Minden egyes fillért megérdemeltek

2013.10.08. 07:59

images_11.jpgAz orvosom is bejött minden nap, úgy, hogy addig kétszer adtam neki borítékot, nem valami kiemelkedő tartalommal. Tény, hogy az orvossal nem cseverésztünk, barátok sem leszünk, de nem is ez volt a cél.


A miskolci Semmelweis Kórházba született a fiam idén nyáron. A történetünk pozitív lesz, szóval nem túl izgalmas.Sok terhességi problémára fel voltam lelkiekben előre készülve, a terhességi magas vérnyomásra nem. Mivel mindig alacsony volt a vérnyomásom naivan nem számítottam rá. Ez lett végül a vesztem.

Budapesten laktam és a 23. héten jelentkeztem az ismerősöm által ajánlott szülésznél, hogy elvállalna-e. Elvállalt, de nem a magánrendelésre hívott, hanem a sima rendelésre, sosem kért pénzt, pedig megbeszéltük azt is, hogy ott lesz a szülésen.

A lényeg a lényeg, hogy a 38. hétben jártam, mentem nst-re, magas volt a vérnyomásom, vártunk kicsit, de sehogy sem akart lemenni. A szülést nem részletezem különösebben, a lényeg, hogy éjjel elfolyt a magzatvíz azonban én nem tágultam semmit, a méhszáj állapota sem változott. Hajnalban 45 perc alatt megcsászároztak, a férjem a fejemnél ülve beszélgetett velem, az orvosok gratuláltak, mindenki kedves volt. A beteghordó úriember jött értem, az első mondata az volt, hogy gratulált, mosolygott a férjem segített neki és én is igyekeztem.
Átkerültem az őrzőbe, ahol jött két nővér és elmondták, hogy ilyenkor mi van, hogy nem fogom érezni a lábam, hajnalban majd fel kell, mikor szóljak, ha fáj, hogy oxitocint kapok és majd vérhígító injekciót.


Teljesen le voltam döbbenve, bevallom a neten utána olvasva szinte csak negatív dolgokat találtam. A kórházban tartózkodástól féltem a legjobban, a kiszolgáltatottságtól, attól, hogy olyan bunkók lesznek velem, mint amiket olvastam.
A csecsemős nővér hozta a kisfiamat, megmutatta, hogy kell mellre tenni.
Egy nap után átkerültem egy kétágyas szobába és megkaptam a fiamat, minden este megkérdezték a csecsemősök, hogy elvigyék-e a babát, a nővérek nagyon segítőkészek voltak, sőt kedvesek.


Egy hetet voltunk bent a kórházban, mert a fiam besárgult, ami várható volt, mert én 0-s vagyok ő meg B-s vércsoportú, a terhesség alatt minden ellenanyagszűrés pozitív volt.
Hétfőtől minden nap bejött a gyerekorvos mindenkihez és elmondta, hogy van a babája, a csecsemősök megmondták a súlyát a babáknak.


Az egyik csecsemős nővér behívott és megmutatta a kisfiamat a kék fény alatt. Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni a hozzáállásukról. Az orvosom is bejött minden nap, úgy, hogy addig kétszer adtam neki borítékot, nem valami kiemelkedő tartalommal. Tény, hogy az orvossal nem cseverésztünk, barátok sem leszünk, de nem is ez volt a cél. Amit szerettem volna, hogy egészségesen megszülessen a gyerekem az sikerült.

Az utolsó napon mindenkinek megpróbáltam kifejezni a hálámat, az orvos borítékot kapott, a nővérek, a csecsemősök, a takarítók pedig egy-egy táska ilyenkor szokásos ajándékot. Minden egyes fillért megérdemeltek. Tudom, hogy unalmas a történetem, de ez egy ilyen sztori.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karcsibácsi 2013.10.08. 09:39:58

" A beteghordó úriember "
Na, ugye!

SusanneF 2013.10.08. 21:01:01

Hála Istennek!Minél több ilyen történést..:)
Jó egészséget a családnak!:)

Bikli néni 2013.10.08. 22:23:37

@karcsibácsi: Én a "beteghordó úriember"-ekkel mindig olyan jól eldumáltam, ha egy légtérbe kerültem velük. Többnyire ők azok, akiknek az ilyen kórház-féle ojjektumokban humorérzékük is van :))

kispotzak 2013.10.09. 10:53:43

Gratulálok a babádhoz, sok-sok örömet kívánok!

Nem annyira a kommentelőnek, inkább a többi errejáró, ittolvasó embernek üzenném, hogy ha rendszeresen olyan blogo(ka)t olvasnak, ahova a keserűségeiket, panaszukat, rossz tapasztalatukat írják meg az emberek, akkor óhatatlanul torzul a valóságról alkotott képük... Egyszer leírtam a saját tapasztalataimat az eü-ben, de el sem merem ide küldeni, mert 1-2 esetet leszámolva ordas mód pozitív, gyógyítás-emberségesség-hálapénz ügyben egyaránt, és egyszerűen nincs kedvem csak azért beküldeni, hogy aztán olvasgassam, én vagyok a magyar orvosi kamara bérfirkásza ;-)

(Off: hol lehet kérdezni? Nem akarok posztolni, de van egy téma, amiben nagyon-nagyon szeretnék vmi infót, és itt sok számomra mérvadó emberke írogat... A kórházi várólistákkal, netes listákkal kapcsolatban lenne kérdésem... Kár, hogy nincs itten egy fórum).

bea75 2013.10.09. 11:29:51

Olyan jó ilyen történeteket is olvasni. Jó egészséget kívánok az egész családnak!

cenzorilla 2013.10.09. 12:53:39

@kispotzak:

Írj Despotának, ő dönt mit közöl.

Annyira szimpatikus a kérésed, de emberek vagyunk és nem emberkék, főleg nem azok a számodra is mérvadó vélemény nyilvánítók. :D

A kérdésed itt a blogban is felteheted. Van két moderátor és figyelünk. Ha elszabadul a pokol felébredünk. A téma amit felvetsz ráadásul közérdekű, nem árt eligazodni a folyton változó jogszabályokban.

Csak bátran írj!

Dr.laikus PhD 2013.10.09. 13:26:15

@karcsibácsi:

De mekkora!

Soha ennyire nem vigyáztak rám, pedig száguldoznak elegen és eleget. Pénzt vált ha kell, nekem még ajándék kávém is volt. Igaz még neki is érdekes volt a krisztusi fájdalmam. :DDD

Balázs -mert ez a neve - csodás beteghordó. Nem képzeli magát orvosnak, sebésznek sem, de tudja hogyan kell sietni, óvatosnak lenni. Balázsnak meg még humora is van ám.

Jövök majd, de lassan. Sikerült soron kívül csípőprotézist kapni, péntek 13-án műteni és másnap lábra állni. Lelassulni sokkal nehezebb mindennél. Nem gondoltam volna.

Hozzáértőknek.Psthologiás combnyaktörés volt trauma nélkül... Kidobva a férgese persze (remélem). Jó pár hétig jártam azért rajta. Mocskos fájdalom a csont fájdalma. :((

Mondtam én mindig, hogy nekem szerencsém van. A gondviselésnek még jelentkeznie kell, de nagyon hamar.
Lehet, hogy a gondviselést hívni nem illik most nekem?
Bár jelek vannak, hogy Amerikában működő, javuló tendenciájú beteg gyógyszere nekem is beválik, akkor az a gondviselés, no meg a sok-sok szeretet a zsebemben. :))

CSODÁS ORVOSOM, ORVOSAIM VANNAK!!!!!

Nővéreket is kéretik nem bántani - már akit. Nem szívesen csináltak belőlem feketére aszalódott tűpárnát, de minden gyógyszert belém folyattak. Csak azért is! Itt az onkológián.

Bilinek köszönöm, hogy kiszorította az idejét nekem. Sok puszi neki is és az üzeneteknek!

karcsibácsi 2013.10.09. 13:42:16

@Dr.laikus PhD:
Nagyon (nagyon) örülök, hogy írsz, annak meg különösen, amit. Veled (Nálad) vagyunk ezentúl is... Gondolom, sokan így vannak ezzel, csak úgy látszik, én érek rá legjobban olvasgatni két kanyar között.
Bili az ugye Bikli?

Dr.laikus PhD 2013.10.09. 13:44:10

@Dr.laikus PhD:

Jaj! Bcocsáss meg! :DDDD

Biklinek100* köszönöm, hogy kiszorította az idejét nekem. Sok puszi neki is és az üzeneteknek!

magam adom 2013.10.09. 16:32:08

@Dr.laikus PhD:
Örülök a visszatérésednek! Kéretik továbbra is jelen lenni :-) !

FuBu 2013.10.09. 19:21:58

Köszönöm szépen a jókívánságokat!

Én pedig mindenkinek hasonló jó tapasztalatokat kívánok!

Laikus Phd; jobbulást!

Kispotzak; én se merem reklámozni, de nekem is nagyon kevés rossz tapasztalatom van.

FuBu 2013.10.09. 21:05:26

Nem azért, hogy bárki szavazzon vagy valami, de ha már szegény kölök fent van a neten, megmutatom. Nem is azért, hogy csujjogassatok, csak szívesen küldtem volna a poszthoz is képet, mert nagy titkolnivalóm nincsen. :)
www.csaladivilag.hu/honap-kisbabaja/adatlap/6032/

Bikli néni 2013.10.09. 21:43:45

@Dr.laikus PhD: Nu, de jó, hogy ma nem volt időm feltelefonálni téged, de meg fogjuk ejteni, kíváncsi vagyok a fejleményekre. És de jó, hogy megjöttél!! :***

kispotzak 2013.10.11. 09:23:21

@cenzorilla: Köszi :) Csak becézés volt ám az "emberke", nem degradálás :)

Háát, a kérdés... Nagy vonalakban, mert én sem vagyok ám agyoninformálva. Ismerős bácsi vár a műtétre (szívműtét, de pontosabbat nem tudok - ez viszont biztos). Tavasszal kórházba került, nagyon súlyos állapotban, akkor rendbehozták, de már akkor megmondták, hogy komolyabb vizsgálatok, és tutira műtét is kell. A "komolyabb vizsgálatok" lezajlottak, igen, nagyon kell a műtét. Először úgy volt, hogy a nyáron. Később, hogy aug végén... majd, hogy szeptemberben. Aztán, hogy jöjjön be október 2-án. Bement, de kiderült, hogy nincs ám műtét, csak megbeszélés (lehet, hogy ezt ő értette félre, mármint, hogy 2-án tutira befektetik). Közben viszont szeptembertől a fia folyamatosan nézte a kórházi várólistát a neten, elég messziről indult a bácsi, de pont okt első napjaira került az 1. helyre. (Talán ezért is voltunk olyan biztosak benne, hogy most már tényleg műtik).
Namost azóta viszont eltűnt a várólistáról. Se első helyen nincs, sem sehol.
Pár nap után a bácsi felhívta a kórházat. Hát, majd vmikor október végén lesz a műtét. Talán.

A kérdésem a kórházi várólistával kapcsolatos. Jelent ez bármit is? Lehet rá hivatkozni? Normális, hogy hónapokon át húzódik egy ilyen műtét, normális, hogy újra és újra megígérik, hogy a hónap végén, a következő hónap elején megműtik? Lehet bármit is lépni, és ha igen, mit, és kinél? Mi az, amit egy idős ember meg tud tenni, aki ráadásul elég messze lakik a kórháztól, nem tud hetente beszaladni rákérdezni (és talán nem is ez a módja)?

Előre is köszönöm, elnézést az offért, és a bizonytalan infókért!

cenzorilla 2013.10.11. 09:40:12

@kispotzak:

Hát meglett embereknél a kicsinyítő képző enyhén szólva visszatetsző, de egy cscsemőnél is fut a hátamon a hideg, ha valaki babácskának hívja a névvel, identitással rendelkező több hónapos gyermekét.

Elismerem, hogy kontextus kell a becézéshez, de nekem mindig egy idősödő kolléganő jut eszembe, amikor a tavaszi napfényre affektálva repdesett,jéééé, sütikél a napinka..... :))

kispotzak 2013.10.11. 10:00:03

@cenzorilla: Nem fogunk ezen összeveszni, főleg mert csak kicsúszott a számon, nekem se ez a kötőszavam éppen... Idézett kolléganőtől kifeküdtem, bár nekem a csöndben elmorzsolt könnycseppekhez általában az is elég volt, amikor a játszótéren az anyukák elkezdték faggatni a gyermeküket, miszerint kérnek-e iszikét? (Igaz, ezen a ponton enyim gyerek megkérdezte, hogy mi az az iszike, aminek én a döbbent pillantások ellenére nagyon tudtam örülni :) ).
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása