Egyetlen fillér hálapénzt sem adtam

2014.02.16. 09:28

index_3.jpgEzen az osztályon nagyon profi munkát végeznek a főorvostól a nővérekig, és hozzáteszem nem azért, mert őrületesen nagy pénzeket fizetek nekik

Tisztelt praxisblog!

Olvastam a "Rémálom a Margit Kórházban" című cikküket és annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy jó lenne pontosítani, hogy melyik osztályon tapasztalta a hölgy a leírtakat, mert én rendszeresen járok oda kontrollra a Nephrológiára, és ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

index_3.jpg
Amikor évekkel ezelőtt bekerültem azonnal kivizsgáltak, nem kellett napokat várni egy-egy vizsgálatra. Előfordult az is, hogy a túlterheltség miatt épp nem volt szabad ápoló, aki átvitt volna a másik épületbe - ekkor az orvosom(!) tolt át az aktuális vizsgálatra. A nővérek ott is ugyanúgy sokat dolgoznak, de ezt jókedvvel, szeretettel teszik.

Többször tapasztaltam, hogy a főnővér név szerint ismeri az állandó betegeket, bármikor el lehet érni telefonon, ha valakinek problémája van; és emellett ő is rátelefonál az emberekre, hogy minden rendben van-e. Ha el kellett intézni valamit, mindig ott volt valaki, aki megoldotta a problémámat.

 

Ezen az osztályon nagyon profi munkát végeznek a főorvostól a nővérekig, és hozzáteszem nem azért, mert őrületesen nagy pénzeket fizetek nekik - egyetlen fillér hálapénzt nem adtam senkinek.

 

Üdvözlettel és köszönettel: Biró Zsuzsanna

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reepach 2014.02.16. 18:01:14

Én inkább ezt hiszem el, mint a rémálom a Margit kh-ban című hatásvadász förmedvényt.
Szerintem azt, meg a másik posztot is, amiben a sebészeti osztályt pocskondiázták egy teljesen valószinütlen és hiteltelen történettel, egy onnan kirúgott ápoló (vagy orvos) írta, bosszúból. Persze, a sok hiéna, aki még nem látott kórházat belülről, vevő volt rá és azonnal ugrott...

she_wolf 2014.02.16. 20:58:02

@reepach:
Szerdán jöttem haza kórházból, 6 nap után. Megtapasztalhattam a János kórház másik oldalát is. Az ottaniakról nagyjából én is ilyen posztot tudnék írni, mint ez.
(Jó, egy fiatal doktornővel volt némi kis afférom, de igazam volt, ez később kiderült.)
Biztos van egy-egy kirívóbb eset, de nem hinném, hogy az az általános.
Mint pl. az a krapek, akit behoztak, és biztonsági őrt kellett hívni a kórterembe, mert az őt ellátni akarókat fenyegette. De érdekes módon vele is türelmesen, mondhatni szépen beszéltek. Ha nem vagyok tanúja, nem hiszem el.
Leesett az állam, komolyan.
Persze, próbálna meg durva lenni az eü. személyzet, azonnal betegjogi képviselő, meg az összes hercehurca. Kinek kell ez?

Braincelle 2014.02.16. 21:21:38

Kató Zsóka:
Mért?
Az ember nem dugdos pénzt annak a zsebébe, akit tisztel.
Csak annak, akit le akar fizetni, le akar dominálni, vagy meg akar alázni.

she_wolf 2014.02.16. 21:43:44

@Braincelle:
Én adtam. Utólag, tehát nem lefizetési célzattal. Dominálni semmiképpen, mert sehol sem vagyok hozzájuk képest. Megalázni? Azt, aki - a szó legszorosabb értelmében! - az életemet mentette meg? Ugyan már....

Braincelle 2014.02.16. 22:27:27

@mig54:
Nem tudom. Mi azért próbáltunk adni folyton, mert féltünk, hogy különben nem törődnek Apuval, vagy lenéznek bennünket, hogy ingyenélők vagyunk és élősködünk rajtuk (Apukám nem tartozott területileg abba a kórházba, csak az SBO-ról, ami viszont területi volt, már nem lehetett továbbszállítani, és fel kellett venniük). De az biztos, hogy Anyu is meg én is laposkúszásban közlekedtünk ott, és egyikünk sem mert orvost megszólítani, vagy követelni, ha gépen találtul Aput, amikor tegnap még extubálva volt (ez megesett párszor), akkor reménykedtünk, hogy valaki odajön, meg próbáltuk megérteni a lázlapból, mi történt, de semmiképpen sem zaklattuk a doktorokat.
Sokszor próbáltunk pénz adni, de ott nem fogadták el, és az nagyon megalázó volt, az ember inkább az utolsó cipőjét is odaadná, csak ne érezze magát kiszolgáltatva.

Braincelle 2014.02.16. 22:28:46

csak azt meg sose tudod, hogy nem adtál-e túl keveset és annak adtál-e, akinek tényleg kell és aki tényleg törődött vele, mondjuk éjjel, amikor mi nem voltunk ott.

she_wolf 2014.02.16. 23:20:31

@Braincelle:
Igazad van. Ha az ember kiszolgáltatottnak érzi magát önmaga, vagy a szerettei miatt, akkor nehéz okosnak lenni. Írásodból azt sejtem, hogy édesapád nem volt mindig kommunikációképes (extubálás-intubálás). Így pedig még nehezebb, hiszen nem ülhetsz mellette 24 órában, hogy lásd, ki mit, miért és hogyan tesz.
De - ha megengeded - én nem tartom helyesnek, hogy nem mertetek kérdezni.
Írtam már párszor, hogy minden ember, minden helyzet más. Ezért nem is lehet örök igazságot tenni. A visszautasítás pedig valóban padlóra tudja küldeni a szorongó, hálásnak lenni akaró embert.
Mostanában kezd elterjedni az, hogy vannak kórházak, egyéb eü. intézmények, melyek kollektívan visszautasítják a hálapénzt és ezt jól látható helyre ki is függesztik.
Ha ezt valóban betartják és működik, akkor nagyon korrektnek tartom.
Az, hogy túl kevés, vagy éppen gáláns a hála....nem szoktam rajta töprengeni. Köszönetképpen adom, és ezt félreérthetetlenül próbálom közölni.
Azt az orvost pedig, aki nyíltan kevesli, sőt, számszerűsíti, hogy mekkora "hálát" vár el a betegétől, páros lábbal állítanám pályára.

2014.02.18. 12:45:40

@mig54: csakhogy az orvos gyerekének is kell cipő!

Vagy azt képzelitek, hogy a jóságos állam bácsi a ti befizetett adótokból nem éhbéren tartja őket?

Aki pedig leszavazta a vizitdíjat, az magára vessen.

Sokan képzelik úgy az orvost, hogy annak nem kell ennie, nem kell a családját eltartania, két rendelés között csak betolják a sarokba és töltőre teszik az akkumulátorait.

Ne várjatok együttérzést, ha ti sem ismeritek az együttérzést.
Persze! Páros lábbal a s.ggükbe! Meg se álljanak az óceán innenső partján se.

she_wolf 2014.02.18. 21:06:58

@pizzaszeletvágó:
Ezt a hozzászólásodat szerintem nem nekem akartad címezni. Vagy csak rosszul fogalmaztad meg.
Azt az orvost, aki nyíltan kevesli a boríték tartalmát, valóban kirúgnám. Ezek ugyanis nem az ún. "osztályos kisorvosok". És nem albérletre meg kenyérre kell nekik.
Soha nem várok együttérzést egy orvostól sem. Nem kell, hogy sírva boruljon a nyakamba, csak mert elesettnek, betegnek lát. Tárgyilagosságot és őszinteséget várok Tőle. És szakszerűséget. Tutujgatva nem lehet gyomortükrözést végezni.
És az orvosok bértáblája nem az én kompetenciám, ne akard a nyakamba varrni!
A vizitdíjat jó ötletnak tartottam mikor bevezették. Az, hogy a beszedésére impotens módszert találtak ki, szintén nem az én bűnöm.
És még sorolhatnám, hogy hány elb@szott intézkedése volt a sok seggfejnek, akik naphosszat a patkóba jártak kipihenni a tivornyáikat. Hadd ne kelljen!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása