Magával már nem foglalkozok, menjen a háziorvoshoz!

2015.02.13. 12:55

2324_bar_0313.jpgAz egészségügy nehéz anyagi helyzetéhez a mindenféle abszolút hatástalan gyógyszerek kiírása is hozzájárul. Ez csak a gyógyszer gyártóknak hasznos az egészségügynek nem.

61 éves vagyok, az alábbiak történtek velem 2015. Januárban. Mindig is hajlamos voltam a meghűléses náthás fertőzésekre, amióta van influenza elleni védőoltás szerencsére influenza és annak szövődményei tekintetében  nem kell szenvednem, mert azelőtt minden évben ezekkel is szembesültem menetrendszerűen.

 

Januárban elkezdtem köhögni, ami rendkívül erős torokfájással enyhe hőemelkedéssel párosult. Nem szeretek rögtön orvoshoz menni gyógyszerért, igyekszem erősíteni házi praktikákkal a szervezetem, mégiscsak jobb, ha a saját immunrendszerem győzi le a betegséget. Nem múltak a panaszaim, kb. 10 nap elteltével már beszélni sem tudtam, kínzó torokfájás gyötört, az állandósult görcsös köhögésrohamok teljesen legyengítettek. Mivel 2015. Február 5.-én köldöksérv műtétre volt időpontom kórházban aggódtam a helyzet miatt és bementem a kerületi orr- fül-gége szakrendelésre segítségért. Elmondom, én tisztában vagyok az egészségügy és az orvosok helyzetével, megalázóan alacsony fizetés stb. Korom miatt találkoztam már nagyon sok végtelen áldozatkész lelkiismeretes a gyógyítást hivatásának tekintő orvossal. Nagy a tűrőképességem, nem szóltam az orvosnőnek semmit, aki éppen annyit engedett mondani el nekem a rendelésen "nagyon fáj a torkom." mert belém fojtva a szót a válasza:" nyissa ki a száját!" Belenézett és már írta is a gyógyszert, Flector Rapidot. Közölte napi egyet szedhetek be és csak 5 napig. Mondják a stílus maga az ember, úgy beszélt velem, mint egy kutyával, durván és megalázóan.

2324_bar_0313.jpg

Ez persze a legkisebb probléma, mert attól még lehetne egy nagyon jó orvos, engem a végeredmény érdekel. A gyógyszer hatása volt a nagy semmi, elolvasva az utasítást láttam napi adagja felnőtteknek 1-3 tasak és emeltem az adagot háromra. Kb. a gyógyszer bevétele után 1 órán keresztül egy picit csökkent a fájdalom, de utána még jobban rákezdett. 5 nap után bementem az orvosnőhöz, aki elbocsájtott előtte a maximum 5 napig szedheti paranccsal (szó szerint katonai stílusban) Amikor meglátott felháborodva kérdőre vont" Magával már nem foglalkozok, minek jött ide, menjen a háziorvoshoz!" Köpni, nyelni nem tudtam, de természetesen egy rossz szót nem szóltam, mert orvossal veszekedni aztán tényleg nincs értelme. Megszégyenülten elmentem, felkerestem a háziorvost, aki viszont valóban egy barátságos a beteg érdekében tényleg maximálisan eljáró ember. Megadta a diagnózist: nem lehet kísérletezni most már magával a kórházi beutalója és a láza miatt és kiírok egy erős antibiotikumot, amit az utolsó szemig be kell szednie. Öt nap után elmúltak a panaszaim, természetesen beszedtem az összes tablettát és be tudtam menni a kórházba, megtörtént a műtétem.

 

Szeretném megjegyezni az egészségügy nehéz anyagi helyzetéhez a mindenféle abszolút hatástalan gyógyszerek kiírása is hozzájárul. Ez csak a gyógyszer gyártóknak hasznos az egészségügynek nem. Újból el kellett mennem orvoshoz, szerencsére a körzeti orvos tudásának köszönhetően nem történt további súlyos szövődmény nem kellett újabb gyógyszereket beszednem!

 

A történtek helyszíne VIII. ker. Auróra utca Rendelőintézet.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doktorbácsi 2015.02.13. 13:58:06

Tanulság: a háziorvoshoz kell menni legelőször.
Ha ő nem tud meggyógyítani, akkor amúgy is be fog utalni a szakrendelésre ill. a kórházba.
Két előnye van ennek:
1. hamarabb jutsz hatékony terápiához
2. a szakrendelésen is kevesebb beteg lesz: szegény, fáradt szakorvosok akkor nem lesznek ennyire leterhelve, valószínűleg alaposabban és kedvesebben fognak a páciensekkel foglalkozni.
:-)

micsoda? 2015.02.14. 09:45:50

A posztíró szűkebb körben, remélhetőleg terjeszti a doktornő nevét. Egyszer csak kibukik.

qbr 2015.02.14. 09:46:36

Egyébként tényleg, miért nem a háziorvoshoz ment először a levélíró?

zünüke 2015.02.14. 15:46:15

@kuki123:

Mielőtt hülyézel bárkit is,a posztból megállapítod hogy mi volt a baja,pontosabban olvasd el ha kell többször is.

-10 napig otthon próbálta magát kikúrálni.
-10 nap után nem hogy javult,még rosszabb lett.
-Kínzó torokfájása,beszélni nem tudott,folyamatos köhögő rohamai voltak.
-Még mindig lázas volt.

A házi orvosa mégis adott egy erős antibiotikumot amitől 5 nap után teljesen jól lett.
Most akkor ki a hülye?

-Te?
-a beteg?
-a fül-orr-gégész?
-a háziorvos?

kuki123 2015.02.14. 16:17:12

@zünüke:
A beteg
10 napig hagyni hogy súlyosbodjon...és házi praktikázni

mildi 2015.02.14. 16:21:03

@kuki123: " Ha bakteriális lenne arra meg kár antibiotikumot fölöslegesen."
pardon wtf?! az antibiot pont hogy bakteriális fertőzésekre találták ki...
btw, a recept nélküli megfázás elleni szerek és házi praktikák inkább a tünetek enyhítésére valók. hogy elviselhetőbbé tegyék azt a pár napot, egy hetet, amíg a szervezet leküzdi a vírust. meggyógyulni se a kamilla teától, se a neocitrántól nem fog senki.

ha meg egy vírusos felsőlégúti megbetegedésre (aka megfázás) rátenyerel egy jó kis bakteriális felülfertőződés (ahogy valszeg poszter esetében is történt), akkor biza általában antibigyó kell.

ami viszont igaz: először háziorvos. majd ő elirányít a megfelelő szakellátásra, ha szükséges.

Marina60 2015.02.15. 10:20:05

Tisztelt kuki123

Belőtted a bombádat az internetre, lazán többször lehülyézted a beírót, de nem értem miért. Nem támogatom a trágárságot, az ordenáré véleménynyilvánítást. Olvasom a történetet, teljesen korrekt, nem gyűlölködő, tárgyszerű, higgadt, rövid, nincsenek benne bántó helyesírási hibák, nekem úgy tűnik az utolsó szóig igaz. Megtudjuk a panaszos nem kapott megfelelő ellátást, megalázták megszégyenítették.

Nyilván nem napi háromszori ima elmondására gondolt a "házi praktikák"alkalmazásával, mert azt pont a méz, tea, C vitamin és a patikában vény nélkül kapható általad is említett agyonreklámozott készítmények használatával szoktuk tenni.

Családunk lakóhelye szerinti illetékes szakrendelőben nem kell az orr-fül-gége rendelésre beutaló, bárki mehet időponttal. Nekünk is egy jófej barátságos háziorvosunk van, rendes. Egyáltalán nem tartom az ördögtől valónak, ha valaki nátha, köhögés, orrfolyás, arcüreg probléma torokfájás esetén bemegy az orr-fül-gége szakrendelésre. Mi is szoktunk, de még soha nem küldtek el más orvoshoz, megkaptuk az ellátást. Nem megyünk kezdődő torokfájással köhögéssel, náthával azonnal az orvoshoz, teljesen felesleges, jómagammal többször megtörtént 1-2 napig fájt a torkom, utána egy hétig kicsit köhögtem, mézes tea patikában vásárolható csillapítók, rendbejöttem.

A beíró biztos nem egy traccsoló "nyugger"akiket emlegettél,mert akkor azonnal szaladt volna az orvoshoz. Én ha orvoshoz megyek felkészülök, viszek magammal 4-5 újságot, vagy könyvet, úgy várakozok.

Az orvosnő egy súlyos hibát vétett, nem hallgatta meg a beteget, aki segítségért ment hozzá, kell lenni legalább 10 pernek egy betegre. Ha hagyja beszélni nyilván megtudja 5 mondatban a lényeget, láz, 10 napja nem javul, erősödő torokfájás, sebészeti beutalója van köldöksérv műtétre és akkor biztos nem Flector Rapid fájdalomcsillapítót ír fel neki. Ez így együtt megérdemelt volna rendes ellátást.

Nem gondolom a panaszos posztja alapján, hogy Ő az a típus, aki családi történetekkel akarta volna szórakoztatni a doktornőt.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása