Ünnepi készülődés - A csillagjegyek és a Mikulás várása

2012.12.06. 14:00

butt2020-1744157.jpgA csillagjegy is meghatározza, melyik gyerek hogyan viselkedik a Mikulás ünnepségen. Izegve-mozogva, félénken vagy várakozással teli várja a Mikulást. Nézzük, melyik jegyű gyerekre, mi jellemző!

A csillagjegy is meghatározza, melyik gyerek hogyan viselkedik a Mikulás ünnepségen. Izegve-mozogva, félénken vagy várakozással teli várja a Mikulást. Nézzük, melyik jegyű gyerekre, mi jellemző!

 

KOS [03.21-04.20] 

 kos1.gif

Izgatottan várja és azonnal dézsmál. A Kos gyermek igazi vezéregyéniség, rengeteg barátja van, akit könnyen szerez meg, és könnyedén, sok humorral „irányít”, de ritkán kitartó. Játékai is addig érdeklik, amíg a fantáziáját piszkáló részeit kiismeri, aztán nem foglalkozik vele. Felületes, de nagyon sok minden érdekli. A kis Kos gyermek türelmetlenül, izgatottan várja a Mikulás érkezését. Az ajándékokat nagy lendülettel bontogatja, majd ugyanolyan gyorsan ott is hagyja. A csokimikulást pillanatok alatt megeszi.

 

BIKA [04.21-05.21

 bika1.gif

Higgadtan vár, majd komótosan majszol. A Bika gyermek igényli az ösztönzést. Hajlamos a lustálkodásra, ezért fontos, hogy ösztönözzük a játékra, anélkül, hogy segítenénk, mert ez csak még inkább lustálkodásra készteti. Azonban ne vessük szemére ezt a lassú ritmust, mert könnyen feladja a harcot. A kis kényelmes Bika gyermek nyugodtan, higgadtan várja a Mikulást, komótosan lát neki az ajándékok feltérképezésének, és hosszasan békésen játszik velük. Szereti az ínyenc édességeket, melyeket órákig képes majszolni.

 

IKREK [05.22-06.21]

 ikrek.gif

Elkésik, rohangál és osztogat. Az Ikrek gyermek szétszórt, nagyon jó humorral megáldott, biztatásra éhes gyermek. Egyszerre több dologgal szeret foglalkozni, nem tud hosszú ideig elmélyedni egy feladatban, sokszor hagyja félbe, amivel éppen foglalatoskodik. Figyelme kalandozik, több vasat tart egyszerre a tűzben, így csak ritkán tud egy feladatot lelkiismeretesen befejezni. A Mikulás ünnepéről rendszerint elkésik. Az ajándékokba csak belenéz, és már szalad is tovább a barátaival játszani. Az mikuláscsomag tartalmát szívesen osztogatja szét barátai között.

 

RÁK [06.22-07.22]

 rak.gif

Megilletődik, és akkurátusan visszacsomagolja az ajándékokat. A Rák gyermek hihetetlen érzékeny. De kiváló emlékezőtehetséggel rendelkezik. Szereti a társaságot, sok barátot szerez, de nem lesz a társaság középpontja. Eleinte félénk, de viszonylag hamar beilleszkedik társai közé. Nagyon sértődékeny, és ezzel a szülőknek és a barátoknak is megnehezíti a dolgát. A Mikulást nagy szeretettel várja, de amikor személyesen találkozik vele, megilletődik. Az ajándékcsomagot viszont már élénk kíváncsisággal szemléli, majd szépen visszacsomagolja és elteszi emléknek a játékokat.

 

OROSZLÁN [07.23-08.22]

 oroszlan.gif

Turpisságon töri a fejét, és kiválogatja a csomag legjobb ajándékait. Az Oroszlán gyermek életvidám, kalandvágyó, igazi vezéregyéniség. Nehezen tűri az ellentmondást, ebből számos konfliktusa származhat. Óriási a kalandvágya, mindent szeretne kipróbálni, megismerni, ezért ajánlatos szemmel tartani a lépésit. Ha nagy a csend, szinte biztos, hogy valami turpisságon töri a fejét. A Mikulás ünnepélyre méltóságteljesen vonul be, és elvárja, hogy mindenki vele foglalkozzon. A mikuláscsomag tartalmát azonnal megnézi, de csak a minőségi, márkás ajándékoknak tud igazán örülni. 

 

SZŰZ [08.23-09.22]

 szuz.gif

Ha nincs kedve hozzá, akkor semmi sem használ. A Szűz gyermek akaratos, elszánt, de ugyanakkor őszinte. Ha valamihez nincs kedve, ezt nemes egyszerűséggel közli is környezetével és esze ágában sincs azzal foglalkozni. Egyáltalán nem vehető rá arra, hogy hangulatától eltérő érzelmeket tanúsítson. Könnyen kimondja, amit érez, de nehezen viseli a vele szemben kinyilvánított negatív véleményeket. A mikulásnapi rendezvényen csendesen végighallgatja a műsort, majd kicsit félve veszi át ajándékát a Mikulástól. Ajándékcsomagját módszeresen, fokozatosan bontogatja, majd még nagyobb precízséggel visszacsomagolja, és otthon katonás rendben elhelyezi a megfelelő polcokra.

 

MÉRLEG [09.23-10.22]

 merleg.gif

Érdeklődően figyeli az előadást. A Mérleg gyermek békés, határozatlan, nyugalomra vágyó. Halogató típus, ezért szenteljünk kellő figyelmet a motiválására. Szépérzéke már gyermekkorban megmutatkozik, ezért nagy gonddal válogatja ruháját, amiben részt vesz majd a Mikulásnapi ünnepségen. Türelmesen, de érdeklődően megnézi az előadást. Nagyon szereti a szépen becsomagolt, ízléses ajándékokat. Mivel szereti a kulináris élvezeteket is, szívesen fogyasztja el a csomagból a finomnál finomabb édességeket. 

 

SKORPIÓ [10.23-11.21]

 skorpio.gif

Az ajándékokat azonnal szétszedi. A Skorpió gyermek eszméletlenül kíváncsi lény. Amellett, hogy minden érdekli, mindennek a belső működését és következményeit is szeretné ismerni. Ezért mindent szétszed és körüljár. Zárkózottságán úgy segíthetünk, ha a saját kicsi felfedező világából minél többet küldjük közösségbe, ahol kibontakozhat. A Mikulást nagyon várja, mivel kíváncsi, de közben fél is a meglepetésektől. Amikor a Mikulásnapon megismerkedik a társasággal, már igazi élénk kíváncsisággal várja az ajándékosztást. Ahogy egyre jobban feloldódik, még a Mikulással is beszédbe elegyedik. Ajándékait azonnal szétszedi.

 

NYILAS [11.22-12.20]

 nyilas.gif

Alig várja az ünnepséget, és nagyon örül. A Nyilas gyermek megnyerő, barátságos. Ha valami nem kelti fel a Nyilas gyermek érdeklődését, nem foglalkozik vele, annak ellenére, hogy könnyen elsajátít szinte bármit. Nagyon társaságkedvelő, ezért már alig várja, hogy részt vehessen a mikulásnapi rendezvényeken. Élénken figyeli az eseményeket, és nagyon tud örülni az ajándékoknak. A társaságba azonnal beilleszkedik, és mikuláscsomagjából megkínál szinte mindenkit. 

 

BAK [12.21-01.19]

 bak.gif

Magányos és kicsit megilletődött. A Bak gyermek nagyon komoly, következetes. Nem viseli el, ha nem neki van igaza, ilyenkor visszavonul és magába fordul. Sok esetben az önfejűség és zsarnokoskodás mögött félénkség állhat. Fontos, hogy ösztönözzük a játékra, különben hamar „komoly felnőtt” válik belőle. A közös játék jó módszer lehet arra, hogy alakítsunk önfejűségén. A mikulásünnepélyt komolyan, és fegyelmezetten nézi végig. Kicsit visszafogottan veszi át a Mikulástól a csomagját, és ha nem szólnak neki szülei, nem is szívesen osztja meg másokkal. Nehezen lehet meggyőzni, hogy részt vegyen a közös játékokban.

 

VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]

 vizonto1.gif

Utálja, ha fegyelmezik, és elhalmozza kérdésekkel a Mikulást. A Vízöntő az egyik legnehezebben megérthető, kiismerhető gyermek. Óriási a függetlenség utáni vágya, a beszabályozottságot és a konvenciókat nagyon nehezen viseli. Sok kis barátja van, általában ugyanolyan mozgékonyak és dinamikusak, mint ő. Minden rendezvényen szívesen részt vesz, mert társaságban lehet. A Mikulást fürkésző kíváncsisággal figyeli, rögtön odamegy hozzá, és érdekesebbnél érdekesebb kérdésekkel halmozza el. Nagyon széles látókörű, ezért minden tudománnyal kapcsolatos ajándékot nagyra értékel. A különleges és finom édességeket azonnal megkóstolja és szívesen ad belőle mindenkinek.

 

HALAK [02.19-03.20]

 halak1.gif

Félénken lapul szüleihez és szorong egy kicsit. A Halak gyermek örök álmodozó. Él, mint hal a vízben, nyitott szemmel álmodik. Nehezen tesz különbséget a valóság és a fantáziavilága között. Fontos, hogy tanítsuk önállóságra, céltudatosságra, hogy a fantáziavilága mellett, nagyobb korában két lábbal járjon a földön. Ő az, aki elképzeli a rénszarvason érkező Mikulást, aki minden gyermeket szeret. Nagyon várja a mikulásünnepet, de egyben szorong is attól, hogy nem olyan lesz, ahogyan ő azt megálmodta. Az ünnepélyen inkább szülei mellé húzódik. Nehezen lehet a társas játékokba bevonni. Az ajándékokat szerényen bontogatja, és nagyon hálás tud lenni érte. Hatalmas szíve van, és szívesen ossza meg örömét a közvetlen hozzátartozókkal.

 

Violetta Asztrológus 

 

ibolya.royal@gmail.com

 

Forrás: www.bebikkicsikesnagyok.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása