Már nem merek orvoshoz menni

2014.07.13. 06:00

ufsk-500-xle-mutoasztal_34_1338815538.jpgBeleegyeztem a műtétbe, ezután kitoltak a hideg folyosóra egy szál lepedővel letakarva, amúgy is vacogtam a fájdalomtól, mert több órán keresztül ott feküdtem.

Tisztelt Praxis blog!

 

Nekem is van egy nagyszerű történetem az orvosokról. 2012. November elején eltörtem a bal bokámat két oldali darabos bokatörésem volt, délelőtt 11 órakor bevitt a párom kocsival a kórházba ahol egyből mondta az orvos, hogy választhatok vagy hagyom, hogy megműtsék, és így talán nem leszek sánta vagy választom a sima gipszet és sántán élem le az életem hátralévő idejét. Nem értettem, hogy miért a beteg dolga a szakmai elbírálás a sérülésének?

 

Beleegyeztem a műtétbe természetesen ezután kitoltak a hideg folyosóra egy szál lepedővel letakarva, amúgy is vacogtam a fájdalomtól, mert több órán keresztül ott feküdtem.

 ufsk-500-xle-mutoasztal_34_1338815538.jpg

A műtétet sikeresen túléltem 3 órán keresztül, utána panaszkodtam az orvosnak, hogy fáj a ball vállam is, de azt mondta, hogy egyszerre csak egy dologra koncentráljunk és ennyiben maradtunk. Több hónap után mikor már aludni sem bírtam elbicegtem a reuma osztályra ahol minden féle fájdalomcsillapítókat adtak végül kikönyörögtem egy röntgent és kiderült, hogy folyadékgyülem van a vállamba, akkor még tovább kezelgetett volna a főorvosnő, de én már meguntam a nem gyógyítani akarását és kértem az ortopédiára is beutalót.

 

Onnan elküldtek a kórházba ott injekciókat kaptam a vállamba, de mégsem lett jó, ezért további 2 hónap várakozás következett MR vizsgálatra, ahol megállapították, hogy jobban mozgok, mint a leletem mutatja, addigra a ball vállamban lévő folyadék sem távozott, sőt deformitás is létrejött és rotátorköpeny szakadás is volt.

 

Azóta is ezzel élek együtt most 2014.07. van, de már nem merek elmenni orvoshoz. Köszönöm, hogy leírhattam legalább a magyar orvosok hozzáállását a betegekhez.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barkaba 2014.07.13. 07:06:30

Én egyszer nyolc órát vártam a reumára, és akkor azt mondták, most már a táppénzesek jönnek. Miért, mikor mi ott ültünk délelőtt óta (nem passzióból, hanem mert a több hónapos várakozás után olyan kezelést kaptam hetekig ami semmit nem használt és visszamentem), de estig nem kerültünk sorra? Akkor hazamentem és azóta sem (több mint fél éve)mentem szakrendelésre. (Lehet ez a cél, hogy nem baszogassuk őket. Aki nem nyugdíjas és nem ér rá rendszeresen egész napokat ott tölteni, az bizony rosszul jár.) Most hol nagyon fáj, hol kevésbé, de semmi értelmét nem látom, hogy elmenjek, ha éppen nagyon fáj is. Úgy is szarnak rám. Hát akkor inkább kínlódok, mint a dédapáink, akinek nem is jutott volna orvos, ha akarják sem.

Hogy ez így rendben van e Európában a huszonegyedik században, azt már nem hiszem.

István Tamasi 2014.07.13. 08:58:24

Orvos ráförmed a páciensre:
- Maga dugott tegnap a köpenyem zsebébe pénzesborítékot?
Páciens riadtan:
- Nem, nem én voltam.
Orvos:
- Na akkor MA tegye meg!

mildi 2014.07.13. 10:42:31

öö... milyen folyadékgyülem?
nem mindegy. nagyon nem.
labor? tenyésztés?
nem riogatni akarlak, de tartós mozgáskorlátozottságot is okozhat.
ne erőltesd az adott területet. nyisd ki a szád, és keress másik orvost, orvosokat.

Antalbaba 2014.07.13. 10:46:47

Sima sebészet esetleg?

kheiron 2014.07.13. 11:25:38

Elég "érdekes" poszt.

"Nem értettem, hogy miért a beteg dolga a szakmai elbírálás a sérülésének?"

Nem a szakmai elbírálás, hanem a kezelési lehetőségek közötti választás a beteg dolga.

"egyszerre csak egy dologra koncentráljunk és ennyiben maradtunk. Több hónap után mikor már aludni sem bírtam "

Egy bokaműtét teljes gyógyulási ideje mondjuk 6-8 hét. Miért várt a posztoló hónapokat a vállfájdalmával? Ez a poszt nem az orvosok hozzáállását jelzi, hanem a posztoló saját magához való viszonyát.

Advanced Flight 2014.07.13. 11:32:28

Én ezt nem értem. HOgy jön ide a bokasérülés, ha a vállával történt a baj?

2014.07.13. 12:04:05

@Advanced Flight: Szerintem leesett a műtőasztalról.

megvalaszolok 2014.07.13. 14:55:09

@Diorella Queen: Szerintem nem sok műtétet láttál ezidáig, ha ez benned valós lehetőségként felmerült:)

jágör68 2014.07.13. 15:11:06

Magyarország jobban teljesít. Aki nem hiszi járjon utána.
A miniszterelnök apukájának bevételeinél, a miniszterelnök falujában, a csókosok állami megrendelései körül.
Hát nem ők a legnagyobb magyarok?
A többinek meg marad a feketézés- szürkézés, számla- gyártás, számla- nemgyártás, zsebbelóvé minden szinten; éljen a növekvő készpénzforgalom és az illegális csempészkereskedelem!
Ha nem vigyázunk még Ukrajnát is lehagyjuk!

barkaba 2014.07.13. 16:16:05

@jágör68: Ez messze nem politikai kérdés. Vagy, ha az, a akkor a következménye a bolsi uralomnak, ami negyven+ tizenkét évig dúlt.

1938-ban többet kerestünk mi magyarok mint az olaszok, spanyolok, írek, stb.

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/peldak.htm

lazarus.elte.hu/hun/dolgozo/jesus/otka0810/images/raiszc09.jpg

Itt kommunizmus lett. Most a harmadát- ötödét keressük mint a fejlett világ. Ha nem lett volna az, ma itt is keresnének az orvosok hat-hétszázat nettóban és nem akarna mind elhúzni innen.

she_wolf 2014.07.13. 19:44:22

"Köszönöm, hogy leírhattam legalább a magyar orvosok hozzáállását a betegekhez."

Köszönöm, hogy elolvashattam magasröptű írásodat. Legközelebb megkímélhetnél....

she_wolf 2014.07.13. 19:47:51

@barkaba:
"....és nem akarna mind elhúzni innen."

Mint pontosan az a csibészelő hozzászóló, akinek a válaszodat címezted....

jágör68 2014.07.13. 20:46:54

@mig54:
Maradjunk annyiban, hogy nem a pénz (gy.k.:fizetés) miatt léptem le.
Ha csak annyi lenne a különbség, már rohannék haza.
De sajnos nem csak annyi. a 2 kezemmel meg az agyammal nem tudok gyógyítani, ahhoz kellenek eszközök, gyógyszerek megfelelő infrastruktúra- nem a múlt előtti században épült roskadozó pavilonrendszerű épületek.
Ha tudsz olyan helyet otthon, ahol az utóbbi mind XXI. századi szinten van szólj,
-a fizetés nem érdekel. Na, jó legyen 200 nettó, ügyelettel- hogy azért legalább a 20%-át megkeressem a mostani fizunak.

she_wolf 2014.07.13. 22:01:28

@jágör68:
Nem én fogom megoldani a magyar egészségügy siralmas helyzetét ezt mindketten tudjuk. Ha az oly sokat emlegetett "összezáró" magyar orvostársadalom részéről hajlandóság mutatkozna arra, hogy a megfelelő helyen verje az asztalt és szintén eme társadalom törekedne arra, hogy az egykori (és azért valljuk be, még a most is létező) szép hírnevet ne tépázhassák kóklerek akiknek azt sem engedném meg, hogy a kutyámból egy kullancsot kiszedjenek, akkor biztos vagyok benne, hogy a civil szféra is odatenné magát.

Nem az a kérdés hogy a kinti jövedelmed 20%-ával vissza tudna-e csábítani az édes szülőhazád, hanem az, hogy miért csak neked járjon ennyi...
Továbbra is azt mondom, amit már én is unalmasnak tartok: a magyar orvosokra nagy általánosságban nem lehet panaszunk, ahogy az egészségügyben dolgozó egyéb munkavállalókra sem.
Nem a szakképzettség és a tudás hiányzik. Hogy vannak panaszok? Persze, mint mindenhol, ahol emberek dolgoznak.
Szarból várat nem építesz, és azzal sem segítesz, ha az örökös baromságaidat hajtogatod. Legfeljebb szerzel nekem vele néhány bosszús percet. Benne vagyok, ha ezzel neked jót teszek, rajtam ne múljon.
Hajmeresztő ami az eü.-ben történik, csak azt nem tudom, mekkora tragédiának kell ahhoz történnie, hogy végre kihúzzák némelyek a seggükből a fejüket, és végre egy normális és kivitelezhető konstrukcióval álljanak elő. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy azt én már nem érem meg.

rikitikitévi 2014.07.13. 23:19:34

@mig54: " az a csibészelő hozzászóló"
Nem kár érte.

she_wolf 2014.07.14. 00:04:36

@rikitikitévi:
Tőlem mindenki ott és úgy boldogul, ahol, és ahogy tud. Nem sajnálok senkitől semmit, és nem vetem meg a gyarlóságaiért.
De akkor ne itt verje a nyálát hogy itt milyen szar a helyzet.
Menjen ki az utcára, és esküszöm, botommal a kezemben ott fogok lépdelni mögötte, hogy neki legyen tisztességes bére, normális munkakörülményei, felszereltsége aminek segítségével tudása legjavát nyújthatja nekem, akinek pedig ne kelljen hónapokat várnom egy ortopédiai vizsgálatra.
Hangsúlyoznám: vizsgálatra, nem pedig esetlegesen műtétre!
És ez csak én vagyok, az én piti problémámmal.
(A komolyabbal nem foglalkozom, mert abban nem tudom, hogy a világ más tájain pillanatnyilag hogyan állnak...)

csakmotyogok 2014.07.14. 09:19:47

@mig54: Sok mindenben igazad van,de nagyon kevés orvos van, még 30 ezren sincsenek és ebben benne van ám mindenki még az is aki orvos látogató vagy nem lát beteget soha. Ez a vékonyka réteg hogyan tudna érdeket érvényesíteni? Épp ezért tehetnek velük mindent. Nem fizetik ki az ügyeletüket, nem kapják meg a pihenőnapot és a törvényesnél sokkal többet dolgoztatják őket. Bocsi, de a mi érdekünk, hogy ne menjenek el és nekünk kellene kikényszeríteni, hogy a mindenkori kormány tegyen ezért. A kormányoknak az az érdekük, hogy kevés orvos legyen itthon, mert akkor be lehet zárni jó sok kórházat és újjal mutogatni, elmentek ezek a hazaáruló „hálapénzimádó”, ilyen-olyan dokik, ezért ilyen rossz az ellátás. Az eü. drága dolog nem akarnak rá költeni és az a legjobb ha szépen elüldözik a dokikat. Most is nem a megtartásukért küzdenek, hanem a hálapénznek üzennek hadat. Ügyes. Egyrészt ellenük tüzelik a sok buta embert másrészt elterelik a figyelmet a valós problémáról: történetesen arról, hogy az orvosok jó része ha cipőt akar a gyerekének akkor elmegy külföldre. Mert nagyrészük nagyon rosszul él mindenféle szinten.
Ja és a sztrájk törvény szerint ők gyakorlatilag nem is sztrájkolhatnak.

mnika88 2014.07.14. 13:45:26

Miért csodálkozott,h megkérdezték tőle műtsék vagy sem?Már egy sima vérkép vizsgálathoz is beleegyezést kérnek,nem egy műtéthez...Sztem korrektül felvázolták,mi lesz,ha ez meg ez történik.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.07.14. 14:22:27

Nem értettem, hogy miért a beteg dolga a szakmai elbírálás a sérülésének? azért mert a korrekt felvilágosítás alapfeltétele az alternatív kezelési módszerek felsorolása, amelyekből (ha a beteg beszámítható) a páciens kell eldöntse (a kezelőorvos segítségével) az általa óhajtottat.

2014.07.14. 20:33:21

@megvalaszolok: Tényleg nem, szerencsére!
De volt már példa,hogy a páciens lezakózott a műtőasztalról!
Szóval.SSS

2014.07.14. 20:36:30

@csakmotyogok: Hát...én még sosem hallottam rosszul élő dokiról
Pedig anyám gyerekápolónő volt, 44 évig.

csakmotyogok 2014.07.14. 20:40:19

@Diorella Queen: Én viszont nap mint nap látok valóságosan és nem városi legendákból szóbeszédekből tájékozódom. Egyébkét is miért mennének el havi 1-1,5 millióért külföldre???

csakmotyogok 2014.07.14. 20:41:10

@csakmotyogok: Elég irigy természetű anyád lehet...

kheiron 2014.07.14. 20:47:17

@Diorella Queen:

Én sem hallottam rosszul élő ápolónőről. Azok is csak a zsíros hálapénzre hajtanak.

(vagy mégsincs igazad, meg nekem se?)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.07.14. 21:23:38

a facebookon kommentelőknek: a rotátorköpeny szakadása nagyon jól műthető artroszkóposan (bár ez még magyarországon nem annyira elterjedt), azonban ahogy telik az idő a teljes gyógyulás esélye egyre csökken. a rehabilitáció egyébként 6+6 hét, nem tudom ki találta ki ezt a 9 hónapot? a steroid injekciók meg köztudottan direkt felelősek az inak degenerációjáért és szakadásáért, tehát ezzel csak ront a problémán.

she_wolf 2014.07.14. 21:46:11

@csakmotyogok:

informed.hu/egpol_new/?article_hid=192150

Forrás: Informewd hírlevél.

Nagyon jó összefoglalása mindannak, amit én - laikus betegként - gondolok.

megvalaszolok 2014.07.15. 10:55:34

@Diorella Queen: Linkelnéd azt a példát kérlek? Vagy van valami bizonyítékod?

she_wolf 2014.07.16. 01:40:32

@csakmotyogok:
Bocs, de eddig akadályoztatva voltam, most reagálnék részletesebben a hozzászólásodra, ha nem baj.
(akadályoztatásom oka a saját betegségem, ill. beteg anyósom ápolása, így egy személyben vagyok beteg, és ápolónő, szar helyzet:( )

Az általad említett vékonyka réteg (valóban tényleg vékonyka) érdekképviseleti szerv(ek) bevonásával talán el tudna valamit indítani a munkájukkal arányos javadalmazás terén. Mi az, hogy nem fizetik ki az ügyeleti díjat, és mi az, hogy nem kapják meg a jogosan járó pihenőnapot? Én sem megyek zsé nélkül boltba vásárolni, úgy kirúgnának, mint a tisztátalan macskát! Az sem jutott még senki eszébe, hogy milyen következménye lehet annak ha túlhajszolt egy orvos, mert nem kapja meg a neki jogosan járó pihenőnapját? Nem baj, majd megnézzük a Híradóban, hogy Dr.X mit barmolt el a betegen, mert összekeverte a szezont a fazonnal félálomban. És igazad van, mert valóban a civileknek kellene jobban odatenniük magukat, mert egy félhulla doki műhibája miatt fog talán egész életében szenvedni, mint disznó a jégen.
Csakhogy a civilek max. egy tüntetést szervezhetnének. A sok birka pedig ebbe nem megy bele, mert.....ugye nem kell leírnom, hogy a nagy többség hogyan reagálna arra, hogyha felkérnék őket, hogy álljanak ki valaki másért. A magyar nem erről híres. És arról sem, hogy megoldásokat keresne. Inkább világégést rendez, ha már tényleg tele a töke ezzel a kupival:( Gondolkodjunk objektíven, ilyenek vagyunk mi, magyarok. De az is igaz, hogy amikor már teliszottyant a hócipő, akkor képesek vagyunk hatást gyakorolni.

Hálapénzimádó? A hálapénz gyűlöletes dolog. Én legalábbis rühellem, de nagyon! Mondom ezt úgy, én is adok és egykor én is elfogadtam.
A beteg ember szemszögéből nézve pedig reménysugár. Arra, hogy akkor szebben, jobban bánnak velem, kedvesebbek és őszinték lesznek.
Hogy én miért, mikor, és hogyan adok már leírtam korábban, nem akarom magam ismételni.
Ugyanakkor betiltanám ha tehetném. Megalázó. Kapni és adni egyaránt.
Ezt kellene kivédeni, és tudatosítani az emberekben, mert ez rossz.
Valamint azt, hogy amikor egy orvos anyagi megfontolásból felhúzza a nyúlcipőt, akkor olyan várólisták lesznek, hogy az ég is leszakad.
Legyenek rendesen megfizetve hogy nyugodtan alhassanak, és kipihenten láthassanak el engem, és "Mari nénit" is az utcából.
Nekem meg "Mari nének" pedig könnyebb lenne, ha nem a kosztpénzből kellene kipótolnom az orvos/nővér nevetséges bérét.
Abból kiindulva pedig, hogy kapjanak harmatgyenge fizetést, mert úgyis megszedik magukat a borítékokból....nevetséges, sértő, és gyakran alaptalan feltételezés.
Tényleg egy általános szemléletváltásra lenne szükség ahhoz, hogy az emberek képesek legyenek helyükön kezelni ezeket a dolgokat.

Azt írod, nem sztrájkolhatnak. Tudom. Lépés alatt én nem sztrájkra gondoltam, mert az valóban kivitelezhetetlen és tudtommal törvénybe ütköző lenne. De pl. egy felmondás nem ütközik semmilyen törvénybe:) Megnézném azt a helyzetet amikor pl. az összes neurológus, vagy röntgenes, bárki felmondana. Mielőtt rákérdeznél, igen, végiggondoltam:)

mnika88 2014.07.16. 08:15:53

@mig54:
Sztem nem lépnék ezt meg az orvosok.Én is kórházban dolgozom és az én osztályomon is megy a kizsigerelés.A rezidens egyedül ügyel,viziteli a patológiás újszülötteket,megy szüléshez stb.Ha valami gond van éjjel,a készenlétes jön be segíteni.Ha el lehet érni!Mert volt már,hogy hiába csörgették.Ilyenkor más osztályok orvosaitól kell segítséget kérni nálunk.
Mindenkinek rossz,orvosnak,nővérnek,de valahogy senki nem lép.Belefásultak szerintem.Meg itt nálunk a igazgatóságot nem érdekli ez.Mindig csak ígérgetés,meg majd meglesz,de semmi.
Kövezettek meg érte,de én nem mindenkinek a bérén emelnék.Nálunk az ov.főorvos nettó 500 ezret visz haza havonta.Az övéhez nem nyúlnék. Adjunktus 200-at,szakorvos,rezidens kevesebbet visz haza.Inkább az övéket emelném.De ez csak az én gondolatom.
Egyébként sztem ez a hálapénz meglenne akkor is,ha normál bérezés lenne.Mindig lenne olyan pénzsóvár orvos,akinek sose elég és olyan beteg,aki úgy is adni fog.Főleg az idős beteg,az akkor is adja a borítékot,ha csak szépen mosolygott rá a kezelőorvos.
Ausztriában ha elmész orvoshoz,ott kifejezetten megrémülnek attól,ha már egy kis csomagot kávévak,csokival próbál adni az ember.Azt sem akarják elfogadni,meg rögtön azt kérdik,ugye nincs benne pénz?Ott elveszik miatta a diplomát,ha kiderül,h pénzt fogadott el.Mondjuk 5-6 ezer euró osztrák viszonylatban is jó pénz,nincs is szükség borítékra.

she_wolf 2014.07.16. 15:00:50

@mnika88:
Persze, hogy nem teszi meg. Lenne, aki lelkiismereti okokra hivatkozna, míg mások arra, hogy dolgozni kell, mert a gázszámlásnak köze nincs ehhez az egészhez, viszont be kell szednie a fogyasztás ellenértékét. Ok, kifogás lenne bőven. Ráadásul meg van kötve a kezük, mert egykor esküt tettek arra, hogy ha segíteni nem tudnak, legalább ne ártsanak. Márpedig ezzel ártanának.
Erre írtam @csakmotyogok: -nak, hogy sztrájkolni nem tudnak, mint ahogy az életmentők többsége sem teheti (mentők, tűzoltók, rendőrség). Az emberélet mentése mindennél fontosabb, semmi nem rendelkezhet ennél magasabb prioritással - érthető módon-.

Magyarországon belevésődött az emberekbe az, hogy ADNI KELL!, mert ugye főorvos, meg professzor, meg mittudomén..., ráadásul ki tudok akadni attól, amikor a váróban párbajoznak a mamik, hogy ki kinek mennyit adott, mintegy rivalizálva egymással.
Gyermekded, és káros. És továbbra sem változna egyes betegek hozzáállása a hálapénz témájához.
És megint az jutott az eszembe, hogy gyökeres szemléletváltásra lenne szükség, mert a valós helyzet nem ismerhető fel ebből a torz képből.
És van még valami amivel nem értek egyet: a "másodállás". Volt olyan munkám és munkahelyem, ahol szerződésben eltiltottak egy esetleges másodállástól, mert a pihenőnapomat kizárólag pihenésre használhatom fel azért, hogy a munkám során teljes, és megbízható munkaerő legyek, aki képes a feladatára koncentrálni, mert nem hibázhat.
Nem árulok el titkot azzal, hogy ez spec. nem az eü. volt, és nem magyar volt a vezetés.
Az egészségügyben miért nem lehet valami ilyesmit megoldani? Legyen kötelező választás az állami és a magánorvoslás között. És itt kellene megint az államnak lépnie, hogy ne lehessen olyan, hogy az állami intézményben dolgozó orvos ellát a "tb" által finanszírozott eszközökkel és feltételekkel, aztán azt mondja, hogy ha bővebb képet akarok a betegségemről, akkor menjünk 2 ajtóval arrébb a magánrendelésére, mert ott van olyan berendezés és vizsgálati lehetőség, ami alapján pontosabb diagnózist tud felállítani, és terápiát javasolni.
Ez az én saját és személyes élményem, velem történt meg. Kerekedett is a szemem rendesen.
Kapjon meg az egészségügy minden tárgyi eszközt, felszerelést, építsenek fel egy jó diagnosztikus hátteret, fizesse meg az ezekkel dolgozó orvosokat, és egyéb eü. alkalmazottat, akik mindezek nélkül nem tudják összerakni az embert, hogy az dolgozhasson, és a levonásaiból csorogjon mindenhova, ahova kell.
Azzal sem számolnak ezek a seggfejek, hogy hány olyan beteg van, aki kiesik a munkából azért, mert hónapokig, esetleg évekig kajtat egy jó diagnoszta után, aki végre megmondja, hogy mi a baja, és ezek után végre javulás következik be az állapotában, és újra munkába állhat?
Önmaguknak is jót tennének, ha nem azzal törődnének, hogy melyik pusztulatot melyik másik pusztulattal egyesítsék ostoba indokokkal alátámasztva, hanem, hogy Bözsének állítsák be rendesen a gyógyszerezését, hogy menjen már vissza a búbánatba dolgozni, ne otthon heverésszen táppánzen.
Biztos én vagyok hülye, mert nem értem az egészet.
Bocs a szófosásért, pipa lettem:)

Ráadásul a németek 7-1-re megpakolták a brazilokat. Még jó, hogy nincs nemzeti gyásznap:) Szegény Vittor....a magyarokat hogy alázták volna meg?:)
Igen, kellenek a stadionok. Minél több, annál jobb. Egy X lábú focistára egy egész stadiont! Akkor lesz aztán Kánaán.....:(
A kis kitérőért is bocs, nagyon a bögyömben van az ember. Persze a sleppjével együtt.
Látja még egyáltalán a labdát a sörhasától?

mnika88 2014.07.16. 20:44:12

Én már kérdeztem,miért nem fognak össze.Nem sztrájkról beszélek,hanem közösen fellépni,hogy jobb legyen.Miért nem nyitják ki a szájukat.Mindig megkapom,hogy fiatal vagyok,naiv,ha majd jópáréve dolgozom,meglátom.Nem tudom.Egyik dokink megelégelte a bizonytalanságot,háromszor kért időpontot az.igazgatóságtól,xartak rá,nem fogadták.Doki fogta magát,azonnali hatállyal felmondott.Nem értem,miért kell ezt megvárni?
Meg sztem azért sem lépnek,mert nincs egység közöttük is.X utálja y-t, Z azon van fél éve,hogy kiutálják D-t,H folyamatosan C helyett kénytelen melózni,stb.Ez amit én látok.Hogy tudnának vállvetve fellépni,ha a egymást utálják,gyilkolják?
Lehet,h tényleg naiv vagyok még,de sztem el lehet érni bármit,csak összefogás,tervezés és kitartás kell.Vagy?

she_wolf 2014.07.16. 21:41:08

@mnika88: Vagy.... A saját, kicsinyes tyúkpereiket kellene (legalábbis egy kis időre) jegelni, aztán lehet utána is utálni X-et, nem egyetérteni Z gyógyítási, kezelési módszereivel. Szétforgácsolják magukat a piti áskálódásokkal, persze hogy ezek után sem józan eszük, sem energiájuk nincs együttesen fellépni. És minden marad a régiben. Szarban. És továbbra is szívóágon van orvos, beteg egyaránt.
Lehet ezt feszegetni időtlen időkig, de csak belehülyülne az ember, aztán mehet a vigyorgóba, mert ez a szál nagyon messzire vezet....

mnika88 2014.07.16. 22:13:54

@mig54:
Hát jah,sajna akiknek kéne,az nem jön rá erre...sebaj,majd a vigyorgóban minden világos lesz.

vanek11 2014.07.16. 22:22:36

Csak 1 kérdés az itt lévő eü dolgozóktól: az ügyeleti pénzt kinek fizeti ki az intézmény az orvosnak vagy 1 vállalkozásnak?

she_wolf 2014.07.17. 00:06:22

@vanek11: Attól függ, kivel áll szerződésben.

mnika88 2014.07.17. 19:25:53

Nem régóta olvasgatom a Praxist.A régebbi posztoknál mindig voltak páran,akik szét szedték egymást.Ők hova tűntek?Tempus,Carrie2014,ha jól írom őket...Hova lettek?Mindig jót derülök,ha a szivatgatásokat olvasom vissza :D

jágör68 2014.07.19. 16:26:36

"Az emberi élet mentése mindennél fontosabb- ez világos"
Már hogy lenne?
Ezek a kis kellemetlenségek eltörpülnek a világsajtóban minden nap elhallgatott ténynek:
Mit műveltünk a Földünkkel.
De úgy néz ki most nagyon nagy pofont kapunk vissza:

az olvadó északi- sarki óceánból és a szibériai, alaszkai tundra állandóan fagyott talajából- "permafroszt"- 150 km- es átmérőjű tölcsérekből dől az évmilliók alatt a földkéreg mélyébe süllyedt metán CH4 gyengébbek kedvéért, ami rövidtávon "csak" 20x erősebb üvegházhatású gáz mint a szén- dioxid- CO2; hosszútávon meg röpke 100 x osan.
Ha több szén- dioxidnak megfelelő metán szabadul fel, mint amit eddig a légkörbe juttattunk, akkor cs*szhetjük, már nem fog számítani, ha teljesen leállunk a kibocsátással.
És röpke 10- 20 év alatt akár 10 Celsius- fokkal növekszik a bolygó GLOBÁLIS ÁTLAGhőmérséklete. A legutóbbi jégkorszak óta csak 5 fokkal nőtt a GLOBÁLIS ÁTLAGhőmérséklet.
Ez a sarkokon kb 20- 25 fokot jelent, globálisan óriási szuperviharokat, szárazságokat, tűzvészeket- ja és a legjobb, hogy a kb 400 db atomerőmű mind leolvad, kicsit még emelve a hőmérsékletet és a sugárzási szintet, úgyhogy csak a csótányok meg pár baktérium marad utánunk.
A világ vezető mind tudják, de az üzenet: te csak fogyassz tovább, húzd le iható édesvízzel a sz@rodat minden nap.
Úgy látszik a végtelen növekedés egy véges bolygón csak visszaüt...

Mottó: az orvos természettudós is kell legyen

she_wolf 2014.07.19. 20:03:00

@jágör68:
Megértelek, csak azt nem értem, mit keres ez a téma itt?
Napkollektorral termeled magadnak az áramot? Esővízzel locsolsz, és húzod le a WC-t? Szelektíven gyűjtöd a szemetet? Mert én igen. Azaz nem teljesen, napkollektor a következő ingatlanomban fog szolgálni engem (talán pár év múlva).
És bocs, hogy autóval közlekedem, de gondolom, te sem tujázol. Miért is a hozzászólásod?
Fogyasztói társadalomban élünk, tégy ellene! Tudod hány éves a mosógépem? Leendő nászajándékként vettük magunknak 25 évvel ezelőtt. Még az NDK csinálta, úgy ám! És még mindig működik, méghozzá kitűnően. Nem én találtam ki az előre betervezett avulást. Őket vond felelősségre!
És igen, az emberélet a legfontosabb. Amikor pl. égő házból kell kimenekíteni azokat az embereket, akik becsületesen dolgoznak és nem kevés adót fizetnek.
Ne hidd, hogy én nem vagyok ellene a túlnépesedésnek, de nem játszom Istent, hogy szelektálni merészeljek. Ugyanakkor nem örülök annak, hogy az unokáid már csak avítt dokufilmekből, meg legfeljebb állatkertekben fognak látni jegesmedvét:(
Tudod, mit? Hozasd vissza a halákbüntetést! Támogatnám a kezdeményezést. Annyival kevesebb CO2 kibocsátás lenne, annyival több befizetett adóforintot lehetne másra, hasznosabbra fordítani.
Mellesleg emberi tevékenység nélkül is voltak sorsfordító klímaváltozások, ezt ne feledd! Mi, emberek, legfeljebb rásegítünk, ami valóban nem dicsőség. Már érezhetjük magunkon itt, a mérsékelt égövben is a változást, elég, ha megnézünk egy 100 éves grafikont a hőmérséklet és a csapadék, ill. a szélsőséges meteorológiai történések tekintetében:(

she_wolf 2014.07.19. 20:03:45

@mnika88:
Sajnálom, ha az neked derülésre adott okot:(

she_wolf 2014.07.19. 20:16:31

@jágör68:
Ja, az ember már csak ember marad. 50 évvel ezelőtt 250 ezer oroszlán élt Afrikában. 50 év elég volt ahhoz, hogy a számuk 20 ezer körülire zsugorodjon. És ez nem csak annak köszönhető, hogy az új hímek a nőstények megszerzésekor megölik a korábbi hím ivadékait. Kocavadászok lődözik ki (még mindig!, titokban, kenőpénzekért cserébe), hogy aztán villoghassanak a hatalmas teljesítményükkel - hogy rohadjanak meg! -, hanem annak is, hogy az ember egyre nagyobb területeket hasít ki az élőhelyükből. Példa van még, számtalan.....

mnika88 2014.07.19. 21:26:12

@mig54:
Pedig ha visszaolvasod,Te is láthatod.Néha már nagyon komikus volt,hogy felnőtt emberek milyen gyermeteg módon osztották egymást 200 kommenten át.

she_wolf 2014.07.19. 21:42:54

@mnika88:
Kösz, de nem olvasom vissza, éppen elég volt akkor:( Hogy komikus? Inkább tragikomikus, amin nem nagyon tudtam vidulni.
Szerintem ezt hagyjuk....

mnika88 2014.07.19. 22:42:36

@mig54:
Ezt most nem bántásból írtam,komolyan.Ha megbántottalak,ne haragudj.De nekem,mint frissen idetévedt új lánynak ezt visszaolvasni,tényleg sokszor megmosolyogtató volt.

she_wolf 2014.07.19. 22:48:23

@mnika88:
Semmi gond. Illetve talán csak annyi, hogy hiányoznak valakik, akiket eddig jó volt olvasni. Mert nem csak ők ketten voltak ennek részesei. Az lett a folyománya az egésznek, hogy megritkultak az olyan a hozzászólások, amelyeknek pedig itt helyük lehetne:(
Tényleg hagyjuk....

she_wolf 2014.07.20. 00:00:32

@mnika88:
Köszönöm!:)

Nagyon OFF, de nagyon jó: elődöntősök a pólós fiúk! 8 góllal rakták meg a németeket (16:8):D Jó meccs volt, néztem, és drukkoltam:)
Nesze b+ Vittor, magyar foci:P

Bocs az offért!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása