Maradok a privát egészségbiztosításnál

2014.01.05. 08:38

index_3.jpg40 éves elmúltam, tavaly eljött az az idő, amikor úgy döntöttem, hogy megér havi 7 ezrest a privát egészségbiztosítás.

Nálam az egészségügy már ott megbukik, hogy az orvosi rendelők többségében még a sorszámrendszer sem működik! Én ugyan csak 5 évente egyszer szoktam betenni a lábam a háziorvoshoz, de felfogni sem tudom miért jó az orvosnak és a betegeknek, ha a sorszámos behívás helyett minden beteg ott tolul és figyelik ki a következő... aztán ugyis az megy be, akinek "csak receptet kell írni" vagy csak "kontrollra jöttem"....

 index_3.jpg

40 éves elmúltam, tavaly eljött az az idő, amikor úgy döntöttem, hogy megér havi 7 ezrest a privát egészségbiztosítás. És tényleg megérte. Egyetlen egyszer voltam úgy, hogy rászántam magam, hogy meglátogatom az orvost egy nem múló torokfájással. így ment: felhívtam a központi számot reggel 7-kor, jeleztem mi a problémám, és hozzátettem, hogy melyik rendelőjük esik nekem útba. A diszpécser elnézést kért, hgy csak 11.00-ra van időpontja a gégésznek, valahogy azért ezt nem éreztem nagy csapásnak,elfogadtam az időpontot.

 

11.00.kor megjelentem a rendelő előterében, a Doktor Úr kézfogással üdvözölt, és kb 20 percet töltött velem a vizsgálattal és adminisztrációval együtt. Az eredmény persze ugyanaz lett, mintha a háziorvosomnál jártam volna, ( azt mondta elmúlik majd, de ha akarok, öblögessek...) , de az, hogy 4 óra várakozás helyett 20 percet vett el az életemből, nekem mindennél többet ér. Ez a hozzáállás lenne elvárható egyébként azért a rengeteg pénzért, amit amúgy is levonnak a fizumból...

 

Nem tartom jónak, hogy pluszban fizetni kell a normális eljárásért, de ha ez az ára, akkor én továbbra is maradok a privát egészségbiztosításnál.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2014.01.05. 09:11:15

1. gondolat: jó neked, hogy megteheted 2. sajnos igazad van

csutkababa 2014.01.05. 10:02:00

Nagyon jó dolog ez a privát eü. ellátás, amíg torokbanézésről van szó. Ha s amennyiben valami műtét, intenzíves ellátás vagy komplikáció kiküszöbölése kell, sajnos, nem fog működni.

Mondeoman 2014.01.05. 10:18:35

"Én ugyan csak 5 évente egyszer szoktam betenni a lábam a háziorvoshoz"
"a sorszámos behívás helyett minden beteg ott tolul és figyelik ki a következő"
"ugyis az megy be, akinek "csak receptet kell írni" vagy csak "kontrollra jöttem"..."
"4 óra várakozás helyett"

Csak véletlen egybeesés, hogy pár napja valaki ugyanilyen dolgokra panaszkodott? Csak ott az volt a sztori vége, hogy bement a rendelőbe, anélkül, hogy szólították volna, itt meg az, hogy mennyivel jobb a privát ellátás.
Egyébként ha én is kb. 5 évente járnék orvoshoz, hülye lennék havi 7 ezer forintot ezért kifizetni. 5 évente egyszer tudok 4 órát várni.

karpackie 2014.01.05. 12:33:26

@Mondeoman: "Egyébként ha én is kb. 5 évente járnék orvoshoz, hülye lennék havi 7 ezer forintot ezért kifizetni. 5 évente egyszer tudok 4 órát várni."- teljesen jogos!::)))

Mondeoman 2014.01.05. 12:59:55

@karpackie: Ugye? :D

Meg amúgy én ezt a 4 óra várakozást sem igazán értem. Nekem van egy tartós betegségem, és ilyen egy hetes megfázós-hasmenős nyavalyákat is hajlamosabb vagyok elkapni, úgyhogy viszonylag gyakori vendég vagyok az orvosnál (nem csak a háziorvosomnál).
Igen, néha összejön 4 óra várakozás, sőt, még több is, de azért általában egy-másfél órán belül sorra kerül a beteg, legalábbis a háziorvosnál (nem vagyok protekciós!) A hosszabb várakozások inkább a rendelőintézetekben/kórházakban jellemzőek, de ott sem kell mindig ilyen sokat várni.
A posztolónak lehet, hogy egyszer kellett 4 órát várnia, és jól elkönyvelte, hogy az egészségügyben ennyi az átlagos várakozási idő. Én emiatt sem fizetnék privát eü-t, de ő tudja...

karpackie 2014.01.05. 13:31:55

@Mondeoman: Alapvetóen nem a várakozási idő a gond, hanem a szakrendelésre kérhető időpont. Egyenesen vicces amikor szemészeti szekrendelésre három hét, kardiológiára két-három honap a várakozás. A háziorvosomhoz nagyon ritkán megyek, ha szükséges kivárom a soromat. Az tuti, hogy ezért évi 80-90000 forintot nem fizetnék. Nem várom el , hogy kedveskedjenek velem , de a normális , korrekt bánásmódot elvárom.

Fruit 2014.01.05. 18:08:43

A mi háziorvosunknál lehet időpontot kérni. Így max. 10 percet várakozok ha kapok időpontot. Ha nem kapok akkor meg kiszámolom mikor vannak jó eséllyel kevesebben. Így max. 45 perc várakozással bejutok a háziorvoshoz... Csak egy kis leleményesség kell és máris oda a 4 óra várakozás.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.01.05. 18:52:13

@Mondeoman: azért 40 év felett elkezd az ember betegeskedni, meg aztán jönnek mindenféle periodikus, életkorhoz kötött vizsgálatok. fognak ezek a vizsgálatok sűrűsödni, ne félj.
egyébként érdekelne nagyon mi van ebben a biztosításban ha csak havi 7000 forintba kerül?

zünüke 2014.01.06. 21:03:24

És a havi 7.000 Ft-ba az is benne van vajon,hogy egy szakorvosi vizsgálatra nem kell másfél-két hónapot várni?? Mert ha igen,akkor még a duplája is megérné.Engem is érdekelne,hogy ezért az összegért mi jár?-azon kívül,hogy nem kell 3-4 órát várni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása