A rendőr eloldalgott, a mentős be mert menni a sérültekért

2013.09.18. 08:08

mentoauto.JPGA sok negatív sztori után, emeljük ki ezt a hőstettet is...

Tisztelt blog!

A "kulcsi családirtóként" elhíresült bűnügyi tudósítások egyikén ütötte meg a szemem az alábbi bekezdés:
mentoauto.JPG
"A férfi a bíróságon elmondta, hogy személyesen kért segítséget a dunaújvárosi rendőrkapitányságon, ám megelégelve a zsaruk teketóriázását, egyedül indult a mészárlás helyszínére. Miután H. Csanád őt is életveszélyesen megsebesítette, szédülten támolygott ki a családi házból. Csak ekkor érkezett a helyszínre két járőr, akik, látva a véres férfit, megfutamodtak. Végül a mentők rontottak be a házba, ahol megtalálták az élet és halál között lebegő anyát és lányát."

Úgy hiszem, nagobb nyilvánosságot érdemelne ez a sztori, ahol a rendőr eloldalgott, a mentős be mert menni a sérültekért! A sok negatív sztori után, emeljük ki ezt a hőstettet is... itt a teljes cikk, aminek az utolsó bekezdését idéztem: http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/anyja-megbocsatott-a-csaladirtonak-2210525

Tisztelettel: Sz. S.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdösbanya 2013.09.18. 10:32:13

"Csak ekkor érkezett a helyszínre két járőr, akik, látva a véres férfit, megfutamodtak." Ez "csak" egy tanúvallomás része, azért ne kezeljük tényként. A mentősöknek mindenesetre hatalmas tisztelet!

IP gyűjtögető 2013.09.18. 14:16:41

Autó nem szerepelt az esetben, tehát bírságolni nem lehet. Minek is csináltak volna volna valamit az érthetetlen okból "rendőr"-nek nevezett behajtóbrigád tagok..

házelnök 2013.09.18. 17:20:18

Mentősnek hivatástudat miatt mennek maradnak az emberek, a rendőrökről meg inkább semmit.

Bicepsz Elek 2013.09.18. 20:17:43

Bezzegjh az osztrak rendorok!!! Ott is hagyta 3-4 a fogat!!!!

Rotoxis 2013.09.20. 09:34:30

Elnézést a véleményemért, de a poszter rosszindulatú és gonosz, a mentők (már ha úgy történt, ahogy leírta) pedig hülyék és szakmájuk legalapvetőbb szabályaival sincsenek tisztában.

zunuke 2013.09.20. 13:44:38

@Rotoxis: ha megszabadna kerdeznem,mibol vontad le ezt a kovetkeztetest????

Rotoxis 2013.09.20. 14:19:01

Az első szabály, amit minden mentőnek megtanítanak, hogy kizárólag biztonságos helyszínre megyünk be. Ha a mentő személyes biztonsága veszélyben van, külső segítséget kell kérnie. A mentő pl. lemegy a széndioxiddal telt pincébe, bemegy a tömegverekedés kellős közepébe, "a sérült mellé fekszik", mentőből menteni valóvá válik. Amikor közel, s távol esetleg ők a segítség, ezt nem tehetik meg. Nem elég, hogy ők maguk kiesnek az ellátásból, hanem ők maguk is ellátásra szorulnak, ezáltal a sérültek számát akár duplájára növelhetik. Emiatt alapvető szabály ez, aki pedig nem tartja be, alapvető hibát vét. A mentőnek nem feladata, hogy fegyveres, felfegyverzett bűnözőkkel harcoljon. Aki megteszi, a fentiek miatt nem hős, hanem egyszerűen felelőtlen.
Már feltéve, ha az ominózus sorok igazak.

A rendőrök szabályait nem ismerem, de nem hiszem, hogy a rendőrnek mindenféle védőfelszerelés nélkül és 50 éves rozsdás pisztollyal be kell rontania egy fegyveres elfogására. Ha valaki tudja az erre vonatkozó szabályokat, írjon.

hüpike 2013.09.21. 07:14:27

@Rotoxis: ;) Mennyire más több szempontol olvasni valamirol!

Chester Gillette (törölt) 2013.09.21. 08:52:25

Nem tudom, mi a szabály, de ésszerűnek azt látom, hogy mindenki a saját portája előtt seper. Tehát a rendőrnek a helyszínt kell biztosítani, hogy oda illetéktelenek ne mehessenek be, a tettes onnan ne szökhessen el, tanuk adatainak rögzítése, stb. A mentőknek a konfliktus feloldása után a sérültek ellátása. Magát az eseményt pedig a terrorelhárításnak kell megoldani. Nekik erre minden eszköz rendelkezésükre áll. Valóban szabálytalan és felesleges kockázat a mentők kovbojkodása, mert nincs hozzá koltjuk. Arról nem beszélve, hogy veszélyeztethetik további emberek épségét, mert nem tudhatják, hogy a behatolásuk milyen reakciót vált ki az elkövetőből.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása