30 milliárd forint vándorolt az orvosok zsebébe

2014.09.28. 08:42

Paraszolv_tetoszkoppal.jpgA magyarok egy főre vetítve tizenhatezer forintot perkálnak a jobb ellátás reményében az orvosoknak.

Tisztelt Praxis!

 

Lenne egy egyszerű kérdésem az itt hozzászólóktól,mert most jómagam lennék kíváncsi a válaszukra.Itt megjegyzem,hogy nagyon ritkán szoktam hozzászólást írni,inkább érdeklődéssel olvasgatom a "virtuális hajtépést"amiken elég jól elszórakozom, nem zavar,sőt sokszor mosolygok is rajta egy jót.

 

De egy napokkal ezelőtt kiposztolt történet kapcsán "minősíthetetlenül beszéltek a kismamákkal"címmel, pontosan a poszton belül az adózás körüli éles vitát olvasva, merült fel bennem először az a kérdés,hogy a magyar orvostársadalom adózik-e a hálapénz/paraszolvencia után, amit legálisan, vagy nem legálisan, de zsebbe kap.Ez most eltitkolt jövedelem? Gyakorlatilag adóköteles lenne? Ha nem,akkor miért nem? Nem tudom,ezért kérdezem...

 Paraszolv_tetoszkoppal.jpg

Ma olvasgatás közben megakadtam egy cikken, ami egészen pontosan erről szólt. Meglepődtem,de nagyon. A cikk szerint-illetve egy felmérés szerint-a tavalyi évben több mint harmincmilliárd forintnyi paraszolvencia vándorolt az orvosok zsebébe. A magyarok egy főre vetítve ebben az esetben, tizenhatezer forintot perkálnak a jobb ellátás reményében az orvosoknak.Majd egy listát közöl le a cikk írója,hogy különböző műtétek után/előtt mennyit adnak általánosságban a betegek,már amelyik megteheti-gondolom.Én nem az biztos,de nyilván akad ilyen beteg is.

 

Íme a lista:

-agyműtét             150 ezer

-állkapocstörés m.  50 ezer

-bypass m.            50 ezer

-csípőprotézis m.    50 ezer

-egynapos m.         20-30  ezer

-gégeműtét             20  ezer

-mellrák op.            50  ezer

-pajzsmirigy m.       20-50 ezer

-szívműtét              170 ezer

-szülés                  200  ezer

-vastagbél tükr.         30  ezer

Hogy a harmincmilliárd igaz-e vagy sem azt nem tudom,de a fenti listaárban van némi igazság,ezt tapasztalatokból írom.A kérdésem még mindig az,hogy ezek a hálapénzek adókötelesek-e vagy sem? Mert ha teszem azt ez a harmincmilliárd forint igaz,ráadásul adókötelezettség van utána,akkor itt is egy hatalmas adócsalás esete forog fent akárhogyan is szépítjük.Viszont ha nem adóköteles,akkor miért nem?

 

Természetes,hogy a cikk után,egy ekkora összegeknél, egy mezei embernek megfordul a fejében,hogy itt mindenki rendesen adózik a bevétele után? Vagy ez csak ránk egyszerű mezei egerekre vonatkozik,akik sehogyan sem tudjuk elkerülni az adózást,mert vagy számlát kell adjunk az elvégzett munka után,vagy már a fizetésünkből lekapják.

üdv: D.Sándor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Canári47 2014.09.28. 09:28:25

Ezek szerint nem kell sajnálni Öket,am-úgy is fent hordják az orrukat,Ök mehetnek külföldre is,arogánciát gyakorolní !!!

micsoda? 2014.09.28. 09:29:02

Görögországban élő ismerősömnek említettem, hogy milyen jó nekik, csak 9% áfát fizetnek. Erre ő azt válaszolta, hogy nekik fizetni kell az orvosi ellátásért. A fenti példa arra, hogy nekünk is. Aki nem tud, annak annyi. Tisztelet egy sor orvosnak, aki esküjéhez hű marad. A NAV embere is lehet beteg, ezért nincs ellenőrzés. Ellenőrzés problémamentes, az iskolai büfénél. A gyerek hamar kinövi:)

csakmotyogok 2014.09.28. 12:10:47

Édes jó Istenem mekkora kamu!!!!..gondolom azért mennek el mert olyan sok pénzt kapnak. Ébresztő! Van olyan kórház ahol csak 1 doki van..és éjszakánként 1 sincs, de még lehet rugózni a vélt, hazudott, mondott hálapénzeken.

she_wolf 2014.09.28. 13:21:23

@csakmotyogok:
Nem az a kérdés, hogy kamu-e vagy sem. Nekem az tűnik visszatetszőnek, hogy a poszter az általa feltett kérdésekre jobban tudja a válszt, mint itt némelyikünk - engem is beleértve -.
A kérdésem az lenne, hogy van-e értelme egy ilyen posztnak?
További kérdésem az lenne a poszter felé (akiben ezek szerint hozzászólót is üdvözölhetünk), hogy szét szokott-e az élet más területein is nézni "jattos" témában, vagy ezzel a figyelemmel kizárólag az egészségügyet tiszteli meg?

A cikk forrását nem ártott volna megjelölni, mert így nem tudni hogy Mari néni agymenését/matekozását ollózta-e ki a poszter, vagy pedig hiteles adatokból merített.

@Canári47:
Külföldiában nem "arogánciát" gyakorolnak, hanem fizetést kapnak. Bizony. Persze ahhoz előbb illik tudniuk mind a saját anyanyelvükön, mind külföldiül helyesen beszélni, írni.

@micsoda?:
"A NAV embere is lehet beteg, ezért nincs ellenőrzés."

Ezt hol olvastad? Mármint azt, hogy nincs ellenőrzés. Mert csípem, amikor műhibáért elmarasztalják az orvost és a fél falu erről beszél kerek 2 órán keresztül, de amikor arról van szó, hogyaszongya: "számlaadási kötelezettség elmulasztása" vagy mit tudom én hogy szokták ezt megfogalmazni...szóval elperecelt a doki, mert zsebbelóvé ment, akkor azt soha, senki, de még hasonló sem hallott...
Ugyanmár!:(

she_wolf 2014.09.28. 13:28:50

Mellesleg csak köztünk szólva, kedves poszter: mi az a 30 mrd. az út- és stadkaépítésekhez, ez egyéb cupákos megbízásokban reménykedők által kicsengetett csúszó/kenőpénzeknek a hegynyi méretéhez képest?:)
Nem mintha bármelyiket is helyesnek tartanám.

stukov1 2014.09.28. 13:41:52

Ha a beteg "valakivel" akarja megoperáltatni magát, akkor fizetni szoktak utána.
Ha mindegy neki, hogy ki operálja, akkor is megkapja az ellátást, elvileg ugyanúgy odafigyelnek rá. Orvos és orvos között van különbség, de azt a betegek felnagyítják.

Külföldön ahol fizetni kell az ellátásért, az sokkal többe kerül, mint itt az alkalmankénti hálapénz.

Tempus.Anh 2014.09.28. 13:59:53

Képzeljük el azt, hogy mindenki jövedelme szerint adózik és mindenki jól él Magyarországon.

Hogy is mondta Hofi? " - Nem így van, de képzeljük el..."

zoldborso 2014.09.28. 14:12:02

A paraszolvencia elvileg ugyanúgy adóköteles jövedelem, mint bármely más jövedelem, de mivel nincsen nyoma, az orvosok nagy része nem vallja be. -- De nem is minden orvos kap hálapénzt, és aki kapna, az sem mind fogadja el. (A sebészek és szülészek többnyire sokat szakítanak, az altatóorvosok már alig; a szűrővizsgálatokat végző orvosok meg a nagyon szegény településeken dolgozó orvosok meg szinte semmit. A tekintélyesebb, idősebb orvosok sokkal többet kapnak, mint a kezdők -- a fiatal sebészek panaszolják is, hogy az idősebbek nem engedik őket operálni, hogy nehogy elbukják a nagy hálapénzeket, így azonban a fiatalok nem tudnak gyakorlatot szerezni.) -- Nincsen tehát semmi ellentmondás aközött, hogy sok a paraszolvencia, meg aközött, hogy elmenekülnek az orvosok Magyarországról; azok mennek el, akik nem kapnak (annyi) paraszolvenciát, illetve akiknek nincsen gyomruk ehhez az egészhez. -- Az sem igaz, hogy Magyarországon kevesebbet fizet az ember az ellátásért paraszolvencia formájában, mint olyan országokban fizetne, ahol nincsen TB alapon finanszírozott ellátás; itt ugyanis nem csak a paraszolvenciát fizetjük az egészségügyi ellátásért, hanem a fizetésünkből minden hónapban levonásra kerül egy nagyobbacska összeg erre a célra. -- Jó reggelt!

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.28. 14:37:09

"A cikk szerint-illetve egy felmérés szerint-a tavalyi évben több mint harmincmilliárd forintnyi paraszolvencia vándorolt az orvosok zsebébe. "

Míg egy másik cikk szerint amióta rákötötték a NAV-ra a kereskedők meg a vendéglátók kasszáját, 6 hónap alatt (!) 106 MILLIÁRDDAL (!) több áfát fizettek be, mint a megelőző 6 hónap alatt.

CSAK a kereskedők-vendéglátók, és CSAK az áfát.

Ez egy év alatt több, mint 200 milliárd forintnyi TÉNYLEGESEN elcsalt áfa. Szemben azzal a 30 milliárd - ÁLLÍTÓLAGOS - hálapénzzel, ami miatt a poszter pampog.

Csak hogy tisztában legyünk az arányokkal.

Talán ha mindenki befizetné azt, amit ilyen-olyan ügyeskedéssel bacik befizetni, - áfa, szja, jövedéki adók, járulékok - akkor lenne pénz az eü-re, azon belül az alkalmazottak bérére is.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.28. 14:38:54

@Tempus.Anh:

Hofi az az ember volt, akit azért tartottak, hogy oda szarjon, ahonnan az ételét kapta.

micsoda? 2014.09.28. 14:46:18

@mig54: "mert zsebbelóvé ment, akkor azt soha, senki, de még hasonló sem hallott..."

Tévedés, mert azt több mint 2 órán keresztül szoktuk tárgyalni:)

micsoda? 2014.09.28. 14:52:30

@polyvinyl: Ritkán írok ilyet, de ez a komment ízléstelenül ronda volt.

zobod 2014.09.28. 15:06:46

Ez mind nagyon szép, de mégis, mi lenne a cél, a betanított munkással azonos jövedelmi szinten lévő sebész?

ekat 2014.09.28. 15:13:31

@zoldborso: Egy nagyobbacska összeg? Mikor Németo.-ban dolgoztam, többszáz márka lett volna havonta a betegbiztosítás, így inkább hagytam a francba. Mellesleg azt kívánom, bárcsak itt is hagyhatnám, mert ugye noha a befizetésnek nincs határa, a szolgáltatást alig veszem igénybe, hiszen aki csak teheti, magánrendelésre megy. Ha meg mondjuk komolyabban. 1-2 hónapra megbetegszem (50 vagyok), akár csődöt is jelenthetek, mert az a kifizetés bezzeg korlátozott, a fizetésem felét se kapnám.

she_wolf 2014.09.28. 15:30:10

@micsoda?:

"Tévedés, mert azt több mint 2 órán keresztül szoktuk tárgyalni:)"

Aha. Itt. Majd én is jól megírom ide a Praxisba, hogy 120 misit kapott tőlem a doki azér' mer elmolyolt a térgyemen órákig, oszt mosmeg úgy fáj mint a héccencség, és tessenek engem igennagyon sajnálni ám!

Ellenberger még csak véletlenül sem lépkedek jogszerű formában, mert akkor jujnekem, hogy én is megüthetem ám a bokámat, mert ha előre zsé, akkor vesztegetés, utólag meg ugye....
Szóval más dolog ám az, hogy mik mennek a Praxison, és más a valóság.

she_wolf 2014.09.28. 15:35:41

@polyvinyl:

"Talán ha mindenki befizetné azt, amit ilyen-olyan ügyeskedéssel bacik befizetni, - áfa, szja, jövedéki adók, járulékok - akkor lenne pénz az eü-re, azon belül az alkalmazottak bérére is."

Talán ha mindenkinek maradna annyi nettó a zsebében a kötelező levonások után hogy ne kényszerüljön ügyeskedni....
Csak hogy tisztában legyünk az arányokkal:)

Egyébként pedig: ugyehogyugye?:))

Sir Galahad 2014.09.28. 15:38:41

@polyvinyl: "Talán ha mindenki befizetné azt, amit ilyen-olyan ügyeskedéssel bacik befizetni, - áfa, szja, jövedéki adók, járulékok - akkor lenne pénz az eü-re, azon belül az alkalmazottak bérére is." Talán ha mindenki más - a takarítónőtől az esztergályoson át a tanárig, satöbbi - megkapná a neki jogosan járó bért, senki sem csalna. És akkor, de csak akkor, kapja meg az egészségügyi alkalmazott is azt a bért, amit ő magának jogosnak gondol.

she_wolf 2014.09.28. 15:43:39

@polyvinyl:
"CSAK a kereskedők-vendéglátók, és CSAK az áfát."

Ez nagyon aranyos:) Hiszen ha CSAK az ÁFA-t....de meg gyakran még az alapanyagot is, basszus! Kaptam én már olyan tőtött-rántott cuccos, hogy a centi vastag borsrétegen keresztül is érezhető volt az a bizonyos "buké"...

she_wolf 2014.09.28. 15:48:29

@Sir Galahad:
"És akkor, de csak akkor, kapja meg az egészségügyi alkalmazott is azt a bért, amit ő magának jogosnak gondol."

Az egyenletes, jó munkavégzés alapfeltétele az egészség. De szerintem ezen nem fogunk összeveszni, Sir:)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.09.28. 16:01:38

mivel 10 millió magyar van akkor fejenként 3000 is elegendő ahhoz, hogy kijöjjön a 30 milliárd. honnan jön a 16 ezer? (amiből ugye 160 milliárd jönne ki)
tekintettel arra, hogy jelenleg nincs már 40 ezer orvos sem az országban ezért fejenként 1 milliót kapnának az orvosok egy évben?
a felsorolt árak nagy része pedig köszönő viszonyban sincs a valósággal (mindkét irányba van extrém eltérés)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.09.28. 16:04:17

egyébként 150 ezer forintig nem kell adót fizetni az ajándékokra, efölött természetesen igen (minden nem első fokú rokontól, még a testvértől kapott ajándékra is)

lüke 2014.09.28. 16:04:57

@zobod: egyenlő munkáért egyenlő bért
a regi szlogen itt maradt az 50s évekből- de a 20 s években is volt paraszolvencia!.- na meg a káderpolitika,olcsó orvosra telik,drágára nem,meg drága műszerre sem

lüke 2014.09.28. 16:07:46

@polyvinyl: hogyan s ki számolta meg?
/tarajos pepe. se tud számolni,pedig ő külügyér,hát mi van a röbbivel?/

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.28. 17:13:42

@mig54:
@Sir Galahad:

Az, hogy a tetves munkáltató nem fizeti meg az alkalmazottakat, nem jogosítja fel őt arra, hogy mellette a járulékaikat, meg az áfát, meg mindent, amit lehet, elcsaljon :)

Sir Galahad 2014.09.28. 18:05:45

@polyvinyl: Ezen lehetne vitatkozni, mert az egyszerű alkalmazott a maga igazságérzetével teljes összhangban mondhatja, hogy márpedig ha engem meglop, akinek ezt az állam megengedi, én miért ne lopjam meg az államot? Úgy egyébként meg: ugyanez a helyzet a kedves doktor urat feljogosítja arra, hogy ne adózzon a hálapénz után? Mert a poszt szerint nem adózik...

she_wolf 2014.09.28. 18:06:03

@polyvinyl:
Értelek.
De ha te így, akkor én is így: az egyik dögöljön éhen, a másik meg menjen a sittre, csak éppen senki ne kapja meg a munkája után őt megillető bért még véletlenül se!
A képlet világos:)
A harácsoló politikus meg röhögje halálra magát, és ne legyen ott egy álompógár, aki segíthetne rajta. Se orvos, se egyszerű melós. Mindenkinek csak annyit, amennyit megérdemel.
Előbb-utóbb lesz itt anarchia, meglásd!:) No meg persze foci, mert cirkusz kell a népnek? Francokat kell, van, ha nem is kérjük....

she_wolf 2014.09.28. 18:16:18

@Sir Galahad:
A poszter óvatos. Nem állítja, hogy az orvos nem adózik a paraszolvencia után. A poszter kérdez.
Bármelyik itteni kommentelőről is van szó, azért én meg merem kockáztatni: ritka gyomorforgató dolog kérdések álcájába bújtatott vádakat megfogalmazni, megspékelve egy meg nem jelölt forrásra hivatkozással.

lacix86 2014.09.28. 18:58:29

Bárcsak kapnék 50000et minden állkapocstöröttem után... Már rég nem egy szakadt corsával járnék... (megjegyzem, eddig nem hogy 50000et, de egy fillért nem kaptam az állkapocstöröttjeimtől. Nem mintha elvárnám, mert 3 munkahellyel keresek annyit, hogy ne szoruljak rá a hálapénzre, amit amúgyis rühellek)

Haloperidol 2014.09.28. 19:26:55

@Sir Galahad: "Talán ha mindenki más - a takarítónőtől az esztergályoson át a tanárig, satöbbi - megkapná a neki jogosan járó bért, senki sem csalna"
A tanárok, takarítók nem kapják meg a bérüket, a bértábla, a szerződés szerint? De megkapják, ennyi a piaci bér. Nem tetszik nekik, fel lehet mondani. Miért nem mondanak fel? Mert a munkáltató azonnal talál 3 másik tanárt és takarítót, esztergályost.
A legális orvosi bér jelenleg Mo.-n jóval alacsonyabb a piaci bérnél. A feketepiaci bér (tehát a hálapénz) illetve az elvándorlás nyugatra ezért alakult ki az orvosoknál. Ha egy orvos felmond, kimegy nyugatra, könnyedén 7-10x-es bér kap, itthon meg nem lehet könnyen betölteni a helyét, orvoshiány van. Következtetés: a tanároknál, takarítóknál azért nincsen hálapénz, mert náluk nagyjából piaci bér van. Az orvosoknál nem. Nincsen olyan, hogy valakinek JÁR a magasabb bér. Az bizony ki kell harcolni. Annyit kap, amennyit a munkája az adott piacon ér. Vagy legálisan, vagy illegálisan. Abban a pillanatban, hogy tanárok és takarítók ezrei mondanak fel és vándorolnak nyugatra, hogy ők nem hajlandóak ennyiért melózni, vagy te is azon gondolkozol, hogyan vesztegesd meg a tanárt, hogy a gyereked jobb oktatást kapjon, onnantól lesz magasabb bérük a tanároknak is. Addig ennyi JÁR, ennyi a piaci bér.

Haloperidol 2014.09.28. 19:34:51

@Sir Galahad: "Úgy egyébként meg: ugyanez a helyzet a kedves doktor urat feljogosítja arra, hogy ne adózzon a hálapénz után?"
Neked furcsa fogalmaid vannak az eltitkolt jövedelemről. A hálapénz lényege az illegalitás, az adómentes eltitkolt jövedelem. Természetesen SENKI nem jogosította fel az orvost arra, hogy ne adózón utána. De nyilván csak az után lehet adózni, amit a NAV le tud nyomozni, illetve az orvos bevall. Amíg el nem érik azt, hogy amit a beteg most az orvos zsebébe ad, az számlaköteles, legális jövedelem legyen, addig az orvos nem fog adózni. De azt már fizetős egészségügynek hívják ám..

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.28. 20:39:20

@Haloperidol:

"Következtetés: a tanároknál, takarítóknál azért nincsen hálapénz, mert náluk nagyjából piaci bér van. "

Ez nem egészen így van.

A tanárokból azért kell ilyen kevés, mert egy emberrel végeztetik kettő munkáját úgy, hogy a végletekig telezsúfolják gyerekekkel az osztálytermeket. A szülő hiába adna hálapénzt, nem lehetne megoldani, hogy a gyereke normális "ellátást" kapjon. Minimális hálapénz ott jelenik meg, ahol a tanár "feketén" foglalkozik diákokkal, a saját lakásán.

Szaktanár meg csak akkor mehetne külföldre tanárnak, ha az első perctől anyanyelvi szinten beszélné a nyelvet. A tanár ugyanis - az orvossal ellentétben - a TELJES munkaidejében kommunikál a "pácienseivel" ráadásul az ő szakmájában nincs ott közvetítő nyelvként a latin.

A takarítók meg már régen nem közalkalmazottak szerintem, ha vannak még egyáltalán, és nem a tanárok dolga lett a takarítás.

reepach 2014.09.28. 21:36:42

150 ezer agyműtétért? Nevetséges, ennyiért én be sem mosakszom!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.09.28. 21:58:13

@reepach: azért egy kamradrainage simán megvan ennyiből :)

zünüke 2014.09.28. 23:28:27

A harminc milliárd forint egy kissé el van túlozva-szerintem.Az nem létezik,hogy ebben a mostani nyomorban a betegek ennyi pénzt kitudnának csengetni az orvosoknak, ez kizárt.
Valamennyi biztosan "becsúszik a zsebbe"de az az ő dolguk (meg a betegé :D)Ki az a balfék, aki lekörmölné az adóbevallásában,hogy X évben ennyi és ennyi hálapénzt kapott a betegeitől?? Csak nincs ilyen...

Canári47 2014.09.29. 10:39:25

A sok vidékies beszéd formát csak vidéken jobban megértik mint a fövárosban !!!

mnika88 2014.09.29. 14:52:05

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Ha tényleg adómentes 150 ezerig,akkor végtére is jogosan nem adóznak belőle.

Kinek jut eszébe colonoscopiáért hálapénzt adni?:D Még "hálálkodjak" azért,mert colonoscopot nyomtak belém??:D Beteg világban élünk...

Sir Galahad 2014.09.29. 16:37:14

@Haloperidol: Semmi baj, de akkor ne tessék sírni azért, mert más is adót csal azért, hogy jobban éljen.

she_wolf 2014.09.29. 20:15:22

@polyvinyl:

"Minimális hálapénz ott jelenik meg, ahol a tanár "feketén" foglalkozik diákokkal, a saját lakásán."

Nem akarlak én tégedet bántogatni:) Tényleg nem. De ezer éve mikor ker. éreccségire készültem és úgy voltam vele, hogy egye fenyő, nem rokkanok bele, ha a tanerőt felkeresem némi szálkásítás végett, az a minimális 2x45 perces alkalom nekem két ropogós ezresembe került (2001-et írunk). Számla nélkül, plusz egy nagy flaska jéger. Ha kukacom is lenne, még virágot is elvárt volna a drága:)

Ez csak egy kis színes adalék, és szintén csak miheztartás végett:)
Még mielőtt könnyeket hullatunk egyik-másik túlhajszolt "nemszakmunkásképzőzött" embertársunk sanyarú sorsa miatt, vagy elsárgulva pislogunk a javaira...

zünüke 2014.09.29. 23:06:14

@mnika88: Hogy kinek jut eszébe colonoscopiáért hálapénzt adni? Mondjuk aki sem a félelemtől,sem a fájdalomtól, nem szándékozik beszarni. :D

mnika88 2014.09.30. 06:50:22

@zünüke:
:) Akkor előtte kéne adnia,nem?Mondjuk tök mind1,szar lesz mindenképp a vizsgálat.:) 20-30 ezernél meg jóval többet kell lecsengetni,ha altatásban akarja.:)

she_wolf 2014.09.30. 16:26:21

@Canári47:
Ha zongorázni tudnám a különbséget a régiónkénti nyelvjárás és a gyatra helyesírás közti különbséget farkam lenne, és Chopin-nek hívnának:)

she_wolf 2014.09.30. 16:28:22

@mnika88:
Ha előtte adod, akkor megvesztegeted. Na, EZ kinek jutna eszébe?:)

mnika88 2014.09.30. 17:37:10

@mig54:
Én simán megvesztegetném egy fájdalmatlan colonoscopiáért,sőt,le is smárolnám,ha ezen múlna... :D
Már 3x próbálták nekem,senki nem tudja megcsinálni a vizsgálatot.:)

she_wolf 2014.09.30. 17:56:26

@mnika88:
Ezek után meg kell kérdeznem: Te melyik bolygóról jöttél?:)
Hiszel a reinkarnációban? Én sem, de előző életünkben valószínűleg utálatos nőstények voltunk valami önkényúr oldalán:) A következőben mik leszünk?:D

mnika88 2014.09.30. 18:18:33

@mig54:
:D Ezen most jót nevettem! :D
Lehet,fáradt vagyok már,de ezt" az utálatos nőstényt valami önkényúr oldalán"hogy értetted? :)

she_wolf 2014.09.30. 19:09:46

@mnika88:
Úgy, hogy "előző" életünkben biztosan nagyon gonoszak lehettünk, ha most mindketten olyan puruttyaságokkal küzdünk, amik hallatán még az orvosok sem biztosak semmiben:)
Neked a különböző kórságaid, nekem meg olyasmi, amire egy Aszpirin nem megoldás. Sőt, igazából még nincs rá tökéletes megoldás, csak remény.
De ahogy látom, a humorunk töretlen, és ez jó:D

mnika88 2014.09.30. 20:06:10

@mig54:
:D :D Én tök egészséges vagyok.:D "1-2 "bibije mindenkinek van,nem?
Különben sincs egészséges ember,csak rosszul kivizsgált beteg.:))

Canári47 2014.10.02. 09:53:57

@mig54: Mi akar ez lenni ??? >>>...melesleg ... meg "külföldiül"...matekozás/v.valami matyukázás akart-e lenni meg,h.ollozta-e vagy agy-bajos-e ...vagy inkább az utobbi lenne ... csodálatos a kifejezés-mód v. valami mondaní való akart ez lenní mert mint utobbi ... nem lehet érteni mire utal,talán "külföldiül" akar magyarázkodní,v.nem lenne igaz a hála pénzhez való jogosultság (???)ami tátongó zsebekbe való csusztatásra vár (a hazai orvosi ellátásban)ami "külföldiában" ismeretlen fogalom !!! Továbbá ... lehetne értelmesebben is fogalmazni(hiszen otthon vagy - magyarok között)... ha már továbbra is itt fog ücsörögni !!!

she_wolf 2014.10.02. 16:58:04

@Canári47:
Meg sem próbállak megérteni. Ilyen szótár a világon nincs:(

reepach 2014.10.03. 08:49:33

@mig54: Ilyesmit néhány évvel ezelőtt a kínai kütyük (nyelvet nem ismerő fordító által) magyarra átültetett használati utasításában lehetett olvasni. Illetve néhány beteg delirózsi kredenc közben hadovál hasonló módon...

she_wolf 2014.10.03. 16:51:49

@reepach:
A 3 felkiáltójelet simán fordítom én is elsőre, mert egy zseni vagyok:)

Canári47 2014.10.05. 11:02:39

@mig54: ... számitottam rá,félnótás vélemény !!!Még sokat kell tanulnod,h.legalább annyit tudjál mint amennyit mások felejtenek !!!Továbbá ne eröltesed magad mert senki nem érti mit dünnyögsz,a zsargon beszédet nem értem !!!

she_wolf 2014.10.06. 20:36:26

@Canári47:
Aha. A zsargont nem, de pöpecül rövidíted a "hogy" szócskát:)
Tanulni sosem késő, de ezt szerintem te is jól tudod, hiszen cca. 8 hosszászólás a blog.hu-n és máris itt tartasz.

Mirella 2014 (törölt) 2014.10.07. 15:32:07

Egy doktornő hivatalosan 200 ezret keres nettoban. 100 ezer ft a lakáshitel. Valamiből élni is kell. Csak iphone telóval nyomul, ő is meg a 14 éves gyereke is. Minden januárban 1 hét sielés Ausztriában, márciusban 4 nap sielés Szlovénba, vagy Szlovákba. Nyáron 1 hét tengerpart. Idén Horvátba, tavaly Törökben. Most vett 6 millióért kocsit. Kp-re. Nem értem hogy jött ki a matek. Bevallom matekból mindig is gyenge voltam. Biztos azért nem jönnek ki nekem a számok.

csakmotyogok 2014.10.07. 17:42:46

@Mirella 2014: Van házastársa...csakládja...párja aki eltartja.. a hálapénz összege simán osztható 10_el.

she_wolf 2014.10.07. 20:12:04

@Mirella 2014:
Honnan tudod, hogy mennyi a nettója, és mennyi a lakáshitele? És honnan tudod, hogy csak egy melóhelye van?

Mirella 2014 (törölt) 2014.10.08. 08:38:34

Ismerem. Erősen középszerű orvos. 1 munkahelye van, Férje 150-et keres. 200 négyzetméteres ház. 100 ezer törlesztővel. + rezsi, plusz nagylábon élés. Nem vitázni akarok, vagy ilyesmi, csak azon agyalok, hogy más is keres ennyit és mégsem jut el sielni/nyaralni, új kocsira se futja. csak hangosan gondolkodtam. leckét kéne vennem spórolásból.

she_wolf 2014.10.08. 10:36:40

@Mirella 2014:
Én is sok embert ismerek, de még a barátaimról sem tudom, hogy miből élnek.
Viszont "hallottam" már olyanról, hogy utazási iroda tulajdonosa - mint a családhoz nagyon közeli barát - jóvoltából nagyon kedvezményes utazás (ez konkrétan rólam és a férjemről szól, csak hogy ne az legyen már, hallottam valakiről, aki valaki nagynénjének az izéje mondta, hogy...izé..).
Más is keres annyit és nem futja sok mindenre mégsem? Ennek is lehet nagyon sok oka. Beteg/szerencsétlen/élősködő....családtag, bármi, amit egyszer megszívott, és kíséri egész életében, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy van egy passzió, aminek minden mást alárendelek. Meg a jó időben jó helyen vagyok/voltam. Bocs, csak járogat az agyam:)

Szóval az, hogy valamit tudni vélünk valakiről, még nem jelenti azt, hogy úgy is van:)

she_wolf 2014.10.08. 10:39:01

@Mirella 2014:
Bocs, nem szívózni akarok, de hadd kérdezzem meg: nálad mit takar, hogy valaki erősen középszerű? Egyébként a nettó 2 kilós fizu bruttósítva nem mutat csúnyán leírva.
Ezt ki-ki értse úgy, ahogy akarja:)

csakmotyogok 2014.10.08. 18:51:05

@Mirella 2014:Honnan tudod kitől és mennyit örökölt?? Középszerű? Még mindig jobb, mint a legtöbb ember itt kishazánkban' , aki a középszert sem üti meg . Amúgy Ezen visítva röhögtem, a legtöbb nő nem tudja pontosan mennyit keres a férje ,de te tudod mennyit keres a másé..eszem megáll. Ezért tart itt a nemzet.

csakmotyogok 2014.10.08. 19:01:59

@mig54: N oigen ..most hogy belegondolok ha vki fogást keresne rajtam..évente 1,5- 2 hete töltök 1 grófi birtokon Németországban, álomszép helyen.1 büdös fillérembe sem kerül.Lehet van aki ezt jegyzi és téves következtetéseket von le? Tiszta Nagy tesó:))

she_wolf 2014.10.08. 20:43:29

@csakmotyogok:
Sárgulok:) Nagy tesó? Bakfitty! A szomszéd Bözse, az már igen! Isten szeménél már csak az övé lát többet:D

reepach 2014.10.09. 09:42:45

Nem kell irigykedni.
Ismerősöm vállalkozó háziorvos, havi 1 M körüli az OEP finanszírozás. Ebből kell fizetni a rendelő fenntartást-bérletet, asszisztenst, közterheket (Eü-nyugdij"járulék", szociális- és szakképzési hozzájárulás, SZJA, cégautó adó, iparüzési adó, ÁFA, TÁNYA) + egyéb költségeket (számítógépes rendszer karbantartás, egyszerhasználatos fecskendők-vérvételi eszközök, gumikesztyű, maszkok, inekciók, stb.).
Saját magának éppenhogy a diplomás minimálbér fizetést tudja kivenni. Persze, van valamennyi paraszolvencia, messze nem olyan összegű, mint ami az urban legendekben szerepel, de egy alsó középosztály szintű életvitelre elegendő. Bolond lenne bevallani meg adózni utána.

reepach 2014.10.29. 08:13:39

@micsoda?: Görögországban ágynemüt és élelmet is kell vinni a kórházakba a betegeknek.

csakmotyogok 2014.10.29. 10:02:40

@reepach: Ágyneműt lassan nálunk is. Tavaly szükségem volt egy 8 napos infúziós kúrára és fél 2-kor mikor megjelentem felvételre halálra sápadtak. Mivel ismertem az orvost kiderült az ijedelem oka. Nem volt már aznapra ágyneműjük. Megnyugtattam őket nem akarok befeküdni, mert előtte 1 évvel már 1 másik kórházban ambulánsan kaptam ue (csak ott még az infúziót is én vettem meg hó vége volt nem volt már az osztálynak gyógyszerkerete). Csak keressenek nekem 1 alacsony széket vagy kényelmes fotelt azt az 1 órát kibírom ülve utána meg hazakúszok. Egyébként ez nem a kórház bűne vagy a dokiké/ápolónőké mégis a többség őket szidja.

Canári47 2014.12.13. 10:37:01

@mig54: Te már beteg is vagy,vagy csak olyan fél-nótás fogyatékos,nincs kivel szorakozz/huzaskodj ??? Talán még anyád se vólt...ki jobb belátásra intett volna !!!Nem itt a hejed !!!

she_wolf 2014.12.14. 01:13:15

@Canári47:
Na mi van? Eljutottam végre hozzád nyelvész barátom?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása