Nem ment ki az ügyelet a beteghez

2014.03.25. 07:30

index_2.jpg2014 januárt 10.-én kora reggel nem ment ki az orvosi ügyelet a beteghez! Lesz következménye?

József küldte az alábbi videót:

 

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

carrie 2014 2014.03.25. 08:39:37

Kíváncsi lennék az ÁNTSZ vizsgálati eredményére...

csakmotyogok 2014.03.25. 08:46:43

@carrie 2014: Nem lepődnék meg ha kiderülne bent épp betegeket látott el.S ha valóban komoly baja lett volna a betegnek elmondták volna ,mentő intenzív stb. Az is érdekes kommunikáció a hölgy lerakja a telefont.Meg kellene szüntetni az ügyeleteket, főleg a kijárósat,nem jó az orvosnak,+ pénzt von el, és komoly segítséget úgy sem tud nyújtani.Sok fejlettebb országban nincs is ilyen.

carrie 2014 2014.03.25. 09:13:07

@csakmotyogok:
Azon én is meglepődtem, hogy lerakta (ilyenkor nem úgy van, hogy simán ráírják a papírra, hogy a betelefonáló megszakította a vonalat, nem együttműködő...stb? mi lett volna ezek után, ha a szomszédasszonynak valami komoly baja lett volna, nem? Simán azt mondanák, hogy hát az orvos tovább akarta mondani, csak türelmetlen volt és letette a telefonáló...Bár amikor mesélte, hogy visszaszólt: "nem orvos nem tudja megítélni" azok után azt hittem karakánabb lesz)

Az ügyeletes/mentős dolgot soha nem értem:
Miért nem a helyi kórházban van egy ügyeletes szoba/vizsgáló benne az ügyeletes orvossal, aztán ha valami bajod van (támogasd a kórházat azzal, hogy nem hívod ki a mentőket = benzinköltség megtakarítás címszóval) bemennél, vagy bevitetnéd magadat taxival... ezzel az ő idejét is megspórolnád (az utazás miatt-többet tudna pihenni), spórolnál a mentősöknek is -ha van rá lehetőséged - (őket sem fárasztanád le + nekik is költség:benzin, amortizáció). Ha meg valaki tényleg rászorult a mentőkre, az igyis-úgyis vár (mert mást nem tehet, de legalább jó helyre megy, nincs feltartva feleslegesen )
Az ügyeletes patikákat (mint az orvosi ügyeletet) sem igazán értem: mindig máshol van, úgy kell kibogarászni sokszor, hogy most a 100 közül melyikben van ügyelet. Nem lenne egyszerűbb a kórházak területén működőt megtenni ügyeletes patikának? Azt azért tudják az emberek, hogy hol a kórház, könnyebben odatalálnak, nem? Vagy van valami oka, annak, hogy mindig máshol van? :)

"ez az épp beteget látott el"... lehet valóban igazad van, de az megeshet hogy messziről jött ember azt mond amit akar (lehet nem akart felkelni az ágyból): bárki bármit mondhat / alkothat újra dokumentumokat: elég ha azon az estén volt egy beteg, akihez kiment, simán átírják a papírokat, aztán kész :( De ne legyen igazam!

Mindenesetre a kerek történethez jól jönne az ÁNTSZ jelentése is :) Legalább megismernénk az ÁNTSZ működését is, mert nekem jelenleg egy nagy mumusnak tűnik (szerintem hatékonyabb volt az egészségbiztosítási felügyelet)

CPR 2014.03.25. 09:51:44

A lényeg ismét nem derült ki. Mi volt a panasz? Mik voltak a tünetek? A rosszul vagyok, rosszul van kifejezések nem takarnak semmit. Ha az orvosi ügyeletnek pontosabb tüneteket mondanak, akkor talán jobban tud segíteni. Azért is kérte meg a kedves szomszédot, hogy menjen át és nézze meg, hátha lát vagy megtud valamit. Ezt nem tette és most itt veri a nyálát. Emberek! Ébresztő! Nem kell ahhoz orvosi diploma, hogy néhány tünetet észrevegyünk és nevesítsünk. Vannak bizonyos tipikus jelek, tünetek egy egy betegségnél, amire egyből ugranak.

fantu 2014.03.25. 10:04:52

Számomra nem derült ki, hogy milyen probléma miatt hívták akkor hajnalnban az ügyeletet. Őszintén örülök annak, hogy a beteg a háziorvosi ellátást követően olyan feltehetően jó állapotba került, hogy a panaszos levelét meg tudta írni az ÁNTSZ felé. Jó hallani, hogy vannak egymásra odafigyelő szomszédok.
Engem is érdekel, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye.
A hölgy utolsó (talán költőinek szánt) kérdésével kapcsolatban: Igen. Az ügyeletes orvosnak kell eldönteni, hogy a kettő, három, négy azonos időben befutó hívás közül ki a fontosabb beteg.

Tempus-Anh 2014.03.25. 10:24:35

Lassan moziportál lesz ebből a blogból, úgy látom. Szerencsére nincs hangszóróm ezen a gépen, úgyhogy meg se nézem. :)

zunuke 2014.03.25. 12:01:37

Anyámhoz (aki sajnos már meghalt)két éve nyáron,muszáj volt kihivni az ügyeletet, mert 39 fokos lázzal, tüszős mandula gyulladással, akkor már két napja feküdt egyre rosszabb állapotban.Orvoshoz az istenért sem tudtuk elcibalni, ugy félt mindentől, ami összefüggésben volt egy egyszerű vizsgálattal is.Persze hétvégére, mikor ha nem akkor, mar beszélni se tudott, csak felholtan feküdni.Na ebből elég, gondoltam és kihivtam az ügyeletet. Kereken 23 perc múlva jöttek is, egy doktornő, és ket (azt hiszem) ápoló).Egy szóval nem mondták, hogy miért nem a mentőt hivtam, vagy miért nem a haziorvossal intézzük az ilyen dolgokat.Megvizsgalta, felirt antibiotikumot,és annyit mondott, hogy ez 68 éves korban nem játék, máskor ilyet ne csinaljon.

acka1 2014.03.25. 14:12:49

Az ügyelet tényleg mérlegel.Ezt abból tudom,hogy e-napon egy másik beteghez is hívták, de hozzám jött előbb.
2004-ben egyik reggel rosszullétre panaszkodtam ( szombati nap ) Mikor érje el az embert, ha nem hétvégén? Reggel fájt a gyomrom. A párom kérte, hogy menjünk el ügyeletre....Én szédültem,de annyira nem éreztem rosszul magam, és nem indultunk útnak ( jobb is). Egyébként kb. 4 háznyira lakunk a rendelőtől, tehát nincs messze. Délután szóltam a páromnak, hogy nagyon rosszul vagyok,és hányingerem van.Ő kisegített a mosdóba, de onnan már rohant is a telefonért, mert vért hánytam ( számára meglepő volt, számomra nem,mert gyerekkoromban ezzel jártunk kórházról-kórházra). Az ügyelet két perc alatt ott volt,és azonnal mentőt hívott.....Nem is vizsgálgatott....Annyi volt, hogy megmérte a vérnyomásom, és megpróbált vénát biztosítani, de addigra már annyira összeestek a vénáim, hogy lehetetlenség volt megszúrni.... 5!! perc alatt ott volt a mentő. Villogó fényekkel, szirénázva megyei kórház belgyógyászat.....3 hét bent fekvés. Amikor a kórházból kijőve újra összefutottunk az akkori ügyeletessel elmesélte, hogy amikor beérkezett hozzá a hívásunk egy másik beteghez indult volna ,aki leszédült a létráról, és telefonált neki, hogy beütötte a fejét, és szédül... Ő akkor úgy döntött,hogy a létrás beteg várhat.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.03.25. 19:40:28

a kedves videóban látható hölgy intelligenciahányadosa hagy némi kívánnivalót maga után ha nem képes megérteni azt, hogy ha az ügyeletes orvosnak nincs ideje kijönni házhoz akkor nyilván beteget lát el a rendelőben és ha kijön házhoz akkor esetleg a szívrohamos beteget kell otthagyja a rendelőben-
"eldönti a doktorúr, hogy ... ki a fontosabb beteg" hát mégis ki döntené el ha nem az orvos? van egy beteg a kezében akinek ismeri az állapotát, lehet, hogy élet és halál közt van, és van egy otthon aki olyan jó állapotban van, hogy órákkal később be tud menni a háziorvosához, akkor nem jól döntött, hogy nem pazarolt időt az otthon a sült galambot a szájába váró betegre?

Tempus-Anh 2014.03.25. 20:00:59

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
A hasonló betegek elfelejtik, hogy épp azzal vádolják az orvost, ami épp rájuk jellemző. Az emberség hiányával.

Az önmagam mások elé helyezésének szép magyar neve van.
Úgy hívják: önzés.

she_wolf 2014.03.25. 22:09:12

Baszki! Ha nem látom, hallom, nem hiszem el. Nem kell ahhoz orvosnak lenni, hogy el tudjam valakiről mondani, hogy milyen állapotban van.

Pl.: beleesett a bugylibicskába mikor szalonnázni akart, és kiontotta a saját belit,
úgy görcsöl a gyomra, hogy nem tud kiegyenesedni,
okádik, mint a lakodalmas kutya,
ne adj' Isten, vért hányik,
úgy tudja behajtani a térgyit, mint a lovak a hátsó lábukat....
ha meg olyan csoda történik, hogy lázmérő is van a háznál, és az 40-et mutigat, ráadásul a szomszéd úgy reszket, hogy le kén kötözni mielőtt szétesik, esztet én mindet elmondom az ügyeletnek. Aztán majd eldöntik hogy ügyelet, mentő, vagy hullaszállító.

Írjanak panaszos levelet az ÁNTSZ-nek, az egyenlő lesz a szegénységi bizonyítvánnyal.

Most már csak egy kérdésem lenne: Mi a franc köze van ennek az esetnek a nagyteleki hajléktalanszállóhoz?
Azt meg eléggé nehezen hiszem el, hogy a háziorvos ráhúzza a kollegára a vizes lepedőt egy negatív megjegyzéssel, csak hogy mondjon valamit:(

she_wolf 2014.03.25. 22:16:45

@mig54:
Ja, ez édes volt: "...nincs diplomám még."
Hát, Anyukám, így nem is lesz:)

formed 2014.03.25. 23:38:06

Korábban volt alkalmam több kerületi ügyeletben részt venni, sehol nem küldött el a nővér senkit, és nem is bunkózott a betelefonálóval.
Persze, a "triage" megvolt, de másképpen ezt nem lehet.
Megjegyezném, hogy volt szerencsém ilyen tipusú embereket ismerni, mint aki a videón látható; erős a gyanúm, ha az ügyelet fénysebességgel megérkezett volna, akkor meg azért rinyalna, hogy a mocsok pénzéhes banda csak a para miatt igyekszik annyira.

SusanneF 2014.03.26. 07:35:04

Szerintem ez az egész csak arra jó,hogy beledöngölje a földbe a hatvani ügyeletet...
Ha nem ez volt a szándék,nem kellene homályoskodni a kedves hölgynek!
A beteg szomszéd miért nem szólal meg?
Mi lett azután??
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása