Ünnepi készülődés - Ajándék! De milyen?

2012.12.17. 14:00

xmas-banner.jpg Akinek nincs kedve tanácsot kérni, itt olvashatja azon ajándékok listáját, amelynek valószínűleg örülni fog a megajándékozott.

Karácsony előtt sokaknak okoz problémát az ajándékok kiválasztása. Vagy a pénz vagy az ötlet vagy az idő kevés, ezért gyakran kerül olyan meglepetés a fa alá, amelyet az ajándékozó is csak tehetetlenségében vásárolt meg, és amelynek a megajándékozott is csak illemtudásból örül.  Ha nincs semmi ajándékötletünk karácsonyra, kérjünk tanácsot a megajándékozó egy közeli ismerősétől, családtagjától, barátjától - hátha így kipuhatolhatjuk kívánságát. Akinek nincs kedve tanácsot kérni, itt olvashatja azon ajándékok listáját, amelynek valószínűleg örülni fog a megajándékozott.

 

Aranyszabály: az ajándékozásnál mindig tartsuk szem előtt a megajándékozandó személyiségét, megjelenését, vegyük figyelembe ízlését, számoljunk a már meglévő dolgokkal.

 

Ajándék-toplista nőknek     

 

Nemesfém ékszer    

Finom, szexi fehérnemű    

Parfüm (a megajándékozott által kedvelt illatkombinációhoz hasonló)    

Különleges, rég vágyott ruhadarab    

Ízléses, finom bőrárú (retikül, tárca, kesztyű, öv, stb...)    

Jó minőségű, bőrtípusának és korának megfelelő arcápoló krém     S

zépségápolási cikkek, kozmetikumok    

Könyv (érdeklődési kör, hobbi figyelembevételével)    

Gyakran végzett házimunkát segítő elektromos háztartási berendezés, kisgép (mosogatógép, vasaló, fritőz)    

Szép, különleges szobanövény

 

Ajándék-toplista férfiaknak     

 

CD, DVD      

Könyv, különféle albumok    

 Kézzel készített ajándékok (mint kötött sál, különleges motívumokkal díszített kő papírnehezék, mécsestartó, stb..)     

Olajlámpás        

A hobbihoz hiányzó eszközök     

Autósoknak: valami az autóhoz     

Sportolóknak: sporteszköz, sportruházat, kiegészítők     

Zsebkés, bicska (egy forintot kell értük kérni, hogy ne vágja el a barátságot)     

Illatszer     

Különlegesebb ruházati cikk (pl. egy finom ing)     

Szerszámok barkácsoláshoz

 

"Le vagyok égve"...  

 

Amikor már alig maradt pénze karácsonyi ajándékra, pénztárcája helyett inkább használja az eszét és a képzeletét. Jó ötlet például kimenni a használtcikk-piacra és körülnézni olyan szemüvegen át, amilyenen egyes barátai, rokonai néznének. Ily módon könnyen rátalálhat az "ócskaságok", elmúlt korok másoknak fölöslegessé vált emlékei között olyasmire, ami nagy örömöt okoz (főleg az antikvitást, a relikviákat kedvelő, talán még gyűjtő szenvedéllyel is rendelkező) szeretteink. Másik tanácsunk: lepje meg szeretteit egy-egy üveg karácsnyi whiskey-s narancsdzsemmel, finom házi készítésű, mákos, diós és szilvalekváros hókiflivel. A dzsem fedelét díszítse textíliával, kösse körbe karácsonyi masnival. A sütit tegye karácsonyi fémdobozba. Egyik ötletünk sem terheli meg a pénztárcáját, ugye?

 

Oldja az ünnepi stresszt      

 

Készítse el a karácsonyi vacsorára meghívottak listáját, mellé írva a nekik szánt ajándékokat. Jegyezze fel a hozzávetőleges árakat is, hogy ünnepi költségvetése keretein belül tudjon maradni...     

 

Tervezze meg, ki hová üljön az ünnepi asztalnál. Ezzel elkerülheti az esetleges kavarodást, sértődéseket még az étel felszolgálása előtt. És még örömet is okozhat a gyerekeknek azzal, hogy megkéri őket, írjanak és rajzoljanak a tányérok elé helyezendő, kartonból készült kis névkártyákat.      További bonyodalmaktól menekülhet meg, ha azt is feljegyzi, melyik vacsoravendég milyen diétát követ, melyikük vegetáriánus vagy esetleg milyen élelmiszerre allergiás.     

 

Ami a karácsonyi ajándékokat illeti: tanácsos jó előre hozzáerősíteni mindegyikhez a névre szóló karácsonyi jókívánságot. Ezzel kettős cél érhető el: nem keverednek össze a gyakran azonos díszcsomagoló-papírba burkolt ajándékok, és jólesik mindenkinek, ha személyre szóló kártyával adják jelét a feléjük áramló figyelemnek.  

 

Galenus

 

Forrás: patikamagazin.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonbonauta 2012.12.19. 19:02:20

Legnagyobb taplóság nőnek háztartási gépet venni. Mosógép, vasaló, fritőz? Asszony majd jól eljátszik velük?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2012.12.20. 10:46:27

@bonbonauta: hát egy mosogatógép vagy szárítógép azért jelentősen megkönnyíti a munkáját, szerintem az nem olyan rossz dolog. azalatt a 2 óra alatt amit a mosogatógéppel nyer tud veled foglalkozni :D

szürkeszürke 2012.12.21. 14:40:00

Nos, én nő vagyok és úgy gondolom, hogy az ilyen ajándékokat nem a nő kapja, hanem a család, mert, hogy a házimunka nem csak a nő feladata, hanem a családé is. Beletenni a top10 nőknek szóló ajándék közé, enyhe túlzás. Persze, ha a nőnek a vasalás a hobbija, miért, ne? Akkor nagyon romantikus ajándék. Úgy látszik mi már SOHA, SEMMIBEN nem fogunk egyetérteni. :-)

ckl 2012.12.22. 23:01:03

ezt a sztereotipiahalmot, jezus. no nem olvas?
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása