Milyen a magyar egészségügy?

2013.12.17. 07:46

stock-footage-medical-doctor-negative-shrug-and-doubt-shrugging-young-woman-medical-professional-in-uniform.jpgEgy pozitív és egy negatív hangvételű történet jut a mai napra. Önnek mi a tapasztalata?

Tisztelt Praxis!

 

Keszthelyen élő apósomnak súlyos végbél problémája támadt, iszonyú fájdalommal, műára kapott időpontot, ott ült két órát, amikor kijött a nővérke, és közölte, a doktor több beteget nem fogad (ketten maradtak), mire apósom kifelé baktatott, és a földszinten meglátta a kávézók közt a doktort és odament megkérdezni, mikor tudják fogadni,  „majd két hét múlva” hangzott a lakonikus válasz.

stock-footage-medical-doctor-negative-shrug-and-doubt-shrugging-young-woman-medical-professional-in-uniform.jpg

Így elkurvult néhány orvos, de Keszthelyen a feleségem szüleivel több orvos is ilyen stílusban foglalkozott, ott súlyos erkölcsi fertőzés van, de senki nem mer szólni az orvosoknak, hogy emberség is van a földön.  

S. A.

 

Tisztelt Praxis blog!

 

  Szeretnék jó példával is szolgálni, és már rég gondoltam arra, hova kellene írnom mivel rengeteg negatívumról szóló hozzászólásokkal találkoztam.

 

 

A jó példa a következő lenne: 2008 szeptemberében diagnosztizáltak rosszindulatú melldaganattal. a székesfehérvári Szent György kórházban. Most 2013-at írunk, és itt vagyok egészségesen. Szeretném kiemelni az Onkológia osztály és Gondozó osztály , valamint Cseh József oszt. vezető főorvos kiváló munkáját...

 

Kiváló csapat kiváló, emberséges betegbarát emberek.. Dr. Cseh József munkája és odaadása , a betegekhez való viszonyulása igazán rendkívüli..profi módon tervezte az egyénre szabott kezeléseket és ma is dolgozik, immár nyugdíjasként. Szeretném, ha az országban többen megismernék e kiváló embert! Igazán kiváltságnak érzem, hogy még ma is ő a kezelőorvosom,

 

 

Üdvözlettel, Puskás Éva,

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.12.17. 09:21:33

a súlyos probléma, iszonyú fájdalommal a sürgősségre tartozik, nem pedig az előjegyzések közé. ha érvényes időpontja volt aznapra és nem fogadták akkor tegyen feljelentést a betegjogi képviselőnél vagy érvényesítse jogait polgári peres eljárás során.

reepach 2013.12.17. 09:59:37

Csak nehogy átterjedjen ez a kurvulást okozó fertőzés Fehérvárra! Végülis Keszthely nincs onnan nagyon messze.

Braincelle 2013.12.17. 11:36:44

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Az időpontos beteget illik megnézni túlórában is szerintem. Főleg, ha szenved.
A nem időpontos, de szenvedőt is.
Vagy ha nincs más lehetőség, akkor is meg lehet kérdezni, mi a baj, hová forduljon.
Az ilyen egyszer nagyon be fogja szívni, ha kérdés nélkül elzavar mondjuk egy komolyabb, de még kompenzált GI-vérzőt.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.12.18. 08:58:25

@Braincelle: nálam addig tart a szakrendelés amíg beteg van, és én megnézem (néztem) az időpont nélkül érkező betegeket is ha messziről jöttek, de azt tudnod kell, hogy más lehetőségeid vannak a szakrendelőben mint az ambulancián.
pl szakrendelőből nem kérhetek egy csomó azonnali vizsgálatot, hanem ezeket a háziorvosnak kell megajánljam. ha pl jön valaki a szakrendelőbe, azzal, hogy nyilvánvalóan el van törve a bokája, azt elvileg nem röntgenezhetem meg, hanem ezt meg kell ajánljam a háziorvosnak, aki ezt el kell intézze, és majd a lelettel jöjjön vissza a beteg (ez így volt magyarországon is, meg így van németországban is). az persze más kérdés, hogy sztornóztam a beteget a szakrendelés állományából, átraktam az aznapi ambuláns állományba és elrendeltem neki a vizsgálatokat mint sürgősségi eset.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása