A nővérektől éhen is halhatott volna

2014.09.14. 07:17

burntoutnurse.jpgAzzal jött elő némelyik nővér, hogy „majd ellátja saját magát".

Az én történetem több szereplős, mármint nemcsak velem történtekkel kapcsolatosan figyelhettem meg némely egészségügyi dolgozó betegek irányában tanúsított barátságtalan hozzáállását, bár ami az én esetem utótörténetét illeti, még azt is mondhatnám, hogy köszönöm, jól vagyok....10-ES SKÁLÁN 11. :)

 

De ettől függetlenül, ahogy a mondás is mondja, az éremnek is két oldala van és ilyenkor rá kell világítani korházi intézmények egyes hiányosságaira is, ami természetesen sok mindenből fakadhat. Ez lehet a sokat (és elismerem, jogosan) szidott egészségügyi rendszer állapota, de ugyanakkor nem lehet elsiklani egyéb, emberi erőforrásbeli tényezők felett még akkor sem, ha tudjuk, hogy a hazai egészségügyi dolgozók bérezése és az őket foglalkoztató intézmények finanszírozása még az uniós átlaghoz képest is nagyon alacsony.

 

Nekem 135 napig "volt szerencsém", hogy betegként 2 kórházban is tanúja legyek anomáliáknak. Így megismerkedtem betegtársaim lévén is emberi sorsokkal és tragédiákkal, ami utóbbi nem is inkább a saját betegségükből adódott, de erre inkább most nem térnék ki. Korházban lévő hosszú tartózkodásom története szinte egy kisebb regényt is ki tenne. Nagyon sok minden, dátumszerűen is megmaradt a fejemben, főleg ami a rehabilitációm fontosabb állomását illeti: mikor vittek át a mozgásszervi rehabilitáción másik kórterembe (2013. december 20.), mikor tettek először a saját járókeretemhez (január 7.), első kecskeméti kontroll (január 16.), folyósón történő séta először (február 3.), fixateur kivétele (február 26.), térdem intenzívebb tornáztatása (március 4.), második kecskeméti kontroll (április 3.).

 

Súlyos, két csontot is érintő lábtörésem után a kecskeméti kórházban műtöttek meg. A törésem helyzete és alkatom miatt fixateur-os rögzítést kaptam. Emiatt mozgásom korlátozott volt, ezért a 7. napon (2013. december 9.) átküldtek rehabilitáció céljából a Kiskunfélegyházi Városi Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályára. Ezen osztályon belül a 129 nap során különböző állapotú betegekkel találkoztam. Köztük voltak, akik kevésbé súlyos, gerincet vagy más csontot érintő vagy reumatikus jellegű problémáik miatt könnyed, 3 hetes kezelésben részesültek, csípőprotézis-műtéten átesett és/vagy ráváró betegek és olyanok is, akik hozzám hasonlóan végtagtörésük miatt kerültek be. Stroke-on átesett betegek is voltak itt, állapotuk miatt némelyiknél több hónapos kezelés volt szükséges.

 

Főként a korábban agyvérzésen átesett betegeknél lehetett észrevenni, hogy némelyik nővér igen könnyen elvesztette a türelmét. Egyik ilyen páciensnél a betegség főleg a bal oldalát érintette, ezért ő a bal kezét nem tudta használni, csak legfeljebb korlátozott módon, megfogni nemigen tudott vele dolgokat. Az evésnél emiatt is ütközött akadályokba, pláne mivel a bal keze volt korábban a jó keze (vagyis balkezes volt), ezért az egészségesebb jobb kézzel nem annyira bánt jól. Emiatt az evés sem ment könnyen neki, kellett segítség, főleg az első napokban. Ha nem lett volna olyan betegtársam a kórteremben, aki járóképesebb állapotban volt, többször éhen maradt volna. Ilyenkor volt, mikor nem egy nővér kifogásolta, hogy miért szólunk nekik segítségért, majd ellátja saját magát. Hivatkoztak más betegekre arra utalva, hogy más is ellátja magát ugyancsak ilyen állapotban (anélkül, hogy ismernék annak is a pontos korelőzményét, miközben azt is tudhatnák, hogy egyik stroke-os beteg sem egyforma, van agyi rész, ami bizonyos készségekért, logikai gondolkodásért felel, míg másik része a verbális kommunikációban játszik szerepet és ettől függően a páciensek bizonyos képességei is eltérhetnek, hogy melyik agyi területet érinti az agyvérzés). Hát, némelyik nővér dumálni azt nagyon tudott, az biztos, így náluk is jobban e képességben szerepet betöltő agyi terület dominált. Ilyenkor a nővérnek is könnyebb volt kifogással élni, amikor egy másik betegtársba szorult annyi emberi jó érzés, hogy jelez neki, amikor azt látja, hogy egy kézzel, kanalat úgy használja a betegtársa, hogy a nyelével lefelé és arról is leesik a darált hús fele, amivel nagy nehezen bele tudott nyúlni a pohárba, amit meg sem tudott tartani a másik kezével. Ilyenkor is azzal jött elő némelyik nővér, hogy „majd ellátja saját magát”. Figyelnie kellett rá azért is, mert könnyen „cigányútra ment neki a falat”, ezért katonákba kellett vágni neki a reggelit és a vacsorát. A nővérek ezt sem érték fel ésszel sokáig, az egyik alkalommal, a vizitnél az orvos tanúja volt egy ilyen félrenyelésnek, akkor utasította ő is a nővéreket, hogy falatokban vágják fel a betegtársam ennivalóját. Amit némely nővér teljesített, némely nővér nem….a doktornő utasításának ellentmondva, ami nálam is megmutatkozott, persze más dolog kapcsán. Igaz, azzal is érveltek, hogy nagyon sok betegnek kell segíteni, így ők nem tudnak mindenkit ellátni, bár ennek a magyarázkodása is eltartott nem egy esetben legalább fél percig-1 percig, miközben ennyi idő alatt én magam megtudok kenni egy kenyeret és utána még katonába is eltudom vágni.

 

Némely nővér az én esetemben is túl elhamarkodottan ítélkezett és emiatt is kerültem nem is egyszer megalázó szituációba. Igazából azon csodálkoztam, hogy miért nincs a kezelőorvos lévén egy úgymond „kapocs” a nővérek és gyógytornászok között, aki felvilágosítaná az előbbieket a beteg állapotáról, hogy mire képes és mire nem. Így ellehetne kerülni azt, hogy a nővérek sztereotip, szubjektív módon, az ösztöneikre hagyatkozva ítéljék meg a beteg állapotát.

burntoutnurse.jpg

Én is emiatt kerültem nem is egyszer konfliktusban nővérekkel. Egyik alkalommal (márc. 6.) véletlen rosszul értem földet a Bemer-ágyról, amikor leemeltek róla. A jobb térdem még elég érzékeny volt és mikor a jobb lábammal előbb értem le, a súlyom nagyrész inkább ezt a testrészt érintette. Ez után néhány napig annyira érzékeny volt a lábam, hogy ez a jobb térdem tornáztatása során is megmutatkozott, de szerencsére ez nem sokáig vetette vissza a rehabilitáció folyamatát. Este, mikor említettem a nővérnek, hogy elég érzékeny a térdem, emiatt nem tudok olyan fürgén az ágyban a lábamat arrébb vinni, erre nem tetszően megjegyzi nekem, hogy: „Rehabon vagyunk…”. Ja..persze, hogy tudtam, hogy ott. Hisz elvégre a rehabilitációm is haladt rendesen, nem hiányzott a nővér részéről ez a rosszindulatú megjegyzés. Kíváncsi vagyok, hogy ha 12 hétig az ő térde nem hajlott volna, akkor mennyire lett volna érzékeny rá.

 

Néhány nappal később, másik alkalommal, amikor a nővérek számára is nyilvánvaló volt, hogy az alkatom miatt beteghordó segítéségére voltam szorulva az ágyba történő visszaemeléshez, a nővér azt mondta (mikor kértem tőle az ágytálat éjjel), hogy úgy látja, a járásom jól megy a folyósón és így egyedül is ki tudok menni a WC-re. Arra már nem mondott semmit, hogy miképp tudnék visszamenni az ágyra, amikor a jobb térdem sem hajlott még rendesen. Igaz, később kihozta nekem az ágytálat, de még közben még megjegyezte nekem, hogy ne magyarázkodjak. Ugyancsak néhány nappal később (márc. 29.) másik nővér pedig még engem nevezett lustának, amikor én csupán csak azt hoztam fel neki, hogy majd az aktuális tusolás után beteghordóknak kéne visszaemelnie engem, ahogy a kezelőorvosom utasításba adta egy másik, épp helyettesítő gyógytornász javaslata alapján, mivel ő nem látta biztonságosnak a visszatérésem az ágyra egyedül, saját erőmből. (Én lusta…mikor jó, ha aludtam egy nap összesen 6 órát és én még ezzel sokat is mondtam. ) Majd amikor nagy nehezen visszamentem az ágyra a beteghordók segítsége nélkül, közben meg rosszindulattal még meg is jegyezte a nővér, hogy „nehogy aztán elessen, hogy ebből nekem bajom legyen.” (Mit is lehet elvárni ettől a nővértől, aki korábban még a gyógyszeres dobozokat is volt, mikor összekeverte és a fixateuros sebemet sem tudta volna normálisan lekezelni, ha én nem figyelek oda, de ezt inkább hagyjuk… ) Sajnos ezen a hétvégén igencsak meg kellett tornáztatni a vesémet, mert 48 órán keresztül nem voltam WC-n, mivel nem biztosították nekem az ágyba történő biztonságos visszatéréshez a beteghordókat.

 

Természetesen, ahogy jeleztem is, az éremnek is két oldala van, így ki kell emelni azokat is, akik nővérként (és nemcsak nővérként) önzetlenül végezték munkájukat, akiknek jár a köszönet. És természetesen szeretném külön, kiemelten megköszönni áldozatos munkáját dr. Gera László főorvosnak, aki Kecskeméten megműtött, dr. Fekete Róbertnek, aki a rehabilitációs osztály főorvosa, dr. Lugosi Henrietta adjunktusnak, aki ugyanitt a kezelőorvosom volt és nem utolsósorban KOVÁCS BETTI gyógytornásznak, aki a lábam tornáztatásával a legközvetlenebbül hozzájárult az eredményes és sikeres rehabilitációmhoz.    

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LHedvig 2014.09.14. 11:01:41

Itt talán nem is annyira nővérekről van szó. Emberekről, akik között van jó s van gonosz és jellemekről. De aki rossztermészetű leányzó, ne menjen nővérnek. Aki meg gonosz és hatalomvágyó, főleg ne. Sajnos elhiszem az egészet, mert volt saját tapasztalatunk. Nagyhírű budapesti szakintézetben, a férjemnek minden alkalommal 500.-Ft-ot kellett adni a takarítónőnek, hogy kimehessen a mosdóba, mert a wc minden alkalommal körül volt pisilve. A mosdóról és a zuhanytálcáról inkább nem beszélnék. A főnővér és a gondnok nemigen foglalkozott a tisztasággal, kizárólag főorvosi vizit előtt.

mildi 2014.09.14. 11:31:44

tl;dr

najó, mégis: jézus!
valld be, azért írtad meg, hogy mi is szenvedjünk, mikor olvassuk.
ez a fogalmazás...mint körömmel a táblát. brr.
minden együttérzésem, de az ilyen modoros, "nagyon szépen és szabatosan akartam fogalmazni" írásokkal ki lehet zavarni a világból. mert általában minden lesz, csak szép és szabatos nem :(
akinek nem megy, az égre!, ne kínlódjon vele. ne akarjon szépen és szabatosan fogalmazni. ez nem magyaróra, itt senki nem irodalomtanár, nem fogjuk leosztályozni.
egyszerűen, érthetően (és tömören!) is le lehet írni a történteket. próbáljátok meg. és szarjatok a nyelvhelyességre/sztenderd dialektusra (úgy se megy ;) ), máris nem lesznek mondatszörnyek.

Alaister Grand 2014.09.14. 12:36:44

Szörnyű, szörnyű, szörnyű írás. Hosszú, terjengős, körülményeskedő.
Képtelen vagyok végigolvasni, fizikai kínt okoz.

töpörtő 2014.09.14. 12:54:51

@LHedvig: Nem 500ft kellet volna adni,hanem akkor és ott főnövér,betegjogi képviselö ha mindenki dugdossa neki a pénzt bolond lenne rendesen megcsinàlni.

she_wolf 2014.09.14. 13:02:54

@mildi: Talán azért így írta meg, mert ő egy precíz ember? El tudom képzelni:)
Azért figyeld meg, ha valaki rövidebben foglalja össze a vele történteket, akkor óhatatlanul is kimaradnak olyan részek, amelyek fontosak lehetnek az egész megértéséhez.
Arról meg már nem is beszélve, hogy a kimaradt részekre utalva születnek meg a 300 hozzászólásos topikok, amikből a kommentelők szeretnék összegezni az eseteket. És azt se felejtsük el, hogy a poszter itt nagyon ritkán jelenik meg, hogy esetleg hiányzó infót pótoljon!:) Akkor jönnek a találgatások a kommentelők részéről, amik aztán jól elvisznek mindenkit az erdőbe....
Amit a stroke-os beteg kapcsán írt, csak alátámasztani tudom, a családomon belül tapasztaltak alapján:( Nekem ezzel az írással semmi bajom egyébként, pont azért, mert szabatos:)

(...és szarjatok a nyelvhelyességre/sztenderd dialektusra (úgy se megy ;)...)
Bocs, de ezzel én nem értek egyet:)

mnika88 2014.09.14. 13:03:20

@mildi: @Alaister Grand:
Nem tudom,mi bajotok van vele.:)
Csak leírt minden körülményt,h értsük a felháborodását.Szerintem szépen,összeszedetten fogalmazott.Itt már úgy látszik senkinek semmi nem jó...

mnika88 2014.09.14. 13:04:24

@mig54:
Teljesen egyetértek veled!

she_wolf 2014.09.14. 13:04:56

@Alaister Grand:
Szerintem ne kínozd magad:)

she_wolf 2014.09.14. 13:15:44

@mnika88:

Nem jó itt sem a szájbarágós, sem az elnagyolt. Van ilyen, egyszerre mindenkinek nem lehet megfelelni.
Egyébként a poszter jól megijesztett most a rehab kapcsán, egy zabszem nem fér be....

bernivan 2014.09.14. 13:37:24

Nem kell félni senkinek sem, ez nem általánosítás, ahogy az írásban is jeleztem, az éremnek is két oldala van. Ez csupán csak néhány nővért érintő eset volt, abból az ott lévő tucatnyi nővér közül, akik ott dolgoznak és nagy része tisztességesen végzi a munkáját. Nem kell megijedni a rehab kapcsán sem és természetesen nem teljesen elítélő módon írtam a nővérekről, csak arra világítottam rá, hogy vannak esetek, amikor objektivitástól mentesen ítélik meg a beteg pillanatnyi állapotát.

mnika88 2014.09.14. 13:44:12

@bernivan:
Hogy sikerült így eltörnöd a lábad?

she_wolf 2014.09.14. 14:34:27

@bernivan:
Örülök, hogy jelentkeztél, ez ritka dolog errefelé.
Nem a nővérektől félek, hanem olyan dolgoktól, amik rám is várnak rövidesen (térdműtét és az azt követő rehab).
Ami a nővéreket és a kórházi körülményeket illeti...hát igen, lehetne mit javítani, lenne dolog bőven (pl.: a nővéreket felvételkor szelektálni, munkájukat értékelni). Csak az a baj, hogy tényleg ott tartunk lassan, hogy örüljünk, hogy egyáltalán vannak. Ez azért elég gáz:(
Anyósom van jelenleg hetek óta kórházban (stroke szövődmény, gyógyszerbeállítás), így van rálátásom ezekre a dolgokra, mert többnyire órákat töltök a betegágyánál, és óhatatlanul is tanúja vagyok néha egy-két dolognak.

she_wolf 2014.09.14. 14:37:42

@bernivan:
Elfelejtettem megkérdezni: hogy vagy most. Teljesen meggyógyultál?

mildi 2014.09.14. 16:17:47

@mig54:
nem a hosszával van a legnagyobb baj, (megvolt nekem a háború és béke meg a gyűrűk ura is :) hanem a körülményes, fontoskodó stílusával. túl- és körbemagyaráz, ettől is lett ennyire hosszú.
a sztenderd nyelvhasználattal meg úgy vagyok, hogy akinek nem megy, az inkább ne erőltesse plz. megteszi a sima köznyelvi. csak egyszerűen, mintha a szomszéd katikának mesélné.
(ha csak nem így fogalmaz irl is. de remélem, nem)

@mnika88: nagyon is összeszedetten. ide érzem az izzadságszagot, ahogy szedegeti össze (gonoszka)

oké, téma off. btw, no offense, semmi személyes, nem csak ennek a posztnak szólt az észrevételem, hanem egy általános kérés.

she_wolf 2014.09.14. 17:40:44

Nekem mindkettő kimaradt:)
Tudom hogy sokan nem szeretik a bő lére eresztett posztokat, de nem tud mindenki úgy fogalmazni lakonikusan, hogy abban minden benne legyen.
Ha úgy írná meg ahogy a szomszédnak mesélné, akkor még hosszabb lenne. Szerintem. A fontoskodást és körülményességet én nem éreztem benne, annál inkább azt hogy precíz, mindenre kiterjedő. És lám, (még) senki nem kötött bele a vele való bánásmódba, csak abba, hogy hogyan tárja elénk a mondanivalóját:)
A magyar nyelv szép, maradjunk ennyiben, peace!:)

hüpike 2014.09.14. 18:05:09

@LHedvig: ezt nem értem, a takarító néni pipilte körbe a wc-t? Mert ha nem, a kedves betegtársakkal kellett volna beszélni.

mnika88 2014.09.14. 20:50:46

Mondjuk ha az orvos utasításba adta,hogy falatokra kell felvágni a kaját,akkor mi az,hogy ezt valamelyik nővér nem csinálta meg?Vagy ha orvos azt mondta beteghordó kell a ágyba visszarakáshoz,akkor hogyhogy felülírta ezt a nővér?Függetlenül attól,h lusta volt-e a beteg,vagy sem.Úgy látszik a szokások kórházanként eltérnek.Nálunk is van olyan osztály,ahol speciel a főnővér irányítja az o.v.főorvost.:)
@mig54: Meg mered mütetni a térded?Az nem nagyon bátor dolog?Én ismerőseim közül 5/3-nak rosszabb lett,mint volt.Térdprotézis műtét volt.

LHedvig 2014.09.14. 21:47:01

@töpörtő: Elvileg igazad van. Lenne..., ha nem viszonylag hosszú bent tartózkodásra rendezkedtünk volna be. Gondolod, hogy a nővérektől, takarítónőtől nem kapta volna vissza? Nagyon naív vagy.

LHedvig 2014.09.14. 21:53:02

@mnika88: Hogy mi a gond a kommenttel? Az, hogy az orvosok összetartanak. Beszélhetünk betegjogi képviselőről, meg főnővérről, én azt láttam - tisztelet a kivételnek -, hogy a nővérek minden délután a látogatási idő alatt, mely elhúzódott 4-től 8-ig kb, keresztrejtvényt fejtettek, vicceket meséltek, kiosztották a vacsorát (1 szelet párizsi, 1 zsemle - a cukrosoknak is) és röhögcséltek. Ha jól felidegelem magam, még képes leszek leírni az Intézet nevét és nem akarok pert a nyakamba, mert bizonyítani nem tudok semmit. Hacsak azt nem, hogy a férjem meghalt.

she_wolf 2014.09.14. 21:56:10

@mnika88:
Anyósom sem tud egyedül, segítség nélkül enni, bár ez éppen az aktuális állapotától függ:( Van, hogy csak tartom neki a tányért ész ő megeszi belőle a kizárólag kikanalazható dolgokat (igen, a rántott húst is!, holnap pedig bablevest és diós tésztát viszek neki), de van, hogy etetni kell amikor rosszabb az állapota. A bal kezét szinte semmire nem tudja használni. Önállóan felkelni, járni nem tud. Már gondolkodtam rajta, hogy kiültetem a kicsi asztalhoz ami a kórteremben van, de azt az egyik beteg rekvirálta, úgyhogy ágyban kapja a kaját, felültetve a háttámla segítségével. Ez van.

Ez nem térdprotézis lesz, hanem artroszkópos műtét. Meg merem (meg kell!) csináltatni, hogy majd sacc/kb 15 év múlva protkóm legyen:( Ez van. De én bizakodó vagyok és szeretek új dolgokat kipróbálni:) Nem mintha nagyon akarnám, de a szükség törvényt bont:(

she_wolf 2014.09.14. 21:58:41

@mnika88:
"Én ismerőseim közül 5/3-nak rosszabb lett,mint volt."
Beszállok hozzád ismerősnek, javítani a statisztikán:) Látod milyen rendes vagyok?:)

LHedvig 2014.09.14. 22:00:43

@hüpike: Próbáltál már egy kardiológiai osztályon, ahol mindenki 2-3 vízhajtót kap naponta kapásból 80 éves emberekkel szót érteni? Még azt sem látja meg, hogy maga a wc hol van, nemhogy még célozzon is. Amúgy modern kórterem volt, saját fürdőszobával, ami azt jelentette, hogy 2 kórteremnek volt középen egy fürdőszobája 1 mosdóval, 1 wc-vel és egy zuhanyozóval. Képzeld el, milyen lehetett a nem modern... Ettől viszont az egész kórterem (6 ágyas) állandóan pisiszagú volt. Nem is baj, hogy csak ennyi volt a vacsora, a hányingertől úgysem lehetett volna enni.

Tempus.Anh 2014.09.14. 22:28:23

"Hát, némelyik nővér dumálni azt nagyon tudott, az biztos, így náluk is jobban e képességben szerepet betöltő agyi terület dominált..."

Nálad is, b+, nálad is...

Egy ekkora idióta szófosót hogy engedtek ide posztolni?

she_wolf 2014.09.15. 00:29:16

@Tempus.Anh:
Hát így:) Hámozd ki a lényeget,oszt jónapot!:D Én is így tettem. Most, hogy 5. hete kétnaponta járok be az anyósomhoz "vidékről" Budára, azért néha látok én is dolgokat. Hogy nem teszem szóvá - sem ott sem itt - az azért van, mert semmi közöm hozzá. Ami pedig az anyósomat érinti azt megbeszélem orvossal, nővérrel egyaránt. Eddig simán mentek a dolgok és remélem hogy anyósomat minél hamarabb otthon tudhatom:)

Foldes Gazda 2014.09.15. 01:12:43

az egészségügy így működik ::FIZETSZ VAGY MEGHALSZ .

Jim Raynor 2014.09.15. 12:10:47

@mildi: @Alaister Grand: @Tempus.Anh:

khm, a stilisztikával foglalkozó blogokon meg gondolom fikázzátok az orvosi tartalmat.

idióták.

Tempus.Anh 2014.09.15. 15:09:10

@turista a saját országában:
Éppen rád gondoltam, amint színes csíkokat pingálsz a körmeidre, pubi...

Tempus.Anh 2014.09.15. 15:10:25

@Jim Raynor:
Többen is vagytok? Szerintem elég, ha egyszerűen úgy írod alá, egyes számban, hogy: idióta.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.15. 15:37:12

Örök tanulság, hogy a bajok MEGELŐZÉSE a legfontosabb. Vigyázunk magunkra, például nem hízunk kétmázsásra.

Tőlünk nyugatabbra egyébként a beteg etetése-itatása, ágytálazása, pelenkázása, kísérgetése NEM a szakképzett nővérek feladata. Ahhoz ott az ő órabérük túl drága.

Inkább ezért tessék verni az asztalt, hogy nálunk miért nincs pénz arra, hogy ne műszakonként 2-3 nővérre szakadjon rá 20-40 beteg összes nyomora.

Meg tessenek persze befizetni az adókat meg a járulékokat is, hogy legyen pénz az eü-ben alkalmazottakra, de ezt már számtalanszor leírtam.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.09.15. 15:41:27

@LHedvig:

" Próbáltál már egy kardiológiai osztályon, ahol mindenki 2-3 vízhajtót kap naponta kapásból 80 éves emberekkel szót érteni? Még azt sem látja meg, hogy maga a wc hol van, nemhogy még célozzon is."

Piszoár mindenhol van, nem kell sehol a ráülős vécébe beletalálni.

mnika88 2014.09.15. 15:49:01

@Tempus.Anh:
Amiért leírta a meglátásait (pöppet hosszabban) rögtön idióta szófosó???Akkor ez néhány itteni kommentelőre is igaz,nem? :D

mnika88 2014.09.15. 15:55:07

Jajj,nagyon bocsánat az offért,ami jönni fog,de a neten nincs róla elég infó...Mennyire fájdalmas egy izombiopszia??? Még sohasenem biopsziáztak meg.:(((

she_wolf 2014.09.15. 16:15:36

@mnika88:
Ahogy én gondolom: kicsippentenek egy picit a husidból, megmikroszkópozzák, anyagozzák, elemzik, papírozzák. Te kapsz valami érzéstelenítő cuccost (kokaint ne remélj!:D), nem fog fájni. Szerintem többet nem érdemes tudni akarni:)
Ha a neten nincs róla elég infó, akkor az valószínűleg azért van, mert nincs több, amit érdemes tudni róla. Neszarjbe, béke van!:)

mnika88 2014.09.15. 16:34:57

@mig54:
Ezt most elképzeltem,ahogy leírta és egy barkács-szakkör jutott róla eszembe.:D :D
A menete nagyjából le van írva,de hogy ez mennyire fog fájni a husikámnak és nekem,na ez nem derül ki.Ismeretlentől meg tartok. :(
Má'beszartam...:D

a klan 2014.09.15. 16:45:43

kor mondat
or mondat k
r mondat ko
mondat kor
ondat kor m
ndat kor mo
dat kor mon
at kor mond
t kor monda
kor mondat
or mondat k
r mondat ko
mondat kor
ondat kor m
ndat kor mo
dat kor mon
at kor mond
t kor monda
kor mondat
or mondat k
r mondat ko
mondat kor
ondat kor m
ndat kor mo
dat kor mon
at kor mond
t kor monda

she_wolf 2014.09.15. 16:52:37

@mnika88:
Ne magázz, mert megharaplak!:)
Montamkapolszurit!:D
Legfeljebb az lehet kicsit kellemetlen.

(Bár amikor én EMG-ENG vizsgálaton voltam ésmegláttam azt a nyársat amit a doktornő a combomba, meg a lábszáramba készült szúrni azt hittem, leájulok az ágyról, pedig nem vagyok beszari, és orvosi eszközt is láttam már nem keveset:D)

Az ismeretlentől meg nem kell félni, nyugi! Tudom hogy sok bajod van, legalább ennek ne reszketve menj neki, okés?:)
A husikád legfeljebb akkor érzi majd magát kényelmetlenül, ha elhussan az érzéstelenítő hatása. Ha a véralvadással problémád van, azért nem árt előre szólni, de ezt te is jól tudod.
Úgyhogy tedd tisztába magad és többet neszarjbe!:D

she_wolf 2014.09.15. 16:55:15

@a klan:
Ilyenkor sajnálom, hogy bezárt az OPNI.
Eltévedtél, kisgyerek?

mnika88 2014.09.15. 17:03:18

@mig54:
Véletlenül magáztalak,a "leírta" szóról lemaradt a "d".:D Az utcán menet közben írtam.:)
Neked is volt EMG-d??? Vagy az EMG-ENG más?Nekem az volt,amikor olyan tűt,drótot szúrnak be a karodba,vádlidba és először kis,majd maximális mértékben feszítened kell az izmot.Neked is?Engem lefektetett a főorvos,miután elájultam a karom vizsgálata közben.:D Ülni kellett,én meg miután már jó 8 perce tekergette a tűt a karomban,eldőltem mint a krumplizsák.:D :D Pedig én is bírom a strapát. :D

mnika88 2014.09.15. 17:04:28

@mig54:
OPNI bezárt,de a betegek köztünk maradtak.:))

a klan 2014.09.15. 17:11:09

ne sajnald
barmalyik pszichiatrian jelentkezhetsz

she_wolf 2014.09.15. 17:13:48

@mnika88:
Elektromyográfia és elekroneurográfia.
Részletesen itt:
bhc.hu/magan/szakrendelesek/neurofiziologia/

Hiányzó "d" megbocsátva:)

she_wolf 2014.09.15. 17:14:44

@a klan:
Csak utánad. Mert én ilyen udvarias vagyok.

she_wolf 2014.09.15. 17:15:26

@mnika88:
És azt tudod, hogy mennyi? Megfeküdtem tőle:(

mnika88 2014.09.15. 17:40:34

@mig54:
Hát akkor téged a hálózatra is rákötöttek.Nekem elég volt a sima EMG.Mondjuk dupláztam belőle. ^.^ Neked mutatott valamit?

she_wolf 2014.09.15. 18:10:24

@mnika88:
Mutatott. Nincs most időm megkeresni a leletemet, de egyébként is offtopik lenne:)
Ha érdekel, hátsó üzenetben elküldöm neked este, miután hazajöttem.

BelAmi 2014.09.15. 18:44:16

@mnika88: Orvos létére @Tempus.Anh minden eü-vel kapcsolatos blog-kommentjében ilyen bunkó módon védi a mundér becsületét. Fölényeskedik, kioktat, megaláz. Szégyelje magát! Viselkedése sértö az orvostársadalom tisztességes többségével szemben.

LHedvig 2014.09.15. 18:55:46

@polyvinyl: Itt nem volt piszoár és a szomszédos kórterem (vagyis amivel közös volt a fürdőszoba), női volt. De hagyjuk, legrosszabb emlékeim közé tartozik az egész.
Először arról volt szó, hogy megoperálják a férjemet, aztán azt, hogy mégse... egy rutin kivizsgálásra ment be, aztán kiderítették, hogy elzáródtak a koronária erei, mégis műteni kell, majd másnap reggel közölték vele, hogy hazamehet. A zárójelentésben az volt, hogy GYÓGYULT állapotban otthonába engedjük. Egy hét múlva itthon halt meg. 2 hónap múlva felhívott az Intézet, hogy rákerült a sor az operációnál... Erre lehet válaszolni? Még azt sem közölték a zárójelentésben, hogy előjegyezték műtétre.
Orvosokról vagy jót vagy semmit. Kaptak hálapénzt is, amivel tudom, hogy nem lehet megváltani egy életet, de arra gondoltunk, hogy legalább tisztességesen fognak eljárni, őszintén megmondják a véleményüket, nem mismásolják el a dolgokat. Nem lehet így intézni dolgokat, hogy műteni kell, nem, mégsem, mégis... A betegnek is van lelke, egy komoly műtéthez lelkileg is fel kell készülni és amikor hirtelen lemondják, nem azt gondolja az ember, hogy RÓLA mondtak le? Utána kap egy zárójelentést, hogy GYÓGYULTAN... A doktor urak persze erre is tudnak megnyugtató választ adni. Remélem. Minden ismerősöm azt javasolta, hogy pereljem be a kórházat, de azzal sem hozhattam vissza a férjemet.

neduddki21 2014.09.16. 15:39:37

@BelAmi: Két poszttal korábban már elismerte bunkóságát és bűnbánatot is gyakorolt, akkor, amikor gyermekének anyja írt egy posztot, amit ízekre szedtek a kommentelők. Úgy látszik, már elfelejtette, milyen, ha a hóhért akasztják.

Tempus.Anh 2014.09.16. 18:14:48

@neduddki21: Egy bűnbánásért pedig csak egy bűnbocsátó cédula jár, azt tudjuk még Luther idejéből, amikor a katolikus klérus túlkapásai következtében szétcsapott a katolikus egyházban és a semmiből megalkotta a protestantizmust.

she_wolf 2014.09.16. 21:01:09

@Tempus.Anh:
Miért van olyan érzésem, hogy Te itt csak szép lehetsz?:(

Tempus.Anh 2014.09.16. 22:14:34

@mig54: Erre most mit illik válaszolni?

she_wolf 2014.09.17. 08:44:40

@Tempus.Anh:
Semmit. Költői volt a kérdés. Bár lehet, hogy nem mindenben értünk héha egyet, azért tudnod kell: én nem bántalak:)

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2014.09.18. 08:09:39

Jó hallani pozitívat is a végén, én amondó vagyok, ha valaki csinál valamit adjon bele mindent, vagy ne csinálja frusztráltan.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása