Panasz - Bunkó orvosok és nővérek

2013.01.05. 11:38

burntoutnurse_1.jpgNem vagyunk alja nép, nem vagyunk büdösek, tisztátalanok és  egy 3 éves gyereken levezetni a dühöt, igen nagy szégyen.

Tisztelt Praxis olvasók!

 

A Gróf Tisza István Kórházról szeretném megosztani elég rossz tapasztalataimat. Nagyon sokszor kell mennem mert az a körzetem. Első fiamat ott szültem én senkinek egy megveszekedett forintot nem adtam a doki rendes volt de a szülésznő az nagyon aranyos volt, utólag kapott is pénzt!

 

Szülés után 3 héttel a rohammentő vitt vissza meg kellett műteni, majdnem elvéreztem. A zárójelentésen semmi nem állt, így megkérdeztem az orvost, hogy miért történt ez velem, de nagyon durva volt és flegma. Ezek után folyamatosan vissza kellett járnom a nőgyógyászatra, mert a műtétem során keletkezett egy seb. Az egyik doki azt mondta meg kell műteni vele, megint a másik azt, hogy nem kell és minden héten jártam vissza, mire az egyik orvos megkérdezte úgy tett, hogy mi a büdös francnak járok én állandóan ide, és mondtam neki, mert Önök hívnak vissza kontrolra állandóan. Kész lenyeltem.

 

Terhes lettem a második gyermekemmel és mivel tartós szívbillentyű zavarom van, amire gyógyszert is szedek, elküldött a védőnő kardiológiára, onnan is sírva jöttem ki. Annyira bunkó dokit az életembe nem láttam. 26 hetesen vérzéssel bementem, befektettek 3 napra, kérdeztem mi a gond, azt mondták semmi semmi anyuka, csak megindult a szülés, de menjen haza pihenjen és szedjen naponta 3szor magnerotot. Ahogy hazajöttem, elfolyt a magzatvizem, bevittek a klinikára és 4 hónapig feküdt a fiam az intenzívem mire 2,5 kg-al hazahozhattam és utána jött még a java, ami anyagilag és lelkileg is nagyon megviselte a családunkat!

 

Kérdezték a klinikán, hogy ugye kapott tüdőérlelőt, mert látták a papírjaimat, hogy feküdtem bent koraszülés veszéllyel. Erre én Mi az a tüdőérlelő?  Semennyire nem voltam képben, nagyon féltem, kétségbe esett voltam, ha akkor szakszerűen ellátnak meg lehetett volna állítani a szülést, akkor sem biztos, de ha már 50% esélyt kaptam volna, akkor nem kell a pici fiamnak ezeken átmenni.

 

A következő a gyerekosztály volt. Bent feküdtünk, a nővérkék tündériek voltak!Előtte nem akarom publikálni milyen szobába raktak egész nap szólt a nóta tv stb. és volt üres szoba bőven és kulturáltabb is. Kérdeztem, hogy nem mehetnék-e át másik szobába, erre rámförmedtek, hogy mit képzelek. Mondtam a férjemnek, hogy jöjjön be, hozzon 10ezret magával, odaadtam az illetékesnek, 10perc múlva külön szoba járt, előtte meg gyámhatósággal fenyegetőztek, mert el akartam jönni a fertőből! Erre mondják, pénz beszél és mindenhol aktuális akárhova is megyünk:(.

 

A harmadik incidensem a sebészeten volt, a férjem hétfő reggeltől vasárnap estig dolgozik,tisztességes becsületes emberek vagyunk ,szegénykémnek szétnyomta a bakancs a lábát, ezáltal nagyon durván benőtt a körme,mondtam neki egyik vasárnap, mikor hamarabb végzett(délután 1kor), nincs mese, átmegyünk, mert nagyon csúnyán néz ki! Az a doki,hogy mennyire megalázta a férjemet. Mit képzel magáról, hogy ilyenkor jön. Mondja a férjem, hogy minden nap dolgozik, erre a doki, akkor a csekkeket ki a franc fizeti be stb. Mint egy legutolsó senkiházival, embertelen volt, de az utolsó, ami betette nálam a kaput,hogy a fiamat be kellett vinni röntgenre a lába miatt,  a röntgenes nő fennhangon, hogy na gondolom el van törve a lába ennek a gyereknek is ha itt áll rajta stb...

 

Szerencsére anyu jött velem, mert én már meg is cibáltam volna legszívesebben, a gyermekeimért pattanok, de anyu megmondta neki finoman,hogy legyen szíves visszavenni a hangneméből. A nőci hirtelen olyan kedves lett az ajtót is nyitotta előttem! Én elhiszem, hogy rossz napja volt, de könyörgöm, nem vagyunk egy legalja nép, nem vagyunk büdösek, tisztátalanok és azért egy 3 éves gyereken levezetni a dühöt, igen nagy szégyenre vall!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemhiszem, hogy 2013.01.05. 14:35:49

mondjon bàrki amit csak akar de ügyeletbe benőtt körömmel nem illik bemenni. Doki nővér hétvégén, munkaidő utàn nem jódolgàban, unaloműzőnek robotol. Lényegében kényszermunkàt végez. a börtönben nem kell tizen huszonsok munkàt végezni. a korhàzban meg de.

Braincelle 2013.01.05. 15:02:24

@nemhiszem, hogy:
Szerintem ez komoly konfliktushelyzet, nem az a baj az ügyelettel, hogy ne jó kedvéből van bent az orvos, hanem, hogy egyedül/ketten vannak bent arra az osztályra/házra, ahol máskor két kórtermenként van orvos, plusz még külön orvos van az ambulánsakra (sebészeknél meg minden műtőre jut két orvos plusz valaki lent az ambulancián, plusz vannak bent rezidensek, hallgatók, nővérből is többen vannak), ilyenkor ha olyasmivel tölt el időt és erőt az ember, ami nem tényleg akut és nagyon fontos, az a többi beteget is veszélyezteti, sajnos ez van, ez az erőforrás, amiből gazdálkodni kell.

Másrészt olyan világban élünk, hogy az ember nem mer elkéreckedni orvoshoz a munkahelyéről, ez a férfi is biztos egyike azoknak, akik látástól vakulásig güriznek azért, hogy a család ne haljon éhen, fizetik a TB-t, soha nem mennek orvoshoz, csak amikor tényleg baj van, mondjuk annyira fáj a lába, hogy félő, hogy másnap nem tud elmenni dolgozni.

Szóval ez egy mindkét fél részéről érthető konfliktus, ettől függetlenül szerintem ha már ott van a beteg, akkor nem illik megalázni, beszólni neki. Egyrészt ha tényleg nem sürgős, és tényleg nem vállalható fel, hogy most ezzel fogok nem tudom mennyi időt tölteni, akkor lehet neki időpontot adni, vagy megmondani, hogy mikor jöjjön (ha erre azt mondja, hogy nem tudok, mert akkor éhen hal a családom, akkor meg úgyis el fogja látni az ember), vagy pedig nyelni egyet és megvizsgálni/kezelni. A végén még akkor is lehet mondani, finoman, hogy ne tessék haragudni, legközelebb ilyesmivel ne ilyenkor tessék jönni (ezt egyébként néha maguk is belátják, amikor az ember negyed órás vizsgálatból harmadjára rohan ki mert 1. mentő jött 2. valakinek 230 a vérnyomása vagy hány vagy leesett és vérzik a feje 3. már harmadszorra kérdezem vissza, hogy akkor most melyik keze is zsibbad).

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.05. 17:24:17

@Braincelle: ha leesett és vérzik a feje, az már nem hozzád tartozik.

Braincelle 2013.01.05. 17:46:27

@Babette_:
Dehogynem. Szerencsére nem gyakran van ilyen, de pontosan az ügyeletes fut oda, vizsgálja meg, tesz gézt a fejére (ezt mondjuk a Nővérke lehet, hogy megcsinálja), szervez koponya-CT-t (=felhívja a radiológust, megírja a kérőlapot, felhívja a betegkísérőt), nézi meg a képeket, várja a leletet, szervez sebészeti konzíliumot (=felhívja a sebészeket, megírja a kérőlapot), ha neadjisten akkora a baj, akkor küldi át traumatológiára, zárójelentéssel, mentőszállítás megszervezésével, traumatológusokkal való telefonálással; ha nem akkora a baj, akkor gyakrabban ránéz, ledekurzálja, fájdalomcsillapítót ad?

Never 2013.01.05. 18:10:18

@Braincelle: A benőtt körmös történet sajnos tényleg arról szól, hogy a dokinak egy ügyeleti napon hétvégén hatfele kell szaladnia - ezt jól leírtad. És ugyanígy megvan a másik oldala is a sztorinak, hogy az emberek már csak hétvégén mernek orvoshoz menni, ha nem a mentő viszi őket. Egy benőtt köröm pedig nem is olyan vicces történet - lehet vele szenvedni rendesen.

A szülészet-nőgyógyászati rész viszont (ha tényleg így történt) akkor egy borzalom. 26 hetesen koraszülött? Na azt nem kívánom senkinek. Tüdőérlelőt csak akkor kap, ha indikáció van. A Megnerotot ilyen helyzetben akár a hajára is kenhette volna. Gynipral esetleg, de azt meg osztrákoknál adnak csak a földi halandónak, a kórház esetleg adhatott volna a saját készletből (bár a mellékhatások is ijesztőek, különösen a szívdobogás).

hazank fia 2013.01.05. 22:14:53

@Never: "Tüdőérlelőt csak akkor kap, ha indikáció van." - Milyen indikaciora gondolsz? Az indikacio maga a koraszules, ami itt meg is volt.

"A 24. és a 34. terhességi hét között, azoknál a terheseknél, akiknél 7 napon belül koraszülés fenyeget, javasolt a rutinszerűen alkalmazott egyszeri antenatalis corticosteroid kezelés."
Egeszsegugyi Miniszterium szakmai iranyelv
www.eum.hu/egeszsegpolitika/minosegfejlesztes/szul-steroid-prophylaxis

De egyebkent meg 24 oran belul is van ertelme beadni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása