Rettegek az altatástól

2014.08.12. 05:54

ID-10062260.jpgNem merem bevállalni az altatást már soha többé. Leéltem 65 évet, jöjjön, aminek jönni kell, de nem kockáztatok többet.

Tisztelt Praxisblog!

 

Tulajdonképpen én nem akarok senkit sem vádolni, csak tudni szeretném, mi történt velem egy altatásos vizsgálaton, egy magán klinikán. 2011. óta szenvedek nagyon erős hasi panaszokkal, többek közt. Azóta folynak vizsgálatok, illetve folytak, de feladtam. Kivették az epehólyagomat, de nem ettől fájt, és fáj a mai napig is. 2013-2014-ben, mivel hasi fájdalmaim mellett súlyos gerinbetegségek miatti fájdalmak is jelentkeztek, odáig jutottam, hogy napi 20 db Contramal 50 mg-os fájdalomcsillapítót szedtem a többi gyógyszereim mellett. Orvosaim, nagyon helyesen ezt túlzott mértékűnek tartották, így a fájdalomcsillapító gyógyszer helyett fentanil tapaszra ítéltek 2014-től. Ez is megérne egy külön fejezetet, de egyelőre még járok vele egy kört, mivel a hasi fájdalmaim megmaradtak, és a mellékhatások brutálisak, gyógyulni pedig nem gyógyulok.

 

2013. decemberében a gasztroenterológus doktor gyomortükrözéses és colonoszkópia vizsgálatra küldött. Mivel tudott a nagy fájdalmaimról és nem akarta ezt a vizsgálatokkal tovább fokozni, javaslatot tett egy magán klinikán történő altatásos vizsgálatra. A klinikán semmiféle, az altatással kapcsolatos vizsgálatra nem küldtek. Megtörténtek viszont otthon a szokásos előkészületek. A vizsgálat előtti napon megkért az aneszteziológus, hogy vigyem el az eddigi betegségeimről a leleteimet, mert úgy tudja, hogy az altatásom kockázatos. Elvittem, kikérdezett. Másnap beöltöztettek. Az öltözet ebben az esetben lényeges momentum, mert csak ez volt az egyetlen árulkodó jel, hogy valami történt közben velem. Tehát az öltözet elől zárt, hátul teljesen nyitott köpeny féle volt. Közben a gasztro orvos kérte a laboratóriumi leleteket, de hát olyan nem volt, mivel senki nem küldött, beutalót nem kaptam.

 ID-10062260.jpg

Ennek ellenére elkezdődött a vizsgálat. A szokásos ceremónia közben a vénámba szúrták az altatószert, arcomra helyezték az oxigén maszkot, és ekkor két elhúzódó sípolást hallottam. Olyan volt, mint a filmekben, mikor a szívmonitoron egyenes csíkban fut a szívgörbe. Mit mondjak, megijedtem, és főleg azért, mert ekkor körülöttem felélénkült az élet. Egyre jobban kezdtem szédülni, és mielőtt elájultam, azt láttam, hogy a fejem fölött megjelenik egy hosszú vékony olló.. Hogy mi történt közben, nem tudom. Arra ébredtem, hogy szólongatnak, kérdezgetik, mit érzek, hogy érzem magam. Csak a fejem kóválygott és kábának éreztem magam.

 

Felvittek ágyastul a szobába, ahol menyem várt rám. Az orvos elég szűkszavú esetbeszámolót tartott, nővér elég ritkán jött a szobába, gondolom, kintről azért kamerán keresztül figyelték az állapotomat. A lényeg a lényegben, hogy menyemmel ekkor fedeztük fel, hogy a hátul nyitott, és elől zárt köpeny elől a hasamig fel volt vágva. Elég kába voltam, így nem tudtam ennek a jelentőségét felfogni és azonnal kérdezni, menyem pedig nem kérdezett semmit, igaz, alkalom sem volt rá. Azóta csak töröm a fejem. Beszélgettem egy két orvossal, de mind a mundért védték, hiába mondtam, hogy nem akarok semmiféle bonyodalmat, örülök, hogy megúsztam...

 

Ma ott tartok, hogy félek az altatástól. E hónapban kellett volna befeküdnöm nőgyógyászati szövettani vizsgálatra, természetesen altatásban végezték volna. Kénytelen voltam elmondani mind a nőgyógyásznak, mind az altató orvosnak, hogy mi történt velem decemberben, és hogy nagyon aggódom. Ők javasolták, hogy kérjem meg az orvost, írja le, mi történt akkor. Mondtam, hogy már írtam emailt az orvosnak, de nem válaszolt rá. A szövettani vizsgálat állami klinikán történt volna. Itt is volt előbeszélgetés az aneszteziológussal, és készített egy EKG-t, melynél megállapította, hogy le van lassulva a szívműködésem. Elmondta, hogy ez a gyógyszerektől van, amiket szedek. Ennek ellenére azt javasolta, hogy a műtét reggelén vegyem be a szokásos gyógyszereimet, a fentanil tapasz sem gond, az AspirinProcet sem, egyedül a cukorgyógyszert hagyjam ki. Természetesen laborvizsgálatra ő sem küldött. Keddi napon volt a beszélgetés, következő hétfőre volt kiírva a műtétem. Lett volna addig még idő, hogy főleg az után az eset után el küldjön korrekt, műtét előtti vizsgálatra. Nem tette meg ő sem.

 

Így csütörtökön, hogy még időben legyen, levélben lemondtam a műtétet, természetesen ezeket az indokokat felsorolva. Nagyon tisztességes volt a nőgyógyász, felhívott telefonon és elmondta, hogy nincs semmi gond, elfogadja az aggodalmaimat, de egy hónap múlva még is menjek vissza vizsgálatra, és fogja kérni az aneszteziológustól a szükséges műtét előtti vizsgálatok beutalóit. Nagyon meghatódtam, az egyik szemem sír, a másik meg nevet. Nem merem bevállalni az altatást már soha többé. Leéltem 65 évet, jöjjön, aminek jönni kell, de nem kockáztatok többet.

 

Üdvözlettel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mnika88 2014.08.12. 08:58:25

Első körben megjegyzem,hogy (legalábbis a mi gastroenterológiánkon) kórházban is elvégzik altatásban,műtőben,anestessel a colonoscopiát,csak komoly indok kell hozzá.Ezért magánba nem kellett volna mennie.
Az szerintem bátorság volt az orvosok részéről,hogy a fele vizsgálatokat kihagyva álltak neki altatni egy beteget...
Amúgy kedves posztoló jogod van kikérni az altatási jegyzőkönyvet!Abban minden bele van írva,milyen gyógyszert kaptál mikor,mi történt.Nekem is volt gondom altatással,nálam az anaesthesiológus hívta fel az operáló kórházam Anaesthesiológiai osztályát,vagy ambulanciáját és ő kért információt vagy a főorvostól,vagy attól,aki.altatott ezt már nem tudom a műtétem minden percéről.Igazából a mostani altatóorvosodnak lett volna feladata kideríteni mi történt!
Azt meg nem értem,hogy miért az anaesthesnek kellett volna laborba küldenie?A beutalókat a nőgyógyásznak kellett volna kiadnia(ekg,vércsop,vérvétel stb)és amikor ez mind megvan,az eredményekkel kell menni.altatóorvoshoz.Honnan a fenéből tudja így pl.vesefunkciódat megnézni?Pedig arról illik képbe lenni altatás előtt...
Szerintem vállald be a műtétet,gondolom abrasiod lesz,az nálunk 7 perc.Gyorsan túl leszel rajta.Én is félnék,biztos,sőt félek is,engem is műtenek 2 hét múlva úgy,hogy az előző két műtétem után olyan rohamokat kaptam,amit mai napig nem tudnak mi.volt,intenzív konzilíum,neurológia,semmi nem tudta megmondani.Most videóra veszik majd :)
Szóval fel a fejjel!:) Nehogy aztán vmi sokkal szörnyűbb dolog maradjon rejtve a méhedben,amit majd egy mégnagyobb beavatkozással lehet orvosolni,ha lehet egyáltalán.

az_igazi_trebitsch 2014.08.12. 23:52:33

"2013. decemberében a gasztroenterológus doktor gyomortükrözéses és colonoszkópia vizsgálatra küldött. Mivel tudott a nagy fájdalmaimról és nem akarta ezt a vizsgálatokkal tovább fokozni, javaslatot tett egy magán klinikán történő altatásos vizsgálatra"

?? Mi az, hogy "javaslatot tett"? Egy állami kórház orvosa nem javasolhat magánklinikát olyan vizsgálatra, amit a kórházban is el lehet végezni, legfeljebb ha ő maga is érdekelt abban a magánklinikában. Az más kérdés, hogy az orvosok nem szeretik az altatásos béltükrözést, mert a beteg nem tud jelezni, ha a műszer elakad, emiatt nagy a későbbi szövődmények kockázata.

Aztán: altatás és altatás között különbség van. Másképp altatnak egy tükrözésénél, szövetminta vételnél, és másképp egy komolyabb műtétnél. Az előbbiekhez nem kell feltétlenül részletes laborvizsgálat, többnyire csak egy EKG, és egy vércsoport megállapítás, amit a műtét közben is el lehet végezni, valamint a szedett gyógyszerek listája.

A gyógyulásnak egyik alapvető feltétele a beteg-orvos közti jó kapcsolat, és az orvosba vetett bizalom. Talán innen kellene megközelíteni az ön problémáját is....

Az a két sípolás és az azt követő ájulás valószínűleg szívleállás volt, a vágás a műtős ruhán pedig a defibrillátornak kellett, amit talán csak készenlétbe helyeztek, de az is lehet, hogy szükség volt rá. Nyilván azért nem adtak erről felvilágosítást, mert egy magánklinika nem szokott az ilyesmivel dicsekedni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.13. 00:49:32

Sajnos idősebb korban az altatásos beavatkozások sokkal komolyabb kockázata a POCD.

"The risk of prolonged postoperative cognitive dysfunction (POCD) is 10% following major surgery in patients of more than 60 yr of age. Increasing age is a risk factor and the incidence in patients of more than 80 yr of age may be as high as one in three."

"POCD significantly occurred in elderly patients who received general anesthesia
but did not in those who received regional vertebral analgesia with
sedation. This demonstrates that exposure to general anesthesia also
should constitute a major risk factor that can lead to POCD in the elderly. "

♔bаtyu♔ 2014.08.13. 09:03:44

"Egyre jobban kezdtem szédülni, és mielőtt elájultam, azt láttam, hogy a fejem fölött megjelenik egy hosszú vékony olló."

Hehe, Dr. Vesét kaptad ki, vágni szeret, nem varrni:)))

Pierr Kardán 2014.08.13. 09:23:50

Napi 20 kapszula Contramal (Tramadol) fájdalomcsillapító nem hatott????

Egyáltalán, lehet ennyit szedni? Ekkora adagban annyi ópiát van, hogy a beteg egész nap csak lebeg tőle...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.13. 09:36:22

.

A poszter keressen fel egy pszichiátert.

♔bаtyu♔ 2014.08.13. 15:46:27

@Pierr Kardán: Megegyezett a dokival, 50%-ot neki ad.

kertesz 2014.08.13. 15:59:22

A helyzet az, hogy nem csak testi kivizsgálásra van szüksége a történet szereplőjének, hanem lelkire is. A nagy mennyiségű opiát miatt (amit feljebb írtak) székrekedése lehet, de, mint ismeretes a cucchoz rendesen hozzá lehet szokni. Szóval kíváncsi lennék a lelki komponensre is, ami amögött a szörnyű testi fájdalom mögött rejtőzik....
A köpenyt pedig simán felvághatják, ha pl. katétert akarnak behelyezni...

mikka 2014.08.13. 16:23:09

65 évesen már meg lehet halni.
Ennyi problémával, fájdalommal és gyógyszer mennyiséggel fölösleges itt lábatlankodni.
Bulizni kell egy nagyot, elkölteni amit el lehet és kicsekkolni. Ennyi.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.08.13. 18:40:58

@Pierr Kardán: a max napi dózis 400mg (mások szerint 600mg) ennél többet fölösleges szedni. ha nem hat akkor át kell térni egy kategóriával erősebb ópiátra. mondjuk oxycodone/naloxone kombóra, ha ez sem elég akkor fentanyl/durogesic tapaszra

rikitiki 2014.08.13. 19:58:32

@kertesz: így van, a köpenyt felvághatják sok okból, akár ekg tappancs felhelyezése miatt is, de egy tisztességes auszkultációhoz (hallgatózáshoz) is

ollót szintén ezer dologhoz használnak, pl. leggyakrabban ragtapasz elvágásához

a szívmonitoron egyenes csíkban fut a görbe, ha valamelyik ekg tappancs leesik, vagy akár csak félig elenged és elválik, vagy leveszik (pl. áthelyezik máshová, de persze műtét végén is leveszik)

az altatás kezdetekor és befejeztével, már/még furcsa tudatállapotot hoznak létre a beadott gyógyszerek, amiből számtalan érzékelési, emlékezési "illúzió" alakulhat ki.

Pl. fentiekből következően, az egyébként teljesen eseménymentes altatások kapcsán két viszonylag gyakori panasz a beteg részéről, hogy megállt a szíve műtét közben, mert ébresztéskor leveszik az ekg tappancsokat, a szívmonitor aszisztóliát jelez, a beteg pedig féléber/félkómás állapotában ezt később olyan emlékként élheti meg, hogy műtét közben történt,
illetve szintén előforduló panasz, hogy a beteg egyáltalán nem is aludt a műtét alatt, mert pl. az altatóorvos számoltatott vele elalvásnál az alvás mélység megítéléséhez - a beteg 10-ig számolt majd elaludt, ébresztéskor pedig folytatta a számolást onnan ahol abbahagyta, és eljutott mondjuk 200-ig mire jobban magához tért a kórtermében. Ebből pedig az agy levonja a következtetést, hogy akkor ő nem is aludt, vagy nagyon nehezen aludt el...

Tehát a lényeg, hogy sok furcsa emlék jöhet létre altatás kapcsán, aminek egy része valós, egy része nem. (Leginkább nem)
Ezt pusztán a fentiekből nem fogjuk tudni megítélni.

Egy újraélesztést viszont nem fog senki megúszni "ép bőrrel", ott zúzódás lesz, izomláz lesz, torokkaparás lesz, fájdalom lesz utána, és általában feltűnik, hogy ébredéskor nem egyszerű kórteremben van az ember, hanem egy intenzív osztályon.

Kommentelő k.m.n. 2014.08.13. 22:10:21

A gyógyszerelést és egyebeket figyelmen kívül hagyva, csak az altatást nézve:

Jó eséllyel Propofollal altattak, aminél 5-10 másodperc alatt durmol a beteg. Vagyis a gyors eszméletvesztés teljesen természetes dolog.

KULCSMOMENTUM: Altatás bevezetésénél gyakran előfordul, hogy a beteg szívverése valamelyest lelassul (de abszolút nem kritikus mértékben), amit sok szívmonitor dupla sípolással (bár, a "csengetés" kifejezés jobban illene rá) jelez. Szerintem ezt hallotta a posztoló. (Megjegyzés: komolyabb bajnál a műszerek általában össze-vissza visítanak; vagyis kétfajta riasztási funkciója van a műszereknek.) Ha tartós a bradycardia, akkor kap a beteg egy kis atropint és minden megy tovább.
A "hosszú vékony olló" bármi lehet, ennek funkciójára inkább nem tippelek, de nem is tűnik lényegesnek.

Ébresztésnél mindenkit szólongatnak és kérdezik, hogy érzi magát, vagyis ebben sincs semmi "extra". Viszont ébresztéskor gyakran előfordul, hogy a beteg már le van kapcsolva a gépekről, ezért a szívmonitor és lélegeztető gép is riaszt a háttérben, miközben a beteg felébred és a homályos tudatával ezt másképp éli meg.

A köpenyt pedig bármi miatt felvághatták: leesett elektróda; tüdő hallgatása, hogy az intubáláshoz használt tubus jó helyen van-e.

Megjegyzés: ha komoly szövődmény lett volna altatás közben, akkor a beteg az intenzív osztályra került volna megfigyelésre, nem pedig a "szobába".
Az újraélesztésnek emellett valóban jól észlelhető nyomai maradnak, amit rikitiki már le is írt a válaszában.
Vagyis olyan nem lehetséges, hogy valakit "suttyomban" újraélesztenek, majd eltitkolják. Emellett a szövődményeknek illene szerepelni a beteg dokumentációjában, ami valóban megtekinthető.

jágör68 2014.08.16. 20:18:17

Egy kardiológiai kivizsgálás, 24 órás EKG meg vérnyomásmérés és terheléses EKG nem ártana. Meg esetleg egy kétoldali Carotis- Duplex.
Elsőre ezek ugranak be.
Csodálkozom, hogy a magánba nem javasolta az anesztes, több pénz lett volna az intézetnek is.
Persze kivéve, ha ez is csak egy bisz- baszektómiát végző ambuláns- egynapos "klinika"-
mondjuk az összes kb ezt tudja Magyarisztánban.
A Telki bezárt, mert az egészség nem ér annyit.

she_wolf 2014.08.19. 15:43:19

@jágör68:
Mi bajod az egynapos cuccal?

formed 2014.08.20. 04:33:33

@mig54: szvsz arra gondol, hogy a magánék megtehetik, hogy válogatnak az esetek között. Főként olyan beavatkozásokat vállalnak el, mely ambulanter/1 nap alatt kivitelezhető, viszonylag kevés kockázattal jár, és jó sokat lehet érte kérni. Amúgy én sosem értettem azokat, akik magánékhoz ragaszkodnak, mondván "ott profik vannak". A legtöbb magánpraxist folytató orvos ugyanúgy részt vesz az állami eü-ben is.
Contramal érdekes, kiváncsi lennék, h 50 mg, 100, 150, netán 200 mg-os volt-e az a húsz tabi.
Ami biztos, elvonási tünetekre számítani kell, esetleg depressiora is, ui. beleszól a serotonin reuptake-ba is.

telkoe 2014.08.20. 14:24:21

@formed:
A maganorvos reszt vesz az allami eu.ben, de a beteg hiheti hogy ott profibb ellatast kap, mert:
- a maganpraxis (pl fogorvos) jobb eszkozokkel, anyagokkal van felszerelve mint az allami eu

- maganpraxisban gyorsabban visszaut ha nem elegedett a beteg. Ez teljesen szubjektiv, mert lehet a beteg elegedetlen egy szakmailag toketeles allami eu. ellatassal mert a doktorbacsi nem simogatta meg a buksijat es ket orat kesett mert eppen elhuzodott egy mutet es elegedett egy lehuzasos felrekezeles utan is ha jol adtak el neki a dolgot.

she_wolf 2014.08.20. 22:42:48

@formed:
Köszönöm.
Csak azért kérdeztem, mert egy ún. egynapos sebészeti beavatkozásban lesz részem rövidesen. (elsődleges térdízületi arthrosis, kétoldali)
Perotézis beültetés (és a várólistákat tekintve) helyett inkább a "kulcslyuk" sebészetre szavaztam. Egy nap altt kivitelezhető, laikusan belegondolva kevesebb szövődménnyel jár(hat), kevesebb eszköz és ember kell(het) hozzá, mint egy térdprotézishez. Gondolom én, mint laikus.
Mindez kivitelezve teljes OEP támogatással, és térdspecialista által.
Tehát elméletben egyetlen fillérembe nem kerül. Persze, ez így nem teljesen igaz, mert igen, mint ahogy általában, most is lesz boríték. Arról nem is beszélve, hogy van még egy térdem, amire rövidesen szintén sor kerül majd, mert panaszos az is.
De nem akarok az idő elé menni....

she_wolf 2014.08.20. 22:48:12

@formed:
"Amúgy én sosem értettem azokat, akik magánékhoz ragaszkodnak, mondván "ott profik vannak"."

Ezt én sem értem. Magánék ugyanott tanultak, ahol az összes többi aki az államiban keccsöl. Semmivel sem profibbak mint a többiek. Szerintem. Igen, talán a felszerelést tekintve ez igaz lehet, de tudásban semmiképpen.

she_wolf 2014.08.20. 22:50:15

@formed:
Bocs, hogy megint zargatlak:)

"...odáig jutottam, hogy napi 20 db Contramal 50 mg-os fájdalomcsillapítót szedtem...)

írta a poszter.

mnika88 2014.08.20. 23:11:29

@mig54:
De van olyan,aki csak a magánban dolgozik.Nagyon sokan csinálják ezt.Szerintem az egyetlen pozitívuma ennek talán az,hogy ott tényleg mindent megtudsz beszélni,a legjelentéktelenebb dolgot is,mivel fizetsz,kénytelenek elviselni.:)
Mondjuk én nem tom,velem mindig beszélnek így is,hogy nem megyek magánba.Még sosem mentem úgy el,hogy kérdésem volt,max.ha kuka voltam.:)

mnika88 2014.08.20. 23:15:58

@mig54:
Jajj,Te is műtét előtt állsz?? Rajtam hétfőn fognak barkácsolni,altatással,aktuálisan én is úgy érzem magam mint a poszter,hogy meg fogok halni,de hátha nem.

she_wolf 2014.08.21. 00:25:29

@mnika88:
Akinél legutóbb voltam tökéletes volt abból a szempontból, hogy elmondta mindkét lehetőség lényegét. Úgy, hogy én is megértsem. Megvizsgált tüzetesen, kérdéseket tett fel, én válaszoltam. Mivel vittem magammal a korábbi leleteimet és a RTG felvételeket, azzal sem kellett még külön bajlódni. Türelmes volt, kimerítő válaszokat kaptam a kérdéseimre. Úgy döntöttem, Ő az én emberem.
Egyébként még nem tapasztaltam, hogy bármelyik orvos is hanyag, vagy lekezelő lett volna velem szemben. Nem mindegy, hogy milyen az orvos kommunikációja, de ehhez kell egy szintén normálisan kommunkálni tudó páciens is. Akár állami, akár magánpraxisról van szó. Nekem ez a véleményem.
Az alapvető hibát ott látom, hogy sok beteg okosabb akar lenni az orvosánál, és ha rájön hogy mégsem így van, akkor meg óbégat a tééébééére hivatkozva.

she_wolf 2014.08.21. 00:31:22

@mnika88:
Jaja! Látod, én még azt sem tudom, hogy altatnak-e, vagy csak deréktól lefele leszek "hulla"....majd megtudom. Nem aggódom ha mégis altatnak, mert jól tűrtem eddig, remélem, most sem gondolom meg magam álmomban:)
Ha pedig meghalok, elmondhatom magamról, hogy rövid, ám tartalmas életet életem:D

mnika88 2014.08.21. 07:06:07

@mig54:
Hát az engem nem vigasztal,h mennyit éltem eddig,azt a kb.2 évtizedet szeretném még gyarapítani...
Szval pánik,az van már most.Dehát ha meghalok,legalább kiteszik a fekete zászlót a kórház főbejáratához(remélem).
:)

she_wolf 2014.08.21. 14:20:54

@mnika88: No para! Nem lesz semmi baj, hacsak nem vagy valami egyéb bajjal is megverve, ami kockázatosabbá tesz egy altatást (és műtétet), mint alap helyzetben:)
(ilyen - olyan allergia, macerás vércsoport, etc...)

mnika88 2014.08.21. 17:11:08

@mig54:
Háhát ez már tárgytalan,nem mentem át az altatóorvosi vizsgálaton ma,nem lesz műtét.:(
Nem vállalták az altatásom,nagyon komoly volt a főorvosnő,nem akar veszélyeztetni,meg esetleg 5 napig gépi lélegeztetni.Most viszont nem tudom mi van,mert annyit azért megbeszéltünk,hogy az intenzíven megtárgyalja az esetem mégegyszer a szakorvosokkal.Most várom az eredményt az operatőrömmel.:/
Én bízok az altatóorvosban,ha azt mondja ne,annak oka van és örülök,hogy ennyire alapos,de mi lesz veleeem?:(

she_wolf 2014.08.21. 21:40:43

@mnika88:
Ha ennyire alapos, akkor ez is azt mutatja, hogy lelkiismeretes, és nem akar bajt sem neked, sem magának. Szerintem biztos meg tudják majd oldani úgy, hogy mindenki jól járjon. Fel a fejjel, és hessegesd el a pesszimista gondolatokat!:) Ne aggódj feleslegesen, mert az biztosan nem visz előbbre.
Tudom hogy én is csak a sztereotíp hülyeségeket nyomom most itt ezerrel, mert okosat nem tudok mondani, de hidd el, ártani biztos nem fognak neked!

mnika88 2014.08.21. 22:57:46

@mig54: köszi a biztatást és a "sztereotíp hülyeségeket" :)

srác7878787878 2014.09.03. 01:04:34

Engem is amikor műtöttek, nem altatásban hanem gerinc érzéstelenítésben, időnként besípolt a masina. S nekem is a hang olyan volt, mintha épp meghalnék. S akkor mondta az altatóorvos, hogy nyugodjak meg nincs semmi gond, csak azért sípol mert nem vagyok lélegeztetve és a lélegeztetőgép is így jelez időnként ezt jelezvén. De én is abszolút olyannak hallottam a sípolást legelőször mint a filmekben amikor a szív megáll. Úgyhogy bármi lehetett az a sípolás.

she_wolf 2014.09.04. 12:57:53

@mnika88:
Én is elhasaltam az altatóorvosnál:( Úgyhogy 1 napos sebészet kilőve, több napos kórház lesz az esetemből. Az alacsony thrombocyta és a közelmúltban bekövetkezett oesophagus varix ruptura (valamint az annak során alkalmazott sclerotizatio) elég kontraindikáció, így aztán ottalvós buli lesz:(
Remélem, nem elhúzódó....
A beavatkozás egyébként ugyanaz: kulcslyuk módszer.
(Már csak a háziorvosomat kell majd felkérni egy keringőre, hogy megtudjuk, mitől 76.000 a thrombocytám a min. 140.000 helyett:( )
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása