Az orvosoktól 2 méterre halt meg

2015.04.06. 11:20

41.jpgMiközben a folyóson ültek, a nővérem meghalt, bár orvosok voltak tőle 2 méterre.

Tisztelt Praxis blog!

 

Előre szeretném bocsátani, hogy ismerőseim egy része egészségügyben dolgozik. De ez konkrétan a rendszerváltás után történt, mikor még tűrhetőbb volt az egészségügy. Először nevelő anyám került érszűkülettél kés alá. Műeret raktak a combjába, amit 1 évig (!) kötözték át, mert gennyesedet! Havonta járt kontrollra. Majd az orvosa szabadságra ment és a prof. helyettesítette. Egyből műtét lett megint belőle. De sajnos már addigra késő volt.Jött az amputáció, majd a halál

 41.jpg

Másik eset a nővérem volt. 5 gyerekes családanya. A sok TB csaló miatt közölték, hogy ha nem jelenik meg a felülvizsgálati bizottság előtt elveszik a rokkant nyugdíját.

 

Mikor jelezte, hogy olyan beteg hogy nem utazhat akkor csak elintézték azzal, hogy ilyen fiatalon nem lehet ilyen nagyon beteg, mint ahogy a papírjain áll (szívbeteg volt!). Így, mivel kellet a pénz, felutaztak a városba, ami több mint 2 órás út volt. Ott, miközben a folyóson ültek, a nővérem meghalt. Bár orvosok voltak tőle 2 méterre.

 

Azóta csak rosszabb lett a helyzet reformoknak hála a rendszer. Ma már inkább nem járok orvoshoz, főleg, mióta volt, hogy az orvost a nővér tolmácsolta, mert nem értettem mit kérdez és csak reméltem, hogy érti, mit válaszolok.

 

Szó szerint nem egy nyelvet beszéltünk. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.04.06. 16:08:06

A lódoktor is jobb mint a semmi .

formed 2015.04.07. 03:30:18

Először is részvétem.
Az első esethez annyit fűznék hozzá, hogy sajnos a peripherias érbetegségek okozta fekély gyógyulása rendkívül kétséges, ugyanis a rossz szöveti keringés miatt még a széles spektrumú antibiotikumok megfelelő megoszlása az adott területen legalábbis kétséges, valamint ha meg is történik a sanatio, a recidiva szinte biztos. Az esetek többségében ilyenkor nem marad más megoldás hátra, mint az amputatio. Feltételezem, diabetesben szenvedett, az felelős ugyanis a legtöbb micro- ill. macroangiopathiáért. Ez sajnos egy gyakori, ismert, rossz prognózisú szövődménye az alapbetegségnek.

A 2. veszteséghez sajnos nem tudok érdemben hozzászólni, mert nem szerepel a posztban a betegség pontos neve. Megintcsak valószínűsíteni tudom, hogy DCM-ről lehet szó, amiről tudni kell, hogy bárhol, bármikor provokálhat olyan malignus arrythmiát, mely percek alatt a beteg halálához vezethet. Bár, van köztünk kardiológus, aki énnálam sokkalta okosabb ezen témában.

Az utolsó részhez csak annyit, hogy sajnálom a posztoló ilyen rossz prekoncepcióját az eü.-höz. Azt kell mondjam, hogy így, hogy átlagosan napi 3-4 orvos hagyja el hazánkat, a helyzet csak rosszabb lesz. Sokkal. Nagyon sokkal.
És még valami: nehány, régebbi kommentelő tudja rólam, hogy nem védem automatikusan az orvosokat, de azt tudni kell, és ebben egészen biztosan vagyok, hogy senki nem azért választja ezt a hivatást-beleértve a szakdolgozókat is-, hogy a betegeknek szándékosan ártson, ad absurdum a halálát okozza.

Braincelle 2015.04.07. 06:34:17

@formed:
Ha az orvos jelenléte két méteren belüli körzetben el tudná űzni a halált, akkor a gyógyszercégek csődben, mi meg kétméteres sugarú rabláncon lennénk (nem mintha most nem).

kispotzak 2015.04.10. 08:37:57

@Braincelle: Valahogy úgy érzem, arra céloz a poszt írója, hogy 2 méteren belül voltak és meg se moccantak, h segítsenek. De mivel ezt így konkrétan nem írta le, tippelgetni meg bármire, és bárminek az ellenkezőjére is lehet, hát nem nagyon tudom értelmezni a szitut :(
(Az "ilyen fiatalon nem lehet olyan beteg..." mondat agyrém, az viszont durva, hogy 2 órás utazás elég ahhoz, hogy meghaljon. Laikusként azt gondolom, hogy ha nem aznap, akkor lehet, hogy egy hét múlva amúgy is meghalt volna szegény, csak nem Bp-en, hanem mondjuk az iskola kapujában, amikor a gyerekéért megy..)

Mindettől függetlenül nagyon sajnálom a veszteséget, és főleg az 5 gyermeket!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása