Nem tudunk belenyugodni édesanyám halálába

2013.03.22. 07:58

bereavement-abroad.jpgGyászolja  fia, férje, édesanyja, édesapja, unokája, szerettei.

Tisztelt Praxis Blog!  

 

Sajnos nem tudok, és a család sem belenyugodni, hogy  55 éves anyukám meghalt!

 


2013 február .18.án  Hétfő Kezelésre indult a Kaposvári Oktató Kórházba, rosszul érezte magát fulladt szólt,erre az volt a válasz menjen el a körzeti orvoshoz beutalóért, mert csak akkor tudják kivizsgálni. A körzeti orvostól mentő vitte vissza a Kórházba a Sürgősségi osztályon vizsgálatok után közölték kis infarktusa volt 2 szentet kapott de az ő részükről rendben van átadják a Kardiológiai osztályra.

 

2013.február .19. Kedd Kicsit rossz még az állapota de javult gyenge volt. Látogatási tilalom miatt csak a párom tudott bemenni hozzá mert ő is ott dolgozik,sajnos nem a kardiológián.

 

2013.február.20. Szerda Még mindig gyengének érzi magát de javul az állapota,infúzió. 25.én Mosdósra kell mennie 3hétre kezelésre mondták az orvosok.

 

2013.február.21. Csütörtök Reggelre rosszul érezte magát és elkapott az őrzőben egy hányásos hasmenéses vírust. Estére sem lett jobban, infúzió. Kivitték az őrző helyiségből korterembe Bekérte a 4 éves unka fényképeit aki a mindene volt!

 

2013.Február.22 Péntek Reggelre rosszabb lett  az állapota, infúzió.Apunak telefonált vigyen be normaflórt, kefir, stb. Apu délután 3 órakor volt bent,gyenge volt rosszul érezte magát. Éjfél előtt  3 perccel meghalt.

0.15 jött a telefon berohantunk ” délután 5 órakor rosszul lett, 23 órakor nem tudtunk vele kommunikálni 40 percig élesztettük újra de sajnos meghalt ”őszinte részvétünk.

 

2013.február.26.Kedd Boncolás,halál oka Pericardialis Tamponád mondta a boncolást végző orvos”É.-azonnali dolog? O. ő-nem ,napok É.- nem lehet látni? O.-hát nem de igen ct É.- miért nem vitték ct re? O.-az ilyen beteget nem szoktuk! É.- kösz. Interneten nagyon sok dolog van róla. Pl.: 2010.felfüggesztetek orvost aki nem vette észre,lehet látni sőt az infarktus következménye. Biztosan tudom orvostól papírokból! Nem csináltak székletleoltást,nem mentek utána miért nem volt vizelete,Mellette fekvő betegek elmondása szerint!Kórház nem jelentette le a Calici vírust az ÁNTSZ-nek  ki volt adva figyeljék a betegeket,

 

2013.02.22.-14óra infúzió szóltak a nővérnek rosszul van fáj a mellkasa, gyomra nyöszörög.”N.-álmában nyöszörög”és becsukta a ajtót. Vacsora után ismét szóltak rosszul van! Visszavitték az őrzőbe, gépre nem kapcsolták fel,infúzió,21 óra ismét szóltak rosszul van szintén gyomra mellkasa, forgolódik ágyon nem jó sehogy neki fájdalmai vannak segítsenek neki!”N.-jó akkor kap valami fájdalomcsillapítót az infuzióba.23óra baj van! Akkor szóltak az orvosnak ,gyors futás kézzel újraélesztés”O.-kurva életbe nem sikerül,nem sikerül. Mi óta volt rosszul,kérdezte a nővéreket”. Telefon a sürgősségi osztályra,onnan futott 2 nővér 1 orvos palackokkal mikor már késő volt suspitolás másik beteg ne halja!!

 

Kaposvári Oktató Kórház újonnan átadott szívcentrum, milliárdos pályázati pénzekből,a beteget nem engedjük máshova ,Pl.: Pécs, majd mi elintézzük hisz profik vagyunk.  Elég baj! Nem tudom mit csináljak kis ember vagyok egy Kórházhoz feljelentéséhez. És ez csak egy, egyre rosszabb híre van a Kórháznak! Csak senki nem mer lépni! Pedig kellene, hogy mással ne történjen meg ilyen!

 

Gyászolja  fia, férje, édesanyja, édesapja, unokája, szerettei.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marand22 2013.03.22. 16:00:31

A leírtakból 2 probléma derül ki, ami édesanyja halálát okozta:
1. Szívinfarktusa volt, amelynek ismert szövődménye a pericardialis tamponád.
2. Valószínűleg Calici vírus okozta gyomor-bélrendszeri fertőzése volt.
Előbbi általában a szívizomelhalás során létrejövő szívizombevérzés következménye, ami miatt elvékonyodik a szív fala, és vér kerül a szívburokba. A szívburokban levő vér nem engedi tágulni, csak egymás rovására a szív üregeit. Amennyiben a szívizom minden rétege megreped, a beteg azonnal meghal (még azonnal kéznél levő szívsebész és műtő esetén is 90 % feletti a halálozás, mivel a szakadékony szívizmot nem tudják megvarrni). Ha fokozatosan alakul ki (nem teljes a repedés), a vér apránként szivárog át a szívburokba, ekkor lehet segíteni, mielőbb le kell szívni a folyadékot a szívburok üregének megszúrása által ultrahang ellenőrzése mellett. A diagnózist ágy mellett, a klinikai kép (alacsony vérnyomás, szapora, elnyomható pulzus, tág nyaki vénák, mély belégzésre csökkenő vérnyomás) és UH segítségével lehet és kell felállítani (CT csak időhúzásra jó). A szívburok szúrása gyakorlatot igényel, de nem ördöngősség. Sokszor visszatelődik a folyadék (vér), ezért ideig-óráig bent kell hagyni a csövet, amin szívtuk. A hányás-hasmenés azért rossz ilyenkor, mivel folyadékhiányt okoz, ennek következtében előbb alakul ki a tamponád (beáramlási akadály), ezért ellenjavallt pericardialis folyadékgyülem esetén pl. vízhajtó adása.

Laci7878 2013.03.23. 14:02:51

@marand22:
Tisztelt Marand22!

Gondolom ön orvos,köszönöm a válaszát,én is ezekre jutottam a interneten mert teljesen beleástam magam! De kérdezem önt mindentől függetlenül ahogy ők eljártak ez nekem nem tetszik és úgy gondolom nem igazán tettek meg mindent azért,hogy édesanyám akár 5percet akár 1 évet élhetett volna! A nővérek sem szóltak az orvosnak mikor rosszul lett,és az orvosoknak pedig tudni kellett volna azt amit maga is leírt vagy ön is a interneten nézte? Gondolom nem! És nem tudom mit csináljak!

Laci.

marand22 2013.03.23. 14:46:48

@Laci7878:
Saját tapasztalat, 12 éve kardiológiai centrumban dolgozom. Hogy mennyit tettek meg az édesanyjáért, vagy mennyit nem, az egy másik kérdés, ennyi infóból nem tudom megítélni. Ráadásul még az is fontos, hogy ha mindent megtesznek is nagy valószínüséggel ugyanez a vége. Ha jogi eljárást fontolgat, vegye ezt figyelembe.

Farkasokkal táncoló 2013.03.23. 18:54:30

@Laci7878:

Őszinte részvétem anyukád miatt, de azt hiszem itt nem nagyon lehetett csinálni semmit. A calici vírus ellen pl nincsen orvosság, amíg a vírus ki nem tisztul a szervezetből (hányás, hasmenés), addig beteg marad. És egy ilyen egy infartuson átesett szívbeteg asszonynál végzetes...

Én azt tanácsolom, hagyjál magadnak most egy kis időt, hogy a gyászmunkát el tudd végezni, és mikor már ezen túl vagy, akkor gondolkodj el a jogi lépéseken. A leírásod alapján egyedül az ápolónő volt hanyag, amikor nem vette komolyan a nyöszörgést, hanem azt mondta, hogy álmában nyöszörög, de tudod hány betegre kell felügyelnie? Én nemrég pár hónapja az angiológián feküdtem, 100 betegre volt kettő vagy három nővér, úgy rohangáltak mint a mérgezett egere...

Laci7878 2013.03.23. 18:57:01

@marand22:
Köszönöm. Gondoltam,hogy hozzáértő ugyanez a vége, de mikor és hogyan számomra ez a lényeg ha laikusként gondolkozom az ember"biztonságban" érzi magát a kórházban azért fekszik be ,hogy meggyógyítsák persze ha lehet, de az ottani dolgozóknak kötelességük meghosszabítani az életét ha lehet 5 percre is vagy nem jól gondolom? Ha nagy a baj lehet ott bárki,és lehet a beteg bármelyik kórházba érthető!A másik kérdés ,hogy mennyit tettek meg vagy sem természetesen nem kell és el sem várom,hogy az orvosra,nővérre véleményt nyilvánítson de a leírtak alapján egy laikusnak is sántít! Ha annyit érnék csak el ,hogy több ilyen ne legyen vagy jobban figyeljenek oda ne csak a nagy majomkodás legyen itt Kaposváron akkor már ok.Édesanyám nem tudom visszahozni tisztába vagyok vele de egyenlőre értelmetlennek tartom a halálát,és szerintem valamit lépni fogok nem hülye gyerek módjára!
Egy barátom autóbalesetet okozott....azt kérdezte így vagy úgy mi is lenne az elégtétel nekem édesanyám halálával kapcsolatban ő bocsánatot kért mert hibázott azt mondták neki rendben hisz emberek vagyunk! Jó a kérdés de ott csak ő hibázott akármiért ,orvos is ember rendben igaz meg is értem de itt nem 1 orvos hanem orvosok, nővérek vannak és még azt sem mondták bocs.Nem szidni akarom az orvosokat nővéreket tisztelet a kivételnek vannak rendes preciz kolégák biztos!Gondolom maguknál is! Jó hétvégét.

Laci7878 2013.03.23. 19:05:49

@Farkasokkal táncoló:
Köszönöm szépen!
Aki vele feküdt azt mondta szó szerint minden nővér aranyos volt az osztályon kivéve az a 2 mufurc kurva! Hát szegényem kifogta.Elég rossz a kórházi helyzet ez viszont a kormány hibája,de nem kötelező nővérnek lenni el lehet menni takarítónőnek is,és másnem felmosok még egyszer! Persze itt is vannak kivételek!

platelet 2013.03.23. 19:38:05

@Laci7878: "de az ottani dolgozóknak kötelességük meghosszabítani az életét ha lehet 5 percre is vagy nem jól gondolom? "

Mindenekelőtt részvétem az édesanyádért!

Ennyi információ alapján nem lehet megmondani, történt-e mulasztás, és erről nem is szeretnék írni.

A fenti mondattal kapcsolatban: a cél gyógyítani, életminőséget javítani, szenvedést enyhíteni, életet számottevően meghosszabbítani. Ha valakinek egy évvel meghosszabbítjuk az életét, az élhet még egy évet. Ha valakinek öt perccel meghosszabbítjuk az életét, az már haldoklik, és a haldoklását hosszabbítjuk meg, és az nem biztos, hogy jó. Egy menthetetlen, kómában lévő betegnél nem feltétlenül számít, hogy öt perccel később áll le a szíve. A valóságban ezt sokszor nem lehet eldönteni, és nem az öt percért küzdünk, még ha csak annyit is érünk el, hanem azért, mert van esély valamilyen gyógyulásra.

Laci7878 2013.03.23. 20:26:12

@platelet:

Köszönöm platelet.
Ez így van egyetértek az 5 percet képletesen írtam lehet nem kellet volna! Azt senki nem tudja megmondani egy betegnek mennyi napja van vissza!

Jim Raynor 2013.03.25. 16:01:54

azt mondja meg nekem valaki, hogy a halál véreres ....-ába lehet egy kórházban - látogatási tilalom mellett - calici vírust összeszedni?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.03.25. 17:05:22

@Jim Raynor: "Transmission of caliciviruses is generally by the fecal-oral route but can also be transmitted via the respiratory route."

Laci7878 2013.03.25. 20:04:56

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Szia köszönjük a választ nem mindenki tud angolul!Légy szíves ha megtisztelnél magyarul is.
Köszönöm Laci.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.25. 20:47:26

off
kérdezhetek valaki hozzáértőtől egyet az endometriózisról? van itt valaki?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.03.25. 21:31:21

@Laci7878: jellemzően székletfertőzéssel de legúti fertőzéssel is terjedhet. la meg ugye mikroszkopikus cseppek sunnyognak a levegőben akkor hiába a legnagyobb higiénia meg látogatási tilalom.

Laci7878 2013.03.26. 06:39:58

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Köszönöm.
És az,hogy lehet nem csináltak székletleoltást? És állítólag amit a hölgy halott nem jelentették az ÁNTSZ nek?Ez a normális,vagy lehet ilyet csinálni?
Meg szerintem az is teljesen rendben volt,hogy nem vizsgálták ki miért nincs rendes vizelete igaz?

Laci7878 2013.03.26. 06:42:49

Babette, ezt a linket próbáld ezzel kapcsolatban, endometriózis.
www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=16840

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.26. 07:36:17

@Laci7878: köszi, felkutattam már az internetet, most egy orvoshoz lenne kérdésem:)

Farkasokkal táncoló 2013.03.26. 09:17:42

@Laci7878:
Székletleoltással nem sokra mentek volna, attól nem gyógyul meg hamarabb, mint említettem (sajna átestünk rajta) a calici vírus addig van a szervezetben, amíg a hányással és hasmenéssel ki nem ürül, ez lehet két nap, de lehet két hét is, minél intenzívebb a hányás-fosás, annál hamarabb gyógyul. A szívbeteg meg annál hamarabb gyengül és haldoklik... :-( De ahogy én kiokoskodtam, végülis nem ez volt a halál oka, hanem az amit a kórbocnok mondott, és amire a doktor úr azt írta, hogy sajnos szinte kivédhetetlen, ha fellép, a hasmenés csak felgyorsította a folyamatot.

Ha eleve látogatási tilalom volt, akkor miért kellet volna az antsz-nem jelenteni? Van még egyáltalán ántsz? Nem tudom - bár mondjuk, ha az egyik bacilusgazda mondjuk a személyzet tagja... mert van lappangási ideje a dögnek. de más gyakorlati haszna nem volt, és azt se tudjuk ez valóban így volt e, és valóban nem jelentették e?

A vizelet tényleg gáz. Vizeletnek lennie kell!

marand22 2013.03.26. 09:33:01

Tavaly 2 alkalommal volt nálunk Calici-járvány. 2. alkalommal az ÁNTSz nem rendelt el felvételi zárlatot (csak látogatási tilalom volt), mert olyan sok intézményben volt egyszerre járvány, hogy nem lett volna ki ellássa a betegeket. A téli időszakban évek óta rendszeresen van a kórházakban járványos Calici-fertőzés. Megelőzhetetlen, mivel a vírus erősen fertőző, és (ahogy korábban más is idézte) nemcsak a fertőzött széklettel terjed, hanem cseppfertőzéssel (levegő útján) is. Kezelése kizárólag tüneti (az elvesztett folyadékot és elektrolitokat kell pótolni). Általában 1-2 napig tart, de néha akár 2 hétig is. Tünetmentes bacillusgazda (pl. a személyzet között) jelen esetben nem jön szóba (ellentétben pl. a salmonellozissal, amit szűrnek is az egészségügyi dolgozók között), mivel garantáltan tüneteket okoz, és rövid a lappangási ideje.

marand22 2013.03.26. 09:38:12

Elhúzódó fertőzés jellemzően az egyébként székrekedéssel küszködő embereknél szokott előfordulni, illetve ha motilitásgátló (a bél perisztaltikáját lassító) gyógyszert vesznek be a hasmenés ellensúlyozására.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása