Azonnal leprás leszek a szemükben és többet nem fogadnak

2014.07.20. 07:53

sad-woman.jpgNagyon úgy tűnik, ha meg akarok gyógyulni, akkor valahova külföldre kell mennem, hogy helyrehozzák azt, amit az itteni orvosok elrontottak.

Tisztelt Praxis!

 

Rendkívül örültem, hogy megtaláltam a weboldalukat. A történetem után magam is gondolkodtam valami hasonlót létrehozni, de Önök ezt már profin megcsinálták. A történetem röviden, amit szeretném, ha közzé tennének:

 

2014. május 23-án volt egy rutin sérv műtétem Miskolcon a Megyei Kórház általános sebészetén.   A sérv kialakulása abból eredt, hogy 2011. november 5-én hashártya gyulladás miatt életmentő műtétem volt ugyanebben a kórházban. Akkor hosszában teljes egészében föl kellett vágni a hasam. Már ekkor is voltak gondok, a műtét után két nappal nagyon rosszul voltam, görcsöltem, hánytam, ennek ellenére az orvosom, aki a műtétet végezte és egyben éppen akkor ügyeletes volt, nem látott el, annak ellenére sem, hogy a férjem, a nővér, de még a másik sebészet főorvosa is kifejezetten kérte.

 

A másik főorvost visszahívta telefonon, hogy minden rendben van velem, pedig rám se nézett. Mindegy, ebből a műtétből felépültem, viszont lett belőle egy hasfali sérvem. Nem vagyok biztos abban, hogy nem a szakszerűtlen ellátás következtében keletkezett. Mivel a kiszakadt hasfal magától nem forr össze, a családom unszolására kés alá feküdtem ismét, sajnos ugyanabban a kórházban, de már egy másik orvosnál. Állítólag ezeknek a műtéteknek a specialistája, oktatja is a módszerét. Már a műtőből kijövet feltűnt, hogy extrém módon megnőtt a hasam, amit jeleztem is az operáló orvosnak, de szerinte minden rendben volt. Ezzel a műtéti technikával már 8 nap múlva munkába lehetne állni, mindennek rendbe kellett volna jönni. Ezzel szemben 7 héttel a műtét után is vannak még fájdalmaim és a hasam még mindig 20 cm-el nagyobb a műtét előttihez képest.

 sad-woman.jpg

Többször visszamentem az operáló orvoshoz, aki szerint minden rendben volt, természetesen. Annak ellenére, hogy a megnövekedett has együtt jár egy folyamatos, nem túl erős fájdalommal is. Másfél héttel ezelőtt szintén visszamentem, ekkor tört ki a balhé! Az orvos szerint a hasam növekedésének semmi köze nincs a műtéthez. Minősíthetetlen stílusban beszélt velem. Utána meg azt mondta, hogy nem vagyok életveszélyben, csupán pokollá tette az életem.

 

Azóta 4 másik orvosnál is jártam, akik szóban elmondják, hogy valami nincs rendben, de senki nem vállalja el a kezelésemet, vagy egy esetleges háló eltávolító műtétet. Azonnal leprás leszek a szemükben és többet nem fogadnak és nem veszik föl a telefont. Egy hete nem tudom azt elérni, hogy egy szakorvos beutaljon egy CT vizsgálatra. Nagyon úgy tűnik, ha meg akarok gyógyulni, akkor valahova külföldre kell mennem, hogy helyrehozzák azt, amit az itteni orvosok elrontottak.

 

A facebookos bejegyzésemre egyetlen nap alatt több, mint 100 hozzászólás érkezett, ami azt jelzi, hogy iszonyatosan nagy a probléma ezen a téren ma Magyarországon.

 

Köszönettel: Molnár Imréné

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mnika88 2014.07.20. 12:58:47

Sajnálom,ami Veled történt,kitartást és jobbulást kívánok!Annyit hozzátennék,hogyha el elismert sebész műtött abban a kórházban,aki tekintély,akkor ne csodálkozz,hogy az egyik szintén ott dolgozó sebész kollegája bármit leír,ami "ellene szól".
Holló hollónak nem vájja ki a szemét tudod...Nem tudsz egy másik kórházba elmenni esetleg?

mnika88 2014.07.20. 13:00:58

@mnika88:
Vagyis na,ne csodálkozz,hogy nem ír le semmi olyat,ami a másik személy ellen szól,lsd.hibájáról.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.07.20. 14:54:00

Azért egy komoly peritonitis után a hasfali elégtelenség nem egy olyan ritka szövődmény, mert már a sebészet professzorom is megmondta "sz@rban nem lehet varrni". nem kell ott hibázni, ha elrohad a szövet akkor ugye elenged a varrat. mivel a beteg túlélte a peritonitist ezért a műtét mindenképpen sikeres volt, a szakszerűtlen ellátást itt nem is nagyon érdemes firtatni, egy per 99,99% bukta.
a II műtét szerintem egy laparoszkópiás IPOM lehetett: www.youtube.com/watch?v=HJSCzokN6nQ
azért 20cm körfogatnövekedés elég meglepő ennél a műtétnél (itt inkább a körfogat csökkenése lehetne elvárható).
mivel a beteg 2 hónap alatt nem halt meg, így úgy gondolom nem hagytak benne 20 hasi törlőt ami ezt a körfogatnövekedést okozná. valószínűbb valamilyen ín-izom elégtelenség, ezért ha a beteg nem 80 felett jár akkor első körben nem erőltetnem a kontrasztos CT-t
első fázisban elég lenne egy nagyon profi ultrahang is, azzal is sok mindent ki lehet zárni illetve igazolni. magán ultrahangost erre a célra találni nem lehet gond.
miskolc pedig nem a világ közepe, ha műtétre kerül a sor akkor egyszerűen el kell menni egy másik körzetbe tartozó egyetemi klinikára.

Devizajog 2014.08.24. 19:32:01

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Ez a legnagyobb probléma, ez az embertelen, személytelen, cinikus hozzáállás, mint amit Ön is képvisel. Igen, túléltem mind a kettőt. Lehet úgy is túlélni, hogy az embert ne alázzák meg, ne kínozzák meg, ha már egyébként is kiszolgáltatott helyzetben van. Az első műtétnél, amikor 2 nap múlva rosszabbul voltam, mint a műtét előtt, az orvosom egészen egyszerűen ellátatlanul hagyott. Aki reggel váltotta, az látott el. Bekötött egy infúziót és fél óra múlva jobban lettem. Addig pedig egész éjszaka szenvedtem, kétségbe voltam esve, nem beszélve a családomról, akik este kénytelenek voltak úgy otthagyni a kórházban, hogy látták a szenvedésem és azt is, hogy az orvos nem hajlandó sem megnézni, sem ellátni. A férjem nem akart elmenni, félt otthagyni, ezért a biztonsági őr kísérte ki. Nem hőbörgött, csupán orvost szeretett volna.

A másik műtétről köszönöm a videot, bár jobb szerettem volna ezt azelőtt látni, mielőtt megműtenek. Feltétel nélkül bíztam, mert nem tehettem mást. Az is lehet, hogy nem hibáztak, de nem láttak el, megaláztak, akkor sem írtak föl antibiotikumot, amikor egyértelmű volt a gyulladás, nem a megoldást keresték, hanem a kifogást, minősíthetetlen hangnemben beszéltek velem, komplett idiótának néztek. Szó szerint azt vágta a fejemhez az orvos, hogy a műtétnek vannak kockázatai, van, akinek kilyukad a bele. Gyakorlatilag legyek hálás, hogy nekem "csak" fájdalmaim vannak és megnőtt a hasam. Valójában én magam sem értem, hogy mi is itt a probléma. Lehet, hogy jobb lett volna, ha meghalok, akkor nem lett volna velem macera. Egyébként 52 éves vagyok, miután igényes vagyok magamra és a külsőmre, igenis zavar, hogy idegenek megbámulnak a utcán és többen megkérdezik, hogy babát várok-e.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.08.25. 19:05:44

@Devizajog: ha ilyen igényes ember akkor ne hagyja magát és menjen el egy ultrahangra, járjon már utána mi baja és ne a neten sírjon itt nekünk. először is keressen egy pszihológust, lábaljon ki a depresszióból mert az a kudarc alapfeltétele, ha nem bír pozitívan gondolkodni (tudom nem könnyű) akkor kár is nekiállni bármilyen új műtétnek

Devizajog 2014.08.25. 21:20:49

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Tisztelt Hölgyem, vagy Uram! Nem tudom, ki van a hozzászólások mögött, ezért nehéz megszólítanom. Én a nevemet adtam minden szavamhoz, nem vádaskodom, csupán a tényeket írom le. Köszönöm a kérdését, már jól vagyok. (Jaj, most vettem észre, hogy nem is kérdezte.)Szerencsére találtam egy lelkiismeretes orvost, aki elvégezte a kivizsgálást és megkapom a megfelelő kezeléseket. Az életemet tettem föl arra, hogy más embereken segítsek és szerencsére a saját területemen eléggé sikeresnek vagyok mondható. A bejegyzéseimmel egyetlen célom van, hogy felhívjam az emberek figyelmét egy óriási méretű társadalmi problémára, sőt, ha egyszer valóban megoldódik a deviza hitelesek sorsa, amiben oroszlán részem van, akkor már megvan a következő feladatom. Segíteni azoknak a kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek, akiket az egészségügy megfoszt az emberi méltóságuktól.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.08.27. 20:18:03

@Devizajog: a nagy gond az ön mérhetetlen önzőségével és beképzeltségével van.
fogja már fel önnek nincs orvosa, nem vette meg kilóra még ha azt is hiszi. az operáló orvosa volt, ha meg fél óra alatt jobban lett egy infúziótól akkor nem volt olyan nagy a baj, szerintem én több haldokló embert láttam, olyanokat is akik az intenzíven sem jöttek rendbe hónapok alatt. és elhiheti én is más embereken segítek és nem mondhatnám magam sikertelennek.
ön igenis vádaskodik, szakmai hibát kiabál minden orvosi ismeret nélkül. megnyerte a pert? ha nem akkor jobb ha hallgat mert még bepereli az a lelketlen orvos hitelrontásért.
az egész kórtörténetének csak a negatív oldalát írja le nekünk, pedig hálát adhatna Istennek, hogy megmentették az életét, és (bár nem írja hogyan) de a jelenlegi problémája is megoldódott. nagyon egyoldalúan nézi a problémákat, pont úgy ahogy a devizahitelesek is akik kockázatot vállaltak az alacsonyabb részlet reményében, most meg a nyerészkedő bankok ellen perelnek, azt persze elfelejtik említeni, hogy míg stabil volt az árfolyam addig sokan nyertek a svájci frank alapú hiteleken.

Devizajog 2014.10.21. 06:34:22

Ez a mérhetetlen önző és beképzelt ember, akinek 5 hónap után is csak félig húzódott vissza a hasa, most már orvos nélkül is magától is rájött, hogy a háló rögzítésének a helyein 2 db új sérv alakult ki. Annak ellenére, hogy hasszorító nélkül azóta sem tud létezni. Örök hálám az orvosnak és Önnek is, hogy végezte a kötelességét és az orvosi esküjének megfelelően járt el.
A deviza hitelről csak annyit, hogy gondolom Ön pontosan olyan orvos, aki soha nem fogadott el hálapénzt egyetlen kiszolgáltatott helyzetben lévő betegtől sem, ezért is tehette meg azt, hogy nem volt szüksége arra, hogy deviza kölcsönt vegyen föl. Tudja, az ilyen emberek, mint Ön, amikor felöltik magukra az isteni alakzatot és pálcát törnek emberek milliói fölött, akik deviza hitel vettek föl, előbb-utóbb elhiszik magukról, hogy rájuk már a természet törvényei sem vonatkoznak. Ekkor szokott jönni valami baleset, vagy betegség, ami orrba gyűri őket.

reepach 2014.10.21. 10:17:36

@Devizajog:
" A facebookos bejegyzésemre egyetlen nap alatt több, mint 100 hozzászólás érkezett, ami azt jelzi, hogy iszonyatosan nagy a probléma ezen a téren ma Magyarországon."
Mi ebből a tanulság?
Ha azt várja, hogy a kommentelők egymást túllicitálva szidják az Önt is gyógyító orvosokat, megerősítsék Önt abban, hogy milyen rútúl elbántak Önnel, akkor meg kell maradni a facebooknál.
Ha a praxisblogon is panaszkodik, fennáll az a veszély, hogy szakmai szemmel, objektíven bírálják el a történteket és netán nem Önnek adnak igazat.
C'est la vie.

Devizajog 2014.10.21. 15:19:17

Kedves reepach! Sajnos, az az objektivitás, hogy május 23.óta, ami a sérvműtétem napja, a hasam körfogata még ma is 10 centivel nagyobb, annak ellenére, hogy a súlyom csökkent, valamint az is az objektivitás része, hogy azóta sem tudok nadrágot magamra venni, sőt az is objektivitás, hogy a háló rögzítésének a helyein két újabb sérvem keletkezett. Gondolom, ez nem a normál gyógyulásnak megfelelő állapot. Ehhez nem kell orvosi diploma.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása