Rémálom a fogászaton

2014.05.23. 07:01

Dental-Anxiety-Fear-or-Phobia1.jpgSajnos, ki vagyunk szolgáltatva még akkor is, ha van számla. Csak ők tudják, mikor milyen kezelést csináltak, mert azt a számlán fel sem tüntetik és alapból az a hozzáállásuk, hogy minden jó amit csináltak, más okozza a panaszokat nem az ő trehány munkájuk.

Én is jártam így, a fogászat neve: Dental Harway. Itt apa és fia dolgoztak, én a fiához jártam hónapokig különböző kezelésekre: gyökértömés, korona, híd. Több százezret fizettem, néha, kb. minden harmadik alkalommal kaptam nyugtát. Néhány hónap elteltével folyamatos panaszaim voltak, ezeket a fogorvos (a fiú) nem ismerte el, szerinte minden jó, használjak szájzuhanyt. A Paradontológiai Klinika álláspontja szerint a szájzuhany csak még jobban benyomja a baktériumokat az ínytasakokba. Az apjához küldött, aki az egyik oldalon újra megcsinálta a hidat, utóbb kiderült, hogy teljesen feleslegesen, és újra kifizettette velem!

 

Megmagyarázta, hogy nem az ő hibájuk miatt nem jó, később kiderült, be sem ragasztotta. A másik oldalon készült koronára azt mondta, ne mondjam már, hogy azt ők csinálták, nincs beírva az orvosi naplóba! Ahova ők azt írnak be amit akarnak, a betegnek nincs hozzáférése és rálátása. A sunyi tekintete azóta is előttem van. Eljöttem, kiszolgáltatottan, fájdalmak, panaszok közepette. A kezelőlapomon amelyen a soron következő időpontok szerepeltek, nem volt feltüntetve, hogy mikor milyen kezelést végeztek, a nyugtákon szintén nem. Semmit nem tudtam volna bizonyítani. A FOGORVOSOK HONLAPOKON FELTÜNTETETT ÚN. GARANCIÁJÁBÓL EGY SZÓ NEM IGAZ! NE HIGGYÉTEK EL. MINDIG MEGMAGYARÁZZÁK, HOGY MINDEN JÓ, A KORONA JÓL ZÁR STB. CSAK BENNED VAN A HIBA, MAJD ELMÚLIK a fájdalom......

 

Ha garancia egyáltalán szóba jöhetne, az csak arra vonatkozik, ha pl. egy porcelán pótlásból letörik egy darab, aminek 1 az 1000-hez a valószínűsége, de ezt sem ők, hanem a technikus csinálja. Arra, hogy ők a mintát hogy veszik le, előtte milyen kezeléseket: gyökértömés, csapos fog stb. csinálnak semmilyen garancia nincs. Pedig a garancia pont arról szól, ha én mint beteg vagy ügyfél a garanciális időben hibát jelzek, akkor - VITA NÉLKÜL - a terméket ki kell cserélni vagy az árát vissza kell fizetni, rajtam semmilyen bizonyítási teher nincs.

 

Ezek után elmentem egy másik fogászatra: Apollónia Dental (nagy neves fogászat, ahogy hirdetik magukat, pl. buszokon és máshol: a jövő fogászata) ide egy évig jártam. Fog CT-re küldtek, ami kimutatta, hogy az előző helyen készített gyökértömések nem értek végig,ezekre tettek koronát! A koronákat le kellett szedni, mindent újra elölről kezdeni és megcsinálni. Számlát minden alkalommal adtak, de a kezeléseim közben a fejem felett a fogorvosnő magándiskurzust folytatott az asszisztensnővel pl. arról, hogy otthon beleesett a cipőjébe a kulcs és nem találta, meg hogy nem mosta ki rendesen a mosógép a ruhákat és csöpögött belőlük a víz, és hogy ő milyen fényképalbumot csináltatott stb. Miközben lecsiszolta a fogamat, belecsiszolhatott az ínybe, másnapra egy hatalmas afta keletkezett a számban - ez bakteriális és vírusfertőzés - és a fél arcom lebénult! Ún. Bell féle bénulás, fogászati kezeléstől, injekciótól is lehet kapni. Két nap múlva tudtam csak elmenni az ideggyógyászatra mert pont hétvége volt, ahova utána másfél hónapig jártam szelektív ingeráram kezelése.

 Dental-Anxiety-Fear-or-Phobia1.jpg

Az ideggyógyásznak az volt az első kérdése kaptam-e injekciót, amire én pont annál a kezelésnél már nem is emlékeztem, mert a több hónapos kezelésem során többször csak zselés érzéstelenítés volt. A fogorvosnőt felhívta ő tudta, de letagadta. Szerencsére a bénulás rendbe jött, de úgy is maradhattam volna! Elnézést egy árva szóval nem kért a fogorvosnő, cinikusan, fapofával úgy csinált mintha mi sem történt volna. A hidak amiket csinált és amikért újra százezreket kellett kifizetnem, nem jók, állandó panaszaim vannak. Egy harmadik fogorvos felvetette, hogy a panaszaimat állkapocs izületi probléma is okozhatja. Emiatt elmentem a Fogpótlástani Klinikára (Szentkirályi utca 40.) ott elmondtam a doktornőnek, hogy a fogorvosi kezelésekre soha semmilyen garanciát nem tudtam érvényesíteni. Azt mondta, hogy a Klinikán működik egy ún. fogorvosi panaszokat kivizsgáló konzílium vagy tanács, a pontos megnevezést nem jegyeztem meg, ők kivizsgálják a panaszokat. Az implantátum miatt - szerintem - a posztban szereplő betegnek oda kellene elmennie.

 

Ez hivatalos egészségügyi fórum, ahol nyilván nem először találkoznak ilyen panasszal, és megvannak azok az utak amelyeken végig kell menni. Én is ezt fontolgatom. Sajnos, ki vagyunk szolgáltatva még akkor is, ha van számla. Csak ők tudják, mikor milyen kezelést csináltak, mert azt a számlán fel sem tüntetik és alapból az a hozzáállásuk, hogy minden jó amit csináltak, más okozza a panaszokat nem az ő trehány munkájuk.

 

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DFK 2014.05.23. 08:35:18

Szerintem a fogorvosoknál ideje lenne egy NAV vagyonosodási vizsgálatnak. Mind bukna, mint az állat.

sunabajnok 2014.05.23. 12:55:20

Az én fogorvosom mindig ad számlát. Pedig ő is csak maszek.
És volt olyan is, hogy sürgősen szükségem volt rá, de egy vasam se volt, mégis megcsinálta, hogy majd behozom. Inkább kölcsön kértem, és még aznap vittem.
Lehet, hogy csak én volnék ilyen szerencsés?
@DFK:
És a nődokiknál sem ártana, ha felfeküdne már egy ellenőr az asztalra.

she_wolf 2014.05.23. 16:28:26

Megint poszt született egy hozzászólásból. Szerintem ki akarják nyírni ezt a blogot, pedig eredetileg jól indult:(

mldrv 2014.05.23. 23:11:46

@mig54: Sztem ez a gyakorlat már évek óta bevett ezen a blogon (meg az is h régebbi posztot kiraknak újra...)

Kéne csinálni jobb praxisblogot máshol :D

she_wolf 2014.05.24. 04:52:00

@mldrv: Igaza van Turchinak:) Vigyázni kell a nagyon hosszú hozzászólásokkal, mert posztot csinálnak belőle. Ami egyébként nem lenne baj, ha abban valami olyan új elem/adat/történet,/bármi lenne, ami miatt érdemes lenne külön kitárgyalni.
Sem a hellyel, sem a hozzászólókkal nincs semmi bajom (üdvöskénket leszámítva), nem attól lenne jobb a blog ha máshol lenne, hanem ha máshogy lenne....
Remélem, nem az jön, hogy "fogas" kérdések özöne fog idezúdulni poszként:)

(csak halkan jegyzem meg, ha már posztot csinálnak egy hozzászólásból, akkor talán jobban kellene ügyelni arra, hogy az abban szereplők ne legyenek beazonosíthatóak, baj lehet belőle)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.24. 13:22:51

a gond magával a bloggal van, ezzel a célkitűzéssel eleve bukásra van ítélve
éppen nézem a másik, külföldi fórumot ahol tevékenykedem:
Tagok: 157846
Témafelvetések: 81213
Válaszok, kommentek: 405908
Privát üzenetek: 109207
online
68 regisztrált felhasználó
5031 vendég
úgy nézem jobban állnak, mondjuk ott az dominál, hogy valaki orvosi témában tanácsot kér. motiválják is az orvos hozzászólókat, aki elér egy bizonyos hasznos kommentszámot, kap reklámfelületet meg ilyenek

she_wolf 2014.05.24. 20:37:43

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Hmmm...A bajt ott látom, hogy nagyon kevés kivétellel csak az megy, hogy
1: a poszterek a földbe döngölik az orvosokat, eü. dolgozókat, mert ...
2: a poszt megjelenése után fehér hollóként bukkan fel egy-egy poszter, hogy reagáljon
3: a tipikus két táborra szakadás, mint egy focimeccsen.

Talán Turchi írt valamit arról, hogy hogyan lehetne ezen változtatni. (Most nem arra gondolok, amit a moderálásról írt)

sunabajnok 2014.05.25. 16:33:18

@mig54:
1., Azzal nincs baj, hogy a poszterek a földbe döngölik az orvosokat.
Abban több rosszat látok, hogy előbb földbe döngölik őket, és talán csak utána tesznek lépéseket.
Ezt úgy kellene, hogy posztolók elmennek betegjogi képviselőhöz, ahonnan nyilvánvalóan lepattannak, majd ügyvédhez, ahol végül 5 év semmittevés után nem születik semmi, és ennek az egésznek a kálváriáját posztolják ide.
2., Én magam is a fehér holló esete vagyok. Csak azokat a témákat olvasom el, amikben nekem is volt részem, és esetleg leírom a tapasztalataimat.
3., szeretek értelmes emberekkel beszélgetni, mert egy ilyen közegben nem a másik oldalon álló bunkó vagyok, hanem más szemszögből megközelítő beszélgetőtárs.
Turchi nem tudom mit írt.

acka1 2014.05.25. 16:46:37

@sunabajnok: Én anno a saját kezembe vettem a dolgomat :). Fogorvossal még nem volt gondom.

bajkal 2014.05.25. 17:53:29

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Kérlek küldd el nekem a külföldi blog linkjét, szívesen ránéznék milyen. Előre is köszönöm!

she_wolf 2014.05.25. 18:45:11

@sunabajnok: Nem tudok mit hozzátenni:( Sokszor leírtam már, és egyszer összeszedetten hangot is adtam annak az olvasói véleményemnek/óhajomnak, hogy jó lenne már valami olyasmit olvasni amiben a poszter leírja, hogy így jártam, ez léptem és ez történt (vagy nem történt), legyen a törénetnek akármilyen kicsengésű vége.
Ehhez képest....

Turchi valami olyasmit írt egyszer, hogy ha a bloggazdához beérkezik egy levél, akkor ő azt esetleg küldje vissza kiegészítési, "kipofozási" javaslattal, és ha mind a tartalom, mind a forma kielégítő, akkor közzéteszi.

Fehér hollók alatt azt a talán 3-4 eddigi posztert értem, akiknek írásai megjelentek itt, és a hozzászólásokra reagálva kiegészítették a történteket, újabb kérdéseket vetettek fel. Párbeszéd jött így létre a poszterek, és hozzászólók között. Igaz, az eredményeket (ha vannak) nem ismerni:(

Értelmes emberekkel beszélni jó:)

(Nokia2110 rulez!:D)

2014.05.25. 18:49:52

@mig54: A visszaküldést arra írtam hogy ha egy hozzászólásból poszt lesz és még a szerző sem jelenik meg akkor ott sok jó nem várható. Amúgy meg nagyon kellene hogy a poszt írója itt lenne mindig, de ez csak akkor lehetséges ha a blog gazdája értesíti az illetőt a megjelenésről. No de nem ötletelek tovább, végül is semmi közöm hozzá.

she_wolf 2014.05.25. 21:03:15

@Turchi: Köszi a javítást:) Szerintem nagyon jó ötleteket fogalmaztál meg, de ez persze csak az én véleményem. Az azonban nyilvánvaló, hogy a poszter többé-kevésbé folyamatos jelenléte nagyon kívánatos lenne. Így ugyanis olyan az egész, mint egy újszülött cápa (vagy bármely teremtmény), aki születés után mehet, amerre lát....

Feketepéter 2014.05.26. 09:41:32

"Miközben lecsiszolta a fogamat, belecsiszolhatott az ínybe, másnapra egy hatalmas afta keletkezett a számban - ez bakteriális és vírusfertőzés - és a fél arcom lebénult! Ún. Bell féle bénulás, fogászati kezeléstől, injekciótól is lehet kapni."

Az afta nem a feszes ínyen keletkezik a fog mellett,hanem az áthajlásban,oka vírusos,bakteriálisan legfeljebb felülfertőződik.Nagyon durván kellene belecsíszolni az ínybe,hogy több napig gyógyuló seb maradjon.Csíszolásnál az íny vérzik néha,főként akkor,ha enyhe ínygyulladás van nem tökéletes szájhigénia miatt.

Az arc átmeneti bénulása akkor követezik be,ha a tű hegye megsérti az ideget és/vagy az érzéstelenítő oldat közvetlenül az idegszálba kerül,mintegy blokkolva azt.Nagyon kellemetlen,2-3 hónap alatt jön helyre.

"Az ideggyógyásznak az volt az első kérdése kaptam-e injekciót, amire én pont annál a kezelésnél már nem is emlékeztem, mert a több hónapos kezelésem során többször csak zselés érzéstelenítés volt."

A zselé felületi érzéstelenítés megelőzi a szúrást,hogy az ne fájjon,mélyre nem hatol,önmagában felnőtteknél nem alkalmazzák.

Körzeti ellátást miért nem vett igénybe?A fogmegtartó kezelés ott ingyenes,az OEP által finanszírozott kezeléseket dokumentáljálák -óra,perc -,a gyökérkezeléseket előírás szerint Rtg-el ellenőrzik.

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.05.26. 10:20:27

A blog hitelét úgy lehetne megszerezni,(majdnem visszaállítást mondtam, de sose volt) hogy orvosként kommentelőkről lehessen tudni, hogy valóban orvosok. Az üzemeltető birtokában kellene lenni olyan adatnak (mondjuk pecsétszám) amivel a felhasználó orvosi véleményt alkothat (mint mondjuk webdoki). Ha az illető nem bizonyítottan orvos, orvosként ne kommentelhessen, orvosinak minősülő tanácsot ne adhasson. Ha mégis ad, azt a moderátor törölje. Mivel az üzemeltető nem feltétlen orvos, azt hogy mi minősül "orvosinak" döntsék el a fórum orvos tagjai.

platelet 2014.05.26. 19:36:05

@Anonym User: A személyi számunk/születési dátum/anyja neve nem kéne, kedves anonym user? Meg lehet csinálni, hogy kizárólag fb-s legyen a kommentelés... Csak akkor feleannyi őszinte komment lenne...

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.05.27. 08:47:25

@platelet: Félreértett kedves platelet. Nem kell semmi. Mindössze azt mondtam, hogy komolyabban lehetne venni azokat a kommentelőket, akik orvosként kommentelnek és az átlag kommentelő biztos lehet benne, hogy valóban orvosok. Ettől még a blogra semmilyen személyes adat nem kerülne ki. Itt a blogon sincs másképp, mint a kórházakban, ahol gyakran előfordul, hogy személyiségzavaros alkalmazottak orvosnak adják ki magukat. ...csak itt még szabad is és következménye csak arra nézve van, aki elhiszi, hogy tényleg megalapozott szakmai véleményt olvas. Tehát valamilyen kontroll védi az orvos hitelét is és az olvasó biztonságát is.

she_wolf 2014.05.27. 09:51:27

@Anonym User:
Nagyon tudna érdekelni, hogy melyik kórház orvosi, egyéb egészségügyi alkalmazottai tűrik el, hogy az intézményben "személyiségzavaros" alkalmazottak dogozzanak.
El sem tudom képzelni, hogy egy egészségügyi környezetben bárki orvosnak "adja el magát". Ez egyszerűen nonszensz. Nem beszélva arról, hogy nagyon hamar kilógna az a bizonyos lóláb. Arra meg már nem is tudok reagálni, hogy ez (mint írod is) gyakran fordulna elő....
Az itteni álag kommentelők szerintem pöpecül tudják, ki orvos, és ki nem (még a szakterületüket is némely esetben):)
Azt meg csak halkan kérdezem meg, hogy egy orvos egy netes felületen ugyan miért hozná az üzemeltető tudomására a pecsétszámát, meg egyéb olyan adatát, amivel igazolja, hogy valóban orvos? Akkor ez a blog nem ilyen lenne, hanem egy jóval komolyabb, ugyanakkor hiánypótló fórum megvalósítása. Azt hiszem, hogy erre nem nagyon lenne itt lehetőség, elsősorban idő-és emberhiány okán.

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.05.27. 10:37:13

@mig54: A tatabányai mentőápoló, a nagykanizsai fogtechnikus páros, a budapesti ál tisztiorvos, a Nádas György édesapját kezelő álorvos, az újbudai ál háziorvos stb. Csak olyat írtam, aminek utána tud nézni, de vannak esetek, amikor intézményen belül sikálják el.
Egyébként nincs közöttünk ellentmondás: " Akkor ez a blog nem ilyen lenne, hanem egy jóval komolyabb, ugyanakkor hiánypótló fórum megvalósítása"
Pontosan ezt állítom én is.

platelet 2014.05.27. 10:54:31

@Anonym User: Nem az orvosok miatt megy le ez a blog, hanem azon néhány kommentelő (orvos és nem orvos is), akik mindig a másik oldalt szidják, a poszt tartalmától függetlenül... Komolyan, szerinted hányan vannak itt, akik orvosnak tettetik magukat? Mi hasznuk lenne belőle? Miért gondolod, hogy csak az orvosoknak kéne azonosítani magukat (még ha nem is nyilvánosan), a többieknek pedig nem? Nem elég, hogy több orvos is jószándékúan tanácsot ad, de még igazolja is magát? Persze mindezt ingyen, hiszen ez a blog is az ő felelősségük... Nagyon jól jellemzi a hozzászólásod a magyar társadalom egy részének hozzáállását az egészségügyhöz és az orvosokhoz...

platelet 2014.05.27. 11:05:40

@Anonym User: Még egy dolog: vannak olyan oldalak, ahol orvosok online, névvel, segítő szándékkal tanácsot adnak. Ez egy egészségügyi panaszblog, anonim kommenteléssel. Normális ember anonim tanácsokat fenntartással olvas, akárminek is vallja magát a kommentelő. Nem hiszem, hogy az orvos kommentelőket kéne vegzálni amiatt, ha egyes olvasók nem tudnának a helyükön kezelni egy esetleges "személyiségzavaros alkalmazott" kommentet... És itt többszörös a feltételes mód minden részről...

she_wolf 2014.05.27. 11:29:56

@Anonym User:
"Csak olyat írtam, aminek utána tud nézni, de vannak esetek, amikor intézményen belül sikálják el."

Intézményen belül ezt hogy sikálják el? És főként: kinek az érdeke? Mert az intézménynek biztos nem.

Egyébként ne haragudj, félreértettelek. Én arról írtam, hogy AZT nem tudom elképzelni, hogy egy kórház területén belül hogyan adhatja ki magát orvosnak az, aki nem orvos. Viszont továbbra is tartom, hogy akik itt kommentelnek, nagyjából képben vannak azt illetően, hogy ki orvos, és ki nem.

she_wolf 2014.05.27. 11:39:03

@Anonym User:
Bocs, ez lemaradt:

"" Akkor ez a blog nem ilyen lenne, hanem egy jóval komolyabb, ugyanakkor hiánypótló fórum megvalósítása"
Pontosan ezt állítom én is."

Kérdés, hogy a bloggazda akarja-e ezt? Akkor ugyanis megszűnik az, ami miatt életre hívta.

mldrv 2014.05.28. 01:12:09

@mig54: nos a "máshol" kifejezés azért került bele, mert szerintem a "máshogy" csak "máshol" valósítható meg. Az a tippem legalábbis h a bloggazda nem fog semmin változtatni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása