3 sminktipp és mínusz 10 év

2012.10.12. 18:00

smink.jpgAz életkor előrehaladtával foltosodhat a bőr, megjelenhetnek a szem körüli karikák, ami smink nélkül fáradt benyomást kölcsönöz az arcnak. A száj- és szemkontúr pedig egyre kevésbé rajzolódik ki.

1. Ideális arcpirosító és alapozó – mínusz 4 év  

 

Az alapozókrém, amikor túl fényes, vonzza a tekintetet, szinte megvilágítja, ezáltal feltűnőbbé teszi a kisebb-nagyobb ráncokat. Ha viszont sötét, azonnal erősíti a vonásokat, és a mélyebb mimikai ráncok törésvonalakká alakulnak.  Az ideális választás egy matt alapozó, melyet az arc szép, és kiemelendő területein később akár fénylő-csillámos festékkel is fel lehet dobni. Az alapozó legyen inkább világos, de élénkítsük napsütötte színű púderrel, illetve az arccsontoknál pirosítóval. Könnyedén ecseteljük a porpúdert és a pirosítót, az alapozót pedig vékonyan vigyük fel az arcra. 

 

A helyes módszer: először korrektorral fedjük el a kisebb bőrhibákat és az esetleges kipirosodásokat.  Utána melegítsük fel két ujjunk közt a szükséges mennyiségű alapozót, majd kis pöttyökben tegyük az arcunk középső részére, és simítsuk el kifelé haladva, a halánték irányában. Törekedjünk rá, hogy a teljes elsimítás után átlátszó, természetes benyomást keltsen a bőrön, és ne térjen el a nyak bőrszínétől.

 

Merjünk több pirosítót használni! Nyáron inkább rózsaszín tónust válasszunk, enyhén színesítve az alapozót. Télen a barack vagy a terrakotta árnyalat, a napsütötte/barnás tónus az ajánlott, hogy melegebb arcszínt kölcsönözzön.

 

2. Rövidebb frizura – mínusz 6 év 

 

 A hosszabb haj gyakran esik szét az arc két oldalán. Akár sima, akár enyhén hullámos a haj, optikai hatásánál fogva megereszkedhetnek tőle a vonások. Amellett elhanyagolt, rendetlen, sőt ápolatlan külsőt kölcsönözhet, ami persze szintén öregít.  Bizonyos kor felett ajánlott a rövidebb haj. Ha a hosszú tincsektől mégsem tud megválni, néhány praktikával a hosszú is fiatalíthat. Világosabb vagy rövidebb tincsek az arc körül enyhítik az arc körvonalát. Ha ez a típusú frizura nem áll jól, és vállon túl érnek a hajfürtök, akkor frufruval, vagy néhány homlokba húzott tinccsel szintén kigörbíthető az idő vasfoga.

 

Jó tanácsok:     

  • Kéthavonta érdemes betérni a fodrászhoz, vagy ügyes kezű barátnőhöz, hogy a töredezett hajvégektől megszabadítson.   
  •  Óriási szolgálatot tehet a hajhab, ha jobb tartásra van szükség a frizurához.    
  • A szárítás előtt, mosás után kifésült haj sokkal dúsabbnak tűnik.

 

3. Smink, ha eddig kimaradt volna – mínusz 10 év  

 

Az életkor előrehaladtával foltosodhat a bőr, megjelenhetnek a szem körüli karikák, ami smink nélkül fáradt benyomást kölcsönöz az arcnak. A száj- és szemkontúr pedig egyre kevésbé rajzolódik ki.

 

  • A sminkpraktikákat sosem késő megtanulni! Könnyű természetes smink: kevés (folyékony) alapozót az egész arcon, ill. áttetsző kőpúder az ún. T-vonalban (homlok, orr, áll).    
  • A karikás szemet korrektorral, majd világos bézs színű púderrel lehet eltüntetni, a száj vonala halvány, a bőr tónusához illő szájkontúrral, majd rúzzsal emelhető ki.    
  • Kefélhetjük a szemöldököt oly módon, hogy egy fogkefére egy kevés lakkot teszünk, és végigmegyünk vele a szőrszálakon, a tövétől kifelé haladva. Ez a megerősített vonal is élénkíti a tekintetet.

 

Galenus

 

Forrás: patikamagazin.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása