2 hét alatt a halálba sodorták

2013.12.10. 06:57

image_aspx.jpgHalála előtt két napig sem infúziót, sem folyadékot, vagy egyéb tápanyagot nem kapott. A katétere a földre dobva, és az alig fűtött szobában nagypapám teste csak egy vékony lepedővel volt takarva.

Tisztelt Praxis!

 

Nagypapám alzheimer kórban szenvedett, mentálisan kissé meggyengült 70 éves korára. Fizikailag nem volt leépülve, ha kell futott is, és mentális képességeihez képest jó fizikai erőben volt. Egyetlen fizikai problémája a megnagyobbodott prosztatára szűkíthető. Miért írok szegényről múlt időben? 2013 novemberében ez előbbi miatt katéterezésre volt szükség, viszont az említett meggyengült szellemi képessége miatt, a katéter "viselése" terhet jelentett számára. Ebből adódóan kórházi felügyelet segítsége volt indokolt, egy pár napra.

 image_aspx.jpg

A kórházba vonulás reggelén még jó kedélyűen viccelődött a családdal, és fizikailag - korához képest- problémamentes volt! A pár napos kórházi ottlétből több hét lett, ugyanis az ötödik emeleti krónikus belgyógyászat nővérei jobbnak látták, hogy nagypapám szellemi leépülésének kivetülését , - mely a sétálni vágyás, rajzolás, vagy az élni vágyáshoz köthető - kontrollálni kell. Kontrollálni kell olyan módszerekkel, hogy leszedálják különböző gyógyszerekkel, majd a mozgásvágyát az ágyhoz szíjazással oldják meg, és hogy a felügyelete a mosdóba történő kimenetelnél se legyen teher számukra, be is pelenkázták. Látogatáskor, számonkéréskor a válasz mindig kitérő, de soha nem tagadás!

 

Az életvidám 70 éves nagypapát 2 hét (!!!!) leforgása alatt a halálba sodorták olyannyira, hogy már szállítani sem lehetett. Halála előtt két napig sem infúziót, sem folyadékot, vagy egyéb tápanyagot nem kapott. A katétere a földre dobva, és az alig fűtött szobában nagypapám teste csak egy vékony lepedővel volt takarva. A nővért kérlelve az a válasz érkezett, hogy : "szigorúan tilos neki folyadékot adni", ill. "amit a doktor úr mondott azt elvégeztük". A cél talán az volt, hogy minél hamarabb felszabaduljon az ágy? Hiszen így egy láncreakciót beindítva a pár napból mégis ők csináltak több hetet!  Nagypapám pár órán belül elhunyt. Az utolsó napon, már egyáltalán tudott beszélni, és csak szenvedett-szenvedett órákon át. Az az ember, aki csak katéter miatt volt szüksége a kórházi felügyeletre egy pár napig, elment közülünk.

 

 Elhiszem, sőt közvetlenül tudom, hogy Magyarországon nincsenek megfizetve az egészségügyi dolgozók, de az az 50 év körüli , pufók, rövid barna hajú, ötödik emeleti nővér nemhogy ápolóhoz,de emberhez sem méltó viselkedést tanúsított mind nagypapámmal szemben , mint hozzátartozóival szemben. Nem értem, miért a betegeket kell büntetni azzal, ha nincs jól megfizetve hivatásáért, mert bízom benne az ápolói "szakma" , még mindig hivatásként értelmezhető.  A boncolási eredményekre várva, biztosra vehető, hogy kezdeményezni fogjuk az ügy kivizsgálását, csakis azért, hogy más emberrel,családdal ne fordulhasson ilyen elő. 

 

 Megjegyzendő, hogy a több száz dolgozó közül biztosan van olyan, aki tényleg hivatásból, és emberszeretetből csinálja azt amit csinál. Elhiszem, hogy az ilyen "munkába" is bele lehet fásulni, de akkor sem hittem, hogy létezik ilyen ápoló.

 WP_Good_Articles_Christmas_Logo.png

Karácsonyi akciónk keretében november 20. – december 31. között ingyen hirdethet nálunk! A részletekről tájékozódjon médiaajánlatunkból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zunuke 2013.12.10. 09:40:53

Egy ismerősöm édesanyját (89 éves) egy hónappal ezelőtt elvitte a mentő, mert hirtelen fulladas jött rá, csak kapkodta a levegőt. A kórházban kiderult, hogy legmellet kapott, ami életveszélyes.Masnap becsoveztek, majd harmadnap megegyszer mert az első nem sikerült. Ezt kovetoen napról napra romlott a mentális allapota, de ilyeszto mértékben. A negyedik kórházban eltoltott nap után, senkit sem ismert meg, es ossze vissza beszélt. Ilyeszto volt, hiszen előtte ilyen problémája nem volt.Az ötödik napon már kikotoztek, mert folyamatosan menetelni akart,onkivuleti állapotban.A kezelő orvosa szerint ez az állapot teljesen érthető ebben a korban, annak ellenére, hogy a kórházi kezelés előtt teljesen tiszta volt a tudata.
Tiz nap után kiadtak,a magáról már egyáltalán nem tudo mamát. Rossz volt nézni, hogy mi lett belőle 10 nap leforgasa alatt. Bepisilt, bekakalt,jajgatott, fetrengett,félre beszélt, szörnyű volt még nezni is.Majd egy ilyen keserves hét után egyre jobban kezdett lenni, mint fizikailag, mint mentalisan.Mindenki érthetetlenül áll a mama hirtelen jobbulasanak rejtélye előtt, ami szerintem annak köszönhető, hogy otthon semmiféle erős nyugtatót nem tomtek bele, mint a korhazban.A mai napig is remekül van, egyedul megy ki a vecere,egyedül eszik, setalgat, ertelmesen lehet vele beszélni, teljesen a tudatanal van.Remeljuk többé nem kell kórházba kerülnie. .

reepach 2013.12.10. 10:33:02

@zunuke: Mijen ilyeszto tortenet!

zunuke 2013.12.10. 12:09:38

@reepach: Bizony, bizony..elég ijesztő, ha az ember az édesanyját fel őrült állapotban hozza ki a kórházból 10 nap után. Vagy nem igy van?...:)

Rotoxis 2013.12.10. 12:48:00

A posztban csak én látok ordító ellentmondásokat, vagy más is???

@zunuke: A légmell oxigénhiányos állapotot eredményezett, ettől a beteg tudatállapota lényegesen romlott (egyenes következmény). A légzés rendeződésével a tudat (szerencsére) visszatért. A kórodában nem tönkretették, hanem kapott még néhány, remélhetőleg szép évet.

she_wolf 2013.12.10. 12:52:10

Mikor "szigorúan tilos folyadékot adni" valakinek?

Hope Farhadi 2013.12.10. 14:36:43

Klasszik: a család pedig asszisztál 2 héten át :( Szegény nagypapa.

Irkutszk 2013.12.10. 15:08:27

@zunuke: @Rotoxis: Rotoxis válaszát, amennyiben nem sértem meg, kiegészíteném. Véleményem szerint abból is adódott ez a viselkedésbeli változás (mind akkor, amikor bekerült a kórházba, mind pedig az akkor tapasztalt változás, miután hazakerült), hogy idős emberről lévén szó, nehezen alkalmazkodott új környezethez. Miután hazakerült, az otthoni környezetben sokkal könnyebben találta fel magát, és tért vissza a megszokott életéhez. Így van ez kérem, éljen a geriátria.

reepach 2013.12.10. 16:23:59

@Rotoxis: a zünüke sztorihoz írt kommentedhez: jó szöveg, csak az a baj, hogy szerecsenmosdatásra hajaz.
A posztban ordító ellentmondás pedig az, hogy az életvidám 70 éves nagypapának talán mégsem kellett volna egy katéterezésbe belehalni.
Hogy az 5. emeleti nővér pufóksága és rövid barna haja milyen jelentőséggel bír ebben a szomorú történetben, az előttem sem világos.

Ancilla 2013.12.10. 16:35:01

Bennem is sok kérdőjel maradt a poszt olvasása után.
1. Ha a nagyapa a hideg kórteremben egy lepedővel volt letakarva, miért nem vitt be neki a család egy meleg plédet vagy takarót? (A nagynéném szintén fázott a kórteremben, és a gyerekei takarót vittek neki.)
2. Miért nem adtak neki inni??? Nézték, hogy két napig semmi folyadékot nem kap? Ha az ápolónő az orvosra hivatkozott, miért nem keresték meg az orvost és kérdezték volna meg őt is. Ilyen nincs, hogy valaki két napig folyadék nélkül létezhet.
3. Egy életerős embert pusztán a katéter miatt nem fektetnek be a kórházba - szerintem. Megtanítják a családtagokat a katéter kezelésére, vagy pedig kijár hozzá a háziorvos vagy annak az asszisztense, vagy a szociális gondozó.

Nagyon sántít ez a történet. Ha ez így igaz, akkor a hozzátartozók épp úgy hibásak, mint az ápoló személyzet.

Rotoxis 2013.12.10. 16:37:51

@reepach: Neeeem. Én inkább arra gondoltam, hogy ápolási osztályra nem életvidám, fitt hetvenéves urak szoktak kerülni. Poszt szerint " fizikailag - korához képest- problémamentes volt!" Márpedig ez uszodát, nagy kirándulásokat, esetleg laza síelést jelent, már ha tényleg csak egy kis prosztata gondja lett volna.

Tempus-Anh 2013.12.10. 18:32:42

Valószínűleg nem csak én érzem úgy, hogy sántít kissé a történet.
Az "életerős", problémamentes", "életvidám" jelzőkkel jellemezhető beteget többnyire nem kell kórházban kezelni, egy prosztataadenómát egy urológiai osztály megold pár nap alatt.
Szóval a "nagyapám szellemi leépülésének kivetülését - mely a sétálni vágyás, rajzolás, vagy az élni vágyáshoz köthető..." kijelentés azonkívül, hogy logikai nonszensz, úgy ahogy van bukfencezve csúszik és közben még csikorog is...

Bármiben is halt meg a nagyapa, részvétem a posztolónak, de engedje meg, hogy a posztból - tapasztalatból - négyzetgyököt vonjak.

lüke 2013.12.10. 19:20:44

@lüke:
ijesztö az Alzheimer, mert a visszajelzések már nem müeködnek (pl gamma hurok)

dioretek 2013.12.10. 19:23:05

Ha látjátok, hogy a kórházi kezelés csak kárt okoz szeretteiteknek, ki kell hozni még időben.

Én észrevettem, hogy lényegében nem csinálnak semmit a mamámmal, csak gyógyszerezik, és kezd leromlani a szellemi állapota, kihoztam.

Szellemileg teljesen rendbejött, a testi részt pedig nem kórházban kezeljük.

Jack__Bauer 2013.12.10. 19:40:13

@lüke: @zunuke: úgy érted a visszalyelzések? :) mint fizikailag, mint mentalisan? :D

she_wolf 2013.12.10. 20:07:04

"mentő - kovetoen
ismerősöm - kovetoen
kórházban - tudo
ötödik - kikotoztek
problémája - megegyszer"

Nem akarok görénykedni, de milyen nyelvi (vagy akármilyen) beállításban írhatta ezeket így? Mióta elolvastam ezen filózom....
Egyszer működnek az ékezetek, egyszer nem? Tudom, hogy egy gépnek lelke van, na de ekkora?
(az ly - j kutyulását hagyjuk, más tészta)

dragon327 2013.12.10. 20:49:06

Kedves Hozzászólók! A fenti történetet én osztottam meg, azonban nem a praxis blogon keresztül, hanem a karcagi "kórház" értékelő lapján. Nem is gondoltam volna, hogy fél nap alatt, az indexen lesz. Mint minden más blog, vagy fórum esetében, itt is látom, hogy vannak kételkedők, és megmondóemberek. Az élet velejárója. Írhattam volna kisregényt is, és leírhattam volna azt is, hogy végig bent volt nála a család, és természetesen kapott vastagabb takarót,és természetesen beszéltünk az orvossal, és természetesen törődtünk vele, és mielőtt megkérdezi valaki, az orvos pénzt is kapott! Tudjátok, vannak olyan dolgok, amiket az orvosnak szerintem nem kell kiadni utasításként, ilyen például az is, hogy enni vagy inni kell adni a betegnek! Megkeresésünkre széttárta a kezét, és azt mondta: lenyugtatózott állapotban nem szabad folyadékot adni neki, mert félrenyel, és az is az ápoló felelőssége. Nem is értem, hogy aki ezt kérdésként most leírta, elgondolkozott-e azon, hogy nagypapám elvesztése megrázta-e volna a családot, ha eleve így állunk hozzá a kezeléséhez? Azt pedig, hogy miért erre az osztályra helyezték át- eredetileg egy pár napra-.... Ezt külön le kell írni? A posztnak nem lenne értelme, ha nem derülne ki, melyik is ez a kórház: www.betegszoba.hu/korhazak/jasz_nagykun_szolnok/katai_gabor_korhaz/

Köszönöm a praxis blognak, hogy megosztotta a történetünket. Remélem, hogy ezzel is hozzájárulunk ahhoz, hogy minél kevesebb emberrel történjen hasonló a jövőben.

Kérlek nézzétek el az esetleges helyesírási és fogalmazási hibákat. Egy közeli hozzátartozó utolsó óráinak, haláltusája után, és a kórházi dolgozók közönyét megtapasztalva, feldúlt állapotban születtek a fenti sorok (ahogyan ezek is).

astc 2013.12.10. 20:59:01

Ilyenek a nővérek. Az elmúlt években sajnos többször is volt "szerencsém" kórházba látogatni idős rokonokat, ugyanezt tapasztaltam minden esetben. Az igazság, hogy ezek alacsony egzisztenciájú (proli) emberek, akik ennyire képesek. Én elhiszem hogy rossz körülmények között élnek, és nap végén nem lehet valami felemelő hazamenni a panelbe, de ez még nem magyarázat a viselkedésükre. Ha valaki hasonló helyzetbe kerül és félti szerettét, javaslom keményen sarokba szorítani a tisztelt nővért, és elmagyarázni neki a társadalmi osztályokat illetve az ő helyüket rajta. Abból érteni szoktak.

komissarlajos 2013.12.10. 21:10:54

Azoknak, kik oly vehemensen tiltakoznak a poszt igazságtartalma ellen: (és a helyesírási hibák sokaságát emlegetik, /joggal/).
Ez év márciusa óta - mammográfiai műtét - következményeként párom állapota - mentálisan - csak azért nem omlott össze teljesen, mert talán keményebb az átlagosnál. És ehhez semmit nem tettek hozzá egyik megyei nagyvárosunk vezető kórházának nővérei, (személyzete).
Ezt nem kell szépíteni, ez így van. Nem kívánom senki honfitársamnak, nőknek, hogy hasonló szituációt átéljenek.
Amikor az a bizonyos „kedvesnővér“ bosszút áll a betegen, mert ő szart sem keres három műszakban, akkor kire haragudjak?
Ma hoztam ki a párom ebből a kórházból, mielőtt úgy jár mint az a bizonyos agilis nagyapa!
Ezt a kételkedőknek írtam!
„Csak egy éjszakára gyertek el...“

dioretek 2013.12.10. 21:20:19

@astc: A becsületes és büszke prolik nevében kikérem magamnak, hogy a

rosszindulatú nővéreket leprolizza.

A Rózsadombon legalább annyi rosszindulatú, közömbös ember lakik, mint a panelekben.

2013.12.10. 21:21:50

A hazai kórházak átlaga egy életerős, egzisztens, középkorú, lelkileg edzettebb férfinak is megviselő, mármint sulyosabb állapotban (nem is okvetlenül magatehetetelenül!) bent feküdni.
Egyébként az alapelv kb adj pénzt a mindekinek, lehetőleg minnél többször és többet, és akkor kb kelletlen arccal elviselik, hogy te magad ellátod a hozzátartozódat, behordassz mindent amire szükség van, elvégzed az ápoló személyzet helyett a szakmai felkészültséget nem igénylő ápolási feladatokat, stb.

Egyébként a korházak nagyrésze szimpla halálház a 2.vágányon.
Egyfajta végállomás, a lét kimenete, az idősek nagyrésze ilyen-olyan állapotban-okból beszállitva végül korházban huny el.
És itt ne okvetlenül kizárólag reszketeg csontsovány galamb ősz 75-90esekre gondojunk ám...

Senki még csak a vállát sem ránditja meg egy ilyen haláleset kapcsán ezekben az intézményekbekben, ahol a "standard" körülmények már most alulmúlják nemcsak a büntetésvégrehajtási intézmények átlagállapotait, de a szépemlékű sorkatonaság néhány anno nagyobb-ismertebb laktanyáját is.

Rotoxis 2013.12.10. 21:33:01

@dragon327: Kérem szépen, itt nem csak kételkedők, meg megmondóemberek vannak, hanem olyanok is, akik nem fogadják el a posztokban található nyilvánvaló ellentmondásokat.Tetszett volna leírni, hogy mi és hogyan történt, nem pedig utólag magyarázkodni, mert ez így kevéssé hiteles.

@astc: Annak a társadalmi osztálynak a tagjai, amelyhez oly görcsösen tartozni szeretne, de rettentően kevés hozzá, soha nem írna le olyan sorokat, amilyeneket maga.

@komissarlajos: Hogyan áll bosszút? Megveri? Remélem, amikor kijöttek a sintértanyáról, azért megköszönte a "személyzetnek", hogy megoperálták a "párját", mert enélkül nem biztos, hogy életben maradt volna.
A kedvesnővér a női szerzetesek megszokott megszólítása, nem pedig a nőnemű ápolóké. Már bocs'.

astc 2013.12.10. 21:47:02

@dioretek: Kérje, attól még sajnos ez a helyzet.

@Rotoxis: Régen nem, de sajnos mára annyira átitat mindent ez a jelenség, hogy az ember nem tudja magában tartani.

Senkit nem akartam megbántani de ez az igazság, ami sokszor fáj.

JohnnyBlaze 2013.12.10. 21:48:50

@Rotoxis: Kedves Nővér!

Ha Ön egy lelkiismeretes, hivatásához hű egészségügyi dolgozó, kérem ne vegye magára a posztot és a hozzászólásokat! Mindannyian azt kívánjuk, hogy Önhöz hasonló kollégákkal találkozzunk a kórházakban, rendelőkben, ugyanis Önök ápolják minden egyes betegük testét és lelkét egyaránt. Bárcsak ne születnének ilyen írások!

Ha éppen az ellenkezője igaz Önre, kérem, kapcsolja ki a számítógépet, és ne védje fölöslegesen a mészárszékeket és azok lelkiismeretlen, emberi méltóságot nem ismerő és tisztelő egészségügyi zombi dolgozóit! Itt még Önök vannak kisebbségben!

2013.12.10. 21:55:20

@Rotoxis: Tudod miért ciki a neten magázódó modoroshülye? Mert sosem fogja észrevenni sajátmagát, azért. Diganózis: Ez egy konstans, állandósult tudat-(lanság) állapot.

Rotoxis 2013.12.10. 21:56:37

@JohnnyBlaze: Nem, nem vagyok nővér. De a számítógépet valóban kikapcsolom, mert ha kikerül egy poszt az Index címlapjára, nem szoktam hozzászólni. Nincs értelme ugyanis. A blog állandó látogatói körében gyakran lehet vitákat olvasni, de ilyenkor sajnos a troll hadak kerülnek túlsúlyba, akikkel nem lehet vitatkozni.

Mária 2013.12.10. 21:57:01

@astc:

Én azt hittem, hogy a nem-prolik nem közkórházakba dugják a szeretteiket, ahol panelben vegetáló proli nővérek gürcölnek éhbérért, hanem magánkórházba vitetik, vagy otthon rendeznek be egy betegszobát és bejelentett, lejárulékozott ápolókat fogadnak hozzá napi 3x8 órás váltásban.

A te helyed egyébként hol van a társadalmi hiererchiában? A kommentedet olvasva nem hinném, hogy gyerekszobád volt, francia nevelőnővel, magántanárral, meg pónival az istállóban.

Rotoxis 2013.12.10. 21:58:41

@mioporfeszosz: Tegeződni azzal szoktam, akit régebb óta ismerek, ehhez tartom magam a blogon is. Az "ön" megszólítás meg csak egy bizonyos színvonal felett jár. Az alatt marad a "maga".

Rotoxis 2013.12.10. 22:00:18

@mioporfeszosz: Máriával pl. tegeződünk. :-)

Igazság, hol vagy? 2013.12.10. 22:03:39

@astc: Te egy agressziv újgazdag vagy,vagy régi rendszer élharcosa aki még a múltban él a Rózsadombon!Üdv.egy proli.

Mária 2013.12.10. 22:10:29

@Igazság, hol vagy?:

"@astc: Te egy agressziv újgazdag vagy,vagy régi rendszer élharcosa"

Nem biztos, hogy kell a "vagy" szócska. Jellemzően a régi rendszer élharcosai és a tőlük származó alom a jelenlegi újgazdag vircsaft.

2013.12.10. 22:15:04

@Rotoxis: Vannak akik meg köpködni szoktak, csak nem ismerik fel, hogy ez elmegy a faluszélen, meg épphogy a focipályán, de nagyon furcsa pl egy buszon.
Nem érdekel, hogy a való életben kivel tegeződsz, nagy magázódsz, itt nickek vannak, nem valódi emberek, látom hogy ezt egyáltalán nem fogod fel..., minden második-harmadik itteni poszt alatt a (mű?)felháborodással kezdessz, és a kioktatással folytatsz,... ha tudnád, ha értenéd milyen haszontalan amit csinálsz...
De nem, nem fogod megérteni, soha.
Mert avval önmagaddal kellene szembenézned, ezt mind nem másoknak, mások miatt írod, hanem csak egyszerűen kiírod magadból.

jágör68 2013.12.10. 22:23:20

Alapvetően nem a nővér és a kezelőorvos ölte meg a kedves papát, hanem az a bizonyos prosztata- megnagyobbodás és az Alzheimer.
Ne keverjük az objektív okokat a szubjektívekkel. Bármilyen siralmas állapotok is uralkodnak a kórházakban.
Másrészt, kérdés mennyi szűrésre ment el a papa- prosztata- mert akkor egy tervezett TUR- P keretében jobban megoldhatták volna és sokkal előbb ezt a problémát.
Tudom, sajnos nagyapám is hasonló körülmények közt halt meg és ugyanígy került be.
Sajnos z idősek csak akkor élhetnének túl ilyen történeteket, ha járnának a szűrésekre rendszeresen és nem mindig sürgősséggel kellene ilyen félmegoldásokkal kezelni őket.
Gondolom, nincs urológia (sem) a barcikai kórházban. Osztályos orvos meg mondjuk egy összesen- ha épp szabin van az pech...
Szomorú, hogy idáig jutott a magyar egészségügy....
Minden országnak olyan egészségügye van, amennyi pénzt rákölt.

Rotoxis 2013.12.10. 22:24:45

@mioporfeszosz: Milyen szorgalmas ember! Két nap alatt végigolvasni sok-sok posztot az ilyen sommás megállapításhoz, ez igen. Vagy egy önjelölt pszichológus két napja új nick-nevet vett fel, mert a régit már sikerült teljesen lejáratni?

jágör68 2013.12.10. 22:26:16

@Mária:
Mondj már légyszíves egyetlenegy magánkórházat Magyarországon, ahol osztályos felvétel van.
Nemcsak anyajegy- eltávolítást meg gyomortükrözést esetleg visszérműtétet végeznek ambulánsan...
Ez a második hatalmas hiba- illetve BŰN.
Nincs fekvőbeteg- ellátó magánintézmény!
Csak posztkommunista tolvajprivatizátor rablókapitalista kiszervezések.
Ami meg drága, nehéz eset azt be a zállamiba- mer mégse olyan x@r az, ha van esetleg intenzív osztály meg anesztes a közelben...

Mária 2013.12.10. 22:38:08

@jágör68:

Egy sincs. Hol írtam, hogy magyar legyen az a magánkórház?

Tempus-Anh 2013.12.10. 22:54:16

@astc:
Ismerek olyan nővért, aki ízlésesebben öltözködik egy bármilyen kategóriájú értelmiséginél, szolid házban él és elfogadható márkájú autóval jár, amilyenbe én orvosként is beleülnék. Ennek ellenére a Balkán elkúrt posztszovjet banánköztársasága ugyanazért a nővéri munkáért ötödannyi fizetést ad a magyar nővérnek, mint amennyit a nyugati államok kórházaiban dolgozó nővérek havonta euróban vagy más nyugati valutában hazavisznek.
És bizton állítom, hogy a nővér itt Magyarországon elvégzi a feladatát.
Ha valódi vérremenő csörtét akarsz, javaslom Ukrajna vagy Románia kórházait, na ott kioszt a nővér, ha hozzá mersz szólni, egy fél másodperc alatt.
Úgyhogy csak el a kezekkel a magyar nővértől.

2013.12.10. 23:00:12

@Rotoxis: Többségnek 3-4 X nikkje van itt, csak mert lehet. A többire nem reagálok bővebben, csak röhögök csendben, "lejárt nikkek", "nikkfelvétel".....
Vagy provokálsz és trollkodsz jórészt, vagy kurvára el vagy tévedve, mint katolikus nagymama a pornóforgatáson

Braincelle 2013.12.10. 23:28:51

@astc:
Aki panelbe megy haza, az proli? Ne hülyéskedjünk már.

A beteg gyógyszerelése és rögzítésének elrendelése egyébként orvosi kompetencia, tessék rajtuk, és nem a nővéreken számonkérni.

Braincelle 2013.12.10. 23:33:04

Biztos a 104-en is bunkók, ahogy írtátok, de amikor én hívtam mentőt az apukámhoz, annyit mondtak (a cím felvételén kívül), hogy "küldjük a segítséget", pedig nem mondtam, hogy orvos vagyok és nem is használtam szakszavakat, direkt.

Braincelle 2013.12.10. 23:53:20

Amúgy az a proli szar panel, ahol én most lakhatok, a szüleim első közös lakása volt, amit majdnem 40 évesen vettek, fejenként 10-15 ledolgozott év után. Képzeld csak, én ilyen súlyosan proli vagyok, sőt még proli sem, mert a nagymamám konkrétan napszámos volt, akit úgy csicskáztatott a földesúr fia, ahogy kedve tartotta.
Az anyám, miközben az egyetemre járt, ahol jeles eredménnyel végzett, hétvégente szintén a 4km-re lévő tsz-földre járt dolgozni, gyalog. Az egyetem alatt pedig egyetlen könyvet sem tudott megvenni, ezért estig a könyvtárban ült, és a reggel megevett egy kifli és egy pohár tej volt az étel a gyomrában, amíg haza nem ért oda, ahol a két húgával és a nagymamájával aludtak négyen egy ágyban.

Na és? Mindkét szülőm, a testvérem és én is diplomáztunk, őket nem tudom, magamról tudom, hogy nem olyan rossz átlaggal egy nem olyan rossz egyetemen. A szüleim egy picit kívülről fújják a történelmet és az irodalmat, az apám négy nyelven beszél felsőfokon és másik tízet megért. És az is biztos, hogy minden, amit mi elértünk, azt protekció nélkül, a saját erőnkből és munkánkból tettük, és sosem löktünk senkit félre a zsírosbödönért, mert konkrétan leszarjuk, hogy Ti, a magatokat magasabb társadalmi rétegbe sorolók, mit tartotok divatosnak vagy kívánatosnak.

Egyétek csak meg egymást a cupákokért, nekem teljesen jó a panel és a metró, jó lesz erre a maradék 50-60 évére is az életemnek. Ja, és igen sok általad prolinak titulált nővérnek a barátsága egy lapon sem említhető az ilyen felfuvalkodott népek érdekkapcsolataival, nekem ezerszer inkább ők számítanak, és a szüleim, és az un. prolik, mint mások.

she_wolf 2013.12.11. 00:05:30

Éljen a foci!:( Jó éjt, remélem holnapra a kommunikációképesebbje azért nem végzi hullaként ezen mostani csatatéren, és megmaradnak a viták a "csontiglerágomahúsodattebüdösgyökér" alcímű beszólogatások helyett....
Tegez/magáz, egy nick/több nick....dedó, már bocsánat...

she_wolf 2013.12.11. 00:08:00

@Braincelle: Ugye nem gondolod, hogy bárkinek is magyarázkodnod KELL?:))

Braincelle 2013.12.11. 00:16:42

@mig54:
Nem, de Te érted, hogyan lesznek ilyen harántimpulzusai valakinek?

zünüke 2013.12.11. 00:20:42

@Jack__Bauer: Ennek a kérdésnek fussál neki még egyszer...ha lehet :D

christophe 2013.12.11. 00:40:47

@astc: '' és elmagyarázni neki a társadalmi osztályokat illetve az ő helyüket rajta.''
Baromàllat,sajnàlom errol màs nem jut eszembe...

she_wolf 2013.12.11. 01:17:19

@Braincelle:

Nem, de lássuk csak....gyermekkori trauma, fejsérülés attól, hogy a dadus az ezüst kanálkával veregette a fejét, mert nem akarta a beste kölke megenni a beluga kaviárt....kamaszkori trauma, mert Karinthy röhögős osztályába járt....fiatal felnőttkori trauma, mert a népek szerint Oliver nem illik Jennyhez....

Hagyd a fenébe!:)

she_wolf 2013.12.11. 01:28:53

@dragon327:
"Megkeresésünkre széttárta a kezét, és azt mondta: lenyugtatózott állapotban nem szabad folyadékot adni neki, mert félrenyel, és az is az ápoló felelőssége."

Ez eddig akár stimmelhetne is, de a posztban az szerepel, hogy infúziót sem kapott. Márpedig az infúzió is folyadékbevitel, még ha másként is kerül a szervezetbe.
A kiszáradás (is) komoly dolog, pláne egy idős embernél.

she_wolf 2013.12.11. 01:37:34

@jágör68:
"Gondolom, nincs urológia (sem) a barcikai kórházban."
Bocs, de nem barcika, hanem Karcag. Csak hogy ne legyen gond belőle:)
Báááár...ahogy a húgomtól hallottam, a barcikai talán csak egy fokkal jobb.

Parasut 2013.12.11. 05:00:25

@astc: Ne általánositsd a növéreket és ne PROLIZD le te bunkó! Elöre bocsájtom nem vagyok növér se ápoló,autószerelö a szakmám.Én is tudnék irni tapasztalatot a Korányi kórházzal kapcsolatba.2011-be kerültem be egy virusos tüdö gyulladás után mikor a tüdömböl nem tisztult le a váladék,igaz,hogy három napig a vérvételen,röntgenen kivül,meg vérnyomás mérésen kivül nem csináltak semmit,de utána szerencsére,gyógytornász jött aki rezgö mélymaszirózóval,és különbözö légzö gyakorlatokkal meginditota,hogy kitisztuljon.Sajnos utólag derült ki lett egy szövödmény úgymond hugyuti gyulladás,ami miatt nem sikerült vizelni csak telitödtem.Husvét elötti csütörtökön reggel 7-kor beszéltem a feleségemmel,délbe a fotelba eszméletlenül talált annyira elvizesedtem,az ügyeletes orvos,vénás inekciót adott,és beutalt megint a Korányiba,oxigén hiány,légzés elégtelenség,és ujra tüdö gyulladás dignózisal.Sajnos majdnem ott maradtam én is mert nem volt tüdögyulladásom csak elvoltam vizesedve,okos ügyeletes orvos ahelyet,hogy csak anyit tet volna megnyomja a karom,és ha marad az uj nyom a hasam nézi,kiadta kössenek infuziót be.Még több vizet belém,mikor kiszedték fél kábultan kijártam mert inger volt de nem jött semmi,péntek délelött már engem is leakartak kötözni,de szerencsére nem lett.Délután fél 5-kor üvöltötem az orvosal csináljanak valamit mert szétrepedek,erre tölem kérdezte meg estleg nem kéne meg katéterezni? Nagy nehezen sikerült,nekik,abba apilanatba tele lett a zacskó,nem vetek se labor vizsgálatra,se tenyésztésre semmit,egy hétig volt benem aztán következö pénteken kiraktak majd a lakóhely szerinti intézetbe csináljanak próba kivételt.Nem adtam semit paraszolvenciát mert nem volt miböl,mégis az éjszakás növér kérés nélkül az ágyra kiakasztott zacskót le engedte,vagy a másik akotöl kértem gézt hyogy a derekamra tudjam kötni,mivel kijártam sétálni szónélkül adott.Nem hiszem,hogy kb 60-fö volt az emeleten ara volt két növér napal,számtalanszor látam reggel bejött este 8-9-óra felé lefürdött és bent aludtak valamelyik orvosi szobába,hogy másnap kezdjenek.De tudok olyan kiemelt kórházat ahol egy emeleti osztályt visz 5-növér,9-éve nincs orvos,se délután,se éjszaka,se ünnepnapokon,a növérnek kelleldönteni áthiv más osztályról orvost,belgyógyásza,sebészeg,gégészet,stb,vagy a betegszálitókal küldi át a beteget,mert sugár kezelés,vagy kemoterápiás kezelés után ott voltak a betegek.Volt,hogy a beteg bekatant,és a másikat megkéselte,vagy neki ment a növérnek,vagy az orvos után vágta a befötet,vagy kigyujtota a kórtermet,és ilyenkor EGY növér van az osztályon.Másik dolog a tisztelt betegek arra nem képesek aki mozgás képesek,nem mütötek,hogy kimenjenek napokig,hetekig megfürdeni,ha szólnak nekik megvanak sértödve.Mikor én is bent voltam volt olyan beteg aki nem mozgás képtelen volt mi szóltunk neki menjen fürdeni,mert büdös,és mi voltunk a rosszak,minden szakmába vanakk kirivó,és normális emberek,sajnos a normálisakról nem irnak az természetes,de ha valami nem jó azt leadják mert azt sokszor felehet fújni,nagyra.

Parasut 2013.12.11. 05:13:04

@Parasut: Elnézést a sok hibáért,de hirtelen nagyon ideges lettem a PROLIZÁSRA.Belehet állni csak egy hónapra valamelyik osztályra dolgozni,mikor kint a folyosón vanak a betegek,és van egy vagy két növér 50-60 betegre,szerencsére a normálisabb betegek idönként besgitenek a növéreknek ezért van még egészségügy nem omlott össze. Belehet menni a kórházakba,40-év alatti növérek már nincsenek is a fiatalok ha el is mennek növérnek,elvégzik az EU-s követelmény szereinti föiskolát,azok el is mennek az országbol,mert ha nem igazán tud,nyelvet,akkor is kint házi beteg ápolóként 4-5 ször anyit keres mint itthon,és nem alázzák meg.

Parasut 2013.12.11. 05:29:43

@astc: TE VÉLETLEN NEM AHOZ AZ OSZTÁLYHOZ TARTOZOL?Mint volt olyan kórázi osztály ahol szóváteték a növérek urambocsá,5-en nem birják a napi 50-60-beteg melett a három müszakot,erre a Professzor úr közölte,ha nem tetszikelehet menni,növérek nélkül is megy az osztály! Megnézném melyik orvos áll be ágytálazni,halottat csomagolni,szart vakarni a magatehetetlen mütött beteg alól,és most ez az istenitett Fidesz elvette a délutános pótlékot,és az éjszakait is 30%-ra csökentete,csak azok maradtak akik már elmultak 50-évesek és nem tudnak máshol kezdeni semmit.Se kafeteria nincs se pót szabadság de azért ha esik ha fúj ünnepnap menni kell dolgozni.

Irkutszk 2013.12.11. 06:05:56

@dragon327: Infúziót kapott a beteg?

Irkutszk 2013.12.11. 06:14:15

@Mária: A magyar lakosságnak hány százaléka is beszél valamilyen második nyelvet is?

Parasut 2013.12.11. 06:32:51

Edit Rekics · FSZT, MÁV Zrt.
Szerintem akkor is így viselkednének ha jobban volnának fizetve . Jól mondod "hivatás " nekik is az??????
Nesze neked Nagy MÁV ZRT-s azért kerültek utcára,hogy te mereszd a ...meg oszd az észt! Gondolom te is valamilyen okos vezetö vagy?

www.vsz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1079:a-vsz-targyalasokat-folytat-a-mavgep-kft-gepeszeti-uezletaganak-joevjerl&catid=55:gazdasagi-tarsasagok&Itemid=340

alien 2013.12.11. 07:33:47

Az úgynevezett krónikus belosztályon szerintem simán ehenhalnak a betgek, vagy szomjan, mondjuk leginkább hétvégén es szerintem ezt sokan tudják

b@szus 2013.12.11. 08:00:29

Nalunk akkor kezdtek porogni mikor a az atyauristen dokorno feje mellett atutottem kinomban az ajtot.
Masnap elkezdte kapni apam a 300000 forintos gyogyszert es mai napig el pedig azt mondtak bucsuzzunk el tole.

Tessek olvasni a betegsegekrol tunetekrol mert senki nem fogja megtenni helyettunk es kepviselni sem fog.
En a veksokig elmentem volna akar a gyereket is felhasznalva!!!

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.11. 09:00:04

@dragon327: isten látja lelkem, nem akarok beléd rúgni, de ha nekem azt mondják, hogy nem ihat, de eközben infúzióban sem kap folyadékot, addig nem nyugszom, míg meg nem oldom, mert azt már egy gyerek is tudja, hogy 2 nap alatt szomjan lehet halni...

pánpéter 2013.12.11. 09:10:45

Nagymamámat (87) szeptember végén szállították egy rosszullét után a nagykanizsai Dorottya kórházba, a rosszullét oka aalacsony pulzusszám volt. (egészen eddig a pillanatig tökéletesen önfentartó volt, kertet művelt, fát végott a tüzeléshez, értelmesen lehetett vele mindenről, bármiről beszélgetni, kifejezetten aktív és kommunikatív volt).
Az eredeti cél paceméker beültetés lett volna. Nagykanizsán 1-1,5 hét leforgása alatt összeszedett egy bakteriális fertőzést, ami ráment az izületeire, összeszedett egy tüdőgyulladást, valamint egy emelésnél (nem tudjuk hogy történt) összeroppantották az egyik csigolyáját. A paceméker műtét Zalaegerszegen lett volna, onnan a fenti okok miatt 2 nap után visszaszállították Nagykanizsára.
A belgyógyászat ott konkrétan egy mészárszák.
A romló állapotának következtében és a folyamatos fekvés folyamányaként a fenekén férfi tenyér nagyságú felfekvések alakultak ki - egyáltalán nem fortgatták, nem mobilizálták, a sarkain felfekvések alakultak ki. Naponta maximum 1-szer tették tisztába (jellemzően akkor, amikor mi, hozzátartózók ezt kifejezetten követeltük), etetni nem etették, folyadékot nem kapott.
A kórházba kerülés után 7 héttel az állapota tragikus szintre zuhant.
A csúőcspont az volt, amikor édesanyámat - aki naponta, 2 naponta utazott le hozzá Budapestről- a főorvos dél, fél 1 magasságában biztonsági őrrel vezettették ki a kórteremből, "ebédidőben tilos bent tartózkodni a kórteremben" felkiáltással.
Gyógyszeres kezelésként napi 3x rivoitrilt, és reggel este még pluszban frontint tömtek a Mamába, gyakorlatilag az alváson kívül alig alig volt képes bármire, ergo szedálták. A beteg szedálva, nincs vele gond. Nem beszél, nem kérdez, nincs igénye, nincs vele gond.
A kórházból egy speciális intézménybe vittük, ahol mind mentálisan, mind orvostanilag minden szükséges kezelést a lehető legmagasabb fokon megkapott, ennek ellenére hétfőn eltávozott közülünk.

És a végkunklúzió:
A nagykanizsai Dorottya kórház utolsó szemét cigány aljas módon bánt a 87 éves, tisztességben megöregedett Asszonnyl. Sem normális kezelést, sem ellátást, sem emberhez méltó bánásmódot nem kapott, a leghalványabb jelét sem mutatták annak, hogy meg akarják gyógyítani. Sajnos későn eszméltünk.
A kórház dolgozóinak azt kívánom, kifejezetten a főorvos asszonynak, hogy nyomorultul, egyedül, vezeletben és nyirkosan múljon el az élete, úgy, ahogy a Nagymamánkat akarták - kimondom - megölni a nemtörődömségükkel, a leszarom hozzáállásukkal, az aljasságukkal.

she_wolf 2013.12.11. 09:44:08

@Irkutszk:
Ha már írtam volna valahol, akkor elnézést az ismétlésért, de:

"A statisztika olyan, mint a bikini. Csak gondolatokat ébreszt."

Az, hogy hány magyar beszél valóban legalább egy idegen nyelvet, kis hazánkban egyet jelent a papírokkal. Márpedig ilyen papírokból akkora máglyát lehetne rakni, hogy Budapest hajléktalanjai egész télen melegedhetnének mellette:(

Irkutszk 2013.12.11. 09:57:50

@pánpéter: Gerontológia, geriátria.

Irkutszk 2013.12.11. 10:02:48

@mig54: Nem beszéltem papírokról, és nem érdekelnek a statisztikák. Máriával vettem fel a beszélgetés fonalát arról, hogy akár külföldi magánkórházban kezeltetik magukat és szeretteiket az általa megnevezett csoport tagjai. Egy kérdéssel jeleztem számára, miszerint véleményem szerint még az általa megnevezett csoport tagjai közül sem mindenki teheti meg az általa javasolt kezelési lehetőséget, mivel a külföldi kezelés egyik alap feltétele az adott ország nyelvének ismerete. Mivel azonban Magyarországon (sajnos) nem sokan beszélnek más nyelveket, és drága anyanyelvünk nagyon különbözik a környező országok nyelvétől, ezért ez a tény erősen korlátozza az általa javasolt kezelési lehetőségek igénybevételét.

she_wolf 2013.12.11. 10:06:59

@pánpéter:
Nagyon sajnálom, részvétem a nagymamád miatt:(
Mi indokolta a Rivotril és Frontin szedését? (Csak laikusként kérdezem az alacsony pulzusszám miatt, nem mintha ez bármit is változtatna a történteken.)

pánpéter 2013.12.11. 10:07:58

@mig54: a frontint gondolom az alváshoz, a rivotrilt meg a szedáláshoz. indoka nem volt.

she_wolf 2013.12.11. 10:11:38

@Irkutszk:
Ez így igaz, elnézést, nem voltam alapos:)

reepach 2013.12.11. 10:12:58

@astc: ", javaslom keményen sarokba szorítani a tisztelt nővért, és elmagyarázni neki a társadalmi osztályokat illetve az ő helyüket rajta"

Én meg téged javasollak sarokba szorítani, a társadalmi osztályodnak megfelelő helyiség (tehénistálló, jobb esetben disznóól) sarkába. De készséggel el is magyarázom, hogy ott van a helyed.

she_wolf 2013.12.11. 10:14:57

@pánpéter:
Miért kellett még szedálni is a mamát, ha kapott alvást segítőt?

reepach 2013.12.11. 10:15:16

@pánpéter: " utolsó szemét cigány aljas"
Ne használd pejoratív jelentésű jelzőként a "cigány" kifejezést, mert rögvest megizélnek a jogvédők.

pánpéter 2013.12.11. 10:19:41

@mig54: sztem azért, amit fent is írtam. ha szedálva van, nincs vele gond, nem kell forgatni, nem szól, ha nyűgje van, nincs vele probléma.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.11. 10:21:12

@Irkutszk: milyen szerencse, hogy csomó magyar orvos dolgozik külföldön:)

reepach 2013.12.11. 10:31:35

a fészbúkos retek edit meg a többi nagypofájú észosztó csak egy napra áljon be önkéntes segédnővérnek egy lepukkant kórházba oszt utána hablatyoljpn a hivatásról!

Irkutszk 2013.12.11. 11:13:10

@mig54: Semmi gond :)

@pánpéter: Törékenyek az idősek, ilyen szempontból is.

she_wolf 2013.12.11. 11:50:15

@reepach:
És nem csak a jogvédők.
Ne általánosítsunk már, kérem! Mindenhol vannak jó és rossz példák. Mikor növünk már ki abból a gyerekbetegségből, hogy cigány-zsidó-"proli"-elit?....és még sorolhatnám.
Mi lenne, ha emberként, egyénenként tekintenénk egymásra?
Pláne az egészségügyben!

she_wolf 2013.12.11. 12:33:05

@reepach:
Úgy tudom, a segédnővéri státust megszüntették (az idióták!).
Ha lenne, kissé más lenne a leányzó fekvése, mert nem az ún. végzett nővérre hárulna minden meló az orvosláson kívül. Akkor talán nem azzal kellene a nővérnek foglalkoznia, hogy letörölje a beteg asztalkáját a ráömlött, ragacsos "sijólétől", miközben csörög a vekker pl. a terheléses cukorra, hanem a segédápolónő feladata lenne (mint ahogy volt is) gondoskodni erről (is) - többek között -.

dragon327 2013.12.11. 12:38:13

Kedves Praxis, kedves hozzászólók!

Kérésem elsősorban a Praxishoz szól: kérem, amennyiben lehetőség van rá, vegyék le a cikket az oldalukról. A véleményemet a betegszoba.hu oldalon osztottam meg, és szándékosan ott, mert nem szerettem volna hogy az emberek ezen csámcsogjanak, és a gyászoló családot különböző bántó, sértő szavakkal illessék. Erre nincs szükségünk. Minden esetre - a szándékot- hogy elrettentő példát mutassanak be a leírtakkal, feltételezve , hogy ezzel talán csökkennek az ilyen esetek,- ezúton is köszönök.

Ugyanakkor megragadnám az alkalmat, hogy függetlenül a fent leírtaktól, bizton állíthatom, hogy létezik még jó nővér, jó ápoló, és kiváló mentős. Sajnos nagypapámnak nem ilyen emberhez volt szerencséje. Igen, tudjuk hogy az ember kiszáradhat folyadékhiány miatt,- de ahogyan oly' sokan írták azt'- egy leszedált, mozgásképtelen ember esetében, a kommunikáció hiánya miatt, és a nővérek kegyesnek nem mondható hazugsága miatt , igen nehéz megitatni szegényt. Úgy érzem nem szorul magyarázatra. Kívánom, hogy senki ne járjon így, még az sem, aki esetleg ellentmondással, vagy hazugsággal illetett minket.

she_wolf 2013.12.11. 15:03:30

@dragon327:
Sajnálom hogy erre az elhatározásra jutottál, hogy idáig fajultak a dolgok.
Ha így érzed, írj a praxisblog@yahoo.com címre és kérd a moderátort, hogy törölje ezt a posztot.
Gondolom megért majd Téged és megteszi, pláne hogy nem Te kérted az ezen az oldalon való közzétételt.

Tempus-Anh 2013.12.11. 15:13:50

Azért figyelemreméltó, mennyi keresztény él ebben az országban (egy másik blogon a keresztény jelzőt sokat megéklyegzőnek, elítélendőnek tartják - kb. itt tart ma ez az ország)...miután leírja a baját, ahelyett, hogy magába szállna és elhunyt nagymamája lelki üdvéért és a környezete lelki békéjéért imádkozna (mit tudja ő, mi is az), zengzetes átkot szór a kezelőorvos fejére. Ezt a bunkó, primitív, tajkomcsi balkáni tempót még talán egy szerb, bolgás vagy délromán is szégyellené, pedig róluk azért regéltek már eleget.

Tempus-Anh 2013.12.11. 15:14:31

megéklyegző helyett megbélyegzőt akartam írni, bocsánat

Parasut 2013.12.11. 17:37:39

@mig54: Nem szünt meg a SEGÉDNŐVÉR státuszmsöt még volt olyan is akinek megvan a 8-általánosa,OKJ-s növér képzés is volt csak arra se jelentkezett senki.Van egy ismerösöm aki Munkaügyi központba dolgozik sok szakma nélküli munkanélkülinek ajálták,menjen segéd nővérnek,vagy beteg hordónak,ápolónak,az volt a válasz inkább éhen halnak,de ezért a pénzért nem menek ágytálazni,másnak a szarát vakarni.Sajnos a médiába,meg mindenhol csak az orvosokkal foglalkoznak a nővérekkel,meg a többi segéd személyzet levan szarva,nem csak anyagilag,hanem emberileg is ahogy az orvosok meg a betegek hozzá tartozói beszélnek velük,nem csodálomm hogy nem megy senki.

De azért attól fügetlen a régi rendszerbe is meg a mostaniba a gengszter váltás utániba is félre kezeltek,kis gondból nagyot csináltak vanak normális rendes orvosok,nővérek igy a korrekt,nem csak a rosszat mondja az ember.A feleségem 14-éve Chron beteg,mikor kezdödött álandóan hasfájása volt hasmenése stb,küldözgeték mindenhova majdnem késön került szakember kezébe.Az Uzsóki kórházba jutott ott van Dr Taller András akkor még főorvos volt most már tanár,és a sebészeten volt a Dr Jakab profeszor fél év alatt három mütéte volt,mert tele volt cisztával a hasürege,elsö részbe azt szedték ki,a körzeti orvos azal vigasztalt ha már mütik ne nagyon bizak,hogy élve kijön a kórházból,szerencsére nem volt igaza,idáig több mint egy méter elhalt bél szakaszt vágtak ki,és mégis talpra álitoták többé kevésbé munkaképes lett igaz azóta is gyógyszeren él de,nem hallt bele mint amit többen orvosok jósoltak.A 14-év alatt se a Taller tanárúr,se a Jakab prof nem volt hajlandó elfogadni semmit,sőt a nővérek se,igaz ezek az orvosok a növéreket is ember számba veszik,nem csak magukra gondolnak.Ne csodálkozzon senki azon,egy idö után belefáradnak,belefásulnak a sok megalázásba amit kapnak sok orvostól,hozzá tartozótol,és csak azért nem hagyják ott mert 45-50 60-évesen hova menjenek,sajnos nem volt olyan lehetöségük,hogy nyelvet tanuljanak,se idejük gyerek nevelés,család elátás,meg hosszúzás közbe.Sajnos én is voltam kórházba,és nem irigylem amikor éjszaka egy növér három helyen kéne legyen akkor a normális betegek segitetek neki,vagy mikor a 140kg 80-éves nagypapa a saját zsirjába fuladt bele,mert a szive,tüdeje elzsirosodott,az a 40-kilós növér nem tudta emelgetni és segitetem neki csomagolni,lehet többet bir a gyomrom mert szedtük ösze darabjait olyanak mikor katona voltam,nem nyitott ejtöernyöt mert a barátnöje elhagyta,vagy kiképzés közbe felrobant,vagy szakadékba zuhant.

Farkasokkal táncoló 2013.12.13. 10:15:42

@pánpéter:
Könyörgöm 7 hétig hagytátok abban a kórházban? Hát ha ilyen embertelen módon bántak vele, akkor én gondolkodás nélkül hazaviszem, meghalni otthon is tud, ez 87 éves korban már nem olyan lehetetlenség... istenem csak az én gyerekeimnek legyen annyi eszük, hogy nem hagynak szenvedni feleslegesen... :-(((

Mille38 2013.12.29. 15:34:10

@mig54: súgok: tableten vagy telefonon írt es használja az automatikus szöveg bevitelt. Nem kis gubancokat lehet így irni, velem is előfordult, hogy értelmezhetetlen szöveget küldtem el.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása