Sütőtökös rizottó

2012.11.02. 11:43

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Betegjogi segítségre van szüksége? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre.

Soha életemben nem főztem még rizottót. Na jó, egyszer azt hiszem, de az inkább rizses hús volt. Viszont enni ettem már nagyon finom krémes rizottót. Hát akkor nosza, itthon is csináljuk meg. Megtettem. Azután a Szimplában is megtettük giga adaggal, szuper volt.Gábor barátomnak itt is köszönöm a fantasztikus segítséget. Nélküle nem ment volna! 

 

Hozzávalók: 20 dkg rizottó rizs, 45 dkg sütőtök kis kockára vágva (pucolva mértem), 1 dl száraz fehérbor, 5 dl zöldség alaplé, 3 ek olívaolaj, 5 dkg vaj, 1 nagy marék reszelt parmezán, 10 zsálya levél, só, frissen őrölt bors, 1 db csillagánizs, 1 fej fehér hagyma apróra vágva, 3 gerezd átnyomott fokhagyma

 1.83.jpg

 A sütőtököt meghámozzuk és 1 centis kockákra vágjuk. Serpenyőben olívaolaját hevítünk és a sütőtökkockákat kevergetve majdnem puhára pároljuk a zsályával. Kivesszük és beletesszük az apró kockára vágott hagymát, amit puhára párolunk. Hozzáteszünk 1 ek vajat és rizst folyamatosan keverve üvegesre pirítjuk. Belekerül a bor, csillagánizs, fokhagyma és mikor beszívta akkor a felforrósított alapléből kanalazzunk a rizshez és megállás nélkül keverjük. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, míg a rizsszemek al dentére főttek, vagy amíg az alaplé el nem fogy. Ekkor hozzáadjuk a sütőtököt, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a maradék vajat és parmezánt, elkeverjük és forrón tálaljuk.

 

Béres Andrea

 

www.edesenegeszsegesen.hu

© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása