A magyar egészségügy fényévekkel jobb, mint a német

2015.04.08. 04:17

nemet_magyar_zaszlo.jpgCsak nevettem milyen naiv feltételezések vannak a külföldi ellátásról. A magyarországi még most is fényévekkel jobb, mint máshol.

Sokan tévedésben vannak a külföldi egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban nálunk.

 

Németországban tanulok és dolgozom több mint 3 éve. Itt fizetek egészségügyi járulékot is. Mikor ide kerültem még vizit díjat is (10 euró).

 

Januárban, délután mikor hazamentem minden előzmény nélkül elkezdtem hányni.

 

Éjfélig folyamatosan hánytam, elestem, elájultam. Ezután édesanyám német ismerőse kórházba vitt. Itt nem szokás ilyesmiért mentőt hívni. Előtte a kocsit kibélelte és lefedte festőfóliával. Körbetekert kukazsákokkal. Folyamatosan hánytam az úton is. Megérkeztünk a kórházba. Itt kerekesszéket kerített és eltolt az SBO-ra. Indokoltnak tartották a megjelenésem, ezért 5,5 órát vártam. Végig hánytam öklendeztem ekkor már csak nyálat. Az orvos megvizsgált, poénkodni próbált. Lefektettek egy vizsgáló ágyra EKG-t és vérnyomásmérőt csatoltak rám. Branült raktam a kézfejembe, kaptam hányás csillapító injekciót. Két óra múlva azt mondták nem tudnak felvenni kórházi osztályra. Ekkorra az ismerős már elment.  Ha rosszabbodna az állapotom, akkor menjek vissza, de most menjek haza. Kis faluban élünk nincs  busz, és itt erre célra nem lehet beteg szállítást kérni. Feküdtem még 1 órát a vizsgáló ágyon. Majd felöltöztem, kerestem valakit, aki kivette a kezemből a branült.

 nemet_magyar_zaszlo.jpg

Kimentem a távolsági busz állomásra megvártam az első buszt és haza utaztam. Öklendeztem, de már nem volt mit hánynom. Az ismerős férje kijött elém a buszállomásra. Mivel 3 napig hánytam, ha fél dl-nél több vizet ittam elmentem a háziorvoshoz. Ő azt mondta diétázzak és kanalanként fogyasszam el a napi folyadék mennyiséget, amire szükségem van. Mivel Magyarországon a nevelőapám orvos, azt mondta érjem el, hogy vizsgáljanak ki, legalább 1 CT-t kérjek. A német házi orvosom nem igazán akarta, de a nevelőapám felhívta telefonon megvitatták az estem és kaptam egy beutalót CT-re. Kerestem radiológiai centrumot. Mindenütt 3-8 hétre vállalták csak a CT-t. Kivéve, ha privát biztosított lennék, akkor 1 héten belül. Kivártam a 3 hetet, folyamatosan hánytam, csak 1-1 falatot ettem és 1-1 korty vizet ittam.

 

3 hét után elmentem a CT-re. Után az egyik orvos elmagyarázta mi a bajom. és gyógyszert írt fel.

 

Nyáron hazajövök és kivizsgáltatom azért magam. Itthon 35-40 000 forintért megvehetek egy vizsgálatot és azonnal el is végzik. Édesanyám és a nevelőapám is azt mondta itthon 1 héten belül kaptam volna CT-vizsgálatot, mint bárki más, és ilyen állapotban nem küldnek haza senkit, mert már másnap az összes híradóban és az ombudsmannál ott lenne a hírekben a kórház vagy az orvos. Itt Németországban az a szokásos, amit én leírtam. Nincsenek nyelvi problémáim, mielőtt bárki is azt hinné. C2-es Németországban szerzett nyelvvizsgám van, és itt járok főiskolára. Gondolkozom, ha végzek, átmegyek Ausztriába orvosira, ott ingyen lehet tanulni és mellette tudok dolgozni, hogy megéljek. A célom: orvos leszek Németországban, vagy Svájcban. Nem fogok hazajönni fillérekért dolgozni, rossz munkakörülmények közé, családot szeretnék és nem heti 80-90 óra robotot. Megbecsülést. Németországban, a kórházban vagy orvosi rendelőben a betegeknek nem szabad úgy viselkedni, mint nálunk.

 

Ha valakinek nem tetszik, a magyar egészségügy próbálja ki a németet sírva könyörögne az itthoniért. Nemrég volt itt egy felmérés arról, hogy mennyi idő alatt lehet szakorvoshoz jutni. Riportot is készítettek. A riportban 2 szereplő volt 1 privát biztosított és egy állami. Az állami biztosított 6 hónapra privát biztosított 1 hétre kapott időpontot nőgyógyászhoz. Olyan, mint nálunk, nincs. Itt azonnal nem lehet szakorvoshoz jutni semmiféleképp, ha csak nem a halálán van valaki. Valóban a halálán.

 

6-12 hónap a várakozás a szakorvosi vizsgálatokra, reumatológushoz, endokrinológushoz inkább 9-12 hónap. Nem az orvosokat szidja senki. Tudomásul veszik a privát beteg előrébb való. 5-6 ezer eurós jövedelem fölött lehet valaki privát biztosított, ezért is szeretnék orvos lenni így én és a családom majd az lesz. A levelet azért írtam, mert a családom nőtagjai olvassák ezt a blogot időnként. Én is beleolvastam. Csak nevettem milyen naiv feltételezések vannak a külföldi ellátásról. A magyarországi még most is fényévekkel jobb, mint máshol.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabidoki 2015.04.08. 18:20:29

@Diorella Queen: a fogászati ellátásban ez már megvalósult.

csakmotyogok 2015.04.08. 18:24:25

@Shlomo a halott zsidó terrorista: Igen, ahogy mondod ott szegény nem kap semmit.Az egészségügyi ellátás luxus. Nálunk még sem becsülik semmire.Majd ha itthon sem jár akárkinek csak úgy,majd akkor visszasírják a mai boldog időket.

csakmotyogok 2015.04.08. 18:26:24

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Tévedsz Magyarországon csak kb fél millió ember fizet privát ellátásnak megfelelő összeget, 7 millió pedig semmit sem fizet és sokan csak a minimumot, mégis a privát ellátásnak megfelelő ellátást kapjuk.

csakmotyogok 2015.04.08. 18:27:54

@Diorella Queen: Arra a pár orvosra aki itthon van? Komolyan mondom nem tudom ennyire agyalágyult vagy vagy pedig áááá.

Tempus.Anh 2015.04.08. 18:44:57

Korzikán állomásozó magyar származású idegenlégióst vizsgáltam egyszer, a II. Ejtőernyős Idegen Ezrednél szolgált, egy ejtőernyő-gyakorlat alkalmával a hátán landolt és iszonyatosan fájt a dereka.
Az ezredorvos amikor bevitték hozzá, azt mondta, adjanak neki vizet és kirúgta a rendelőből.
Náluk sem megy minden a legnagyobb rendjén.

Gizi06 2015.04.08. 18:56:35

@asztalosani: A leanka burkoltan arra celzott, hogy a nemet orvos hülye es nem erti a szakmajat? Ha annyira komoly lett volna a betegsege törtent volna egyamas. Ott is a beteg eletenek a vedelmere esküszik az orvos

Tempus.Anh 2015.04.08. 19:19:34

@Gizi06: Jó ez a "leányka", errefele nem is használják olyan gyakran :)

micsoda? 2015.04.08. 19:37:59

Privát biztosítás? Az is jobb mint a borítékolás, de az is lehet, hogy mi azt is megfejelnénk. A német, és és a magyar mentalitás ebben is eltér.

csakmotyogok 2015.04.08. 19:43:53

@micsoda?: Szerintem ha itt is milliókat keresne egy orvos nem lenen rá szükség. Amúgy a hálapénzes sztorikat minimum 10-el kell osztani.

karcsibácsi 2015.04.08. 20:18:04

@Tempus.Anh: Petőfi kedvelte ("Ha, leányka, te vagy a mennyország...").

csakmotyogok 2015.04.08. 20:22:31

@zünüke: Zizike, értő olvasás. 3 nap hányás után háziorvoshoz ment utána míg várt a CT-re végig hányt.

Gyorgy Nagy 2015.04.08. 20:35:02

Ez egy süket duma.Gyere haza ès a korhàzban nemkapsz gyogyszert ,nincs wc papir,omladozofalak,orvos növer hiàny,váró lista,stb,stb. A kormàny propagandistàlya vagy?

csakmotyogok 2015.04.08. 20:47:52

@Gyorgy Nagy: Érdes ha valaki dicséri az itthoni eü-t mindennel megvádolják. Nekem a szaktudás a fontos van akinek wc papír. Van a tapasztalat mind a két országban tehát én neki hiszek.

asztalosani 2015.04.08. 20:57:35

@csakmotyogok:
b@szhatod a szaktudást, ha csak azért helyeznek folyton a várólista végére, mert nem tejelsz.

b@szhatod a szaktudást, ha az éjjeles nővér télen a -20C-ban nyitva felejti az ablakot feletted és vagy te hiába is csengetsz, nem hallja meg, vagy le vagy szedálva, vagy ki vagy kötözve, és mondjuk átázott pelenkában

b@szhatod a szaktudást, ha egy mell UH-ra 1/2 évet kell várnod, mert egy csomót vettek észre és addigra áttétes lettél és már nem műthető

b@szhatod a szaktudást, ha kevés a nővér és nem jut idő arra, hogy az ágyban mozgasson két óránként (és tegyük fel magatehetetlen cukros vagy)

b@szhatod a szaktudást, ha kismamaként lúgot itatnak veled

b@szhatod a szaktudást, ha figyelmetlenségből a gerincedbe olyan anyagot fecskendeznek be amit nem kellene

b@szhatod a szaktudást, ha ellátás közben a fejedre omlik a plafon

b@szhatod a szaktudást, ha a mentő nem megy ki hozzád

folytassam még?
XD

asztalosani 2015.04.08. 21:02:50

@csakmotyogok:
ezt nem vetted észre?

"Branült raktam a kézfejembe,"

tehát a cikkíró tulajdonképpen megbranülözte magát egy kézzel szaktudás nélkül, hányás közben XD
akkor mit is akart az orvosoktól? :D
hát simán ellátja magát! :D

amúgy rosszul olvastad, ezt írta:
"Kivártam a 3 hetet, folyamatosan hánytam"
tehát 3 hétig folyamatosan hányt, jól írta zünzüke!
inkább te vagy zizike :)

asztalosani 2015.04.08. 21:12:53

Andrea Weiler:

vajon miért van az, hogy a te hozzászólásodat jobban elhiszem?
(tán mert közelebb áll az igazsághoz? ;-) )
;-)

asztalosani 2015.04.08. 21:18:26

Andrus Zsuzsanna, Csillagné Bakos Éva:

a törvény úgy szól, hogy a másolatért költség számítHATó fel.

Tehát az adott eü intézményen múlik, hogy:
1. számít-e fel?
2. ha igen akkor mennyit? Nyilván túlzó nem lehet.

ezért van az hogy mindenhol más és más a szabályozás.

kiskapu: ingyenes abban az esetben, ha lefényképezed jó minőségű fényképezőgéppel ;) pl.: betegkarton, monitor, labor eredmény ;-)

amúgy hamarosan megszűnik a cd-re írás (már nem is gyártanak se cd-t se dvdt)

Tempus.Anh 2015.04.08. 21:59:47

@karcsibácsi: Így van, "Fa leszek, ha fának vagy virága..." :)

Hórukk 2015.04.09. 00:30:50

@Tempus.Anh: Fél évig dolgozik az amerikai orvos, utána szabin van, dolgozik más helyette - akit nyilván ugyanúgy megfizetnek. Miért nélkülözne akár a kórház, akár a beteg?

zünüke 2015.04.09. 01:09:01

@csakmotyogok:

Motyogi figyu ide!

Nekem az értő olvasásommal semmi gond,de a te értelmi képességeiddel annál nagyobb,ha ezt a sztorit beveszed,hogy egy ember három hét folyamatos okádással,1-1 korty vízzel,1-1 falat étellel a szervezetében ne gyengüljön le annyira,hogy nem kerül kórházba kiszáradással meg minden más egyébbel.Ha ez a poszt arra született,hogy mennyire jó itthon az egészségügyi ellátás,és milyen szar Nyugatabbra,akkor nagyon nem sikerült.A kislány össze vissza irkál,és olyan dolgot állít ami egészen biztos,hogy nem igaz.Most én mondom,hogy hazudik !!

Apropó míg el nem felejtem:körülnéztél mostanában,hogy itthon mennyit kell várni egy CT_re,egy UH-ra, akár egy MR-re? Nem? A napokban jelent meg egy cikk,illetve több is erről a témáról.Csináltak egy felmérést különböző kórházakban,hogy milyen időpontokat adnak a fenti vizsgálatokra.Elárulom neked,hogy hosszú hónapokat kell itt is várni sok helyen,ugyanúgy mint Németországban,és a többi Nyugat-Európai országban.

zünüke 2015.04.09. 01:11:27

@asztalosani:

Felesleges bármit is írnod neki,reménytelen és értelmetlen.

okina48 2015.04.09. 10:45:54

@csakmotyogok: @Tempus.Anh:
Csak úgy kíváncsiságból!
Jól fizetik a bértollnokoskodást?
Minden esetre,roppant unalmasak vagytok így az igazságtól elrugaszkodva!

swiss blend 2015.04.09. 11:42:19

@zünüke: @okina48:

Persze, három hétig otthon türelmesen ölelgette a wc.kagylót miközben várt a CT-re...

Ekkora marhaságot ide posztolni,tényleg szánalom.

okina48 2015.04.09. 12:01:25

@csakegybeteg: Vidéki vagyok!Detto!
Azon kívül ki van plakátolva,hogyha
kp.-ban kifizeted a vizsgálat árát,azonnal megcsinálják.
Azt tudjuk,hogy nem kapacitás hiány miatt kell heteket-hónapokat várni,hanem mert a TB meghatározza,hogy naponta hány vizsgálat ,műtétet stb.fizet.
Nekem nem is ezzel van bajom,hanem az orvosok és az egész eü.slepp magatartásával,modorával.Most nem a kórházakról beszélek!
Volt,hogy időpont mellett is egy órát vártam.Összesen négyen ültünk kint-tehát túlterhelésről szó sem volt -mégsem tudtam elmondani a problémámat,mert az orvos a szavamba vágva kijelentette,hogy a csípő és lábfájdalmaim nem reumatológiai eredetüek.
Kis kerülővel csak sikerült egy gerinc CT-re szert tennem,ami igazolta a saját és háziorvosom gyanúját,miszerint gerincsérvem van,ami ideggyököt nyom.
Visszamenve a reumatológiára,az orvos lila fejjel órdította a képembe,hogy"úgy látom,csak kijárta magának a CT-t!Tudja maga mennyibe került ez az eü.-nek?"Nem szoktam adós maradni,úgyhogy volt válaszom,de a végén megkaptam a megfelelő kezelést.Mellesleg betöltöttem a 60 évet,ezért írom mindig,hogy az idős embert már nem veszik emberszámba,ezért ha nincs eléggé határozott fellépése,vagy jó tömött boríték a kezében,akkor csak kísérővel induljon el bármilyen kivizsgálásra!

okina48 2015.04.09. 12:29:21

@swiss blend: Nem a poszthoz szóltam hozzá,hanem a két bérkommentelőt minősítettem.A posztoló meg szót sem érdemel,mert messziről bűzlik,hogy provokátor.

csakegybeteg 2015.04.09. 12:30:56

@okina48: A koponya CT össz.ktsge (ráírták a papíromra) 17.928 ft volt. Nem olyan nagy összeg, ha ezzel megoldható a probléma.
Azért ezt nem sűrűn csináltatja az orvos, viszont indokolt esetben akár félévente, évente is........
Azt viszont nem értem ugyanaz a "cég" miért kér többet a Mammutban mint a Nyírőben.

forge 2015.04.09. 12:48:38

Én meg azt nem értem,hogy a magyar eü. hogy lehet messzemenőkig jobb mint a külföldi ellátás tekintve,hogy az itthoni ellátásban egyre több,és egyre nagyobb a gond.

-Nincs orvos
-Nincs ápolószemélyzet
-A kórházak a csőd szélén
-Több kórházat bezártak
-A kórházak műszerezettsége sok helyen ósdi,elavult
-Pénzhiány miatt műtétek maradnak el
-Az vizsgálati időpontok hónapokra vannak előjegyezve
-A kórházi férőhelyek telt házasak
-Egy orvos több osztályon ügyel egyszerre sok kórházban
-Egy ápolónőre 40-50 beteg jut
-A gyógyszerhiány nem ritka az osztályokon

Teljességgel lehetetlen,hogy a fenti tényekkel olyan nagyon jól működne a magyar ellátás rendszere,hogy kenterbe verné a Nyugat-Európai színvonalat.

Tempus.Anh 2015.04.09. 13:14:07

@forge: A kérédést úgy is tekinthetjük, hogy ENNYIVEL, amennyi rendelkezésre áll, alulfizetett orvosokkal, kezdetlegesebb eszközökkel, megcsappant anyagi kilátásokkal IS jobban teljesít, mint a nyugati társai, olyan körülmények közt, amelyek mellett azok régen térdrerogynának.

Egy vadászatból merített példával élve, nem nagy kunszt Henshold taktikai távcsővel felszerelt gépfegyverrel leteríteni egy szarvast, ahhoz a nagyon bolond is ért, a nagyobb fegyvertény az, ha ezt egy előltöltős, fekete lőporos vadászfegyverrel is mesterien megoldjuk.

Ha elém kerül egy eszméletlen beteg, ne az legyen az első dolgom, hogy orvosért üvöltök és MRI-be tolom a beteget, hadd mondja meg az helyettem a diagnózist, hanem az agyamat használva én magam állapíthassam meg az eszméletlenség okát.

Ez az, amire a mai csapnivaló nyugati oktatás nem tanít meg egy orvost odakint.
Ezért tanulnak ma norvégok, izlandiak, németek, izraeliek, hollandok és mit az Úristen, még amerikaiak is az egyetemeinken.

Tempus.Anh 2015.04.09. 13:17:03

A távcső helyes neve Hensoldt, bocsánat a feltalálójától az elírásért.

Tempus.Anh 2015.04.09. 13:22:31

@okina48: Ez a blog eleve azért van kitalálva és fenntartva, hogy a magyar egészségügyet lejárassa és az olyan sötét alakok horrorvágyát kielégítse, amilyen te is vagy, gagyinyanyus.
Ezért, ha valaki itt pozitívumot mer leírni a magyar orvostársadalom, kórházak, betegellátás javára, azt te és a bandád csípőből leugatjátok.
A bértollnok trollok épp ti vagytok errefelé.

asztalosani 2015.04.09. 13:46:31

@Tempus.Anh:

én még itt olyan pozitív cikkel nem találkoztam, amelyben leírták volna, hogy ki és hol, milyen körülmények között került be és kiemelték volna PONTOSAN hogy miért volt pozitív számára az adott osztály/szakdolgozó...

lsd: eü dok kiadása, amit pár napja kérdeztem, hogy hol ingyenes. ez egy rettentő pozitív dolog, örültem is neki, mikor válaszoltak hogy itt és itt, ezen az osztályon ezt és ezt ingyen kiadták másolatban

ellenben rengeteg marketinggyanús bér troll cikkere ne akarjátok, hogy fényesre waxoljuk az ott dolgozók tökeit. lsd: nem olyan régi cikkek, amelyek semmi konkrétumot nem tartalmazott arról, hogy a beteg mivel került be, melyik osztályra, és miért gondolja azt hogy ő "körül lett ugrálva", csak annyi hogy jaj de sok mindent megtett xy értem, de hogy miket nem derült ki.

______________________________________________________________
amúgy hogy legyen egy és befogd a lepénylesődet:

nemrégiben voltam az egyik szakrendelésen (direkt nem írom ki mert senkinek nem szokása), ahová időpontot kellett kérni előzetesen. 2 héttel később kaptam (én ezt pozitívnak ítélem meg, mert korábban 5 hónapot kellett várni). a kapott időpont előtt ott voltam 5 perccel, és pontosan behívtak (ismét egy pozitívum, bár hozzáteszem munkaidő vége előtt kaptam 15 perccel az időpontot, így lehet kénytelen volt már belehúzni) . Beléptem köszöntem és VISSZAKÖSZÖNTEK (! szintén pozitív dolog) Egy mondatban elmondtam mit szeretnék, orvos meglepődött. kérdezett, válaszoltam., mondta nincs olyan gyógyszer jelenleg amit szeretnék, de felírja 3 receptre: az egyikre amit kértem (hátha ismét forgalomba kapható lesz) a másik kettőre pedig azt írta fel amivel ki lehet váltani az adott gyógyszert. megírta a receptet, odatolta elém a papírt,elolvastam. aláírtam, lepecsételte, másolatot megkaptam és mentem is a dolgomra. Nem tartott 5 percnél tovább.

bár megjegyezném azt a dokit senki sem szereti (nem tudom miért) de nekem eddig mindig bejöttek a tanácsai, viszont tényleg nem egy édes mázas doki, és igen én úgy mentem be hogy x gyógyszert szeretnék felíratni(és nem hőbörgött!!!), és átnyújtottam az előző kontrollos papírt amit ő írt...

_____________________________________________________

de igazából nem is értem ez miért lenen pozitív tapasztalat, hiszen ennek így kellene mennie. Talán ennél pozitívabb az lenne, ha az orvos saját maga felállna és hívná be név szerint az embereket és intézne hozzájuk egy két kedves szót, majd miután végeztek ismét és ajtóig kísérné. de én ezt nem igénylem, és nem várom el.

_________________________________________________________

szóval ha már pozitív történeteknél ragadtál le, akkor definiáld már azt hogy mit értesz "pozitív" alatt...

Tempus.Anh 2015.04.09. 13:55:05

Valakiknek a vég nélküli monológ a lételemük.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.09. 19:46:49

@okina48: ha már kijártál egy vizsgálatot akkor miért nem MRI-t? a CT gyakorlatilag alkalmatlan a porckorongsérvek korrekt diagnosztikájára (persze a radiológusok más véleménnyel vannak róla)

Jack Kahuna 2015.04.09. 20:59:47

Ezt a cimet azonnal törölni kellene, akkora bödületes nagy baromsag. Ki engedi, hogy ilyen cikket publikalhasson egyaltalan valaki? Uram segits meg!

csakmotyogok 2015.04.09. 21:56:56

@zünüke: Elhiszem a történetetet, mert vannak személyes tapasztalataim a Német egészségüggyel.
CT ha igazán sürgős 3-4 napon belül van itthon,saját tapasztalat, decemberben volt rá szükség. MR-ha sürgős valóban 1-2 hét.

Ajtony 2015.04.10. 09:53:24

@Gyorgy Nagy: ha már barom vagy, legalább írj helyesen - te ballibek propagandistája, vagy propagandistálya :-) :-)

Ajtony 2015.04.10. 10:36:03

A szocialista országokban kiváló egészségügyi szolgáltatásokat nyújtott az állam - persze az eszközök fejlettsége messze elmaradt a nyugatitól. A szakemberek, orvosok, ápolók, mentősök elhivatottságból kerültek a pályára, mert a tévhittel ellentétben a néhány slágerdokin kívül minimális volt a paraszolvencia. A hatalmas betegszám miatt a magyar orvosok gyakorlata kiváló. Az EU csatlakozás óta veszélyben az utánpótlás, mert szinte minden területen volt valamennyi bérrendezés, míg az EÜ-ben alig. Jelenleg az orvosi és a diplomás egészségügyi bérek messze a diplomás átlag alatt vannak, pedig egy szakorvos közel 30 éves, mire a szakvizsgáját megszerezheti. Sürgető a helyzet rendezése, mert dokik és ápolók nélkül maradunk.

okina48 2015.04.11. 00:21:25

@csakegybeteg: Az árakról nem tudok nyilatkozni mivel-mint írtam -kerülőúton jutottam CT beutalóhoz egy régivágású adjunktustól,mindenféle kenőpénz nélkül,így gyorsan és ingyen célba értem.Ha nem veszem a bátorságot hozzá fordulni,a mai napig kaparhatnám a falat kínomban pszichés alapon! A kb.30 éves okostojás reumatológusnak ui.ez volt a véleménye.Csak azért nem tettem panaszt,mert nem vagyok a saját magam ellensége,hisz rá vagyok utalva a kezelésekre.
Csak azokat sajnálom,akik kevésbe agilis természetüek,és szentírásnak veszik a sok sarlatán véleményét.Én már rég nem esem hasra a fehér köpeny láttán!
Amúgy ehhez a gerincsérves sztorihoz még egy érdekesség tartozik.Mivel tényekkel bizonyítottam,hogy mégis csak reumatikus eredetűek a fájdalmaim,ezért a jó doktor kénytelen volt elküldeni az idegsebészhez.Mivel egyenlőre műtét nem indokolt ,a másik jó doktor szemrebbenés nélkül felajánlotta a saját magánrendelését.Mivel nem voltam vevő rá,olyan kezelést írt fel,/McEnzy torna,denevérpad/amit kizárólag magánrendeléseken lehet elérni horribilis pénzért ,ezenkívül mezőkövesdi,vagy hévízi beutalást,amihez nem létezik hozzáférni.Nos..így mennek itt a dolgok! Ja!Amúgy átléptem a bűvös 60 évet,azóta igyekszenek nem emberszámba venni!

okina48 2015.04.11. 00:26:37

@swiss blend: Nem a konkrét esetre írtam,hanem általánosságban!

okina48 2015.04.11. 00:49:17

@Tempus.Anh: Kedvesem!Örülök ennek a hsz.-nek! Így -ha valóban eü.-s vagy -ékesen bizonyítottad ,hogy ami itt elhangzik panaszként az egyáltalán nem túlzás.Ha te itt -nyílvánosság előtt -ilyen hangnemet,stílust engedsz meg magadnak,nem nehéz elképzelni,hogyan viselkedsz egy idős,beteg emberrel,ha esetleg még tanú sincs rá!Isten óvjon tőled!

okina48 2015.04.11. 01:57:45

@asztalosani: Nekem is van egy nagyon pozitív élményem,de nem lehet két szóval leírni./Ezért előre is elnézést kérek azoktól akiket a hsz.ek terjedelme is zavar!Amúgy sértésekkel dobálózni én is tudok röviden! Pl:KB!/
Tehát a pozitív élmény!A gyógyfürdőben összeszedtem valami szemnyavalyát.Szokás szerint egy reumatológiai összecsapás után,kissé zilált idegállapotban a szemészethez értem,ahol üres volt a váró,és épp kilépett egy hölgy.Elmondtam a szemproblémámat,mondtam,hogy nincs időpontom,esetleg nem lehetne megnézni?Hölgy visszalépett,majd mondta,hogy menjek le a recepcióra,kérjek egy sorszámot,addig a doktor úr leszól nékik.Visszamentem,fiatal orvos fogadott MOSOLYOGVA!Rajta kívül két fiatal hölgy munkatársa szintén MOSOLYOGVA végezte a dolgát,és nem túlzok,beszélgettek velem!
Doki megvizsgált,közölte,hogy jóltettem,hogy beléptem,mert elég komoly a fertőzés /herpeszes hólyagok a szemzugban/.Mivel a kedvesség nem múlt,elszemtelenedve megkérdeztem,ha már itt vagyok,nem lehetne -e bemérni a szemem,mert nehezen látom a futó csíkot a TV-ben.Doki bácsi nem mérges,kedvesen cserélgeti a lencséket,majd hosszan magyarázza a legújabb típusú három funkciós ókula működését.Tudtam,hogy ezt nem az én bukszámhoz találták fel,de hallgattam,mert jó volt hallgatni.Végül felírta a sima szemügét.Én megköszöntem,hogy itt lehettem,azt is megmondtam,hogy idejét nem tudom,mikor találkoztam ilyen kedves emberekkel,és sajnálom,hogy nem szembetegségem,hanem gerincnyavalyám van.Megköszönte a dícséretet hozzátéve,hogy erre törekednek.20 percig voltam bent,de elszállt minden rossz érzésem,amit a másik rendelésen összeszedtem.Ma is jó érzés rágondolni,hogy még -elvétve bár -de ilyen is van még!Történt mindez Debrecenben a Kenézy Kórház Rendelőintézetében.

okina48 2015.04.11. 02:09:38

@asztalosani: Nekem is van egy nagyon pozitív élményem,de nem lehet két szóval leírni./Ezért előre is elnézést kérek azoktól akiket a hsz.ek terjedelme is zavar!Amúgy sértésekkel dobálózni én is tudok röviden! Pl:KB!/
Tehát a pozitív élmény!A gyógyfürdőben összeszedtem valami szemnyavalyát.Szokás szerint egy reumatológiai összecsapás után,kissé zilált idegállapotban a szemészethez értem,ahol üres volt a váró,és épp kilépett egy hölgy.Elmondtam a szemproblémámat,mondtam,hogy nincs időpontom,esetleg nem lehetne megnézni?Hölgy visszalépett,majd mondta,hogy menjek le a recepcióra,kérjek egy sorszámot,addig a doktor úr leszól nékik.Visszamentem,fiatal orvos fogadott MOSOLYOGVA!Rajta kívül két fiatal hölgy munkatársa szintén MOSOLYOGVA végezte a dolgát,és nem túlzok,beszélgettek velem!
Doki megvizsgált,közölte,hogy jóltettem,hogy beléptem,mert elég komoly a fertőzés /herpeszes hólyagok a szemzugban/.Mivel a kedvesség nem múlt,elszemtelenedve megkérdeztem,ha már itt vagyok,nem lehetne -e bemérni a szemem,mert nehezen látom a futó csíkot a TV-ben.Doki bácsi nem mérges,kedvesen cserélgeti a lencséket,majd hosszan magyarázza a legújabb típusú három funkciós ókula működését.Tudtam,hogy ezt nem az én bukszámhoz találták fel,de hallgattam,mert jó volt hallgatni.Végül felírta a sima szemügét.Én megköszöntem,hogy itt lehettem,azt is megmondtam,hogy idejét nem tudom,mikor találkoztam ilyen kedves emberekkel,és sajnálom,hogy nem szembetegségem,hanem gerincnyavalyám van.Megköszönte a dícséretet hozzátéve,hogy erre törekednek.20 percig voltam bent,de elszállt minden rossz érzésem,amit a másik rendelésen összeszedtem.Ma is jó érzés rágondolni,hogy még -elvétve bár -de ilyen is van még!Történt mindez Debrecenben a Kenézy Kórház Rendelőintézetében.

okina48 2015.04.11. 02:20:42

@okina48: Bocs,nem tudom miért ment át kétszer.Valami nem stimmel a telómmal!

okina48 2015.04.11. 02:39:12

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Ezért a marhaságért kár volt benézned!
Másfél évig kapartam a falat kínomban,mire megszánt egy Orvos ,így nagybetűvel,akinek nem ez a szakterülete,hanem kissé komolyabb terület.Én elhiszem,hogy te kvalifikáltabb vagy mint Bedő adjunktus,de ő látva a kínlódásomat,CT beutalót adott,ami nekem nagy segítség volt,így aztán nem vágtam a fejéhez,hogy nekem bizony MRI-t adjon!Csak azt nem értem,hogy nem dúrran szét a fejed ekkora tudástól!Amúgy köszönöm,a fürdő,gyógytorna stb.hatására egész jól vagyok,így azt hiszem,csak elég volt az a CT!

okina48 2015.04.11. 02:50:29

@Tempus.Anh: Van aki néha benéz,és" végnélküli monológot ír,van akit meg állandóan itt tör a nyavalya,és vég nélkül osztja az észt,gyalázza az embereket,fényezi saját magát.Azt még nem tudtam megfejteni,hogy mikor dolgozol,de inkább itt mantrázzad az idiótaságot,minthogy betegek közelébe menj!

okina48 2015.04.11. 03:02:19

@csakmotyogok: Fantasztikus a felfogóképességed!Honnan jöttél rá,hogy nem orvos,hanem beteg vagyok!
Ne irígyeld,mert holnap már lehet,hogy te is ezen az oldalon leszel!Tudom,hogy nem erre értetted a betegséget,de nyugodtan írd le! A te stílusodon már nem ront,ha simán lehülyézel valakit,mert más a véleménye,mint a tied!

okina48 2015.04.11. 03:33:30

@asztalosani: Igazad van,hogy nem írnak a betegek ,vagy hozzátartozók pozitív posztokat!
Dehát ma az eü.-ben a legnagyobb pozitívum jelenleg az,ha nem alázzák porig az embert!Vagy ha nem teszik el láb alól az embert pl.egy súlyos szívbeteg embernek beadot lódózis szteroidos fájdalomcsillapító injekcióval,amitől az ált.80-90-es pulzust 45-re ,a 140-es vérnyomást 80-ra húzza le.A delikvens csak a távoli homályon keresztül hallja,hogy a kardiológus osztja kifele a csontgyógyászt!?Mert hát csak bele kellett volna nézni a kórlapba?Vagy bele is nézett,csak a beteg leperkálta a 10E Ft-ot,arról meg nehéz lemondani?!
Pozitívum!!Még mindíg élek!

csakegybeteg 2015.04.11. 06:23:42

@okina48:Az árat csak onnan tudom, hogy ráírták a papíromra, nem én fizettem. Viszont megnéztem az áraikat, és bizony minden rendelőjükben más ár van feltüntetve a magán betegeknek.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.11. 11:51:14

@okina48: a CT ugye egy olyan vizsgálat mely magas sugárdózissal jár, majd ha ne adj isten rákot kapsz emiatt akkor majd elgondolkodhatsz róla, hogy jó ötlet volt-e CT-t csináltatni vagy jobb lett volna egy MRI.
egyébként meg most mivel jobb, hogy tudod mi a diagnózis ha nem lett műtétileg kezelve? ha nem kellett műteni akkor nyilván nem nagy a gond, alapból lehetett volna gyógytornázni sugárdózis nélkül.
az általad írtakkal csak azt bizonyítod, hogy mennyire nem érted a dolog lényegét. úgy a diagnosztika mint a kezelés alapja a fizikális vizsgálat és a neurológiai tünetek megléte vagy hiánya. nem a diagnosztika dönti el, hogy mit csinálok a beteggel hanem a tünetei, mert nem egy képet operálok hanem a beteget (kivételt képeznek a gyulladásos illetve tumoros folyamatok).

okina48 2015.04.11. 22:13:33

@csakegybeteg: Ahogy így mondod,tényleg adtak régebben ilyen elszámolás -félét,de én mostanában már nem kapok olyat.Csak az ambuláns lapon sorolják fel,hogy mi mindent csináltak velem az alatt a max.5 perc alatt,amíg bent voltam a rendelőben.Amúgy ez is megérne egy misét!(-:

okina48 2015.04.11. 22:40:57

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Nem kértem a különórádat,ennyit én is tudok!Ha már nem akarod,vagy nem tudod megérteni amit leírtam,legalább ne kotyogj bele.Röviden a gyengébbek kedvéért!Nem a sugárzás utáni olthatatlan vágyam miatt kellett a CT.,vagy bármi más,hanem mert nekem kellett bebizonyítani a reumatológusnak,hogy a fájdalmaim nem pszichés eredetűek,hanem nagyon is valós oka van.Enélkül nem jutottam volna hozzá a megfelelő kezelésekhez.Ha így sem érthető,akkor sajnálom!
Amúgy meg,mint tudod,jogom van tudni,hogy mi bajom van,hacsak nincs új eü.törvény!
Én egyébként kevésbé tartok veszélyesnek egy CT vizsgálatot,mint marékszám szedni az ópiát tartalmú fájdalomcsillapítót,amit viszont nem sajnált tőlem a jó dr.Hause!

asztalosani 2015.04.11. 23:45:15

@okina48:
:D
örülök neki, hogy meggyógyult a szemed, és hogy akkor és ott olyan kezekbe kerültél amilyenbe :)
(jó volt olvasni és érződik is az írásodon, hogy nem bértroll kommentelők ajnározták magukat :P :D )

asztalosani 2015.04.11. 23:50:54

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

"a CT ugye egy olyan vizsgálat mely magas sugárdózissal jár, majd ha ne adj isten rákot kapsz emiatt .... az általad írtakkal csak azt bizonyítod, hogy mennyire nem érted a dolog lényegét. "

uhhh... ez mekkora sületlenség!

egy darab banán is sugároz, sőt, kimész az épületből és akkor is kapsz sugárzást... szóval pont te nem vagy tisztában a dolog lényegével!

XD XD

okina48 2015.04.12. 00:27:53

@asztalosani: "Örülök neki,hogy meggyógyult a szemed"
Köszi szépen! Tényleg azt mondom,hogy az a véletlen tényleg üdítő élmény volt.A szomorú az,hogy ez a ritka kivétel.
Most kezdem a fürdő -kúrát,hátha sikerül valamit összeszednem!DDDD

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.12. 11:35:04

@asztalosani: peched van mert ezt konkrétan mérik
egy banán átlagos sugárzása 0.098 μSv (Banana equivalent dose)
az átlagos évi háttérsugárzás 2,4 mSv
egy trauma-spirál CT (iv. kontrasztanyaggal vagy nélküle) 10-30 mSv (single full-body CT scan)
tehát egy CT úgy 4-12 évi összsugárzás is lehet és konkrétan 102.000-306.000 banán megevésével lehetne hozzájutni
ekkora öngólt még ezen a blogon is ritkán lőttek.
@okina48: lumboischialgiával nem reumatológushoz megyünk, ehhez nem kell nagy tudomány. és mi volt számodra a megfelelő kezelés? mert gyakorlatilag semmit nem kaptál (vagyis amit kaptál kb a placebo szintjén van). jogod van tudni, de most se tudod. az utolsó mondatodból meg szintén látszik mennyire fogd fel a dolgok súlyát. egyébként meg Dr. House - nak hívják nem Dr.Hause - nak.

okina48 2015.04.12. 13:07:37

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Miután megcsillogtattad mindenre kiterjedő,fantasztikus tudásod remélem elégedett vagy,én megnyugodott az a sötét lelked!
Megnyugtató viszont,hogy bizonyítod s az orvosok semmirekellőségét,amiért a panaszaimmal tévesen a reumatológiára küldött.Megadom a telefonszámát,tedd meg,hogy csepegtetsz bele egy cseppet fantasztikus tudásodból!
Remélem azt is tudod,hogy az ilyen mérgező rosszindulatot-mint a tied -hol kezelik,és mielőbb kezelteted magad!
Amennyiben a debreceni gyógyvíz,a súlyfűrdő és a McEnsie torna placebo hatású,akkor én meg vagyok elégedve vele,mert nekem az a lényeg,hogy ne fájjon!
Ja! Dr.House -tól külön elnevezést kérek,ha összefutnál vele!

okina48 2015.04.12. 13:11:23

@okina48: Javítok már,mielött késő lenne!
elnevezést-elnézést

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.12. 13:25:49

@okina48: McKenzie - nek hívják és nem McEnsie - nek ha már kötözködünk.

okina48 2015.04.12. 13:37:38

@asztalosani:
Mint a blog briliáns googletudású ,fő beteggyűlölő ,modortalan,empátiahiányos,önmagától elszállt bérfirkászának hsz.-ából megtudtam,banán sugárszint ismereted kívánnivalót hagy maga után! Látszik,hogy nem vagy majom,mert azok bezzeg tudják!DDD

okina48 2015.04.12. 13:39:55

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Csak kíváncsi voltam,hogy bemászol-e ezért a gugliba!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.12. 13:48:46

@okina48: nem kell ehhez gugliba mászni. először is mert azért ez nem egy annyira ismeretlen gyógytorna, bár magyarországon a Magnus szerinti inkább elterjedt. másodsorban a skót családnevek közt kifejezetten ritka az olyan melyben a Mc vagy Mac után magánhangzó jön.

okina48 2015.04.12. 14:29:29

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Leborulok nagyságod előtt,emellett ha jóízlésem nem tíltná,lenne egy javaslatom számodra,így csak a fantáziádra bízom!
Amúgy érdemi reagálásod most sem volt,csak tömény rosszindulatodat nyomattad.
Ittam volna szavaid,ha félhomályosítasz a gyógyvíz,súlyfürdő esetleg a mekenzi torna /magyar helyesírási szabály/ placebo hatásáról!

asztalosani 2015.04.12. 16:32:43

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

pici szívecske!

nincs pechem, és nem is rúgtam öngól, mert ha még nem jöttél volna rá, akkor direkt írtam a banánt.

neked van peched, mert ezt írtad: "a CT ugye egy olyan vizsgálat mely magas sugárdózissal jár, majd ha ne adj isten rákot kapsz emiat"

na akkor most googleez olyan SZAKMAI cikkeket (magas impakt faktorral) amely alátámasztja azt a nagyszerű állításodat, miszerint egy darab (vagy x darab) CT-től rákot lehet kapni :D

no hajrá, kis googlehuszárka <3

asztalosani 2015.04.12. 16:34:50

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
jesszusom, csak ki ne gyűjtsük egyszer a "melléírásaidat", mert azért volt nagyon sok, valljuk be XD

kheiron 2015.04.12. 17:25:50

@asztalosani:

"amely alátámasztja azt a nagyszerű állításodat, miszerint egy darab (vagy x darab) CT-től rákot lehet kapni :D"

Ismét csak azt tudom javasolni neked, hogy legalább az alapokat tanuld meg, mert már nem is számolom, hogy hányadszor adod írásba a tudatlanságod.

A CT-vizsgálat röntgensugárzással jár, a sok röntgensugárzás meg a rosszindulatú daganatok egyik nagyon fontos kockázati tényezője. Ehhez nem kell szakcikk, mivel közismert tény. Ha nem hiszed, akkor kérdezd meg a csernobili körzet lakóit. Azt nem mondom, hogy nézz utána és olvasd el, mert igazság szerint kétségeim vannak e képességed tekintetében. A szakcikk kérése kb. olyan, mintha ahhoz is szakcikket kérnél, hogy a nagyfeszültségű áramütés rosszat tesz az egészségnek.

Azt hiszem, javasoltam már neked, hogy inkább ne írj ide, mert csak egyre nagyobb hülyét csinálsz magadból.

asztalosani 2015.04.12. 18:32:57

@kheiron:
XD
na ne röhögtess...

olvasás ált. első osztály, ajánlom párszor kijárni, ha ennyire nem tudsz szöveget értelmezni :D

pici szívecske: ahogy te is alátámasztod: igazam van, nem értem miért vagy képtelen felfogni, te is írtad: KOCKÁZATI TÉNYEZŐ. tehát ez NEM azt jelenti, hogy megCT-nek 5x (vagy 50x) akkor rákos leszel tutkóra ...

kövi kör:
kedves! CT-t ne akard már csernobilhoz hasonlítani, mert csak nevetségessé válsz. csernobilhoz képest a ct csak egy légyfing gondolat...

tessék itt van, tájékozódj:
"A Japánban történt tsunami, földrengés és az ennek következtében kialakuló robbanás jogosan felveti a kérdést, hogy a milyen veszélynek vannak az ott élők kitéve, illetve, hogy a távolabbi országok lakói veszélyben vannak-e. A katasztrófa következményei nemcsak Japánt érintik, hanem a környező területeket, országokat egyaránt. A kikerülő radioaktív anyagok többféle betegséget okozhatnak. A jód 131-es izotópja a pajzsmirigy rosszindulatú elváltozását idézheti elő, a jód normál esetben felhalmozódik a pajzsmirigyben, telíti a pajzsmirigyet. Tehát a radioaktív jód felhalmozódása megelőzhető előzőleg normál jód adásával, mely, ha telítette a pajzsmirigyet, blokkolja a radioaktív izotóp felvételét. A reaktorból származhatnak egyéb károsító hatással rendelkező izotópok is. A stroncium 90 a csontokba kerül, rosszindulatú daganatos betegségek, vérképzőszervi betegségeket okozva. A cézium 137-es izotópja az egész szervezetben lerakódhat, de leginkább az izomszövethez van affinitása. A plutónium elsődlegesen is toxikus, ha belélegezzük, tüdőrákot alakíthat ki. A partikulumok felezési idejétől függ a rizikó. A jód 131 felezési ideje 8 nap, a stronciumé 29 év, tehát lényeges különbségek vannak az egyes radioaktív anyagok között."

Költői kérdés: szerinted hogyan juthat be egy beteg ct-ése közben a tüdejébe pl.: plutónium???? szerinted akkor a szakszemélyzet tüdejébe ct-zés után egyből bekerül a plutóniumm, ha csak áthalad a szobán, folyosón és levegőt vesz??

és még nem beszéltünk a szabad gyökökről és az antioxidánsokról, sőt a jódról sem...

ne járasd már le magadat jobban!

okosabb lett volna tőled, ha csendben maradsz :)

csakmotyogok 2015.04.12. 18:52:15

@kheiron: Sztem. őt ezért fizetik. A kommentek felét ő írja.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.12. 19:32:45

@asztalosani: hiába tenném, te a bors-nál komolyabb tudományos írást soha nem olvastál és nem is értenél meg.

asztalosani 2015.04.13. 07:04:21

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

rád jellemző a bors-olvasása (egyébként mi az?), ha már egy CT-t CSERNOBILHOZ hajlítgatsz!
biztos abban is ilyen "magasröptű" cikkek vannak

de látom semmi szakmait nem tudtál hozzá büffenteni, így kénytelen voltál már megint személyeskedni

megint okosabb lett volna tőled, ha csendben maradsz! :)

kheiron 2015.04.13. 08:24:00

@asztalosani:

Látom, megint megpróbálsz olyan szakmai téren villantani, ahol teljesen bizonytalanul mozogsz. Majd legközelebb írok a koszos tányérok elmosogatásáról, mert ott valamivel nagyobb az esély arra, hogy kompetens vagy.

Az írásba adott félműveltségnél nincs rosszabb..... még azt sem tudod, hogy a CT-ben nincs semmiféle izotóp. CT után plutónium a levegőben? Inkább menj el stand-uposnak, néha annyira vicceseket írsz.

De egy dolog most mindenesetre tényleg világossá vált: sajnos nálad valóban alapvető bajok vannak az olvasás és szövegértés területén.

yogosan 2015.04.13. 08:24:17

Olvasom a Németországban élő fb hsz-at és valahogy erős ellentmondásokat vélek felfedezni azzal kapcsolatban,hogy Németországban micsoda szar az egészségügyi ellátás,fényéveket kell várni egy-egy komolyabb vizsgálatra,a sürgősségit csak nagyon komoly indokkal lehet zargatni,egy rutin vizsgálatra is hónapok múlva van időpont,gyakorlatilag mindenkit hazaküldenek aki nem haldoklik és a többi zagyvaság.Ezek szerint ez még sem így van mint ahogy az sem,hogy fényévekkel jobb az itthoni egészségügyi ellátás mint a Németországban lévő.

Én azoknak hiszek akik ott élnek,és nem azoknak akik másod és harmad kézből hallott információk alapján írogatnak itt hülyeségeket.

kheiron 2015.04.13. 08:26:33

@csakmotyogok:

Biztosan nem fizetésért csinálja, hanem meggyőződésből, látszik a stílusán. Ez a kettyója, hogy ő okosabb mindenkinél, és ezt kényszeresen le is kell írnia. Ha jobban otthon lennék a lélekgyógyászatban, még a megfelelő kórképet is meg tudnám mondani.

magam adom 2015.04.13. 09:35:37

@asztalosani: a radioaktivitás és a röntgensugárzás nem összekeverendő fogalmak.

asztalosani 2015.04.13. 12:03:57

@magam adom: @kheiron:

akkor még egyszer a gyengébbek kedvéért, ha már egyesek képtelenek szöveget értelmezni:

nem én kezdtem összehasonlítani a CT-t Csernobillal, hanem @csak néha benézek ha marhaságot látok: haverinátok, úgyhogy légysziiiiii ne nekem ugassatok hogy így meg úgy,hanem neki! KÖSZI!

". még azt sem tudod, hogy a CT-ben nincs semmiféle izotóp. CT után plutónium a levegőben"
szerinted miért kérdeztem ezt a haverinádtól, hm?????
olvasd már vissza...

" a radioaktivitás és a röntgensugárzás nem összekeverendő fogalmak. "
a haverinádnak mondd ne nekem!!!!
olvasd már vissza...

de amúgy nagyon örülök, hogy ennyire nem értetek egyet a haverinátokkal :)
ne rám húzzátok a hülyeségeiteket, jó?!
ott van le van írva, ki mikor mit írt, nem kell kavarni, nem kell mellédumálni

magam adom 2015.04.13. 14:17:50

@asztalosani: valóban, te a banán sugárzását hasonlítottad össze a CT vizsgálatból eredő rtg.sugárzással.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.13. 18:55:12

@magam adom: asztalosani előrehaladott cerebrális fimózisban szenved, kár vele foglalkozni

magam adom 2015.04.13. 19:54:17

@csak néha benézek ha marhaságot látok: tudom, tudom.... De nem mindig lehet megállni szó nélkül.

asztalosani 2015.04.13. 20:42:35

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
szerintem te nem kicsit vagy téveszmés és éppen projektálsz :)
de örülök neki, hogy felbukkantál, mert így válaszolhatsz a következő kérdésre:

elárulod hogy mégis mi vezetett téged arra: a CT-t Csernobilhoz hasonlítsd?

XD

asztalosani 2015.04.13. 20:46:57

@magam adom:
hogyhogy nem oktatod ki a haverinádat, hogy mégis mekkora butaságokat írogat itten, hm? :)

magam adom 2015.04.13. 21:15:46

@asztalosani: A butaságokat nem Ő írja.
A CT vizsgálatokból eredő daganatos megbetegedések kockázatát a Hiroshima és Nagasaki atombomba támadások túlélőin vizsgálták. A sugárzások karcinogén hatása ismert. A képalkotó diagnosztika fejlődésével a CT egyre nagyobb teret kap a diagnosztikus módszerek közül, relative könnyű hozzáférhetősége és széleskörű alkalmazási lehetőségei miatt. Az elvégzett vizsgálatok sugárexpozíciója a szervezetben összegződik. Amikor csak lehet, a képalkotó módszerek közül a legkevésbé ártalmasat kell kiválasztani, tehát ha van mód, akkor gerincsérv kizárására az MR megfelelőbb, mint a CT (egyébként nem csak a sugárterhelés szempontjából igaz ez ebben az esetben), amennyiben nincs az MR vizsgálatnak kontraindikációja (pacemaker, nem MR kompatilibilis fém-implantátum, stb).

csak néha benézek ha marhaságot látok 2015.04.13. 21:19:39

@asztalosani: kicsit figyelmesebben is olvasgathatnál, az nem az én hasonlatom volt (persze attól még nem van a kettő közt párhuzam)
kheiron 2015.04.12. 17:25:50

asztalosani 2015.04.13. 22:48:17

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
na végre hogy leesett neked.
kíváncsi voltam, hogy mikor reagálsz már rá :P
annyira egy húrom pendültök, azt hittem 1 személy 2 nick.

asztalosani 2015.04.13. 23:00:30

@magam adom:

blablabla...

attól függetlenül, hogy amit leírtál igaz a CT-re és köztudott nem igaz Csernobilra (vagy a többi hasonló dologra), amivel kheiron jött elő.

nagyra értékelem, hogy próbálod védeni őt, de hidd el ő is már nagylány meg tudja védeni magát. az ilyen "barátnő kimossa a barátnőjét" című sztoriknak elég kétes kimenetele szokott lenni, nevezetesen hogy még jobban aláásod azt akit meg szeretnél védeni, ami jelen esetben is történik. <3

magam adom 2015.04.13. 23:11:13

@asztalosani: nem védem kheiront, okos felnőtt ember, megteszi azt Ő maga. No meg nem is a barátnőm, de én sem neki. Ha megírnád, hogy mi nem igaz Csernobilra, amit Ő írt, talán megérteném, mi szerinted a blabla.

kheiron 2015.04.14. 08:27:41

@magam adom:

Nekem van egy egyre erősebb gyanúm - hogy asztalosani egyszerűen csak nem tudja, hogy a röntgencsőből kijövő "röntgensugár" és a durvább radioktív izotópokből kijövő sugárzás (alias Csernobil) teljesen ugyanolyan gammasugárzás, tehát a hatásai is tökéletesen ugyanazok.

Ha ezt figyelembe vesszük, akkor máris megvan a magyarázat azokra a butaságokra, amiket leír.

És amúgy nincs mi ellen "védekeznem". Egy hozzá nem értő, és tán ezért is agresszív nick hülyeségeket ír évek óta. Néha meg kell pöckölni az orrát, mint egy kotnyeles kutyának, amúgy meg a többi olvasó kedvéért meg kell adni a korrekt információkat is.

magam adom 2015.04.14. 09:43:57

@kheiron: hát persze. Nincs is azzal semmi baj, ha valaki nem ért valamihez. Tudjuk nagyon jól, hogy a legtlegtöbb betegnek a kontrasztanyag az kontrasztanyag, mindegy, hogy a CT-ben, az MR-ben, vagy izotóp vizsgálat során kapja. Ugyanilyen a sugárzással kapcsolatban is a tájékozatlanság. A baj azzal van, hogy amikor valaki próbálja a helyére tenni a dolgokat, akkor ő habzó szájjal acsarkodik, lepiciszivemezve dedósnak néz, és nincs téma, amiben ne érezné magát okosabbak.

asztalosani 2015.04.15. 09:43:46

@kheiron: @magam adom:

gyerekek!
Csernobilról való tájékozódás alap műveltséghez tartozik.
ne legyetek már ennyire életképtelenek és önállótlanok: tudva a saját hiányosságaitokról legalább googlezatok rá és művelődjetek, jó?
le fog esni nektek mit és miért írtam ;)

további szép napot!

magam adom 2015.04.15. 15:30:03

@asztalosani: Csernobil nekünk "tananyag" volt. Nem kell "ráguglizni" egyikőnknek sem. Miután nem írtad meg, mi az ami szerinted valótlan abban, amit kheiron írt, Csernobilról, nem lehet érdemben "beszélgetni" veled.

asztalosani 2015.04.15. 15:41:33

@magam adom:
mégiscsak googlezzatok rá, olvassatok utána, mert ha tananyag volt, akkor nem tanultátok meg rendesen :P :D ;)

magam adom 2015.04.15. 15:49:16

@asztalosani: válaszolj a kérdésre, kérlek. Mi az ami szerinted nem igaz abból, ami itt le lett írva Csernobilról?

kheiron 2015.04.16. 11:14:13

@magam adom:

Az egyik legviccesebb visszatérő dolog nála hónapos-éves nagyságrendben az, hogy ír valami szörnyű butaságot, és amikor erre valaki rámutat, akkor az a válasza, hogy "de én tudtam ám, direkt írtam, hogy figyelsz-e". Tisztára, mint egy ötödikes az általánosban.

Az, hogy képtelen felfogni a különféle forrásokból származó gammasugárzások azonosságát, csak árnyal a képen, de a legédesebb, hogy szinte kivétel nélkül valamennyi orvosi dologról ennyi fogalma van.

kheiron 2015.04.16. 11:15:39

@magam adom:

Ne erőlködj, nem fogsz érdemi választ kapni, csak valami értelmetlen hablatyolást az internetes keresésről. :-)

magam adom 2015.04.16. 11:22:19

@kheiron: el nem tudom képzelni, mit csinálhat napi x órában munka címen egy ilyen ember, aki mindenhez ért, mindenhez van megcáfolhatatlan véleménye, kinyilatkoztat, lebarmol, és az alapvető hiányosságait ordibálással kompenzálja.

kheiron 2015.04.16. 11:39:06

@magam adom:

Nem tudjuk, egyáltalán nem biztos, hogy dolgozik bármit is. Aktivitását elnézve - reggel 7 és este 11 között bármikor írt - nem lehet megmondani.

Az általa sajátként leírt történetek és vélemények alapján az "asztalosani" nicken író illető olyan képet szeretne az olvasókban kelteni, ami közepes fokú paranoid-kveruláns személyiségzavarra utal, legalábbis rendszeresen és "szabályosan" használja az ilyen betegségben szenvedő emberek gondolkodási és fogalmazási sémáit, tehát kimondhatjuk, hogy ebben összességében sikeres.

Szóval röviden "asztalosani", a nick paranoid.

Hogy a nicken író embernek van-e bármi baja, azt nem tudhatjuk.

rikitikitévi 2015.04.16. 12:37:46

@kheiron:
"Szóval röviden "asztalosani", a nick paranoid.
Hogy a nicken író embernek van-e bármi baja, azt nem tudhatjuk."

Tudhatjuk. A nick és a mögötte levő ember ugyanaz a személy.

kheiron 2015.04.16. 13:06:48

@rikitikitévi:

A nick és az ember nem ugyanaz, ezt kb. 20 éves netes fórumos tapasztalattal írom.

Mondjuk ahhoz felkészültség és odafigyelés kell, hogy valaki felépítsen egy olyan netes személyiséget, ami más vonásokat visel, de a dolog egyáltalán nem lehetetlen.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása