400 ezer forintomba került a kórházi kiruccanás

2013.01.21. 06:00

sokpenz.jpgA nyitott sebem mellett, a belső varrat nem bírta sokáig és lett egy csinos kis gyermekfej nagyságú sérvem.

Tisztelt Praxis!

 

Elég sok jót olvastam az Uzsoki utcai kórházról, de ezt sajnos nem tudom megerősíteni. Engem nőgyógyászaton műtöttek és sajnos nagyon el lett szúrva az egész műtét. Először is hatalmas 30 centiméteres vágást alkalmaztak a beígért 10 cm helyett és nem bikini vágással, hanem hasközépi vágással lettem megműtve. Mai napig nem értem, hogy miért kellett felmenni a padlásra, ha a pincében szereltek. Kaptam egy fertőzést, majd vérátömlesztést és sok sok antibiotikumot. Egy hónap után 5 cm mély nyitott sebbel engedtek haza, amit én kezeltem naponta legalább 5-6 alkalommal. Minden esetben újra és újra le kellett vennem a kötést és a seb zuhanyoztatása után újra be kellett kötöznöm. Ráadásul, amikor kértem, hogy tb támogatásra kapjam a kötszereket, közölték, hogy már 10 éve nincs támogatás rá.

 

Kemény 3-400 ezer forintomba került ez akis kiruccanás, ugyan is legalább 5 hónapig kellett ezt a herce hurcát végeznem, mire begyógyult a seb. A nyitott sebem mellett, a belső varrat nem bírta sokáig és lett egy csinos kis gyermekfej nagyságú sérvem. Remélem, hogy a sebészeten sokkal jobb tapasztalom lesz a sérvműtétem következtében, mert a sebész orvost nagyon dicsérik aki el fogja végezni rajtam a beavatkozást. Többet tudok majd írni erről a műtétem után. Nagyon szeretnék azokhoz, tartozni, aki sok jót is írnak erről a kórházról.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.laikus PhD 2013.01.21. 06:45:03

@nemhiszem, hogy:

Miért gondolod, hogy ez vicces?

Egy csomó dolog amit a beteg nem tud, nem is kell tudnia előre.
Legalább utólag kéne elmondani mi is történt, miért kellett így történnie.

Állandó kötözésre szoruló betegnek nagyon sokba kerül a kötszer, ha nem írják fel, ráadásul egy nyílt sarjadó seb ellátása szakfeladat.

sebkezeles.hu/download/halista20121001.pdf

Ha és amennyiben így történt, most kissé felháborodtam.

hazank fia 2013.01.21. 07:52:46

@Dr.laikus PhD: Szerintem nem talalta viccesnek, csak egy ujabb panasz, ami log a levegoben. Alapveto reszletek hianyoznak, pl., hogy mi indokolta a mutetet, es mi tortent a mutet soran. Abbol talan kiderulne, miert median metszest valasztottak Pfannenstiel helyett. Biztosan volt oka (malignoma gyanu?). Persze ezt minimum utolag meg kellene beszelni a pacienssel.

A median metszesvonalban serv gyakrabban kialakul. Kulonosen borvarrat hianyaban a peritoneum es aponeurosis varratokra nagyobb teher jut. Abbol, hogy a seb 5cm mely volt, az is a gyanum, hogy a paciens valamelyest obez is, ami szinten nagyobb terhet ro a hasfalra.

SusanneF 2013.01.21. 08:22:37

Mi kerülhetett ennyibe?
Vagy a kötszerek ára is benne van?
Cukros-e a kedves Posztíró?

Dr.laikus PhD 2013.01.21. 12:52:20

@SusanneF:

A kötszer került ennyibe, főleg, hogy nem írták fel receptre pedig jár.

Ha újra olvasod, napi 5, 6 kötözés, fertőtlenítés.
Talán még a kieső munkabér is, habár az kicsivel még több is lehet, ha 5 hónapig betegállományban is volt.

Dr.laikus PhD 2013.01.21. 12:56:14

@hazank fia:

Ezen agyaltam hajnalban én is. :)

zellerlevél 2013.01.21. 16:41:50

A posztoló megkérdezte a műtéti beleegyezés aláírása előtt, hogy milyen vágás várható, milyen okból fordulhat elő, hogy más technikát alkalmaznak? A műtét után rákérdezett a változás okára?

A négyszázezer többsége szerintem önként, és feleslegesen kidobott pénz volt.

karcsibácsi 2013.01.21. 17:42:01

Műtét előtt a beteget mindig tájékoztatni kell arról, hogy előállhat olyan helyzet, hogy a műtétet ki kell terjeszteni. Ez a laparoszkópos műtétek előtt is így van, a beteg aláírja, hogy szükség esetén hozzájárul a műtét konvertálásához, vagyis ahhoz, hogy a laparoszkóposan kezdett műtétet nyitott hasi feltárássá (20 cm-es vágás) alakítsák.
A poszt valóban nem tartalmaz érdemi információt, feltételezhető, hogy jóindulatúnak véleményezett elváltozás miatt került sor műtétre, és az intraoperatív lelet alapján vált szükségessé a teljes hasüreg explorációja.
Ez a pince - padlás példa nagyfokú tájékozatlanságra utal. Egy kismedencei - hasi műtét bonyolultsága nem hasonlítható egy eldugult lefolyó kipucolásához...

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.21. 18:15:58

@zellerlevél: nem kell megkérdeznie. az orvos proaktívan köteles tájékoztatni.

meow? 2013.01.21. 18:54:00

Ugye ezt nem komolyan mondjatok, hogy egyszeru beteg kifaggatja az orvosprofesszort elvtarsat arrol, hogy mi miert tortent? A valasz erre: "Mert igy kellett", es viszlat. Nem tudom, ti hol dolgoztok, de ugy latszik az emberek 99%-a nem hozzatok jar kezelesre :)

jágör68 2013.01.21. 20:42:11

Ennyiért már magánkórházba is lehetne menni- ja hogy olyan nincs...
Nemcsak a Teszkóért, Méggya Márkért, használt Folxvágenért, luxus- nyaralásért, nagyképernyős LED TV- ért kellett volna küzdeni a szent kapitalizmusban...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.01.21. 21:14:51

egyébként én írtam fel annakidején receptre kötszert, még a nagyon drága nedvszívó algás, ezüstös miafenéket is.
M8640 Idült osteomyelitis váladékozó üreggel
erre a csodadiagnózisra fel lehetett írni aztán mindenféle kötszert 3 vagy 6 hónapra már nem emlékszem, és talán 90% támogatással.
jött a cég képviselője, megnézte a beteget, a sebet, kiszámolta mi kell bele 3 hónapra, megcsinálta a protokollt majd kiállítottam a receptet. egyszer annyit írtam fel, hogy a patikában nem merték kiadni, és soha senki nem kommentált. szal csak akarni kell, ha van rá indok lehet kötszereket felírni

Boboks 2013.01.21. 21:55:42

A férjem külföldi és mivel itthon nincs jövedelme és nem fizet járulékot, nem jogosult a tb szolgáltatásaira. Lenne rá lehetősége, hogy havi kb. 6300-6600 Ft-ot fizessen az államnak a biztosításáért. De hosszas kutatómunkával sikerült egy olyan magánklinikát találnunk, ahol évi hatvanvalahány ezerért (ami kevesebb, mint az éves tb) kvázi van egy privát háziorvosa, aki rendkívül lelkiismeretes és gondoskodó, évente egyszer egy teljeskörű vizsgálat szakorvosokkal 1 délután alatt. Nem pedig orvosok, akik igyekeznek a fizetésükkel arányos minőségben dolgozni (érthetően... Havi 110 ezer nettóért 10 év tanulás után én sem lennék lelkes!). Ugyanígy sikerült egy nagyon figyelmes fogorvost is találnunk, kedvező áron, ráadásul fájdalommentes. Sajnos az államilag finanszírozott egészségügy ellátás minősíthetetlen. De ez nem csak az orvosok hibája, hónap végére alapvető, életmentő gyógyszerek sem állnak rendelkezésükre a kórházakban. Tudom, nem mindenki engedheti meg magának a privát orvosokat, de sokszor visszajön az áruk, beleértve az elvárt hálapénzt ill. hosszabb betegség esetén a kieső keresetet. Példa erre 2 ismerősöm, az egyikük egy magánkórházban szült kb. 250 ezerért, hihetetlen körülmények között, semmi extra hálapénz, majd privát szoba, jobb szálloda színvonalán. A másik az Uzsokiban, fertőzés már egy hónapja, sok kellemetlenség. Igen, sok előzetes információt kell szerezni, de szerintem végső soron megéri. A korábbi háziorvosomhoz inkább nem is mentem el, nem törődött az emberekkel, de hálapénzt elvárt, a mostani egy magánklinika és nagyon szerencsés voltam, hogy kaptam infót, hogy a háziorvos ingyenes. Nincs hálapénz, viszont nagyon figyelmes doktornő igen! Nagyon nem mindegy. Van 1-2 jó egészségügyi szolgáltató, de időt és energiát kell szánni a megtalálásukra és még időben! Manapság már sok munkáltató cafeteriajaban elérhető az egészségpénztári befizetés, én is inkább ezt választottam Szép kártya és üdülés helyett. Az én egészségemnek jobbat tesz egy jó és gondoskodó orvos, mint egy wellness hétvége.

Boboks 2013.01.21. 22:12:04

Ja és tb: 10 évig nagyon sok tb-t fizettem, de szolgáltatást nem vettem igénybe. Most úgy alakult, hogy 4 hónapig nem dolgoztam, majd ujra igen és ujra sok tb. Időközben 2x kellett táppénzen lennem sajnos, nem sokkal a munkába állásom után. Táppénzt vártam volna. Ehelyett már a második levelet kapom, hogy nem fizetnek. Fellebbezni lehet, de nem ingyen. Plusz vegyek ki egy nap szabadságot, hogy el tudjak menni magyarázkodni piti pénzért, amit majd valamikor folyósítanak arra a pár napra. Ekkor mondtam, hogy elég! Csak mert nem fizettem a havi 6600 Ft-ot és nem voltam regisztrál álláskereső (ez elvből nem, mivel úgy gondoltam, hogy pl a képzetlen munkanélküli anyám inkább megérdemli és nem veszem el tőle és a hozzá hasonloaktol a pénzt, ők jobban megérdemlik - nagy hiba volt!!!). Az egész rendszer egy nagy rakás sz....r! Èvek alatt sok milliót fizettek utánam/vontak le tőlem, majd amikor egyszer kérnék valamit, es nem sokat, mert éppen rászorulok, akkor nem a válasz.

karcsibácsi 2013.01.21. 22:22:57

@Boboks: tájékozódni kellett volna a magánkórházi árakról, mielőtt konkrét összegeket ír. Egy szülés 400.000-nél kezdődik, + a terhesgondozás, szülésre felkészítés, stb., a vége a milkát közelíti.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.01.21. 22:43:15

@Boboks: ok, hogy van egy háziorvosod, de egy vakbelet ki tud venni? egy lábszártörést meg tud operálni? vagy kiterjed erre a biztosítás? 10 év alatt befizettél mondjuk erős jóindulattal 2 milliót. mennyibe is kerül egy gerincműtét, egy szívműtét vagy egy kemó?
az egészségügyi biztosítás az olyan mint a casco, lehet, hogy soha nem veszed igénybe, de lehet, hogy egyszer kifizetik neked egy autó árát. és ugye ha nem fizeted a cascot az sem érvényes akkor ez egészségügyi biztosítás miért lenne?
egyébként járj utána mi a különbség a TB és az egészségügyi biztosítás közt, szerintem nem vagy tisztában vele

CorollaVVTI 2013.01.21. 22:50:23

@karcsibácsi: Ööö, igen. Nyugdíjjárulék: ~100. Egészségbiztosítási járadék: ~70. Továbbá ezen felül a munkáltató befizet ~275 szociális hozzájárulási adót.

Eddig voltam életemben táppénzen két napot. Talán joggal várnám el, hogy legyen a kórházban szappan és kéztörlő, ha elkísérek valakit, nem?

hibiszkusz75 2013.01.21. 23:34:23

@CorollaVVTI:
"Talán joggal várnám el, hogy legyen a kórházban szappan és kéztörlő, ha elkísérek valakit, nem?"

Sose legyen nagyobb gondod, amúgy pár száz forintért lehet kapni tisztasági csomagot, elenyésző méretű csomagolásban és máris megvan oldva a problémád.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.01.22. 11:24:22

@CorollaVVTI: 825000 a bruttód? mert ekkora összegnél 70k az egészségügyi biztosítás, igaz csak 82500 a nyugdíjbiztosítás.
ha elkísérsz valakit akkor nem jár neked semmi, csak esetleg udvariasságból

VaTi 2013.01.22. 13:02:22

@Boboks: huh, a magánklinika vs állami kórházas szülést úgy állítottad szembe, mintha minden államiban fertőzést lehetne kapni, bezzeg a magánban még fájni is az orvosnak fáj helyetted...Én is elgondolkodtam anno ezen a magán-állami dolgon. Nem csak az döntött az állami kh mellett, h a magánban eszetlen sok pénz lett volna, hanem főként az, hogy a magánkórházakban nincs PIC. Ez mindennél fontosabb szempont volt nekem. Mert ha magánban szül valaki, de úgy alakul, hogy a gyereknek PIC-re van szüksége, akkor elviszik tőled egy másik kórházba az újszülöttet. És ráadásul idő, míg odajut. Nekem ez fontos szempont volt. Ahol szültem, nem volt hoteljellegű. De tisztaság volt, és mindenki kedves, normális. Nekem elég volt. És ha szükség lett volna rá (szerencsére nem volt), a PIC egy karnyújtásnyira. Nekem ez többet jelentett, mint hogy 3 napig étlapról eszek vagy amit mindenki más, illetve hogy milyen a fal színe

neduddki21 2013.01.23. 17:02:04

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Elfeledkezel arról a pénzről, amit a munkáltató fizetett be utána.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása