Gasztro: Sütőtökös-fűszeres sütemény

2013.10.22. 20:00

25.jpg Jön az egyik kedvenc téli csemegém, a sütőtök. Egy egyszerű, gyors süti.

10 dkg DW cukrot, vagy ki mit használ elkeverek 2 dl felolvasztott kókusz olajjal, csipet sóval és egyenként hozzáadok 6 tojást, amivel habosra keverem, majd 30 dkg megfőtt bormixerrel pürésített sütőtököt(kevés vízben főztem, 1 rúd fahéjjal és csipet sóval).

25.jpg

2 tk sütőport és 2 teáskanál szódabikarbónát is hozzákeverek.20 dkg liszt DW kölyökbarát lisztkeverék(barna) és 10 dkg darált dió megy bele. Az egészből homogén masszát keverünk és kivajazott, lisztezett tepsibe megsütjük. 35-40 perc alatt.

26.jpg

Ment bele 2 ek kakaópor, 1 lapos evőkanál fahéj, csipet szegfűszeg és egy körömnyi reszelt gyömbér.El tudom képzelni félbevágva, savanykás lekvárral megkenve.A sütőtöktől iszonyú szaftos és puha lesz. 35-40 percig sütöttem 180 fokon.Tűpróba!

edesenegeszsegesen.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása