5 év pokol, amit senkinek sem kívánok

2013.11.24. 06:00

women-worry-101217-02.jpgMiért nem veszik ezt az életet is veszélyeztető betegséget komolyan az orvosok? Miért ekkora tabu ez a Candida?

Az hazugság hogy nincs ilyen betegség (Candida). Én szenvedő alanya vagyok. Esetemben még csak most jött rá két, végre(!) lelkiismeretes orvos, akik 4 hete kezelnek gombaölő gyógyszerrel, de még hosszú hónapokig kell szedni a gyógyszert, probiotikumokat, immunerősítőket,és a táplálkozásban is jelentős változásra van szükség. Ha egyáltalán sikerül meggyógyítani. Nálam mindent a sok antibiotikum okozott, amit marékszámra szedettek velem, mert nem akarták elismerni, hogy a 3 éve tartó arcüreggyulladást gomba okozza. Sőt, azt állította az orvos, semmilyen gyulladás nincs is, minek mentem oda. Holott olyan fájdalom volt az arcomban hogy üvölteni tudtam volna. Tehát "hazugsággal" járkáltam újra és újra az orr-fül-gégészetre, ahol mindig másik orvossal találtam magam szemben, mert az előző már nem dolgozott ott.

 women-worry-101217-02.jpg

Már én éreztem magam kellemetlenül. Sokszor beszéltek velem lekezelő, hülye hangnemben az orvosok.  Náthásnak, betegnek éreztem magam, és a számban, az orromban, szemmel láthatóak voltak a gombatelepek, vérző sebek, magyarul szájpenészem volt, de "nem látta senki" csak én. A legutolsó tünetem, és a legsúlyosabb, ami miatt már 2 hónapja itthon vagyok, a nyelőcsövem és az emésztőrendszerem is megtámadta, ez miatt nem tudtam,és még most is nehezen tudom lenyelni az ételt,és 15 kilót fogytam...

 

8 db. orr fül gégész "nem látott semmit", mire elmentem egy másik városba, és végre a kilencedik orvos első reakciója az volt, hogy gomba van a számban és a garatomban..." A gasztroenterológián pedig a székletemben is megtalálták, és végre 5 év után nevén nevezték a candidiasist. Fulladással, pánikrohamokkal kezdődött öt éve. Nekem is feldagadt az arcom minden reggel, de az allergia vizsgálatok mindig negatívak voltak. Ez az öt év pokol volt, a kínok kínját éltem át, nem kívánom senkinek! Most a fulladás szűnőben van, és jobban tudok már nyelni, tehát minimális javulást is érzek. Tönkre tett, ki vett belőlem minden erőt, energiát ez a betegség. De azt tudom tanácsolni, ne ragadjunk le egy orvosnál, hanem járjunk orvostól orvosig, amíg egy olyan szakembert találunk, aki lelkiismeretesen ki vizsgál, van tudás is a háta mögött, és nem csak a pénzéhség hajtja,és megalázza az amúgy is kiszolgáltatott betegeket .Nehéz, nagyon nehéz megtalálni.

 

Minden tiszteletem az ilyen orvosoknak, akikből nagyon kevés van! Csak azt nem értem, hogy miért nem lehet elismerni, hogy nem csak a hüvelyben,és a lábakon okoznak betegséget ezek a gombák? Miért nem veszik ezt az életet is veszélyeztető betegséget komolyan az orvosok???

 

Miért ekkora TABU ez a Candida?

 WP_Good_Articles_Christmas_Logo.png

Karácsonyi akciónk keretében november 20. – december 31. között ingyen hirdethet nálunk! A részletekről tájékozódjon médiaajánlatunkból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reepach 2013.11.24. 08:58:57

Nyilván nincs akkora biznisz a gombaölő gyógyszerekben mint az antibiotikumokban. A pánikbetegségről meg az antidepresszánsokról nem is beszélve. Amit viszont nem értek, hogy miért csak nők betegszenek meg ebbe a kórságba?

Braincelle 2013.11.24. 11:13:21

Senki nem gondolja, hogy candida csak a lábon van. Nyelőcső candidiasis és létezik, sőt candida-szepszis is.
Itt az a félreértés, hogy az a candida-ipar, amit köré építettek, az a kamu, amikor nem létező műszerekkel egészséges, szomatizáló betegek véréből képzelik kimutatni a candidát. Mert akinek tényleg candida van a vérében, az nem írogat posztokat.
Ez esetben azt nem értem, hogy ha a betegnek candida oesophagitise volt, azt mért nem igazolták korábban. Főleg ha szabad szemmel is látható volt a gyulladás.

Még azt nem értem, hogy egy egészséges, fiatal nőnek mitől lett ez a betegsége, ami legyengült, immunkárosodott betegeket szokott megtámadni. Alapos belgyógyászati kivizsgálásra lenne szükség, szerintem.

♔batyu♔ 2013.11.24. 13:53:28

Ja, elég fura. Nagyon amatőr az a doki, aki pld. a szájpenészre nem reagál, hiszen akinek van, ott más gondok is vannak. Azzal együtt egyet még el tudok képzelni, főleg nyáron péntek délután, na de ötöt.

DarthVader 2013.11.24. 14:54:05

Valami azért zavaros a sztoriban.

"Fulladással, pánikrohamokkal kezdődött öt éve"
"Nekem is feldagadt az arcom minden reggel, de az allergia vizsgálatok mindig negatívak voltak."

Ennek mi köze az arcüreghez? Psychiatrián, fogászaton járt a kedves beteg pl?

"nem akarták elismerni, hogy a 3 éve tartó arcüreggyulladást gomba okozza."
"és végre 5 év után nevén nevezték a candidiasist. "

Krónikus arcüreggyulladásnak vannak képalkotó diagnosztikával kimutatható jelei. Ha ezek nincsenek, akkor az arcfájdalom nem sinusitis eredetű. Ennek ellenére a betegek szoktak ragaszkodni az antibiotikus kezeléshez. Aminek eredményét ld. fent.
(Vannak betegek, akik ragaszkodnak a saját maguk által felállitott diagnózisukhoz, amit a Story-magazin studiumain elért tudás alapján állitanak fel, ld. Candida okozta arcüreggyulladás. )

tomcsi123 2013.11.24. 15:16:07

Egyetértek az előttem szólókkal! Azonnali részletes kivzsgálást hogy milyen primer vagy szekunder immunhiány okozta a kiterjedt candidiasist.

LittleIdiot 2013.11.24. 16:15:35

@DarthVader, ha nem benne dolgozol, hanem kivülről mész be - ez az egész (sajnos) teljesen elképzelhető. (Pláne, ha mondjuk alapfokon sem vagy tájékozott.)

"Ennek mi köze az arcüreghez? Psychiatrián, fogászaton járt a kedves beteg pl?"
Hm, jó kérdés. Vszinü, hogy háziorvos küldte, allergológiára.

"Krónikus arcüreggyulladásnak vannak képalkotó diagnosztikával kimutatható jelei. Ha ezek nincsenek, akkor az arcfájdalom nem sinusitis eredetű."
Eggen. Fül-orr-gége fronton szenvedtem én is, elég rendesen. Pontosan Nulla szakorvos utalt bármilyen képalkotó vizsgálatra. (És ez a legkevesebb mondjuk, mert volt olyan; aki egyenesen üvöltött (én meg pislogtam, hogy ő most megunta az életét??), hogy "mi a fenét keresek ott"; "hogy merem betenni a lábam "laborvizsgálat" nélkül", etc.

Szvsz. nem minden beteg teljesen hülye. Mondjuk az emberek x% hülye - és ez az x% az orvosokra és a betegrekre is x%.

DarthVader 2013.11.24. 18:10:12

@LittleIdiot:

"Mondjuk az emberek x% hülye - és ez az x% az orvosokra és a betegrekre is x%. "

Szerintem a két nevesitett csoportból az elsőnél az X-nek van még egy egytől nagyobb valós együtthatója is :)

(Rezidensek mesélnek a rezidentúra alatt tapasztaltakról, hogy hova jutott ez a szakma, az félelmetes. Mondjuk az is, hogy pl. egy bristoli rendelőintézet 34 orvosából 10 magyar. )

marand22 2013.11.24. 20:07:45

Gombás sinusitisek:
1. Invasiv gombás sinusitis:
Heveny, fulminans betegség, szövetelhaláshoz vezet (aspergillus, és a mucor-fajok). Cukorbetegség esetén különösen veszélyes lehet.
2. Krónikus gombás sinusitis:
Ritka és általában egyoldali. Tünetszegény, panaszokat sokszor egyáltalán nem okoz. „Fájdalmatlan” sinusitisnek is mondják.
3. Mycetoma:
Non-invasiv gombás masssza az arcüregben, az arcüreget bélelő nyálkahártya megvastagodásával jár. A röntgen felvételeken rendszerint hyperdens, 25 %-ban meszes.
4. Allergiás gombás sinusitis:
A szénanátha speciális formája, mely esetben a kórokozó gomba antigénjével szembeni túlérzékenységi reakcióról van szó.

Candida albicans:
Az egészséges személyek többségének szájüregéből kitenyészthető, de túlburjánzása nem következik be, ha a száj baktériumflórájának „egyensúlya” zavartalan. A legfőbb hajlamosító tényezők a diabetes mellitus, leukaemia, tumorok, szervátültetések, széles spektrumú antibiotikumok, kortikoszteroidok, immunszuppresszív szerek, fogamzásgátlók tartós alkalmazása, celluláris immunitás zavarai.
Forrás: www.kk.pte.hu/servlet/download?type=file&id=558

lacix86 2013.11.25. 23:38:10

Ebben csak az a szép, hogy az arcüregi gombás fertőzések legnagyobb hányada nem Candida, hanem Aspergillus fajok miatt van. Ehhez nem kell ledált immunrendszer, lokálisan el-elvan. Gyógyszer csak invazív esetben kell, egyebekben szoros sebészi kontroll, időnként 1-1 FESS

Tempus-Anh 2014.01.09. 13:18:49

Szerintem sima trigeminus neuralgiája volt, csak épp nem neurológushoz küldték vizsgálatra, hanem gégészhez, onnantól kezdve pedig következett az AB kezelés, aminek mycosis lett az eredménye. Váladéktenyésztés, antibiogram, antimycoticus szerek adagolása. És türelem. Ez a cikk akkora hatásvadász ?mellékzöngéket durrantgat, mintha legalábbis tönegmészárlás történt volna.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása