Kakaóbabos-tonkababos keksz

2012.11.03. 14:00

1.95.jpgSzóval keksz. Általában mindig van itthon egy kekszes dobozban valamilyen keksz. Legtöbb esetben a zabkeksz különféle változatai.

Nagyon oda vagyok a kekszekért és a kakóbabért is mostanában. Mióta megismertem, jó a kapcsolatunk. Imádom magában rágcsálni, de szuper sütibe, pudinghoz, kekszhez és még egy csomó fincsi dologhoz. Köszönöm Zsófinak, hogy megismertetett vele a csodás pudingjai mellett. A tonkabab pedig a Gourment fesztivál óta szerelem.

 

Szóval keksz. Általában mindig van itthon egy kekszes dobozban valamilyen keksz. Legtöbb esetben a zabkeksz különféle változatai. Sokáig eláll, ha van ideje, jó egy gyors reggelinek joghurttal, gyümölccsel, jó nasinak a melóban napközben, mikor már megörülök a számlák, számok, szállítólevelek és minden féle borzasztó dolog között.  Tegnap készítettem ezt a fajta kekszet.  A müzli itt is jól felhasználható.

 

Hozzávalók:

20 dkg cukormentes müzlikeverék (csokis, gyümölcsös, olajos magvas)

3 ek aprított kakaóbab

 1/2 tonkabab reszelve

2 tojás

1 csomag sütőpor

 1 teáskanál szódabikarbóna

 5 ek eritrit vagy nádcukor ha használjátok

 10 dkg vaj

 20 dkg szénhidrát csökkentett liszt (Ez nálam 10 dkg DW Zéró6 és 10 dkg DW Fehér rostmix keveréke)

csipet só

 1/2 rúd vanília kikapart magjai

 1.95.jpg

A müzlit a kakaóbabbal megpirítottam egy száraz serpenyőben. Az összes többi hozzávalóval összedolgoztam és fél órát hagytam pihenni. Golyókat formáztam, kicsit ellapítottam és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem. 180 fokon 10-13 percig sütöttem.  Nagyon finom, ropogós keksz lett belőle.

 

Béres Andrea

 

www.edesenegeszsegesen.hu              

© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása