Kakaóbabos-tonkababos keksz
Szóval keksz. Általában mindig van itthon egy kekszes dobozban valamilyen keksz. Legtöbb esetben a zabkeksz különféle változatai.
Nagyon oda vagyok a kekszekért és a kakóbabért is mostanában. Mióta megismertem, jó a kapcsolatunk. Imádom magában rágcsálni, de szuper sütibe, pudinghoz, kekszhez és még egy csomó fincsi dologhoz. Köszönöm Zsófinak, hogy megismertetett vele a csodás pudingjai mellett. A tonkabab pedig a Gourment fesztivál óta szerelem.
Szóval keksz. Általában mindig van itthon egy kekszes dobozban valamilyen keksz. Legtöbb esetben a zabkeksz különféle változatai. Sokáig eláll, ha van ideje, jó egy gyors reggelinek joghurttal, gyümölccsel, jó nasinak a melóban napközben, mikor már megörülök a számlák, számok, szállítólevelek és minden féle borzasztó dolog között. Tegnap készítettem ezt a fajta kekszet. A müzli itt is jól felhasználható.
Hozzávalók:
20 dkg cukormentes müzlikeverék (csokis, gyümölcsös, olajos magvas)
3 ek aprított kakaóbab
1/2 tonkabab reszelve
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
5 ek eritrit vagy nádcukor ha használjátok
10 dkg vaj
20 dkg szénhidrát csökkentett liszt (Ez nálam 10 dkg DW Zéró6 és 10 dkg DW Fehér rostmix keveréke)
csipet só
1/2 rúd vanília kikapart magjai
A müzlit a kakaóbabbal megpirítottam egy száraz serpenyőben. Az összes többi hozzávalóval összedolgoztam és fél órát hagytam pihenni. Golyókat formáztam, kicsit ellapítottam és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem. 180 fokon 10-13 percig sütöttem. Nagyon finom, ropogós keksz lett belőle.
Béres Andrea