A Szent Margit kórház válasza

2014.01.17. 14:41

001.JPGDr. Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház mb. főigazgatójának közleménye.


A Szent Margit Kórház főigazgatójaként azzal a kéréssel fordulok a "Rémálom a Szent Margit Kórházban" c. blogbejegyzés szerzőjéhez, hogy személyesen keressen meg engem, vagy a kórház betegjogi képviselőjét, annak érdekében, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően, a betegjogokat tiszteletben tartva, korrekt módon tudjuk panaszát kivizsgálni és a szükséges intézkedéseket megtenni.

 001.JPG

Tekintettel arra, hogy bejegyzésében csak Kórházunk neve jelenik meg, de sem az ellátott beteg neve, sem ellátó osztály nem került megjelölésre, így lehetőségünk sincs arra, hogy panaszát kivizsgálhassuk.

 

Annak érdekében, hogy hasonló eset se fordulhasson elő Kórházunkban, ugyanakkor a munkájukat nehéz körülmények között is becsületesen végző kollégákat meg tudjuk védeni a sommás súlyosan megbélyegző ítéletektől, ezért kérem a bejegyzés íróját, legyen ebben a segítségünkre!

 

Tisztelettel:

 

Dr. Badacsonyi Szabolcs a Szent Margit Kórház mb.főigazgatója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsázsika 2014.01.17. 15:10:13

Korrekt, higgadt válasz.

dr.Molnár Géza 2014.01.17. 15:30:58

Nézzen körül a belgyógyászaton...

Tempus-Anh 2014.01.17. 15:31:06

Az objektivitás az igazság szülőanyja. Kíváncsi vagyok a fejleményekre.

Tempus-Anh 2014.01.17. 15:33:11

Valmelyik korábbi bejegyzésemben az USA példáját hoztam fel, hogy ott a hasonló megbélyegző cikkek után mi is az érintett intézmény reakciója.

Igazság, hol vagy? 2014.01.17. 16:21:33

@dr.Molnár Géza: Értelmes hozzászólás.Névvel, konkrét panasszal kellene ezt írni.

Ocsetacsang Szencsukó Maculi 2014.01.17. 17:19:10

Fogadjunk, hogy a nagyszájú blogpostoló kussban marad...

dr.Molnár Géza 2014.01.17. 18:14:38

@Igazság, hol vagy?: Sajnos, én nem vagyok oly intelligencs, mint Ön. Annyi azoanban még az én fejemben is gyökeret vert - az Önétől eltérően -, hogy testimonus unus testimonus nullus.

she_wolf 2014.01.17. 21:06:47

@Tempus-Anh:
Engem is érdekelne, de ez már rájuk tartozik. Mindenesetre üdvösnek tartom, hogy végre jelentkezik egy egészségügyi intézmény, amely vállalja/vállalná, hogy urambocsá' szankciót alkalmaz valamely dolgozójával szemben a többiek védelme érdekében, ha már egyszer név szerint megszólíttatott.

Igazság, hol vagy? 2014.01.17. 21:36:36

@dr.Molnár Géza: Ez nem "intelligencsia" kérdése.Ha mindenki így gondolkodik mint Ön,akkor mit vár? Választ nem várok.további szép estét,továbbá jó"vaktában vagdalózást" Ön egy igazi korrekt ember.

dr.Molnár Géza 2014.01.17. 21:58:42

@Igazság, hol vagy?: Ön arc és név nélkül osztja az észt és megsértődik, s meggyőződése, hogy íróniája gyilkos. Nem az. Bizonyos korlátoltságra vall inkább s munkahelyét illetően találgatásra ad okot.

Igazság, hol vagy? 2014.01.17. 22:15:03

@dr.Molnár Géza: Lehetne azon vitatkozni,hogy ki a korlátolt.Nem kell találgatni,nem dolgozom.

Feketepéter 2014.01.17. 23:00:18

Igen,igen várjuk a cikk íróját,mert a másik fél ugyan nem kérte,hogy meghallgassák,de kiállt,hogy megkövezzék.Higgadt,korrekt válasz,várjuk a posztírót is.

Antalbaba 2014.01.18. 09:36:34

Nézzenek körül pl. az onkológián. Ahol az egyik osztályos orvos közölte, hogy a főnököt nem lehet rávenni, hogy bemenjen a mellékhelyiségbe. Amúgy nem csodálom, mert seggel jönne ki, de ez nem állapot... A takarítás egy vicc, a csapok nem folynak le, sőt néha visszafelé jön a tartalom. A nővérek ugyan próbálkoznak, de egyszerűen kevés az ember és az anyag ennyi munkára:-( Nincsenek normális ágyak, ágynemű, takaró, szék, evőeszköz, sorolhatnám a végtelenségig. Csak betegből van egyre több - és még örülhetnek, hogy itt is van ellátás, nem kell világgá menniük.

És most kezdjük osztályonként szapulni az egészet? Mesélhetnék a nőgyógyászatról is /majd a perből megtudják/, az onkológia járóbeteg részlege egyszerűen siralomház, stb.
Ugyanaz van itt is, mint a BKV/BKK-nál, néha -álruhában- körül kéne sétálni az irányított területen. Láthatna szépeket...

"Leona" 2014.01.18. 12:51:13

Azért vannak ilyen blogok, mert muszáj a "kisnyúl pártjára" állni, hiába menne oda a betegjogi képviselőhöz szegény hozzátartozó, valami nulla szöveggel zárulna az ügy. Dávid és Góliát harc a beteg és az egészségügyi ellátórendszer közötti feszültség.
Ha annyira rendet szeretne tenni a tisztelt Igazgató Úr, akkor hivassa be az érintett osztály főnővérét és beszélgessen el vele. De a többivel is...és a többi kórház is követhetné ezt a példát.
Szerintem senki nem akar Horváth András féle hős ( vagy inkább balek?! ) lenni, aki a közért harcolva, áldozattá vált. Nem olyan időket élünk. Marad a névtelenség, de azért a néma tűrés nem!
Mindnyájan tudjuk, hogy valami nem oké az egészségügyben!
És nem a gépekkel, hatóanyagokkal, hanem az ott dolgozókkal van a baj.

ggaborx 2014.01.18. 13:28:55

Korrekt, higgadt válasz az egyetlen reális végeredmény biztos tudatában. Mert mi történne ha a megtörténne?

- Jónapot kívánok, én írtam a panaszt a praxis blogra
- Tehát maga volt, kivel van problémája?
- X Margit nővérrel.
- Erzsike! Szóljón X Margitnak, hogy hivatom!
- X Margit, ez itt azt állítja, hogy maga így-meg-úgy viselkedett! Így volt?
- Mélyen tisztelt betegjogi képviselő úr, jelentem nem így volt! A hozzátartozó hülyeséget beszél, biztos a gyász miatt nem teljesen tiszta a tudata!
- Na, akkor ezzel tisztáztuk is a dolgot, remélem rendben vagyunk!
- NEM VAGYUNK RENDBEN!
- X Margit nővérke, hozzon a látogatónak egy kis nyugtatót, tényleg nem tiszta a feje, képes itt ordítozni, mikor az előbb mindenki számára megnyugtatóan rendeztük a kérdést. Hallatlan!

micsoda? 2014.01.18. 18:16:20

@ggaborx: Ez biza, nagyon is lehetséges:-)

eygemberatömegből 2014.01.18. 19:11:50

Tisztelt fórumozók.

Nagy derültséggel olvastam és néha nagy lehangoltsággal a hozzászólásokat. Nekem kicsit a levél is sántít. Valakit megsértetek önérzetében és nem Ö ír hanem egy harmadik személy ? Ha megbántottságot érzett az első nővéráltali megszólaláson még a hozzátartozót tisztázzák, addig ezt lehet ott a helyszínen jelezni főnővérnek vagy osztályos főorvosnak. Mikor valaki elhalálozik, a halál beálltát megalapító orvos azonnal értesíti a megadott kapcsolattartót és mielőtt elviszik a korteremből minimum 2 óra telik el (ez a kötelező szabály) Azt kevesen veszik figyelembe,hogy a hozzátartozók hogyan viselkednek és az orvos rendelése ellen olyan ételekkel italokkal tömik a betegeket amivel súlyosan veszélyeztetik őket.

GonoszMostoha 2014.01.18. 19:19:23

Azt kellene már megérteni, hogy a szakképzett egészségügyi munkaerő elvándorlásának, a kórházak lerohadásának és a pénztelenségnek NEM a beteg az oka.

kisQtya 2014.01.18. 20:04:07

Vissza kellene állítani a gyógyító rendeket, akkor ismét a beteg lenne a fontos, az apácák ingyen és hivatástudatból ápolnák a betegeket, a megélhetési nővérkék pedig elmehetnének a....

szcsongor 2014.01.18. 22:42:08

@kisQtya: Gyógyító rend, az kell megint persze. Margó nővér csinál egy MRI-t, aztán Ferenc atya gyorsan lezavarja a szívkatéterezést...

lani 2014.01.19. 00:06:00

Mostanában nagy divat lett a feljelentgetés orvos, nővér ellen.
De a legtöbb esetben alap nélkül és az ilyen cikkek hátterében se úgy van, ahogy történt.
Ha valakinek a hozzátartozója meghal, akkor azzal a legnagyobb tisztelettel bánunk, mert egy szerettünk elvesztése nagyon nagy fájdalom. És ezt minden nővér, asszisztens, ápoló is így teszi!
Részben mert "jószívűek" vagyunk, mi tudjuk, mi a fájdalom, hiszen a saját hozzátartozóinkon kívül úgy veszítjük el a betegeinket, hogy némelyik szinte családtag.
De persze sokkal könnyebb bántani minket, mint elismerni.
Mostanában az a szólás, hogy " maga az én pénzemből van fizetve" - hát, szégyellje magát, aki ezt mondja, és ezt a fizetést is!!!!!!!!!
Mert a csekély fizetség ellenére a legtöbben tisztességesen és megbízhatóan végezzük a munkánkat!
Mert szeretjük.
Ha nem szeretnénk, nem lenne, aki ápolja az elhagyott nagymamákat, apákat és "fölösleges" gyereket, akit a kedves hozzátartozók beraknak a kórházakba, és egyéb intézményekbe!

platelet 2014.01.19. 11:33:37

@kisQtya: "Vissza kellene állítani a gyógyító rendeket, akkor ismét a beteg lenne a fontos, az apácák ingyen és hivatástudatból ápolnák a betegeket, a megélhetési nővérkék pedig elmehetnének a...."

Szerintem vedd kezedbe a dolgokat, mondjuk, kezdd egy felhívással: "Kb. százezer önkéntjelentkezőt kérek (lehetőleg apácákat), akik a betegeket ingyen és hivatástudatból ápolják! Szaktudás vagy gyakorlat nem szükséges." Ha ez meg van (nem lesz nehéz, pillanatok alatt összejön), már csak ki kell rúgnod az összes "megélhetési nővérkét", akik felháborító módon azt merészelték képzelni, hogy a munkájukért fizetést kapnak, és megélnek belőle.

Iszonyúan buta ember lehetsz...

Morrancs 2014.01.20. 08:58:30

@Feketepéter: Ha jól tudom, ezen a blogon nem lehet senkit névvel említeni, ha negatívat írnak róla. Ha így írja valaki a posztot, akkor is kiszedik a nevét a szerkesztők. Tehát azt, hogy a posztoló itt megnevezze az illetőt, nem várhatjuk.
De megteheti a kórházban.
Igen, én is szeretnék hallani a folytatásról, amikor ez megtörténik.

Morrancs 2014.01.20. 09:00:07

@lani: "Ha valakinek a hozzátartozója meghal, akkor azzal a legnagyobb tisztelettel bánunk, mert egy szerettünk elvesztése nagyon nagy fájdalom. És ezt minden nővér, asszisztens, ápoló is így teszi! "
Honnan vagy te ebben annyira biztos? Ismered az összeset az országban? Ott vagy a haláleseteknél?

Morrancs 2014.01.20. 11:20:06

@Tempus-Anh: Tudod ez egy egyszerű logikai probléma.

Ha valaki lát maga előtt tíz piros labdát, és ebből levonja azt a következtetést, hogy a világon minden labda piros, azzal még rendben is lennénk, nincsen ellencáfolat. De ha jön valaki, aki közli, hogy ő látott egy kék labdát valahol, azt nem kellene feltétlenül hülyének vagy hazugnak kikiáltani.
Tehát ha valaki találkozott tíz udvarias, lelkes nővérrel az eü-ben, az nem zárja ki azt, hogy van egy-két olyan, aki bunkó a betegekkel.

Tempus-Anh 2014.01.20. 11:40:36

@Morrancs:
Mi arra kell törekedjünk, hogy minden nővér jómodorú és kedves, segítőkész legyen és minden beteg megelégedett. Ehhez korrekt partnerség szükséges.

Morrancs 2014.01.20. 12:26:14

@Tempus-Anh: Nyilván arra kell törekedni. De ez nálatok abból áll, hogy állítjátok, amikor még nem igaz, és várjátok, hogy a valóság majd hozzáidomul a szöveghez? Ez így nem fog menni ...
Tudom, hogy a nagyotmondók országában élünk, ahol ha valaki odafenn mond valamit, akkor azt elhiszik neki, de ettől még nem lesz úgy, ez egy önámítás. Attól, hogy valaki kijelenti, hogy az ég zöld a fű meg kék, nem lesz olyan, akárhogy is akarja.

értelemmel 2014.01.20. 12:59:30

@Morrancs:
"Ha valaki lát maga előtt tíz piros labdát, és ebből levonja azt a következtetést, hogy a világon minden labda piros, azzal még rendben is lennénk, nincsen ellencáfolat. De ha jön valaki, aki közli, hogy ő látott egy kék labdát valahol, azt nem kellene feltétlenül hülyének vagy hazugnak kikiáltani.
Tehát ha valaki találkozott tíz udvarias, lelkes nővérrel az eü-ben, az nem zárja ki azt, hogy van egy-két olyan, aki bunkó a betegekkel."

"Nyilván arra kell törekedni. De ez nálatok abból áll, hogy állítjátok, amikor még nem igaz, és várjátok, hogy a valóság majd hozzáidomul a szöveghez? Ez így nem fog menni ...
Tudom, hogy a nagyotmondók országában élünk, ahol ha valaki odafenn mond valamit, akkor azt elhiszik neki, de ettől még nem lesz úgy, ez egy önámítás. Attól, hogy valaki kijelenti, hogy az ég zöld a fű meg kék, nem lesz olyan, akárhogy is akarja."

Nem szólok hozzá...csak like!!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása