Élőben a Péterfy Sándor utcai kórház sebészetéről

2015.02.13. 15:07

twitter-logo-hashtag.jpgMa délután élőben jelentkezünk majd a Péterfy Sándor utcai Kórház sebészetéről és beszámolunk a tapasztalatainkról.

Ma délután élőben jelentkezünk majd a Péterfy Sándor utcai Kórház sebészetéről és beszámolunk a tapasztalatainkról.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Antalbaba 2015.02.13. 15:46:23

rd.hirkereso.hu/rd/20089603?url=http://www.nlcafe.hu/egeszseg/20150213/magyar-egeszsegugy-korhaz-fizetes-tulterhelt/
Lesz körkérdés, hogy ki nem kapott fizetést? Hogy 40 helyett 80 vagy 100 órát dolgozott a héten? Sok sikert 0:-)

Tempus.Anh 2015.02.13. 17:15:45

Hadd kérdezzem meg az itt ügyködő hasznos hülyéktől, hogy a betegek beleegyezését kérték-e ahhoz, hogy lefotózzák őket egy koórteremben és kiposztolják ország-világ elé, hogy ők most épp hol fekszenek?
Ugyanis ez személyiségi jogot sért.

mnika88 2015.02.13. 17:25:58

Anyám...osztályvezető,igazgató tudja,hogy élőben jelentkeztek az osztályukról??

bajkal 2015.02.13. 17:55:33

Nyilván tudja, különben nem.lenne ilyen tisztaság ;-). Csak humor. A sebészetek és a sebészek is azért az orvoslás krémje, ami érthető is. Legközelebb beugorhatna valaki az intenzív osztályok egyikére (haha:-(), ott még szuperebb az ellátás, igaz láttam már, hogy a takarító néni mivel is mosta az elkülönített betegnél az üvegablakot kívül-belül...váá. De ennek ellenére kifejezetten rosszat nem mondanék rá.
Ahhoz hogy fény derüljön a koszra, hanyagságra, kiábrándultságra és a heroikus küzdelemre vagy stiklikre, hogy egy páciens ezeket lássa, átlássa nem.elegendő pár órát benttölteni. És a folytonos kérdezősködés se biztos, hogy célravezető. A csöndes szemlélődés, legalább egy hét odabent sokkal izgalmasabb képet ad.
Sajnos nem láttam (látom), hogy a lelkesen tweetelgető milyen műtétre is megy...majd kiderül.
Múltkor egy haverom a fészbukon tudosította a mintegy 800 ismerősét és jókat nevetgéltem, hogy hasonló megállapításokat tett és dolgokon akadt fönn mint én is. De egyébként dicsérte a vele foglalkozókat és öt gyógyítókat :-)!

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.02.13. 17:58:11

Hehe, a sztárügyvédek már izzítják az asszisztenseiket, hogy legyen kapacitás szétperelni a bloggert meg az Indexet :D

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.02.13. 17:58:38

@Tempus.Anh: nagyot koppan akkor, azután elhallgat... :D

♔bаtyu♔ 2015.02.13. 18:14:09

Én is a Péterffybe-n voltam (fül-orr-gége), szerintem frankó hely. Nővérek kedvesek, figyelmesek, orvosom (dr. Huszka) vérprofi, simán meggyógyultam. A kaja nem annyira volt menő, de ezt tudtam kompenzálni. Kopottság volt, de kosz az nem. Rám nagyon jó benyomást tett a hely, pedig utálom a kórházi környezetet.

Régebben is voltam ott, még a Kádár rendszerben, akkor sem volt gondom, csak a kajával, de szerintem akkor nem volt ennyire profi úgy összességében az ügymenet.

2015.02.13. 18:31:08

@bajkal: A kórházakban a takarítók kizárólag a padlót moshatják . A kórházak többi része csak akkor van takarítva, ha a nővérek letakarítják.
Na de műthetnek akár egy szemétdombon is, ha sterilek az eszközök.

2015.02.13. 18:32:53

@♔bаtyu♔: Én látogatóban voltam ott, de a kopottság erősen kozmetikázott jelző lenne egy totálisan lerobbant , középkori állapotú kórházra.

♔bаtyu♔ 2015.02.13. 18:52:13

@Diorella Queen: Az tény, hogy a Péterffy már nem felel meg manapság a kórház követelményeinek. Már úgy értem, az épület. Kellene helyette egy új, ez pedig lehetne pld. szálloda.

Cattish 2015.02.13. 19:00:10

Évekig jártam a Péterfy onkológiára, egy rossz szavam sem lehet rájuk. Sőt!

2015.02.13. 19:17:23

@♔bаtyu♔: Romszálló ?
Ez egy egészen új ötlet lehetne.Olyan mint a romkocsma, csak szállóban.
Aztán jöhet a rom ország és a többi rom.

zünüke 2015.02.13. 19:41:20

Én gyermek korom óta ide tartozom (az se most volt)de úgy összevetve nem volt nekem sem gondom a Péterfyvel soha.
Egyszer történt egy összetűzésem X osztályon a nagymamám miatt az akkori főorvos asszonnyal,de akkor sem az ellátás miatt.
Hetekig jártam most nem rég a neurológiára (kp.fokú carpalis alagút syndromával)Dr.Guba Katalinhoz,csak jót tudok mondani róla is,és az asszisztensekről is.
A reumatológián dolgozókról sem tudnék semmi rosszat mondani,és fizioterápiásokról sem.Egyszer nagyon régen a sebészeten is voltam (már nem tudom mivel)arról sincs semmi rossz emlékem.
Viszont a vérvételen van egy idősebb hölgy (már nagyon régen)na az nem valami kedves,de a többi mind az.Ha úgy adódik,hogy vérvételre kell mennem lehetőleg kerülöm az öreglányt,megpróbálok másik székbe lehuppanni,mielőtt az övé lesz üres.

♔bаtyu♔ 2015.02.13. 20:53:23

@Diorella Queen: Nem, felújított szálló. Nem vagyunk liberálisok:))))

zünüke 2015.02.13. 21:23:59

@defné:

Nem még nem kell,de a határán voltam.Éjszakára rajtam van a sín, megtanultam balkezesnek lenni,(már ahogy tudok)mert azt a fájdalmat a halálos ellenségemnek se...

asztalosani 2015.02.13. 23:39:27

ennek most így mi értelme van?

nyilván a felvétel készítéséhez engedélyt kell kérni igazgatótól ( a jelen lévőktől), így azok a dolgok nem kerülnek a napvilágra ami miatt éppen probléma van. ez kb. olyan mintha a híradót néznéd ahol o.v azt skandálja, hogy mo. jobban teljesít, pedig attól még nem fog jobban teljesíteni. vagy már fizetnek a kórházak, hogy ilyen videók felkerüljenek a praxis blogra?
irigylem a videó készítőjét a sok ráérős ideje miatt, de tényleg nem értem mi célt akartok ezzel elérni.

(az o.k. hogy a FB-on posztolnak kaja képeket, mert annak van némi értelme és célja is, de ez így ilyen formában?!)

she_wolf 2015.02.14. 02:23:42

@Antalbaba:
Döbbenet. Illetve nem. Aki benne van valamennyire, az tudja:(

bajkal 2015.02.15. 19:33:05

@Diorella Queen: Ahogy írod, úgy biztos nem igaz. Pl. fürdőket - mosdókagyló, wc kagyló, asztalok is vannak egy kórházban, nemcsak padló.
Amit èn írtam azt láttam, több napon keresztül is. Intenzív osztály + valódi takarítőnő: padló felmosásán kívül a következőket csinálta: szemet kiürìtèse, mosdókagyló, csaptelep takarítása, felseprés, csempe lemosása, ágykorlátok lemosása (lemosás = nedves törlővel törlès, igazi rongy valami folyèkony szerrel lespriccolva, de kesobb belemartva egy vodorbe is.), ablak (az emlìtett elkülönìtő szintèn vegyszeres (nem kerdeztem pontosan mit ontott bele, de habzott) vodorbol a klasszikus ablakmosó ruddal, amilyen benzinkutaknal is van a szelvedore) lemosás. Elso alkalommal mivel lusta volt ezt megcsinalni egy ronggyal maszatolt, aztan visszarendeltek es leszidtak, akkor jott az igazi mosás...úszott az egész intenzínek a padlója is (mert azt is újra felmosatták vele). A takarítónak volt több vizes edènye (vödre) a takaritoszeres kocsin ès mindegyikbe külőnbözo, habzo lottyok voltak. Sajnos nem hiszem, hogy rosszul lattam, de nagyjabol a padlos vizbe martotta egyik alkalommal azt a rongyot amivel az ablakot is torolte. En utana nem szivesen fogdostam az agyam korlatjat se :-(. De a valaszod megnyugtat, hiszen inkabb egy ilyen mentalitasu takarito valoban ne takaritson, hanem akkor ne legyen takaritas :-).
Sajnos amennyire lattam es mashol is, sok takaritot nem erdekel a munkaja, csak kenyszerbol csinaljak. (oket se rugjak ki pedig munkanelkuliekben, kozmunkasokban nincs hiany)

yogosan 2015.02.16. 16:09:32

@Antalbaba: Megnéztem ezt a videót,de valahogy másra számítottam,pontosabban arra,hogy a nővérke szélesebben tárja fel a hiányosságokat,és a rossz munkakörülményeket.Ha már a kamera elé mert ülni,akkor teljesen mindegy minek néz elébe.
Viszont a túlóra pénzek kifizetése körüli téma mint ha nem lett volna befejezve elég világosan.
A nővérke állította a kolléganőjével együtt,hogy nem kapják meg a nekik járó pénzeket a főorvos (azt hiszem az volt)az meg váltig állította az ellenkezőjét.
Ezek szerint valaki hazudik,és ez a valaki az én véleményem szerint a riportban szereplő orvos.

zünüke 2015.02.16. 17:29:06

@yogosan:
A főorvos úr azt nyilatkozta a túlóra pénzekkel kapcsolatos kérdésre a válaszként,hogy a "kollégák félreértelmezik..." és "minden esetben ki van fizetve a túlóra"!!!

Akkor kezdett érdekes lenni a riport,amikor a két nővér elővette a (gondolom)jelenléti ívet,kinek mennyi plusz órája van kifizetetlenül.Sajnos itt befejezték a témát,pedig arra számítottam,hogy felviszik a "főorvos úrhoz" a dossziét és leteszik az asztalára.
Sajnos nem így lett.

defné 2015.02.16. 18:45:47

Csak azt nem értem,hogy 70-90 túlóra pénz nem kifizetése után ami már nyilván nem lesz kifizetve soha,miért túlóráznak tovább? Van egy munka törvénykönyv is,ahol a túlóra pénz kifizetése a munkáltató részéről kötelező jellegű.Olyan nincs,hogy a kórház "görgeti"maga előtt a tartozást hónapról,hónapra.Ne akarja már nekem a Péterfy S.utcai kórház bemesélni,hogy nem tudnak fizetni a dolgozóknak a ledolgozott munkaidő után.

yogosan 2015.02.16. 23:55:25

@defné:
Számomra is érthetetlen az ingyen munka.Elmegy egy darabig,de x kifizetetlen óra után STOP van,kórház ide,beteg oda,elhivatottság amoda.Lótüdőt dolgoznék az iskolás gyerekem rovására ingyen!! Ha abbahagynának az ingyen munkát-amihez persze a kórház gondolom hozzászokott-rövid időn belül a kezükbe lenne az elmaradt összeg,hogy kezdessék elölről az egészet.Így kihasználni embereket nem lenne szabad.

csakmotyogok 2015.02.17. 19:45:23

@yogosan: Pedig ha mindenki így vélekedne a magyar eü-ben, mint írod, holnaptól megszűnne. Kérdés kinek lenne ez jó.

yogosan 2015.02.17. 20:51:48

@csakmotyogok:

Itt pedig más járható út nem lesz.Ha vég nélkül ingyen dolgoznak havi 70-90 túlórát aminek a kifizetéséről igen ködös választ adott a főorvos,akkor ez így fog menni az idők végezetéig.Az osztály megszokta,hogy X meg Y nővérke addig maradnak bent amíg össze nem csuklanak,ráadásul még fizetni sem kell ezért.Persze,hogy lelkiismeretlenül dolgoztatják őket tovább.
Ha csak két vagy három napig nem vállalnának túlórát,hidd nekem el,hogy a kórház elkezdene gondolkodni,hogy ideje az elmaradt béreket kifizetni,mert megérik azt a szégyent,hogy az osztály nővérke nélkül marad, amíg nem jön meg a váltás.

csakmotyogok 2015.02.17. 22:06:54

@yogosan: Nem tudom, a dokik jó része is ingyen dolgozik (nem fizetik ki az ügyelet vagy a pihenőnapjukon dolgoznak fizu nélkül). Bár igazad lenne. 1 kérésem lenne:nem főorvos nyilatkozott: igazgató. Az pedig 1 másik féle ember.

she_wolf 2015.02.17. 22:25:39

@yogosan:
És a betegek isszák meg a levét:( Ezért kellene a jónépnek kiállni mellettük. Mindenki jól járna, de valakiknek ez nagyon nem érdeke:(

drontal 2015.02.18. 11:18:24

@mig54:
Amíg némelyik orvos/ápoló úgy beszél a beteggel mint a kapcaronggyal
Amíg az emberek csak azt hallják/olvassák,hogy a mozgásképtelen segítségre szoruló emberek nincsenek megfelelően ellátva,a szakszemélyzet sok esetben tojik a munkaköri kötelességeire emberhiányra hivatkozva
Amíg egyre több hír kering arról,hogy akinek nincs hozzátartozója aki napközben segít túlélni az az napot,az halálra van ítélve
Amíg ezeknek az eseteknek egy jelentős része futótűzként terjed akár az interneten,akár munkahelyi,vagy családi körökben
Amíg az ápolónő megteheti,hogy a gumikesztyűt hanyagul odadobva kijelenti,hogy ez nem elfekvő,tessék a papát/mamát bepelenkázni,mert én nem segítek
Amíg az orvos hangulatától/kedvétől függ,hogy egy beteg ne legyen kioktatva,megalázva,megszégyenítve a rendelőkben

Addig a jó nép nem fog kimenni az utcákra,értük/mellettük tüntetni,ez biztos.

she_wolf 2015.02.18. 11:29:13

@drontal:
Nem tudok mit hozzáfűzni, nagyon keserűen írsz, és nem minden ok nélkül:(
Mindkét táborban vannak ilyenek is, olyanok is, általánosítani pedig nem lenne szabad. Nagyon nagy bajban van a betegellátás (és szándékosan ezt a kifejezést használtam).

Ugyanakkor az általad írtak lényegét meg tudnám írni a másik oldal szemszögéből nézve is, és biztosan nem mondanád azt, hogy nincs igazam.

drontal 2015.02.18. 17:00:18

@mig54:
Azt mindig kétkedve akartam elhinni,(talán még most is)hogy egy beteg minden átmenet nélkül kikezdi az orvosát,szemtelen vele,botrányt csap minden ok nélkül, és a többi.Valahogy ez számomra nem elképzelhető,lehet azért mert alapjáraton nem vagyok agresszív ember.Mint ahogy azt is nehezen tudom elképzelni,hogy egy beteg aki egy kórházi ágyon fekszik,minden indok és ok nélkül kikezdené az osztályon dolgozó nővért,vagy betegápolót.
Mert ugye erről beszélünk? (az oldal másik szemszögéből)
Amikor itt olvastam néhány erre utaló hsz-t,akkor úgy elképzeltem,hogy a beteg bemegy a rendelőbe és az orvost egyszerűen kikezdi? Kötekszik?Különböző kezeléseket követel?Trágárul beszél?Vagy egy kórházi ágyon fekve kikezdi a nővért? De milyen indokkal? Szóval ezeket a dolgokat én soha nem tudtam a helyére tenni,és még most se tudom,hiszen egy orvos sem írt itt még konkrét esetet,amikor a beteget szíve szerint ezért és ezért kivágta volna az ajtón.Ezzel szemben a betegek részletesen leírják,hogy kivel mi történt,ki mit mondott.

csakmotyogok 2015.02.18. 17:16:48

@drontal: Nos, mesélek. Mikor szültem, volt a szobában mindig 1 HP. Csicskáztatták a nővért. Úgy viselkedtek, mintha ők vmi úrnők lettek volna, az ápolónő pedig a cselédjük.
Orvosnál, a beteg bemegy és "rendel" mit kávéházban.

she_wolf 2015.02.18. 17:52:34

@drontal:
Igen, nagyjából erről beszélünk, sajnos:(
Orvos nem fog konkrét esetet írni, mert egyrészt nem szabad neki, másrészt rögvest megkapja, hogy el lehet menni kapálni. Mint látható, gyakran ez a reakció itt is: nem kötelező orvosnak lenni. Igen, nagyon sokszor követel a beteg, fenyegetőzik, és még trágárul is beszél. És nem csak itt a blogon, ahol bárki a névtalenség ködös homályába vész, hanem élesben is. Magam tapasztaltam egykori dolgozóként, betegként és látogatóként is. Tudnék konkrét pédát mondani, de nem tehetem.

she_wolf 2015.02.18. 17:54:45

@csakmotyogok:
Én is rendelek:) Elmegyek a háziorvosomhoz, és elmondom, hogy megint beutaló kellene ehhez és ehhez az orvoshoz. Ő pedig megírja:)

drontal 2015.02.18. 18:16:39

@mig54:
Miért ne írhatna le konkrét eseteket,név és intézmény cím nélkül? Részemről szívesen olvasnám.
Arról nem is beszélve,hogy egy-egy ilyen konkrétan leírt esetet olvasva,sokan átéreznének,hogy az asztal mögött is lehet agyvérzést,ideg összeroppanást,dührohamot,és sírógörcsöt is kapni.

she_wolf 2015.02.18. 18:25:46

@drontal:
Támogatásra méltónak tartom az ötletedet, de még akkor is ha név és intézményi megnevezés nélkül írnának, nem kockáztatnák meg a beazosíthatóságot.
Az internet nagyon fura jószág ám:)
Ha egy orvos leírna egy ilyen esetet, akkor a következő történ(het)ne:
1: valaki magára és az esetére ismer, és jobb esetben kiveri a palávert itt a blogon, rosszabb esetben lépést tesz (mindkét fél rosszul jár),
2: az itt magukat atyaistennek és mindentudónak vélők megvádolnák őket azzal, hogy kitalálták az egészet.
Egyik eshetőség rosszabb, mint a másik, és én megértem, hogy ilyenbe nem akarnak belefutni, így is kapnak eleget. Én változatlanul csodálom azt a néhány embert, aki képes itt higgadtan és tárgyilagosan kommunikálni.

she_wolf 2015.02.18. 18:26:53

@mig54:
jav: beazoNOsíthatóságot

Tempus.Anh 2015.02.18. 18:30:10

@drontal: A posztokat és kommenteket olvasva is, nincs gond.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása