Megsértődtek, mert nem vett hallókészüléket

2015.03.25. 09:33

083111_dotcom_doctor.jpgLehetséges, hogy már a háziorvos is bele van keverve a hallókészülék bizniszbe?

Tisztelt Praxis!

 

 

Édesanyám a háziorvosa tanácsára felkereste a Pestszentlőrinci Hallásközpontot. Nagyon kedvesek voltak vele addig a pontig, amíg a hallókészülék javaslatukat elutasította mivel a korához képest 70+ évesen elég jól hall, nem érzi a szükségét egy hallókészüléknek.

 083111_dotcom_doctor.jpg

Meglepődött azon is, hogy a tájékoztatót, amit elé raktak árak nélkül voltak a feltüntetve a készülékek és igen agresszív ügynöki taktikákkal próbálták rábeszélni "digitális" hallókészülékre.

 

Az elutasítása után rendkívül barátságtalanul beszéltek vele, olyan volt, mint ha a nem sikerült üzlet miatt megsértődött volna az ápolónő. A történtek után egy környékbeli ismerősével beszélgetve kiderült, hogy hasonló szituációt élt át ugyanabban a Hallásközpontban.

 

Érdeklődnék, hogy kinek mi a tapasztalata ezekkel a "Hallásközpontokkal". Lehetséges, hogy már a háziorvos is bele van keverve a hallókészülék bizniszbe?

 

Üdvözlettel

G.S.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempus.Anh 2015.03.25. 09:56:49

"Lehetséges, hogy már a háziorvos is bele van keverve a hallókészülék bizniszbe?"

De igen, a szarajevói, rastenburgi és dallasi merényletekbe is, sőt a lockerbie-i légikatasztrófa és a WTC elleni merénylet is az ő számlájukra írható, Szadatot is ők lőtték ki 1981-ben, meg még is Rabint 1995-ben.

Szét ne süljön az agyad a benne keringő sok konteós elmélettől, te géess...

Tempus.Anh 2015.03.25. 09:58:56

Nagy a sanda gyanúm, hogy a benne élő sok nagyokostól halad ilyen "jól" ez az ország.
Hasek ha élne, megint megírná a Svejket, csupa magyar szereplőkkel...

asztalosani 2015.03.25. 10:17:21

nem itt kellene kérdezősködni, hanem jelezni kellene az adott eü. szolgáltató működési engedélyét kiadó HATÓSÁGNÁL(!!!) + egy NFH-s bejelentést is megérne (árfeltüntetés), természetesen mindkettőt írásban teljes névvel ellátva aláírva, konkrét helyszín időpontot neveket beleírva
(1) POSTAI tértivevényes levélben, vagy
(2) személyesen ÁTADVA AZ ALÁÍRT PANASZBEADVÁNYT. (természetesen másodpéldányon átvetetni: aláírás, szignó név pecsét)
EGYSZERRE ELINDÍTANI MINDKETTŐT.

nyilván kérdezősködéssel (ki tapasztalt még ilyet) nem fogsz előrejutni (vagyis nem fog megszűnni ezen szokás). tipp: tessék bevonni az ismerőst is: írja le ő is a sztoriját, ír alá, meg mellé a nevét, (ha géppel írja és nyomtatja az aláírás hitelesítéshez 2 tanú kell!, ha az elejétől a végéig SAJÁT KÉZZEL ÍRJA akkor nem kell tanú) és csatold a panaszbeadványokhoz.

ne gondolkozz, ne keresgélj, hanem csináld meg, mert csak x napod elindítani a panaszt!

ui: engem érdekelne a történet vége (hatósági vizsgálat, amit majd válaszul kapsz a HATÓSÁGOKTÓL), így ha már írogattam és tanácsokkal láttalak el (a kölcsönösség jegyében) dobj majd rám egy pü.-t! köszike.

Tempus.Anh 2015.03.25. 12:10:25

Volt egy időszak a történelmünk során, amikor az állam saját terrorapparátussal tartotta sakkban az állampolgárait, erre besúgók és provokátorok hada volt kiképezve, akik direkt provokálva kiszedték az emberekből a nézeteiket, aztán gondosan informálták erről a hatóságokat.

Mindenki "szerette" az ilyen egyéneket és valahol a csatornapatkány és galandféreg között foglaltak helyet a köztudatban.

Sapienti sat.

CsakMintTe 2015.03.25. 12:37:19

@Tempus.Anh: Ez az egyik véglet. A másik meg az, ha sose szólunk semmiről, ami rossz, mert árulkodni csúnya dolog. És a rossz pedig rossz marad, mert senki sem mondta, hogy rossz lenne, tehát biztos jó.

Az igazság nyilvánvalóan a kettő közt van. De hol? Szerinted?

asztalosani 2015.03.25. 14:45:08

@Tempus.Anh:

ha egy eü szolgáltató visszaél a beteg helyzetével (legyen az betegségére ajánlott drágább - gyártó által megvett orvos - valami, vagy egyéb olyan szolgáltatás vagy termék amelynek a betegnek nincs is szüksége ) akkor az az eü. szolgáltató a "csatornapatkány és a galandféreg között foglal helyet a köztudatban", ezt jól mondod.

és jó hírem van: van már patkánycsapda (hatóság) és féreghajtó is: lehet menni külföldre.

ha gond van: jelezni kell a hatóságnak, hogy tudjanak lépni, ez nem besúgás.

ja! vagy úgy! te annak tekinted! tehát te is tudod hogy éppen ez nem etikus de mégis, aztán jössz egy réges régen más letűnt korszak hülyeségeivel... gerincműtéted nem lesz mostanság?

defné 2015.03.25. 16:26:03

Végül is nem lehetetlen,hogy az eladott készülékek után valami %-ot kidob a cég a beteget küldő orvosnak,de ez ugye nem bizonyított.Csak azt tudom javasolni,hogy mindenki tartsa magát távol az ilyen "rábeszélőemberek" üzleteitől,mert aztán abból csak baj van.

Antalbaba 2015.03.25. 22:51:33

Csak egy ötlet: de nem fül-orr-gégészetre kéne menni a "hallásközpont" helyett/előtt? És igen, ez a háziorvos felelőssége, hogy szakemberhez küldi, vagy egyből a "pénztárhoz":-(

asztalosani 2015.03.25. 23:04:55

defné
ne viccelj XD te el tudod képzelni, hogy ingyen és bérmentve dolgoznának az "amúgyis agyondolgoztatott orvosok" egy olyan cégnek, akinek érdeke a különböző termékeink eladási mennyiségének növelése, miközben semmit nem kapnak cserébe?
(pl.: fenti eset, gyógyszergyár..stb) van még olyan, aki ezt még elhiszi? XD

hidroponi 2015.03.26. 10:05:14

ha az orvosi maffiat megsertik a veglenyek(betegek), akkor tempus rogton ellentamad..
ennel jobb bizonyitek nem is kell arra, hogy leteznek ezek a gorenyek.

Terézágyú 2015.03.26. 10:06:45

Én nem hiszem el ezt a történetet. Ilyen ebben az országban nem történhet meg!
Hogy magyar orvos ilyet csináljon????? Kizárt.
Én az orvosi kamara helyében letiltatnám ezt a cikket.

pacagánycsök 2015.03.26. 10:33:11

@Tempus.Anh: az elképzelhetetlen, hogy a háziorvos pénzt kap csak azért, hogy lazítson a szakmai korlátokon és tekintélyét felhasználva olyanokat is beküldjön a központba, akiknek nincs szükségük hallókészülékre?
Esetleg az, hogy profitorientált vállalkozásról lévén szó, a naiv nyugdíjast ott akár rá is beszélhetik egy sokszázezres felesleges kiadásra?

Kapcsolódóan: ugye tudod mi van lejjebb a csatornapatkánynál meg a galandféregnél? A fenti háziorvos. Meg amelyik egy seychelles-szigeteki konferenciáért cserébe csinál ilyesmit. Meg a féreg orvoslátogató aki megvásárolja ezeket a döntéseket.

Meg az a lúzer, aki igen szerény logikai arzenálját (szalmabáb érvelés) állandó első hozzászólóként puffogtatja.

qbr 2015.03.26. 11:31:00

Ad 1. A "70+ korához képest elég jól hall" nem jelenti azt, hogy a hölgynek nincs szüksége hallókészülékre

Ad2. Az OEP nem a legkorszerűbb hallókészülékeket finanszírozza, ezeket drágábban lehet a boltban megvenni - és ezek tényleg jobbak

Ad.3. elképzelhetőnek tartom, hogy a háziorvos kap pénzt a hallaskozponttol. Persze csak akkor, ha a hallaskp. az orvoshoz tudja kötni az adott beteget, ami egyáltalán nem biztos. Ebben az esetben igazságtalan módon gyalazunk itt egy háziorvost.

Ad4. Az, hogy a sikertelen eladás után barátságtalanabb lett az eladó, kétségkívül egy rossz eladási stratégia, de azért nagyjából ennyi. Van más hallókészülék üzlet, tessék odamenni legközelebb.

Dorinda41 2015.03.26. 11:46:07

Velem is történt hasonló. Bőrgyógyászat. Fel akartam íratni patikában készített löttyöt. Az orvos megírta a receptet, lementem a patikába és a patikus közölte, hogy 5400.- Ft. Néztem, hogy ez meg mi? Kiderült, hogy valami amerikai cég által gyártott lötty van felírva a receptre egy vagyonért gyönyörű csomagolásban. Vissza a bőrgyógyászatra, ahol közöltem a doktor úrral, persze kellő újbóli sorbanállás után, hogy bocsi, de ezt én nem akarom kifizetni, nekem jó a magyar patikában összeállított lötty is. Komoly szájhúzogatás után méltóztatott új receptet írni. Persze nem maradt el a megjegyzés a csóróságomról sem. Nem mintha érdekelt volna a véleménye. A patikában ugyanazért a hatóanyag tartalmú löttyért fizettem 265.- Ft-ot, üveggel együtt.

szsuzsanna 2015.03.26. 11:52:19

-Csak tapasztalatok:
- "hallásközpontok??? -vajon?, ŐK azok, akik, nagyon látványos és meggyőző reklámleveleket (is) küldözgetnek "lakcímekre!" is...-pl. -(honnan veszik?)
-(és, sajnos, ehhez egy fül-orr-gégész szakorvos fényképpel és névvel a NEVÉT adja!)
-"van az a pénz, amitől korpás a hajam"-...-sajnos, ez az a "szlogen" ami, erről a vállalkozásról eszembe jut...
-és "rádumálják", az igen-igen drága!, parányi "biz-baszukra" pl., a "reszketős kezű", -cukorbetegsége mellett, sok más bajjal küszködő "vénasszonyt" is, többek között, aki persze, se betenni, se kivenni, se használni, egyedül, nem tudja, (még segítséggel sem egyszerű), -és persze azt sem említik, hogy a "fülzsír" gyorsan "eltömíti" stb-stb...

-Természetesen, azt (sem) tudhatjuk, hogy, a kedves háziporvosnak "érdekében áll-e" odaküldeni az "öregeit", -ha köll, ha nem...
-"Nehéz ügy", -mert, ha, "amúgy", jó a háziorvos, akkor csak úgy "finoman", -de, azért, elmesélném neki az "élményeimet", -arról a hallásvizsgálatról...-ahova elküldött...

szsuzsanna 2015.03.26. 11:55:41

@szsuzsanna: _bocs.:-háziporvos=háziorvos, -elütöttem, elnézést.

Gudzilla 2015.03.26. 12:14:21

Azért tételezzük fel, h egy Hallásközpontba nem a "még jól hall" címzetes betegeket szokták küldözgetni. És most képzeld el, h ez az eset ahogy a posztoló írja "gyakorlat", mert másokat is próbáltak "rábeszélni" - szóval süket, mint a nagyágyú, panasza van, elmegy orvoshoz, terheli az eü. rendszert, aztán inkább úgy dönt, h ő mégis hall, mert ugye a megoldás pénzbe kerül...
Legyünk már annyira belátóak, h egy körzetis nem küldözgeti a mamát hallásproblémákkal sehová, kivéve, ha a Jó napot! Mi a panasza? felvezetést 80%-os hangerőn egy merő bárgyulás követő.

randomuser1 2015.03.26. 12:15:03

mik vannak, a gyógyászati eszközgyártók, különös tekiktettel a nem államilag finanszírozottak, valami profitorientált hiénák és nem altruista segélyszervezetek?
vissza a kommunizmust, az esztészemüvegeket, azonnal!

Terézágyú 2015.03.26. 12:30:33

@qbr:
"Persze csak akkor, ha a hallaskp. az orvoshoz tudja kötni az adott beteget, ami egyáltalán nem biztos. Ebben az esetben igazságtalan módon gyalazunk itt egy háziorvost."

Peeeeeeeersze, hogy nem lehet hozzákötni, és erről sose tudnánk bizonyítékot szerezni...
Hiszen Hunvald Györgyről sem sikerült semmilyen komoly bizonyítékot találni, fel is mentették...

Gyurcsányról se sikerült semmit bebizonyítani...

Ebben az országban semmiről nincs bizonyíték, miért pont egy ilyen piti ügyről lenne, hogy egy orvosnak van-e kapcsolata egy céggel...

asztalosani 2015.03.26. 12:34:59

lehet olvasni és levonni a megfelelő következtetéseket!
vajon a fenti cikkben szereplő asszonykának pontosan mi nem is tetszett?
lehet az ára, vagy az hogy nincs rá garancia????
idei, friss ropogós: lehet olvasni és hányni, hogy mennyire rohad ez a szakma belülről:

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/vagyonosodasi_vizsgalat_egy_hallokeszulek_miatt/2415345/

a cikkben szereplő hallókészülék ____ÁRA 929 EZER FORINT____!!!!

ha nektek ajánlanák ennyiért vásárolnátok?
főleg garancia nélkül?

noninaploja 2015.03.26. 13:04:49

Javaslom a Pannon Halláscentrumot, nagyon korrekt társaság, nincs lehúzás, részletfizetést ajánlanak fel és végtelenül kedvesek.
Persze azt nem tudom, hogy ha nem vesz az ember semmit, akkor mi a helyzet...

pacagánycsök 2015.03.26. 13:12:54

@Gudzilla: minden mondatod külön-külön önmagában is faszság, de ahogyan összeférceled őket az elemi logika és józan ész teljes mellőzésével - művészet.
Kifejtsem vagy menni fog magadtól is?

defné 2015.03.26. 14:04:11

@asztalosani:

Mennyiiii??

:D Azért már új füleket is lehet venni a "feketepiacon" :D

min 2015.03.26. 16:08:58

a galandféregnél ez a tempus akárki van még lentebb...

Tempus.Anh 2015.03.26. 17:26:57

@min: Mit köhögsz, te elfuserált törp? :)

asztalosani 2015.03.26. 18:07:43

@min:
XD

jaj hogy kiborult a drága.
nem tudom mit szólna ahhoz a fórumhoz, ahol cukibbnál cukibb becenevekkel látják el

:-)

csakegybeteg 2015.03.28. 09:03:20

@asztalosani: Bocsi de az a bruttó ár! És ne felejtsük el, nem kötelező megvenni!
Van olcsóbb digitális is, sőt! Még vízálló is 110 ezer körül ( finanszírozással).

asztalosani 2015.03.28. 13:28:45

@csakegybeteg:
valóban, de mint a mellékelt ábra is mutatja kis és közepes hallás csökkenésre lehet (az általad belinkelt fajtát)használni. nyilván oka volt annak, hogy a másik készüléket vásárolták meg, ezt viszont a cikk nem írja.

de ha gondolod kérdezz rá a fb-on a cikkben szereplő hölgytől és biztos el fogja neked mondani (FB-on fent van), de úgy sem fogsz rákérdezni, mert... (lusta vagy, szombat van, holnap vasárnap lesz, menstruálsz, prosztata gondjaid vannak, kék a szemed, haj van a fejeden...)
;-)

csakegybeteg 2015.03.28. 14:49:54

@asztalosani: Véleményem szerint a két eset nem azonos kaliberű.
A néni kicsit hall rosszul, tehát neki egy olcsóbb készülék is megfelel. Sőt! Még digitálist sem kötelező venni (igaz a hagyományos nem használható mobiltelefonálásnál :, de a célnak megfelel. Nem is értem a posztot, a néni rosszul hall (kicsit), elküldik egy halláscentrumba, elvégzik az audiológiai vizsgálatot, megállapítják mennyire károsodott a hallása....viszont nem akar jobban hallani ezért elutasítja a segédeszközt.
Mellékesen jegyzem meg minden hallásközpontban szakemberek dolgoznak, és orvosok is! Tehát nem a nővér ajánlgat készüléket a hasára csapva!

asztalosani 2015.03.29. 10:30:06

@csakegybeteg:
szerintem meg igen és pont.

nem voltál ott, nem tudhatod, hogy a néni kicsit hall-e rosszul, vagy közepesen, vagy viszonylag jól hall de rá akartál sózni a készüléket. mert ilyen is van. de ne mondd azt hogy rád még soha nem akartak rád sózni semmit, amire abszolút nem is volt szükséged, mert azt biztos nem fogom elhinni.

azt sem tudhatod, hogy mennyit mondtak pontosan az asszonynak, hogy mennyibe kerül, és azt sem tudhatod, hogy az asszony mennyiből is él meg havonta... lehet neked 500.000 ft hirtelen kiadása semmi, de másnak sok, főleg úgy hogy a fizetésének 3/4-ét így is gyógyszerre költi: qurva sok

egy szolgáltatónál ki vannak írva az árak és pont, nem azért mert így illik, hanem mert kötelező. egy korrekt szolgáltató ilyen esetben egy árakkal megjelölt repit ad át, hogy menjen haza és gondolkozzon el, melyiket szeretné, nem pedig most ott hirtelen döntsön.

mit is írt a cikk írója: nem volt feltüntetve az ár. innentől kezdve puffohat itt bárki bármiről, vaktában lövöldözhet azzal kapcsolatosan, hogy az asszony vajon hogyan hall, meg mi történt...akkor is a pestlőrinci halláscentrum egy INKORREKT hely MARAD az én szememben, amit felvettem a fekete listámra és innentől kezdve senkinek sem fogok ajánlani.

"Tehát nem a nővér ajánlgat készüléket a hasára csapva!"
jah persze, nappal meg vörös hó esik. írják le papírra, nyomják rá a saját kis bélyegzőjüket és akkor talán lesz valami alapja, de addig nem, és hozzáteszem ez tőled megint csak találgatás (nem voltál ott, nem ismered őket, nem láttad, nem hallottad, nem tudsz szinte semmiről : az asszonynak milyen fokú hallásvesztése van...stb)

csakegybeteg 2015.03.29. 17:23:12

@asztalosani: Ez egy értelmetlen vita. Egyikünk sem volt ott, még a poszt írója sem. Te sem tudhatod mi történt pontosan.Csak mellékesen mondom, hogy minden gy.segédeszköz orvosi javaslatra vásárolható (legalábbis biztosításra).

asztalosani 2015.03.30. 00:37:43

@csakegybeteg:
viszont kettőnk közül nem én vagyok az aki azt állítja, hogy ez bizony nem történt meg. bocs, de velem már ilyesmi megtörtént, én elhiszem a cikkírónak, sőt ismerek több embert akivel szintén megtörtént.

másrészről mielőtt belemész szakmai dolgokba pl: "gy.segédeszköz orvosi javaslatra vásárolható (legalábbis biztosításra)" meg ehhez hasonló ostobaságok, inkább tájékozódj, mert a saját együgyűségedet támasztod alá ezzel és prezentálod a nagyérdemű felé. Tán okosabb lenne azzal a kérdéssel kezdened magad felé, hogy vajon mi tartozik a "gy.segédeszköz" fogalmába...

na megyek kiröhögöm magamat... XD XD XD XD

Katalinnap 2015.10.19. 14:15:38

Nagyon sajnálatos ez a helyet. Közvetlen környezetemben is hallottam már sajnos, hogy valaki ilyen helyzetbe került. Viszont vannak akik sokkal segítőkészebbek, mint például a Pannon Halláscentrum orvosai - elmondják a lehetőségeket árral együtt és nem erőszakoskodnak a vásárlást illetően. Mindig a betegre bízzák a végleges döntést. Remélem másnak is lesznek jó tapasztalatai: www.pannonhallas.hu/
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása