Már 25 évesen elegem van a nőgyógyászokból

2013.07.29. 08:38

gynecologist_729-620x349_0.jpg15 éves korom óta az orvosok flegmáját hallgatom,és hogy nem foglalkoznak az emberrel,csak ide oda dobálják az embert,nem segítenek,nem támogatják az embert! De közbe munkaidőben kávézni,cigizni,pizzázni van idejük,szegény ember meg ráér kint várni!

 Nekem is van egy történetem,ami évekkel ezelőtt kezdődött! Egy sima rákszürésre mentem,ahol közöltem a dokival,hogy mostanában görcsöl a hasam!Meg uh-ztk,de semmi!Hazaküldtek!Majd másnak visszamentek,hogy megint görcsölök!Ez így ment 4 napig!Majd 5. nap átküldtek a sebészetre,hogy ott vizsgáljanak meg,mert akkor vakbelem van és műteni kell!Természetesen ott sem történt semmi!Ismételten hazaküldtek!Másnap már cuccokkal mentem be,hogy engem nem érdekel,fektessenek be,vizsgáljanak ki,vagy valami,mert ez nem állapot!

A főorvos látva a sok papírt felvett az osztályra,ahol 2 napig semmi étel,csak infúzió,mert hogy műtenek vakbéllel,csak első nap nem került rám a sok,és azért nem műtöttek!Mondom a nővérnek,legalább egy kis nasit,mert éhen halok!De nem kaptam semmit! Majd megint uh műtét előtt!Belgyógyász semmit se talált,majd megint nőgyógyászati uh!Na ott azt mondták cisztáim vannak a petefészekben!Visszavittek az osztályra!Végre kaptam eni,mert ugye mégse kell műteni!Végül gyógyszert kaptam,meg pihenjek,majd elmúlik!Ekkor kb 15 éves voltam!Aztán teltek az évek,de ez a görcsölés sose múlt el,de mindig azt mondták minden évben vizsgálaton,hogy ciszta,majd felszívódik! Majd 20 évesen elkezdtem dolgozni,ahol minden évben egy magándokinál el lehetett a rákszűrést is végeztetni!Én elmentem már csak azért is,hátha ő esetleg többet tud mondani! Vizsgálat vizsgálat hátán!Majd közölte,hogy valószínű többször lehetett petefészek gyulladásom,amit nem kezeltek,mert megrövidült az egyik petevezetékem,és emiatt elcsavarodott a méhem!És ezután ért a hidegzuhany!Hogy természetes úton nem valószínű,hogy teherbe fogok esni!Mivel ekkor már 4 éve volt párom,ő is nehezen fogadta!Majd gondoltuk azért próbálkozunk,hátha!De semmi!

Minden évben mentem kontrollra és elmondtam,hogy semmi eredmény!De műteni ezzel nem lehet!További vizsgálatokra nem küldött!Annyit mondott,ha átgondoltam a dolgokat,és eldöntjük hogy gyereket akarunk,akkor beültetés lehetséges!  Teltek az évek,majd másik párom lett!Védekeztünk hébe hóba,de a gumira allergiás vagyok sajnos!Aztán történt egyszer,hogy nem védekeztünk!Én enm éreztem magam másabbul,vagy furán,csak a hátam akart leszakadni,ahogy közeledett az idő,hogy meg fog jönni!De hiába vártam nem jött! Aztán elmentek a gyógyszertárba,vettem tesztet! De semmi,Negatív! Eltelt még 2 nap,de még mindig nem jött meg!Újabb teszt,de ezen semmi csík nem volt,még az ellenőrző csík sem!Gondolom hibás volt!Megint vártam 2 napot,majd újra teszt!Ez már azt mutatta pozitív! Mentem is másnap az orvoshoz,igaz nem a sajátomhoz,mert azt sem tudtam ki az,hanem az ambulanciára!Ott közöltem az adatfelvevős pultnál,hogy miért jöttem!Erre kérdezi a nő nagy flegmán,hogy biztos terhes vagyok? Mondom neki,a teszt azt mutatta,és ezt szeretném megtudni! Mondta várjak,majd sorra kerülök!' óra várakozás után,miután már azis rég elment haza,aki utánam jött (gondoltam megint alulra kerult a papírom,mint mindig) kijön egy nő,hogy itt egy papír menjek uh-ra!Elmegyek,megint várakozás!Bemegyek,megvizsgál egy nagy darab óriási nő!Kérdeznék tőle,miközben a monitort bámulja nagy bambán,hogy na,kisbabám lesz?De mintha ott se lennék!

Csak diktálja monotonon,fapofával a latin szavakat a gépelősnek!Olyan stílussal beszélt,mintha legalábbis valami nagyon komoly bajom lenne,és a halálomon lennék! Majd közölte: - Öltözzön és menken az orvosához!Hát okosabb nem lettem semmivel!Kérdem tőle,hogy nagy a baj,mi az?Mondjon már valamit! De ugyancsak fapofával közölte,hogy majd az orvos minden további teendőt elmond,menjek vissza hozzá,sok a beteg! Mondtam neki,hogy itt nem betegek vannak!De sztem már meg sem hallotta! Na visszasétálok a nőgyógyászhoz,közbe próbálom kibogozni a papíromat!De egy árva kukkot sem értek belőle!Gondoltam,biztos valami nagy bajom van,ezért nem lettem terhes sem eddig,tuti műtenek,ki kell venni a méhes,stb! Ilyen gondolatok voltak bennem! Majd visszaérek,beadom a papírt!Újabb 1 óra várakozás,ezalatt tuti öregedtem 5 évet,és csak kattogott az agyam! Végre mondják a nevem!Szaladok befele,majd az asszisztens megállit az öltöző ajtajában,és kérdezi,hogy mit mondtak uh-on!Elmondtam,hogy azt mondták az orvos majd elmondja!Megint 5 perc várakozás!Végre hív a doki!Közli: - Üljön le! (a szívem már a torkomban volt) Majd folytatja!Akkor maga azért jött,mert pozitív lett a teszt?- Mondom igen! És meg akarja tartani?- Erre visszakérdeztem,hogy - Terhes vagyok? A doki meg csak annyit mondott,hogy ezért jött,vagy nem? Hát részben!Nem voltam biztos benne a teszt is tévedhet! De közöltem vele,hogy meg akarom tartani,nem vagyok tizenéves csitri!Fiatal vagyok,de sztem normális ha egy 24 éves meg akarja tartani a babáját! Na utána kicsit észbekapott a doki és normálisan kezdett velem beszélni, hogy 5 hetes vagyok,lehet esetleg más is,de ő erre gondol,mivl a teszt is ezt mutatta!Hát nem nyugtatott meg!

Mondta 1 hét múlva menjek a körzetes orvosomhoz kontrollra,és akkor már tutira fogja mondani! Eddigre már a párommal megromlott a viszony és szakitottunk! Elmentem,de 1 hét múlva már 7 hetes voltam,majd még egy héttel később 9 hetes! Már a végén magam sem tudtam,hogy hány hetes vagyok!  Teltek a hetek szépen lassan, hasi görcsök kíséretében,erre csak B6-ot kaptam semmi mást nem csináltak,se vizsgálat semmi.Majd az utolsó hetekben iszonyatosan zsibbadt a kezem lábam,amivel annyit csináltak menjek belgyógyászhoz meg idegsebészetre!Mindenhol azt mondták szedjek B6-ot,meg B1-et,de B6-ot ugye a 36. hét után nem lehet szedni!De hiába szedtem nem segített! Így telt el az idő a 39.hétig,amikor dél körül elkezdett szivárogni a magzatvíz! 1-re bevitt a mentő,ahol konkrétan annyit csináltak velem,hogy üljek le és várjak!Kérdeztem meddig? Erre a nővér,nagy flegmán,hogy hova sietek!Mondtam neki,hogy én sehova,de a kicsi lehet siet! Várjak soromra,első gyerek 15-16 órát el fogok szenvedni! (na mondom most aztán nagyon megnyugtattál)  De 1 óra hossza múlva annyira fájt mindenem,hogy megmozdulni nem bírtam!Szólok a nővérnek,hogy szeretném,hogy megvizsgáljon egy orvos!Hát az orvos az nem ér rá,közölte!Kérdeztem,hogy miért?Mondta,hogy a dolgát intézi,én is csináljam azt,menjek el fürödni! Mondtam neki,hogy ne haragudjon.,de ekkor már sírtam a fájdalomtól,de anyukám had jöjjön be,mert egyedl nem tudok!Csak akkor engedték be,amikor már a zuhanyzóig másztam nénykézláb!Innen már scak 2 nővér segítségével bírtam elmenni a szülőágyig!Addigra odeért a doki is 15 órára sikerült neki,ki tudja merre volt!

 Mondta,hogy innen én már sehova se megyek mert látja a fejét!Ránéztem az orvosra és mondtam nkei,hogy na ugye,én megmondtam!Nem tetszett neki,az orvos meg csak nézett értetlenül!Ezek szerint nem is szóltak neki,hamarabb,és nem tudott az egészről semmit sem!A nővér el is tűnt hirtelen! 15:15-re meg is szültem! Van egy gyönyörű kislányom!  Aztán közölték,hogy hematómám lett szülés közbe!Két órán keresztül megfigyeltek és a kicsit se adták ide!Ezalatt legalább 6 orvos és 10 tanonc nézett meg,és nyulkállt bennem,mire mondtam az orvosnak,hogy most szültem fáradt vagyok,és ne haragudjon,de én több tanoncot nem engedek magamban nyulkálni,ígyis eléggé fáj mindenem!Este megműtöttek,a kicsit elvitték tőlem!Éjfélig azt e tudtam hol van!Erre közölte egy nővér,hogy hát hol lenne, a gyerekosztályon van,majd reggel megkapom!Így ilyen kedvesen! Mivel fájt a műtét helye,kértem fájdalom csillapítot,de nem iparkodtak hozni!Néhány óra mulva sikerült kikönyörögnöm erősebb fájdalomcsillapitot!

Addig azért nem hozott azt mondta,mert más is kibirja a szülést!Igen persze,de a nagy része fájdalomcsillapitót kapott előttte,akik akkor ott voltak!És egyiket se műtötték utána!És persze ő meg még sose szült!De okoskodni azt tudott! Mire hazafele engedtek minket a kórházból,addigra meg a papírjainkat keverték el,meg a zárójelentést!És engem rohangáltattam 2 emeletre meg a pincébe frissen szülve fel alá,hogy keressem meg,ha kell! Ha esetleg szülök még valaha,tuti,hogy vagy magándokihoz,vagy másik városba fogok orvoshoz járni!  Majd visszamentem később ahhoz a dokihoz,aki azt mondta nem leszek terhes ,hoyg tessék van egy lányom!Hát ő ezt nem érti!   Ez a mi kis történetünk!Elég hosszúra sikerült! De 15 éves korom óta az orvosok flegmáját hallgatom,és hogy nem folalkoznak az meberrel,csak ide oda dobálják az embert,nem segitenek,nem támogatják az embert! De közbe munkaidőben kávézni,cigizni,pizzázni van idejük,szegény ember meg ráér kint várni!

Most 25 évesen elegem van a nőgyógyászokból!De hát ez nem így megy,menni kell évente,és kész!  De valahogy az orvosokat észhez kéne tériteni,hogy ez a munkájuk,ezt vállalták!Jó lehet rossza napjuk,de ne a pácienseken töltse ki a nyűgjét! És erre fizetjük a TB-! Ha én a munkahelyemen így beszélnék,ahogy ők velünk,aznap el lennék küldve azonnali hatállyal abban a percben!És én is minden nap,minimum 200 emberrel beszélek az üzletben!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsakMintTe 2013.07.29. 12:08:26

Felkiáltójelek! Felkiáltójelek mindenütt!
Összefoglalná valaki egy bekezdésben?

SzerződésSertés 2013.07.29. 12:14:42

@CsakMintTe:
Flegmák, arrogánsak a nőgyógyászok. Nem veszik figyelembe, hogy a hölgy(ek) eleve szorongással lépnek be a rendelőjükbe, kiszolgáltatottnak érzik magukat miközben ott terpesztenek, jólesne neki(k) ha a doktor némi empátiával kezelné a helyzetet, akkor nem érne fel egy vizsgálat -kis túlzással- egy nemi erőszakkal. kb ennyi.

CsakMintTe 2013.07.29. 12:25:39

@SzerződésSertés: Ó, értem. Köszönöm.

Velem eddig majd' 20 év alatt egyetlen nőgyógyász beszélt csak emelt hangon, amikor lecseszett, hogy hol voltam előző évben a rákszűrésről. Neki meg igaza volt... Igaz, még nem szültem, de elég sok apró-cseprő dolog miatt jártam már nőgyógyászaton, ráadásul többnyire nem is ugyanannál az orvosnál, tehát találkoztam már jónéhánnyal. Szerencsém lenne, hogy sosem kellett kínosan vagy rosszul éreznem magam miattuk?

Irkutszk 2013.07.29. 13:20:40

@SzerződésSertés: Mindeközben annak ellenére, hogy az orvos kétségesnek vélte, hogy természetes úton megfoganhat, szült egy gyereket. Csak B6 vitamint kapott terhessége alatt görcsoldónak, majd szülés után megműtötték, kérésre fájdalomcsillapítót is kapott. A nővér szerint más is kibírta már a szülést (ami egy szülészeten dolgozó nővértől szerény véleményem szerint releváns mondat), de a posztoló szerint csak fájdalomcsillapító hatása alatt viselhető el a szülési fájdalom.

Rotoxis 2013.07.29. 13:42:22

Kedves Posztoló! A terhességét és szülését végigkísérő emberek Önnek hölgyek és urak. Ők leérettségiztek, majd további 5-15 évet tanultak azért, hogy segíthessenek pl. Önnek. Tudja, egy normális társadalom normális tagja tiszteletet érez azok iránt, akik iskolázottabbak, okosabbak és idősebbek nála.

Előfordul, hogy valamit nem tudunk. Ekkor felvilágosítást kérünk. Ha nem értjük, akkor még egyszer. Többször már nem illik. Ilyenkor is fel lehet keresni pl. a védőnőt, hátha neki több ideje van.

A világ nem Ön körül forog. Ha még nem mondták volna.

Tempus-Anh 2013.07.29. 14:21:47

@Rotoxis:

Hagyd, lumpenproli lumpengyereke, nem mindenkinek volt gyerekszobája.
Íme az eredmény.
A szülei ugyanígy lenézték és hulladéknak tekintették orvoselvtársat, mint a nemtermelő értelmiség káros képviselőjét és odacsaptak annak a társadalmi parazitának, ha köllött, hát odacsap ő is. Mert így tanulta.

Nem tud egy épkézláb mondatot leírni helyesen, de kívánalmai szélesek, mint Kína.

Egen...

mldrv 2013.07.29. 14:27:26

@Irkutszk: aha, ha a fájdalomcsillapító helyett kioktatást adnak, az a bánásmód biztos kellemes. :)

és persze, mindent ki lehet bírni, de ha van rá lehetőség, az ember azért inkább a magasabb életszínvonalat választaná, nem?

azaz posztoló értelmezésem szerint simán csak szeretett volna kevesebbet szenvedni, amennyiben ez technikailag megoldható, tehát létezik olyan valami, hogy fájdalomcsillapító.

IrishOak 2013.07.29. 14:31:34

@Rotoxis: @Tempus-Anh:

Én kérek elnézést: Kérem tisztelettel; az emberiség intelligencia szintje állandó.
Csak egyre többen vagyunk rá...

..................
Az ilyen pénztáros lányok szoktak amúgy a legcsúnyábban beszélni a vevőkről,meg a főnökeikről, meg az ellátandó feladatokról.

mldrv 2013.07.29. 14:45:20

@Tempus-Anh: a sok felkiáltójel valóban fárasztó volt, és valóban látszott a stílusból meg pár megjegyzésből, hogy nem értelmiségi a posztoló, de a hozzászólásod további része puszta feltételezés, kb. nulla információból felépített valóságtól elrugaszkodott összeesküvéselmélet. (komolyan írtad vagy viccnek szántad?)

a végéhez pedig: széles kívánalmak? nekem úgy tűnik, hogy nem várt el sokat, csak normálisabb stílust/bánásmódot szeretne. vagy az szerinted egy "lumpenproli lumpengyerekének" nem jár?

ha erre válaszolsz valamit, ahhoz előre szólok: ha nem normális hangvételben teszed, akkor nem érdekel.

Irkutszk 2013.07.29. 14:47:10

@mldrv: Ezzel a mondattal vitatkoztam: "És persze ő meg még sose szült"

Másban véleményt nem fejtettem ki, mivel a fájdalomérzet teljesen szubjektív, senki kívülről nem tudja megmondani, hogy én mekkora fájdalmat élek át.

Irkutszk 2013.07.29. 14:49:49

@mldrv: Viszont jeleznék itt egy történetet, amelyben egy humán vizsgálatban a nagyműtét utáni betegek kezébe adták a morfin-injekció adagolásának lehetőségét. Az eredmények szerint a betegek kevesebb fájdalomcsillapítót adtak maguknak, mint az orvosok felírtak nekik; illetve a történet szerint volt egy bácsi, aki nem adott magának fájdalomcsillapítót egyáltalán. Mikor megkérdezték, hogy a hasi műtéte után miért nem fogadja el a fájdalomcsillapítást, azt válaszolta, hogy a műtét azért van, hogy fájjon.

Tempus-Anh 2013.07.29. 15:17:24

@mldrv:
Hacsak nem egy kamuposzt, mert akár az is lehetne ez a Rejtő stílusában megírt tragikomédia: szerinted mindaz amit leír és ahogy leírja, egy türelmes, jólnevelt, embertársai iránti toleranciával megáldott, normális nő szövege?
Az orvost vádolja azzal, hogy a pácienseken tölti ki "a nyűgjét", holott ős csavarja be a konverzív neurózisába a történet összes szereplőit.
Bocs, de nem látom, hogy ezt a nőt milyen ismérvek alapján igazolhatná is bárki.

Tempus-Anh 2013.07.29. 15:23:35

Tersánszky Kakuk Marcija kutyafüle ehhez képest: a csaj megtudja, hogy teherbe esett, egy hét múlva pedig szakít "a párjával". Igazi külvárosi sztori, apám.

Akinek gyomra és kedve van hozzá, hát olvassa, nekem tényleg elég volt.

Antalbaba 2013.07.29. 15:56:30

Nekem is van egy történetem, ami évekkel ezelőtt kezdődött. Egy sima rákszűrésre mentem, ahol közöltem a dokival, hogy mostanában görcsöl a hasam. Meg uh-ztak, de semmi, hazaküldtek. Majd másnap visszamentem, hogy megint görcsölök. Ez így ment 4 napig, majd 5. nap átküldtek a sebészetre, hogy ott vizsgáljanak meg, mert akkor vakbelem van és műteni kell! Természetesen ott sem történt semmi, ismételten hazaküldtek. Másnap már cuccokkal mentem be, hogy engem nem érdekel, fektessenek be, vizsgáljanak ki, vagy valami, mert ez nem állapot!

A főorvos látva a sok papírt felvett az osztályra, ahol 2 napig semmi étel, csak infúzió, mert hogy műtenek vakbéllel, csak első nap nem került rám a sor és azért nem műtöttek. Mondom a nővérnek, legalább egy kis nasit, mert éhen halok. De nem kaptam semmit! Majd megint uh műtét előtt. Belgyógyász semmit se talált, majd megint nőgyógyászati uh. Na ott azt mondták cisztáim vannak a petefészekben. Visszavittek az osztályra, végre kaptam enni, mert ugye mégse kell műteni! Végül gyógyszert kaptam, meg pihenjek, majd elmúlik! Ekkor kb. 15 éves voltam. Aztán teltek az évek, de ez a görcsölés sose múlt el, de mindig azt mondták minden évben vizsgálaton, hogy ciszta, majd felszívódik. Majd 20 évesen elkezdtem dolgozni, ahol minden évben egy magándokinál el lehetett a rákszűrést is végeztetni. Én elmentem, már csak azért is, hátha ő esetleg többet tud mondani. Vizsgálat vizsgálat hátán. Majd közölte, hogy valószínű többször lehetett petefészek gyulladásom, amit nem kezeltek, mert megrövidült az egyik petevezetékem, és emiatt elcsavarodott a méhem. És ezután ért a hidegzuhany! Hogy természetes úton nem valószínű, hogy teherbe fogok esni. Mivel ekkor már 4 éve volt párom, ő is nehezen fogadta. Majd gondoltuk azért próbálkozunk, hátha, de semmi!

Minden évben mentem kontrollra és elmondtam, hogy semmi eredmény! De műteni ezzel nem lehet, további vizsgálatokra nem küldött! Annyit mondott, ha átgondoltam a dolgokat és eldöntjük, hogy gyereket akarunk, akkor beültetés lehetséges. Teltek az évek, majd másik párom lett. Védekeztünk hébe-hóba, de a gumira allergiás vagyok sajnos. Aztán történt egyszer, hogy nem védekeztünk. Én nem éreztem magam máshogy, vagy furán, csak a hátam akart leszakadni, ahogy közeledett az idő, hogy meg fog jönni. De hiába vártam nem jött. Aztán elmentem a gyógyszertárba, vettem tesztet, de semmi, negatív! Eltelt még 2 nap, de még mindig nem jött meg! Újabb teszt, de ezen semmi csík nem volt, még az ellenőrző csík sem, gondolom hibás volt. Megint vártam 2 napot, majd újra teszt, ez már azt mutatta pozitív! Mentem is másnap az orvoshoz, igaz nem a sajátomhoz, mert azt sem tudtam ki az, hanem az ambulanciára. Ott közöltem az adatfelvevős pultnál, hogy miért jöttem. Erre kérdezi a nő nagy flegmán, hogy biztos terhes vagyok? Mondom neki, a teszt azt mutatta és ezt szeretném megtudni! Mondta várjak, majd sorra kerülök; 1 óra várakozás után, miután már az is rég elment haza, aki utánam jött (gondoltam megint alulra került a papírom, mint mindig) kijön egy nő, hogy itt egy papír, menjek uh-ra! Elmegyek, megint várakozás, bemegyek, megvizsgál egy nagy darab nő. Kérdeznék tőle, miközben a monitort bámulja nagy bambán, hogy na, kisbabám lesz? De mintha ott se lennék!

Csak diktálja monotonon, fapofával a latin szavakat a gépírónak. Olyan stílussal beszélt, mintha legalábbis valami nagyon komoly bajom lenne, és a halálomon lennék! Majd közölte: - Öltözzön és menjen az orvosához! Hát okosabb nem lettem semmivel. Kérdem tőle, hogy nagy a baj, mi az? Mondjon már valamit! De ugyancsak fapofával közölte, hogy majd az orvos minden további teendőt elmond, menjek vissza hozzá, sok a beteg. Mondtam neki, hogy itt nem betegek vannak, de szerintem már meg sem hallotta! Na visszasétálok a nőgyógyászhoz, közben próbálom kibogozni a papíromat, de egy árva kukkot sem értek belőle. Gondoltam, biztos valami nagy bajom van, ezért nem lettem terhes sem eddig, tuti műtenek, ki kell venni a méhem, stb., ilyen gondolatok voltak bennem. Majd visszaérek, beadom a papírt. Újabb 1 óra várakozás, ezalatt tuti öregedtem 5 évet, és csak kattogott az agyam! Végre mondják a nevem, szaladok befele, majd az asszisztens megállít az öltöző ajtajában, és kérdezi, hogy mit mondtak uh-on? Elmondtam, hogy azt mondták az orvos majd elmondja. Megint 5 perc várakozás, végre hív a doki! Közli: - Üljön le! (a szívem már a torkomban volt). Majd folytatja: -Akkor maga azért jött, mert pozitív lett a teszt? Mondom: -Igen! -És meg akarja tartani? Erre visszakérdeztem, hogy: - Terhes vagyok? A doki meg csak annyit mondott, hogy ezért jött, vagy nem? Hát részben! Nem voltam biztos benne, a teszt is tévedhet! De közöltem vele, hogy meg akarom tartani, nem vagyok tizenéves csitri. Fiatal vagyok, de szerintem normális, ha egy 24 éves meg akarja tartani a babáját! Na utána kicsit észbekapott a doki és normálisan kezdett velem beszélni, hogy 5 hetes vagyok, lehet esetleg más is, de ő erre gondol, mivel a teszt is ezt mutatta.

Antalbaba 2013.07.29. 15:57:16

Hát nem nyugtatott meg!

Mondta 1 hét múlva menjek a körzetes orvosomhoz kontrollra, és akkor már tutira fogja mondani. Eddigre már a párommal megromlott a viszony és szakítottunk. Elmentem, de 1 hét múlva már 7 hetes voltam, majd még egy héttel később 9 hetes! Már a végén magam sem tudtam, hogy hány hetes vagyok. Teltek a hetek szépen lassan, hasi görcsök kíséretében, erre csak B6-ot kaptam semmi mást nem csináltak, se vizsgálat, semmi. Majd az utolsó hetekben iszonyatosan zsibbadt a kezem-lábam, amivel annyit csináltak, menjek belgyógyászhoz meg idegsebészetre. Mindenhol azt mondták szedjek B6-ot, meg B1-et, de B6-ot ugye a 36. hét után nem lehet szedni! De hiába szedtem, nem segített. Így telt el az idő a 39. hétig, amikor dél körül elkezdett szivárogni a magzatvíz. Egyre bevitt a mentő, ahol konkrétan annyit csináltak velem, hogy üljek le és várjak! Kérdeztem meddig? Erre a nővér, nagy flegmán, hogy hova sietek? Mondtam neki, hogy én sehova, de a kicsi lehet siet. Várjak soromra, első gyerek 15-16 órát el fogok szenvedni! (Na mondom, most aztán nagyon megnyugtattál.) De 1 óra hossza múlva annyira fájt mindenem, hogy megmozdulni nem bírtam! Szólok a nővérnek, hogy szeretném, hogy megvizsgáljon egy orvos. Hát az orvos az nem ér rá, közölte. Kérdeztem, hogy miért? Mondta, hogy a dolgát intézi, én is csináljam azt, menjek el fürödni! Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de ekkor már sírtam a fájdalomtól, de anyukám hadd jöjjön be, mert egyedül nem tudok. Csak akkor engedték be, amikor már a zuhanyzóig másztam négykézláb. Innen már csak 2 nővér segítségével bírtam elmenni a szülőágyig. Addigra odaért a doki is, 15 órára sikerült neki, ki tudja merre volt!

Mondta, hogy innen én már sehova se megyek, mert látja a fejét! Ránéztem a nővérre és mondtam neki, hogy na ugye, én megmondtam! Nem tetszett neki, az orvos meg csak nézett értetlenül. Ezek szerint nem is szóltak neki hamarabb, és nem tudott az egészről semmit sem, a nővér el is tűnt hirtelen. 15:15-re meg is szültem, van egy gyönyörű kislányom! Aztán közölték, hogy hematómám lett szülés közben. Két órán keresztül megfigyeltek és a kicsit se adták ide. Ezalatt legalább 6 orvos és 10 tanonc nézett meg, és nyúlkált bennem, mire mondtam az orvosnak, hogy most szültem, fáradt vagyok, és ne haragudjon, de én több tanoncot nem engedek magamban nyúlkálni, így is eléggé fáj mindenem! Este megműtöttek, a kicsit elvitték tőlem, éjfélig azt se tudtam, hol van! Erre közölte egy nővér, hogy hát hol lenne, a gyerekosztályon van, majd reggel megkapom! Így ilyen kedvesen. Mivel fájt a műtét helye, kértem fájdalomcsillapítót, de nem iparkodtak hozni, néhány óra múlva sikerült kikönyörögnöm erősebb fájdalomcsillapítót!

Addig azért nem hozott azt mondta, mert más is kibírja a szülést! Igen persze, de a nagy része fájdalomcsillapítót kapott előtte, akik akkor ott voltak. És egyiket se műtötték utána!És persze ő meg még sose szült, de okoskodni azt tudott! Mire hazafele engedtek minket a kórházból, addigra meg a papírjainkat keverték el, meg a zárójelentést. És engem rohangáltattak 2 emeletre meg a pincébe frissen szülve fel-alá, hogy keressem meg, ha kell. Ha esetleg szülök még valaha, tuti, hogy vagy magándokihoz, vagy másik városba fogok orvoshoz járni. Majd visszamentem később ahhoz a dokihoz, aki azt mondta nem leszek terhes , hogy tessék van egy lányom! Hát ő ezt nem érti. Ez a mi kis történetünk. Elég hosszúra sikerült! De 15 éves korom óta az orvosok flegmáját hallgatom, és hogy nem foglalkoznak az emberrel, csak ide-oda dobálják az embert, nem segítenek, nem támogatják az embert. De közben munkaidőben kávézni, cigizni, pizzázni van idejük, szegény ember meg ráér kint várni!

Most 25 évesen elegem van a nőgyógyászokból. De hát ez nem így megy, menni kell évente és kész! De valahogy az orvosokat észhez kéne téríteni, hogy ez a munkájuk, ezt vállalták. Jó, lehet rossz a napjuk, de ne a pácienseken töltse ki a nyűgjét. És erre fizetjük a TB-t. Ha én a munkahelyemen így beszélnék, ahogy ők velünk, aznap el lennék küldve azonnali hatállyal abban a percben! És én is minden nap, minimum 200 emberrel beszélek az üzletben...

Talán így olvasható lesz, fájdalmas volt...

karcsibácsi 2013.07.29. 16:53:35

@Tempus-Anh: Szerintem is kamu. Ennyire hülye ember nincsen. Vagy, lehet, hogy visszatért Bakela?

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.29. 17:23:05

................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
................................................................
csak mert látom, hogy híján van
----------------------------------------------------------------

és ne jöjjek az evolúcióval???

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.07.29. 17:50:13

B6-ot ugye a 36. hét után nem lehet szedni- miért is?
15 évesen rákszűrés? tudtommal csak a 25-65 éves korosztályban ajánlott ingyenesen 3 évente. ő pedig évente járt 15 éves kórtól. valamilyen veszélyeztetett csoportba tartozott?

antisystem 2013.07.29. 18:11:02

Ez a post kb ugyanarról a jelenségről szól, mint az előző... az orvostársadalom súlyos szerepzavarban lévő részéről, és a miattuk generálódó össztársadalmi bizalomvesztésről.

zellerlevél 2013.07.29. 18:11:50

Csak nekem hiányzik ebből a történetből a gyerek?
(És szemét vagyok, ha arra gondolok, hogy ha egy anya a szülésével kapcsolatban a gyereket meg sem említi, akkor önzőnek gondolom?)

platelet 2013.07.29. 19:25:32

@antisystem: áruld már el, milyen gondolatsoron keresztül jutottál erre a következtetésre...

magánügy 2013.07.29. 19:25:33

zellerlevélnek, mert hiányolta:
15:15-re meg is szültem, van egy gyönyörű kislányom!

mldrv 2013.07.29. 20:19:09

@Irkutszk: érdekes a sztori, igen, tényleg sokféle hozzáállás létezik. :) én személyesen alapból nem szoktam fájdalomcsillapítót szedni, de értem h van aki érzékenyebb, el tudok képzelni olyan helyzetet ahol én is bevenném (még nem szültem :D, nem tudom ott szükségét érezném-e).

Tempus-Anh 2013.07.29. 20:23:51

@karcsibácsi:
Azért bakelát is hiányoljuk, kedves Kollegám...:) Meg bauchi-t is a feketeafrikai élményeivel....

mldrv 2013.07.29. 20:25:42

@Tempus-Anh: nem ismerem a posztolót, szóval akár tényleg kamu is lehet, de ugyanakkor ez azt is jelenti számomra, hogy kevés határozott következtetést tudnék levonni azzal kapcsolatban, hogy milyen az illető a valóságban (ha létezik), ill. azzal kapcsolatban, hogy valójában milyen stílusban beszéltek vele az orvosok és mennyire jogosak a panaszai, mindenesetre el tudom képzelni azt is, h jogos egy része.

ps: ja, igen, az vicces volt, hogy szakított a párjával... igaz az előtte levő kapcsolata meg több évig tartott. szóval ez alapján azért nem skatulyáznék

lpt1 2013.07.29. 20:56:35

@Irkutszk: Hát, normális ember, minimális életösztönnel nem is nyomja magának a morfint.

Fabled 2013.07.29. 22:15:52

@lpt1: Pontosan miért is nem?

lpt1 2013.07.29. 22:27:32

@Fabled: Korlátlanul adagolva fulladást okoz. Akik tudják, hogy nem tudják túladagolni, azok nyomják, pl. :
simhq.net/forum/ubbthreads.php/topics/2005427/2.html

Akik nem nyomták a fájdalomcsillapítót, azok a
www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20110210-kevesebb-epiduralis-fajdalomcsillapitas-is-eleg-lenne-a-kismamaknak.html
pl.

Irkutszk 2013.07.30. 08:12:34

@lpt1: Attól függ, mit nevezünk normálisnak. Egészséges ember semmilyen gyógyszert nem 'nyom magának' önszántából derűsen és dalolva, mert tudja, hogy az valamilyen méreg. A betegek szolgálatába állított méreg, de attól még nem cukorka. Tudod, kis dózisban orvosság, nagy dózisban méreg.

Egyébiránt a morfin nem csak veszélyes, de egy hatalmas fegyver is a fájdalom ellen. Megvan a helye a kezelésben, de ott is kell kezelni, természetesen. (Ugyanakkor ezt mindegyik másikra is el lehet mondani, legyen az csepp, tabletta, kapszula, kúp, szirup vagy bármi más gyógyszerforma.)

karcsibácsi 2013.07.30. 08:25:19

@lpt1: A Morfinnak nem a légzésdepresszió a legnagyobb veszélye, hanem az addikció.
Ezzel együtt én is alkalmazom, más módszerrel nem csillapítható fájdalmak (rákos betegségek végstádiuma) esetében.
Szüléskor épeszű ember nem is gondol rá...

lpt1 2013.07.30. 16:08:24

@karcsibácsi: Nem kétlem, hogy adott esetben nincs jobb nála, de ha már magamnak adagolom, akkor valami olyat, aminél túladagolás közben csak elalszom :) Amíg az obsitot meg nem kapom, elvileg fenyegethet a túladagolás, gyakorlatilag nem tudom, mi van az elsősegélycsomagban.

A szülő nők csak önadagolós példák; ők nem adtak annyi fájdalomcsillapítót maguknak, mint amennyit a kívülállók jónak láttak volna.

Amúgy létezik addikciót nem okozó "erős" fájdalomcsillapító?

Rotoxis 2013.07.30. 21:04:42

@lpt1: Ezek a gonosz kütyük úgy vannak beállítva, hogy nem lehet túladagolni az anyagot, hiába nyomkodja a beteg. Az erős fájdalomcsillapítók mind additívak.

Irkutszk 2013.07.30. 22:22:32

@lpt1: Hatásmechanizmus alapján kétféle fájdalomcsillapító van, az opioid és a nem-opioid fájdalomcsillapító. Az első csoport hatása erősebb, és addiktív; a második csoportba tartozó szerek hatásának van maximuma, és nem addiktívek. Egészen máshol hatnak, ebből adódnak a különbségek.

lpt1 2013.07.30. 23:39:39

Köszönöm a felvilágosítást, hálám jeléül: 9gag.com/gag/aPvGqqK

Fabled 2013.07.31. 06:30:13

@lpt1: Persze, elfelejthet levegőt venni, de amíg fáj az ilyen veszély elvileg minimális, de nem is morfin lesz abban az EDAban. Mire szeretnéd kihozni a hozzászólást, hogy elégtelen tájékoztatás mellett kevesebbet merik nyomni a PCA-t, vagy hogy a szülő nők ki tudja milyen okból "szeretik ha fáj"?

lpt1 2013.07.31. 09:22:39

@Fabled: Hogy ha tényleg kísérleteztek, azaz nem hívták fel a figyelmet arra, hogy nem lehet túladagolni, akkor a függőségtől és a túladagolástól való félelem miatt valószínűleg konzervatívan adagolták maguknak a morfint az alanyok. Találtam rá példát, hogy amikor tudták, hogy nem adagolhatják túl, akkor általában koppanásig mentek.

A nők viszont kevesebb fájdalomcsillapítót nyomtak maguknak.

Soha nem állítottam, hogy a terhes nőknek bármilyen formában morfint adtak volna, erről a mesterséges intelligencia német defíniciója jut eszembe:

"Mesterséges intelligenciának nevezzük azt a rendszert, amely abból a két állításból, hogy káposztából levest lehet főzni, illetve a rózsa szebb, mint a káposzta, képes levonni azt a következtetést, hogy rózsából finomabb levest lehet főzni, mint káposztából."

Továbbá céloztam rá, hogy a légzésdepresszió széles körben ismert (és kihasznált) probléma volt, és talán még lehet is, a "to send a badly wounded soldier on his way" vonal mentén.

Iván_a_muzsik 2013.08.01. 02:10:36

"Mesterséges intelligenciának nevezzük azt a rendszert, amely abból a két állításból, hogy káposztából levest lehet főzni, illetve a rózsa szebb, mint a káposzta, képes levonni azt a következtetést, hogy rózsából finomabb levest lehet főzni, mint káposztából."

Ekkora marhaságot:)

hüpike 2013.08.01. 07:02:10

Hát még a Rábai doki hogy hiányzik! Ő még ehhez a poszthoz is tudna érdekest, okosat írni. :(

SarahConnor 2013.08.02. 09:17:17

Mikor az első bekezdésben konstatáltam, hogy mindenütt felkiáltójelek vannak, nem olvastam tovább. Igénytelen, hisztérikus, dramatizáló poszthoz most nincs kedvem.

Irkutszk 2013.08.02. 10:45:09

@Fenimore: Olvasd el @Antalbaba: két hozzászólását, ő leírta a történetet a mondatvégi írásjelek helyes használatával a történetet.

sorica123 (törölt) 2013.08.17. 23:52:48

@CsakMintTe: valahol mázli, mert tudnak állati kiégettek és cinikusak is lenni, miközben az ember nem hobbiból jár hozzájuk, vagy, hogy bosszantsa őket. Szóval kettőn áll a vásár, mert a beteg is nyilván vegyen egy pár mély levegőt és ne úgy menjen be, mint egy nyüszítő állat, a rendelőbe, de sok orvos is eléggé kiég/eleve azért megy a szakmába, mert istenkomplexusa van. Nem mind, nyilván.
A sok ugróiskolázottnak üzenem, hogy
- én se vagyok éttermiségi, de, mily meglepő, tudok írni. Hagyjuk már ezt a prolizós stílust, mert iszonyú gáz. Helyesen írni az tud, aki megtanul, valamint minta helyesírással (érettségivel, hat diplomával) is lehet irgalmatlan baromságokat leírni. Tisztelni kell a másikban az embert, azt, hogy egy halom munkát belefeccölt az életébe, dolgozik, képzi magát, viszont ezt a "de hát én iskolázott ember vagyok, tehát okosabb, mint te, tehát tisztejjé bazmeg, nekem viszont nem kötelező téged" tempót nem igazán szeretem.
Ez a poszt viszont tényleg nagyon gáz volt olvashatóság szempontjából. Bogarászni kellett. Ha már ennyire gáz a helyesírása valakinek, javíttassa ki valakivel, mielőtt itt riogat vele minket:) Nem vagyok nyelvtannáci, a posztíró problémáját megértem, de para, hogy az írásjelek nem jó helyen vannak, egymás valagába vannak csúszva a mondatok stb.
- netes fórumon nem magázódunk, parasztok. Párdon, paraszt hölgyek-urak. Mert tegeződni is lehet kulturáltan, meg magázódni is rosszul leplezett beleszarással.

jodi 2013.10.22. 02:33:53

@Rotoxis: a normális társadalom beteg. mint ahogy benne te is. felfuvalkodott, önelégült pofa. egy egészséges társadalomban viszont nincsenek orvosok. gyógyítók vannak, akik 10 perc alatt kedvesen, segítőkészen megoldják a problémákat. egy egészséges társadalomban az ilyen gyógyítók 18 év (érettségi) alatt képesek millió betegségre gyógyírt adni, de életük végéig tanulnak, és akkor sem lesznek bunkó beképzelt baromarcúak. jobbulást kívánok! neked. testvér.

csokosszaju 2017.07.21. 19:50:02

Már attól kinyílt a bicska a zsebemben, hogy fájdalomtól fetrengő, tájékozatlan, kiszolgáltatott emberekkel packáznak az egészségügyben, de hogy feljebb le is prolizta valaki őket, az a non plus ultra. Szégyelljétek magatokat, ha még képesek vagytok rá! Ez nagyon-nagyon szomorú :(
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása