Szegény orvost még nem láttam

2014.05.10. 07:53

stock-footage-sad-woman-doctor-holding-piggy-bank-in-expensive-health-care-concept-video-multiracial-young.jpgEgy orvost sem láttam még tömegközlekedni, és egy orvos sem állt még az audi/bmw-el egy panelház előtt mikor hazaért.

Sziasztok!

 

Hát én még nem láttam szegény orvost. Egy orvost sem láttam még tömegközlekedni, és egy orvos sem állt még az audi/bmw-el egy panelház előtt mikor hazaért. Olyat viszont már elsőkézből hallottam, hogy tervezik a nyaralást, és azon megy a vita vajon Málta vagy Törökország legyen, persze ultra all inclusive, és azt is, hogy " Ausztriába 3 napra síelni?

 stock-footage-sad-woman-doctor-holding-piggy-bank-in-expensive-health-care-concept-video-multiracial-young.jpg

Legalább egy hétre kell menni, hosszú hétvégékre meg a Tátra vagy Szlovénia" Ha valakinek érdeke fent tartani a hálapénzt, azok az orvosok. És el is várják. Én meg fizetem a Tb-ét évek óta, és ha azt akarom, hogy rendesen bánjanak velem, magánrendelésre kell mennem, vagy vastag borítékkal. Na ez az ami fáj.

 

Fizetem a Tb-t és ugyanazt az ellátást kapom, mint az aki életében egy napot nem melózott. És mivel őket is el kell látni, nekem kell várnom. Felháboritó. Aki nem melózik ráér várni. Én azt gondolom, kellene valamiféle differenciálás.

 

Egy olyan rendszer, hogy ki mennyit fizet olyan ellátást kapjon.

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakmotyogok 2014.05.10. 08:01:06

1 én rengeteg szegény orvost láttam szívesen látom a posztert bemutatom néhánynak, de gondolom arra nincs mersze.
2. Nem értem miért elvárás Magyarországon, hogy csórók legyenek a dokik? Nézzék már meg Németországban, Angliában Amerikában az átlaghoz képest hogyan élnek az orvosok!

Tempus-Anh 2014.05.10. 08:45:33

Vagy 8 évig laktam panellban és gyalogoltam a munkahelyemig és vissza, rendszeresen vonatoztam, buszoztam. Audim vagy BMW-m sose lesz. Ha gazdag emberek zsebében akar kutakodni a kedves posztoló, akkor ne az orvosokéban kezdje. Siralmas erkölcsi szegénységi bizonyítvány ez a poszt.

magam adom 2014.05.10. 09:05:34

@csakmotyogok: @Tempus-Anh: Ez a poszt már megint egy kommentből született. Ez az utóbbi időben egyre gyakoribb.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.05.10. 09:29:25

a kedves levélíró nyilvánvalóan még nem találkozott orvossal élőben és a TV-ben is utoljára Brinkmann professzort ismerhette meg.
én láttam szegény orvost, szinte minden rezidens és szakorvosjelölt az, de szakorvosként sem biztos, hogy gazdagnak mondhatod magad. ha már eljutottál a főorvosságig és nincs 3-4 gyereked akkor már eléred az átlagot, de még mindig nem keresel 3 szor annyit mint az átlagfizetés (ez nyugaton alap)
orvosként a gond az, hogy amíg szakorvos nem leszel addig kötött vagy az egyetemi klinikákhoz. mivel az orvosok nagy része nem az egyetemi városokban született ezért lakást kell bérelnie. nem tudom mostanában mennyi a rezidensi fizetés de az én időmben az jóval 100 ezer alatt volt nettóban és a lakbérek meg (panel) 50-nél kezdődtek. ha volt 80 nettód és kiadtál 50-et lakbérre meg 30-at járulékos költségekre akkor ugye a 0 forintból havonta már nagyon gazdag voltál.
ahol én dolgoztam ott a professzoroknak sem volt Audija vagy BMW-je. ez is egyébként egy általánosítás, egy 10-12 éves BMWt/Audit simán meg lehet venni 1 millió alatt, ami ugye a fele se egy melós Dáciájának.
az, hogy tervezik a nyaralást az miért hiba? mindenki azt teszi. és málta vagy törökország olyan nagy luxus lenne? ha jól körülnézek már 100 ezer alatt igencsak jó nyaralást lehet idén nyárra foglalni a két célpontra. tátra meg szlovénia egy hosszú hétvégére megint horribilis összeg lehet.
az orvosoknak az az érdeke, hogy jó fizetést adjon az állam és ne kelljen heti 60-80 órákat dolgozni.
az egészségügyi biztosítás ugye az adott évre szól, lényegtelen, hogy előtte 500 évig fizetted. a biztosítás fogalmát és szerkezetét szerintem minden olyan ember fel tudja fogni akinek van 8 osztálya. a szolidaritási elven alapuló egészségügyi biztosítás egy picit komplikáltabb de mivel magyarországon csak ez az egy van, feltételezem, hogy nem kell érettségi a működésének a megértéséhez.
azt meg hogyan képzelte el, hogy a befizetés mértékében kapjon valaki ellátást? jobb helyeken, ahol van magánbiztosítás, csomagok vannak amiket meg lehet venni és feltételeket kialkudni, de sehol a világon nem lehet azt biztosítani, hogy valaki 10 szer olyan jó ellátást kapjon csak mert 10-szer annyit fizet

formed 2014.05.10. 10:16:18

Idióta barom poszter, menj már be a volt Erzsébet kórházba (Bp.), nézd meg az ottani kocsikat, utána pedig ne merészelj mások zsebében turkálni.
Ilyenkor örülök, hogy már nem vagyok klinikus.

Friedrichbulgakov 2014.05.10. 10:29:04

A burkoló amikor végzett a fürdőkád csempézésével, azt mondta 10 ezer. A feleségem döbbenten mondta, de hát a férjem mérnök létére 150-t keres havonta. Mire a burkoló, rossz szakmát választott a kedves párja. Ennek a posztolónak szörnyű, csillapíthatatlan fájdalmai lehetnek. Együttérzésem.

mildi 2014.05.10. 12:43:38

na, most kit küldjek el a fenébe? a posztert, aki nem is küldött be posztot, csak hozzászólt régebben valamihez, vagy a szerkit, aki ezt troll- és kattintásmágnesként felhasználva posztot farigcsált belőle?
itten az eredeti: praxis.blog.hu/2014/05/07/a_halapenz_a_betegnek_es_az_allamnak_jo/fullcommentlist/1#c22826347

mildi 2014.05.10. 12:48:57

csendesen érdeklődöm: nem e lehetne e esetleg, hogy ha már kommentet tesztek be posztként, akkor legalább nyomtok vmi rizibizit köré, teszem azt: "Szerintünk ez érdekes álláspont, ezért úgy gondoltuk, kiemeljük (link, hogy honnan), hogy megvitathassuk/hassátok külön is. Nektek mi a véleményetek a felvetésről?"
vagy vmi ilyesmi.

she_wolf 2014.05.10. 12:57:34

@mildi: Nem kérsz egy kicsit túl sokat?:)))

she_wolf 2014.05.10. 13:01:57

@formed: Jajjjmár! Az Erzsébet - hogy egy kis pénzt csináljon - kiadta a parkolót, és a környéki helyeket egy bontósnak/használtautó kereskedőnek/roncstelepnek egy kis zséért:))

she_wolf 2014.05.10. 13:05:45

@magam adom: Akkor azért nincs aláírás....bár nem mintha posztként lenne, legfeljebb egy nagybetű.

she_wolf 2014.05.10. 13:07:29

@Tempus-Anh: Várom, hogy Téged mikor tolnak le, hogy kikéred a zsebben való kurkászást:)) Én már megkaptam a magamét:D

Tempus-Anh 2014.05.10. 13:34:38

@mig54: A gazdagság fogalma is relatív, van akinek az Isten pénze sem volna elég, mások kevéssel sem vallják magukat szegényeknek.

A pénz nem boldogít, a pénztelenség boldogtalanná tesz, tehát hol is a boldogság mostanában? :(

she_wolf 2014.05.10. 14:20:38

@Tempus-Anh: A nagyon gazdagok életére nagyon nem vágyom. De megnyugtató, kiszámítható anyagi biztonságra igen. Nem vallom magam szegénynek, mert van hol laknom, tudom fizetni a számláimat, gyógyszereimet, jó, némi orvosi segítséggel:), tudok ételt, néha egy jó ruhadarabot venni. Még cigire is fussa:) (:P)
A pénz valóban nem boldogít, de önmagában a pénztelenség sem. Évek óta támogatom nagyon csekély pénzzel az egyik...hmmm...."csapatot, társulatot,", nem tudom hogy nevezzem őket, de a nevüket nem fogom ide leírni, bocs.

Hogy hol is van a boldogság? A jövőben. A gyerekedben/gyerekeidben. Amikor őket látod felnőni, látod, ahogy próbálnak eligazodni a világban, és Te, mint szülő féltő gonddal segíted őket - ha tudod, akkor anyagiakkal, vagy "csak" azzal, hogy figyelsz rájuk megszületésüktől, meghallgatod őket, velük örülsz a sikereiknek, tartod bennük a lelket, ha valami kudarc éri őket, ha betegek, orvoshoz viszed, és ápolod őket. Ha pedig arra van szükség, akkor erélyesebb oldaladat is megmutatod nekik (ne kelljen, mert lehet anélkül is).
Egyáltalán: emberszámba veszed őket már akkor, amikor megszületnek, 2-3 évesek, bármikor.
A boldogság az lesz, amikor a "heverok, buli, fanta" helyett Téged választ, mert Veled akar lenni.
Ne tégy szomorú szmájlit, minden Tőled függ. Hogy milyen az értékrended, mit vagy képes feláldozni (egyáltalán képes vagy-e?), és mit vársz el a környezetedtől. Bár nekem nincs gyermekem, családom mégis van. Nekem ők az elsők és legfontosabbak az életemben, mindenki más - természetesen én is - másodlagos. Nem vagyok gazdag, és az egészségem sem olyan, mint huszonévesen volt. Ezzel együtt boldognak mondhatom magam, mert szeretek, és szeretnek. Fontosak vagyunk egymásnak, törődünk egymással. Hogy ezzel nem lehet jóllakni, nem lehet gyógyszert venni belőle? Igaz. De amit adsz, azt kapod vissza, néha még többet is. Tudod: ma nekem, holnap neked.

Nem ide tartozó kérdés, csak most beugrott: nem ezt idézted legutoljára latinul?:)

mildi 2014.05.10. 14:23:37

@mig54: :De lehet... :)
csak gondoltam, legalább látszatra adjunk már... :)))

házelnök 2014.05.10. 14:47:43

Munkaidő alatt bementem az üzemorvoshoz: STI Kecskemét, fájdalomcsillapítót kértem volna, elhajtott, hogy sétáljak a háziorvosomhoz.

she_wolf 2014.05.10. 15:05:26

@Tempus-Anh: Ne röhögj ki, de a Macskafogóból jutott eszembe, akkor néztem utána a jelentésének:) Nem vagyok én olyan mívelt, hogy latinul is tudjak:D

she_wolf 2014.05.10. 15:10:03

@mildi: Igazad lehet, ha még a minimumra sem fussa, legalább tegyünk úgy, mintha...:)

she_wolf 2014.05.10. 15:11:42

@házelnök: Vagy nem volt neki, vagy zsugori volt, vagy csak szívatni akart. Több nem jut eszembe így hirtelen. És? Sétáltál?:)

Tempus-Anh 2014.05.10. 17:53:18

@mig54: Semmi gond, nem gyakori közmondás, amúgy idehaza nem latinul szokták idézni.

she_wolf 2014.05.10. 18:31:36

@Tempus-Anh: Igen, tudom:) Valahogy annyira megmaradt bennem...a Macskafogót nagyon szeretem még mindig, pedig nem mai film. A második részét csak egyszer láttam, elég is volt:(

Tempus-Anh 2014.05.10. 19:49:01

@mig54: Az első rész hatványozottan jobb, mint a második, az elsőt én is szeretem :)

she_wolf 2014.05.10. 20:05:03

@Tempus-Anh: :) Korábbi posztban egy hozzászólásod vége ez volt: "take care".
Ezen felbuzdulva Falco-t kezdtem hallgatni:) Úgy látom, a ma estém nosztalgiázással fog eltelni:))

A Macskafogó, hát igen...) Egyetlen olyan fimre emlékszem, ami a sokadik után is nevettetős volt, a Rendőrakadémia:( Minél többedik filmről van szó, annál silányabb a tartalom, és ezt még a technikai megoldások, újítások sem tudják feledtetni, sajnos:(

csakmotyogok 2014.05.10. 20:56:13

@mig54: Én megakadtam a macskafogó 1-nél. S a Hofi Koós paródia a másik kedvenc.

she_wolf 2014.05.10. 21:11:54

@csakmotyogok: Az sem mai buli, s bár egyikük sem áll(t) közel a szívemhez, mindketten szép ívű pályát futottak be. Hogy megérdemelten, vagy sem? Ebből politika lesz, megint:( Én jókat szórakoztam rajtuk/velük:)

Tempus-Anh 2014.05.10. 22:11:43

@mig54: Guy Ritchie filmjei is kultfilmszámba mennek azért (Snatch, Lock, Stock And Two Smoking Barrels):) Még azelőttről, hogy Madonna lett a kábszere.

she_wolf 2014.05.10. 22:39:01

@Tempus-Anh: Azt az egy filmjét hallgattam háttérzajként egyszer, mikor a haveréknál voltunk, tehát véleményem nincs róla:) Madonna...egy valamit nagyon tud: "megcsinálni" magát. Az előtt le a kalappal, minden elismerésem:) Tényleg! Hallottam már az övétől jobb hangot (Sarah Brightman, Maggie Reilly, jaj.... nem folytatom, reggelig tehetném:), és megannyi énekesnőé, köztük magyaré is!), szebb arcot, alakot, de igazi háttérmelót csak nagyon keveset. Rengeteg arcát, "ars poetica-ját" láthattuk, hallhattuk, éppen ezért nekem soha nem volt hiteles:/
Maradok örök kedvenceimnél:)
Falco elszomorított kicsit, most éppen Alice Cooper dübörög a fülesemen:D

kheiron 2014.05.11. 00:30:52

@mig54:

Alice szerintem is jó hangú énekesnő. :-D ;-)

she_wolf 2014.05.11. 00:57:19

@kheiron: Te egy akkora...majd' megfulladtam a röhögéstől:D Meg akarsz gyilkolni? Hát ártottam én neked?:)) Most már lecsendesedtem egy kis Two Steps From Hell-re:P :)) Azt nem merem fülessel hallgatni, mert még 12 óra alvás után is rezegne tőle a fejem:D

Mirella 2014 (törölt) 2014.05.11. 09:27:09

Ez valójában nem is poszt, hanem egy korábbi hozzászólásból kiragadott valami. De így posztként tálalva egy újabb kattintás, egy újabb gumicsont. Ne a posztert szidjátok, mert valójában nincs is poszter. Egy korábbi hálapénzes poszt hozzászólásaiból ragadták ki. Gondolom a hálapénzes orvosok ellen mondta amit mondott.
Azt tudomásul kell venni, hogy ma Magyarországon gyakorlatilag senki nincs megfizetve.
Amíg a versenyszférában dolgozó 1-1,5 millió ember tartja el az összes többit, addig itt semmilyen közalkalmazottként dolgozó ember nem lesz megfizetve.
Nem tudom ki irta, hogy egy Málta/ Törökország ma már olcsó. örülök, hogy így érzi, és neki az. Nekem nem az. Egy 4 fős családnak legalább 500 ezerre jön ki. Hát ez sajna nem tudom kifizetni. Nekem sok.

2014.05.11. 09:39:21

Az a helyzet hogy még a blog szabályzatában is benne van hogy aki hozzászól az automatikusan hozzájárul hogy hozzászólását önálló posztként közöljék. Ez egy nagy marhaság. Ráadásul a poszt írója sem szokott megjelenni általában mert esetleg nem is tudja hogy mikor jelenik meg az írása. Ezt persze nem tudom. Azóta igyekszem csak rövideket szólni DDD

megfigyelt 2014.05.11. 10:33:29

@Mirella 2014: A lényeget sikerült megfogni ""Azt tudomásul kell venni,STB """" Így igaz Magyarországon van a világ legigazságtalanabb-legaránytalanabb jövedelem elosztása ami köszönhető az EGOISTA SENKIHÁZI politikusoknak. Normális országban ÉPESZŰ kormányok nem hoznak létre olyan vérlázító jövedelem aránytalanságot,hogy két átlagkeresetet kereső kétgyermekes család egy főre jutó nettója az adójóváírással 85 560 ft ,addig két átlagnyugdíjas házaspár egy főre jutó nettója 113 013 ft. Olyat is csak kishazákban lehet látni ,hogy az orvosok bruttó átlagbére nem éti el a havi 350 000 ft-ot ,míg a kormány politikai nyugdíjas főtanácsadói átlaga 500 000 ft körűli. Ennyi SENKIHÁZI sehol nem ül a parlamentben ,akiknek semmi arány és igazság érzetük nincs.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.11. 11:18:24

"Olyat viszont már elsőkézből hallottam, hogy tervezik a nyaralást, és azon megy a vita vajon Málta vagy Törökország legyen, persze ultra all inclusive, és azt is, hogy " Ausztriába 3 napra síelni? Legalább egy hétre kell menni, hosszú hétvégékre meg a Tátra vagy Szlovénia" "

Ez Európa boldogabbik felén azért erős alap, ha a középosztályhoz tartozol. Felső-középosztálynál meg a dél-amerikai, ázsiai utak is simán beleférnek. A probléma nálunk sem az, hogy miért akar egy orvos nyaralni meg síelni menni, hanem az, hogy miért nem teheti ezt meg a munkáltatójától kapott fizetéséből.

Nem kellene mindent a kádári kisember hisztiszemüvegjén keresztül nézni. Gondolkodni is lehet.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.11. 11:22:36

"Egy olyan rendszer, hogy ki mennyit fizet olyan ellátást kapjon."

És te milyen ellátást kapnál, mennyit tudnál fizetni érte, ha még arra sincs pénzed, hogy egy évben egyszer egy török utat megengedhess magadnak? Ebbe belegondoltál már?

Tempus-Anh 2014.05.11. 11:27:28

@polyvinyl: A Kádár rezsim voltaképpen egyfajta populista jóléti fasizmus volt.
Mint minden olyan rendszer, amely megszabja, hogyan gondolkozz, megmutatja, kit kell szeretni és kit kell utálni, fenntart egy állandó ellenségképet, hogy önmaga létjogosultságát bizonyítsa és nyilván alávesse a közembert egyfajta kényszerű ellenőrzésnek.
Ma az EU ilyen, a szabadosság fullasztó terrorját alkalmazza, az ízlésficamot teszi kötelezően trendivé, és ha nem is a néplelkeken, de a népgyomrokon játszva hirdet olyan értékrendet, amitől jobb kort megért elődeink hánytak volna. Úgy szabadít fel, hogy közben testidegen béklyóba fűz.
Elég csak a narkó fővárosában a minap megrendezett szánalmas, dalversenynek csúfolt giccsparádét és annak hímnős győztesét példaként felhozni.
Olyan ez, mint amikor bevitt apánk egykor az állatkertbe és megmutatta az orángutánt:
" - Nézd, kisfiam, milyen SZÉP..."
Mi pedig rémeket álmodtunk pár éjen át.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.11. 12:58:38

@Tempus-Anh:

A populáris kultúra már csak ilyen. Az Eurovíziós dalfesztivál nem a magas színvonalról szól, hanem a konzumidióta középszer aktuális igényeit elégíti ki, miközben a háttéremberek a manipulációs lehetőségek határait feszegetik, mint például most, ezzel a szerencsétlen szörnyszülöttel. Nem is emlékszünk többre, mint 4-5 győztes nevére a fesztivál 58 éves történetéből, a futottak még szekcióból meg kb. senki nevére se.

she_wolf 2014.05.11. 13:01:24

@Turchi: Kreatívnak tartanám, ha több hozzászólásból ollóznának össze egy posztnyit. Egy hozzászólást kiemelni nem nagy kunszt, de több, hasonló témájút, stílusában közel azonos színvonalon megírtat, már jó kis meló lehetne:) Akkor lenne itt olyan "szép, új világ", amilyet még Huxley sem tud elképzelni:))

she_wolf 2014.05.11. 13:04:07

@polyvinyl: A képernyővédőm elnevezése: Euphoria. Volt egy ilyen című dal az egyik eurovíziós dalfesztiválon. Ne kérdezd, ki énekelte. A képernyővédőm jobban tetszik:)

2014.05.11. 13:28:04

@mig54: Nem tudom mi lenne jó de az biztos nem hogy valaki nagy hirtelen ír egy választ, még a helyesírást sem nézi át annyira nemhogy a tartalmat és akkor egyszer csak kikerül mint vitatni való. Szerintem ez sokakat vissza is tart a hosszabb válaszoktól. Szóval ez a szabály a saját blogjának árt. Még az is más lenne ha x ír egy hozzászólást, a blog tulaja ír neki hogy hogy kitenné persze ha engedi az illető, nézze át, vagy egészítse ki ha gondolja, szerintem többen belemennének mint nem.

she_wolf 2014.05.11. 13:36:23

@Turchi: Leginkább az lenne a jó, ha negatív posztra nem lenne senkinek oka....bár....az ember van olyan gyarló, semmi se legyen elég jó neki:( Mindenesetre itt ritka nagy kupleráj van. Engem spec. nem nagyon tud senki és semmi visszatartani egy hosszabb lélegzetvételű választól:D Ezzel együtt lehetne ez egy sokkal igényesebb felület is. De ez is - mint a magyar egészségügy - csak egy púp a háton lelenc:((

she_wolf 2014.05.11. 13:54:01

@Tempus-Anh: Kevés állat van amire azt mondom, hogy nem szép, de az orangután ilyen.

kheiron 2014.05.11. 15:00:26

@mig54:

"Ne kérdezd, ki énekelte. A képernyővédőm jobban tetszik:)"

Ez természetes, hisz a képernyővédőknek semmi hangja nincs. :-)

Tempus-Anh 2014.05.11. 15:20:20

@polyvinyl: A vérvörös osztrák Bundespräsident máris tökig benyalt a köznépnek, rögtön lefotóztatta magát vele, hadd nőjön a renoméja, gyönyörű pár.

Mondjuk ez amúgy kétélű fegyver.

Tempus-Anh 2014.05.11. 15:21:36

@mig54: Igen, szegény ő is ember...:) (a neve jelentésében legalábbis bennevan :) )

she_wolf 2014.05.11. 18:07:37

@Tempus-Anh: Feri a hegyről:)) Viszont szép helyen élnek (legalábbis az a kevés, ami még van:().

she_wolf 2014.05.11. 18:10:25

@mig54: Tényleg kár, hogy itt nincs mód utólagos szerkesztésre:(

Tempus-Anh 2014.05.11. 19:53:32

@mig54: Kalimantan (Borneo) szigete, főleg.

she_wolf 2014.05.11. 20:11:05

@Tempus-Anh: Ha jól rémlik, már csak Szumátrán van belőlük Borneon kívül:( Gyönyörű hely az Indonéz Szigetvilág, anyósom sokat regélt róla. Fénykorában még ottani kajákat is tudott csinálni, ha kapott hozzávalókat:(

Feri nem a hegyről, hanem az erdőből...Nnnna! Esztet írtam el:( A hegyi ember, az a Jedi! Ja, nem, az a törpe, vagy mi....izé...Lyeti, na!:DD Ja, nem, az a izé....mongyadmár, na...Joda, vagy mi a rosseb:DD

Tempus-Anh 2014.05.11. 21:07:14

@mig54: A szerencsésebbje Balira és Jávára szokott eljutni, no meg a fővárosba, Dzsakartába, bár volt olyan ismerősöm, aki Malájföldre és Szingapúrba is átruccant :) Igen ha jól emlékszem, "erdei ember" a név fordítása.

she_wolf 2014.05.11. 22:11:22

@Tempus-Anh: Nemtom....valahogy nem nagyon vágyom oda. A szigetek, a pálmafás tengerpartok nem az én világom. Elmegy 10-14 napig (ha nem tör ki Anak Krakatau, vagy nem jön egy cúnami - az cúna, mi?-:D), de aztán rohannék haza az én kedves tájaimra.
Lehet gyönyörű máshol, de nagyon vágyódnék haza:(

Tempus-Anh 2014.05.12. 04:13:57

@mig54: A sznobokra jellemző, hogy a nyaralásaik helyszíneivel kérkednek. Én sem mennék ilyen helyekre, a trópusok nem az én világom.

Irkutszk 2014.05.12. 07:59:34

Milyen érdekes, hogy olyan hozzászólásokat, amelyekben valamelyik eü szakmabéli leírja egy-egy betegség hátterét, még sosem emeltek ki posztnak...

she_wolf 2014.05.12. 10:40:09

@Irkutszk: Gondolom, nem véletlen:( A laikus hozzászólókra/olvasókra nehogy ragadjon valami a napi koszon kívül, azt nem szabad!
Egyébként nagy kedvenceim a néha felbukkanó "jó tanácsos" írások, jelesül: miért moss kezet evés előtt, milyen vitaminok és ásványi anyagok vannak kelkáposztában, és hasonló veretes bölcselmek. Nívó ez, semmi kétség:(
Mi pedig mazochisták vagyunk, lássuk be!:)

she_wolf 2014.05.12. 10:44:00

@Tempus-Anh: A sznobokról sajnos első kézből való információim vannak, de mindenkinek jobb (elsősorban nekem), ha egy betűt sem írok róla. Szeretek/-nék én utazgatni, mert az jó, tanulságos, pihentető, pénzben nem kifejezhető értékű élményekkel képes gazdagítani, de sajnos nincs rá lehetőségem. Gyakran még itthon sem:(

Tempus-Anh 2014.05.12. 17:51:56

@mig54: A Vatikánban láttam olyat, hogy korakövér aranykeretes szemüveges pesti milliomoskáim megálltak az Athéni iskolá-nak háttal és elkezdtek valami egészen blőd, oda nem illő poénon röhécselni, úgy, hogy az izzadtan magyarázó idegenvezető hangját túlharsogták. Igen, ott állnak a világ egyik leghíresebb freskójának termében, ahol minden szereplőnek neve van és minden híres ókori szereplőt híres középkori szereplő személyesít meg, az egyetemes művészet egyik legnagyobb festőzsenije művének HÁTTAL és tele pofával nevetnek valamin. Siralmas.

she_wolf 2014.05.12. 18:49:31

@Tempus-Anh: Tudunk viselkedni:( Ha nem érdekli, mit keres ott? Az ilyesmi általában fakultatív. Legalábbis úgy tudom. Rengeteg szépség (is) van körülöttünk mindenhol, csak tudni kell meglátni. Szeretem a templomokat, régi, akár elhagyatott épületeket, mindegyiknek van valami megfoghatatlan hangulata, varázsa. Szülővárosomban gyakran benéztem a katolikus templomba, csak gondolkodni. Igaz, az ottani freskókat nem Raffaello festette, de a maguk módján szép ábrázolások.
A Vatikánba szívesen elmennék egyszer, de gyűlölöm a tömeget, és nehezen viselem az ájtatoskodást:(

rikitikitévi 2014.05.12. 19:08:42

a posztoló hülye.
Nekem bmw vagy audi ingyen sem kéne, minden maffiozónak meg használt fémkereskedőnek (eufémizmus!) az van. Egy magára valamit is adó orvos Jaguárral, Porsche-val Bentleyvel vagy Lexus-sal jár! És nem törökbe mén nyaralni, hanem a maldív szigetekre, Új-Zélandra vagy Patagóniába!

Tempus-Anh 2014.05.12. 21:10:10

@mig54: Csak a nagyobb keresztény ünnepekkor van ájtatoskodás, valójában egyetlen hatalmas tömeglátogatás (ti. a Vatikáni Múzeum, Sixtusi Kápolna és a Szent-Péter katedrális) színhelye a Vatikán, amely egyirányú úton haladva oldalt a városfalon hatol be és a katedrális kapuján jön ki a Szent-Péter térre (amely közigazgatásilag már Róma, tehát Itália), persze már belépésünkkor közlik velünk amit meg sem érzünk, hogy egy más államban járunk, a Föld legkisebb, 0,44 négyzetkilométernyi, legkisebb miniállamában.
Amely mellesleg bolygónk egyik legutolsó abszolút monarchiája is.

she_wolf 2014.05.12. 21:29:54

@Tempus-Anh: Köszi az idegenvezetést:) Biztosan nagy élmény lehetne még egy magamfajta megrögzött ateistának is látni, átélni mindezt, de a tömeget tényleg nem bírom:( Nem kóros ez nálam, de pl. egy komplett bevásárlást egy "hiperszupermarkecben" nagyjából egy óra alatt lezavarok:) A Vatikánban szívesen elbóklásznék bármeddig, feltéve, ha alig van ember körülöttem....

she_wolf 2014.05.12. 21:34:54

@rikitikitévi: Ha én orvos vónák, meg se állnák Ámerikáig. Farkasokat lődöznék a hegyekben fotómasinával:)
Addig, amíg Barack ki nem löveti mindet Washington és Idaho államokban:(

rikitikitévi 2014.05.13. 00:05:36

Idahoban jártam, farkast nem láttam, csak holdbéli tájat - van egy Craters of the Moon nevű state park Sun Valley közelében, a sziklás hegység lábánál. Nem semmi látvány az sem.

she_wolf 2014.05.13. 00:34:44

@rikitikitévi: Állítólag szépen, lassan kezdenek visszaszokni, csak ugye megy az örökös vita, hogy szabad-e engedni őket, merthogy a gazdák féltik a jószágokat. Obama pedig úgy döntött, hogy aláír.
Kissé irigyellek a látványért:)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása