Virtuális temető

2012.11.02. 15:00

candle_Candle_light_2020.jpgA bárki számára ingyenesen hozzáférhető virtuális sírkert számos lehetőséget kínál arra, hogy szeretteink emlékét méltóképpen őrizzük és ápoljuk.

Egyetlen esztendő leforgása alatt több mint félmillió ember látogatott el a tavalyi Halottak Napja előtt megnyílt, legújabb, legprofibb módon működő hazai kegyeleti honlapra, és már közel háromezer emlékhelyet is állítottak elhunyt hozzátartozóiknak az őket gyászolók. Az imponálóan magas számok arról tanúskodnak, hogy sokunkban megvan az igény arra, hogy időhiányos, rohanó világunkban se csak évi néhány vagy éppenséggel a Halottak napja körüli egyetlen, rohamszerű látogatásban merüljön ki a rokonainkról, barátainkról való megemlékezés. Ebben segíthet és adhat akár egyfajta megnyugvást az internetes temető, hiszen ide - egy számítógép segítségével - akár mindennap ellátogathatunk.

 

Virtuális temető    

 

Az alig egyéves, esztétikus iTree kegyeleti portálon (www.itree.hu) saját magunk alakíthatjuk ki a szeretteinknek szánt emlékhelyet és annak közvetlen környezetét. A sírkőre a valós temetőkhöz hasonló adatokat, fényképet vihetünk fel és virágot helyezhetünk el vagy gyertyát égethetünk rajta. Ahhoz, hogy ezt újra meg újra megtehessük, "karban is kell tartanunk" a sírt és környékét. A lényeg, persze, hogy mindeközben ott időzünk kedves halottunkkal, felidézzük a vele kapcsolatos emlékeinket.

 

  • közösségi portál-funkciókkal 

 

Ehhez más módon is segítséget kapunk: az eddigi hasonló hazai weblapoknál egyébként is sokkal komplexebb szolgáltatást nyújtó portál igazi különlegessége az, hogy a közösségi szájtokhoz hasonló funkciókkal is felruházták. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak "magunkban" emlékezzünk, hanem a többi élő hozzátartozóval, baráttal, kollégával együtt idézhessük fel a valamikori közös pillanatokat, vagy együtt reflektálhassunk az elhunyt számára létrehozott személyes adatlapon őrzött fotókra, szöveges tartalmakra (visszaemlékezések, kedvenc versek, receptek, stb).       

 

  • online kegyeleti piactérrel 

 

Az emlékportált fejlesztő és üzemeltető csapat, a látogatók visszajelzéseit is figyelembe véve, újabban olyan funkciókat is kifejlesztett, melyek "valóságos" szolgáltatásokhoz is hozzásegítik a felhasználókat. Ilyen a sírBOLT, amely egy kegyeleti piactér: egy olyan közvetítő felület az iTree-n belül, melyen keresztül például valódi virágot vagy sírkövet rendelhetünk szerettünk valódi sírjára, vagy akár egy valós temetést is intézhetünk. Az internetes gyásztávirat szolgáltatással pedig magunk alkothatunk egyedi kivitelű és tartalmú, e-mailben szétküldhető táviratot az elhunyt adatlapján. 

 

www.itree.hu

 

forrás: patikamagazin.hu

© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása