Káromkodott és a beteg kislányt rángatta a gyermekorvos

2015.04.28. 08:23

18kxdwr5tg4kijpg.jpg"Aki ennyire nem ért sem a gyerekek, sem a szülők nyelvén, akinek ekkora nyűg a munkája, az jobb, ha más pályát választ. Nem hiszem, hogy a viselkedését bármi is menthetné, mert nem rángathat egyetlen beteg gyereket sem, nem káromkodhat előttük és egyszerűen nem teheti meg, amiket velünk. Én sem kezdtem panaszkodni, hogy a munkahelyemen kilóg a lóláb és hogy csökkent a fizetésünk, hogy mennyi családi problémánk van, mert nem oda tartozott.Igazából azt az egyet remélem, hogy nem sérült annyira a lányom, hogy a jövőbeli orvos látogatások során félelemmel kelljen állandóan küzdenie."

Sziasztok!

 

Korábban, talán másfél éve írtam nektek egy pozitív beszámolót a Heim Pál kórházról. Most sajnos az érem másik oldalával is szembesültünk, ezért ismét jelentkezem. Nem vagyok elfogult, bármilyen eü. intézménybe megyek, először igyekszem a pozitívumokra fókuszálni. Többnyire sikerül is. sajnos most legutóbb a gyermekorvosi rendelőnkben bármennyire is szerettem volna, nem tudtam kellemes dolgokat találni. A gyerkőc sokat nőtt az eltelt idő alatt, szerencsére a kisebb megfázásokon kívül semmi baja nem volt, így orvosnál sem nagyon jártunk. De április elején sikerült beleesnünk az influenzába, pedig már elméletben túl voltunk a járványon, mikor máskor kellene hát elkapnunk. Levittem a kislányomat a rendelőbe, és ott tudtam meg, hogy a nagyon kedves doktor bácsink már nem rendel jó fél éve, elment nyugdíjba. Erről mi nem tudtunk, és nagyon sajnáltam, mert szerintem nála kedvesebb és figyelmesebb és alaposabb gyermekorvos nem nagyon volt még. Ugyanakkor nem gondoltam, hogy ez nagy probléma lesz, pedig bizony az lett. Zuglóiak vagyunk emberemlékezet óta, én is ebbe a rendelőbe jártam gyerek fejjel, csak jó tapasztalataim voltak. Egészen eddig.

 18kxdwr5tg4kijpg.jpg

 

Az új doktornő ugyanis nem tudom szépen megfogalmazni, de egyáltalán nem való a pályára. Nem az orvosi képességeit szeretném én megkérdőjelezni, hiszen lehet, hogy kiváló szakember, de a gyerekekhez nem ért és még csak a leghalványabb kedvesség szikrája sincs benne. Ellenkezőleg. Bementünk hozzá, bemutatkoztunk, pontosabban én, mert a kislányom a magas láztól elégé bágyadt volt, nem volt túl kommunikatív. Otthon is sírdogált, mit tesz isten, a rendelőben is elkezdte, nem volt jól, fájt a feje is. Ne egy hisztiző gyerkőcre gondoljatok, aki elkezdi magát a földön csapkodni, amiért nem kapott csokit a boltban, szép csendesen pityergett. Na ez valamiért annyira felháborította az orvos hölgyet, hogy rögtön az elején nekünk támadt és rám ripakodott, hallgattassam el, mert így nem fogja megvizsgálni, ameddig hisztizik. Teljesen ellenséges és idegbeteg volt, én pedig egyáltalán nem tudtam ezt mire vélni. Ő volt az első gyerek, akit látott? Nem hinném. Mondtam a tüneteit, hogy nincs jól, fáj a feje és lázas, ezért érzékeny, egyébként nem szokott ilyen lenni. Hát ez őt nem érdekli, egy gyereket nevelni kell, meg hasonló dolgokkal dobálózott.

 

Aztán elkezdte vizsgálni. Amikor a torkát akarta nézni és a spatulát használta, a gyerek öklendezni kezdett és próbálta elhúzni a fejét. Erre korábbi doktor bácsinknál is így reagált, de ő tudta, hogy csak meg kell kérni, hogy nagyra nyissa a száját és úgy is meg tudta vizsgálni. Én próbáltam erre felhívni a hölgy figyelmét, de elengedte a füle mellett, mert ő jobban tudja. A gyerek persze öklendezik, húzza el a fejét, a doktornő meg olyan agresszívan rángatta a fejét, hogy muszáj volt közbe szólnom és kértem, ezt lehetőleg ne tegye. Kivette a gyerek szájából a spatulát, lecsapta és idegesen és persze jó hangosan azt mondta, akkor tanítsa meg viselkedni a gyerekét. Itt vitatkozni kezdtünk, mert már kezdtem elveszíteni a türelmemet, a gyerek nyilván nem reagált erre jól, még jobban sírni kezdet. A konklúzió az lett, hogy én hülye vagyok, a gyerek is hülye, feltartjuk, egyébként is keveset keres és elege van mindenből. Mivel szabadulni akartam, főként a kislányom miatt, a recepteket kértem és közöltem, többet hozzá nem jövünk. A távozásnál még kaptunk egy szép kis káromkodást is, mert ugye egy kisgyereknek feltétlenül ezt kell hallania.

 

Többet egész biztos nem megyünk ehhez a hölgyhöz. Aki ennyire nem ért sem a gyerekek, sem a szülők nyelvén, akinek ekkora nyűg a munkája, az jobb, ha más pályát választ. Nem hiszem, hogy a viselkedését bármi is menthetné, mert nem rángathat egyetlen beteg gyereket sem, nem káromkodhat előttük és egyszerűen nem teheti meg, amiket velünk. Én sem kezdtem panaszkodni, hogy a munkahelyemen kilóg a lóláb és hogy csökkent a fizetésünk, hogy mennyi családi problémánk van, mert nem oda tartozott. Igazából azt az egyet remélem, hogy nem sérült annyira a lányom, hogy a jövőbeli orvos látogatások során félelemmel kelljen állandóan küzdenie. Én továbbra is azt hiszem, és remélem, hogy ez csak egy egyedi eset és igyekszem a jövőben is elsősorban a pozitív tapasztalatokra figyelni. Ígérem, írni is fogok róluk. De ezt most nem tudtam lenyelni.

 

K-né Ildikó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EZAZ 2015.04.28. 09:26:25

Talán a doktornő nem lett megnevelve. Az szerintem enyhe megfogalmazás, hogy nem ért a gyerekekhez, aki ilyet csinál, az egy dög.
Felnőttként is szarul viselem, ha csesztetik a torkomat, nem hiszti, hanem normális reflex, hogy ilyenkor öklendezik az ember, ha nem elég óvatosan csinálják.
De biztos túlteszi magát rajta a kislány, csak találjanak az előzőhöz hasonló, kedves gyerekorvost.

swiss blend 2015.04.28. 10:41:44

Ilyen idegbajos agresszív állatok maradtak már csak itt.Keveset keres? Húzzon ő is ki a francba valamelyik külföldi kórházba dolgozni senki nem tartja vissza.Csak hát ugyebár ilyen stílussal..

rest of boys 2015.04.28. 11:06:24

@swiss blend: A te stílusod is lányregénybe való azért, széplélek...

rest of boys 2015.04.28. 11:17:18

@swiss blend: Nekem aztán semmi, csak olvasd magad vissza.

she_wolf 2015.04.28. 11:22:55

Ez a viselkedés nem méltó egy gyemekorvoshoz:( Egy átlagember is jó mélyen elássa magát a szememben, ha egy gyerekkel hasonlóan bánik.
Az az orvos, aki felnőttes viselkedést vár el egy gyerektől, nem tudja mi a különbség egy felnőtt és egy gyerek között. Nem csak annyi, hogy jóval alacsonyabb:(
A páciencnek semmi köze ahhoz, hogy mi frusztrálja az orvost, legyen az akár magánéleti, akár a munkájával kapcsolatos probléma.
A poszter nem írta, hogy hány éves a gyerek (mondjuk ez nem is igazán lényeges), én meg nem keresem vissza a másfél évvel ezelőtti posztját, bocsi:)

rest of boys 2015.04.28. 11:28:56

@mig54: Ez így van. Anyuka amúgy egy kissé fogalomzavarban szenved: gyerkőcnek csak a fiúgyermeket hívjuk...
Azért meghallgatnám a doktornő véleményét is erről, távolról jött ember azt mond, amit akar.

Én is küzdöttem a szegregáció ellen az amerikai törvényhozás egyik tagjaként, mint tudjuk.
Bizonyítsák be, hogy nem így van :)

she_wolf 2015.04.28. 11:34:07

@rest of boys:
Nemtom...a barátnő is gyerkőcnek nevezte a lányát, mikor az pici volt. Szerintem ez általános, és elfogadott:)

Hogy mi van a szegregációval, meg az amerikai törvényhozással? Le vagyok maradva, mint a borravaló (a macska meg fel van mászva a fára):D

rest of boys 2015.04.28. 11:39:18

@mig54:
Van erről egy jó kis cikk, a második oldalon megtalálható a példa
www.c3.hu/~nyelvor/period/1341/134110.pdf

Szerintem ez is egy olyan nyelvi kórság, mint az "egyenlőré"-zés és a "bombasztikus" kifejezés helyztelen használata.
Made in Hungary

rest of boys 2015.04.28. 11:40:38

@mig54: A törvényhozási tagság és szegregáció elleni küzdelem is olyan kacsa, amíg bizonyítást nem nyer, mint az ide kiposztolt összes sirám :)

swiss blend 2015.04.28. 11:43:32

@rest of boys:

Tekintve,hogy itt némelyik hozzászóló milyen stílusban ír a másiknak,én itt kezdőnek számítok.
De gyakorlatilag írhattam volna azt is,hogy ha az idegbeteg gyerekorvos velünk így viselkedne-minden ok nélkül- a fejébe húztam volna a számítógép monitorját.

she_wolf 2015.04.28. 11:51:52

@rest of boys:
Egyenlőre...Igyon! Lőre!:)
Köszi a linket! Azért az nem várható el mindenkitől, hogy ezt tudja:) Én hol így használom, hol úgy, mint a fenti hozzászólásomban látszik is. Általában "gyerek", de összetett szóban és hivatalos formában "gyermek", ld.* gyermekorvos:)

*ld.-ről jutott eszembe (ha már nyelv, és írás), hogy egy korábbi posztban valamelyik hozzászólásodban láttam ezt a rövidítést, és nagyon megörültem neki:) Végre valaki jól használja a sok lsd. helyett:) Bár akire ez jellemző, lehet, hogy inkább használja az lsd-t, azért ír hülyeségeket:D
Elszomorít, hogy nyomtatott médiában is látom, nem is ritkán. Bár lehet, hogy már ez is elfogadott, nem tudom.
Ezzel csak az a baj, hogyha azt akarod, hogy a másik megértesen, igazodnod kell hozzá:( Vigyázni kell, nehogy állandósuljon.

she_wolf 2015.04.28. 11:54:19

@rest of boys:
Ebben a kifordult világban nem mindegy már?:(

she_wolf 2015.04.28. 11:55:33

@swiss blend:
Ha itt nyócker stílusban írt hozzászólást látsz, annak oka van. Általában komoly oka.

forge 2015.04.28. 12:10:40

@swiss blend:

Nem kizárt,hogy nekem is baj van a stílusommal mert jómagam is fenékbe billentettem volna a doktornénit ha a beteg gyerekemmel így viselkedik.

rest of boys 2015.04.28. 12:11:06

@mig54: Aki lsd.-t ír, annál gyanús, hogy valamiféle freudi áthallás esete forog fenn egy jól sikerült szombat esti pszichedelikus tripből :)

she_wolf 2015.04.28. 12:20:10

@rest of boys:
Sosem mertem volna, nem is fogom. Igaz, soha nem mondd, hogy soha, de ez az én esetemben olyan tuti, mint az, hogy reggel felkel a Nap:)

Irkutszk 2015.04.28. 15:12:36

@rest of boys: És milyen az, amikor a lányt fiamnak hívják? (És még meg is magyarázta az ismerős azzal, hogy fiam=fiókám...) :)

rest of boys 2015.04.28. 15:40:15

@Irkutszk: A díványblogon épp ma posztoltak ki egy hajmeresztő esetet, amikor egy "transznemű" (?), eredetileg lánynak született kisgyerek fiúnak érzi magát (Mia/Jacob), a szülők pedig ennek megfelelően öltöztetik és viselkednek vele és ez mennyire jó dolog, mert a gyerek így mennyire boldog...
Arra, hogy ez egy rendellenesség, ami ellen esetleg tenni lehetne, senki nem gondol.

rest of boys 2015.04.28. 15:40:56

@mig54: Olyasmit én sem, elég baja van az embernek enélkül is...

Liesz 2015.04.28. 17:02:10

ha már nyelvészkedünk: gondolom a posztoló munkahelyén nem a lóláb lóg ki, hanem a belük lóg, nem?
amúgy én biztos panaszt tettem volna ott, ahol kell...

she_wolf 2015.04.28. 17:38:25

@rest of boys:
Legyenek ezzel boldogok! Nem mindegy Neked?

she_wolf 2015.04.28. 17:40:33

@Irkutszk:
Ez a magyarázat epic fail:)

she_wolf 2015.04.28. 17:47:52

@Liesz:
Az is lehet, hogy azért lóg ki a lóláb, mert valami olyan, eddig még nem ismertetett stikli történt, ami fizetéskorrekciót eredményezett, és erről elvileg nem tudhatnak a dolgozók, csak kiszivárgott valami.
De lehet, hogy neked van igazad, és csak ferdén fogalmazott Ildikó:)

rest of boys 2015.04.28. 17:59:10

@mig54: Ezt úgy mondtad, mint Melinda a Bánk bán-ban :)

she_wolf 2015.04.28. 18:10:47

@rest of boys:
Mert már miért is? Folyton zavarba hozol:) Van egy sanda gyanúm, hogy Te ezt élvezed:P
A Bánk bán apám nagy kedvence volt (lemezen is megvolt nekünk), imádta Simándy hangját:(

EZAZ 2015.04.28. 18:47:09

@Irkutszk: Józsi, vagy mi vagy... Gábor! Vagy mi vagy... Laci! Vagy mi vagy... Mónika, hol vagy már, mióta hívlak!!!

rest of boys 2015.04.28. 18:52:31

@mig54: Nem az operára, hanem konkrétan a drámára gondoltam, amikor Melinda rendreutasítja a nyomuló, előtte térdrerogyó Ottót, Gertrudis öccsét.

Persze ettől még Simándy Bánk bánja a magyar opera egyik örök gyöngyszeme.

rest of boys 2015.04.28. 18:55:43

@mig54: Jó, beemelem az idézetet :)

MELINDA: "Arra.
Midőn kezem' megkérte, nem rogyott
Ő térdre -! szép se' volt igen; de egy
Alphonsus, egy Caesar állott előttem.
"Szabad tekéntet, szabad szív, szabad
Szó, kézbe kéz és szembe szem, - minálunk
Igy szokta a szerelmes: aki itt
Letérdel, az vagy imádkozik, vagy ámít."
Ő mondta ezt, ámító! és bizony
Bánk nem hazud: s ezért megvet Melinda."

she_wolf 2015.04.28. 18:56:28

@EZAZ:
Maúnika! Hun van a só?:)EZAZ ellopta:)
Amikor nagy ökörséget csináltam, apám mindig megkérdezte tőlem: "Édes fiam! Jó hülyének lenni?":D

A poszthoz: a doktornő hivatásához méltatlanul viselkedett. Otthon lehet törni-zúzni (nem a tárgyakon kell bosszút állni!), kölköt verni(na, ezt nem!), házastársat alázni (mondjuk ezt sem!)...tényleg: szegény frusztrált doktornő mégis kin töltheti ki a mérgét? Hát a kis páciensen. Na, ez meg minősíthetetlen!:(

she_wolf 2015.04.28. 18:59:34

@rest of boys:
Bocs, ezt későn vettem észre:( Alulról olvasok felfelé:) Ha így megy tovább, lassan balról jobbra fogok:D

she_wolf 2015.04.28. 19:00:44

@mig54:
Öööö...fordítva:D

rest of boys 2015.04.28. 19:00:57

@mig54: "Anyám mindig egy kompot akart, de a fia végül mégsem komp lett!" :)

rest of boys 2015.04.28. 19:05:18

@mig54: Arra biztosan emlékszem, hogy én a doktornők réme voltam (a doktor bácsiké nem, velük valahogy mindig kijöttem), szóval iszonyat ki tudtam őket borítani, főleg amikor védőoltásokra vagy az elég gyakori antibiotikus kúrákra vittek.
Ha tű végén megjelenő csöppet látok (eléggé gyakran adunk s.k. infiltratiokat, mondhatni naponta és sokat), mindig az a páni félelem jut eszembe, amellyel én rettegtem a tűtől, és ennek hangot is adtam. Ezt a nők nagyon nehezen viselték, a bácsik viszont mindig leszereltek valamivel és megtörték a félelmemet :)

she_wolf 2015.04.28. 19:06:16

@rest of boys:
Látom, ma Te is formában vagy:)
Off!
A másik topikhoz Neked valami:
www.youtube.com/watch?v=3GDMnHzYIs8

rest of boys 2015.04.28. 19:08:27

@mig54: Áááá, egyik kedvencem !!! Köszönöm szépen!

rest of boys 2015.04.28. 19:10:36

@mig54: "Angelita she knows, he's not that bad inside
(Don't cry Angelita)
She takes the medal, she wears on a chain
and presses it into his palm
(He'll come back and take you)" :)

she_wolf 2015.04.28. 19:10:51

@rest of boys:
Az én gyermekgyógyászom is bácsi volt. Nem féltem tőle, bár a szuriknál sírtam, aztán valahogy megedződtem. Talán azért, mert igyekezett mindig elterelni valamivel a figyelmemet. A vizsgálatoknál nem volt gond, végezte, és közben állatos meséket mesélt:)

rest of boys 2015.04.28. 19:12:51

@mig54: Korábban meg voltam győződve, hogy vérbeli latinók éneklik ezt a számot (1989-ben hallottam először), azátn utánadokumentálódva eléggé meglepett, hogy ők bizony belgák :)

she_wolf 2015.04.28. 19:13:09

@rest of boys:
Mijaszösz?:o Örülök, hogy telibe találtalak:)

she_wolf 2015.04.28. 19:13:59

@rest of boys:
Volt meglepi, mi? Megint szétb...k a topikot!:(

she_wolf 2015.04.28. 19:16:14

@mig54:
Egyébként mióta ott megemlítődött Puerto Rico, azóta ezt dudorásztam, már kerestem külön muzsikát elterelésnek:) És ha már Puerto Rico, akkor rum!

rest of boys 2015.04.28. 19:16:20

@mig54: A doktor bácsik nagyon lefegyverzőek tudnak lenni. Engem kisgyerekkoromban egy nagyon nagynevű doktor kezelt, akinek végül az életemet is köszönhetem /hogy végül jól jártak velem vagy nem, ez kérdés :) /, anyám mesélte, hogy a konyhában leülve grammonkénti lebontásban diktálta neki a megfőzendő étrendem elemeit, kenterbe vert volna tíz nőt főzésben.
Később kiment Izraelbe és ott halt meg.

rest of boys 2015.04.28. 19:16:56

@mig54: Egy "gazdag kikötő"-ben rum is akad :)

she_wolf 2015.04.28. 19:25:37

@rest of boys:
Meg kalózok, meg kincsek, meg a Bermuda-háromszög:)

rest of boys 2015.04.28. 20:17:24

@mig54: A háromszögeket már a régi görögök is kedvelték, elmorfondíroztak a különböző oldalak, szögek és átlók összefüggésein.
Az sem volt probléma, ha az illető háromszög történetesen nem volt borotvált :)

she_wolf 2015.04.28. 22:27:34

@rest of boys:
Naughty boy:)
A háromszögekkel jó foglalkozni.

ladislaw 2015.04.29. 08:02:05

Remélem elmentél, vagy elmész a betegjogi képviselőhöz és jelented, hogy más gyerekkel ne tehesse meg mindezt. Nagyon szomorú, és felháborító ez a tapasztalat.

melaena 2015.04.29. 08:55:26

Nekem errol ket ellentetes dolog ugrott be.
Az elso :
Ilyen ember ne vallaljon gyermekek mellett munkat.

Masodik :
Ilyen viselkedessel engem egy perc alatt nagyon fel lehet huzni.
Ezert sem szeretnek nemhogy gyermekes melot,de az apa szerep sem vonz.

Nagyon fura,hogy mindenkitol elvarjak,hozzon letre minel tobb utodot,mikozben az emberek kb. haromnegyede teljesen alkalmatlan a gyermeknevelesre.

Vagy a turelem,vagy a megfelelo anyagi hatter, esetleg az ido, vagy az asszertiv szemelyiseg hianyzik.

Ha nagyon szigoruan nezem,alig ismerek "jo" anyat/apat.

bisop 2015.04.29. 09:12:03

Szeretném megköszönni a két grafománnak a témához legkevésbé sem illeszkedő velős beszélgetést.....:(
Valami ilyesmi miatt tart itt ez az ország.....:(

marczy 2015.04.29. 09:12:35

Nekem volt ismerősöm, akinek a fiát még félre is kezelték, újra meg kellett műteni a szerencsétlent, örülhetett, hogy megmaradt a karja.
Nem kell ehhez bizonyíték, ha ilyeneket hall az ember, az önmagában elég rossz és a magyar egészségügy és orvosképzés szegénységi bizonyítványa. Egy normális egészségügyi rendszerrel megáldott országban ilyet nem találnak ki csak azért, hogy az amúgy jó dokit bosszúból lejárassák.

A pszichés és emberi alkalmasságot az orvosképzésben a legkevésbé sem nézik, a mai napig sem. Aki beteg emberekkel akar foglalkozni, annak nem elég egy dr. a neve elé, és akármilyen jó szakember, ha nem tud bánni a beteg emberrel, ne menjen gyógyító orvosnak.

A humán alkalmassági oldal az, amit sajnos itthon Vadkeleten a legkevésbé sem néznek a mai napig sem, semmilyen szakmában. Szovjet típusú képzés, szovjet gondozási modell, szovjet mentalitás. Zdravsztvujtye! Az orvos az atyaúristen, vagy hogy durvábban fogalmazzak, a generalisszimusz. (Csak ez utóbbi "keze alatt" 20 millió ember halt meg, míg egy magát orvosnak nevező hentes keze alatt jó esetben csak néhány.) A beteg meg nagy ívben le van ejtve.
Ez a szemlélet Nyugaton réges-rég túlhaladott. Ugyanez áll az oktatásmódszertanra is, teszem hozzá, az óvodától az egyetemig.

melaena 2015.04.29. 09:26:03

@marczy:
Ezzel az a gond,hogy 18 evesen meg nem lehet ezt eldonteni,ha pedig mar megvan a diploma,akkor valahova ugyis felveszik,mert ki az a hulye,aki itthon marad ennyi penzert?

Zsuzsi2525 2015.04.29. 09:28:39

@melaena: Nos, majdnem teljesen igazat adok Neked. bár, (férfi vagy) tudod, egy nő számára ennél csodálatosabb ajándék nincs a földön mint egy gyerek, de az anyagiak fontosabbak sajnos mint az, hogy mennyire szeretnék gyereket....

Türelmem az van bőven (nem csak a gyerekek felé), de ebben a szituációban, lehet, hogy bemostam volna az orvosnak...Az még ok, hogy velem egy bunkó, inkompetens, tahó paraszt...de hogy egy kisgyerekkel is az...(?)

Nekem tanárral volt hasonló élményem. Megtépett az osztály előtt, és kaptam egy pofont, mert nem tudtam rendesen egy verset. (ennyi volt az oka)
Még szemtelen sem voltam, nem beszéltem vissza, csak egyszerűen nem tudtam. Hiába tanultam meg előzőnap este, és mondtam fel jól, feleléskor valahogy mégsem ment.
Hatodik osztályos voltam ekkor. - Kék-zöld volt az arcom. Édesanyám bement, és lekevert egyet a tanárnak... Az "iskolai tárgyaláson", ugyanez volt: "kevesetkeresekésarohadtkölkök")
Pedig tényleg csak ennyi volt a bűnöm, a magatartásom is mindig jó volt,
(eléggé reál beállítottságú vagyok, és a matek mindig, tanulás nélkül is ment, még az egyetemen is) de valahogy a verstanulás nem ment jól. Hibába tanultam meg...másnapra elfelejtettem.
Rendőrségi ügy nem lett belőle, mert vetettünk látleletet, és az iskolának elég szarul jött volna ki a dolog ha ez hatóság felé megy.

- A lényeg: Most 25 éves vagyok, de akárhányszor az iskola felé megyek, összeszorul a gyomrom, kérdés: Az a szegény megrángatott kislány, vajon mit érez majd felnőttnék, mikor dokihoz kell menni?

karcsibácsi 2015.04.29. 09:35:26

@marczy: " a magyar egészségügy és orvosképzés szegénységi bizonyítványa. "
A magyar orvosképzéssel semmi gond nincs, sőt!
Nem véletlenül vannak tele az angliai és svédországi kórházak magyar orvosokkal.
Naponta kapok fejvadász cégektől állásajánlatokat angliai- , németországi-, svéd- és norvégiai munkahelyekre.

Marcipanka 2015.04.29. 10:22:41

János Kórház GYEREKsebészet, 17 hónapos fiam két körme leszakadva, ujjpercek vége roncsolódva, mentővel értünk be végig sírt, kértem fájdalomcsillapítót, nem kapott, csak abba az ujjába amelyiket varrták - a másik sérült ujj ott volt mellette. Őszes hajú doktor kioktatott, hogy a gyerek nem azért sír mert fáj neki, ő 40 éve van a szakmában, jobban tudja. De ha én jobban tudom minek mentünk oda. Hát kötözésre már nem oda mentünk és a büdös életbe nem megyünk feléjük soha többet.

karcsibácsi 2015.04.29. 10:47:44

@Marcipanka: " kértem fájdalomcsillapítót, nem kapott, csak abba az ujjába amelyiket varrták"
Helyi érzéstelenítőt (nem fájdalomcsillapítót) csak abba az ujjba szabad adni, amit összevarrnak. Ha a másik, sérült ujj is fáj, be kell venni egy algopyrint.
A leírás alapján nagyon úgy tűnik, hogy az " Őszes hajú doktor" korrekt módon járt el. Gondolom, szépen össze is varrta az ellátást igénylő ujjat, és az meg is gyógyult.
Ki fogja bírni az "Őszes hajú doktor" - akinek ezúton is köszönjük gyermekének ellátását, gyógyítását -, ha " a büdös életbe nem mennek feléje soha többet."

SD9 2015.04.29. 10:55:34

@karcsibácsi:

Lehet, hogy jól ellátta, de inkább fogta volna be a száját, mert a hülye is tudja, hogy a gyerek a fájdalom miatt sír.

Marcipanka 2015.04.29. 10:59:43

17 hónaposan be kell venni egy algopyrint köszi a jó tanácsot :D bár ezt sem ajánlották fel.
Az az ujja amelyiket varrták rondább , mint ami magától gyógyult, és a sebész akihez hetekig kötözésre jártunk csönben megjegyezte, hogy elég kontár munkát végeztek a János Kórházban. Az a szomorú, hogy így bánnak gyerekekkel. Persze mindenki kibír mindent, de ha nem muszáj szenvedtetni egy gyereket akkor minek? Örülök, hogy megtehetem, hogy nem megyünk vissza oda többé.

karcsibácsi 2015.04.29. 11:14:44

@Marcipanka: Bocs, nem figyeltem... Kisgyerek valóban ne Algopyrint kapjon, de ha fájdalma van, azt csillapitani kell. Nehéz elképzelni, hogy egy sebész 40 éves gyakorlattal ne tudjon rendesen összevarrni egy ujjat, én azt gondolom, hogy a sérülés jellege, roncsolt volta miatt gyógyult nehezen, Persze, ez részemről csak feltételezés, végülis, bármi előfordulhat. Mindenesetre az a sebész, aki megjegyezte, hogy az első ellátó orvos "kontár munkát" végzett, egyértelműen etikátlanul járt el: ha valóban az volt a véleménye, hogy hiba történt az ellátás során, akkor azt egyrészt a hibát elkövető orvossal kell közölni (nem frusztrációt okozni az aggódó szülőben), másrészt pedig korrigálni a dolgot (sebrevízió, elhalt/fertőzött részek kimetszése, sebszélek újboli egyesítése, másodlagos varrat, stb).

SD9 2015.04.29. 11:16:53

@Marcipanka:

Ha egy szálka megy a köröm alá, még az is nagyon fáj, hát még a leszakadt köröm.
Karcsibácsitól nem kell elvárni, hogy megértse, egy fájdalomtól bömbölő 17 hónapos nem fogja lenyelni az algopyrint.

Az őszes hajú doktor pedig már elég csúnyán ki lehet égve.

Marcipanka 2015.04.29. 11:23:11

@karcsibácsi: Bocs erősen cinikus leszek, de ezzel be is fejezem: Az őszes doki meg etikus volt, amikor a jelen lévő édesanyát teljeskörűen tájékoztatta a gyerek ellátásaval kapcsolatban és megnyugtatta, hogy ezáltal a gyerek is könnyebben megnyugodjon és, hogy az átélt traumát ne fokozza tovább.

Ja slussz poén, elfelejtettem írni, a zárójelentésben az szerepelt, hogy otthon Panadollal lehet fájdalmat csillapítani. Szóval otthon fájhat, varrás közben nem.

Egyáltalán nem vagyok orvosellenes, de megtanultam, hogy ha tehetem, megválogatom kihez viszem a gyerekeimet.

SD9 2015.04.29. 11:31:31

Én meg visszavonom a Karcsibácsis részt, mert amikor írtam a hozzászólásomat, közben megjelent az övé, hogy nem figyelt, azért reagált úgy korábban.
Szóval elnézést.

she_wolf 2015.04.29. 11:31:52

@bisop: Nagyon szívesen! Örömmel olvastam a te lényegre törő, veretes eszmefuttatásodat a posztban leírtak kapcsán.

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.29. 11:33:50

@Irkutszk:

Az emlősök lefialni szoktak. Akkor is, ha vegyes az alom. Még ha tiszta lány is az alom, akkor se mondjuk, hogy a kutyám lelányozott :)

[c] 2015.04.29. 11:34:03

@rest of boys: " gyerkőcnek csak a fiúgyermeket hívjuk..."
Régen a gyerek is csak a fiút jelentette, ma már nem. A nyelv változik; a mai köznyelvben a gyerek is lehet lány, meg a gyerkőc is.

she_wolf 2015.04.29. 11:46:13

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
És megelleni, leelleni.
@[c]: Érdemes a régiónkénti nyelvjárásokat sem mellőzni, mikor ezt firtatjuk.

Megint lesz kikapás a püspök úrtól ("h" nélkül):)

she_wolf 2015.04.29. 11:47:57

@karcsibácsi:
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy prüszkölnek egymásra az orvosok a beteg előtt, és ez szerintem nagyon szomorú:(

she_wolf 2015.04.29. 11:50:34

@Marcipanka:
A zárójelentéseken mindig szerepel, hogy a beteg otthonában mi a teendő az intézményi ellátást követően.

szsuzsanna 2015.04.29. 12:37:55

@mig54: EZT! -ugye, nem mondod komolyan???

she_wolf 2015.04.29. 12:59:32

@szsuzsanna:
Saját tapasztalatokat írok mindig. Nem tudom, mi az előírás. Bármelyik zárójelentésemet megnézhetem (van, nem is kevés), szerepel rajta, hogy mi a teendőm itthon a további gyógyulásom érdekében, ill. hogy mikor, milyen esetben szükséges felvennem a kapcsolatot az engem ellátó orvossal.
Te mást tapasztaltál?

rest of boys 2015.04.29. 13:13:54

@Shlomo a halott zsidó terrorista:
"Sajnálattal kell felhívnunk a figyelmét tisztelendő uram, hogy az ön által beküldött megfejtésű keresztrejtvényünkbe nyomdai hiba csúszott. Tudniillik nem "a szerelem nyílása", hanem "a szerelem nyilasa" a helyes vízszintes sor, amelynek a megfejtése: ÁMOR, így ön által beküldött négybetűs megfejtés (P*NA) sajnos hibásnak bizonyult, mint ahogy téves a nagytiszteletű püspök úr által beküldött megfejtés is (S*GG)" :)

rest of boys 2015.04.29. 13:43:35

@mig54: Itt is divat az egyes szám második személyt erőltetetten is l-lel ragozni, akárcsak Borsod-Abaúj-Torna-Gömör-és-Kishont-Zemplén k.e.e. vármegyében :)
Szomszéd megye, hiába :)

she_wolf 2015.04.29. 13:52:28

@rest of boys:
Mindig csak rosszalkodol!:) Nem véletlenül írtam így:)
(Most hóttkomolyan: nagyon ragaszkodol ehhez a nickedhez? És ha igen, rövidíthetem R.O.B.-nak? De tényleg...)
Tényleg kipitsáznak bennünket egyszer:) Én most lépek fodrászho', mer' ha már okos nem lehetek, legalább szép legyek:( Bár az sem olyan egyszerű:D

rest of boys 2015.04.29. 14:03:45

@mig54: Addig nem pyczaznak bennünket ki innen, amíg ezt a blog a kegyelem hímivarszervén teng-leng és mi adjuk a hozzászólások kb. felét.
Az aranytojást tojó tyúkot nem illik/szabad levágni.:)

Sok kitartást a fodrásznál, ha odamensz és szépülöl! :)

she_wolf 2015.04.29. 14:30:22

@rest of boys:
Hááát...elég szomrú, hogy itt tartunk:( De az is igaz, hogy tulajdonképpen rendben is van minden, mert azért a posztok zömét nem is tudom milyen indíttatásból tette/teszi be ide a bloggazda. A jelen poszt valóban egy olyan esetet tár fel, aminek nem szabadna megtörténnie a betegellátás során.
Ha egy teremben lennénk, akkor most azt mondanám: tegye fel a kezét az, aki még nem találkozott pokróc egészségügyi dolgozóval! Garantálom, hogy minden kéz zsebben maradna. Az enyém is. Attól nem fog megváltozni a helyzet, hogy egy blogon mindez terítékre kerül.
Nem itt kell nagyarcoskodni, asztalt verni, számtalanszor elmondtuk már.
Ennek ellenére következetesen csodálkoznak/háborognak, hogy telekarcoljuk offtopik hozzászólással a topikot, természetesen miután megírtuk a poszthoz szorosan tartozó hozzászólásainkat.
No de akkor én most tényleg balra el, kedves R.O.B. (ha már nem válaszoltál az erre vonatkozó kérdésemre:(), tegyen csodát az a fodrász (megsúgom, nem fog sikerülni:D)! Meg bótjárat is van, aztán este megnézem, hány ontopik hozzászólást írtak.
Hajrá, pörögjön az a számláló!:)

ViktoriaF 2015.04.29. 15:03:04

Az orvos valóban minösíthetetlenül viselkedett. Miért kell elvinni egy gyereket elvinni az orvoshoz, ha a szülö tudja, hogy influenzás és a lázon kívül nincs egyéb, sürgösen ellátandó problémája?

she_wolf 2015.04.29. 20:51:41

Wow:o
6 óra alatt 1. Komoly.

she_wolf 2015.04.29. 20:57:38

@ViktoriaF:
Talán mert a szülő aggódik, és úgy gondolja, hogy jobb, ha szakember is látja, hátha tud még pluszban segíteni valamivel. Tanáccsal, gyógyszerrel például, ha szükséges. Azért ne felejtsük el, hogy az influenza vírus, és azok aztán sok dologra képesek. (Leginkább idegbajt okozni a kutatóorvosoknak:))
Úgy tűnik, a szülő "rossz lapot húzott":(

2015.04.30. 05:09:49

@Marcipanka: Velünk nagyon rendesek voltak a János kh-ban a gyerekosztályon. Szerencsére soha nem kellett még mennem a Jánosba, pedig már 25 éve lakom a fővárosban . De most legalább megnéztem alaposabban . Elég lepukkant és félelmetes hely tud lenni éjfél és hajnal egy között.
Nem csak élővel nem találkoztunk egy órán keresztül bármerre mentünk, de még holtakkal sem.

Tahaa 2015.04.30. 23:59:35

Pár gondolat: Több kommentelőtől olvasom, hogy "így bemostam volna, meg úgy szétvertem volna...stb." Na hát ez pont ugyanaz a bűn, amit a dr.nő elkövetett: túlreagálni egy szituációt. Durva verbális megnyilvánulásokra NEM ÖKÖL a válasz, hanem szóbeli helyretétel, majd távozás. Esetleg betegjogi képviselő felé jelzés... de NEM a "bemosás". Amellett, hogy ez 2-8 évig terjedő szab.vesztéssel is sújtható. Bezony!
A másik (még fontosabb): ezek a történetek MEGÍTÉLHETETLENEK a másik fél verziója nélkül. Így LEÍRVA persze tökéletesen igaza van a posztolónak. Azonban számtalan olyan esetet láttam már, amikor bicskanyitogató az idióta szülő minden (verbális és NON VERBÁLIS) megnyilvánulása a félrenevelt gyerekével együtt. IGEN ! Bejön, benne van a bizalmatlansággal vegyes kétkedés a szemében, minden mozdulatában. "ÁÁÁÁ, nem a régi dr.bácsi van itt, hanem ez a fogalmatlan tyúk...; Kicsitündérem, essünk túl a csúnya dr.néni hozzánemértő vizsgálatán, ténykedésén... Jajj cuncimókusom, olyanügggggggyesssss vaggggy... MAGAMEGGG várjon már egy kicccsittt/ NEMLÁTTYAHOGYMEGVANIJJJJJEDDDVE ???, stb. Sokszor a tekintet, a hanghordozás, vagy a szóhasználat árulkodik a végtelen lenézésről, vagy bizalmatlanságról / = az együttműködés teljes hiányáról.
(Velem megtörtént: kötelező védőoltást - szokás szerint - gyors határozott mozdulattal adtam be a kicsi "Vanessza" combjába (ahelyett, hogy L A S S A N "fúrtam" volna). Erre Mrs. Primitív nekem állt, hogy MAGAMEGG milyen dúúúrva. ... Komolyan: legszívesebben a kezébe nyomnám a fecsit: "Nesze, akkor add be Te ... nem nagy ügy.")
Felhívnám a "nagy együtt-érzők" figyelmét, hogy ugyanazok a kedves kulturált polgártársaink töltik meg a rendeléseket, akik nap-mint-nap tahók velünk a közlekedésben, a boltban..., akik a valóságsókat falják/és fenntartják, akik a "másik pártra" szavaznak (és minket full-idiótának tartanak), akik lelkifurka nélkül baxnak át a boltban, bankban, biztosítónál...stb.

Szóval minimum meghallgatnám/ megnézném az érem másik oldalát is.

she_wolf 2015.05.01. 00:47:12

@Tahaa:
Az érem másik oldala nagyon ritkán mutatja meg magát. De a poszerekre ez legalább ennyire jellemző.
Pedig biztosan sok érdekes dolog napvilágra kerülhetne egy-egy poszt kapcsán.
Így aztán a "szegény ember dízel főz" elv alapján az van, ami. Egy levél, amelyet a bloggazda -nem tudni, milyen szempontok alapján- közzétesz, és lesz, ami lesz.

kispotzak 2015.05.04. 12:14:55

@Tahaa: Ebben teljesen igazad van (mármint hogy nem látjuk a másik oldalt), de ez egyszerűen kivédhetetlen. Elég gyakran "játszom" azzal, hogy teljesen egyértelműnek tűnő sztorit megpróbálok a másik (nem nyilatkozó) fél oldaláról elmesélni (fejben). Még a legtisztábbnak tűnő történetet is meg lehet így fordítani - sokszor még úgy is, hogy a történetről beszámoló félről egyáltalán nem feltételezem a szándékos hazugságot, max az elfogultságot. De ha így állunk hozzá, akkor egyszerűen semmire nem lehet reagálni - lehet, hogy így igaz, lehet, hogy az ellenkezője...
Én pl sokszor már kommentet is úgy kezdek: "Ha valóban úgy történt, ahogy a posztoló leírja, AKKOR...." és leírom a véleményem.
Mindannyian csak egy elméleti helyzetet kommentelünk, nem a valóságot, helyesebben AZT a valóságot, amit a posztoló átélt. Ami nyilvánvalóan nem az, amit a másik beteg, vagy az orvos, mentős stb átélt.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása