Azt akarják, hogy minél előbb meghaljon?

2015.04.23. 06:18

young-woman-sad.jpgNem tudom, mivel tudnám felgyorsítani a dolgokat, sem ismerősöm, sem rokonom nincs az egészségügyből, ráadásul pénzzel sem áll módomban kicsit motiválni, mert sajnos nagyon kevés van belőle.

Kedves blog!

Nagyon el vagyok keseredve a nagymamám miatt, közben pedig dühös is vagyok. Szeretnék hangot adni véleményemnek, személyeskedés nélkül, tárgyilagosan, de sajnos indulatoktól nem mentesen. A nagymamám itt él velem, gyakorlatilag ő nevelt fel, a szüleim kisgyermek koromban egy balesetben meghaltak. Még nagyon fiatal a nagymamám, 63 éves lesz májusban, már ha megéri szegény. Három és fél héttel ezelőttig semmi baja sem volt, dolgozni is eljárt, aktív életet élt. Aztán egyik napról a másikra ledöntötte a lábáról valami, amiről azt sem tudtuk először micsoda. Csak azt láttam, hogy szegény folyamatosan fekszik, fáj a feje és fél óránként jár a wc-re (aztán már oda sem, maradt a vödör) hányni. Valami fertőzésre gyanakodtunk, a nagymamám pedig mondogatta, ne aggódjak, jól lesz.

 

Eltelt egy nap, majd kettő, végül három, de semmi javulás nem történt. Enni és inni nem tudott, így én attól féltem, hogy kiszárad a szervezete, ezért folyamatosan kérleltem, hívjuk ki a háziorvosát, de nem akarta, majd a harmadik napon, amikor végre beadta a derekát, kiderült, a saját orvosa szabadságon van, a helyettes pedig nem hajlandó (?) kijönni. Ezt végképp nem értettem, de nem kezdtem vitatkozni, mert felesleges lett volna. Az ügyeletet hívtam végül szombat reggel, a 4. napon. Ők sem mutattak nagy hajlandóságot arra, hogy segítsenek, végül 14 perc (!) győzködés után, amikor már túl voltam a könyörgésen is hajlandóak lettek rá. Még 5 órát vártunk, és meg is érkeztek. Megvizsgálták a nagyit, a vérnyomása az egekben volt. Kapott is gyógyszert, majd azt mondták, inkább kórházban kellene vele foglalkozni, mert nincs jó állapotban, így be is vitték ide a megyei kórházba.

young-woman-sad.jpg

 

Nem részletezem az állapotokat, meg a hozzáállást, mert akkor az ígért tárgyilagosságomat nem tudnám tartani. A lényeg, hogy több, mint 2 héten át nem történt semmi javulás. És ami nagyobb baj, igazából több, mint másfél hétig érdemi vizsgálat sem. Nézték a vérképét, cukrát, kapta a hányáscsillapítót, de nagyjából ennyi. És nem lett jobban egy hangyányit sem szegény. Aztán utána végre voltak érdemi vizsgálatok, többek közt CT is. Kiderült, hogy folt van a tüdejének bal felén. Szóval nagy valószínűséggel daganat. Most hétfőn pedig egy koponya ct is el lett végezve, amiből megállapítást nyert, agyi áttét a szomorú helyzet. Erre a diagnózisra vártunk majdnem 3 egész hetet. Utána olvastam a tüneteknek és szinte mindenhol elsőre ezt a rettenetes párosítást dobta ki a kereső, de nekünk 3 hetet kellett rá várni és arra is, hogy szteroidokkal elkezdjék csökkenteni az agyában levő nyomást, hogy ne hányjon. Addig csak iv kapta a tápanyagot, persze teljesen lefogyott és összeesett szegény.

 

Most arra kell várnunk, hogy reagáljon a szervezete a gyógyszerre, hogy utána el tudják kezdeni esetlegesen kezelni, de nem tudjuk, hogy ennek mekkora az esélye, így teljes mértékben kétségek közt vagyunk. A nagymamámat borzasztóan megviselte a betegség fizikailag és természetesen lelkileg is. Megmondom őszintén, fel vagyok készülve a legrosszabbra is, de ez a bizonytalanság a legnehezebb. És persze az, hogy hiába kérdezek, próbálok részletesebben informálódni, vagy azért küldenek el, mert épp nincs idejük rám, vagy csak kedvük, türelmük nincs az adott pillanatban. Nem kívánom senkinek ezt a helyzetet. Minden nap úgy alszom el, hogy görcsöl a gyomrom az idegtől. És rettegek a holnaptól. És rengeteg idő elment, pedig azt hiszem, a mi helyzetünkben minden másodperc számít. Mégis úgy tesznek, mintha ez lenne a legtermészetesebb a világon. Mintha csak arra várnának, hogy szegény meghaljon, és ne kelljen tovább foglalkozni vele. Egyszerűen kétségbeejtő. Nem tudom, mivel tudnám felgyorsítani a dolgokat, sem ismerősöm, sem rokonom nincs az egészségügyből, ráadásul pénzzel sem áll módomban kicsit motiválni, mert sajnos nagyon kevés van belőle.

 

Maya

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rotoxis 2015.04.23. 10:43:49

Kedves Maya, ha lehetseges probaljon meg mindent azert, hogy a nagymama utolso napjai, hetei minel nyugodtabban, szebben teljenek.

A leirtak alapjan ugy velem, a gyogyulasra nemigen van esely.
Kerjen segitseget szakembertöl, olvasson sokat arrol, hogyan lehet a haldoklo utolso idejet emberive tenni es cselekedjen ugy.

Nem felkeszülni kell a legrosszabbra, hanem elfogadni azt, hogy a nagymama a közeljövöben elmegy es ezen semmi nem valtoztat. Mar nem szamitanak a masodpercek, de a napok sem.

Ha teheti, orvosi egyetertessel vigye haza a nagyit, mert az emberek a közhiedelemmel ellentetben szivesebben halnak meg otthon, a sajat agyukban, mint a korhazban.

Vegye körül szeretettel, igy köszönje meg neki, hogy felnevelte. Ez a legtöbb (es egyben a legkevesebb), amit tehet erte.

rikitikitévi 2015.04.23. 11:46:33

@Rotoxis: Általánosságban tejesen igaz és helytálló, amit írtál, azonban ebben a konkrét esetben szerintem el kell végezni a bronchoscopiát szövettani mintavétellel, a hagyományos hisztológiát KPS diagnosztikával, genetikai vizsgálatokkal is kiegészítve.
Ma már nagyon hatékony chemotherápiás szerek vannak és bizonyos daganattipusok nagyon jól reagálnak ezekre. Ha az agyi áttét szoliter, az akár operálható is.

rest of boys 2015.04.23. 11:49:24

Az agyi áttét, ha solitaer, lehetnek esélyek a sikeres eltávolításra (gammakés pl.), úgyhogy nincs minden veszve. Idegsebész nézze meg a nagymamát.

she_wolf 2015.04.23. 13:10:34

Abszolut laikusként azon akadtam fent, hogy három és fél hét folyamatos rosszullét után nagy sokára csak egy szombati napon, ügyeletes tudta megnézni és kórházba utalni:(
Nem tudom, hogy az idő ilyen esetben mennyit számít, számít-e egyáltalán, de nagyon sajnálom a posztert és a beteget is:(
Remélem, azért van még remény, 63 év nem olyan sok:(

asztalosani 2015.04.23. 13:14:10

@Rotoxis:
nem is vizsgáltad a beteget, nem is olvastad a kórelőzményeket, egyetlen egy hivatalos vizsgálati eredményét sem láttad és megszakérted a helyzetét és hip-hop már temeted!

GRATULÁLOK!

hogy is van a MOK etikai kódexében?
a menthetetlen helyzetben is támogatást kell nyújtani betegnek, hozzátartozónak...

ISMÉT GRATULÁLOK!

de semmi gond, jól alátámasztod a betegekhez való hozzáállásotokat és még ti akarnátok béremelést? mire is fel? (csak nehogy véletlenül valaki felnyomjon téged az etikai bizottságnál a megnyilvánulásaidért)

rest of boys 2015.04.23. 13:15:49

A beteget a 4. napon nézték meg. A poszt elején a "három és fél héttel ezelőttig semmi baja nem volt" a szokásos pontatlanság, valójában "három és fél héttel ezelőttig TÜNETMENTES volt". Értve ez alatt az, hogy a halálos kórt és főleg annak áttétét hordozta ugyan, de az még nem mutatkozott meg tünetek formájában.
Szóval a "semmi baja nem" volt helyett mondhatjuk, hogy baja volt, nem is kicsi.
Csak későre tudódott ki.

rest of boys 2015.04.23. 13:17:16

@mig54: B+, így jöjjön ki az ötösöm, hogy ezt megéreztem, hogy megint itt lesz :)

asztalosani 2015.04.23. 13:20:58

@rest of boys:
ha végre +b saját magát, mert más már bottal sem piszkálja meg, legalább nem nyűglődne ennyit! :)

asztalosani 2015.04.23. 13:25:00

Maya!

"hiába kérdezek, próbálok részletesebben informálódni, vagy azért küldenek el, mert épp nincs idejük rám, vagy csak kedvük, türelmük nincs az adott pillanatban."

ilyen egyszerűen nincs.
be kell menni az ántsz-hez és a segítségüket kell kérni, minél előbb, amíg nem késő!

(mellben felfedezett csomó UH vizsgálatára 6 hónapot (!) kell várni, úgyhogy máskor nem kellene egy hétig húzni míg orvoshoz fordultok)

lélekben kitartást, és a mamádnak mielőbbi sikeres gyógyulást kívánok!

rest of boys 2015.04.23. 13:46:28

@asztalosani: A következetesség szép dolog. Gondolj csak bele, pár poszttal ezelőtt épp te oltottad itt le valamelyik kommentelőt, aki gyógyíthatatlan daganatos betegnek javulást mert kívánni.
A fenti eset tüdődaganatos, agyi áttétes betegről szól.
És ama áttét már tüneteket okoz, ergo előrehaladott (értsd: szétesőben lévő, vizenyőképző, koponyaűri nyomást fokozó) az ő stádiuma is.

Hogy is áll a helyzet ama "sikeres gyógyulással"?

she_wolf 2015.04.23. 13:50:39

@rest of boys:
Várható volt.
ancikának igaza van, ne b+ezz, ignoráld!

she_wolf 2015.04.23. 13:51:28

@asztalosani:
igen, ancika, igazad van, ancika

rest of boys 2015.04.23. 13:59:32

@mig54: Előbújt belőlem hirtelen a nyócker. Josephstadt :)

asztalosani 2015.04.23. 14:06:01

@rest of boys:
" pár poszttal ezelőtt épp te oltottad itt le valamelyik kommentelőt, aki gyógyíthatatlan daganatos betegnek javulást mert kívánni."

hazudsz.
idézd be pontosan miről is volt AKKOR szó!
(majd talán a nagy keresgélés közben leesik neked, mekkora baromságot írtál most)

rest of boys 2015.04.23. 14:10:40

"legyél rákos, legyél túl 35 sugárzáson, aztán majd én is azt kívánom neked, hogy "további jó egészséget".

kíváncsi lennék hogyan esne neked, főleg úgy hogy éppen az egészséged nem jó és azzal van gondod.

na hát beléd is az empátiát szívlapáttal kellene belédverni, mert azt tuti hogy magadtól nem jössz rá

és még rosszindulatból a másikat pocskondiázod?! írom még egyszer lassan, hogy mindenki megértse: E M P Á T I A. ha nem tudod mit jelent google- z rá!"

A fenti okádmány a tied, okosanci. Vagy nem ismersz rá?

Viktória Kassai 2015.04.23. 14:16:41

Az orvosok nem törődnek (tisztelet a kivételnek ) a beteg emberekkel. Csak rutinból dolgoznak. Útálják a kivételes eseteket. Szomorú !

Viktória Kassai 2015.04.23. 14:20:38

Itt meg egymást pocskondiázzák a hozzászólók, jó tanácsot nem osztogatnak !

she_wolf 2015.04.23. 14:20:55

@rest of boys:
Mondtam, amit megmondtam.
És hogy Téged idézzelek: "Aquila non captat muscas."

asztalosani 2015.04.23. 14:25:26

@rest of boys:
azt is idézd be hogy mire írtam, mert amit így állítasz rólam az nem felel meg a valóságnak.

az hogy ez mivel jár rád nézve érdeklődj miguszka csiguszkától

asztalosani 2015.04.23. 14:26:10

@Viktória Kassai:
és te?
miért nem osztogatsz "jó tanácsokat", hm?

rest of boys 2015.04.23. 14:28:36

@asztalosani: Veszélyes vagy, mint cigánypurdé tökén a lapostetű...:D

@Viktória Kassai: Olvass fennebb is, tanácsok is hangzottak el. Kéretlenül ugyan, de tanácsok voltak.
Az orvosok pocskondiázása, ami miatt ez az egész blog létre lett hozva és amit csípőből elvárnak minden "jóravaló" hozzászólótól, az nem fog elhangzani.
Mert nem.

rest of boys 2015.04.23. 14:30:17

@mig54: "Aquila ibidem non captat pediculus latus" :D

asztalosani 2015.04.23. 14:32:08

@rest of boys:
na mivan!
nem mered bemásolni az előzményeket, mi?
mert akkor kiderülne az igazság és az hogy árnyékra vetődtél és feleslegesen pattogsz itt, mi?
vagy nem tudsz olvasni?
XD

neked fog fájni, nem nekem. :-)

she_wolf 2015.04.23. 14:40:44

@rest of boys:
Itt, helyben forduljak fel, ha tudom, miről brekeg ez itt:
"az hogy ez mivel jár rád nézve érdeklődj miguszka csiguszkától"

Eeegurult a gyóccer?:O

rest of boys 2015.04.23. 14:42:49

@mig54: Nem tudom.
Pár nappal ezelőtt egyik kollegát leoltotta amiatt, hogy a daganatos betegnek jó egészséget kívánt.
Ma ugyanez hangzik el tőle, egy nyilvánvalóan végstádiumú áttétes beteg vonatkozásában.
Krafft-Ebing báró úr jegyzetelhetne errefelé...

she_wolf 2015.04.23. 14:43:54

@Viktória Kassai:
Zsinórban az első három hozzászóló írásait tudnám javasolni, szakemberek által megfogalmazottan és információdúsak lévén nem hasztalanok!
A többi csak sallang, nem releváns.

she_wolf 2015.04.23. 14:48:04

@rest of boys:
Tüdőrák, agyi áttét...ez még nekem is gyászosan hangzik, pedig nem vagyok szakember.
De megtörténhetnek csodák, és az nem baj, ha ember egy kis része bízik benne.
A báró úrnak jó munkát, de szerintem nem lenne hozzá pennája:(

she_wolf 2015.04.23. 14:51:53

@mig54:
Na, akkor ezt mégeccer, mert nagyon pongyola, lógnak belőle a csavarók, és félre taposott a sarka...

Zsinórban az első három hozzászóló írását tudnám javasolni, szakemberek által megfogalmazottak és információdúsak lévén nem haszontalanok!
A többi csak sallang, nem releváns.

she_wolf 2015.04.23. 15:06:53

@rest of boys:
Ment Neked egy mél hátul.

zuulululu 2015.04.23. 15:16:25

Az a baj, hogy legtobben fel sem fogjatok, miert van ilyen allapotban az egeszsegugy, oktatas...
:(

she_wolf 2015.04.23. 15:31:22

@zuulululu:
...és az igazságszolgáltatás. (Tegyük hozzá, és megvan a trojka.)

rest of boys 2015.04.23. 15:39:10

@mig54: Köszönöm, válasz ment.

micsoda? 2015.04.23. 15:59:14

@Rotoxis: Igaz, hogy csoda történhet, de inkább azt mondanám amit Te is.

Jó magam sem szaladgálok az orvoshoz ha valami problémám van, de a posztban leírtak alapján előbb megijedtem volna. Viszont azt nem tudjuk hány éves az unoka, valószínű nem szokta meg, hogy az asztalra kell csapni, ha másként nem megy, még az orvosi esküt tettnél is:(((((

Már az utca embere is arról beszél, hogy az idős ember nem számit

aszalosani 2015.04.23. 17:53:56

@rest of boys: @asztalosani: kirohanásának én is részese voltam, ezért - igaz, nem engem szólított fel rá, hogy másoljam be az előzményeket - utánanéztem, hogy is volt.

Szóval, egy gyógyult (kiemelem: GYÓGYULT, már EGÉSZSÉGES) rákbetegnek írta a
@karcsibácsi: nevű nick, válaszolva @csakmotyogok:-nak, aki lesújtó véleményt tett közzé a facebookos kommentelők értelmi képességeiről, hogy:
" Azért a FB-osok közt is vannak normálisak, pl. Cselovszki György . Neki gratulálok, és további jó egészséget kívánok!"
Mit is írt Cselovszki György?

"Három éve járom a kórházakat, 5 műtét, két kemoterápia, 35 sugárkezelés. Mindenütt a körülményekhez képest maximálisan jó kezelés, felkészül, nagy tudású orvosok, nővérek, ápoló személyzet. Nem mondom, luxus az nem volt, de nem is vártam. Viszont még itt vagyok, vissza adtak a családomnak, egészséges vagyok. "

"Visszadtak a családomnak, egészséges vagyok" Többen (én is) csatlakoztunk a Cselovszki Györgynek címzett jókívánsághoz. Most is azt gondolom, helyénvaló dolog ennyi tortúra után gratulálni a gyógyulásához és további jó egészséget kívánni.

Asztalosani szerint nem, ő erre írta válaszul a "legyél te is rákos ..." kezdetű förmedvényét.

she_wolf 2015.04.23. 18:25:35

@Zsebibabi:
Aki keres, talál. Köszönet érte! Tudod, néha fáradt már az ember ahhoz, hogy valakit örökösen szembesítsen saját magával:( Gyakran az az érzés támadhat az emberben, hogy a címzett bár belátja a tévedését, az dafke sem enged a huszonegyből, mert a beképzelt hiúsága csorbát szenved, és akkor jajmilesz:(

mnika88 2015.04.23. 19:11:48

Azon gondolkodtam el, miközben olvastam a posztot,hogy milyen szörnyű is ez.Otthon vagy ,okádsz ezerrel,azt hiszed benyeltél valami pitiáner hányós vírust,aztán meg a képedbe tolják,hogy agydaganatod van,ideje számolni a napokat.Én megkattannék.:(
Amikor appendicitisem volt,egyik szintén 60 körüli szobatársam bejött laparoscopos epeműtétre,aztán műtét közben kiderült,hogy hasnyálmirigy daganata van,ami már áttétet adott a májára,tüdejére,veséjére stb. Kinyitották,majd zárták is be szegényt.Sose felejtem el,amikor a sebész közölte vele,hogy semmit nem tudnak érte tenni,max 2 hónapja van,sírva könyörgött az életéért,hogy ő nem akar meghalni.Meg ő nincs rosszul,nincs fájdalma,csak sárgát pisil.:(
Ezt nem fogom elfelejteni soha,borzasztó volt.
Amit most Maya és a Mamája átél,valami hasonló kétségbeesés és gyötrelem lehet.Nagyon sok erőt kívánok !

Shlomo a halott zsidó terrorista 2015.04.23. 19:54:58

Ez az Asztalosani valami háziállat ezen a blogon? Hangos ugatással rémiszti el az idetévedő látogatókat?

csakmotyogok 2015.04.23. 20:10:48

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Csak azt aki,nem eszelős. De jól látod a lényeget.

asztalosani 2015.04.23. 21:19:02

@Zsebibabi:
pici szívecske, nettó baromságokat írsz!
ha nem tudod, akkor nézzél már utána kis googlehuszárka, mikor is tekinthető egy rákos beteg gyógyultnak, majd gyere vissza és majd akkor pattogj!!! :-) de addig nettó baromság az exponenciális kitevőn amit te itt alkottál.

____________________________________________________________________
VÖ.:

"Szóval, egy gyógyult (kiemelem: GYÓGYULT, már EGÉSZSÉGES) (????) rákbetegnek (???) írta "

ha valaki rákbeteg, hogyan lehet gyógyult, vagy egészséges, hm drága????

eü szaktudás nélkül a helyedben nem nagyon állnék bele szakmai vitákba, mert nagyon csúnyán felsülsz.

____________________________________________________________________________________

egyik fb kommentelő ezt írta:
"-"Három éve (!!) járom a kórházakat, 5 műtét (!!), két kemoterápia (!!), 35 sugárkezelés (!!) ."
erre ez volt rá a reakció:
- " további jó egészséget kívánok!""

ehhez még mindig no comment... ha értelmi képességeid nem teszik lehetővé, hogy megértsd akkor olvasd el újra ezt a kommentet, ha megint nem akkor olvasd el megint, ha azok után se, akkor legyél te is rákos aki 3 éven keresztül járja a kórházakat, 5 műtétje lesz. 2 kemóval és 35 sugárral, aztán megtudod mit és miért is írtam. ha azok után se, akkor légyszi kösd fel magad <3

kheiron 2015.04.23. 22:11:06

@Shlomo a halott zsidó terrorista:

Szerintem egy zseniális mókamester alkotása a nick, aki totálisan képes utánozni egy paranoid személyiségzavarost. Effektíve paranoid skizofrént sokkal könnyebb lenne, viszont az nem akkora kihívás. :-)

rest of boys 2015.04.23. 22:25:31

@kheiron: Gondolatszökellések, eszmetolongások, inkoherens gondolkodás, túlértékelt eszme, egy jó adag katatímiával nyakonöntve. Bleuler Jenci bácsi álma.

she_wolf 2015.04.23. 22:38:38

Rettenetesen gonoszak vagytok! Micsoda fertő!:D
Zsiga Bá' forog a sírjában....

she_wolf 2015.04.23. 22:42:03

@mnika88:
Nem csodálom, ha így éreztél. A hasnyálmirigyrák nagyon agresszív:(

aszalosani 2015.04.23. 22:48:11

@asztalosani: ostoba csúsztatásra vagy csak képes. Azt írta: "EGÉSZSÉGES VAGYOK"
Én örülök ennek, és további jó egészséget kívánok.

Persze, te annak örülnél, ha nem gyógyult volna meg, mint ahogy másnak is azt kívántad, hogy legyen rákos.
Nincs helyed a normális érzésű emberek között.

kheiron 2015.04.23. 23:00:50

@rest of boys:

Plusz néha belekever egy kis kveruláns komponenst is. Tényleg szuperül utánozza a paranoiditást. :-)

she_wolf 2015.04.23. 23:36:53

Ez nem ér! Ingyen diagnózis?

asztalosani 2015.04.24. 08:05:08

@Zsebibabi:

nem én csúsztatok, hanem te írsz még mindig nettó baromságokat.

az összes eü-s kenterből tudja, hogy mikor tekinthető gyógyultnak és egészségesnek egy rákbeteg, csak te nem. vedd már a fáradtságot és legalább googlezz rá, még mielőtt még szánalmasabban irományt közzéteszel a saját nicked alatt, és még jobban lehúzod a praxis blog színvonalát a sületlenségeiddel!

nem ártana az egészség WHO szerinti megfogalmazására is rákeresned, még mielőtt valakire rátapasztanád az "egészséges" szót. remélem a következő hsz.-d tartalmazni fogja a két fogalom meghatározását, de gondolom nem fogja, mert azzal alátámasztanád hogy mekkora idióta barom, hozzá nem értő hsz.-id vannak.

"Persze, te annak örülnél, "
légy oly kedves NEM megmondani helyettem, hogy én minek örülnék, mert nem ismersz.
jelen pillanatban annak örülnék a legjobban, ha 1. nem csavarnád ki a szavaimat, 2. nem irkálnál nekem baromságokat, 3. mielőtt írnál is valamit (az írásaid alapján te tuti nem vagy szakmabeli ) legalább rákeresnél a googlen.

még mindig azt kívánom neked, hogy tapasztald meg azt, amikor 5 műtét, 2 kemo, 35 sugár és 3 év kórház után azt vágja valaki a pofádba, hogy : "további jó egészséget!"

Rotoxis 2015.04.24. 08:14:35

@kheiron: Sok munkaja lehet benne, mert majdnem tökeletes! :-)
Engem mar kicsit untat, mar nem nagyon olvasom a hozzaszolasait.

asztalosani 2015.04.24. 08:26:17

@Rotoxis:
örülök neki, hogy nincs jobb dolgod és még mindig foglalkoztatlak :D

mnika88 2015.04.24. 09:32:48

@asztalosani:
Magyarul azt kívánod neki,hogy legyen rákos,hogy majd a képébe mondhassák,hogy "további jó egészséget".
Ne legyél már ilyen,kérlek.Nem hiszem el,hogy őszintén ilyet kívánsz valakinek.
Nem látom a facebook- os kommentelőket telóról,de ha az idézett úriember MAGA jelentette ki,hogy egészséges és erre Zsebibaba reagált,hogy örül neki és további jó egészséget kívánt,akkor ebben mi számodra a kivetnivaló? Én sem kezdenék ilyenkor kontrázni,hogy már pedig rohadtul ne érezd magad egészségesnek,stb....
Néha már azt érzem veled kapcsolatban,hogy szabályos kényszert érzel arra,hogy beleköss valakibe.Ennyire elnyomnak az életben,ennyire komplexusos vagy?
Na mind1.Te ne tapasztald meg,milyen rákosnak lenni.

asztalosani 2015.04.24. 10:26:19

@mnika88:
tegyük fel, kiveszik a méhedet és nincs még gyereked és azok után soha nem is lehet.
ettől függetlenül érezheted (TE) MAGADAT egészségesnek de orvosi értelemben te már nem vagy az. Nem biztos hogy jól fog esni, ha egy állásinterjúnál bekérdeznek, hogy mikorra tervezel gyereket. vagy egy másik: a műtét annyira szarul sikerült, hogy a hasfalad meggyengült és "lóg a beled" lsd.: Patrícia esete. a műtét után (amit melóhelyen nem teregetsz ki) a munkahelyeden megkérdezik hány hónapos terhes vagy? vagy amiért kipakoltak felborul a hormonháztartásod és hízol, már úgy nézel ki mint egy 9 hónapos, közben a metrón folyamatosan átadják a helyet. lehet ez először poén de a 6 alkalom után már nem lesz az, főleg úgy hogy nem is lehet gyereked. vagy tegyük fel megvakulsz/megsüketülsz/lebénulsz , amit a környezeted nem nagyon vesz figyelembe pl.: nyaralás tervezés.

ORVOSI értelemben egy 3 éve folyamatosan rákkal küzdő beteg minden DE NEM egészséges. Ilyenkor JOBBULÁST illik kívánni, nem pedig további jó egészséget. (nem is beszélve arról, hogy egy rákból felgyógyult beteg CSAK és kizárólag 5 év tünetmentesség után mondható ismét orvosi értelemben egészségesnek, nem pedig 3 év folyamatos kemó, sugár, műtét után, mert ebben az esetben nem beszélhetünk egészségről, tehát aki további jó egészséget kíván egy 3 éve folyamatosan rákkal küzdő betegnek, azt kívánja, hogy legyen újabb műtétje, sugara, kemója...stb. (azért rákos mert nem egészséges) elég nagy szégyen, hogy ennyi empátia sem szorult belétek, magatoktól rájöjjetek, és hogy ne kelljen ezt ilyen dedós módon leírni. bezzeg arra mindegyikőtök ugrott, hogy én kinek mit is kívánok, azt viszont észre sem vettétek, hogy ti mit is kívántatok (és hogyan) egy rákos betegnek.)

mnika88 2015.04.24. 10:56:55

@asztalosani:
Ennyi erővel akinek valaha kivették a torokmanduláját,vagy az orrmanduláját,már soha többé nem egészséges.Ami ugye hülyeség...(Ha a méhes példádat vesszük alapul).
Egyébként nevetni fogsz,de ha én rákos beteg lennék és hátam mögött lenne x kemo,sugár,műtét és végre jól érezném magam,egészségesnek érezném magam,akkor az esne xarul,ha valaki az orromba koppintana,hogy bocsi,te még marhára nem vagy ám egészséges,ne örülj annyira.Láttam már nem egy végstádiumú daganatos kisgyereket, akik már attól egészségesnek érezték magukat,hogy megtudtak enni pár szem Mcdonald's-os sültkrumplit,de nem mondtam nekik,hogy kisöreg ne örülj,a koporsót már így sem kerülöd el,hanem örültem vele együtt,hogy jól érzi magát.Az EMPÁTIA itt kezdődik,nem ott,hogy a nyers valóságot az orra alá dörgöljük,mert hogy az orvosilag nem úgy van.

aszalosani 2015.04.24. 11:14:25

@mnika88:
Igen, szó szerint azt írta, hogy egészséges, becopyzom:

"Cselovszki György
Három éve járom a kórházakat, 5 műtét, két kemoterápia, 35 sugárkezelés. Mindenütt a körülményekhez képest maximálisan jó kezelés, felkészül, nagy tudású orvosok, nővérek, ápoló személyzet. Nem mondom, luxus az nem volt, de nem is vártam. Viszont még itt vagyok, vissza adtak a családomnak, egészséges vagyok. Aki egy rossz szót is szól az egészségügyre, az nincs tisztában azzal, hogy az orvosok, ápolók micsoda sziszifuszi munkát végeznek a mi érdekünkben. Uff, beszéltem!
Like · Reply · 5 · 2015. április 7. 17:3"

Nem mondhatok mást most sem, mint azt, hogy ismeretlenül is őszintén örülök, hogy meggyógyult, és további jó egészséget kívánok Neki.
Aki erre úgy reagál, hogy "legyél rákos", az tényleg beteg.

she_wolf 2015.04.24. 11:18:37

@mnika88:
A szavakon lovalás marha fárasztó tud ám lenni, ne menj bele!:(
3 év tünetmentesség után további jó egészséget kívánni annyira nem übergáz, mintha valakit azzal bíztatnál, hogy "csak így tovább"!

she_wolf 2015.04.24. 11:27:20

@Zsebibabi:
Látom, nagyon nem hagy nyugodni a dolog (amit nem csodálok).
Csak eljátszottam a gondolattal, hogy mekkora ász lenne, ha Cselovszki György is kifejtené itt a véleményét, de nem akarok neki rosszat, inkább az egészségére koncentráljon, az a legfontosabb!
De én is további jó egészséget kívánok neki, innen!

mnika88 2015.04.24. 12:03:30

@mig54:
Nem,nem megyek bele semmibe.Csak most akkora hülyeség miatt ment neki Zsebibabának,hogy nem mentem el mellette.De részemről a téma lezárva :)

@Zsebibabi: Ne aggódj,nem mondtál semmi rosszat.:)

she_wolf 2015.04.24. 12:12:13

@mnika88:
Ja, restanciád van, Csibe!

asztalosani 2015.04.24. 12:20:56

@mnika88: @Zsebibabi:
próbáltam leereszkedni a szintetekre, de most döbbenek rá, hogy a béka segge alatt vagytok -20 -al, oda már nem ereszkednék. még egy marék száraz lepkének is több esze van, mint kettőtöknek együttesen :D kerültök még majd olyan helyzetben, amikor át fogjátok értékelni azt amiről itt beszéltünk.

asztalosani 2015.04.24. 12:23:27

@Zsebibabi:
látom azt, hogy mikor tekinthető egy rákos beteg gyógyultnak illetve a who szerinti egészség fogalmát már képtelen voltál bekopizni, mi? na vajon miért is???

ha nem tűnt volna fel ez egy SZAKMAI blog, nem pedig virtuális sajnálatbegyűjtő blog, de hát a ti szinteteken ezt elmagyarázni, hogy fel is fogjátok képtelenség mert még rendesen olvasni sem tudtok... XD

asztalosani 2015.04.24. 12:24:00

@mnika88:
már megint hazudsz!
ő kezdte.

asztalosani 2015.04.24. 12:26:57

@mig54:

van már munkád?
vagy még mindig azok nyakán lógsz akik NORMÁLIS EMBERKÉNT FIZETIK A NORMÁLIS TB-t?
nem hinném hogy dolgoznál különben nem lenne időd hosszú posztokat írni már napok óta.

she_wolf 2015.04.24. 12:29:06

@asztalosani:
Igen, ancika, igazd van, ancika.

mnika88 2015.04.24. 12:30:32

@mig54:
Igen,este írom a választ! ;)

she_wolf 2015.04.24. 12:36:31

Istenem...már megint az hülye teljes hasonulás. Kész vagyok tőle:)

aszalosani 2015.04.26. 12:22:27

Kedves Blogolvasó- és hozzászóló társaim!
Ezen a blogon (is) ellentétes vélemények ütköznek gyakran, és a vita hevében néha kicsúszik egy-egy b+, hülye vagy, stb. Bár ettől is jobb lenne tartózkodnunk, de végülis, ez még belefér a szokványos netes kommunikáció eszköztárába.

De ami ma történt, az már minden határon túl megy, és nem mehetünk el mellette szó nélkül. Egyik törzskommentelő, nevezetesen @asztalosani: azt írta egy társának, aki egyébként előzőleg semmilyen sértő megjegyzést nem tett irányába, hogy

"remélem ... meghal a gyereked, apád, anyád, vagy a pasid."

Ha már a moderátor nem figyel (vagy figyel, de az ilyen beírás szerinte nem igényel végleges kitiltást), én fordulok jó érzésű kommentelő társaim felé, hogy aki ilyent kíván embertársának, azt mi is kezeljük helyén, vegyük levegőnek. Bojkottáljuk, semmi esetre se reagáljunk bejegyzéseire, szerintem helyesebben tesszük, ha el sem olvassuk azokat.
"Ami gonosznak látszik, attól óvakodjatok..." Idézet az Újszövetségből, Pál leveléből.

2015.05.06. 17:26:42

Az ilyen posztok és kommentek után mindig emelek a napi C vitamin adagomon egy ezrest.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása