Folyamatosan megaláz és kinevet a doktornő

2014.05.27. 06:51

stock-footage-medical-woman-doctor-showing-phone-call-hand-sign-gesture-medical-health-care-call-center-help.jpgNem hallgatja meg végig hogy mik a panaszaim, milyen tüneteket észlelek . Az évek során állapotom romlik, de őt ez egyáltalán nem érdekli.

Üdv!



Panaszt szeretnék tenni a következő orvosnőre: Dr. K. Ő a Bács-Kiskun Megyei Kórház Nyíri úti telephelyén dolgozik az ideggyógyászaton...

Panaszaim vele kapcsolatban:



-Nem hallgatja meg végig hogy mik a panaszaim, milyen tüneteket észlelek



-az évek során állapotom romlik, de őt ez egyáltalán nem érdekli



-nem vizsgál ki normálisan (nem küld el a vizsgálatra, mert drága, mert attól, hogy elküldene MR-re még nem gyógyulok meg, van elég pénzem fizessem ki az MR-t. Mikor ebbe beleegyeztem, hogy jó fizetem, akkor is rögtön jött újabb kifogás, hogy itt most még így se lehet...)



-megalázóan viselkedik pl. kinevet, beszólogat Ez a találkozásunk legelső pillanatában már így volt.



-szívtelen, kőkemény



-előadja a koncepcióját, hogy mi a bajom, elmondom, hogy miért rossz amit mond, miért nem illik a képbe(teljesen világos dolgok), de ő ezt figyelmen kívül hagyja

stock-footage-medical-woman-doctor-showing-phone-call-hand-sign-gesture-medical-health-care-call-center-help.jpg

-szokásos módon megkérdezte tőlem anno, hogy mi a foglalkozásom. Megmondtam, hogy mi. Erre ő, hogy mennyire utálja azokat...



-Megkértem őt magyarázza el a leletembe leírtakat, hogy néz ki ez a dolog. Végülis szeretném megérteni mi a bajom. Erre ő: ez nem olyan mint az én munkám, ezt nem tudom csak úgy megérteni. (de azért végül elmagyarázta. Egyáltalán nem volt bonyolult)



Attól tartok nagyon nagy az esélye, hogy nem csak velem viselkedik így, és ez nagyon veszélyes.



Egy történetet, még azért elmesélek vele kapcsolatban. Egyszer mikor bent voltam nála és velem úgy bánt mint egy kutyával, bejött egy férfi orvos (gondolom a főnöke). Vele egyből túláradóan kedves volt, cukorkával kínálta, meg végig úgy viselkedett kb. minha szerelmes lenne belé. Szóval ő az a fajta tán, aki úgymond felfelé nyal, lefelé tapos.



Más orvosokkal kapcsolatban is tapasztaltam, hogy le akarják rázni a beteget nem is feltétlenül azért mert szívtelenek, hanem szakértelem hiány miatt. Mindig a könnyebb utat választják, anélkül, hogy másik lehetőséget megvizsgáltnák. Az elmúlt öt évben semmit se sikerült ott normálisan elintézni...

 

Itt most főleg a járóbeteg részre gondolok. Nincs normális kivizsgálás. Kérem, hogy adjon az életéből két percet, hogy magyarázza el a leletemre leírtakat és csak nagy küzdelem, könyörgés után talán kapok 1 percet, hogy egy részét elmagyarázza. Persze hozzáteszik, hogy úgysem érteném meg minek magyarázza... Hát talán azért hogy legalább annyit tudjak, hogy ez most jó vagy rossz, vagy mennyire rossz. A sürgösségin egyszer úgy küldtek el, hogy megkaptam a leletem, de orvos nem jött oda, hogy elmagyarázza, hogy most akkor mekkora a baj.

 

Másik eset...
Volt egy betegségem, amit meg lehet volna gyógyítani valószínű, ha normálisan időben kezelnek. Ehelyett csak telt az idő, megjelentem kontrollra, ahol megállapították, hogy rosszabb a helyzet, de azért majd jöjjek vissza később ne csináljunk semmit. Aztán amikor csináltunk már késő volt. Évek teltek el... Ez bőrgyógyászaton volt.

 

Azért persze nem mondom, hogy az egész kórház ilyen. Szerencsére nem voltam ott sokszor. Azt megtanították nekem, hogy vigyázzak az egészségemre, nehogy odakerüljek hozzájuk.

 

Üdv!

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2014.05.27. 07:07:20

a megfelelő fórum, ahová panaszoddal fordulhatsz:

Panaszok kezelése:
Dr. Komjáti Andrea
Regionális koordinátor, jogvédelmi képviselő
Munkaidőben elérhető telefonszáma: 06/20/4899-537
E-mail: komjati.andrea@obdk.hu
Levelezési cím: 6726 Szeged, Bal fasor 17-21.
Fogadóóra időpontja: Kedd 9.00-13.00

Pongóné Kovács Erika (csak Kecskeméten)
jogvédelmi képviselő
Munkaidőben elérhető telefonszáma: 06/20/4899-536
E-mail: pongone.erika@obdk.hu
Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Nyíri út 38. I.em.117.
Fogadóóra időpontja: Csütörtök 8.00-11.00

szívesen!

egyébként fent van a kórház honlapján.

már ha tényleg panaszt szeretnél tenni...(és nem csak egy nyilvános fórumon siránkozni, ahol csak a te álláspontodat ismerhetjük meg, ugyibár ;)

mildi 2014.05.27. 07:09:47

"le akarják rázni a beteget nem is feltétlenül azért mert szívtelenek, hanem szakértelem hiány miatt." 10millió futballszakértő és orvos országa vagyunk :D

she_wolf 2014.05.27. 07:38:09

@mildi: Vagy keresni kell egy másik neurológust, ha van rá mód. Egyébként tudomásom szerint ilyet:

"-Megkértem őt magyarázza el a leletembe leírtakat, hogy néz ki ez a dolog. Végülis szeretném megérteni mi a bajom. Erre ő: ez nem olyan mint az én munkám, ezt nem tudom csak úgy megérteni. (de azért végül elmagyarázta. Egyáltalán nem volt bonyolult)"

nem illenék mondania egy orvosnak.
Viszont ez:

"Más orvosokkal kapcsolatban is tapasztaltam, hogy le akarják rázni a beteget nem is feltétlenül azért mert szívtelenek, hanem szakértelem hiány miatt. Mindig a könnyebb utat választják, anélkül, hogy másik lehetőséget megvizsgáltnák."

eléggé csúf általánosítás:(

Gyöngy Drótnak, ha erre jár: ez nem hozzászólás volt, hanem poszt, és először hozzászólásként jelent meg. Most igazították ki a hibát.
Cukorkát? Ne legyen neurológiai panaszod, jó szívvel mondom!:)

reepach 2014.05.27. 10:13:56

"Más orvosokkal kapcsolatban is tapasztaltam, hogy le akarják rázni a beteget nem is feltétlenül azért mert szívtelenek, hanem szakértelem hiány miatt"

Azért az aranyos dolog, hogy egy írni olvasni is alig tudó liba az őt kezelő szakorvosok szakértelmének hiányát ilyen nagyszerűen meg tudja állapítani. Ennél már csak ez jobb:
"Volt egy betegségem, amit meg lehet volna gyógyítani valószínű, ha normálisan időben kezelnek. Ehelyett csak telt az idő, megjelentem kontrollra, ahol megállapították, hogy rosszabb a helyzet, de azért majd jöjjek vissza később ne csináljunk semmit. Aztán amikor csináltunk már késő volt." Mert meghaltam.

she_wolf 2014.05.27. 11:35:55

@reepach: Ott lehet eltévedve a poszter, hogy ha orvoshoz megy az az elvárása, hogy az adott orvos minden létező szakterületen a teljes tudás birtokában legyen. Az ilyennek nem orvosra, hanem Mindenhatóra van szüksége.

LHedvig 2014.05.27. 14:42:11

A kommentelők stilusából ítélve Önök is az orvostársadalom tagjai. Azért veszik ilyen könnyen a posztolót és csúfolják ki ugyanúgy, mint a saját orvosa. Nagyon sok olyan ember él az országunkban sajnos, akik nehezen írnak és olvasnak, de nem kell őket megvetniök. Az orvosok sem istenek és ha el tudják fogadni a 10-20-50-100 ezres borravalókat, arra is vegyék a fáradságot, hogy elmagyarázzák a betegnek a leletét. Tisztelet a kivételnek. Őszintén szólva még nem láttam szegény orvost, bármennyire is sírnak, hogy kevés a fizetésük. Nem sajnálom őket, főleg azokat nem, akik előre közlik a tarifát.

Kovács Nóra Anna 2014.05.27. 15:18:32

Váltani nem lehet, kénytelen ehhez a dokihoz járni?

Piftike 2014.05.27. 15:42:44

@reepach:
Szövegértés megy? Vagy Te is matekból vagy erős?
Lelibázni valakit, csak azért mert nem érted meg őt, vagy nem azonosulsz a meglátásaival, fiinoman szólva sem elegáns. Vagy érintve érzed magad? Ha a kocsidat javíttatod, csak megkérdezed fizetéskor, hogy mi volt a gáz vele?!
Az ember már csak ilyen, ha beteg, szeretné tudni, mii baja, mit tehetne azért, hogy jobban legyen, megelőzze a nagyobb bajt. Ettől még nem válik libává, ellentétben azzal, aki nem veszi komolyan a munkáját, nem látja az embert a probléma mögött.
Es ez lehet szakmai hozzánemértés, de komoly jellemhiba is.
Ha védelmedbe szeretnéd venni a dokinőt, ajánlj neki egy futószalag melletti, minden felelőssegtől mentes munkát, ahol tilos a kommunikáció!

mildi 2014.05.27. 16:05:24

@mig54: csak úgy miheztartás végett, én szépen nekiállnék elmagyarázni, miből áll az én munkám. nagyjából a kötőszavakat értené meg belőle a doki... és akkor kvittek lennénk :)

btw: engem az idegesít ebben a posztban, hogy sír-sír-sír, panaszkodik, vádaskodik, de a jelek szerint a kisujját nem mozdította, hogy valami változást/előrelépést érjen el. ezért írtam a betegjogik elérhetőségét. oda kell menni a százas zsepivel, nem itt vagdalkozni.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.27. 16:38:00

"előadja a koncepcióját, hogy mi a bajom, elmondom, hogy miért rossz amit mond, miért nem illik a képbe"

Itt nevettem. Szemét vagyok?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.27. 16:40:00

@mig54:

"Az ilyennek nem orvosra, hanem Mindenhatóra van szüksége."

Biztos nem akarna hálapénzt fizetni. Meg egyházi adót se.

acka1 2014.05.27. 17:32:25

@pilóta87 Itt vagy ?

rikitikitévi 2014.05.27. 18:41:45

@LHedvig: "ha el tudják fogadni a 10-20-50-100 ezres borravalókat, arra is vegyék a fáradságot, hogy elmagyarázzák a betegnek a leletét."
Az 50-100 jöhet, de a tíz-húszezerért nem fogom magam agyon strapálni.

acka1 2014.05.27. 19:05:52

Kérdezhetek egy dolgot? Az ideggyógyászat az a neurológia?
Nem akarom a posztolót bántani, de én ezzel a mondattal nem értek egyet:
,,-előadja a koncepcióját, hogy mi a bajom, elmondom, hogy miért rossz amit mond, miért nem illik a képbe(teljesen világos dolgok), de ő ezt figyelmen kívül hagyja,,
Miért nem fogadja el az orvosnő hozzáértését ?
@mig54: Te ismersz... Sosem kérdőjelezem meg az orvosom hozzáértését...Ő tanult azért sok évig, hogy megmondja nekem, hogy mi a bajom...még akkor is elmagyarázza a leletet, ha csak egy nyolc osztályt végzett lennék,aki tényleg nem ért az orvosi dolgokhoz,max úgy mondaná, hogy megértsem a ,, rövid tyúk eszemmel,, .
Sajnálom a posztolót. Én azt mondom, ha lehetősége van,akkor váltson orvost!!

she_wolf 2014.05.27. 19:19:18

@LHedvig:
"A kommentelők stilusából ítélve Önök is az orvostársadalom tagjai."

Ne ítéljen mások stílusából az, aki nem tud.

"Azért veszik ilyen könnyen a posztolót és csúfolják ki ugyanúgy, mint a saját orvosa."

Ki tett ilyet? Neveket!

"Nagyon sok olyan ember él az országunkban sajnos, akik nehezen írnak és olvasnak, de nem kell őket megvetniök."

Írni-olvasni nem, netet megérteni, kezelni, posztolni igen. Hogy is van ez?

"Az orvosok sem istenek és ha el tudják fogadni a 10-20-50-100 ezres borravalókat, arra is vegyék a fáradságot, hogy elmagyarázzák a betegnek a leletét."

Ne általánosíts! Ha te elvárod, hogy az orvos tisztességesen viszonyuljon a beteghez és annak problémájához, panaszához, akkor ő is joggal elvárhatja, hogy ne Dr. Buksza, vagy Dr. Széf legyan a beceneve. Egyébként nem tudom, hogy ez hogy került most ide, a poszter egy árva hangot sem mondott holmi bankókról, továbbá ahogy írta is, az olvos elmagyarázta neki a probléma mibenlétét, és a poszter azt is megértette. Az ő szavaival élve: "(de azért végül elmagyarázta. Egyáltalán nem volt bonyolult)"

Csak kérdezem, hogy milyen jogon nyilvánítasz tiszteletet a kivételeknek, ha az orvosokra nagy általánosságban és kivételt nem említve húzod rá a vizes lepedőt?!
Ennél utálatosabb és álszentebb dolog kevés van.
Viselj szemüveget, ha nem láttál még anyagi gondokkal küzdő orvost, egyébként meg akkor van közöd a péztárcájához, amikor adóellenőr vagy.
Mellesleg érdelekne, hogy te hogyan élnél meg egyedül a fizetésedből orvosként egy - mondjuk - sima, kórházi, osztályos orvosként? Költői kérdés volt.

she_wolf 2014.05.27. 19:25:47

@mildi: Jól tetted! Hátha ér valamit a segítő szándék:)

she_wolf 2014.05.27. 19:31:12

@acka1: Én is azt nyekegem:) Ha a poszter úgy érzi, hogy nem kap megfelelő tájékoztatást, hogy semmibe veszik, hogy nem elég körültekintően bánnak vele, máshoz kell menni. Én valamikor régen egyetlen (!) mondata miatt köszöntem el az akkori háziorvosomtól. Soha nem bánt velem kirívóan se jobban, se rosszabbul. Mégis egy kérdés elég volt, hogy inkább ne járjak hozzá. A családot ő kezeli, semmi probléma nincs köztünk.

she_wolf 2014.05.27. 19:36:54

@polyvinyl:
Nem vagy szemét:) Előferdül néha, hogy Mari néni orvosabb az orvosnál:)
Az orvosnak nem koncepciója van, hanem diagnózisa. Szóval ő most nem a Mari néni:(

acka1 2014.05.27. 19:46:17

@mig54: A hazidokim is jofej :) Csak ne kellene olyan gyakran hozza menni :) . Es csak nala szoktam Mari nenit jatszani,mert hagyja :D .

she_wolf 2014.05.27. 20:18:21

@acka1:
"Az ideggyógyászat az a neurológia?"
Azt hiszem, igen:) Egyébként jellemző az alábbi sztori: ha megyek a neurológus doktornőhöz gyógyszerért, belutalóért, stb., mindig sokan vannak nála, várni kell. Ha nincs nálam a fülesem, vagy nem volt annyi eszem, hogy olvasnivalót vigyek magammal, előbb-utóbb belefutok egy nagyon beszélgetni akaró valakibe, aki minden tapintatával meg fogja kérdezmi: Magának mi baja? Erre szoktam kimérten azt válaszolni, hogy: Idegbeteg vagyok. (És ha szigorúan vesszük, nem is hazudok.) A továbbiak megérnek egy esettanulmányt:)

acka1 2014.05.27. 20:25:54

@mig54: :) A telefonom es a fulim mindeg keznel van ilyen esetekre :) Neurologusnal meg nem voltam.... Bar szerintem belolem is kijonne egy doktori disszertacio :D :D

she_wolf 2014.05.27. 20:26:10

@acka1: Az enyém meg egy blazírt képű, látszólag egy "magamegmitkeresitt" típusú, művigyoros valaki. Közben pedig egy hihetetlenül rendes ember. Jó "kérdezz-felelek" viszonyban vagyunk, ami pedig nagyon tetszik benne az az, hogy nem tudja előttem leplezni, hogy büszke ránk. És ez nekem nagyon jó érzés:)

acka1 2014.05.27. 20:27:05

@mig54: ne vegyuk szigoruan :) csak vidaman ;)

CPR 2014.05.27. 21:56:30

A hozzászólásokhoz: Ne keverjük az ideggyógyászatot az elmegyógyászattal, különbség van a kettő között; neurológia=ideggyógyászat - stroke, myasthenia, ALS, epilepsia, Parkinson...stb, pszichológia, pszicihiátria = elmegyógyászat - skizophrenia, depresszió, bipoláris zavar...stb.
A posztolóhoz: elég kevés az infó, konkrétan nem tudtam meg a lényeget: MI A BAJA, az amivel folyamatosan látogatja a "kedves" doktort. Ennek hiányában pusztán csak nincs megelégedve egy embertársa kommunikációs képességével.

she_wolf 2014.05.27. 22:25:38

@CPR: Ami engem illet, én határozottan nem keverem,mert tudom magamról, hogy idegbeteg vagyok. De szerintem senki nem keverte (vagy benéztem valamit?).
Ugyanakkor tényleg meg lehet nézni hogy milyen hatást vált ki a többségből, ha azt hallja: valaki "idegbeteg". És nem mondom hogy szép dolog tőlem, de tényleg ezzel szoktam leszerelni a bizalmaskodni vágyó betegtársaimat, ha el akarom kerülni a társalgást:(

Igen, megint van egy poszt, amiből minden kiderül az adott orvosról, csak éppen a poszter burkolózik a titkolózás jótékony homályába:(

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.28. 07:58:09

@acka1:
Miért nem fogadja el a doktornő szakértelmét? Nos azért, mert ő maga a
DR. HOZZÁÉRTŐ. Nem is értem minek jár az ilyen orvoshoz.

magam adom 2014.05.28. 11:59:13

"Az orvos valóságos bűnbak. Azt mindenért ütik. Ha kicsibe veszi a beteg baját, megharagusznak rá, hogy lelketlen kutya, ha nagyba veszi, megharagusznak rá, hogy megrémíti a beteget, és még betegebbé teszi. Ha a beteg meggyógyul, azt mondják, hogy magától is meggyógyult volna, ha nem gyógyul meg, azt mondják, hogy a doktor rontotta el. Ejh, cudar egy pálya ez! Hálára ne számítson az ember." Mikszáth Kálmán

acka1 2014.05.28. 18:32:42

@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm.Erre gondoltam én is, de nem mertem ilyen nyíltan megfogalmazni .

reepach 2014.05.28. 20:05:01

@acka1:
Én is erre gondoltam, és le is mertem írni ("Azért az aranyos dolog, hogy egy írni olvasni is alig tudó liba az őt kezelő szakorvosok szakértelmének hiányát ilyen nagyszerűen meg tudja állapítani.")

acka1 2014.05.28. 20:28:52

@reepach: Én még elég ,,ifjú,, hozzászóló vagyok ahhoz, hogy ilyen nyíltan meg merjem mondani a negatív véleményemet :) . De egy orvosnak ellentmondani az a legritkább ami előfordul velem. Mint írtam ,,Ő tanult azért sok évig, hogy megmondja nekem, hogy mi a bajom...,, Akkor sem ellenkeztem amikor a sokadik antibogyót írták föl az elmúlt hónapokban, pedig lehet ennek most fogom a levét meginni...

látjátok feleim szümtükkel 2014.05.28. 21:12:21

@acka1:

Azét mert valaki sok évig tanult az egyetemen, nem biztos, hogy mindig mindent tud. Nem is tudhat, ezért az a jó, ha az orvos támaszkodik a beteg tapasztalásaira, a beteg meg bízik az orvosban. Nekem ilyen a kapcsolatom a házival, ő meghallgatja az észrevételeimet, én meg maximálisan elégedett vagyok vele.

acka1 2014.05.28. 21:43:26

@látjátok feleim szümtükkel: Ebben 100% igazad van. En igy vagyok az osszes orvosommal :) .Megbizom bennuk, es igyekszem roviden tomoren osszefoglalni a panaszaimat, es a leheto legtobb informacioval ellatni a problemaimrol. Eddig meg mindeg a leheto legjobban ellattak,kiveve egy esetet,de mar az is megoldodott.

bajkal 2014.05.28. 22:28:00

OFF
m.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/8780/az-alterhesseg
Valaki tud nőgyógyászt, aki hajlandó fogadni egy ilyen nőt?
OFF

Kinevette? Az orvosoknak is van humora...Sajnos ismerek egy lányt, aki pozitív terhességi teszt után végül nem bizonyult várandósnak. Sajnos korábban is volt hasonló vszeg korai szakaszban vetélése.Azonban azóta se menstruál, de a hasa megnőtt, majd amikor mozogni érezte a "gyermekét" elment nőgyógyászhoz, hogy vizsgálja meg újra. Az orvos elkérte a korábbi leletét (amin elvileg azt írták, hogy nem terhes, de vmi folt ábrázolódik az uterus falán), és kijelentette, hogy biztos nem terhes, minek is jött és vigyorgott .(?) Mivel a férjjel jelent meg, csak csinált egy hasi ultrahangot az orvos, de a monitort a nő nem látta, a férj igen, de ő meg nem nagyon tudta mit is néz. Az orvos közölte, hogy nincs terhesség, a belei gázosak és azt érzi, attól nagy a hasa is. A nő persze erősködött, hogy de miért most látott gázt, de az orvos erre nemmel felelt.
A nő azóta is hiszi, hogy várandós. Most éppen ott tart, hogy mivel a baba nem akar megszületni (javában túlhordás lenne, csak ő nyilván ezt nem fogadja el...berendezték a gyerekszobát is!!!), hogy biztosan elszámolta a terhességi kort.

Orvoshoz már nem akar menni, mert nagyon rosszul esett neki az ultrahangos utolsó eset. Pedig hajlandó lett volna visszamenni "kontrollra", de az orvos megmondta ne akarjon kontrollt nincs miért.

Tudom ez pszicholOgiai háttérű, de azért nem az lenne a megoldás, ha egy orvos kezdené azzal, hogy megvizsgálja, vérvételre küldi vagy csak simán mutatja a monitort neki, higy nézze kedves itt kellene lennie egy jól felismerhető magzatnak és itt nincs semmi. Mellesleg a képzelőerőn felül és a bélgmozgásokon kívül nagy ciszta a hasüregben vagy daganat nem kelthet olyan érzést mintha "valami ide-oda mozogna" a hasüregben? + pozitiv terhessegi teszt utan es azota kimaradó menszesz esetén (ugyanakkor nem terhesség esetében) milyen más hormonális probléma állhat (ha pl. nem magas prolaktin szint...). Bocs az offert. A teljesen pszichológiai eset adná magát, de állatoknál is előfordul ilyen, amiből meg akkor következne, hogy az állatoknak pl. kutya, macska van "lelke", hiszen beképzelik maguknak a vemhességet ők is;-).
Vagy majd az idő megoldja és a 11. hónapban belátja nem születik meg és minden helyrejön? (eltekintve a lelki traumától?)
Békés megye...

she_wolf 2014.05.29. 01:13:08

@reepach: Legközelebb kapd elő a szinoníma készletedet, és ne írj olyasmit, hogy "liba", mert azt pöpecül meglátják az olvasók, de a hozzászólás további része már óhéber:)

she_wolf 2014.05.29. 01:28:48

@bajkal: Laikus válaszom erre az, hogy létezik mind álterhesség, mind álvemhesség. A labort is megtéveszhetik a minták, mert a szervezet tényleg csodákra képes, és előfordul, hogy "generál" kimutatható értékeket:)
Viszont nagy általánosságban tényleg bebizonyosodik a pszichés defektus/eredet.
Pl.: nagyon akarja azt a gyereket, és a szervezete produkálja is a kellő tüneteket.
(Egyik közeli ismerősöm testvére meghalt és egy csecsemőt hagyott teljesen árván, és úgy tűnt, hogy az ismerősömnél helyezik el. Ennek hatására(?) az ismerősömnél megindult a tejelválasztás:o )
Ez az én laikus (és az erről a témáról egykor olvasottak segítségével kialakult) véleményem.

Az állatoknál ez más vonal, ne keverjük:) Azzal együtt, hogy tényleg van "lelkük" és "szeretni" tudnak, amit szintén nem illik az emberi érzésekkel keverni:)

she_wolf 2014.05.29. 01:45:26

@mig54:
Nagyon off!
Ez lemaradt: állatoknál, ha az ivarzáskor nem vemhesül a nőstény, akkor előfordul -nem is ritká-), hogy álvemhes lesz (nem azért, mert nagyon akar kicsi állatkákat, hanem mert a szervezete felkészült a jövevények fogadására, ellátására, ez tisztán hormonális és szervi folyamat). Körültekintő gondozást igényel, mert sok olyan szövődménye lehet, ami megrövidítheti az állat életét:(
Volt "szerencsém" ilyen mentett kutyához. A legcélravezetőbb eljárás a két tüzelés közti időben történő ivartalanítás, amennyiben a későbbiekben nem akarunk szaporulatot. Magánvéleményem, hogy keverék és tenyésztésre nem javasolt állatoktól ne akarjunk szaporulatot, bármennyire is édibédik, meg cukiságok is a picik:(
És nem fog a szuka "megkergülni", ha nem hoz le legalább egy almot életében:P
Off! vége:)

platelet 2014.05.29. 06:39:18

@bajkal: Nagyon nehéz kérdés... Nem értek hozzá, de szerintem elsősorban pszichiáterhez, pszichológushoz kéne küldeni a hölgyet. A pszichés betegségek esetén, különösen, ha téves eszmékről van szó, a meggyőzés ritkán segít. A nőgyógyászhoz is érdemes visszamenni (már csak azért is, mert rendszeres kontroll egészségeseknél is kell). Ha rossz a kapcsolatuk, válasszon másik nőgyógyászt. Azután, ha még egyéb vizsgálat szükséges, a nőgyógyász meg a pszichiáter továbbküldi.

Feketepéter 2014.05.29. 12:40:27

A bepanaszolt orvos teljes mértékben beazonosítható.Kerülni kellene ezeket a jogsértő megnyilvánulásokat,az orvos álláspontját nem ismerjük.

nickM 2014.06.02. 22:23:15

@látjátok feleim szümtükkel: Minthogy a posztból semmi sem derül ki a beküldő betegségéről, ez így "kicsit" erős.
Szerintem simán elképzelhető, hogy a páciens azt próbálta elmagyarázni, hogy nála az adott tünetegyüttes 90%-a hiányzik. Netán azt, hogy a favorizált gyógyszergyártó terméke nem válik be. Vagy szimplán azt, hogy baja van. (Az utóbbihoz: örök emlék marad ahogy a doktornő elsápadt, mikor 5 méterről - az ajtóból - diagnosztizálta, hogy semmi bajom, majd kegyeskedett megvizsgálni...)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása