Nem a pénz kevés, hanem a gőg és pénzéhség a nagy

2015.02.07. 06:00

janos_korhaz_1_1.jpgEmberként viselkedni, orvosként megérteni nem pénzkérdés.

A János egy külön tanulmány. A röntgenen én is jártam és bár időre mentem azért az nem számított. Akkor is hoztak betegápolók több beteget is tolószéken és volt mindegyiken pokróc nem voltak durvák velük. Az igaz, hogy az ottani személyzet kimért és nyers, mintha haragudnának a betegre valamiért. Ultrahangon én is egy orvosnőhöz kerültem, de a nyerseségén kívül nem volt sértő, és amikor én is kértem, hogy a két éve kimutatott cisztáimat nézze már meg, hogy nőttek-e megvannak-e még, megnézte.

 janos_korhaz_1_1.jpg

A vizsgáló asztal (fekvő) elhelyezkedése olyan, hogy ahogy fekszem, csak balra lehet leszállni, mert jobbra felül egy nagy doboz van a falon és bevernéd a fejed, és ott ül az orvos, és ott vannak az eszközei is, pl a monitor, ami még régebbi típus, jó nagy és nehéz is lehet. Tehát csak egy irányban lehet felkászálódni és leszállni is az ágyról. Persze mesélhetnék az egyébként fennálló sok sok szemétségről, a sok szívatásról, a rosszindulatú megjegyzésekről, és a pénzéhes orvosokról.
Véleményem, nem a pénz kevés, hanem a gőg és pénzéhség a nagy.

 

Emberként viselkedni, orvosként megérteni nem pénzkérdés. Távol keleten alig volt gyógyszer, nehéz körülmények viszont bőven, de a személyzet és főként az orvos embersége, sugárzó jóindulata, ahogy beszélt, ahogy megvizsgált az többet segített, mint egy János kórház teljes személyzete együttesen. Ott megmentették az életem, itt csak gyógyítgatnak, és közben nézik a pénztárcám a lelki szemeikkel.

 

Kevés a jó orvos, de ez már egy másik történet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mnika88 2015.02.07. 10:03:20

A Végtelen történet is így fejeződik be.
Ez megint egy olyan poszt,amire azt tudom mondani:Köszönjük Emese!

csakmotyogok 2015.02.07. 10:11:44

@mnika88: Igen, a távol kelet meg pláne nem tudom hogyan kerül ide. Ott pl. csak kőgazdagok' kapnak orvosi ellátást.Mondjuk én nem éltem ott tartósan,de emlékszem mikor megakarták győzni exférjem ne gipszeltesse be a karom egy nőre ekkora ráfordítás, fölösleges ha béna marad majd lecserél:)). Az pedig hogy az ócska cuccok lecserélése nem pénz kérdés, igen csak vitatható.

2015.02.07. 13:20:14

Valószínűleg vietnámi veterán az illető és a vietkongok fogságában volt egy ideig, aztán az amcsik kiszabadították.

Saigon, 1975. április 30.

A pokróc mint főmotívum ismét visszatér. a betegeken nem volt pokróc, de a beteghordó pokróc a beteggel, a betegen nincs pokróc, de pokrócok vele.
A pokróc, mint napjaink trendje.

magam adom 2015.02.07. 13:37:07

A poszt jogalany két nappal ezelőtti kommentjéből született.

micsoda? 2015.02.07. 17:57:14

Maradok a véleményemnél, hogy a pénz nem kevés amit kapnak zsebből. Valahol máshol kell keresni a baj gyökerét. Szerintem egyszerűen kevés idő jut a betegre, mert arra kell figyelni, hogy éppen mit találnak ki a törvényhozók. Most éppen a kórházakat vonják össze, ágyakat csökkentenek, új kórházban gondolkodnak, szóval "dolgoznak". Az árát kétszeresen is megfizetjük. Részben adóban, részben a "borítékkal", miközben ha gyógyulni akarunk a csontkovácshoz, vagy a gyógynövényhez fordulunk.

Nem mondom, fontos védeni a mundér becsületét, de ezen már túl vagyunk, most már ideje a hiányosságokkal foglalkozni akár kommentelőként is, és mellőzni, hogy pokróc, vagy nem pokróc:)

csakmotyogok 2015.02.07. 18:16:31

@micsoda?: Én is maradok az én ismerteimnél, nagyon kevés pénzt kapnak zsebbe,sőt ez inkább csak szófordulat. Ha sok lenne az a pénz lenne elég orvos és ápolónő.

Brix 2015.02.07. 19:48:10

Ennél még csak rosszabb lesz a helyzet , ha Fidesz véghez viszi a "reformját"...Komplett kórházi osztályok leépítése ás elbocsájtások jönnek...Sok helyen már fizetéscsökkentések is vannak, ami egyre frusztráltabbá teszi az ágazatban dolgozókat. Az egészségügyben uralkodó általános rossz hangulat- ami nem kis részben a kormány megszorító intézkedései miatt alakult ki- erősen kihat a dolgozók lelkiállapotára...

drontal 2015.02.07. 20:46:46

@csakmotyogok:
Sok igazság van abban amit@micsoda?:ír !! Az emberek pontosabban a betegek a helyzet érezhető romlása miatt egyre gyakrabban nyúlnak zsebbe mert ez valamiféle biztonság érzetet nyújt.Nekem is ha nagyon őszinte akarok lenni.
Persze ez nem azt jelenti,hogy annyit mint amennyit egy külföldi intézmény tud biztosítani fizetésként,de a semmitől jóval több.

"nagyon kevés pénzt kapnak zsebbe"

Te ezt honnan tudod? Annyi eszük csak van,hogy nem teszik nyilvánossá.

jogalany 2015.02.07. 21:42:19

@drontal:
Tudtommal közgazdászok erre specializált tagjai megállapították, hogy évi 80 milliárd a paraszolvencia nagysága. Persze ez nem minden orvoshoz jut el, mert a pénzéhség olyan mindent átható, hogy egymásnak sem adnak. Ha egy osztályos orvos havi átlaga másfél millió (ebből csak kb 300 ezer az adóköteles rész), akkor mennyi egy sebészé?
Nemrég találkoztam a bevásárló központban Gyuri bátyámmal és kérdeztem tőle, mikor a Mik vagytok Ti, Istenek? c. könyvedet írtad, mennyire tudtál belelátni ebbe a setét lukba? Láttam is meg nem is, nagyon nem szeretnek beszélni róla, még egymás közt sem. A betegek meg inkább félnek.

ember100 2015.02.07. 21:49:27

@Brix:
Helló !

MERT nem érted a Gyucsányi a hibás :)

micsoda? 2015.02.07. 21:58:05

@csakmotyogok: Ismerősöm fakadt ki a napokban egy vizsgálat folytán, hogy jóformán nem sokat tudott meg a betegségéről, röpke 15 -ért. Van miből, és sosem volt ez nála probléma, de ez a gátlástalan pénzéhség, már neki is sok volt.
Valóban ad egy kis biztonságérzetet a "boríték", de meddig lehet fokozni, mikor lesz elég?

apanna 2015.02.08. 00:00:42

@flammenwerfer: Nőgyógyászat heti 2 rendelés magába, 25 ezerért bérlő az szűk van a rendelőt, páciensenként 8 rugó számla nélkül. Volt hogy a 3-6ig tartó rendelési nem féltem be. A házát 4 hónap alatt felfújt a város legdrágább részén. A műtétek, szülészet utáni paraszolvenciáról még nem is esett szó.

swiss blend 2015.02.08. 00:01:21

@jogalany: Véletlenül nem Kende Péter a könyv írója?

asztalosani 2015.02.08. 06:59:20

@jogalany:
ilyen baromságokat te hol olvasol?
egy: a HP nem adóköteles (még), nyilván abból kifolyólag, hogy zsebbe adják. nyilván az orvosok soha nem fogják megmondani, hogy mennyit is kapnak zsebbe, addig ameddig vagyonosodási vizsgálat nem indul ellenük és a családtagjaik ellen

kettő: nem kedves, nem így történik a hp megállapítása és nem a közgazdászok állapítják meg hasrácsapásszerűen

három: drága! van olyan sebész aki EGY műtétért 500 ezret kér zsebbe TB alapon. Nos egy hónap 30 napból áll, 4 hétből és kb 20 munkanapból...ha feltételezzük, hogy egy ilyen sebész minimum egy műtétet vállal el minden nap (de megsúgom ennél jóval többet) ... nos remélem a szorzás (vagy a számológép-használata) megy...

swiss blend 2015.02.08. 10:51:41

@asztalosani:

ha 500 ezret nem is,de száz-százötvenet simán elkér (már aki bátor)

asztalosani 2015.02.08. 11:05:11

@swiss blend:
kissé le vagy maradva....

500 ezert egy szívsebész kért el
200-350 ezret egy szájsebész
80 ezer mandulaműtétért (2012-ben bár az utóbbi vitatható, hogy egyáltalán magán vagy TB-re ment) pl.:
gyakorikerdesek - mandulamutet-80-ezerert-a-bp-i-ful-orr-gegeszeti-klinikan-szigony-utca-realis-

friss:
" Budapest | 80 000 Ft 3 hete

Gerincsérv műtét Budai Klinikán. Orvost háromszor láttam, a műtét után mondta, hogy hazamehetek hétvége előtt, de előbb beszéljünk arról, hogy ment a műtét (itt lehetett érteni, hogy arra gondolt, hogy fizessek neki, mert belengette, talán új műtét is kell majd valamikor, esetleg számíthatok rá) és persze aztán a konzultációhoz (az "átadás tiszteletére") félreérthetetlen módon kiküldte az ügyeletes orvost az orvosi szobából. Hat hetes kontrollra azért majd fáradjak inkább az ambulanciára az ügyeleteshez - mondta. Az csak a varratszedésre, hetekkel később derült ki, hogy iszonyú rondán "fércelt" össze (fiatal nő létemre). Sebaj, a plasztikai sebészeten örömmel várnak hegkorrekcióra. Csak pártízezer forint lesz :S Sima ügy... "

"Az érzéstelenítésért fizetni kell
Budapest 65 000 Ft 5 hónapja

Vastagbél tükrözésre van szüksége egy családtagomnak, akinek a kórházban közölték, hogy ez egy fájdalmas művelet, de a tb nem fizeti sem az altatást sem egyéb érzéstelenítést, ellenben ha a magánklinikán - ahol az orvos másogállásban dolgozik- ott altatásban elvégzik a vizsgálatot 65.000 Ft-ért, és ha szükséges egyéb kissebb beavatkozásokat is ezen felül plusz pénzért. Ha a tb nem fizeti az altatást, akkor a kórházban miért nem lehet az altatásért fizetni? És miért is fizetjük az eü. járulékot? "

továbbá ajánlom: hoxa, index, nlcafe átbogarászását

swiss blend 2015.02.08. 12:14:57

@asztalosani: OK.és akinek nincs ennyi pénze kp.ben akkor mi van?

qbr 2015.02.08. 12:34:21

Biztosan én vagyok a funkcionális analfabéta, de most akkor mi is a konkrét probléma a János kórházzal?

csakmotyogok 2015.02.08. 16:59:18

@drontal: Nos, az emberek szegények nem tudnak adni pénzt és egyre kevesebben egyre kevesebbet adnak.Másrészt sok orvost ismerek vannak rokonaim is. Azt látom egyre szegényebbek és túlhajszoltabbak. El vannak adósodva ócska autók. Gondolom ha lenne hálapénz nem ez lenne a helyzet.Ismerős orvos házaspár, most költözik Németországba, a férj osztályvezető főorvos, de van 3 gyerekük, szeretnék őket etetni ruházni ez itthon 2 orvosi fizuból nem megy. Barátnőm oxiológus férjjel, 10 éve nem volt új ruhájuk, turiból öltöznek. Traumatológus barát, nos ők azért élnek jól ,mert a feleség multinál dolgozik különben ők is éhen halnának. Szóval hol van az a sok hálapénz? Megmondom a mesében, leírni könnyű.

csakmotyogok 2015.02.08. 17:01:50

@flammenwerfer: Ha a dokik 1,5 misit keresnének nem mennének el, még ha a felét akkor sem.

Gondolom az a volt újságíró úriember lehet aki a lányának Kaliforniában vett házat az alapítvány pénzéből és magának Budán 150 milliós villát , Gárdonyban pedig olyan nyaralót ahol pont a rákos gyerekek nem nyaralhatnak.

Bikli néni 2015.02.08. 17:20:15

Sziasztok, bocsánat, de nagyon off jellegű kérdésem lenne. Ha valaki tudna segíteni, azért nagyon hálás lennék.
Szóval történt, hogy a nagyapám meghalt novemberben. Kötelezően elrendelték a boncolást, mivel korábban szilikózis betegsége volt (többek között). A nagymamám özvegyi ellátása a boncolási jegyzőkönyv eredményétől függene.
A jegyzőkönyvben azonban olyanok szerepelnek, hogy szilikózis betegség nem állapítható meg, a szíve is rendben volt, meg hasonlók. Ami azért durva, mert a nagyapám legalább 40 éve szenvedett szilikózisban, ezt számos orvosi lelet tanúsítja, ahogy azt is, hogy szívbeteg volt, bypass műtéten is esett át néhány éve. (Ha semmi mást nem, ennek a hegnek a nyomát hogy nem veszik észre a boncoláskor?)
Kérdésem, hogy mit tehetünk ez esetben, mert teljesen nyilvánvaló, hogy a boncolási jegyzőkönyvben alaptalan dolgok, konkrétan hazugságok szerepelnek. Nem vagyok ugyan orvos, de én olyat még nem hallottam, hogy a szilikózis meggyógyulna, főleg, mert a papa élete utolsó éveiben napi 12-16 órát töltött oxigénre kötve.
Volt olyan családtag, aki megkockáztatta a feltevést, hogy a papát fel se boncolták, csak beírtak valamit, nem tudom, ez mennyire létező lehetőség.
Tekintve, hogy saját kérésére a papát elhamvasztották, további vizsgálatokra nincs lehetőség.
Van valami módja annak, hogy megtámadjuk a boncolási jegyzőkönyvet? A korábbi orvosi leletek mind rendelkezésünkre állnak.
Köszönöm, ha valaki válaszol.

swiss blend 2015.02.08. 17:49:29

@csakmotyogok

Azt meg megint csak nem nagyon hiszem,hogy egy osztályvezető főorvos,akinek ráadásul a felesége is orvos annyira rosszul állnának anyagilag,hogy a három gyermeküket nem tudják ellátni rendesen.Itt az lehet,hogy egy jobb életre vágynak,nagyobb házra,jobb kocsira,és a megérdemelt luxusra.
Kérlek áruld akkor el,hogy mennyit keresnek,hogy ennyire rossz a helyzetük.Nagyon kíváncsi lennék rá,hogy az általad említett orvosoknak ha csak nagyjából is,de mennyi az átlag keresete?

csakmotyogok 2015.02.08. 17:56:35

@swiss blend: Hogy mit hiszel a te gondod a tény az tény. Jobb élet, hát igen szeretnének cipőt és új ruhát a gyerekeiknek, nem lerobbant panelban élni nagy kocsi vagy luxsra nem vágynak, elegük van a turkálós ruhából+ a heti 60-70 óra munkából. Szeretnének csak heti 48 órát dolgozni. Ennyi. Az embereknek érdekes elképzeléseik vannak.

kheiron 2015.02.08. 18:52:39

@jogalany:

"Tudtommal közgazdászok erre specializált tagjai megállapították, hogy évi 80 milliárd a paraszolvencia nagysága. "

Ismered a módszertant, amivel ezt az összeget megállapították?

Ha nem, akkor elárulom.

Az "erre specializált közgazdászok" megállnak kis terpeszben. Majd a jobb kezükkel finoman a hasukra csapnak. Amelyik szám a hasracsapás közben az eszükbe jut, na, az lesz a "kutatás" eredménye.

Olvasd el bármelyik vonatkozó tanulmányt, szépen le is írják, csak nem ennyire egyértelműen. :-)

kheiron 2015.02.08. 18:54:08

@micsoda?:

15000 a "jó napot kívánok" és az ellátás. Az időigényes konzultáció újabb 10000.

Mi ezzel a baj?

kheiron 2015.02.08. 18:56:55

@swiss blend:

"és akinek nincs ennyi pénze kp.ben akkor mi van? "

Az nem fizet, és nem hiszi azt, hogy az az orvos fogja ellátni, akit ő szeretne, hanem majd az, aki jut.

Ennyire egyszerű a dolog. De ezzel mi a baj?

asztalosani 2015.02.08. 19:02:46

@kheiron:
na megint jönnek a hülyeségek!

Kedves, szabad orvosválasztás van!
igen még TB-s beavatkozásnál is, még mielőtt előjössz másik (mondjuk úgy) "mesével"!

Ja és ez nem kiváltság, hanem JOG, tudod BETEGJOG. nézz utána az eü. tv.-ben.

asztalosani 2015.02.08. 19:05:27

@kheiron:
dolgoztál te már valaha közgazdásznak?
nem hinném.

eléggé élénk a képzeleted, szerintem most állítsd le magadat, mert csak nevetségessé válsz :)

asztalosani 2015.02.08. 19:06:39

@micsoda?:
soha.
mindent írásban kell kérni, főleg 15 ezerért. (kutya ugat, papír megmarad)

asztalosani 2015.02.08. 19:27:30

@Bikli néni:
őszinte részvétem.
ha nem történt volna hamvasztás lenne esélyed, de így?
nem neked van jogi végzettséged? akkor mi a probléma?
be kell perelni aztán járhattok évekig bíróságra és tárgyalásra, csak kérdés az hogy a nagymamád egészsége többet jelent-e nektek vagy sem. nyilván az boncoló orvosnak ki van adva, hogy minél kevesebb dolgot állapítsanak meg, hogy kevesebbet kelljen kifizetni az államnak. nyilván a boncolás után, de hamvasztás előtt kellett volna szemrevételezni a papírt, nem pedig most, mert így azt fogják mondani: a háziorvosod le lett fizetve, a korábbi papírok meg meg lettek hamisítva- tudod: eső után köpönyeg. szerintem jobban jártok, ha benyelitek, mert hisz tudjátok: orvos orvosnak nem vájja ki a szemét, próbáljatok meg sodródni az árral

és most gondolj azokra akiket innen kivágtál, mert azok közül minimum egy valaki tudott volna most neked segíteni.

kheiron 2015.02.08. 19:32:51

@asztalosani:

Nincs szabad orvosválasztás. Csak a tények kedvéért.

Idézet a törvényből: "a választott orvos egyetértésével".

Ha az orvos valamiért nem ért egyet (mondjuk mert nincs kapacitása), akkor nincs orvosválasztás, és ennyi.

kheiron 2015.02.08. 19:38:03

@asztalosani:

Én magam közgazdász is vagyok, és nem véletlenül írtam, amit.

Azok a számok, amikből ezek a tanulmánytól függően 50-120 milliárd / év közti összegek kijöttek, becsléseken alapulnak. Semmi konkrétum. Csak becslés. Aztán a becsült számokkal már bármiféle matematikai művelet elvégezhető. Mondom, én olvastam a vonatkozó tanulmányokat.

Hidd el, hogy nincs értelme velem elkezdened izmozni, mert csak rosszul jársz vele. A tények ismeretének hiányát ugyanis nem nagyon tudod hangerővel vagy stílussal pótolni. Szóval először tanulni kell, és csak azután megnyilatkozni. Te még a tanulás fázisa előtt vagy. Nem bántásból írom ezt, hanem tényközlésként.

Bikli néni 2015.02.08. 20:30:04

@asztalosani: A boncolási jegyzőkönyvet másfél hónappal a temetés után (és két hónappal a halálesetet követően) küldték meg, kb. egy hete. Jogászként én is eljutottam addig, hogy mit lehetne tenni, engem az orvosi oldala érdekelne, hogy mi van akkor, ha például a kulcsfontosságú dátumokat évekkel, évtizedekkel elírják, mert ilyen is történt benne jó néhány. Próbálnánk ugyanis elkerülni a bírósági köröket, jóllehet a patológiáról is ezt üzenték, ha valami nem tetszik, menjünk bíróságra. Nem a megtorlás a célunk, hanem az, hogy elismerjék a nyilvánvalót. Egyébként akkor se engednénk kihantolni, ha nem lett volna elhamvasztva.

A személyeskedés pedig nem érdekel - se tőled, se senki mástól. Senkit nem vágtam ki innen örökre, átmenetileg is csak azt, aki erre rászolgált, és aki nem rest rögtön új nickkel regelni. Továbbá: egyetlen orvos sincs innen kitiltva, aki távozott, az önként tette, sajnos nagyon sokan vannak.

Végezetül pedig jó volna, ha felfognátok egyszer s mindenkorra, hogy nem moderálok, hónapok óta nem is olvasok itt, csak ha úgy hozza a szükség, kérdezek azoktól, akik még hajlandóak itt orvosként konstruktívan megszólalni.

Bikli néni 2015.02.08. 20:35:39

@asztalosani: Ja, még valami. Emlékeim szerint egyetlen orvos volt, akit én innen az elmúlt négy évben kivágtam, de mint hallom, neki sincs jobb dolga azóta se, mint hogy itt lógjon minden nap, szóval mély nyomokat nyilván nem hagyott benne. Egyébként pedig ő is tudja, hogy nem tőle várok választ a kérdésemre.

reepach 2015.02.08. 22:00:23

@asztalosani: "500 ezert egy szívsebész kért el"
Urban legend. Erősen hajlok arra, hogy szívsebész nem (sem) kér el semmit, más kérdés, hogy sokan tényleg adnak neki hálapénzt (sokan nem), és ennek mértéke lehet 100-200 e forint. Ötszázról még nem hallottam. Ami biztos: több beteget irányítottam szívműtétre, köztük hajléktalant is, akit mi ruháztunk fel, de másik nagyon szegény embert is. Mindegyikük átesett a
műtéten, akinek sürgős volt az indikáció, az néhány napon belül, jó eredménnyel, és egy kanyi vasat nem perkáltak.
Ja, és még egy apróság: "ezer" tárgyesete ezret, nem ezert.

reepach 2015.02.08. 22:05:51

@Bikli néni: Nem valószínű, hogy utólag módosítanák a boncjegyzőkönyvet, igazából szerintem erre nincs is jogszerű lehetőségük. Bíróságon lehet csak megtámadni, szakértői véleményekkel alátámasztva. Az előző leletek ismeretében nyilvánvaló, hogy súlyos szív- és tüdő elváltozásai voltak a nagypapának, ez alapján ki lehet mondani, hogy a boncjegyzőkönyv a megállapításai nem helytállóak. Jogászként ehhez Te jobban értesz.

swiss blend 2015.02.09. 00:57:44

@csakmotyogok

Nincsenek érdekes és eltúlzott elképzeléseim,de azt nem akarom,és nem tudom elhinni,hogy egy osztályvezető főorvos és az orvos neje egy lepukkant panelban tengődik,és a gyerekeiket használt ruha üzletből öltöztetik.Ez képtelenség,tán már erős túlzás is.Azt még talán elhiszem,hogy nincs kétszintes nyaralójuk,meg három autó a garázsban (bár azért olyan is akad)de hogy ennyire rosszul állnának anyagilag (mint ahogy leírod)azt nem hiszem el.Most csak nem azt akarod nekem bemesélni,hogy egy oszt.vez.főorvos minimálbért kap a hó végén,mert hülye azért nem vagyok'

swiss blend 2015.02.09. 01:08:08

@kheiron:
Pontosan ez az amiről szó van.Ha van pénz (boríték)sokkal nagyobb a biztonságban van a beteg,hiszen azt az orvost választhatja aki szimpi neki.Nincs is ezzel semmi baj.Mindenki pénzből él csak nem kellene ezt ennyire tagadni.

magam adom 2015.02.09. 05:26:04

@asztalosani: Barokkos túlzàs, amit írsz.

1. Nincs olyan, hogy az orvos "kér" valamilyen összeget. Ha nem magànrendelés, akkor nincs kiszabott tarifa.
2. Amennyiben munkaidőben tb-finanszírozott vizsgàlatért, kezelésért, műtétért előre meghatározott összeget kér el, akkor vannak hivatalos jogi lépések,amelyeket meg kell tenni, vagy màsik orvoshoz kell fordulni.
3. Ha minden körülmények között ragaszkodsz x orvoshoz, tudvàn tudva, hogy pénzért dolgozik, s hogy mennyiért, s azt előre kéri, úgymond követeli; nos, akkor ennyi, Te akartad, íj ( így jàrtàl).

csakmotyogok 2015.02.09. 05:51:13

@swiss blend: Bruttó 350-400 at kap egy osztályvezető főorvos, ha azt mondod ebből telik házra 3 gyerekre akkor engem nézel hülyének nem kicsit.Ja és a zsebbe lóvé mese,amivel gerinctelen emberek szeretik hergelni a jónépet.'

csakmotyogok 2015.02.09. 05:52:44

@swiss blend: Nem kellene ennyire behazudni.

zünüke 2015.02.09. 11:47:14

@csakmotyogok:

-bruttó 350-400 e forint fizetés (nagycsaládosként adókedvezmény)
-a feleségének a fizetése ( " )
-végül a három gyerekre járó családi pótlék

Ne mond már nekem se,hogy ebből a pénzből "nyomorognak". És az sem igaz,hogy soha egy forint hp nem kapnak,nem kaptak,és nem is fognak kapni.Családok tízezrei ennek az összegnek a feléből élnek-hasonló munkakörülmények mellett-ráadásként még annak is kitéve,hogy bármelyik pillanatban ilyen olyan okra hivatkozva elküldhetik őket.

defné 2015.02.09. 13:39:47

@zünüke: @swiss blend:

@csakmotyogok: sokszor beszél hülyeségeket,értelmetlen megfogalmazásban.Nem érdemes vele vitatkozni.

defné 2015.02.09. 13:42:51

@magam adom:

A 'meghatározott összegeket' általában négyszemközt beszélik meg.

csakmotyogok 2015.02.09. 13:45:09

@zünüke: no ez a gondolkodás az oka annak hogy nem lesznek orvosaink. Ők úgy gondolják jobb élet jár nekik mint a tanulatlan suttyóknak.

csakmotyogok 2015.02.09. 13:46:29

@defné:igen nehezen értetem meg magam a plebsel.

asztalosani 2015.02.09. 14:21:32

@defné:
ebben egyetértünk! :)

@zünzüke:
azt se felejtsd el, hogy vannak olyan helyzetek is amikor az orvosnak NEM kell TB-t fizetni az illetményéből, csak hát ezt sem reklámozzák...

zünüke 2015.02.09. 16:03:55

@csakmotyogok:
"No ez a gondolkodás az oka annak,hogy nem lesznek orvosaink.Ők úgy gondolják,hogy jobb élet jár nekik mint a tanulatlan suttyóknak"

-Ezt jó velősen megfogalmaztad! Akinek nincs orvosi diplomája,nem fehér köpenyben száguldozik a folyóson,akármennyit is gürizik,akárhány gyereket is nevel, az mind
-TANULATLAN SUTTYÓ !!

Akkor mi itt mind tanulatlan suttyók vagyunk,az orvos kommentelők kivételével.Te is.:)

zünüke 2015.02.09. 16:10:41

@defné: Ez már szerintem valami beteges vonzódás a fehér köpenyt viselő emberek irányába,és igen létezik,mert olvastam róla egyszer régen.Mindenki átlátja a helyzetet (én igen)de azért eltúlozni nem kéne ennyire.

magam adom 2015.02.09. 16:49:58

@defné: nos, ha így van, akkor semmiféle bizonyíték nincs rá. Aki így is azt az orvost akarja, aki őt "négyszemközt" gyakorlatilag zsarolja, hát legyen. Ha nem tetszik az efféle magatartás, akkor lehet máshoz menni.
De éppen emiatt, hogy tanúk nincsenek, nem hiteles. Ennyi erővel bármit, bármilyen összeget ki lehet találni.
És ahogy említettem, barokkos túlzás mind a fentebb felsorolt összegek, mind pedig az, hogy boríték nélkül nem állnak szóba a beteggel.

reepach 2015.02.09. 17:18:02

@zünüke: csakmotyogok annak a véleményének adott hangot (karakánul, egyértelműen, vállalva érte a "feszitsd meg"-ek kórusát), hogy a gyógyító (orvos) minden normális társadalomban kiemelkedő megbecsülést élvez, mind a társadalomban betöltött hierarchia, mind erkölcsi-, mind anyagi megbecsülés értelmében. Azt csak a semmihez nem értő, de tudálékos, nagymellényű, wikipédián és guglin "művelődött" tahók képzelik, hogy megkérdőjelezhetik az orvos szaktudását és vitatkozhatnak vele olyan kérdésekben, amihez nekik fingjuk sincs (mint itt a buxusblogon).
És igen, egy szakmunkás vagy államigazgatásban dolgozó középkáder fizetése egy normális országban cca 2-3000 euro/hó, addig egy szakorvosé 6-8000, egy főorvosé 10-15000.
Aki azt mondja, hogy főorvosnak a 350 e brutto HUF nem is rossz, az, bocsánat a keresetlen jelzőért, hülye.

mnika88 2015.02.09. 19:25:54

@reepach:
Lehet,hogy ideálisan ennyi pénz járna az orvosoknak,de sajnos ez nem az az ország.Manapság 350 ezer kézben egy álomfizu,ebben a több millió szegény ember országában.Nálunk az egyik gyerekorvos (szakorvos) mondta,ha annyi lenne a nettója,mint a bruttója (270 ezer), már egy szava sem lenne.Aztán ő is nevel két kiskorú gyereket.
Ugyanakkor,ha több ezer eurót nem is lehetne adni nektek most,a mélységes megbecsülést és tiszteletet mindenképp illene megadni!

zünüke 2015.02.09. 19:56:46

@csakmotyogok:

De,te is.

'bocs de de nem én írtam elsőként.

reepach 2015.02.09. 20:09:21

@mnika88: Teljesen tisztában vagyok a hazai viszonyokkal, az eurós példákat csak az arányok érzékeltetése céljából hoztam fel. Egyébként Mo-n szerintem nem is a fizetésekkel van a legnagyobb baj, hanem azzal a személettel, ami itt is domináns, nevezetesen, hogy az eü. dolgozók lelkiismeretlen, hozzá nem értő, pénzéhes hiénák, akiknek legfőbb szórakozása a beteg ember vegzálása, mi több, meggyilkolása. Biztosan vannak ilyenek, de ez az elenyésző kisebbség. Ha egy marslakó csak innen jutna információkhoz, azt gondolná, hogy minden magyarországi kórház halálgyár, ahol az emberek nagyüzemi megsemmisítése nagyjából a náci haláltáborokhoz hasonló módon történik. A másik, ami szintén érthetetlen számomra, az a "mindent jobban tudunk" attitűd. Sok évi tanulás és esetenként több évtizednyi tapasztalat birtokában ha egy szakmai kérdésben állítunk valamit, akkor azonnal cáfolnak a laikusok (nem a drága PhD-re gondolok), mondván, hogy ezt ők jobban tudják, mert olvasták a neten. Ez kb olyan, mintha én helyre tenném a tibeti grammatika kérdésében a tibetológust, vagy cáfolnám a NASA rakétahajtómű fejlesztő mérnökét a szökési sebességet illetően.

qbr 2015.02.09. 20:28:07

@Bikli néni: Én a helyedben, ha nem akarsz azonnal bíróságra menni, megpróbálnám a betegjogi képviselőt, hogy hozzon össze egy (jegyzőkönyvezett) találkozót a patológus és az intézményvezető részvételével.

De szerintem, ha meg is valósul a találkozó, valószínűleg nem vezet majd eredményre.

csakmotyogok 2015.02.09. 20:56:45

@zünüke: No ide figyu te kis imbecikelke:)).Bár már megfogadtam nem vitatkozom zizikkel: Értő olvasás. Tanulatlan suttyó az olyan mint te,tanult az akinek van egyetemi diplomája esetleg főiskolai nem kávé ruhatár szakon. 1 árva szóval sem írtam, hogy csak az aki orvosi diplomával rendelkezik. Most megint olyan hülyeséget állítsz,mint mikor cáfoltad, hogy milliós gyógyszerekkel kezelik a rákosokat stb. Vagy mikor benyögted, hogy az amit az oep fizet a kórházaknak az fedezi az eü ellátásod.

csakmotyogok 2015.02.09. 21:04:36

@mnika88: Bruttó 350-400 -ról írtam. Azért az kézben nagyon kevés,és az jó 1 kezdőnek ,de 3 gyerek mellé lófütyi. Én arányaiban a magyar átlag fizu 3x-át adnám a dokiknak uú mint más országokban az átlagfizetés többszörösét.Tehát nem a külföldi fizetésekről beszélek a hazairól.Az itthonihoz képest is méltatlanul alacsony és méltatlanul túlhajszoltak. Ez a házaspár már elment, és nem jönnek vissza.5 értékes emberrel kevesebb, a zizik bezzeg a kutyának sem kellenek:((. Az átlag magyar mentalitásról nem beszélve.Ami voltaképp kommunista csökevény. Kulturált országban természetes, hogy az orvos főleg ha főorvos az átlagnál sokkal-sokkal jobban él (pl a feleségnek már nem is szükséges dolgoznia mégis nívósan élnek).

mnika88 2015.02.09. 21:13:39

@reepach:
Ebben teljesen igazad van.Régebben szerintem ez azért működött,mert az embereket a betegségeikről tényleg csak az orvos világosította fel.Kevesen mentek el könyvtárba,hogy kutassanak a betegségükről a szakmai könyveben,folyóiratokban.Ma pedig?Leülsz a google elé,beütöd a nyavajád és 600 millió találatod lesz a témában.Fórumok tömkelege,sok orvos válaszol rovat,orvosok és laikusok által írt weboldalak.Mikor a beteg felkeresi az orvost az első kontroll alkalmával,már több tucat oldalt olvasott el.Vagy lehet,hogy már eleve "diagnosztizálta" magát és úgy ment orvoshoz.Aztán ha Te nem azt mondod,ami elképzelés felmerült benne,bújja tovább a netet,fórum megbeszéli a betegtársakkal,vagy megírja a problémáját anonim egy orvosnak,aki vagy azt mondja,mint Te,vagy nem.Beírja a keresőbe a gyógyszert,amit felírtál,lecsekkolja,tényleg megfelelő-e,stb.
Szerintem itt van elrontva minden,a betegek doktorrá avatják magukat a google egyetemen.Eleve nem bíznak meg az orvosban,ha az interneten máshogy olvasták a dolgokat.

mnika88 2015.02.09. 21:22:10

@mnika88:
Bocs,a helyesírási hibákért...

mnika88 2015.02.09. 21:29:01

@csakmotyogok:
Hát jah,mindenkinek kevés,az orvosnak is.Én bízom benne,hogy sok jó orvosunk marad itthon,szerencsére még azért vannak.:)

zünüke 2015.02.09. 21:29:05

@reepach: @mnika88:

Így van,ideális esetben ennyi pénz járna az orvosoknak,csak az a probléma,hogy ez itt lehetetlen.Nem Németországban,nem Angliában,nem Svájcban vagyunk-sajnos.
Éppen ezért,amikor @csakmotyogok: azt írta,hogy egy osztályvezető főorvos ismerőse havi 350-400 ezer forintot keres havonta (bruttóban)a felesége szintén orvos,bár az nem derült ki Ő mennyit kap kézhez,azért elkezdtem gondolkodni,hogy a mai viszonyokhoz képest ez azért annyira nem rossz.
De én Magyarországról beszéltem,az itthoni fizetésekhez viszonyítottam.

zünüke 2015.02.09. 22:02:58

@csakmotyogok

Picinyem.
Én ha jól emlékszem nem sértegettelek,csak felhívtam az elvakult,ködös agyad figyelmét,hogy ne essél túlzásokba-mint mindig teszed. Az elvakult hozzászólásaidat még tetézi az is,hogy állati szemtelen is vagy azzal aki nem a ködös agyad agyszüleményeinek a nézeteit ossza.Élő példa,hogy havi közel félmillióból egy család nem jön ki.De csak azért nem jön ki,mert orvos,és az orvosnak minimum másfél kétmillió járna-szerinted.Csak legyen aki ezeket az összegeket kitermeli kedvesem.Talán te fogod,vagy a már szétadóztatott állampolgárok? Ne akard más farkával verni a csalánt motyogi,mert ez így nagyon nem korrekt.
A "kávé ruhatár szakon" végzett emberek is emberek,te ne nézzél le senkit.Már hadd kérdezzem meg,hogy Neked milyen iskolád van,mert a kommentjeidet olvasva,hát nem is tudom.Nagy iskolázottságot nem vélek felfedezni nálad sem bárhogyan is próbálod itt eljátszani a művelt hölgyet.Ha iskolázott lennél kedvesem,akkor belátnád azt a tényt,hogy ez az ország nyakig ül a szarban,mert egy rossz kormány vezeti,korrupt vezetőkkel.Megértenéd már végre,hogy nem a betegek tehetnek arról,hogy az orvosaid nem keresnek három millió forintot havonta,csak 350-400 ezret.Simán feltudnád fogni,hogy ez azért enyhe túlzás.Nem írnál égbe kiáltó marhaságokat,hogy havonta közel félmillió forint bevételből egy négytagú család nélkülözik,és a használt ruha kereskedésből öltözik.Vicc,de komolyan.

UI: Nálad is olvastam már sok-sok marhaságot amiket ide írtál,szerintem maradjunk ennyiben.

zünüke 2015.02.09. 22:08:12

@asztalosani:

Ez azt jelenti,hogy a fizetésből nem vonnak le TB járulékot? Hmm.

asztalosani 2015.02.09. 22:15:45

@zünüke:
szerintem elég érthetően írtam le azt az egy mondatot :D

Többieknek:
aki meg ku*ra sok pénzt akar keresni, menjen ügyvédnek, vagy seg*nyalónak a parlametbe, ahol havi 4 milkás fizetésből tengődhet (rötyi klubbon ma mondták be, hogy ennyit keresnek)
úgy gondolom most már be lehet fogni a lepénylesőt, mert mindenki előtt ott a lehetőség. :D

mnika88 2015.02.09. 22:35:16

@asztalosani:
Sebészeten volt egy betegtársam,akinek a van egy velem egyidős lánya, aki ügyvéd.A csaj,az anyjával együtt hajléktalan...pedig a lány dolgozik egy ügyvédi irodánál,ahol teljesen kiszipolyozzák,70 ezret kap kézhez.Az anyja nem dolgozik,félig le volt bénulva alapból és most meg megégett.Sokan kapnak diplomát,de az még nem biztosíték semmire.Mondta ez a lány is,hogy akik vele együtt diplomáztak,nagyon kevesen tudtak elhelyezkedni,Dunát lehetne rekeszteni az ügyvédekből,saját irodára meg csak a miller gyerekeknek futja,vagy becsatlakoznak apucihoz,stb.
Politikusnak a legjobb,ebben igazad van,napi 30 percért milliós fizu.:)

mnika88 2015.02.09. 22:36:21

@mnika88:
Nem tudok már fogalmazni,game over,jócakkát!

defné 2015.02.09. 22:43:51

@asztalosani:

vagy kell nyitni egy jól menő vállalkozást.a három nyelven beszélő unokahúgom és családja,erre kényszerült két éve.iskola ide meg oda,szart se értek vele.ma már egy jól menő stand (piacon)bérlői évente 400.000 Ft-ért,és megszűntek a súlyos anyagi gondjaik részben. igaz, hajnali kettőkor kelnek,a mínuszokban kint fagyoskodnak,a hőségben a tűző napon dolgoznak,éjjel a nagybanin vásárolnak,három órákat alszanak, lézengenek a fáradságtól,de ezek szerint megéri.kifizették a banki tartozásukat,nagyobbra cserélték a lakásukat,van megtakarításuk most tervezik az első gyereket.

defné 2015.02.09. 22:46:51

@zünüke:

neki milyen végzettsége van? az még egyenlőre itt nem derült ki.:D

kheiron 2015.02.10. 01:25:40

@reepach:

A "mindent jobban tudunk" attitűd egyik magyarázata:

Az egyik legnagyobb probléma a netes tájékozódással, hogy az emberek nem tudják megítélni az olvasott információ valódi értékét. Alapfogalmakkal sincsenek tisztában (jórészt az oktatás hiányosságai miatt), erre az egyik legjobb példa a "savasodás-lúgosítás" nem létező entitására alapozott milliós üzlet. Szóval bármit elhisznek, amit elég nagy elánnal mond valaki.

Amúgy ha efféle dolog kerül szóba, én általában azt mondom, hogy oké, én elhiszem a lúgosítást, de cserébe elmondok egy titkot: az angol és a magyar nyelv valójában azonos, hisz mindkettőben teljesen értelmes a "hat", a "comb" és a "fog" szó. Amikor meg az illető azt mondja, hogy de hát ennek semmi alapja nincs, szoktam mondani, hogy egész pontosan annyi alapja van, mint az elsavasodásnak.

A mindenféle gyűjtőoldalak, az agynélkülébredők, a csodahírek, antalvali meg a hozzá hasonló idióták nagyon látványos és bombasztikus fogalmazású írásokat közölnek. Azokhoz képest a korrekt információforrások, mondjuk a webbeteg vagy a házipatika túlzottan bonyolult és száraz cikkeket ír.

A következmény tehát egyértelmű, akár itt a praxisblogon, akár a fórumokon: alapismeretek nélkül félinformációkat irkálnak egymásnak az emberek. Szinte mindegyik posztnál van erre példa.

Én, ha valaki kész diagnózissal jön hozzám, egyszerűen azt mondom, hogy van két lehetősége. Az egyik, hogy azonnal távozik, mert rám nincs szüksége. A másik, hogy minden összeolvasott hülyeséget elfelejt, és meghallgatja a véleményemet.

asztalosani 2015.02.10. 06:41:47

@mnika88:
nem keversz valamit össze? :) tudod teljesen más a "jogász" és az "ügyvéd" fogalma. ha csak egy ügyvédi irodánál dolgozik ráadásul csak 70 ezerért(?) az szerintem még nem is jogász, csak jogászi asszisztens valamilyen OKJ-s tanfolyammal (magyarul jogi titkárnő), vagy diplomával gyakornok (el kell tölteniük x évet, de akkor is többet keres). (lehet az is benne van a pakliban, hogy a lány nem fejezte be az egyetemet valami oknál fogva, és titkolja anyukája elől, míg befejezi lehet hogy egy egyszerű diákszövetkezeten keresztül vállalt munkát...)

egy "érett" ügyvéd órabére minimum 18.000 Ft+Áfa.
jogi irodát (megfelelő gyakorlattal, tapasztalattal, és tudással) meg akár otthon is lehet üzemeltetni (vagy legalább elkezdeni), nem kell miller gyereknek lenni, csak hát megint csak oda jutunk ki, hogy ész és tudás nélküli papír tényleg nem ér semmit, mert ha valaki nem penge jogi téren, annak életben maradási esélye a többi cápák között nulla... én is beszéltem már több "jogi karon végzett" emberrel, akik olyan nagy hülyeséget mondtak (alapvető dolgokra) hogy még a nagymamám is elküldte őket a fenébe (jogosan).

pályaválasztási tanácsadásomat folytatnám :D
nem csak politikusi pályafutás létezik ám!

lehet lenni Habony Árpádnak is :D :D :D :D :D

asztalosani 2015.02.10. 06:52:05

@defné:
dicséretes részedről, hogy ennyi áldozatkészséget kinézel az itt folyamatosan más nemi szervével csaláncsapkodókból :)

(szerintem egy napot sem tudnának végigcsinálni)

steve jobsnak (apple) sem volt diplomája, ráadásul rengetegszer kib@szták mindenhonnan, de mindig visszamászott a hátsó ablakon...

asztalosani 2015.02.10. 07:03:34

@zünüke:
szerintem hagyd, mert két eset van:
(1) nem fogja felfogni.... [sík]
(2) direkt itt fröcsög mindenkire aki szerint a fehér köpenyesek ugyanúgy halandó emberek, meg az orvosok alacsony fizetése miatt tépi a száját, hogy másnak lelkiismeret furdalása legyen és ha fehér köpenyes mellé kerül akkor ellenállhatatlan késztetést érezzen arra, hogy csúsztassa a borítékot. nyilván mindezt azért teszi, hogy "legyenek még orvosok" akinél meg majd ő potyautazhat, mert ahogy azt már korábban kifejtették itt a bruxoson: szerintük azért jó a hálapénz,mert nem mindenkire kötelező érvényű, és azzal hogy egymást licitálják túl (hergelik) az emberek biztosítva vagyon azon emberek ellátása is, akik nem tudnak zsebbe fizetni.

gondolj bele, hogy most egy 8 ágyas kórterembe vagy és te vagy az egyeske, melletted kettecske fekszik aki motyog...(miközben magába jót röhög)
[nem hiszem, hogy ennyire sík legyen valaki, szerintem direkt csinálja]

Tempus.Anh 2015.02.10. 12:24:57

@asztalosani: Az ügyvéd mi a kurva anyját dolgozik 18 e Ft értékben egy óra alatt, megmondanád? Kinek van hasznára?

Tempus.Anh 2015.02.10. 12:27:03

(és még az orvosok pénzéhesek, ugye?)

yogosan 2015.02.10. 12:40:12

@Tempus.Anh:

Komolyabb volumenű tárgyaláson való részvételért még többet is elkérnek óránként,vagy fix összeget mondanak.Tőlem 50 ezret kért(egy tárgyalásra)amikor a bankommal pereskedtem,de első fokon nyertünk.

Hogy pénzéhesek-e ? Nagyon

Tempus.Anh 2015.02.10. 12:49:58

A kérdés úgy tevődik fel, hogy a társadalom számára ki végez hasznosabb munkát. Az ügyvéd? Avagy arról van szó, hogy egy rossz társadalmi berendezkedésű állam nem volt képes mindeddig elérni azt, hogy a kifejtett tevékenységet a valós értékén jutalmazza?

Tempus.Anh 2015.02.10. 13:09:15

@mig54: A válaszokat tudom, persze. Nyilvánvalóan erről van szó.

mnika88 2015.02.10. 13:30:07

@asztalosani:
Nekem azt mondta ügyvéd,egyetemi diplomával,az apja küldte oda,a lánynak nem volt választása.Ezt mondták,meg a 70 ezret is.Egyszer találkoztam a lánnyal,tárgyalásra készült épp.Nem feltételeztem,hogy hazudnak,most nekem mi a fenéért hazudnának?

asztalosani 2015.02.10. 13:41:56

@mnika88:
ne vedd zokon, nem akartalak megbántani, de tudod bármi más is lehet a háttérbe
(lehet valamilyen törlesztésként, vagy tényleg csúszik a csajszi pár évet tudod ráépülős tantárgy, aztán az is lehet nem sikerült a záróvizsga és csak azt kell ismételnie, vagy nem volt meg a nyelvvizsgája, akkor meg tudod még nem tudsz elhelyezkedni diplomásként és akkor még nem kapsz diplomás fizut se. fene tudja mi lehet a háttérbe, főleg az ilyen protekcióknál)

számomra egy picit megdöbbentő, hogy egy 23-24 évest valahová "küldenek" dolgozni... nem tudom, nem ismerem, csak furcsa erről így olvasni. :) Bár ha "neves cégről" van szó akkor megéri 1-3 évet ilyen körülmények között is lehúzni, mert utána könnyebben máshol is el tud helyezkedni

Tempus.Anh 2015.02.10. 13:42:55

@mnika88: Jogászberkekben is biztosan érvényes "A nagy hal enni kicsi hal, kicsi hal enni plankton, plankton élni oxigénnel" című történet, úgyhogy esélyes egy - nem summa cum laudé-val végzett - jogász az éhkoppra.
A rezidens doki sem sporkocsival jár, de nem ám.
Habár a mai rezidensek nem a mi generációnk.
Én 36 éves koromig gyalogoltam a kórházig, alattuk már többnyire négy kerék van huszonévesen.

asztalosani 2015.02.10. 13:52:20

@Tempus.Anh:
drága tempusz.
el lehet dönteni, mi fontosabb neked:
1. sok pénz
2. a szakmád
és képzeld: lehet választani! :)

neked sem késő továbbképezned magadat, lehetsz te akár iüi szakértő is 23 ezer+ áfa / órában. nos én is kérdezném tőled, hogy egy iüi szakértő mit is csinál 23 ezer ft+ áfa értékben? főleg miután megnéz pár dokumentációt mondjuk 5 óra alatt és ír pár sort és eközben kiszámláz 20 órát?

kérdésdere válaszolva: nyilván még így is megéri az ügyvéd, ha olyan súlyos orvosi mulasztás történt ami után az ember minimum 2.000.000 ft kártérítést kap. :D tekintsük úgy hogy ez egy befektetés

de még mindig van egy negyedik választás is részedre:
lehetsz Habonyi Árpád is. :)

mnika88 2015.02.10. 13:57:57

@asztalosani:
Nem bántottál meg,annyira nem kérdezősködtem a dolgaikról.Az apja az egyetemre küldte,azt akarta,h ügyvéd legyen.A lányt sosem érdekelte a jog,de az apja megfenyegette,h utcára teszi ha ellenkezik.Ahol van,ott pedig 70-et kap,amiből nem tud albérletet fizetni.Ennyit tudok a történetről.Azt is mondta az anya,hogy a lány azért sem költözik az apja lakásába,mert nem zárkózhat be,nyitott ajtó mellett használhatja a fürdőt,wc-t és tapogatja a melleit...
Lehet van abban is vmi,amit te mondsz,de ezt már nem fogom tudni kideríteni.

mnika88 2015.02.10. 14:01:32

@Tempus.Anh:
Hát igen,feletted is eljár(t) az idő...:D

Tempus.Anh 2015.02.10. 14:02:38

@mnika88: Bizony, demens öreg mókus lettem, látod :)

Tempus.Anh 2015.02.10. 14:05:03

@asztalosani: "A világon minden úgy a legjobb, ahogy van."(Wilhelm Gottlieb Leibniz)

csakmotyogok 2015.02.11. 07:00:16

@Tempus.Anh: Idézet.

„Leginkább a humán területeken végzettek mennek külföldre, akik nem tudnak itthon elhelyezkedni, vagy kevés pénzt keresnek” – mondta az EuWork ügyvezetője. „Sokan mennek ki az egészségügyből, mert ezen a területen a legnagyobb a fizetési különbség Magyarország és a nyugati országok között. Az egészségügyben hétszer annyit lehet keresni, mint nálunk, miközben a legtöbb területen négyszeres a különbség” – mutatott rá Tanay.

Tempus.Anh 2015.02.11. 07:27:43

@csakmotyogok: Köszönöm az idézetet.
Ahogy mondani szokás Öcsi bácsi nyomán, kis pénz, kis foci. Kevésből csak keveset lehet alkotni, azért a szemét kis pénzért pedig még mindig jól teljesít az agyát is használó magyar orvos a túlgépesített nyugatihoz képest. Az ország szégyene, ha az értelmiségét nem fizeti meg, de kb. azt is érdemli az ilyen, hogy a lábukkal szavazzanak, akik csak tehetik.

reepach 2015.02.11. 10:53:04

@kheiron: "A "mindent jobban tudunk" attitűd ..."
Hát igen, fölösleges strapálnunk magunkat. Pont most válaszoltam a Minősíthetetlen szinten álló egészségügy topicon zünükének meg egy másik táltosnak, akik tényszerű, részben saját tapasztalaton is nyugvó megállapításomra közölték, hogy nem is igaz, ők jobban tudják...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2015.02.12. 11:08:56

@reepach: Nem csupán hülye, hanem kommunista-félrenevelt idióta.

Máig is egy hajdani nagy gyár munkás-horgászegyesületének vagyok a tagja. Egyetemistaként, amikor az orvosi fizetésről volt szó, a melósok mondták, hogy "nem kell odajárni, le lehet jönni ide a martinba a duplájáért!" Erre én azzal válaszoltam, hogy itt-ott bebizonyosodott (Gulág, Auschwitz, stb.) hogy ha egy orvost, tanárt, miegyebet odaraknak a lapátnyélhez, pár hónap alatt megszokja, és úgy lapátol, mint egy kubikos. Viszont titeket, barátaim, ha a martinból odatesz valaki az én helyemre, pár hónap múlva se tudtok majd semmi hasznosat csinálni!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása