A kaposvári kórház a gyerekeken spórol?

2013.11.21. 07:54

foto02-mar-09-19-52_20120309200233_63.jpgElhiszem, hogy az egészségügy nincs jó helyzetben, de annyi minden másra van pénz ebben az országban, olvastam, az állam készül átvállalni a sportklubok adósságát, úgy vélem, gyermekeink egészségének top prioritást kéne élveznie.

T isztelt Praxis !

A kaposvári kórház a gyerekeken spórol?

foto02-mar-09-19-52_20120309200233_63.jpg

Sajnos a címben feltett kérdésemre nagyon úgy néz ki, hogy a válasz igen. Szeptemberben vették le gyermekem vérét allergiavizsgálat céljából. Tünetei  voltak a  haspuffadás, hasmenés, rossz közérzet, hasfájás.  A szakmai protokoll szerint tej ,tojás liszt vizsgálatot kért a doktornő a labortól. Sajnos az eredmények nincsenek meg, volt hogy szabadságon volt a laboros , illetve legtöbbször azt a választ kaptam , hogy nincs reagens. A tejcukor vizsgálat megtörtént, negatív lett. Gyermekemnél továbbra is fennállnak a panaszok, próbáltam kísérletezni  ételekkel, hogy megtudjam, vajon mi okozhatja a tüneteket, de nem jártam sikerrel.

Több anyukával is találkoztam, akik hasonló cipőben járnak, mint én, ők is nagyon fel vannak háborodva. Elhiszem, hogy az egészségügy nincs jó helyzetben, de annyi minden másra van pénz ebben az országban, olvastam, az állam készül átvállalni a sportklubok adósságát, úgy vélem, gyermekeink egészségének top prioritást kéne élveznie.

Tisztelettel,

Egy aggódó anyuka

 WP_Good_Articles_Christmas_Logo.png

 

Karácsonyi akciónk keretében november 20. – december 31. között ingyen hirdethet nálunk! A részletekről tájékozódjon médiaajánlatunkból.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SusanneF 2013.11.21. 11:08:05

Nem tetszik a cím!!
Irtó hatásvadász.
Miért az ilyen vizsgálatot a poszt írója szerint CSAK gyerekeken végzik el?Nem hinném.
Azóta biztos mehettek volna máshová,nem biztos,hogy csak az ozzhoni tesztelés a megoldás!:(
Mi az,hogy szabadságon volt a laboros??Egy bizonyos vizsgálatot CSAK 1 ember csinálhat?
Ha most ez a trendi,én is sarkítok.

VaTi 2013.11.21. 14:45:57

Gondolod a kórház spórol a gyerekeken? Nem a kormány, az állam? Vagy a kaposvári kórház működteti a sportklubokat, aminek az adósságát átvállalják? A kaposvári kórház dönt a stadionokról? Gyanítom a kórház abból gazdálkodik, ami van. Amennyit a zállam kioszt neki (meg a sportkluboknak). Gondolod a kórház vezetősége döntött úgy, hogy a reagensekre szánt pént átadják inkább a szegény rászoruló focistáknak?

qbr 2013.11.21. 20:18:40

Az allergiavizsgálatok reagensei jellemzően drágák, ezért a laborok sokszor összevárnak annyi mintát, amennyit már valamivel gazdaságosabban lehet nézni. Mivel nem sürgősségi beavatkozás, ezért halasztásra kerülhet.
Előfordulhat, hogy új minta adására lesz szükség.

2013.11.21. 20:46:42

Biztosíthatom a posztolót hogy más kórházakban is kb. 2-3 hónap az allergia vizsgálat eredménye, legalábbis párban, amiről tudok. Ki kell várni. Nem direkt várakoztatnak. Nem tudom most hogy van, de még 2 évvel ezelőtt is a szakmai protokoll szerint nem csak tej, tojás, lisztre néznek, hanem van kis-panel, meg nagy-panel, nem biztos hogy így hívják, de kb. A kis-panelben van tej, tojás, és még kb. 10 alapélelmiszer. A nagyban meg még több. Ha az orvos csak tej, tojás, lisztre kért vizsgálatot, azt minimum ki tudod szűrni, hogy azokra allergiás, vagy nem. Ha a panaszok tovább is vannak, akkor meg másra lesz allergiás, és nem lesz elég az, amit az orvos kért, ha valóban csak azt kérte.

jágör68 2013.11.21. 20:49:19

Nem csak a geyerekeken spórolnak. Az orvosokon, nővéreken, asszisztenseken, takarításon...
Lehetne sorolni.
Szólni kéne már a tolvajkormányoknak, hogy ne a 1,5 millió járulékfizető viselje a soha-életében-semmit-nem-dolgozó-de-mindig-minden-ingyen-járók ellátását!
A tepertős pogácsa egyébként jobban teljesít!

endugu40 2013.11.21. 22:28:43

vati ennyi zoldséget hogy tudsz összehordani? annyit írt a posztoló hogy nincs reagensre pénz. nem mondta hogy a kórház fizeti a klubokat. te nagy kotozkodo vagy, mi? azt is irta anyuka kiprobalta a dietat de puffad a gyerek ugyanugy, amugy a gluten sokara urul, a kazein hamarabb

she_wolf 2013.11.22. 01:54:45

@endugu40:
@VaTi -nak csak azzal van teli a púpja, amivel sokaknak, köztük nekem is.
Hatalmas bajok vannak az országban, és ezek a tetűládák nem képesek prioritást biztosítani annak, ami alapvető kellene, hogy legyen.
Kilóg a kopasz seggünk a gatyából, de rázzuk a rongyot.
Gondolj csak bele: alapvető rendszer(ek) működését lehetetlenítik el, közben pedig számolatlanul szórják a pénzt ezredrangú dologra. Valaha volt magyar foci. Meghalt, és soha nem fog feltámadni, amíg dilettánsok irányítják.
(Arról meg már ne is beszéljünk, hogy sorra halnak meg fiatalok a pályán, meccs közben.)

SusanneF 2013.11.22. 07:27:18

@endugu40: Nem jogos,hogy támadod VaTi-t!
Igenis felháborító,ami a kormányon múlik:Nem megfelelően gazdálkodik az anyagiakkal...
Nem elég,hogy alig van itthon már orvos,nővér,de még a maradék személyzet is attól kell szenvedjen,hogy nem tudják elvégezni időben és megfelelően a vizsgálatokat.
EZ nem a kórház hibája,max. anyukának mondhatták volna,mielőtt leveszik a gyerektől a vért,hogy mire számítson...

endugu40 2013.11.22. 08:01:22

Ertem en' mondhattak volna... Anyuka is celoz ra hogy hibas a kormany. De azert ne vegyetek le mar minden felelosseget a korhaz nyakarol legy szives. Elhiszem bevarjak a mintakat de szeptember ota csak osszejott egy halom' s illene mar megvenni azt a reagenst foleg ha hasfajos gyerekekrol van szo.

reepach 2013.11.22. 10:03:05

@mig54: " sorra halnak meg fiatalok a pályán, meccs közben.)"
Portugáliában, Görögországban, Németországban, Angliában is. Orbán keze messzire ér.

platelet 2013.11.22. 10:35:07

@endugu40: "illene már megvenni azt a reagenst" vs "nincs pénz reagensre"

she_wolf 2013.11.22. 11:51:28

@reepach:
Meg szerte a világon, persze. Nagy ostobaság volt amit írtál, meg se haragudj!
Csak a lényeget nem láttad meg az írásomban.
Igen, a kórháznak (bármely eü. intézménynek) az lenne a dolga, hogy gyógyítson.
De mivel, miből, kikkel? Van egy házad tele csicsával, de nincs benne víz. Ez kb. olyan:(
Ja, és éljen a foci:(

2013.12.02. 18:51:01

1.) Ki emlékszik arra, mikor mondtam először, hogy a szakmailag perifériát képző vizsgálatoknál általános lesz a "nincs reagens" jelzés?

2.) A kaposvári kórház gyerekosztályáról két független, nemzetközi kitekintéssel is rendelkező és megbízható forrásból is azt hallottam, hogy nyugati színvonalat képvisel.

3.) Az allergiás vértesztek majdnem a tumormarkerek szintjén állnak - drágák, pluszban az eredmény szempontjából megbízhatatlanok. Ráadásul a tét a statisztikák szintjén nagyon kicsi - persze tudom, nem az egyének szintjén. Az ilyen tesztekkel nem a technológia "érzéketlensége" és "specificitás-hiánya" a baj, hanem az, hogy a tünetekkel való kapcsolat nagyon nehezen igazolható. Ugyebár annak sem örülne a kedves anyuka, ha a gyerekét fölöslegesen tömnék antiallergénekkel.

E meglepően zamatos vörösborral felköszöntött magányos órámban csak annyit tudok tanácsolni, hogy immunológus szakorvostól szerzett beutalóval próbálkozzon a kedves posztoló, mert ha valaki rendesen emlékszik, az azt is tudja, hogy a kórházi laborok - a betegellátás józan felfogott érdekéből egyébként, nem erkölcsi türhőségből - az ilyesféle beutalókra összpontosítják a szűkös forrásaikat az allergiavizsgálatoknál.

+1 @VaTi: Ez emeli epikus szintre a dolgot. De hát Vati az már csak Vati :)

hrbi80 2013.12.29. 09:14:26

Mi november 26.-a óta várunk 7 éves fiam epilepszia miatti gyógyszeradag beállításhoz szükséges véreredményére. Aznap volt minden vizsgálat és vérvétel is. Régebben ez pár napot vett igénybe, most meg lassan 1 hónapja semmi eredmény, csak kifogások a telefonban.
Természetesen Kaposvár.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása