilyen mértékű agyonzsúfolt éjjeli szekrényre pl.: a vesetálat vagy bármi mást hová is rakja a személyzet? ha meg eü.-ben dolgozik az illető ezzel azért tisztában kellett volna lennie... de még máig nem értem mit keres egy ht poszt opos örzőben???? (általában nem lehetne ott, be sem léphet oda, csak és kizárólag az osztályon várhatna! mert miért? elárulom: általában meztelenül műtik az embereket, max egy lepedő van rajta. nos a betegnek is vannak betegjogai és személyiségi jogai, főleg egy rokonnal szemben, és mivel a post op-os helységben nem öltöztetik a betegeket eszméletlenül, így megint hülyeség az hogy ő ott bent lehetett, szóval nekem sántít a sztori...)
4. ez megint öngól. ritka kivételektől eltekintve (pl.: csontvelő átültetés, kiterjedt égési sérülteknél...stb) nem szükséges STERIL környezet műtét után. a combnyaktörésnél pedig tuti nem kell (itt is bejön a steril =/= fertőtlenített fogalmának összekeverése), mert a sebet zárás után kötszerrel fedik még a műtőben.

de még egyszer: szerintem is elfogadhatatlan, hogy egy eü.-i helység így nézzen ki (radiátor, szék, beázás), akár szem előtt van akár nincs, de azért szögezzük le azt is, hogy irtó nagy baromságok szerepelnek a ht. (?) részéről mint a kommentjében, mint az általa készített képeken ( "steril", "eü.-ben dolgozó", csomagok szanaszéjjel, pet palack, wc. papír a post opos őrzőben, a személyzet helyének befoglalása..stb).

R.I.P
E.B.F.
:(

zünüke 2015.05.22. 14:49:12

@asztalosani:

Ezt a fotót nézve tök mindegy,hogy a képet feltöltő személy eü.-s vagy nem,a steril szó jelentése nem ugyanaz ami a fertőtlenített,a lényeg a látvány.

yogosan 2015.05.22. 16:39:49

Azért a kórház vezetősége is elmehetne a büdös pi...ba !! Azt kizártnak tartom,hogy ne lett volna magának a kórháznak annyi pénze,hogy ezt a kórtermet valamilyen módon rendbe tegyék.A kórházakban általában vannak gondnokok,akik nem kérnek csillagászati összegeket és értenek mindenhez.

Például azt az ágyat honnan kukázhatták,a matraccal együtt..

she_wolf 2015.05.23. 17:19:52

@asztalosani:
Érdekelne, hogyan fertőtlenítesz egy olyan ablakkeretet, vagy párkányt, ami fából van, és folyamatosan pereg róla lefele a festék. Ha már bacitenyészetről beszélgetünk. Ugyanez vonatkozik a szék szivacs ülőrészére, és temészetesen a mennyezeti beázásra is, és ki ne hagyjam a kopasz maltert a falon ott, ahol leveregették a csempéket...
Germicid lámpa rulez (természetesen egy steril szobában, és ha még azt használják az eü.-ben)! Ja, meg persze az a helyes kis hosszú portörlő kefe, ami simán befér a kacifántos radiátor huncut réseibe.

asztalosani 2015.05.24. 05:33:26

@mig54:
egyszer igazán kíváncsi lennék, te hogyan látod a bacikat :) mármint 3 szemük van-e ugranak-e vagy ilyesmi?

jó esetben a beteg nem nyalogatja az ablakpárkányt és a széket sem :D

kérdésedre a válasz:
www.drschumacher.hu/humanegeszsegugy/felulet-fertotlenites
www.drschumacher.hu/humanegeszsegugy/felulet-fertotlenites/fertotlenito-tisztito-koncentratumok
weborvos.hu/egeszsegmagazin/arviz_utan_fertotleniteni_is_tudni/157021/
aztán ott a gőzkacsa és a hypopor is...stb.

radiátorra szvsz kevés lenne a kefe, azt slaggal/vagy erős kellene kicuccolni, aztán zsíroldó felületaktív szerrel nekiesni cucával és ezt követően leöblíteni szintén folyó vízzel, mert gondolom nem csak a teteje mocskos, hanem a belseje is :P és ha bekapcsolják a központi fűtést..nos inkább nem írnám le...

she_wolf 2015.05.24. 13:44:19

@asztalosani:
Nemtom hány szemük van. Szerencsére nem látom őket, szép is lenne:(
Köszi a hasznos linkeket, de szerintem azt te sem gondolhatod komolyan, hogy a bemutatott kórteremben ilyesmivel fognak vacakolni, amikor arra sem képesek, hogy legalább ott tartsák fenn a tisztaságnak legalább a látszatát, "ahol a papok táncolnak":(
A bacik: a "nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar" analógiájára: nem minden baktérium bacilus, de minden bacilus baktérium. Így gondolkodj!
A gőztisztító jó cucc, nekem is van itthon. Ráadásul még a kacsánál komolyabb kivitelezésűt is könnyű kezelni, és nem egy ökör ára. A kórterem csempéje, radiátora biztosan hálás lenne érte, a dokik meg csodálkoznának, hogy a gazdasági igazgató mikor csempéztetett újra, meg honnan vannak az alig használt radiátorok.
Szóval lehetne, csak akarni kellene. Vagy seggberúgni a takarítók góréját!
Legutóbb ablak mellett feküdtem, az ablak párkánya helyett egy kellemes mélységű polcszerűség volt, arra rakodtam a könyveimet, telefonomat, apróságokat. Senki nem szólt érte, csak a pormacskák kezdtek szaporodni, mert a takarítónő nem mert(?) hozzájuk nyúlni. Pedig esküszöm, nem vertem volna el a kezét érte.
Lerámoltam a dolgaimat, majd a harmadik napon ezt szóban jeleztem a lustafa felelősnek. 4-5 alomnyi pormacska után, azon a napon lett letörölve (kérésemre), amikor a zárómat írták.
Amíg úgy melózunk, hogy más is hozzáférjen, addig még sok ilyen kép fog elkészülni, azt hiszem:(
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása