Emberségesek, empatikusak voltak

2013.01.24. 06:00

ultrahang_vizsgalat.jpgTalán itt volt egyszer egy poszt, hogy a kismamának a szemére vetették (bunkó stílusban), hogy nem vette észre, hogy meghalt a babája. Ezt úgy látszik lehet másképp is, emberien kezelve a szituációt.

Tisztelt Blog!

 

Már korábban is szerettem volna írni, hogy a XI. kerületi rendelőintézet (Fehérvári út) nőgyógyászati UH-ján milyen kedvesek a dolgozók.Első alkalommal egy 12 hetes UH-on találkoztam velük, és a szonográfus hölgy kérés nélkül is mindent elmondott, elmutogatott, nagyon kedvesen szinte együtt örülve velem...öröm volt figyelni a munkáját (és alapos is volt, sőt még a korom miatt adott tájékoztatót az egyéb "tesztekről, genetikai vizsgálatokról.).

 

 

A 19 hetes UH-on is nagyon kedvesek voltak, sajnos halott a magzat, és bár én is elsőre láttam, hogy olyan furcsa...de a hölgy kedvesen mondta, hogy nincs szerencsénk ezzel a babával...egyből szóltak a rendelő orvosnak, mondtak néhány biztató mondatot és ők kérés nélkül felírtak az orvosom várólistájára (hogy ne nekem kelljen így bejelentkeznem a betegfelvételem időpontot kérni). Elsőnek írtak be, soron kívül.

Nagyon szépen köszönöm, hogy emberségesek, empatikusak voltak és kívánom, hogy sokáig így tudják végezni a munkájukat!

 

 

Az orvosom se váratott (nem járok magánba, nem adok pénzt stb.), ő is együttérző volt, miután kikérdezett, átbeszélte velem a teendőket, azt is elmondta, hogy a kórházban, mivel csak 5 ágy van az osztályon, nem biztos, hogy fölvesznek. Tényleg nem vettek föl, de a sürgősségin és az "irodában" is normális ügyintézés volt. 

Az UH-on az időpont kérés és a behívás is jól működik a rendelőben.

 

Talán itt volt egyszer egy poszt, hogy a kismamának a szemére vetették (bunkó stílusban), hogy nem vette észre, hogy meghalt a babája. Ezt úgy látszik lehet másképp is, emberien kezelve a szituációt.

 

 

Üdvözlettel, név nélkül inkább

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tecsóba sose többé 2013.01.24. 08:23:33

Részvétem!
Minden ilyen csöppséget a magam gyermekeként siratok meg. :(

SusanneF 2013.01.24. 08:47:31

Köszönjük kedves Posztoló,hogy mindezt megosztotta velünk!
Én is úgy gondolom,hogy ilyen rossz hírt CSAK emberségesen lehet kezelin,mintha az ember,eü.dolgozó saját családtagjáról lenne szó...:(

DIldiko 2013.01.24. 12:10:06

Kedves Posztoló!
Nagyon sok empatikus ember dolgozik az egészségügyben, idősellátásban, csak róluk nem írnak - hiszen ennek természetesnek kellene lennie. Nagy fájdalom lehet egy ilyen hír önmagában is, de ha az ember együttérzést tapasztal talán könnyebb feldolgoznia.

peelou75 2013.01.24. 13:23:31

Félve mondom, és le is kopogtam, de it a XI. ker-ben, mintha egy fokkal normálisabbak lennének a közintézmények. Óvoda, a fent említett rendelőintézet, okmányiroda, mindenhol többször kellett "kellemesen" csalódnom. Függetlenül attól, hogy éppen milyen színezetű a kerületvezetés.

bajkal 2013.01.29. 22:54:29

@kersyl: nem volt a a szonográfusoknál se
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása