Kihullott a hajam is a hazug fogorvos miatt

2014.05.28. 07:27

Creepy-Dental-Mannequin-1.jpgMegtanultam, hogy igaz a közmondás is: „Holló a hollónak nem vájja ki a szemét” .

Azért írok az én oldalamra, mert a fogorvosom.hu oldalról ez a véleményezés M. dr-ról

Egy félórán belül eltűnt. Vajon ki tüntette el és hová? Így sikerül neki csak jó véleményt produkálni! Az 5000 rajongó és a 4000 implantációs beteg közül akkor én egy egyedi eset vagyok.

 

Leírom, az én esetemet:

 

20 évvel ezelőtt is szerettem volna a felső fogsoromba fogat ültetni, de a csontozatom miatt nem vállalták.2010. júniusában a barátnőm által kerültem a rendelőbe, aki úgy referált be, hogy 20 éve nem vállaltak és megnéz- e a dr. Természetesen elvállat, mind az alsó, mind a felső fogsoromat. A lányomnak, aki fogtechnikus csak akkor mondtam el a lehetőséget, mikor a dr elvállalt.

 

A következő alkalomkor Ő kísért el, de már kérdésére csak az alsó fogsoromat vállalta.

Így került sor az 4 db fog implantációjára 2011. szeptember 21.-én.

 

Közel két hónap után állandóan kellett menni a rendelőbe, mivel hol az egyik hol a másik oldal begyúladt. Sajnos nem a legkészségesebb hozzáállást tanúsította a dr. Indokolatlan eset miatt nem kerestem fel, mégis mikor baj volt nem rögtön, hanem az ő ráérő idejétől tette függővé a kezelést. Gyulladás, kicsavarodott a gyógy csavar, csak ilyen esetekkel kerestem meg.

 

A végén egy semleges orvoshoz mentem, aki azt mondta, hogy mennyek vissza és a gennyzacskót vágja ki a dr. Miután felhívtam közölte velem, hogy ehhez a művelethez nincs szerszáma

 Creepy-Dental-Mannequin-1.jpg

Ezután elkezdődött a kánkán : elküldött a klinikára olyan orvoshoz, akivel együtt dolgozik, csak éppen szülési szabadságon volt. Utána adott egy Csillaghegyi orvos telefonját, aki elmondta, hogy milyen hosszadalmas kezelésre számíthatok.

 

Végül felhívtam a klinikát, és a telefonos kisasszonynak és a jó Istennek köszönhetem, hogy a legjobb kezekbe G. professzorhoz kerültem. Ő megígérte, hogy megpróbálja megmenteni az implantátumomat. Sajnos nem volt feszes ínyem, nem volt megfelelő a csont állományom, a gerinc nagyon vékony volt.

 

Elmúlt megint egy év, de már legalább látom az alagút végét. Csak két évet vett el az életemből a dr, a hajam kihullott, a gyomrom a sok antibiotikumtól tönkre ment, a hidamat át kellett vágni, és nagyon sok fájdalmat, szenvedést okozott ez a jól felkészült orvosi beavatkozás.

 

Azt is el kell mondanom, hogy feljelentettük a MOK-nál a dr., és ugyan véleményezték a műtéti tervét, de etikus orvosnak vélik. Így megtanultam, hogy teljes mértékig igaz az a közmondás, „Holló a hollónak nem vájja ki a szemét” .

 

De végig csinálom a fellebbezést és a pert, és annak a végeredményéről is beszámolok.

 

Koromnál fogva sok emberrel találkoztam már az életemben, de ilyennel, mint a dr , aki a mundérját szemenszedett hazugsággal próbálja menteni , még nem találkoztam. Talán tisztességesebb lett volna, ha az eset kialakulása után ő vitt volna a klinikára, hogy nála még ha nem is tetszik neki, nagyobb tudású szaktekintélyek segítségét kérje a beteg érdekében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acka1 2014.05.28. 19:58:45

Kedves Posztoló ! Egy ,, fogas ,, kérdés. Idézve Önt -,, 20 évvel ezelőtt is szerettem volna a felső fogsoromba fogat ültetni, de a csontozatom miatt nem vállalták.,,
Gondolja, hogy 20 évet öregedve az a csontozat jobb lett a beültetésre??

she_wolf 2014.05.28. 20:49:56

@acka1: Nem tartom valószínűnek, de ez az én laikus véleményem:(
Megint egy "fogas" kérdés. Úgy tűnik, most ezek lesznek terítéken. Ami nem baj, ill. a poszternek az:(

Megkaptam, olvastam, írok még ma, ha felocsúdtam.

NAGYON OFF!

GYEREKGYÓGYÁSZT, VAGY LABOROST KERESEK, AKI SEGÍTENE NEKEM ELIGAZODNI LABORÉRTÉKEKBEN (GYEREKRŐL VAN SZÓ). HA NEM PUBLIKUS HOGY KI KICSODA, PÜ-BEN ZAVARNÁM, HA NEM NAGY BAJ. ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!

she_wolf 2014.05.28. 21:07:31

@acka1: Viszont örömmel látom, hogy azon túlmenően, hogy megfogalmazódott egy vélemény, ill. panasz, lépés is történt.
Ha poszter megírja a végeredményt (és még ez a blog is létezik), akkor olyasmi történik, amire régóta vágyom:)

acka1 2014.05.28. 21:25:14

@mig54: Igen ezt en is orommel olvastam :)

she_wolf 2014.05.29. 01:58:53

Nocsak, mit találtam!?

Óvatosan a kommentekkel, ha nem akarunk rosszat a bloggazdinak!

www.origo.hu/itthon/20140528-akkor-is-az-oldal-felel-a-jogserto-kommentekert-ha-azokrol-nem-is-tud.html

she_wolf 2014.05.29. 02:13:19

@mig54:
Ugyanez a másik oldalról (végre begyütt a zindekc is:):

index.hu/belfold/2014/05/28/ab_a_blogok/

mildi 2014.05.29. 13:38:27

@mig54: vajh 3. feles kommentrendszerrel kijátszható? az ugyanis nem az oldalon jelenik meg... pl. a disqus
vmi banána-hamáki kiszigetekre bejegyzettel... oszt nyomozgassanak :)

she_wolf 2014.05.29. 21:31:55

@mildi: különösképpen nem foglalkozom vele, meg be se nem tojottam, csak tudod, ez az egész...olyan izé. Ez a vérig sértődősdi, pedig még a mi gyerekszobánk ablaka is a legelőre nyílt...és ehhez adja a nevét az AB? Ez az, ami a számomra megdöbbentő.
Az ember mindig jobbat vár, de rendre csak kutyaszarba lép:(
Persze, aki helytelenkedik, azt szankcionálják (ha tudják), kinek-kinek "bűne" szerint. De mindenki tökét szorongatni részint dedós, részint pedig olyan fogalmat juttat eszembe, amiről azt hittem, már rég a múlté:(
Sietve jelezném, ez az én magánvéleményem, és ezért nem illenék Despotát bántani:P

she_wolf 2014.05.29. 21:53:13

@mildi: A banána-hamáki szk.-re csak zsét szabad kitolni, talicskaszám. Vállalkozóknak, politikusoknak egyaránt. De leginkább a politikus vállalkozóknak:))
Akinek meg hunvágya van, az csak tanulmány(kör)utakra "vállalkozik" azúrkék tengereken, és egy árva ladikban szokja a sanyarú életet a süllyedő hajóról menekülvén...
Eszem egy kis epret, hátha jobb hangulatom lesz tőle:P

Irkutszk 2014.06.04. 14:12:22

@acka1: Az íny és a csont visszafejlődik idővel. Ezért is annyira nehéz pl. az alsó fogsort pótolni - kevesebb a tartást biztosító csont, ergó a használatlansági visszafejlődés gyorsabban fogyasztja el teljesen. Legalábbis én így tudom.

gombakomba 2014.06.09. 10:19:54

@acka1: Minden bizonnyal nem lett jobb a csontozata állapota, de joggal várhatja el az ember az orvosától, hogy az közölje vele az alkalmatlanságot.
Ráadásul laikusként mégis honnan kellene tudnia, hogy 20 elteltével sincs olyan megoldás, amivel megoldható a pótlás?
Ne tessék már minden felelősséget a páciensre hárítani.
Olyan gyakran találkozok vele, hogy 1. ne szóljak bele, ne is kérdezzek, hogy mit csinál (végülis csak a testemről van szó, ami lehetővé teszi, hogy élek, miért is érdekelne?) 2. hogy lehetek olyan h**e, hogy még "alapvető" dolgokat sem tudok (amiket ő 6 éven keresztül tanult az egyetemen).
Az orvostársadalom legnagyobb hibája, hogy a dilettánsokat nem vetik ki maguk közül.
Jó lenne elismerni, hogy az átlag orvos ugyan mérföldekkel intelligensebb és tanultabb, mint egy átlagember, DE
1. nem Isten,
2. nem minden orvos intelligens, kifejezetten hülyék is vannak közöttük (mármint felsőoktatást végzettek viszonylatában),
3. a jó orvosok is hibáznak - amiért vállalni kell a felelősséget,
4. fel kell ismerni, hogy az orvoslás egy hálátlan szakma. Aki nem bírja lelkileg a páciensek hálátlanságát (mert sok van belőle), a betegséget, szenvedést, halált, aki nem képes elfogadni, hogy minden embernek önrendelkezési joga van, és joga van az orvosi ajánlás ellenére a kezelést nem igénybevenni, aki nem tudja elfogadni, hogy élethosszig tanulnia kell, és időnként a laikusok sem csak hülyeséget beszélnek, és aki nem képes tisztelni a hivatása tárgyát annak minden gyarlóságával együtt, az inkább ne menjen orvosnak. Vagy legalább ne praktizáló orvosnak, legyen kutató. Tudom, utópia...

lacix86 2014.06.20. 01:36:31

Sajnos manapság az implantologiában óriási pénzek mozognak, ezért olyan fogorvos is bevállalja az implantációt, aki egyáltalán nem ért hozzá.
Leginkább arc- állcsont- szájsebész, dentoalveolaris szájsebész, valamint parodontológus szakorvosok által behelyezett implantátumokban bíznék. Sajnos nem csak egyszerű "tiplifúrás", mint ahogy azt sokan hiszik. G professzor úr pedig nem más (a pozitív hírek miatt egyértelműen nevén lehet nevezni) Gera István professzor úr, a Parodontológiai klinika leköszönő intézetvezetője.
Rengeteg történet van olyan esetekről, amikor nincs elég feszes íny, nincs elég csont (tiplit tud fúrni az illető, de a csontpótlásokkal már bajban van, így anélkül végzi el a beavatkozást, természetesen sikertelenül), az anatómiai adottságok nem megfelelőek, mégis beteszik az implantátumokat. A villogó $ jel az orvos szemében még nem indikációja az implantálásnak.
Az implantátum behelyezésének elvileg kontraindikációja nagyon kevés van, az anatómiai adottságok pont nem ilyenek, ugyanis bárhová lehet csontot építeni, viszont egyes beavatkozásokhoz már általános orvosi végzettség is kell. Ezt sokan figyelmen kívül hagyják.
A posztoló története sajnos teljességgel hihető, egyben figyelmeztető jel is. Fogorvosi diplomával mindent lehet csinálni, de ha az ember jót akar, fogszakorvost keressen implantáció céljára. Kiemelten jól hangzik, ha valakinek parodontológia, vagy arc- állcsont- szájsebészet szakvizsgája van (ez utóbbi általános orvosi diplomához kötött - a dentoalveolaris szájsebész lehet csak fogorvos). ez sem garancia a teljes sikerre, de legalább az adott orvos, ha lelkiismeretes, látja a saját képességeinek és lehetőségeinek határait, nem vállal be őrültséget a pénz érdekében.
Tökéletesen behelyezett implantátum esetén is van sikertelenség, kb. 3-5% az 5 év alatt elvesztett implantátumok aránya. Ebben nagyban benne van a beteg is, diabetes, dohányzás, osteoporosis erősen rontja az esélyeket, akár 20-30% is lehet ilyen esetekben a kudarc esélye.

üdv mindenkinek!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása