Rángatta és ordítozott az 5 éves kisfiúval az orvos

2015.03.06. 09:18

120117_dx_childcrying_jpg_crop_rectangle3-large.jpgAz  orvos ordítozása miatt a gyerek elkezdett sírni, én pedig egyáltalán nem tudtam jól kezelni a helyzetet, mert egyszerre csitítani egy 5 évest és kikérni magadnak a stílust az orvosnál, eléggé megoldhatatlan feladat.

Kedves Praxis!

Édesanyaként számomra a kisfiam a legfontosabb, ezzel azt hiszem, nem vagyok egyedül. Sajnos idén nem volt túl nagy szerencsénk eddig, a kisfiam többször belázasodott és több ízben kellett orvoshoz fordulnunk. Volt ilyen és olyan tapasztalatunk is, legutóbb sajnos egy igen rossz élmény jutott nekünk. Pedig ugye nem kell mondanom, mindig ugyanahhoz a gyermekorvoshoz mentünk, aki már több, mint 2 éve a mi orvosunk, mióta az elődje elköltözött. Tudni kell róla, hogy erősen hangulatember, vagy nagyon kedves és aranyos, vagy teljesen kimért és zárkózott. A gyerekem, mint a legtöbben fél a doktor bácsitól, de a mostani esetünk után ezen senki sem fog csodálkozni.

Fontos még, hogy a fiam elég halk szavú gyerek, nem suttog, de azért oda kell figyelni rá, hogy értsük, mit szeretne mondani. Beszéltünk már vele sokszor erről, hogy nyugodtan emelje feljebb a hangját, de nem. Szakembert is kérdeztünk erről, de szerinte nem kell emiatt aggódnunk. Hogy a lényegre térjek, utolsó orvos látogatásunk alkalmával épp a bal lábbal felkelő orvosunkkal találkoztunk. Ugyanakkor ez nem mentheti fel őt a viselkedése alól! Én is nyugtalan voltam, mulasztottam a munkámból, mert a gyerekre vigyázni kell, a nagyit meg csak másnapra tudtuk mozgósítani, ettől függetlenül eszembe sem jutott volna az orvoson, vagy bárki máson levezetni.

120117_dx_childcrying_jpg_crop_rectangle3-large.jpg

Amikor megérkeztünk a rendelőbe és a sorunkra vártunk, már akkor láttam, hogy nem a legjobbkor érkeztünk. A doktor úr ugyanis többször ki-be járkált, de hiába köszöntünk neki mi is és más várakozók, semmi reakciót nem váltott ez ki belőle. Hát jó, van ilyen, mindenesetre többen is elégedetlenkedtek emiatt, miközben vártunk. Aztán sorra kerültünk. A gyermek rendelések azért jóval gyorsabban zajlanak, mint nálunk felnőtteknél. Szépen bementünk, majd köszöntünk és kezdtem volna részletezni a gyerkőc panaszait. De nem jutottam el még egy fél mondatig sem, mert az orvos ráförmedt az amúgy is félénk kisfiamra: „Te nem tudsz köszönni? Nem tanítottak jó modorra? Nem szégyelled magad?”Mindezt kifejezetten fenyegető hangsúllyal és olyan hangerővel, amelyet egész biztosan meg lehetett hallani a váróban is. És kérdezte úgy, hogy amint azt említettem, a drága doktor úr volt, aki nem köszönt már kint sem senkinek, de azért a jólneveltség szobrát szerette volna magáról mintázni. A fiam pedig köszönt, mint mindig és mindenhol, csak halkabb az átlagnál. De ezt eddig is tudta, hiszen már őt is kérdeztük erről a dologról. Ha esetleg méltóztatott volna gondolkodni, akkor nem ugrik nekünk, ráadásul ok nélkül.

Na, „meglepő” módon az orvos ordítozása miatt a gyerek elkezdett sírni, én pedig egyáltalán nem tudtam jól kezelni a helyzetet, mert egyszerre csitítani egy 5 évest és kikérni magadnak a stílust az orvosnál, az eléggé megoldhatatlan feladat. Így ekkor nem voltam képes kellően megvédeni magunkat. Amikor azonban sürgetésként az orvosunk elkezdte a kezét húzni a fiamnak, és láthatóan elég durván,fájdalmat okozott neki, meg ugye egy zaklatott gyermeknek pont az ám a megnyugtató, ha egy amúgy is agresszív állapotú ember ráncigálja, húzza, na, akkor kifakadtam, és mint egy sziszegő mérges kígyó megmondtam a doktor úrnak, hogy még egy hasonló és azonnal feljelentem mindenhol. Mert így egyetlen orvos sem bánhat a betegével, de egy gyermekorvos különösen oda kell figyeljen, hogy viselkedik. Én nem kiabáltam, nem használtam csúnya szavakat, de olyan lehettem, mint egy fúria. A doktorunk kapcsolt is, hogy átlépett egy határt, szabadkozni kezdett, de ez már nem érdekelt. Mondtam, hogy ha lehet minél előbb legyünk túl az egészen, írjon gyógyszert, amit kell és Isten áldja. Aztán eljöttünk.

Szerencsére jobban lett a kisfiam, de amennyire eddig szorongott, ha orvoshoz kellett mennie, most sokkal jobban retteg. Köszönhetően egy embernek, aki gyermekorvosnak ment, de fogalma sincs, mit engedhet meg magának egy gyerekkel szemben. Nem fogunk többet hozzá menni, ezt már akkor eldöntöttem. Sokat gondolkodtam rajta, hogy feljelentsem-e, végül abban bízva, hogy egyszeri kirívó alkalomról volt szó és hogy megértette, amit ott mondtam neki, nem tettem. A nevét sem írom le, legyen elég annyi, hogy a 3. kerületben praktizál. Mindenesetre mi a továbbiakban nem kérünk belőle.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempus.Anh 2015.03.06. 09:35:56

Nálam ötéves koromban az injekció-sorozatokról szólt az élet, többször is behordoztak a körzeti rendelőbe. Amikor a nevemet meghallották, idegesen összerándultak a gyermekorvosok, ugyanis iszonyatosan féltem a tűtől és kézzel-lábbal kapálóztam, körbeszaladtam a rendelőt, a folyosót, sőt volt úgy, hogy az udvaron hajkurásztak és onnan cibáltak be. Külön szobában adták meg a szurit, mert halálra rémítettem a többi kis beteget. Érthető módon úgy kellett bánniuk velem, mint egy hímes tojással (persze nem tették, mert őrületbe kergettem mindenkit), a kifőzött üvegfecskendő végére pakolt injekcióstű végén megcsillanó csöpp még ma is megcsillan álmaimban, ha épp nyugtalanul alszom el.
Emlékszem, mennyire rosszul esett, ha durván rámripakodtak és rendreutasítottak, ezt egy gyerek nagyon megjegyzi, mint ahogy azt is, ha bármilyen más pszichotrauma éri a gyerekkora során.
Az pedig egy szülőnek esik iszonyatosan rosszul, ha a gyerekére rászólnak. Rosszabbul, mint ha őrá förmednének.

she_wolf 2015.03.06. 11:00:11

Nagyon beteges kiskölök voltam, és az teljesen biztos, hogy a gyerekkori élmények a doktor bácsinál vagy néninél meghatározóak lehetnek a későbbiekben. Nem tudom hogy ezért-e, mert már akkor is szerencsém volt, vagy talán csak azért, mert más világ volt akkoriban, nekem kedves emlékeim vannak a gyerekorvosaimról:)
Volt köztük idős bácsi is, fiatal néni is, a nevükre a mai napig hálatelt szívvel emlékszem:)
Ha a gyerekemmel így bánna egy orvos, biztos, hogy nem állnék jót magamért. Azért remélem, hogy a későbbiekben már nem érik ilyen negatív élmények a kisfiút, és az anyukáját.
Lehet, hogy ezzel nem leszek az itteni orvosok között népszerű, de egy orvos bármennyire is emberből van és bármennyire is lehet rossz napja, gondja, baja, amikor felveszi a köpenyét, tegye le a problémáit, és adja át magát teljesen a hivatásának.
(És ez tulajdonképpen bárkire vonatkoztatható, aki emberekkel foglalkozik.)

she_wolf 2015.03.06. 11:03:25

@Tempus.Anh:
Sosem felejtem el, milyen büszke voltam magamra, amikor egy injekció kúrát bőgés nélkül csináltam végig. Igen ám, de az utsó injekció valami nagyon csípős izé volt, és játékot ígért édesípám, ha túl vagyok azon is sírás nélkül. Bár ordítottam, mint a fába szorult féreg, a játékot (lendkerekes kisautó!) azért megkaptam:D

she_wolf 2015.03.06. 11:05:28

@mig54:
...édesapám, édesapám...hogy lettél Te "édesípám"?:))

EZAZ 2015.03.06. 13:22:08

Anyuka, semmi oka rá, hogy mentegetőzzön amiatt, hogy halkan beszél a gyermek. Picike még és ilyen. Aggódni szerintem sem kell miatta, valószínűleg egy érzékeny, jólelkű kis tündér, akitől távol áll az, hogy bántson másokat.
Gyerekkoromban én is motyogtam, összeszorított fogakkal beszéltem. Egyetemista koromra már gond nélkül tartottam előadásokat - felnőttem és így változtam, fejlődtem.
Borzasztó, ami történt, nem is minősítem az orvost, mert ha beleélem magam, akkor csúnya dolgokat tudnék mondani. De nem tudnak változtatni azon, ami megtörtént. Büszke lehet arra, ahogy megvédte a kisfiát, tökéletesen reagált, legyen is fúria, amíg a gyermeke nem tudja megvédeni saját magát. Valószínűleg a maga szintjén érzékelte ő, hogy az ijesztő helyzet ellenére biztonságban van az anyukája mellett és ez nagyon fontos. Sok szülő töketlenül reagálna ilyen helyzetben. Ön egy tökös, jó anyuka! :)

Tempus.Anh 2015.03.06. 13:40:13

@mig54: Az ipa is értelemmel bíró kifejezés volt a nyelvünkben valaha. Így nevezték régiesen az apóst.

Érdekes módon arrafelé, ahonnan én származom, a gyerekeiket összeházasító szülők egymásnak anyatársai és apatársai, errefelé a nászasszony és nász a használt megnevezés. :)

kleo1114 2015.03.06. 13:41:05

Én jelezném a főnökének ÉS orvost váltanék, ez Budapesten nem mission impossible.
Egyébként még az oviban is mondták, hogy ne szóljak már állandóan a gyerekre, ha nem köszön, majd fog, ha azt látja, hogy anyja-apja is köszön és óvónéni is köszön. Utálom ha a lépcsőházban is rászólnak, hogy miért nem köszön??? Mert még nincs kész a gyerek nevelése, azért, majd fog.
Nekünk egy tündér a gyerekorvosunk, szerencsénk van vele, de még így is tartanak tőle a gyerekek, naná, egy csomószor megszúrta őket, a fájós fülükben kotorászott stb., ha még suttyó is lenne...
gyerekkoromból nekem is van egy rettenetes emlékem, olyan 7-8 évesen ültem a vizsgálóágyon, nagyon magas lázam volt, és a doki előzetes szólás nélkül egyszercsak felém fordulva a combomba vágott egy Algopyrines fecskendőt. Még az apám is emlékszik rá, úgy ledöbbent ő is....

Tempus.Anh 2015.03.06. 13:41:38

@mig54: Az örömapa és örömanya kislánya azonban nem mindig örömlány :)

yogosan 2015.03.06. 14:03:37

Kedves Anyuka!!

Feljelenteni?
Felesleges.Gondolom Önökön kívül más nem hallotta ezt a minősíthetetlen viselkedést egy öt éves gyerekkel szemben,ha meg hallotta is az nem fog az orvos ellen tanúskodni.Azonnal orvost kell váltani,és jelezni a főnökének az incidenst.
Az ilyen aranyos doktorbácsikat és néniket ott helyben kell lerendezni de úgy,hogy megemlegesse egy életre.

Ha jó alaposan kiosztotta akkor jól tette.Teljesen jogos volt.

aszalosani 2015.03.06. 17:02:40

Bunkó suttyó volt a doki, az ilyen viselkedést nem lehet mentegetni. Ott kell hagyni a francba, aztán ha elfogynak a betegei, majd csak észhez tér.
Mindazonáltal nem kell túllihegni a dolgot (FB-s Margit!), szó sincs "nehezzen helyre álló lelki sérülésről", a gyereknek meg lehet magyarázni, hogy türelmetlen, durva volt a doktor bácsi, többet nem megyünk hozzá.-

qbr 2015.03.06. 21:25:32

A házirém vállalkozó, nincs főnöke. Tessék orvost váltani, a gyermeknek is, anyukának is könnyebb és jobb lesz.

she_wolf 2015.03.06. 21:37:30

@Tempus.Anh:
Ipam/napam, nászuram, nászasszony (vagy csak egyszerűen: nászom), ismeretesek:) Faluhelyt, vagy ahol óvják a hagyományokat ma is megmaradtak, de szépen, lassan ezek is elkezdenek majd kikopni a mindennapos nyelvhasználatból. A magyar nyelv leszebb szava szerintem a "feleség":)

A poszthoz: a poszter kilátásba helyezte az orvos lecserélését, és szerintem meg is fogja tenni, ha lehetősége nyílik rá. Szerintem nagyon jól kezelte a dolgot az anyuka:)

Tempus.Anh 2015.03.06. 21:59:28

@mig54: Kosztolányi szerint a láng, gyöngy, anya, ősz, szűz, kard, csók, vér, szív, sír a tíz legszebb magyar szó.
A feleség is szép, mindemellett az egészség is, minthogy két fél alkot egy egészet.

she_wolf 2015.03.06. 22:44:23

@Tempus.Anh:
Lehetne még vadászni, egyik szebb, mint a másik. De az nagyon nem mindegy, hogy kinek a szájából hallod, mert amilyen szép tud lenni, annyira hazug is:(
És hogy mennyit lehet játszani vele, az szinte kimeríthetetlen. Egy időben Molnár Éva regényeit olvasgattam, nagyon tetszett, ahogy a szavakkal játszadozott. No meg az örök: Rejtő:D

Aludj szépet!:)

szsuzsanna 2015.03.07. 10:11:41

-Nyilvánvaló, -aki, így "nyit" egy gyerek vizsgálatánál...-arra, semmilyen "mentség" nincs...
-Anya váltson orvost...
-DE, -az öt évessel, beszélje meg, -hogy, sajnos, sokszor, -lesz majd, -(jövőre iskola), -ilyen-olyan "helyzet", -amikor, felnőttektől, (és gyerekektől is), -találkozni fog, különféle, számára abszolút igazságtalan, nagyon bántó "dolgokkal"...

Kedves Margit Haraniné Petrus!
-Ha, a fent leírt eseményből kifolyólag, "súlyos lelki sérülést szenvedne el", -egy normális 5 éves, arról, csakis, egy "nem normális" anyja tehetne...
-Ugyanis, a "normális anya", leginkább megnyugtatná, megbeszélné a gyerekkel a történteket, és, -ahogy fentebb írtam, +-ban, -azt is megbeszélné vele, hogy, sajnos, fel kell készülniük arra, hogy bizony egyre több, "ilyesmi trauma éri majd", és, azokat majd hogy "kezeljék együtt"...

Advanced Flight 2015.03.07. 10:27:33

Anyukának gratu, remekül kezelte a helyzetet. Főleg, hogy nem ment le kutyába, mint a doki. És orvost váltani, azonnal.

bölcsbagoly 2015.03.07. 10:33:13

Milyen érdekes! Mindenki bunkó suttyó, csak a lüke, neveletlen kölyök meg az anyja a jó!
Egyedül szsuzsanna adott normálist választ, a többi széplélek meg adta a lovat az anya alá.
Viselkedni az utcán, tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben és az orvosi rendelőben is kell tudni és ez egy 5 évestől, aki nemsokára iskolába megy elvárható. De feltehetően otthon is azt csinál amit akar. S lesz belőle egy elviselhetelen kamasz, majd felnőtt. Az ilyen anya örök dicsőségére. A gyerek ugyanis nem játékszer, hanem egy nevelendő embercsemete. S ahogy a facsemetét is metszegetjük, levágva a vadhajtásait, az embercsemetét sem lehet magára hagyva elvadulni. Még a dzsungelben is vannak betartandó szabályok!

Advanced Flight 2015.03.07. 11:07:06

@bölcsbagoly:
Mindenki bunkó suttyó,

Nem mindenki, csak az orvos. Jelen esetben.

csak a lüke, neveletlen kölyök meg az anyja a jó!
A "kölyök" nem lüke és neveletlen, épp ellenkezőleg, jól nevelt és csendes. Veled ellentétben. Az anya meg a leírás alapján nagyon jól reagált, mert nem kezdett el ordibálni, hogy még jobban megijedjen a gyerek.

Éa mellesleg szsuzsanna sem azt mondta, hogy a gyerek volt a neveletlen, hanem azt, hogy utána meg kell vele beszélni, hogy igazságtalansággal, bunkósággal még sokszor fog találkozni az életben (főleg, ha neadjisten veled is összefut), és ezt meg kell tanulni kezelni.

eßemfaßom meg áll 2015.03.07. 11:13:24

Sehol egy kórházban lerabolt megerószakolt majd meggyilkolt dédnagymama, egy gyerekre ráförmedő dokival szúrják ki az emberek szemét?

eßemfaßom meg áll 2015.03.07. 11:15:42

@Advanced Flight: "A "kölyök" nem lüke és neveletlen, épp ellenkezőleg, jól nevelt és csendes"

tegyük hozzá, hogy ez az anyuka saját leírása és az anyukák azért nem minden esetben képesek az objektív valóság visszaadására.

bölcsbagoly 2015.03.07. 11:20:35

@Advanced Flight: csak éppen a tyukanyó típusú mama miatt erre soha sem lesz képes! Amúgy , gondolom tele volt a váróterem más beteg gyerekekkel, és az orvosnak nem az a dolga, hogy egy-egy neveletlen kölyök miatt elhanyagolja az esetleg a kezelésre jobban rászorultakat.
Ha a védenced az iskolában is csak motyogni fog, akkor mindennaposak lesznek a zűrök a tanitóval, tanárokkal. Talán jó lenne a gerendát észrevenni a szemetekben, mint máséban a szálkát keresni, szentfazék banda.

bölcsbagoly 2015.03.07. 11:28:50

Eni Szikszai: az olyanok miatt mint ti, látja az ember mindennap a buszon/villamoson az ülésen elterpeszkedő 5-6...éves "reumás, holtfáradt" kölyköket, a drága mamák óva szemei mellett, miközben mellettük kapaszkodnak amibe tudnak a terhesek, az idősek, a betegek, stb. S ezt megszokva kamaszként meg a fülükből kilógó madzaggal néznek majd ki báva szemekkel , észre sem véve, hogy másnak jobban szüksége lenne az ülőhelyre. Csak így tovább, majd ti is megtaopsztaljátok a saját bőrötökön az elnevelési szokásaitok eredményét.

Csokáv 2015.03.07. 11:33:29

Muhahaha. Mekkora kamu sztori. Pontosabban egyoldalúan eltúlzott.
Kb úgy történhetett, hogy bemennek, anyuka köszön, gyerek nem, orvos mondja, hogy "köszönj szépen pistike", anyuka kiakad, hogy de utasítgassa a gyerekemet, mi jobbak vagyunk magánál. Orvos megcsóválja a fejét, karon fogja pistikét, hogy haladjanak, anyuka minősíthetetlenül üvöltözni kezd, hogy hagyja békén a gyereket, aki eddigre már rég üvölt persze.
Aztán anyuka holnap már úgy meséli, hogy "erre az orvos elkezdi kigombolni a sliccét...".

A valóság valahol a két történet közti skálán van.

Tempus.Anh 2015.03.07. 11:43:55

@Csokáv: Az itteni sztorik hajlamosak a folyamatos növekedésre és ágasodásra-bogasodásra, akár a sörélesztő...De valahogy így zajlott le szerintem is :D

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.07. 12:46:14

1. Az "anyukának" inkább azon kellene jól elgondolkodnia, hogy miért terrorizálta a saját gyerekét odáig, hogy az meg se mer mukkanni.

2. Az "anyuka" egészen biztosan "kifelejtett" néhány részletet a posztból.

3. Ötéves gyerek helyett nem az "anyuka" beszél az orvosnál.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.07. 13:07:38

@bölcsbagoly:

"látja az ember mindennap a buszon/villamoson az ülésen elterpeszkedő 5-6...éves "reumás, holtfáradt" kölyköket, a drága mamák óva szemei mellett, miközben mellettük kapaszkodnak amibe tudnak a terhesek, az idősek, a betegek, stb"

Ebben szerintem nincs igazad, mert a tömegközlekedés NAGYON veszélyes a kicsi (=alacsony) gyerekek számára. Gyakorlatilag pont a fejük van abban a magasságban, ahol a mindenféle kiálló vasak és kapaszkodók vannak, a pehelysúlyuk miatt bármikor arrébb sodorhatja őket valami figyelmetlen, vagy agresszív állat, ráadásul ott lent, a felnőttek deréktájékán sokkal kevesebb az oxigén és alapból is piszok büdös van.

A félig vagy teljesen ivarérett fiatal persze már nem ez a kategória.

bölcsbagoly 2015.03.07. 13:56:56

@beszélő majom: 5 évesnél nagyobbakról van szó! DE a kisebbeket sem ölben tartják a kedves mamák/nagymamák!

bölcsbagoly 2015.03.07. 15:11:44

Eni Szikszai: Jobb lett volna ha a gyerek már tud viselkedni, pl. orvosi rendelőben is! S ha azt kérik tőle, hogy beszéljen hangosabban, akkor tegye is meg. Vizsgálni,kezelni pedig őt kell s nem az anyját. Ahhoz nem kell különösebb tehetség, hogy érthetően válaszoljon a kérdésekre.

Drago Brutic 2015.03.07. 15:29:25

Csak én vagyok előítéletes a turbóanyukák iránt? Ez a poszt bizony kissé kiszínezett. Hogyan kell pld egy hatéves kezét húzni, hogy az "durva fájdalmat" okozzon? Csavargatta, csípte, karmolta? Kínozta? Ez esetben rendőrt kellett volna hívni. "de olyan lehettem, mint egy fúria" - azt hiszem, itt ragadja meg a lényeget a posztoló, bizonyítva, hogy nem kis szerepe lehetett a konfliktus kialakulásában.

szőrdoki 2015.03.07. 16:16:13

Ahhoz, hogy érdemben értekezhessünk az esetről, a másik felet is meg kellene hallgatni... Addig is marad az egyoldalú, szubjektív vélemény. Így az enyém is ide kell, hogy tartozzon...

Nem szeretem semmilyen formában a hangulatembereket. Ha szolgáltat valaki, akkor meg pláne. Próbálom a rendelésemen ugyanazt a formát követni a vezérigazgatóval és kisgyermekes anyukával. Beteg az mindig beteg marad, kiszolgáltatott embertárs. Ugyanakkor betartatok valamilyen általam előírt, de általánosan elfogadott emberi normát: nem engedek be fejfedőben férfit a rendelőbe, nem lehet rágózni és nem "dokizhatnak" le a páciensek. De ilyen a köszönés és a mindenkivel való kézfogás is. Ez szerintem nagy szó, mert minden héten van rühös és ótvaros betegem is. Ha 5 éves a páciens és nem köszön, akkor én bizony szólok a szülőnek, hogy nem hallottam a gyermek köszönését. Ilyenkor a szülő viselkedése, neveltetése határozza meg a későbbi hangulatot. Sajnos le merem írni a hangulat szót, mert tényleg befolyásol a viselkedés. De sohasem engedem meg magamnak, hogy lejárathassam magam a páciens előtt és magamnak se bocsátanám meg.

Az ilyen szolgáltatót ki kell kerülni, hogy éhen halhasson nyugodtan...

zünüke 2015.03.07. 17:28:43

@bölcsbagoly:
Te egészen biztos,hogy jó posztot olvastál el?

zünüke 2015.03.07. 17:32:31

@bölcsbagoly:
Ahogy olvasom a többi kommentedet,te nagyon utálhatod a gyerekeket.Egyáltalán neked van gyereked,hogy ilyen rosszindulatúan fröcsögsz egy öt éves kisfiúról?

Ejnye-bejnye :(

zünüke 2015.03.07. 17:39:25

@beszélő majom:
Ötéves gyerek helyett nem az anyuka beszél?

-Hát ki a jó Istennek a hímtagja? Egy ötéves gyerek hogy a francba tudná elmondani a panaszait érthetően? Megvagytok ti itt zakkanva? Mit akartok egy ötéves kisgyerektől? Az orvoshoz ne egyedül menjen el?

Ennyi barmot..

Advanced Flight 2015.03.07. 17:50:29

@eßemfaßom meg áll: bizonyára az anyukák nem képesek objektíven leírni bármit is, ellentétben a magadfajta okoskodó faszkalapokkal, akik ott sem voltak.
Egyébként ez jó módszer, minden posztnál alapból vonjuk kétségbe a legreálisabb eseményeket is, sőt eleve induljunk ki abból, hogy minden pont fordítva történt.

Tehát: anyuka gyerekkel bement, egyikük sem köszönt, de lebaszták az orvost, hogy ő miért nem köszönt nekik. Ezek után a kisfiú ordítva tökön rúgta a dokit, anyuka közben a sztetoszkópot feldugta a doki seggébe, közben mindketten üvöltve szidták a magyar egészségügyet, majd köszönés nélkül távoztak és még nekik állt feljebb.

Így megfelel a világlátásodnak?

Advanced Flight 2015.03.07. 17:54:15

@bölcsbagoly: hogy egy-egy neveletlen kölyök miatt elhanyagolja az esetleg a kezelésre jobban rászorultakat.
Ha a védenced az iskolában is csak motyogni fog, akkor mindennaposak lesznek a zűrök a tanitóval, tanárokkal

Ezek a szcenáriók csak a te beteg agyadban léteznek, a valóságban meg annyi történt, hogy egy hisztis orvostól megrémült egy amúgy is félénkebb gyerek.

bölcsbagoly 2015.03.07. 17:57:07

@Advanced Flight: a te beteg agyad meg csak a hisztes fehérnépet látja.

bölcsbagoly 2015.03.07. 17:59:40

@zünüke: igen, rettenetesen utálom a neveletlen gyerekeket és a hisztis anyukat. Valamint az idióta széplelkeket is.

bölcsbagoly 2015.03.07. 18:01:54

@zünüke: azért mert te hülye lehettél 5 éves korodban, nem kellene ezt általánositanod! Biza egy 5 éves gyerek eltudja mondani - ha nem hülye vayg néma, berekedt - hogy mit érez és mije fáj.És tud köszönni ha valahova bemegy és tud viselkedni.

zünüke 2015.03.07. 22:25:49

@bölcsbagoly:

Én meg az ilyen bölcsbaglyokat,akikből dől a rosszindulat.

zünüke 2015.03.07. 22:30:44

@bölcsbagoly:

1.Elsőként hülye az aki felnevelt bagolykám.
2.Biza egy ötéves gyerek NEM tudja értelemszerűen elmondani,sőt még egy hét éves sem nagyon.
3.Ha figyelmesen olvastad volna a posztot,és nem lennének értelmezési zavaraid akkor megértenéd,hogy a kisfiú köszönt amit a süket és idegbeteg orvos nem hallott.

Hány gyereket neveltél már bagoly?

eßemfaßom meg áll 2015.03.07. 23:30:17

@Advanced Flight: Nézd amig a tapasztalatom azt mutatja, hogy a legmocskosabb büdöskölke is egy angyal ha az anyukája mesél róla addig felőlem a segged is a földhöz verheted akkor is a kisebb valószínüséget annak adom, hogy a doki spontán elkezd üvöltözni egy gyerekkel

neduddki21 2015.03.08. 10:40:32

@eßemfaßom meg áll: Anyuka egyáltalán nem úgy mesélt róla, hogy a gyerek egy angyal. Annyit írt, hogy halkan beszél, ezen próbálnak változtatni. Ahogyan felnőtt is sokféle van, úgy gyerek is. Vannak "büdöskölkök", de vannak visszahúzódó gyerekek is. Mivel itt nem ismerjük a szereplőket, csak abból lehet kiindulni, amit a posztoló leír, erről lehet véleményt írni. Te viszont átírod a posztot, majd az általad kreált sztorit véleményezed.

neduddki21 2015.03.08. 10:52:46

@bölcsbagoly: Nem tudja elmondani. Lehet, hogy rámutat arra, hogy hol fáj, de nem tudja elmondani a tapasztalatait, hogy mekkora és hogyan ingadozott a láza az elmúlt napokban, hogy hurutosan, vagy szárazan köhög, hogy mit evett és mennyit a megelőző időszakban, hogy milyen volt a széklete, milyen gyakran volt vizelete, milyen gyógyszert vett már be, stb. stb. Öt éves gyerek még bőven rá van szorulva, hogy az anyja beszéljen helyette az orvosnál. A legtöbb ilyen korú egyébként is úgy meg van szeppenve, hogy jó időbe telne, mire az orvos annyira a bizalmába férkőzik, hogy egyáltalán ki merje nyitni a száját. Ez életkori sajátosság az idegenekkel - pláne a rettegett orvosokkal - szemben. Annyi idő pedig nincs, mert sokan várnak kint. Nem sok kisgyereket láthattál életedben, vagy ha igen, nem valószínű, hogy te voltál, aki törődött velük.

eßemfaßom meg áll 2015.03.08. 11:05:31

@neduddki21: " csak abból lehet kiindulni, amit a posztoló leír,"

ezért nincs alapvetően semmi értelme az egész blognak, mindenki képes előadni a vélt vagy valós sérelmét úgy, hogy a másik fél gyakorlatilag maga a sátán és a másik fél álláspontját vagy szimplán a valós tényeket soha nem lehet megismerni.

Engemn pl nedudd**** és AdvancedFl**** tegnap éjjel leütöttek, megeröszakoltak majd letépték egy kiskutya fejét és a vérével horogkeresztet festettek a mellkasomra miközben a dajcsland überálleszt énekelték.

yogosan 2015.03.08. 13:55:25

@neduddki21:

Hagyd a francba ezt a két rosszindulatú posztkiforgató hülyét.Kis gyereket maximum az újságban láttak,azt is fényképen..talán.

eßemfaßom meg áll 2015.03.08. 15:38:40

@yogosan: lottot mostanában ne tölts ki

zünüke 2015.03.08. 18:21:17

@yogosan:
"Kisgyereket maximum az újságban láttak,azt is fényképen...talán"

-Remélem még ott sem.

orulet 2015.03.08. 18:47:49

Igazság szerint, ha egy kisgyermek a rendelőben elkezd sírni, nem lenne szabad bármit csinálni vele, amíg meg nem nyugszik. Ilyenkor még a fonendoszkóp érintése is olaj a tűzre, pedig hát ez tényleg nem fáj. Ugyanakkor anyukák is meg vannak szeppenve, érthető módon igyekeznének minél előbb kívülre kerülni. Játékos módszereket kellene bevezetni a félelem oldására, bár kétlem, ha minden kis beteggel 3/4 órát játszanának, közben nem szakítanák-e be az ajtót.

Mille38 2015.03.09. 00:17:38

@beszélő majom: @bölcsbagoly: Tartsatok ti ölben egy 20-22 kilós ötévest a mozgó járművön....

magánügy 2015.03.19. 22:33:30

@szőrdoki: /2015.03.07. 16:16:13/
Próbálnád velem ezt a tizedik létrafokról lefelé beszélgetést! Ha én megyek be a rendelődbe, akkor szorítkozz a munkádra, amire szegődtél. Én is betartom minden esetben, a jelenlegi orvosaimnál is, hogy itt a beteg vagyok, nem társalkodó partner. Te tanítsd a családod tagjait köszönni, én pedig intézem az enyémet, ahogy én akarom.. Ne követelőzz, hogy kishapsi köszönjön, mert azok a kis csendes gyerekek különösen jó antennákkal megérzik, hogy te nem érdemelsz annyit.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása