Aki beteg, az egyből táppénz csaló is?

2015.02.14. 10:46

tappenzcsalo_munkatars.jpgNem tudom, mennyire általános ez a jelenség, amely engem most utolért, ahogy azt sem ismerem, mennyien ügyeskednek a táppénz miatt, nálunk ez nem szokás.

Tisztelt Praxis!

 

Múlt hét szerda hajnalban voltam olyan peches, hogy belázasodtam, ezért munka helyett kénytelen voltam a háziorvosomat felkeresni. Habár már jó pár éve ő az orvosom, nem sűrűn látom, szerintem, ha az utcán találkoznánk, ő fel sem ismerne. Na, mindegy, ebből gondolom kiderült, szerencsére ritkán vagyok beteg, kisebb bajjal pedig nem zaklatom az egészségügyi leterhelt dolgozókat, viszont a majd 40 fokos lázam mellett és az állandósuló köhögés miatt úgy gondoltam, muszáj lesz felkeresnem a rendelőt, mert ugyan jobban esett volna otthon feküdni és kihívni, úgy hiányzott a készülődés és utazás (még ha csak 10 perc is), mint púp a hátamra. Teljesen gyenge voltam és elesettnek éreztem magam, de nem is vagyok tisztában azzal, mi indokolhatja, hogy kihívjuk az orvost, így inkább valahogy erőt vettem magamon.

tappenzcsalo_munkatars.jpg

Persze várnom kellett eleget, jó 1 és negyed órát körülbelül, de ez egyrészt nem volt számomra újdonság, másrészt meg volt ülőhelyem, így nem panaszkodhattam nagyon. Aztán sorra kerültem és köszönés után elmondtam a panaszaimat, persze kiadós köhögések közepette. Amúgy a feleségem szerint úgy néztem ki egész nap, mint a mosott sz*r. Ennek ellenére, - mai napig nem értem miért, hiszen mint mondottam, nem igazán szoktunk a doktornővel találkozni – nekem esett verbálisan. Ugye hogy furcsa? Gondolom, ti sem értitek, hát én sem tudtam hova tenni, végül nagy erőfeszítések árán valahogy kikövetkeztettem a mondókájából, hogy azzal van baja, hogy táppénzre kell kiírnia. Tudjátok, a doktornő az a fajta hölgy, aki ha belelovalja magát valamibe, elkezd emelt hangon hadarni, így, ha nem lettem volna a kelleténél is tompább a betegségtől, akkor is nehezen dekódolhattam volna a szavait. Szóval, végül csak összejött és leesett nekem is a tantusz. Tehát a táppénz miatt vagyok én egy utolsó ***, mert nem akarok dolgozni, meg lopom a napot, bezzeg ő… Hát anyám borogass! Kezdtem volna védelembe venni magamat, de a köhögés és a doktornő tovább szőtt monológja ezt lehetetlenné tette, így végighallgattam. Hogy neki mennyire elege van az „ilyen” betegekből, mint én, akik „állandóan a saját hülyeségeikkel zaklatják őt”, minden sz*rért rohanunk hozzá, és így tovább, legalább 6-8 percen keresztül.

 

Miután vége lett a hegyi beszédnek, közöltem, hogy egyrészt kikérem magamnak ezt a kioktató és helyenként alpári stílust, másrészt disztingváljon, és ne keverjen össze senkivel, nyugodtan megnézheti, hányszor jártam nála az elmúlt 5 évben és ezalatt hányszor is voltam táppénzen. Egész konkrétan egyetlen egyszer, még 2011 decemberében, amikor sikeresen eltört a lábam, ráadásul a melóhelyen, szóval nem mondanám, hogy a táppénz intézményét olyan hű de sűrűn vettem volna igénybe. Arról nem is beszélve, hogy ha már én tisztelettel és kellő udvariassággal fordultam hozzá, ráadásul ugye a láz is erősen kivette az energiámat, mégis felkerestem őt, hogy tegye, amire felesküdött, amiért, ha szerényen is, de igenis fizetnek neki, akkor legyen oly drága és ne oktasson, ne emelje fel a hangját és lehetőleg ne rabolja a többi beteg és az én időmet sem, mert szeretnék minél hamarabb az ágyamba visszakerülni. Teszem hozzá azonnal, mindvégig nyugodt és visszafogott voltam, nem használtam illetlen szavakat és még csak nem is kiabáltam. Persze nem is tudtam volna, mert a hangom is tovatűnőben volt már, de a lényeg, hogy tényleg emberi hangon reagáltam a doktornőnek. Habár nem reagált semmit, csak elkezdett receptet írni, meg intézni az adminisztrációt, de látszott rajta, hogy sikeresen megértette, nem abba kötött bele, akibe kellett volna. Amikor megkaptam a receptet, papírokat, akkor annyit mondott, ne haragudjak és viszontlátásra. Mivel nem vagyok haragtartó, és udvariasságra is megtanított édesanyám, én annyit válaszoltam, „nem tesz semmit, minden jót”.

 

Mivel csak ritkán fordulok meg rendelőkben, nem tudom, mennyire általános ez a jelenség, amely engem most utolért, ahogy azt sem ismerem, mennyien ügyeskednek a táppénz miatt, nálunk ez nem szokás. Nem mondom, hogy nem hagyott bennem némi ellenérzést a doktornő, de legalább a végén bocsánatot kért.

 

Üdv,

L.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EZAZ 2015.02.14. 12:41:13

Valószínűleg rossz napja volt és - nem túl jellemesen - azon próbálta kitölteni a dühét, aki gyenge. Rosszul mért fel, még szerencse, hogy az igazságérzeted adott annyi energialöketet, hogy helyretedd.
Mellesleg ilyen betegen konkrétan bűncselekmény bemenni a munkahelyre, mert egyrészt a munkádat nem tudod a megfelelően ellátni, ezzel bizonyos munkakörökben másokat veszélyeztethetsz, másrészt már a betegséged - valószínűleg fertőző mivoltából adódóan - szintén veszélyezteted a munkatársaidat. Én személy szerint kirúgnám azokat, akik játsszák az agyukat, hogy bejönnek betegen dolgozni. Úgysem tudnak semmi hasznosat csinálni, tehát a cég sz@rt sem ér velük, másrészt a többieket is akadályozzák és megbetegítik azt, aki mondjuk rohadtul nem szeretné hazavinni a más redváját a gyerekeinek.

zünüke 2015.02.14. 15:12:11

@EZAZ: Tudod Te,hogy én hányszor dolgoztam betegen? Sokszor.A muszáj volt valahogy összeszedni magam és bemenni dolgozni,mert senki nem volt helyettem a melóra meg szükségem volt nagyon.A főnököm inkább elment pecázni (hétvége)a drága kolléganőm meg elérhetetlen volt a szabadnapján minden alkalommal.Valahol megértettem őt is, 2X 16 órás műszak után,hogy a telefonját kikapcsolta.Orvoshoz menni teljesen felesleges is lett volna,mert a vendéglátóban a betegállomány ismeretlen fogalom szinte mindenhol,ugyanúgy mint az ünnepnapok.Volt olyan eset,hogy 39,2 fokos lázzal húztam le két napot egymás után.

asztalosani 2015.02.14. 15:52:06

"Mivel nem vagyok haragtartó, és udvariasságra is megtanított édesanyám, én annyit válaszoltam, „nem tesz semmit,"

ezt viszont nem kellett volna
(ugyanis így tanítod meg, hogy bármikor beléd rúghat, és te azt el fogod neki nézni)

mildi 2015.02.14. 16:29:06

jó, hát kiégett vagy alapból bunkó dolgozók mindenhol vannak. nem kell hagyni magad, udvariasan, de határozottan meg kell próbálni helyre tenni őket (ami valszeg nem fog sikerülni, őket már ilyennek fogják eltemetni.)
ezen embertársainkkal sajnos együtt kell élni, legyen az postás, orvos, villanyszerelő.
én egyszerűen nem veszem magamra az ilyesmit. nem az én hibám, hogy neki fáj az élete. a saját modora miatt kapjon ő gyomorvérzést, ne én, van elég bajom az ilyenek nélkül is. ha munkáját elvégzi, a többit szépen elengedem a fülem mellett.

EZAZ 2015.02.14. 17:35:58

@zünüke: Sajnálom és elnézést kérek, ha megbántottalak a véleményemmel. Valószínűleg más körülmények között dolgoztunk. Az én (volt) munkahelyemen nem lett volna jelentősége, ha valaki kimarad egy hétre, mert meg volt oldva a helyettesítés. Ezért tartottam gusztustalannak ezt a fajta taposást. A Te helyzetedben, úgy látom, kényszerítve voltál, ez abszolút a főnököd görénysége. Komolyan, ilyenkor látom, hogy egy időben milyen szerencsés helyzetben voltam (most nem) és amikor ehhez viszonyítok, akkor úgy értem, hogy mindenkinek ilyen munkahelyen kéne dolgoznia, akkor nem lenne gond. Sajnos ezeket a munkahelyeket tönkretették. De van, aki soha nem tapasztalhatta meg.
Különbség van a "hősködés" és a "hősiesség" között.

EZAZ 2015.02.14. 17:37:38

@asztalosani: Igazad van, de azt is megmutatja neki (már ha észreveszi), hogy a "tanult" nem feltétlenül "intelligens".

zünüke 2015.02.14. 18:03:00

@EZAZ:

Dehogy bántottál meg,csak leírtam,hogy nem mindenkinek "mézeskalács" a melóhelye. :)

mnika88 2015.02.14. 18:28:18

Azért legalább 1x úgy megnézném ezeket a jeleneteket,mikor a beteg ember bemegy az orvoshoz,az meg csuklóból leordítja a fejét csak úgy.

csakmotyogok 2015.02.14. 18:56:47

@EZAZ: A dokik hulla betegen is melóznak,mert nincs aki helyettesítse őket.

csakmotyogok 2015.02.14. 18:57:58

@mnika88: Én is,mert lehet vmi kimaradt.

EZAZ 2015.02.14. 19:05:26

@csakmotyogok: Elég baj. Mondjuk az én háziorvosom szinte mindig (de főleg járványos időszakokban) kizárólag maszkkal szerepel. Persze egy átlag munkahelyen ezt nem lehet. De ha belegondolok: miért is nem?

csakmotyogok 2015.02.14. 19:38:35

@EZAZ: A maszk nem véd mindentől.

mnika88 2015.02.14. 19:47:46

@csakmotyogok: azért nem feltétlen.Nálunk az osztályos orvosok ugyanúgy otthon maradnak,ha betegek.Az én háziorvosom sem rendel,ha beteg.Van még 2 háziorvos akivel megbeszélték,hogy helyettesítik egymást ha kell.Aki hulla betegen is jön,a nővér.Őt aztán tényleg nem helyettesíti senki,ilyenkor maszk és vénás antibiotikum stb.a műszak alatt.Ez van.

csakmotyogok 2015.02.14. 20:29:55

@mnika88: Biztos van elég orvos. Ott ahol 2 szakorvos van nem lehetnek betegek.Ahol én járok van nővér elég (majdnem elég), ott azok mennek táppénzre.

mnika88 2015.02.14. 20:45:41

@csakmotyogok: A mi osztályunkon igen,de pl.van olyan fekvő osztály,ahol 40 betegre maradt 2 orvos.Az egyikük a barátom,szóval tudom,hogy ő sem megy be dolgozni,ha beteg.:) Nyilván nem sima náthával marad itthon,ahogy a nővér sem.Nálunk a kórházban sehol nem görcsölnek ezen,ha beteg,otthon marad,vagy az orvosiban kapja a kezelést.:)

EZAZ 2015.02.14. 21:03:29

@zünüke: A mézeskalács is elfogy egyszer, aztán marad a lósz@r. :(

EZAZ 2015.02.14. 21:06:00

@csakmotyogok: Valóban, nem véd meg a maszk mindentől, és csak hozzá nem értőként kérdezem, hogyha járványos időszakban maszkot viselnének az emberek, plusz kézfertőtlenítőt használnának, akkor mondjuk 80-90%-kal csökkenhetne a megbetegedés esélye?

she_wolf 2015.02.15. 07:21:58

@EZAZ:
Egyszer régen láttam egy tv műsorban, hogy amikor a japánnak cseppfertőzéssel terjedő betegsége van, felteszi a maszkot és úgy közlekedik.
Szerintem ez egy teljesen jó, és prevenció tekintetében hasznos dolog. Itthon vagy ledzsekszonoznának, vagy kerülnének, mint egy leprást. Mert mi jobban teljesítünk. Vagy mifene:(
Ja, és a húzott szeműek nem azért maszkolnak, hogy ne kapják el, hanem hogy ne adják tovább a betegséget. Kis különbség...

@mnika88:
Bölcsen teszik. Milyen buli is lenne műtét közben a taknyos hapci:(

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2015.02.15. 10:33:43

@zünüke: aki vendeglatasban betegen dolgozik, azt azonnal eltiltanam a foglalkozasatol 10 evre.

Muad\\\'Dib 2015.02.15. 10:52:52

@mig54: @EZAZ:
Azért nem teljesen véletlen, hogy Budapesten ez nem terjedt el, míg pl. Tokióban igen:
Budapest: Népsűrűség 3 305,23 fő/km²
Tokió: népsűrűség 13 416 fő/km²

Muad\\\'Dib 2015.02.15. 10:54:16

@droid_:
Kibas*ottul intelligens megoldás. Nem ám a főnökét büntetnéd, hogy kényszeríti betegen a munkára és feketén dolgoztatja. Neeem, a melóst. Le sem tagadhatnád, hogy magyar vagy... :(

Artech 2015.02.15. 11:46:01

" Hát anyám borogass!"
Ezzel kellett volna kezdened a gyógyulást. Mi a pöccsért kell elmenni az orvoshoz, egy megfázással, vagy influenzával egy felnőtt, gondolkodó, internettel rendelkező emmbernek?
Más, ha a gyermeked beteg. De ha te???
Gyenge vagy? Pihenj. Végy ki szabit, olvasgass a neten, s gyógyulj.Az orvos társadalom a világ összes betegségéből csak 9-et tud gyógyítani.

zünüke 2015.02.15. 12:03:37

@Artech:

"Mi a pöcsért kell elmenni orvoshoz,egy megfázással vagy influenzával egy felnőtt,gondolkodó,internettel rendelkező embernek"?

Többek közt azért mert az öngyógyítás elég veszélyes dolog.

zünüke 2015.02.15. 12:11:14

@droid_:

Nem,rosszul mondod.Nem a munkavállalót kellene eltiltani,hanem a munkáltatót,akinek az teljesen természetes,hogy az alkalmazott betegen is dolgozik.Persze el lehet menni betegállományba,senki nem tiltja meg csak tudod már másnap,vagy harmadnap nincs munkahelyed,és már más dolgozik helyetted.Azért mert az egyik alkalmazott lerobban,azért a tulajdonos az üzletet nem zárja be,általában ők nem helyettesítenek,a másik dolgozó meg nyilván nem bírja két napnál tovább,hogy két műszakot vigyen le.
No,ez a képlet a vendéglátóéknál.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.15. 13:44:08

.
Összekevert valamelyik megveszekedett táppénzért kuncsorgóval :)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.15. 13:48:59

@EZAZ:

"hogyha járványos időszakban maszkot viselnének az emberek, plusz kézfertőtlenítőt használnának"

Elég lenne, ha miután hazaértek, az ELSŐ dolguk lenne, hogy kezet mossanak. Plusz az utcai cipőben egyetlen lépést se tennének a bejáraton túlra.

De mivel a teleregényekben és a szappanoperákban SENKI nem mos kezet és nem vált cipőt, ahogy beesik a lakásba, a nép egyszerű gyermeke számára ez egyáltalán nem evidencia :)

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.15. 13:53:32

@zünüke:

"Többek közt azért mert az öngyógyítás elég veszélyes dolog."

Plusz ugyanarra a nyavajára a doki által felírt vényköteles gyógyszer nem csak olcsóbb, de hatékonyabb is szokott lenni, mint a reklámblokkban agyondícsért, túlárazott szarok.

she_wolf 2015.02.15. 14:26:49

@Muad\\\'Dib:
Szerintem nem az arányoktól függ, hanem a gondolkodástól.
Hányszor látsz maszkban közlekedni embereket itthon egy influenza-járvány esetén?
És hogy ezt még meg is fejeljem: magam hallottam beteget felháborodni amikor az őt vizsgáló orvos maszkot viselt, merthogy nem "écces" ő, hogy csak maszkban merjék fogadni. Ha nem hallom, másnak el sem hiszem:)

she_wolf 2015.02.15. 14:34:43

@Artech:
Bocs, de egy rakat tévedés van a hozzászólásodban:)
Internetről nem fogod meggyógyítani magad az influenzából, nyugi. Vényköteles kegyszert is írsz magadnak? A patikusnak lesz egy vidám napja:) Ha már net: javasolnám, hogy lapozgass az influenza lehetséges szövődményei között, ha szereted a horrort!:)
Szabit? Passzióból vagyok tán beteg? Táppénzre meg majd akkor megyek, ha nyaraldába készülök?

"Az orvos társadalom a világ összes betegségéből csak 9-et tud gyógyítani."
Ezt hívják dezinformációnak. Bármilyen jók is vagyunk és bármennyire is igyekszünk, ez a 10:9-es arányszám túl szép, hogy igaz legyen. Sajnos:(

gombakomba 2015.02.15. 15:46:41

@zünüke: Eleg nagy gaz, hogy vendeglatasban lazasan dolgoztal. Sokak egeszseget veszelyeztetted.
Nem normalis dolog betegen dolgozni, meg akkor sem, ha nem vagy fertozo, de ha fertozol is, akkor az szerintem egyszeruen bun.

she_wolf 2015.02.15. 15:52:27

@gombakomba:
Ha nagyon szívózni akarok: szándékos veszélyeztetés. De ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.....

gombakomba 2015.02.15. 15:54:09

Es igen, a munkaltatod legalabb annyira hibas.

gombakomba 2015.02.15. 16:01:28

@mig54: Igen. A jol ismert gazdasagi korulmenyek kozott sajnos nem sok esely van ra, hogy a hasonlo helyzeteket a munkaltato-munkavallalo paros majd mashogy rendezi el, kulonosen olyan "szurke" teruleteken, mint a vendeglatas, de ettol ez meg nem helyes, es adott esetben akar eletveszelyt okozhat. Nem tudom, talan intenzivebb kozegeszsegugyi ellenorzesek segithetnenek, sok remenyt ehhez sem fuzok.
Azert ahol lehet elmondom: betegen dolgozni felelotlenseg es veszelyes. Hatha minel tobben megjegyzik.

Doktorbácsi 2015.02.15. 16:15:11

@EZAZ: A sebészi maszk (ami 15-20 Ft-ért kapható) nem a használóját védi meg a külvilágtól, hanem a külvilágot a maszkot viselőtől!

3med.hu/webshop/egeszsegvedelmi-maszkok/muteti-orvosi-maszkok-dp2.html

ekat 2015.02.15. 16:16:22

@EZAZ: Akkor nálunk légyszíves rúgj ki mindenkit, mivel nem igazán dob fel senkit a napi többezer forint mínusz, ezért az emberek vagy szabadságot vesznek ki, vagy betegen bejárnak. Vicces, hogy befizetni fizethetünk a fizetésünk arányában, de amit kapunk, az a minimálbér összegéhez van kötve....

ekat 2015.02.15. 16:17:33

@EZAZ: Akkor nálunk légyszíves rúgj ki mindenkit, mivel nem igazán dob fel senkit a napi többezer forint mínusz, ezért az emberek vagy szabadságot vesznek ki, vagy ha nincs, vagy sajnálják erre pazarolni, akkor betegen bejárnak. Vicces, hogy befizetni fizethetünk a fizetésünk arányában, de amit kapunk, az a minimálbér összegéhez van kötve....

Doktorbácsi 2015.02.15. 16:20:05

@EZAZ: Az ún. légzésvédő maszkok (áruk 250-1.000 Ft/db) a viselőjüket védik a külvilágból származó fertőzéssel szemben.

3med.hu/webshop/egeszsegvedelmi-maszkok/legzesvedo-maszkok/3m-legzesvedo-maszk-dp3.html

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.15. 16:23:45

@poszter: tartok tőle, hogy elég általános jelenség. Mondjuk a háziorvosomtól csak egyszer tapasztaltam hasonlót, mikor felvetettem, hogy az évi két hónappal csökkentett rendelési ideje kinek köszönhető, a kerületi háziorvosoknak vagy az elvtársaknak a városházán.
De más dokiktól, nagyon sok esetben indokolatlanul tapasztaltam hasonlót. Akinél meg úgymond indokkal, annál is kb. annyi volt az indok, hogy orvosnál (mióta tudom, mennyire nem számíthat rájuk a beteg) kissé ideges vagyok, hajlamos vagyok kapkodva, pontatlanul fogalmazni és ha látom, hogy totálisan félreérti amit mondok, akkor van úgy, hogy a szavába vágok és próbálom leállítani, mielőtt totális hülyeséget talál ki a bajomat illetően.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.15. 16:26:56

@Artech: többek közt azért, mert ha betegállományba mész, akkor egy normális főnök megérti, hogy nem hereverészeti céllal maradtál otthon, ráadásul a szabadságod megmarad arra, amire való.

EZAZ 2015.02.15. 17:59:17

@Muad\\\'Dib: Nem jutott még eszembe, hogy a népsűrűséggel magyarázzam, de még az is lehet.

EZAZ 2015.02.15. 18:01:26

@beszélő majom: Az a helyzet, hogy nem nézek ilyen szarokat. Kézfertőtlenítőt használunk, cipőt levesszük a bejáratnál, de maszkot ugye mi sem viselünk. Akkor kipróbálom, hogy nem mosok kezet és szappanoperát nézek, ha megbetegszem, akkor megvan a kulcs. :)

bajkal 2015.02.15. 18:02:47

@Artech: Miert vegyen ki szabit? A szabadsag nem betegszabadsag es az a kinek 20-35 nap eves szabija ugyan ne arra menjen el, hogy otthon fekszik mindefele betegseggel es kuralja magat. Igy is a legtobb munkahelyen az influenzatol-kezde a bordarepedesig mindet szabibol oldanak meg. Nalunk a legtobb kollegam akkor megy orvoshoz, ha mondjuk neki, hogy mostmar eleg es nem ohajtjuk nezni a "halodasat" es akkor is ketto nap szabadsaggal kezdenek.
A szabi megy el igy is a gyerekek tanitasi szunetere stb..

A posztionak: A mi haziorvosunk azzal kezdi a koszones utan az anamnezis felvetelet, hogy megkerdi:"Gyogyitas vagy tappenz?" Kisse kiabrandult, flegma tipus, de akitol hallottam, hogy "pihenni szeretett volna, annak adott lehetoseget a pihenesre". Egyebkent normalis, csak ez az egesz osszessegeben furcsa.

zünüke 2015.02.15. 18:03:14

@gombakomba: @mig54: @pythonozok:

Mint írtam,a lázas betegen azért dolgozik az ember,mert szüksége van a munkahelyre.Más munkahelyen nem tudom hogyan működik,de a vendéglátóiparban NINCS betegállomány,ha csak nem valami nagyobb volumenű étteremről,vagy szállodáról beszélünk.Általában két embert alkalmaznak a kisebb vállalkozások,ha az egyik ember lerobban akkor a tulajdonos vagy beáll maga (ami ritka)vagy a másik alkalmazott szív egy jó darabig (ha bírja).A harmadik verzió az,hogy felvesznek egy új személyzetet.

Egyébként csendben megjegyzem,hogy nem csak a vendéglátóiparba bejáratott dolog betegen dolgozni.Láttam én már matematika tanárnőt általános iskolában betegen tanítani,postást lázasan leveleket kihordani,Lidl' pénztárost kasszázni.Amikor megkérdeztem,hogy miért dolgoznak betegen az volt a válasz,hogy nincs helyettük senki,és a muszáj az bizony nagy úr.Tehát a helyzetük ua.

A közegészségügyi ellenőrzésekről:Máshol hogyan működik azt nem tudom,de a vendéglátóban a következőképpen.Elkérik az eü.könyvet (ha elkérik egyáltalán)látszólagosan körbe néznek az üzlet azon részében ahol élelmiszer,vagy az italkészletet tárolják (jó esetben)megnézik,hogy az eladó pult tisztasága megfelel-e a követelményeknek (már amelyik megnézi)kivételes esetben benéznek a személyzeti,és a vendég vécébe (ritka)ellenőrzik a veszélyes takarítószerek tárolásának módját (ez is ritka)majd jegyzőkönyveznek,és távoznak.Ha hiányosságot fedeznek fel,akkor felszólítják az illetékest,hogy pótolja.
Viszont nagy általánosságban az ellenőrök az égvilágon semmit sem ellenőriznek,isznak egy finom kávét,megkapják a már előre kikészített (sokszor kikészített)borítékot és távoznak.Röviden ennyiből tart az ellenőrzés.

EZAZ 2015.02.15. 18:11:09

@ekat: Írtam már egy másik hozzászólónak is, hogy elnézést kérek, ha ezzel bárkit is megbántottam. Én olyan körülmények között dolgoztam korábban, ahol igazán nem halt volna éhen senki attól, ha inkább elmegy pár nap táppénzre (igen, szerencsés voltam). Az már egy másik nézőpont és sajnos sok ember szerencsétlen sorsa, amikor arra kényszerítik őket, hogy aprópénzért halálra dolgozzák magukat. Nem szabadna, hogy ilyen körülmények között éljen bárki is (jelenleg egyébként én sem vagyok jobb helyzetben).

EZAZ 2015.02.15. 18:12:18

@Doktorbácsi: Köszönöm szépen, elteszem ezt a linket, még hasznos lehet, jó tudni ezeket.

csakolvasok11 2015.02.15. 18:44:20

@bajkal: A szomszédom újságolta nemrégiben, hogy a fia elment a - most már szerencsére ex - háziorvosunkhoz a menye táppénzes papírjáért. Kérdeztem, beteg? Nem, szerencsére nagyon jól van. Akkor? Hát, az első gyerekkel van otthon, most jön a második, és kiszámolta, így jobban jár anyagilag. És megsértődött, amikor megkérdeztem, szerinte ők ezzel a táppénzcsalással mennyivel különbek az általa napi szinten tele szájjal szidott cigányoknál. Nem értette. Azt mondta, a menyének ez "törvényadta joga". Ja. Az. Csak én, aki minden megkeresett forintom után befizetem a befizetni valókat, tényleg köteles vagyok ezt finanszírozni? És a jó háziorvos (aki amúgy időpontot nem ad, és nem figyel, mikor elmondanád, mi a bajod) majd kilenc hónapon át adta ki buzgón a táppénzes papírokat, anélkül, hogy a "beteg" megjelent volna nála.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.15. 18:45:13

@zünüke: ehhez csak annyit tennék, hogy vendéglátóiparban, kereskedelemben és egyéb munkahelyeken, ahol sok emberrel kell foglalkoznia a munkavállalónak, én bűncselekmény kategóriába sorolnám, ha valaki fertőző betegséggel dolgozni jár, ahelyett, hogy otthon kúrálná magát.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.15. 18:46:22

@Doktorbácsi: kíváncsi vagyok, meddig fogsz normálisnak tűnni a többi állítólagos kollégád között... :)
(egyelőre annak tartalak, de azt a tempós nevűt is annak hittem egy rövid ideig - ezt az illúziót gyorsan lerombolta ;) )

Doktorbácsi 2015.02.15. 20:36:37

@pythonozok: Nem tudom, hogy ki az a "tempós nevű", de én nem akarom feladni azokat az elveket, amelyekkel az orvosi pályán elindultam.
Az egyre nehezülő feltételek mellett újabb és újabb praktikák kellenek ahhoz, hogy ez teljesülhessen.
Viszont a többi kollégám előtt is nyitva állnak ezek a lehetőségek - van aki él velük, van aki nem...
:-)

zünüke 2015.02.15. 20:58:44

@pythonozok:
Hiába sorolod akár előre megfontolt emberölés kategóriába,ez akkor sem fog változni egyes munkáltatóknál.Ha egy olyan munkahelyen dolgozol,ahol a fél lábad folyamatosan kint van az utcán,nincs semmi megtakarításod otthon,családod is van,magadat is valahogy fent kell tartani,akkor pont leszarnád,hogy ki mit gondol ha a munkahelyedről van szó.Nem mindenki dolgozik olyan helyen,ahol a világ legtermészetesebb dolga,hogy betegség esetén elmegyünk betegállományba.
Megsúgom,hogy nekem évekig még szabadságom sem volt,bár minden nyáron aláírtam,hogy kivettem tehát szabadság alatt is dolgoztam.

2015.02.15. 21:13:16

De nem bírom ezeket az önsanyargató, sztahanovistákat, akik lázasan, betegen bemennek dolgozni, hogy aztán el tudjanak dicsekedni minden fronton azzal, milyen fasza gyerekek is ők !
És rommá fertőznek még 500 embert maguk körül.

asztalosani 2015.02.15. 21:15:37

@Doktorbácsi:
szerintem Tempus nevű felhasználóra gondolt...

Tempus.Anh 2015.02.16. 06:33:20

@Doktorbácsi: Elmebetegek előtt abszolúte nem kötelező az önigazolásunk, kedves kollegám. Ők a magukét fújják, a psychiátriák pedig sokszor beteghiánnyal küzdenek.

asztalosani 2015.02.16. 08:04:02

@Tempus.Anh:
no és te mikor is fogod felvállalni az arcodat, nevedet?
mert ameddig ez meg nem történik addig hiteltelen, inkorrekt és indokolatlan a "kolléga" szó használata tőled (is) azzal szemben aki felvállalja önmagát, felfedi kilétét

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.16. 08:34:29

@Tempus.Anh: igaz, sok elmebeteg adja ki magát orvosnak.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.16. 08:39:02

@asztalosani: szerintem soha, mert akkor kiderülne, hogy egyike azoknak, akik talán egy évet ha kibírtak az orvosin. Én még emlékszem, mikor itt megszakértette a betegségemet anélkül, hogy a körülményekkel tisztában lett volna. Akkor totálisan hiteltelenné vált a szememben. A betegellenes kirohanásai meg...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.16. 08:44:20

@zünüke: nem feltétlenül és kizárólag a betegen dolgozót büntetném érte. De óriási felelőtlenség ha valaki úgy áll a pultba, pénztárba vagy pláne orvos/ápoló létére úgy megy dolgozni, hogy tisztában van azzal, hogy fertőző betegsége van.

reepach 2015.02.16. 08:58:03

@asztalosani: " no és te mikor is fogod felvállalni az arcodat, nevedet?"
Ez egy anonim blog, te sem "vállalod fel az arcodat, nevedet". Ha valakiben túéteng az exhibicionizmus, használhatja nick-ként a saját nevét és avatarként a saját fényképét, de ez nem érdem, nem követendő példa, és mástól ezt nem kérheti számon. Egyébként @Doktorbácsi is név nélkül ír (igaz, én felismerem a képről, de az is igaz, hogy bárki odateheti a neten megtalálható képet avatarként).

asztalosani 2015.02.16. 09:03:34

@pythonozok:
díjaznám, ha itt a blogon azok akik rendes és teljes névvel és arccal felvállalják magukat ÉS orvosok vagy az egészségügyben dolgoznak MINT szakdolgozók (tehát takkernők kizárva, igaz mig drágaszágom?!) ÉS eü-s végzettségük van ( tehát adminisztrátorok meg az egyéb hasonszőrűek is kizárva), és/vagy jogi végzettségük van ÉS dolgoznak (tehát nem kopott meg a szakmai tudásuk, mert GYESEN, GYEDEN stb van) hozzászólásuk háttérszíne más színű lenne a többi fel nem fedett kommentelőkétől. (nyilván úgy megadva a neveket...stb, hogy az illető visszakereshető legyen az adatbázisokban lsd: eekh...stb)

fogadnék rá, hogy rögtön rend lenne :)
kezdhetnénk a sort a "jó madarakkal".
biztos vagyok benne, hogy vagy beismernék hogy kamuztak, vagy a jövőben ezerszer is meggondolnák hogy hogyan nyilvánulnak meg itt :D

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.16. 09:07:32

@asztalosani: nagyjából egy dologról beszélünk. Sokan vannak akik orvosnak adják ki magukat, miközben trollként viselkednek. Igaz, a tapasztalatok szerint egy orvos is lehet troll. :(

asztalosani 2015.02.16. 09:13:50

@reepach:
fáj, igaz? :)

1. nos ha visszanézed az egy cikkel korábbi bejegyzést, láthatod hogy ott fityeg a neve mellett a FB-os fiókja is. nos nyilván elég gáz, ha valaki ezzel visszaél, hiszen többek között személyiségi jogsértést és kuruzslást követ el, tehát perelhető...

2. már megbocsáss őróla az eddigi hsz-i alapján elhiszem hogy orvos (mert olyanok a megnyilvánulásai), rólatok kevésbé. :)

és igen, kedves reepach: nem kötelező felvállalni a neveteket és az arcképeteket, de akkor ne is tépjétek a szátokat azért, hogy mi nem hisszük el amit írtok, hiszen messziről jött ember azt mond amit nem akar. :)

"nem követendő példa, és mástól ezt nem kérheti számon."
ebben tévedsz. ez lenne az ideális.
addig ne nevezzen mást "kollégának" ameddig fel nem fedi kilétét, mert hiteltelen. de ezt már egyszer leírtam. vagyis választása: vagy felfedi kilétét, vagy nem nevezi kollégának azt aki meg felfedte a kilétét. egyértelmű, nem? vagy mit nem értesz ezen?

asztalosani 2015.02.16. 09:19:15

@pythonozok:
az egy más dolog, ha az orvos "élő adásban" is troll.
nyilván összefutsz ilyenekkel a kórházban, de akkor látod az arcát, tudod a nevét, nem egy fn- mögé bújva "szakérti meg az esetedet", miközben úgy nyilvánul meg ahogy nem kellene:)

már sokszor elgondolkoztam azon, hogy ha az itt "orvosnak" vallott személyek tényleg orvosok, akkor milyenek lehetnek a való életben is?
ott is ugyanazt a hangnemet engedik meg maguknak? :)

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.16. 09:27:30

@asztalosani: tartok tőle, hogy ha valóban orvosként dolgoznak, akkor ott is ilyenek lehetnek. Személyesen is találkoztam ilyennel és e-mailben is volt szerencsém hasonlóhoz. Sajnos.
(Egészen mostanáig asztalosJani-nak olvastam a nicked :) )

reepach 2015.02.16. 09:44:43

@asztalosani: " nem hisszük el amit írtok"
Pedig hidd el, hogy ekkora marhát, mint te vagy, még Hortobágyon, a szürkemarha telepen sem lehet találni. Szóval, ha netán megbetegednél, állatorvoshoz fordulj!

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.16. 09:52:23

@reepach: amíg egy ú.n. humán orvos olyan, mint te, addig biztosan jobban jár mindenki az állatorvosokkal.
Mondom ezt úgy, hogy állatorvosban még nem láttam tahót, pedig ismerek néhányat.

asztalosani 2015.02.16. 09:59:51

@reepach:

szívecske!

látod?

no ezért nem érdekel (és sz*rok magasból arra), hogy te és hasonszőrű állatfajták "milyen keveset" is kerestek!
:)

(ha kirúgnának olyanokat mit te és társaid, akkor a normális orvosoknak meg lehetne minimum tízszerezni a bérüket :) )

zünüke 2015.02.16. 10:04:56

@Diorella Queen: igazán sajnálom, hogy neked "csak"ennyi jött le a hsz.bol.::(

reepach 2015.02.16. 10:21:02

@pythonozok: @asztalosani: " biztosan jobban jár mindenki az állatorvosokkal."
Hát, hogy mindenki, abban nem vagyok biztos, de hogy ti ketten, az fix! A gond csak az, hogy ilyen alacsony rendszertani besorolású állatokat (csúszó-mászó féreg) nem nagyon fogadnak a collega bestialis-ok sem...

reepach 2015.02.16. 10:23:14

@asztalosani:
"sz*rok magasból arra ... hogy "milyen keveset" is kerestek!"
Ez a szar visszahull rád: minden bizonnyal többet keresek, mint amennyi pénzt valaha is láttál.

she_wolf 2015.02.16. 10:41:13

@reepach: Hagyd már...bebotorkált a ficakjába, végre masinához jutott (ha már mást nem kaphat), és most duhajkodik. Szerintem foglaljuk el magunkat valami hasznosabbal:)

asztalosani 2015.02.16. 11:25:03

@reepach:
"nem követendő példa, és mástól ezt nem kérheti számon."

drága porszemecske!
tévedsz már megint! szerinted azokon fórumokon ahol IGAZI orvosok adnak tanácsokat, miért vállalják fel a nevüket, és az arcképüket? na?

tudod, akinek nincs titkolnivalója az nem fél.
tudod, aki normálisan viselkedik az emberekkel, annak nem kell félnie...

te pedig félsz, mert már megint csak a személyeskedés maradt, amihez tudtál csak nyúlni. :)

asztalosani 2015.02.16. 11:27:06

@reepach:
csak nehogy kapjon a nav egy névtelen bejelentést :D
ami után nálad vagyonosodási vizsgálat indul,
aztán majd elkobozzák amiről nincs papírod jövedelemigazolással megfelelő módon alátámasztva :D

neked is hasonló jókat ;)

asztalosani 2015.02.16. 11:31:35

@mig54:
na, ha már megint idehordott a szél és belefolytál, kedves HK:
mesélnél arról, hogy végül mi is történt a fénymásolóban?
mert arról nagyon mélyen hallgatsz hetek óta! :)
nocsak, csak nem tévedtél?
no és fáj?

ficakjkád meg neked van, és jobban tennéd, ha visszamennél a masinádhoz és lefoglalnád magadat (már az olvasást nem ajánlom, mert akinek szövegértelmezési problémái vannak ...)

Tempus.Anh 2015.02.16. 11:31:43

@reepach: Hagyd csak a picsuszokat, kedves kollegám, csak húznak Téged.
Aki nincs jól meghúzva, az mást húz.
Olcsó játék hülyegyerekeknek.

asztalosani 2015.02.16. 11:32:42

@reepach:
és ha már idézel, akkor szó szerint idézz!
"no ezért nem érdekel (és sz*rok magasból arra), hogy te és hasonszőrű állatfajták "milyen keveset" is kerestek!:) "

a teljes mondat így szólt!
te kis fidesznyik!

asztalosani 2015.02.16. 11:44:29

@Tempus.Anh:
"Aki nincs jól meghúzva, az mást húz."
te már csak tudod :D
de vigyázz a gyereked anyja előtt ezt ne nagyon hangoztasd...
bár mig mindig ott lesz melletted.
ja bocs, alattad
:D :D

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.16. 11:51:36

@reepach: na akkor gondolkodj el azon, hogy egy magadfajta, magát orvosnak hazudó lapostetűvel miféle orvos foglalkozna? :D

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.16. 11:54:03

@mig54: helyes. Takarodjatok vissza az iskolába és legalább a gimit végezzétek el, mielőtt orvosnak hazudjátok magatokat! :D

she_wolf 2015.02.16. 11:59:16

@asztalosani:
"(tehát takkernők kizárva, igaz mig drágaszágom..)"

Már megint te kezdted.
Aztán folytattad, nekem címezve:
"na, ha már megint idehordott a szél és belefolytál, kedves HK:"

...shut up!YOU bloody bastard .I..

(Bassza a csőröd, hogy nem tudod, mi az a HK, mi?)

she_wolf 2015.02.16. 12:04:40

@pythonozok:
Én soha nem állítottam magamról, hogy orvos vagyok, öngól! De látom, méltó társra találtál, és ez olyan megható, szipp-szipp:) Talán simizgessétek a továbbiakban egymást, velünk pedig ne törődjetek nem közelítjük meg a ti szellemi színvonalatokat.

yogosan 2015.02.16. 13:20:41

@pythonozok: És ez tényleg így van.Az állatorvosokkal történő konfliktusról még soha nem hallottam,de személyesen sem tapasztaltam soha durvaságot tőlük még nehéz esetben sem.Éjszaka se,hétvégén se.

reepach 2015.02.16. 13:31:30

@yogosan: "állatorvosokkal történő konfliktusról még soha nem hallottam"
Mondtam, hogy hozzájuk kell járni...

asztalosani 2015.02.16. 14:55:23

@mig54:
"(Bassza a csőröd, hogy nem tudod, mi az a HK, mi?) "

képzeld nem bassza, mert tudom, hogy ez a monogramod! :D

(és megtanulhatnál már angolul is. legalább a legalapvetőbb dolgokkal igazán tisztában lehetnél már)

yogosan 2015.02.16. 15:54:04

@reepach: Én nem rossz szándékkal írtam,csak megjegyeztem,hogy ez tényleg így van az állatorvossal nekem még soha nem volt konfliktusom,és a környezetemben sem hallottam ilyenről.
De mondasz valamit:amióta itt olvasgatok egy néhány esetet,olvasgatom a hozzászólásokat a betegeknek címezve,néha megfordul a fejemben,hogy milyen jó a kutyáknak!!!

reepach 2015.02.16. 16:30:52

@yogosan: Én is poénnak szántam, legalábbis a Te vonatkozásodban. A kutyákat egyébként néha én is irigylem...
Nekem sem volt (kutyatulajdonosként) rossz tapasztalatom az állatorvos kollégákkal, míg ugyanezt humán vonatkozásban, részben saját, részben hozzátartozóim betegségei kapcsán, nem mondhatom el.

she_wolf 2015.02.16. 19:44:38

@asztalosani:
Tudod te , hát persze:)
Mekkorát röhögnek most, akik VALÓBAN(!) tudják:)
És óh, igen! Taníts, Mester! .I..

she_wolf 2015.02.16. 20:47:45

@yogosan:
Azért lássuk be, ha állatorvoshoz megyünk, alaposan a zsebünkbe kell nyúlni. Tudom,3 ebem van. Nem mindegy, hogy állat, vagy ember a páciens. A kutya ugye nem tudja elmondani a panaszát, de nem is hepciáskodik a daktarinál:)
Ott is csak az ember tud bekavarni: a bősz kutyatulaj. De ez sem jellemző, mert a tulaj boldog, ha látja, hogy kedvence (vagy a pénzforrása) egészséges.
"Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem a kutyámat."
/Talán Konrád Lorenz:)/

bajkal 2015.02.16. 20:50:30

@reepach: Keretik az allatorvosokat nem ledegradalni (hogy embereket gyogyitsanak),mert ők anélkül, hogy az állat elmondhatná panaszait is gyógyítanak és nem egyetlen fajhoz értenek csak. Ráadasul nem alázzák a betegeiket, sőt jobb esetben simogatják :-))).

bajkal 2015.02.16. 21:01:15

@Diorella Queen: Onsanyargato sztahanovistakrol csak annyit, hogy kedves politikusaink gondoskodtak arról, hogy ez így működjön. Öröm, ha valakit a főnöke hazazavar, mert beteg, de szerintem nem ez az átlag. Három nap hiányzás vagy akár egy is legalábbis az én szakmámban 200 e-mailt es kb. 5 feladatot jelent a 35 masik melle. Emberhiannyal kuzdunk es ez mindent megakaszt. Szerencsere a romma fertozott munkatarsak is bejarnak, így egyben biológiai fegyverkutatási kisérletekhez is kivalo terep vagyunk :-)).
Szoval nem sztahanovizmus, hanem utált kenyszer, es hatsofel feltes :-(, ami jarvanytani szempontbol siralmas es a korokozok evoluciojat egesz "jo" iranyba tereli. (ertsd jol)

zünüke 2015.02.16. 23:42:29

@bajkal:

Kösz,hogy helyettem is megfogalmaztad ! :)

yogosan 2015.02.17. 00:11:58

@bajkal:

Diorella királykisasszony feltehetőleg ezeket a sajnálatos tényeket még hírből sem ismeri, ő a mesék országában él,ahol nincsenek szegények.

Jó neki.

reepach 2015.02.17. 09:48:03

Rájöttem, miért kedvesebbek az állatorvosok a pácienseikkel: azért, mert ők nem beszélnek marhaságokat (mármint a páciensek).

csakmotyogok 2015.02.17. 19:35:15

@reepach: a gazdik pedig baromi jól fizetnek.

gombakomba 2015.02.18. 14:12:05

Na, ez már megint ovisok csetepatéjává változott.

gombakomba 2015.02.18. 14:14:46

Már nem szeretem olvasni ezt a blogot, mert az állandó kommentelők egy jelentős része egy pár hsz után úgyis széttrollkodja az egészet. A Homáron ugyanez a helyzet.

drontal 2015.02.18. 18:20:03

@gombakomba:
A Homáron már az első hsz. troll,kizárólag gúnyból áll.Itt csak a tizediknél kezdődik.Hilda próbált ott is rendet tenni,nem sok sikerrel.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása