Nyereményjáték - Nyerj mozijegyet az Argo-akció című filmre!

2012.11.12. 12:00

Antonio-Mendez-Matt-Baglio-Az-Argo-akcio.jpgWellness hétvégés nyereményjátékunkkal párhuzamosan egy másik játékkal is kedveskedünk, ismét mozijegyek várnak a szerencsésekre. Az Argo-akció című filmvetítésre nyerhettek páros belépőket.

Wellness hétvégés nyereményjátékunkkal párhuzamosan egy másik játékkal is kedveskedünk olvasóinknak, ismét mozijegyek várnak a szerencsésekre. Az Argo-akció című filmvetítésre nyerhettek páros belépőket, egész pontosan 5 darabot, ha jól válaszoltok egy igen egyszerű kérdésre. A vetítés november 20-án lesz az egyik budapesti moziban.

 

Nem is húzom tovább az időt, következzen tehát a kérdés: Melyik évben mutatták be az egyik főszereplő, Ban Affleck számára a sikert meghozó Good Will Hunting című filmdrámát?

 

A helyes megfejtéseket a praxisblog@yahoo.com címre várjuk. Jelentkezési határidő 2012 11. 18. 12 óra. Sok szerencsét!

 

Az Argo-akció megtörtént eseményeken alapuló thriller, azt meséli el, hogy miként sikerült hat amerikait kimenekíteni egy titkos és életveszélyes mentőakció során egy ellenséges országból. A film a CIA és Hollywood kevéssé ismert közös szerepvállalására koncentrál; a történteket hosszú évekig titokban tartották. A film rendezője és főszereplője is egyben az Oscar-díjas Ben Affleck, a produceri feladatokat az Oscar-díjas Grant Heslov, Affleck és a szintén Oscar-díjas George Clooney vállalta. Az iráni forradalom 1979. november 4-én érte el a tetőpontját, amikor fegyveresek megrohamozták a teheráni amerikai nagykövetséget, és túszul ejtettek ötvenkét amerikai állampolgárt. A káosz közepette azonban hat amerikainak sikerült megszöknie és menedékre találnia a kanadai nagykövet, Ken Taylor otthonában.

 Argo_B1_Online_800x(1).jpg

Az illetékesek joggal feltételezték, hogy ha a lázadók megtalálják a hat amerikait, kivégezik őket. Az idő szorításában a kanadai és az amerikai kormány a CIA beavatkozását kérte. A CIA a legjobb túszmentő specialistához, Tony Mendezhez fordult, aki ki is dolgozott egy tervet annak érdekében, hogy a hat amerikai elszökhessen Iránból. A terv azonban olyan őrült, kockázatos és szokatlan volt, amilyen csak a filmekben fordulhat elő.

 

rendező: Ben Affleck

író: Joshuah Bearman

forgatókönyvíró: Chris Terrio

zeneszerző: Alexandre Desplat

operatőr: Rodrigo Prieto

producer: George Clooney, Grant Heslov, David Klawans

vágó: William Goldenberg

szereplő(k):  Bryan Cranston (Jack O'Donnell) Ben Affleck (Tony Mendez) John Goodman (John Chambers) Victor Garber (Ken Taylor) Chris Messina (Malinov) Kyle Chandler (Hamilton Jordan) Clea DuVall (Cora Lijek) Alan Arkin (Lester Siegel)

 

© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása